|
|
#931 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 cz. II
Cytat:
Super, że pani doktor fajna.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Książka w super cenie. Cytat:
Cytat:
|
|
#932 |
|
Zakorzenienie
|
Niebieskaa, bardzo mi przykro
![]() Wiecie co, dziś tak kaszlałam, że aż mnie cała klatka piersiowa piecze przy każdym kaszlnięciu. Zaraz po pracy poszłam do lekarza, powiedziałam, że jestem w ciąży więc chcę coś, co mogę brać + L4 do końca tygodnia. Dostałam jakiś antybiotyk, który podobno można spokojnie brać w ciąży, chociaż trochę się boję. Do tego maść majerankowa na katar i syrop z babki lancetowatej. Jak się ok 16 położyłam do łóżka, tak spałam do 21. O matko, jak mi tego było trzeba. Mam nadzieję, że jak poleżę do końca tygodnia to się w końcu wykuruję.
|
#933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Martika,ja bardzo lubię mleko, chociaż wolę zimne, a jeśli ciepłe to niezagotowane, bo zmienia smak
|
|
|
#934 |
|
Zakorzenienie
|
niebieskaa strasznie współczuje
|
|
#935 |
|
Raczkowanie
|
dużo dużo zdrówka
odpoczywaj !Wiecie co, dziś tak kaszlałam, że aż mnie cała klatka piersiowa piecze przy każdym kaszlnięciu. Zaraz po pracy poszłam do lekarza, powiedziałam, że jestem w ciąży więc chcę coś, co mogę brać + L4 do końca tygodnia. Dostałam jakiś antybiotyk, który podobno można spokojnie brać w ciąży, chociaż trochę się boję. Do tego maść majerankowa na katar i syrop z babki lancetowatej. Jak się ok 16 położyłam do łóżka, tak spałam do 21. O matko, jak mi tego było trzeba. Mam nadzieję, że jak poleżę do końca tygodnia to się w końcu wykuruję.[/QUOTE] |
|
|
|
#936 |
|
Raczkowanie
|
Moje mdłości i
wróciły Dobranoc wszystkim
|
#937 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i drugą nową mamę też witam Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tymi poronieniami to po prostu stwierdziłam fakt, nie ma co chować głowy w piasek. Oczywiście oby żadnej z nas się to nie przytrafiło. Pocieszające że każdy dzień zmniejsza ryzyko, a niektóre z nas już powoli będą wchodzić w II trymestr, gdzie ryzyko znacznie spada. |
|
|
|
|
#939 |
|
Rozeznanie
|
Witam sie z samego rana zeby nie bylo tak pieknie wymioty powrocily ...
|
|
|
|
#940 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
I żeby i umie nie było kolorowo, to jesteśmy z tż po kłótni. wczoraj popołudniu gdzieś poszedł, z rozładowanym telefonem, oczywiście jak to facet "i co się stało" , po 100 razy mu tłumaczę, że teraz w każdej chwili mogę potrzebować pomocy, ale dla niego, to jakiś kosmos. No bo przecież biedaczek nie zauważył, że telefon się rozladował, i mi się nic dzieje, on nie pił (choć jedno zapamiętał, że jak będzie szedł z kolegami, to ma uprzedzić mnie i swojego tatę wrazie W) a ja mam pretensje. Rano jak robiłam mu kanapki do pracy, z jajkiem, to z tej zlosci chyba za dużo posoliłam. I jutro zrobię odwet, pojadę po pracy do koleżanki i nie będę odbierać telefonu |
|
|
|
|
#941 | |
|
Zakorzenienie
|
Moje wróciły wczoraj. Najpierw w pracy w potem wieczorem. Nie zjadłam nic od obiadu do wieczora, a co wypiłam co zwymiotowałam. Mam wrażenie, że kwas foliowy poszedł do sedesu i probiotyk też. To jest masakra, to małe rośnie a ja mu nie dostarczam żadnych wartości odżywczych, bo jak nie mam apetytu to nie jem, a jak już mam apetyt to na jakieś byle co. A przedtem naprawdę się zdrowo odżywiałam.
Cytat:
Jak to wygląda w ogóle, trzeba to najpierw zgłosić w szpitalu?A w ogóle w szpitalu trzeba przyjść przed porodem powiedzieć, że się będzie tam rodziło? Ja mam nadzieję, że mnie dzisiaj nie dopadną bo po wczoraj mam dość.
|
|
#942 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Aniu współczuję.
|
|
#943 |
|
Raczkowanie
|
a mi właśnie mdłości zaczynają się po śniadaniu..tak dziwnie.. jak wstanę to czuję się normalnie.
![]() miłego dnia kobietki
|
|
|
|
#944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#945 |
|
Zakorzenienie
|
Niebieska strasznie mi przykro:/ niestety w dzisiejszych czasach pierwszy trymestr jest bardzo kruchy, moja znajoma położna stwierdziła że jakieś 6 lat temu kiedy ona rodziła nie było to tak częste jak teraz
czasy się zmieniają a pomimo technikicoraz ciężej utrzymać ciążę. A poronienia to cały czas temat rzeka, najczęściej nie wiadomo co jest przyczyną, ta dziedzina ma jeszcze dużo do odkrycia. Także nie pozostaje mi nic jak życzyć Tobie siły i walki o kolejne maleństwo ![]() Dodam że przekonałam się na własnej skórze że nie tylko w pierwszym trymestrze może przytrafić się tragedia, a dosłownie na każdym etapie ciąży (choć zdarza się to już rzadko). I wcale nie ulży mi gdy wejdę w drugi trymestr, spokojna będę dopiero jak urodze zdrowe dziecko. Wczoraj większość dnia mdłości, tak już mam że nie lubię wymiotować i staram się tego unikać jak tylko mogę... może by mi trochę ulżyło, a tak się tylko mecze... oby dziś było lepiej. Muszę kupić migdały, może trochę pomogą, ale wczoraj w sklepie zrobiło mi się duszno i słabo więc już nawet nie mam ochoty wychodzić.
|
#946 |
|
Zakorzenienie
|
A dzisiejsza noc była super
Zasypiałam bez problemów. Wstałam po 7 i byłam wyspana
|
|
#947 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
jak mi się dzisiaj dobrze pospało ![]() Ciekawe sny też mnie nie ominęły ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Kiedyś chodziłam na miejscu, ale muszę dowiedzieć się czy takie stare baby jak ja też jeszcze tam szkolą ![]() Chodziło mi o program żeby też gramatykę podłapać, bo to dla mnie najtrudniejsze. Zawsze miałam z tym problem. Cytat:
Cytat:
![]() Faktycznie jest też bogaty dużo witamin. Cytat:
Pewnie A wybierasz się sama? bo ja zabiorę Tż'ta jak nie będzie miał pracy, a jak będzie pracował to będę sama.Cytat:
Bardzo mi przykro. Wyrazy współczucia. Też mnie strasznie niepokoi fakt tylu poronień, a szczególnie tego braku objawów, że nawet nie zdajesz sobie sprawy z tego co się dzieję w środku Przykro mi Kochana. Trzymaj się. Cytat:
Cytat:
Ja raczej też nie będę bawiła się w gnanie 50 km do Polic jak mam Zdroje pod nosem. |
|||||||||
|
|
|
#948 |
|
Rozeznanie
|
Do dziewczyn ktore wymiotuja ... czym wymiotujecie ze tak to ujme ? Bo ja zolcia a dzis zolcia z krwia i nie wiem czy to normalne czy nie ...
|
|
|
|
#949 | |
|
Zadomowienie
|
Airish88 to nie u mnie oszczędzanie..
Po prostu zapytałam lekarza jakie mam kupic i do glowy wpadl mi femibion i mu powiedzialam a on powiedział że są drogie a inne maja taki sam skład. Sprawdzalas z innymi tabletkami? Wg mnie to tu tylko o firme chodzi i nic wiecej. U mnie w Niemczech sprawdzałam w Rossmannie z innymi sklad i uwierz mi ze nie różnią sie niczym od innych które tam są, tylko ceną. ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Cytat:
Sprobujcie dziewczyny ktore wymiotuja syropu na wymioty. Jak bylam ostatnio u lekarza to przepisywal wlasnie syrop na wymioty, no dziewczyna byla w 7 tc i mozna go brać. U mnie się nazywa Vomex. Nawet moja córka miała taki tylko ze dla dzieci i pomaga odrazu.
|
|
#950 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dlatego piszę, że co lekarz to opinie.Teraz mi się kończą te, które są do 12 tygodnia, a skończą mi się jak zacznę 11 tydzień i nie wiem czy mogę kupić już te drugie, które są od 12 tygodnia czy lepiej jeszcze jedne, które miałam do tej pory? Jak myślicie? |
||
|
|
|
#951 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A niby po co do lekarzy przyłażą co i rusz przedstawiciele farmaceutyczni
|
|
|
#952 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A sprawdz może czym się różnią te od 12 z tymi do 12.
|
|
#953 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ania- wymioty z krwią nie są "normalne". Z tego co pamietam wczesniej bolał Cię dość mocno brzuch. Leć do lekarza a najlepiej to na jakaś Izbę Przyjęć gdzie w razie czego bedą mogli zrobić gastroskopia. Albo pękła jakaś nadzieja/wrzód albo podraznilas błonę śluzową żołądka przez wymioty. Tak czy inaczej nie powinnaś tego bagatelizować. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Bianeczka- pewnie że niektórzy pzepisuja bo maja umowę z firma. Ale trzeba jeszcze dodać ze Duphaston to progesteron syntetyczny a Luteina naturalny. I czasami to jest wskazanie ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Przepisuja- nie znoszę pisać z telefonu!!! Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#954 |
|
Rozeznanie
|
Dzwonilam i ide do gp na 16 ta wprawdzie odrazu mi przeszlo wszystko jak zwymiotowalam ale faktycznie to moze byc zwiazane z moimi brzuchem ja ogolnie mam stwierdzone kamienie w woreczku zolciowym wiec moze to wszystko powiazane
|
|
|
|
#955 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wiem, że stwierdzasz fakt, ale ja już paranoi dostaję od tych poronień z brakiem objawów, wczoraj wieczorem wpadłam w panikę aż mnie zaczęło kłuć w brzuchu (pod żebrem), potem się przestraszyłam tego kłucia... I koszmary miałam dziś ![]() Cytat:
Oglądałam sobie właśnie Snooki&Jwoww , nie jest to jakiś ambitny program, wiem, ani nie są one dla mnie wzorem macierzyństwa, ale zaciekawiła mnie tam jedna rzecz. Mianowicie: one noszą te dzieci bez trzymania za główkę, sadzają je... zastanawia mnie, czy dzieci w Polsce się inaczej rozwijają, czy co, że u nas trzeba trzymać za główkę, nie wolno sadzać malutkiego dziecka, a tam to nie robi problemu.. Jak patrzyłam jak ta mała się przechyla do tyłu z tą główką, to aż mnie skręcało - ale nic jej nie jest i ma teraz z pół roku. Dzieci z innych części świata się inaczej rozwijają?
|
|
#956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz nowością i hitem jest to dha w suplementach, niestety słono sobie za to liczą, też chciałam kupić to mama dha ale to strasznie drogie:/ może od drugiego trymestru się skuszę. Ania oby się wyjaśniło i oby nie było to nic groźnego! Ja się wczoraj wystraszyłam bo przy myciu zębów dosyć mocno mi się krew z buzi puściła, nie wiem dokładnie skąd bo nic nie widziałam uszkodzonego, ale na szczęście już się nie powtórzyło. Nie wiem może my ciężarne mamy słabsze naczynka? Niektórym dziewczynom się krew z nosa puszcza...
Edytowane przez party_girl7 Czas edycji: 2015-02-05 o 09:20 |
|
|
|
|
#957 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
pozwolę się wciąć w temacie położnej przy porodzie. Nie wiem jak jest to w innych miastach, ale w Warszawie koszt niestety jest znacznie większy, aniżeli to 600 zł. Z tego co wiem, to już od dobrych paru lat za swoją położną (podkreślam, w Warszawie) trzeba było wyłożyć 1000 zł, natomiast ja za położną w szpitalu na Karowej, w którym rodziłam w 2012 roku, płaciłam 1200 zł . Cena nieprzyjemna, aczkolwiek przy drugim porodzie też nastawiam się na własną położną, bo to rzeczywiście komfort jest, że ktoś konkretny się tobą zajmuje. Do tego podobno wynajęcie własnej położnej w wybranym szpitalu gwarantuje w nim miejsce (choć nie wiem co się dzieje w przypadku, gdy akurat jest przeładowanie rodzących ).Pozdrawiam i życzę zdrowych, spokojnych ciąż. |
|
|
|
|
#958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłano z szajsunga, który zjada polskie znaki.
|
|
#959 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dobra opcja taka położna ale nie wiem czy będę mogła sobie na to pozwolić..
|
|
#960 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:42.

Super, że pani doktor fajna.
aż pan dr miał problem by go wymierzyć. Dostałam skierowanie na badania genetyczne do Bydgoszczy,następna wizyta za miesiąc.
Ale akurat dziś byłam, na USG u cudownej Pani doktor-wreszcie znalazłam idealnego lekarza prowadzącego- i wszystko jest ok z dzidziolem, ma 1cm "wzrostu" (7 tydz. 3 dzień) i wielkie, głośno bijące serducho- zajmuje chyba 3/4 Jego powierzchni
I czuję się super zaopiekowana! Acha, i mam już ustaloną datę USG genetycznego na 13 marca i Pani zaproponowała mi też poczytanie na temat badania PAPP.
i już się nie mogę doczekać, bo zapowiada się duuużo śmiechu 

wróciły