|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Kiedy zrobić test ciążowy? - wątek zbiorczy
Czesc mam pytanie od jakiegos czasu boli mnie podbrzusze tak jak bym miala dostac @ i pobolewa mnie strasznie po prawej stronie.mam nadzieje ze to ciaza do gin ide dopiero w czwartek.Strasznie sie boje juz raz mialam zabieg bo okazalo sie ze mojej fasolce nie bije serduszko w (7ty)
strasznie sie boje ze teraz to samo sie stanie...
|
|
|
|
|
#932 |
|
Rozeznanie
|
Pozostaje zyczyć Ci upragnionego dziecka, trzymaj się cieplo.
|
|
|
|
|
#933 |
|
Raczkowanie
|
aagaa19 trzymam kciuki za powodzenie w trakcie wizyty i życzę dużo zdrówka!!!
a ja mam takie pytanko. mam nadzieje że nie dostanę nagany od moderatora ani od Was moje drogie że trafiam w zły wątek ale po skorzystaniu z wyszukiwarki on mi własnie wyskoczył jako pierwszy. ![]() otóż ciekawi mnie jak sie ma branie tabletek do wykonania sobie testu ciązowego. jak taki test wowczas zareaguje? pytanie jest zwiazane z sytuacja gdy krwawienie z odstawienia sie opoznia, czas zaczac nowe opakowanie a tu jest obawa ze jednak cos sie moglo przytrafic. a jak wiadomo nie powinno sie brac tabl jak jest podejrzenie ciazy... (aha. zdanie lekarza na ten temat bylo takie żeby brac nowe opakowanie) mam nadzieje ze wysłowiłam sie w miare logicznie i ze moje pytanie nie zostanie uznane za głupie ![]() pozdrawiam
|
|
|
|
|
#934 |
|
Przyczajenie
|
ma jeszcze pytanie @powinlam dostac 27 jezeli bym zrobila teraz test to wyjdzie mi wiarygodny??
|
|
|
|
|
#935 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Test z moczu zrob minimum 14 dni po stosunku, wtedy bedzie wiarygodny. Test z krwi mozesz zrobic juz 10 dni po stosunku. |
|
|
|
|
|
#936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ewentualnie jezeli zrobisz test wczesniej i wyjdzie pozytywny to tez jest wiarygodny, bo to 14 dni odnosi sie do wiarygodnosci negatywnego testu
|
|
|
#937 |
|
Raczkowanie
|
mi wyszedł test pozytywny po 10 dniach, i potem się potwierdził jeszcze parę razy. a test zrobiłam tak wcześnie, bo dostałam nagle rano bardzo mocnych mdłości w pracy
|
|
|
|
|
#938 |
|
Raczkowanie
|
a mniej niż 10??tzn. 5 dni??
|
|
|
|
|
#939 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- 10 to 10, 5 to nie 10. |
|
|
|
|
|
#940 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=magratka;11560685]No tak, ale jezeli zrobisz wczesniej i bedzie negatywny to mozesz pomyslec, ze jak negatywny to negatywny (w sensie ktos moze pomyslec), dlatego we wszystkich postach pisze o tych 14 dniach zeby potem nie bylo lamentu i niedomowien, bo wiesz przeciez, ze czesc osob czyta fragmentarycznie.[COLOR="Silver"]
wiem o czym mowisz tez zazwyczaj pisze tylko o 14 dniach bez dodatkow
|
|
#941 |
|
Raczkowanie
|
[quote=magratka;11554208]Przyjmowanie tabletek anty nie wplywa na wynik testu, wiec spokojnie mozesz zrobic. Przy braku plamienia z odstawienia robi się czasem kontrolnie test ciazowy i wynik jest jak najbardziej wiarygodny.
Test z moczu zrob minimum 14 dni po stosunku, wtedy bedzie wiarygodny. Test z krwi mozesz zrobic juz 10 dni po stosunku.[/quote] ufff... dzieki wielkie za tego posta bo nie wiedzialam czy sie wybierac do apteki dla pewnosci zrobie ten test skoro mowisz ze tabletki roznicy nie zrobia![]() za info na temat czasu po ktorym moge go wykonac tez dzieki, przy okazji sie dowiedzialam ![]() a czy w aptece trzeba powiedziec ze chce sie taki np test na krew? i czy to sie samodzielnie wykonuje, w koncu krew to krew... |
|
|
|
|
#942 |
|
Rozeznanie
|
W aptece nie dostaniesz testu z krwi, robi się go tylko w laboratorium. W aptece mozesz kupic tylko test z moczu - plytkowy (pobierasz mocz w pojemnik i zanurzasz pasek) lub strumieniowy (siusiasz na pasek).
|
|
|
|
|
#943 |
|
Przyczajenie
|
mam pytanko
![]() ostatnia miesiączke miałam 25,02 były to 4 dniowe plamienia a raczej jeden dzien sie pojawialy jeden dzien nic . mam wiekszosc objawow ciazowych . robilam pierwszy test ciazowy wyszedl pozytywny , wiec udalam sie do ginekologa .ginekolog zrobil usg dopochwowe lecz stwierdzil ze narazie nic nie moze stwierdzic powiedzial ze z wyliczen wychodzi ze moglam byc w 3 tyg ciazy . kazal mi powtorzyc test nastepnego dnia rano i test wyszedl negatywny . lecz objawy nie mijaja , doszlo do tego ze powiekszyl mi sie troche brzuszek , zaczely mi wyskakiwac jakies krostki na twarzy co nigdy nie mialam problemow z cera nawet przed miesiączka a takze mam częste wzdęcia eh. ten test mial byc niby decydujacy nastepna wizyte mam dopiero za dwa tyg. czy jest mozliwosc ze test mogl sie mylic ? test robilam ponad 2 tyg temu . czyli teraz moglabym byc prawie w 6 tyg . planuje powtórzyc test lecz własnie chce usłyszec wasza opinie na ten temat
|
|
|
|
|
#944 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#945 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
pozostaje wiec czekac do 14 dnia... dobrze ze to juz nie długo, ale kurcze z drugiej strony troche sie cykam no bo wiadomo...
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#946 |
|
Przyczajenie
|
czesc dzisiaj rano zrobilam test wyszly dwie kreseczki druga plada ale byla co o tym mysles??
|
|
|
|
|
#947 |
|
Zakorzenienie
|
raczej jestes w ciązy
zrób jeszcze jeden |
|
|
|
|
#948 |
|
Przyczajenie
|
gosiaczek6 a bol podbrzucha takie jak na @ sa normalne i do tego mocniej boli mnie po prawej stronie.
|
|
|
|
|
#949 |
|
Zakorzenienie
|
tego Ci nie powiem, ale moja kuzynka i siostra tak mialy ze druga kreska byla blada na tescie i teraz mają dzieci
|
|
|
|
|
#950 |
|
Przyczajenie
|
Mam pytanko . Dziewczyny pomozcie bo zwariuje od myslenia
Powinnam dostac @ 17 marca zamiast tego mialam leciutkie plamienie przez 2 dni, zrobilam dwa testy ciazowe jeden wieczorem drugi rano w oby dwoch wyszla bardzo jasniutka druga kreska. Piersi bardzo mnie bola, brzuch czasami pobolewa, czuje lekkie zmeczenie ale nie takie zebym zasypiala. Czy myslicie ze testy sie nie mylily i to jest ciaza? Z gory dziekuje za odpowiedz bede bardzo wdzieczna. |
|
|
|
|
#951 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Najlepiej idźcie na test z krwi zeby potwierdzic.
|
|
|
#952 |
|
Przyczajenie
|
cześć dziewczyny !!! Mam problem, mam nadzieje ze któraś z Was mi pomoże. Otóż kochałam się z moim chłopakiem 6 i 8 dni po miesiączce ( a miesiączke mam co 26 lub co 27 dni) dzisiaj z rana (czyli 7 dni po pierwszym sosunku) zrobiłam test ciążowy, i wyszedł negatywny. Czy to oznacza, że nie jestem w ciąży ???
|
|
|
|
|
#953 |
|
Przyczajenie
|
Marwari a moze wiesz czy bole podbrzusza i po prawej stronie sa normalne?bo przy pierwszej ciazy nie miala i poronilam.
|
|
|
|
|
#954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak trudno chociaz pare postow wyzej przeczytac?
|
|
|
#955 |
|
Przyczajenie
|
hm co do powtórki tego testu jak pisałam wyzej ogolnie okres mam regularny co 28 dni ostatnie plamienie wystapilo 1 marca.
ale zastanawiajace jest wlasnie ze mam wszystkie objawy i wogole ale dzisiaj dostalam takie dziwne plamienie nie czysty okres lecz takie grudki eh. i to ogolnie tydzien wczesniej od planowanej miesiaczki . gubie sie w tych objawach ciazowych ;P to juz nie wiem czy jest mozliwosc zebym byla . |
|
|
|
|
#956 |
|
Raczkowanie
|
a jeszcze mi sie jedno pytanie nasunęło, apropo tego testu z krwi... czy na takie badanie trzeba dostac skierowanie od gina?...
pozdrawiam (kurde, gdzie to wiosenne słońce? )
|
|
|
|
|
#957 |
|
Zakorzenienie
|
nie trzeba.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#958 |
|
Raczkowanie
|
ok dzieki za info wnioskuje że idzie sie do laboratorium mowi sie o co chodzi i tam cała sprawa sie rozgrywa...
|
|
#959 |
|
Przyczajenie
|
Czy plamienia sa normalne we wczesnej ciazy? bo wlasnie mam jakies leciutkie dzisiaj dostalam i sie boje
|
|
|
|
|
#960 |
|
Zakorzenienie
|
wszelkie plamienia w ciazy nie sa normalne i nalezy konsultowac je z lekarzem.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:29.

strasznie sie boje ze teraz to samo sie stanie...

)