|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz2
teraz mogę na spokojnie napisać chociaz już w sumie nie mam co bo Kamila wszystko napisała.
Tak ja mam 4 z lewej i 8 z prawej po 18 mm Dr był zadowolony a zarazem zaskoczony ze po 1 dawce Menopuru tak zaszalałam ale spoko spoko jest ich nie mało ale zobaczymy co z nich będzie. Mnie również pobrały pielęgniarki krew na badania także ok. Na 8,00 w klinice na 10.00 punkcja i to w taki piękny dzien jak BOŻE CIAŁO coś w tym musi być .... Och jestem dalej podekscytowana spotkaniem z Kamilą super strasznie się ucieszyłam a jeszcze tym bardziej że mogłam pomóc i dać dawkę Menopuru mam nadzieję że jeszcze coś tam zadziała ![]() a na dodatek sie tak super złożyło że w czwartek na punkcji też będziemy jedna po drugiej .
|
|
#932 |
|
Raczkowanie
|
lula- od początku czułam, że będzie pozytywnie!! Bardzo się cieszę! Obyś zapoczątkowała same wysokie bety
|
|
|
|
#933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#934 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#935 |
|
Zakorzenienie
|
mnie Dr zawsze mówił że w 2-3 dniu cyklu
|
|
#936 |
|
Wtajemniczenie
|
Kto jutro testuje?
|
|
#937 |
|
Raczkowanie
|
cze. Lula gratuluje pozytywnej bety a za kamile i GGi w czwartek trzymamy wszystkie kciuki.
....ja nie wiem co zrobic bo mój M chce zmienic lekarza z przybycienia na dr Szlachica czy jakos tam ...on pracuje w macierzynstwie ,,, troche sie waham bo jak sie z p spotkam na korytarzu czy cos ... Do Przybycienia juz chodze ponad 3 lata a tu nagle zmiana lekarza kurde jakie to wszystko skaplikowane.. Pozdrawiam
|
|
|
|
#938 |
|
Zakorzenienie
|
Magit a dlaczego chcecie zmienić lekarza?
|
|
#939 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeżeli wahasz się tylko pod tym względem, że spotkasz P na korytarzu to nie powinnaś się tym przejmować ![]() Chociaż u nas teraz dobra passa także nie wiem czy warto zmieniać ;-)
Edytowane przez BeataAmelka Czas edycji: 2015-06-02 o 16:06 |
|
|
|
|
#940 |
|
Raczkowanie
|
BeataAmelka ja miałam jutro robić Bhcg, ale zrobiłam dziś. Niestety to nie mój cykl. Beta poniżej 0,1
|
#941 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A taka dobra passa była.... Może końcem czerwca załapiesz się jeszcze na pozytywną Betę bo inaczej być nie może
|
|
|
#942 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy |
|
|
|
|
#943 |
|
Wtajemniczenie
|
Lula, Magdziska gratuluję!!!
|
|
|
|
#944 |
|
Wtajemniczenie
|
mi tez bardzo przykro 😞
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy |
|
|
|
#945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda straszna...Znam to rozczarowanie ale głowa do góry to jak napisałaś może nie Twój cykl a następny okarze się sukcesem.
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#946 |
|
Raczkowanie
|
Mąz chce zmienic lekarza gdyz twierdzi ze dr. juz w tym wszystkim sie gubi nie panuje nad tym za duzo tego wszystkiego. Po pierwsze z tym dostinoxem dowalił równo....ja juz wiem ze sie nie raz myli ale pomyslec jakby jakas laska poszła pierwszy czy 2 razi zaaplikowałby jej ten lek tak to by sie przekreciła , przeciez nie miałaby podstaw mu nie wierzyc a 2 sprawa najważniejsza z tym moim amh 0,7... dz popatrzył na wynik i z miejsca stwierdził ze sie nie łapie na refundowane tylko musze robic i to juz prywatnie ivf bo te wyniki co zrobiłam to sa tylko wazne pół rokua jeszcze mnie czeka poszerzanie kanału szyjki wiec zeby sie wyrobic w czasie. No i teraz jest taka sytuacja jak tu isc do niego i mu powiedziec ze sie myli ? Ze z 0,7 amh jest dopuszczalna refundacja , ze tez sa leki refundowane przy takim amh i ze w tej sytuacji moge sie załapac na ivf refudowane przy wystawieniu odpowiednich dokumentów przez dr ze pomimo niskiego amh pacientka odpowiednio reaguje na leki do stymulacji ....i wcale by nie skłamał bo faktyczne jak miałam stymulacje clo+ lamete to było po 3, 4pecherzyki które zawsze pekał. No własnie jak nasz:mu dr powiedziec ze sie myli ? zeprzy kazdym interpretacji przepisów sa kruczki do przejscia? Ja mysle ze chyba o tym wie !
|
|
|
|
#947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Owszem. Zgadzam się z Tobą tak trochę ch**wo podważać jego kompetencje. Trochę nie fajna sytuacja, ale w sumie zawsze możesz powiedzieć że odpowiadają Ci dni i godziny przyjęć innego lekarza i dlatego zdecydowaliście sie z mężem zmienić Dr prowadzącego. Jeśli chodzi o Dr jak do tej pory mnie sie nie zdażyło trafić na jego pomyłkę choć czasami dopytywałam sie po 2 razy o coś. Moim zdaniem Dr jest zabiegany. Myslałam ze po zmianie kliniki zwolni tempo ale on chyba poprostu ma już to tempo w sobie i cieżko po tylu latach będzie mu nagle zwolnić, a inna kwestia to też taka że umarłemu się nie trafi. Oczywiście to Wasza decyzja i myślę ze Dr ją uszanuje. Życze z szczerego serca wszystkiego najlepszego i samych dobrych decyzji
|
|
|
#948 |
|
Rozeznanie
|
Fifcia1 Jest podane ewidentnie że przy dużym stresie czy wysiłku fizycznym prolaktyna wychodzi wysoka.
Kamila i GGI Świetnie że się poznałyście i że będziecie razem w tym jakże stresującym i ekscytującym momencie jak punkcja! Super i Jeszcze że mogłyście sobie pomóc, wiecie że teraz czas nawas ![]() magit Tylko niech mąż weźnie pod uwage że Dr Szlachcić ( byłam u niego średnio polecam) również jest zabiegany ponieważ jest szefem całego centrum macierzyństwa oraz centrum osteomed... Ja się zawsze 5 razy Dr o wszystko pytam i upewniam, ale z drugien strony co wam szkodzi spróbować jak ma mąż być zadowolony to możesz iśc raz to mu się odechce:P Magdziska Daj znać jak tam jutro po wizycie. Kurcze nie wiem jak mam zagadac do niego o l4 myślicie że sam zaproponuje? Czy sie go zapytać? A nie będzie zły że chce już od razu l4? Kurcze a dziś mi jeszcze koleżanka mówiła że do naszej pracy przyszedł koleś z mononukleozą... :/ ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- madlene7 Bardzo mi przykro może następny cykl będzie wasz
|
#949 |
|
Zakorzenienie
|
Lula dzięki wiem że 3-masz za nas kciuki mam nadzije ze powtórzymy Twój wynik. A co do L4 pewnie że Ci da powiedz jaka sytuacja i napewno sie nie zawacha tym bardziej jak mówisz ze u Ciebie w pracy choroba zakaźna.
|
|
#950 |
|
Raczkowanie
|
mam jeszcze jeden plan tylko nie wiem czy dobry...za jakies 2 tygodnie pujde do niego jeszcze raz z wynikami i przywale głupa ze przyszłam pokazac wyniki do rzadowego ivf..jak cos bedzie mówił ze nie łapie sie to wezme swojego M niech na nim sie wyzyje
a M niech mu interpretuje ustawy innego wyjscia nie ma ...zobaczymy co powie a moze zobaczy na wyniki i cos mu sie zmieni. W kazdym razie dzwoniłam wczesniej do rejestracji i termin jest dopiero na 4 lipca jakby ktos sie chciał wymienic z terminem miedzy 22 a 28 czerwca chetnie sie wymienie na 4 lipca
|
|
|
|
#951 |
|
Zakorzenienie
|
jest to jakies rozwiązania magit. Zawsze każdy zasługuje na kolejną szanse a nóż wróci z lepszym nastawienie po tym wyjeździe czerwcowym
|
|
#952 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny gratuluję bet
![]() Czy miałyście kiedyś przypisany duphaston wraz z luteina dopochwowo? Jeśli tak, to w jakiej dziennej dawce? Nie miał badanego progesteronu i nie wiem, czy potrzebuje tego aż w takich ilościach... ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Cytat:
|
|
|
#953 |
|
Rozeznanie
|
gingerbre ja po każdej iui i tym razem też miałam przepisywane duphaston 3x1 i do tego luteinę pod język ale biorę dopochwowo 2x2, do tego jeszcze pregne plus
|
|
|
|
#954 |
|
Zakorzenienie
|
każdy ma swoje zdanie :P
|
|
#955 |
|
Rozeznanie
|
gingerbre Ja zażywam identycznie jak Magdziska
3x1 duphaston i 2x2 luteina dopochwowo i 1x pregna plus
|
#956 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jutro ide na wizytę do doktora p to się dowiem co słychać u moich jajników (aha i mam pytanie czy bolały Cię jajniki??czy nic??bo mnie strasznie i nie wiem właśnie dlaczego...
|
|
|
|
|
#957 |
|
Rozeznanie
|
lula Ja też czekałam na informację i gratulacje jak również Madzi ale się aż popłakałam
. Ja się dziś zdenerwowałam bo jak wczoraj czytałam Wasze wpisy i że dr ma urlop w tym czasie czyli między 12-14.06 miałam się zgłosić na monitoring a teraz sprawny jajnik ma mieć owulację to nie wiem co mam zrobić bo pierwszy raz mam u tego dr stymulowany cykl i chyba pójde w środe zapytać się co robić , a nie chce stracić miesiąca . |
|
|
|
#958 |
|
Rozeznanie
|
Ecia25 On 12 chyba jeszcze będzie bo dziewczyny pisały że od 13 ma go nie być, ja bym na twoim miejscu poszła i się zapytała zwłaszcza że na monitoring do Tarnowa do niego się nie zapisuje tylko się przychodzi w wyznaczonych godzinach i czeka. Idź i nic sie nie martw on na lodzie nikogo nie zostawi spokojnie
|
#959 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny,a ja dzis mam fajny dzień,bo zaczął sie od wizyty w klinice,gdzie poznalam GGI i pogadalysmy fajnie,pomogla mi z lekiem,za co jej jestem wdzięczna,a skonczyl sie dzien tez bardzo milo,bo byly wyniki egzaminow do szkoly muzycznej mojej Córeczki i bardzo sie ciesze bo się dostala,a bylo 2,5 osoby na 1 miejsce,duzo dzieci odpadlo bo teraz idą do szkoly podwójne roczniki i dzieci z wyżu.Taka dumna jestem z mojej cudownej Córeczki 😊i Wam wszystkim życzę takich cudownych dzieci😊Tak jakoś dzis wierze,ze jak ta jedna wazna sprawa sie udala to i nastepna wazna sie uda,ze teraz będzie sie wszystko układać 😊Oby...Buziaki dla Was wszystkich,dobranoc
|
|
|
#960 |
|
Rozeznanie
|
Kamila Normalnie nie poznaje koleżanki cóż za optymizm!:P
A tak poważnie to super i gratulacje dla córki zdolna dziewczynka Zobaczysz wszystko będzie dobrze jeszcze że wam tak z GGI wypada wszystko w te same dni może nawet testować będziecie w te same dni![]() ![]()
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:39.

....

.