Fit life style - spełniając marzenia o szczupłej sylwetce, pełnej zdrowia i energii. - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-06-15, 08:09   #931
kaarooo
Zakorzenienie

Dot.: Fit life style - spełniając marzenia o szczupłej sylwetce, pełnej zdrowia i en

Cytat:
Napisane przez Apolinka Pokaż wiadomość
Hej

Jak ostatnio Wam pisałam swoją wagę, to było 70,4 kg, a dzisiaj rano 69,7 kg, więc siódemka z przodu sobie poszła

Jedyne co mnie martwi, to że nie jestem pewna, czy to efekt ostatniego wracania do dobrych nawyków, czy to, że byłam odwodniona po wczorajszej imprezie
Pięknie Ja też po imprezach tracę najwięcej wytańcowujesz, wypocisz, a alko wysiusiasz

U mnie dzisiaj przekroczenie granicy - 8 a nie 9 z przodu. A ostatnio wsuwam samą cukinię, żeby było dietetycznie. Kocham cukinię.
chyba trzeba sobie zakupić makaronik i piersi z kurczaka i cukinię i papryczkę

Nie mam pomysłu na śniadanie

kaarooo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-15, 08:11   #932
rombek
Wtajemniczenie

Dot.: Fit life style - spełniając marzenia o szczupłej sylwetce, pełnej zdrowia i en

Cytat:
Napisane przez kaarooo Pokaż wiadomość
Pięknie Ja też po imprezach tracę najwięcej wytańcowujesz, wypocisz, a alko wysiusiasz

U mnie dzisiaj przekroczenie granicy - 8 a nie 9 z przodu. A ostatnio wsuwam samą cukinię, żeby było dietetycznie. Kocham cukinię.
chyba trzeba sobie zakupić makaronik i piersi z kurczaka i cukinię i papryczkę

Nie mam pomysłu na śniadanie
U mnie były pancakes z garścią truskawek, mniam
Stary 2015-06-15, 09:03   #933
kaarooo
Zakorzenienie

Ja chyba grzecznie jajeczko na miękko zrobię sobie, bo w lodówce pustki :P

Stary 2015-06-15, 09:42   #934
Rubella
Rozeznanie

Ja jak zawsze jajka na śniadanie
Dzisiaj w formie jajecznicy, do tego pomidor, garść rukoli i dwa pieczywka posmarowane awokado.
Zaga25- gratuluję! Ważne, że są efekty, ja nie mam siły na mierzenie się, zawsze mam wrażenie, że nie w tym samym miejscu się mierzę, albo za mocno zaciskam miarke
Apolinka- przy następnym ważeniu się okaże hihi
Anajaali- nic nie ma na rzeczy na pewno
Ale drazniąca sytuacja nie wiedzieć Kiedy nadejdzie
Karooo- takie pytanie: a ile kcal jesz na dzień?
Ja dzisiaj się ważyłam- 68kg, w czwartek było 68,5, a tydzień temu jeszcze 70. Także zastój wagi u mnie zakończony

Na drugie śniadanie mam sałatkę owocową: melon, mango, truskawki i otręby, a na obiad kaszę jaglaną z podsmażoną cebulką i papryką, na to na zimno rzucona rukola i oliwki czarne i zielone. Moje ograniczenie kawy wygląda tak, że dzisiaj zamiast 0,5 L kubka kawy wypilam 0,2 a potem drugą taką samą hahahaha

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

I rowerem do pracy dzisiaj pojechałam
Rubella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-15, 09:58   #935
kaarooo
Zakorzenienie

Staram się dojść do 1500 kcl, ale.. czasami jem za mało, co nie jest dobre :/

Stary 2015-06-15, 10:35   #936
Rubella
Rozeznanie

Myślę że powinnaś jeść trochę więcej, zwłaszcza że schodzisz z 90 kg i teraz Twój organizm potrzebuje o wiele więcej żeby utrzymać wagę, więc i więcej można zjeść i chudnąć, potem może się to odbić, metabolizm spowolni i kolejne kilogramy będzie trudniej zrzucić. A kalorii nie będzie z czego obcinać w diecie.
Stary 2015-06-15, 10:45   #937
kaarooo
Zakorzenienie

Ależ ja dobrze wiem, że powinnam jeść kalorycznie więcej, dlatego dążę do 1500 kcl Problem w tym, że potrafiłam zjeść jedynie 300kcl dziennie i przez to mam strasznie rozwalony metabolizm.
U mnie problemem jest nieregularne jedzenie i nieregularny tryb pracy. Jak mi organizm daje znać, że jest głodny nie mogę rzucić wszystkiego i iść jeść

Po prostu swego czasu zagłodziłam organizm i to się odbija po latach.

Stary 2015-06-15, 15:24   #938
Anjaaali
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Rubella Pokaż wiadomość
Anajaali- nic nie ma na rzeczy na pewno
Ale drazniąca sytuacja nie wiedzieć Kiedy nadejdzie
Wiem kochana miałam ostatnio to samo, denerwowałam się bardzo tym

Ja przyznaje się bez bicia wczoraj i dzisiaj - zero aktywności
Jakoś mnie upały powaliły i przespałam oba dni :/ w ogóle bez siły jestem. Ledwo funkcjonuje
Obrona w czwartek nie mam siły się uczyć
Oj dupa, dupa

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

kaarooo - bidulka tak zawirowany metabolizm masz przez nieregularne posiłki, kiedyś też tak miałam.
Współczesny tryb pracy i życia nie ułatwia regularnego trybu życia a co jeszcze utrzymania regularności posiłków.

Budząc się rano, pomyśl jaki to wspaniały skarb żyć, oddychać i móc się radować – Marek Aureliusz
Anjaaali jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-16, 06:55   #939
kala2505
Zakorzenienie

Wracam do was laseczki !
Niedługo wysmaruje jakiegoś posta tylko do pracy dojade

kala2505 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-16, 08:19   #940
kaarooo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anjaaali Pokaż wiadomość
kaarooo - bidulka tak zawirowany metabolizm masz przez nieregularne posiłki, kiedyś też tak miałam.
Współczesny tryb pracy i życia nie ułatwia regularnego trybu życia a co jeszcze utrzymania regularności posiłków.
Prawda? Masakra, ale nie tylko nieregularne posiłki, za dzieciaka ciągle się głodziłam No i hormony mi trochę poszalały Teraz czas na ładne spadki No i znowu waga w dół Aż się boję

Cytat:
Napisane przez kala2505 Pokaż wiadomość
Wracam do was laseczki !
Niedługo wysmaruje jakiegoś posta tylko do pracy dojade
No! Bo jak nie to

Dzień dobry
Dzisiaj ładny dzień, oby się tak utrzymało, się zastanawiam nad rowerem przed pracą, ale potem może być różnie, za to mam zamiar 'pobiegać' po pracy chociaż trochę Ciekawe co mi z tego wyjdzie

Stary 2015-06-16, 08:27   #941
rombek
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-16, 09:47   #942
kaarooo
Zakorzenienie

Dzień dobry, co tam, jak tam?

Stary 2015-06-16, 10:06   #943
rombek
Wtajemniczenie

Wczoraj zjadłam pod wieczór paczkę chipsów na spółkę z TŻ :/ Ale poza tym dzień był niezły, piłam dużo wody i herbat, wysiadałam z autobusu na wcześniejszych przystankach i poćwiczyłam w domu Zła jestem na siebie, bo mimo że obwody stoją, to czułam się smukło i lekko, a tak głupio to zepsułam.
Stary 2015-06-16, 10:11   #944
Anjaaali
Rozeznanie

U Was same spadki a u mnie znów waga wariuje, stanęłam dzisiaj nie potrzebnie na wagę i znów wzrost Aj nie wiem co się dzieje buuuu... ;(

Po za tym problemem dzisiaj dowiedziałam się w pracy że jestem kandydatką na lidera zmiany nocnej!? Ja? byłam w szoku zastanawiam się czy próbować.
Nawet moje warunki ta praca by spełniła pełen etat, ale znów ciągłe zmiany nocne :/ i znów mam zmartwienie co tu zrobić.

Zaraz mykam na rowerek a potem będę siedziałą w materiałach do obrony, już mam stresik

Mam tyle do powiedzenia na mojej prezentacji że nie wiem na czym się powinnam skupić dokładnie żeby czasem za długo ich nie nudzić.

A jak u Was dzień się zaczął?

Budząc się rano, pomyśl jaki to wspaniały skarb żyć, oddychać i móc się radować – Marek Aureliusz
Stary 2015-06-16, 10:24   #945
kaarooo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rombek Pokaż wiadomość
Wczoraj zjadłam pod wieczór paczkę chipsów na spółkę z TŻ :/ Ale poza tym dzień był niezły, piłam dużo wody i herbat, wysiadałam z autobusu na wcześniejszych przystankach i poćwiczyłam w domu Zła jestem na siebie, bo mimo że obwody stoją, to czułam się smukło i lekko, a tak głupio to zepsułam.
Czyli miałaś dobry dzień ogólnie. Ja zjadłam wczoraj parówki zapiekane z serem, masakra! Ale spadek był, bo doszłam do 1500kcl. Ale dzisiaj się boję, że znowu coś zjem nie tak, najwyżej w pracy coś wymyślę. Więcej białka i wody, dużo ruchu i te nieszczęsne parówki (bo rano też wciągnęłam) zniweluję. Ajj.. zła jestem na siebie

Cytat:
U Was same spadki a u mnie znów waga wariuje, stanęłam dzisiaj nie potrzebnie na wagę i znów wzrost Aj nie wiem co się dzieje buuuu... ;(

Po za tym problemem dzisiaj dowiedziałam się w pracy że jestem kandydatką na lidera zmiany nocnej!? Ja? byłam w szoku zastanawiam się czy próbować.
Nawet moje warunki ta praca by spełniła pełen etat, ale znów ciągłe zmiany nocne :/ i znów mam zmartwienie co tu zrobić.

Zaraz mykam na rowerek a potem będę siedziałą w materiałach do obrony, już mam stresik

Mam tyle do powiedzenia na mojej prezentacji że nie wiem na czym się powinnam skupić dokładnie żeby czasem za długo ich nie nudzić.

Jak awans liczy się z kasą, to chyba.. dobrze? Ale to sobie musisz przemyślec. A nie jesteś przed @ może dlatego waga świruje?

Stary 2015-06-16, 12:42   #946
Anjaaali
Rozeznanie

Są plusy i minusy tej posady dlatego Taj rozmyslam ale złoże cv do konkursu sprobuje

Okres za jakieś 2 tyg bedzie dopiero.
Mialam iść na rower ale oponki okazały sie flaczkami zrobiłam sobie spacerek zamiast jazdy rowerem.

Stary 2015-06-16, 13:18   #947
Apolinka
Zadomowienie

A ja dzisiaj póki co mam dobry dzień, zjadłam dwie wasy z szyneczką rano, potem kawka, następnie szklanka kefiru, zupa jarzynowa i za chwilę zjem borówki Brakuje mi opcji na kolację, ale coś jeszcze zdążę wymyślić
Stary 2015-06-16, 13:38   #948
Anjaaali
Rozeznanie

Ja siedze i powtarzam jak mantre moje przemówienia na obronę co chwile coś zmieniajac. Popijam sobie do tego wodę
Na obiad chlodnik z szpinakiem

Stary 2015-06-16, 13:42   #949
mycha9393
Zakorzenienie

próbowałyście tych koktajli z herbalife lub innych firm?
Dostałam od klientki bo wie, że się odchudzam i się zastanawiam czy jest sens to pić

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Cytat:
Ja siedze i powtarzam jak mantre moje przemówienia na obronę co chwile coś zmieniajac. Popijam sobie do tego wodę
Na obiad chlodnik z szpinakiem
ja to samo. Mam tak mądry temat, że nie mogę go zapamiętać ;P
Jutro obrona
kociara
kosmetyko&świecoholiczka

insta

Jesteś odpowiedzialny za to co oswoiłeś..
mycha9393 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-16, 14:11   #950
Rubella
Rozeznanie

Dzień dobry
U mnie na śniadanie omlet z papryką, żółte pomidorki koktajlowe, pieczywko blonnikowe z awokado i kawa. Teraz melona i truskawki z otrębami zjadłam i na obiad mam soczewicę z warzywami w pudełku i zapomniałam wziąć widelca

Do pracy rowerem pojechałam, może skończę wcześniej to ten nieszczęsny obiad już w domu zjem
Stary 2015-06-16, 14:20   #951
incognito6
Raczkowanie

Hellou babeczki

Tesknilyscie?

Anja, Mycha, kciukasy za obrony

Ja przyznaje sie bez bicia, ze na wage nawet nie stanelam, czuje, ze bylby lekki wzlot, a nie chce sie dobijac, tym bardziej ze jestem przed @
Cwiczyc w tym tygodniu tez mi sie nie chcialo, dieta tak sobie, pare dni laczylam bialka z weglowodanami . No ale nic, jutro ide do pracy, wtedy zawsze latwiej mi utrzymac regularnosc posilkow niz kiedy siedze w domu

Jedny jednak moge siepochwalic. Zyje juz 5 tygodni bez slodyczy

Ostatnio tez mam burze w mozgownicy, bo kombinuje z moimi wlosami i nadal nie jestem zadowolona z efektow. Ale jeszcze pewnie troche potrwa, zanim znajde idealny sposob pielegnacji

talia 75 -> 72 -> 71 -> 70 -> 65

Zapuszczam
18.06.2015 - 22 cm
18.08.2015 - 25 cm
incognito6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-16, 19:35   #952
kala2505
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaarooo Pokaż wiadomość
No! Bo jak nie to
Jestem już

Cytat:
U mnie bardzo ładnie dietowo dzisiaj
I poćwiczyłam nawet 30min HIIT - co to była za masakra

Cytat:
Napisane przez mycha9393 Pokaż wiadomość
Jutro obrona
KOCHANA TO MOCNE KCIUKI TRZYMAM !!!
Daj znać po koniecznie !!!

Hej dziewuszki ponownie
Co ja miałam za weekend do teraz nie mam głosu
Było super ! Panieński 10/10 , o 7 rano byłam w domu

Oczywiście dieta w sobotę była przez cały dzień ładna, aż do wieczora - bo zjadłam 2 kawałki tortu i o 5 rano kebaba z frytkami i w domu 2 kromki żytniego chlebka z serkiem białym
Także ten no

W niedziele zjadłam magnuma i indyjskie żarcie i wypiłam małego radlera bo rozdawali za darmo - to jak miałam nie wziąć

Za to na swoją obronę mam trening w sobotę killera chodakowskiej + dodatkowe 10min jej filmików z FB
A w niedziele z TŻ zrobiliśmy sobie ponad 5km spacer, więc też na kacu kalorie spalone

Wczoraj już normalnie trening - wyzwanie też Ewki a dziś ten HIIT, także jade równo dalej
Jakoś wyrzutów nie mam mocnych

A Wy myślicie że powinnam ? Nie było źle chyba co ?

Stary 2015-06-16, 19:50   #953
zaga25
Raczkowanie

Trzymam kciuki za wasze obrony. Trzymajcie się ciepło.
U mnie waga stanęła. Nie wiem co się dzieje. I znowu mam problemy z zaparciami.
zaga25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-16, 19:58   #954
kala2505
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaga25 Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki za wasze obrony. Trzymajcie się ciepło.
U mnie waga stanęła. Nie wiem co się dzieje. I znowu mam problemy z zaparciami.
A ja własnie ostatnio parę razy kibelek odwiedzam, takie mam trwaienie

Zaga a co z węglami? Powprowadzałaś je ?
Bo to może być od tego

Stary 2015-06-16, 21:55   #955
zaga25
Raczkowanie

Tak. Jestem na pełnej II fazie. Za mało nerwów w pracy
zaga25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-17, 03:01   #956
Anjaaali
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mycha9393 Pokaż wiadomość
próbowałyście tych koktajli z herbalife lub innych firm?
Dostałam od klientki bo wie, że się odchudzam i się zastanawiam czy jest sens to pić

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

ja to samo. Mam tak mądry temat, że nie mogę go zapamiętać ;P
Jutro obrona
trzymam kciuki mocno, mocno!!!
Ja wczoraj wystąpiłam przed TŻ z prezentacją pracy i co? na początku pomyliłam się w tytule pracy
Jadę dzisiaj nareszcie rowerkiem do pracy Miałam dzięki temu później wstać, ale wyszło jak wyszło, nerwy przed jutrem dają się we znaki spać nie mogę
incognito6 - tęskniłyśmy i nie dziękuje
zaga25 - mam to samo :/ nerwy dają mi się we znaki :/
co do pracy zdecydowałam się zanieść CV i zgłosić się do konkursu na tego lidera zobaczymy co dalej będzie

---------- Dopisano o 04:01 ---------- Poprzedni post napisano o 03:58 ----------

a tak apropo miałam napisać ostatnio, ale jak zwykle zapomniałam
W niedziele aktualizujemy pierwszy post kilka osób pojawiło się później już zniknęło i nie wróciło do nas, także uaktualnimy osobomi aktywnymi główny pościk

Stary 2015-06-17, 07:52   #957
kala2505
Zakorzenienie

Cytat:
W niedziele aktualizujemy pierwszy post kilka osób pojawiło się później już zniknęło i nie wróciło do nas, także uaktualnimy osobomi aktywnymi główny pościk

Może się pojawię

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Ja dziś od rana witam Was śniadankiem - owsianka z truskawkami + nektarynką + serek wiejski cały i do tego jagody goji
Uwielbiam

Kupiłam sobie wczoraj też te nasionka CHIA i będę robić pudding
Dziś dodałam sobie do koktajlu - mam szpinak z bananem jabłkiem i selerem

Stary 2015-06-17, 09:31   #958
rombek
Wtajemniczenie

U mnie jajecznica z cebulką i kilkoma plastrami śląskiej, koktajl z jarmużu, truskawek i banana i kawałek domowego sernika na zimno
Stary 2015-06-17, 10:06   #959
Rubella
Rozeznanie

Ja wczoraj wypilam z koleżanką dwa piwa
No ale poza tym dzień dietetycznie idealny!

Dziś w menu:
*2 jajka sadzone, dwie grzanki z awokado i pomidorem+ kawa
*jabłko z cynamonem i mango z otrębami
*sałatka z fasolą gotowana, oliwą, papryką, pomidorem i sosem: łyżka oliwy, łyżka musztardy francuskiej+ przyprawy
*grillowany kurczak+ warzywa

Karooo- jeszcze odnośnie metabolizmu. Ja też mam za sobą takie ekscesy jak diety składające się z 5 wafli ryzowych i pomidora na dzień (około 4-5 lat temu). I długo mi zajęło w miarę stopniowe zwiększanie kalorycznosci. Oczywiście tylam przy tym, ale było to na pewno lepsze niż po glodowce rzucić się na jedzenie. I co mogę powiedzieć:
Ogólnie to ja zawsze jem 4 posiłki zamiast rekomendowanych 5. Jak jadłam 5 to było to dla mnie nienaturalne. Musiałam bardziej patrzeć na zegarek niż na głód i w rezultacie cały czas myślałam o jedzeniu i cały czas byłam głodna
I czytałam jakiś artykuł, że w rzeczywistości nie ma żadnej większej różnicy, jeśli chodzi o metabolizm, czy jemy 3 posiłki czy 5 w ciągu dnia. Metabolizm zwalnia gdy często jesteśmy głodni, nie wiem jak u Ciebie z tymi godzinami pracy, ale możesz jeść mniej posiłków ale większych, jak na nocki pracujesz to może w ciągu dnia normalnie posiłki, a w nocy warzywa, żeby głodnym nie być i żeby godziny największych posiłków były jednak stałe. Nie wiem jaki charakter ma Twoją pracą, ale ja przewinelam się przez tyle różnych i nigdy nie było tak, żeby przez 8 godzin nie mieć przerwy czy chwili na zjedzenie.
Ja będąc przy ok. 1300 kcal, gdzie ani na tym nie tylam, ani nie chudlam zdecydowałam się na dietę 3d chilli. Dieta miała tak właśnie mniej więcej 1300 kcal na dzień i schudłam na niej, nie pamiętam ile, ale byłam zadowolona. W tej diecie używa się bardzo dużo przypraw i one wpływają na przyśpieszenie przemiany materii. Także polecam, może nawet nie tą dietę, co właśnie dużo przypraw. Np. Kurkuma, chilli, pieprz, curry przyspieszają przemianę materii, cynamon reguluje poziom cukru we krwi. Ja jak jem jakąś owsianke czy owoce to posypuje często cynamonem, potem dłużej jestem nasycona, bo mi po pół godzinie cukier nie skacze

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Anajaali- też chcę się tam pojawić
Chyba nie będziesz wertować poprzednich postów, więc może napiszmy (te których tam nie ma) jak u nas z wagą. Ja, jeszcze zanim do Was dołączyłam to startowałam z 75kg, teraz jest 68, a dażę do 62. Przy wzroście 172 cm wzrostu
Stary 2015-06-17, 10:58   #960
Anjaaali
Rozeznanie

Skarbie w weekend uzupełnimy posta aktualnymi uczestniczkami, jesteś jedną z aktywniejszych na pewno się tam znajdziesz ;*

A ja siedzę w materiałach i powtarzam powtarzam żołądek ściśnięty na supełek

Dodatkowy stres mam bo jeszcze przygotowuje się do rozmowy na lidera zespołu, ale najpierw obrona potem praca.

Ja już 5 dzień wprowadziłam gimnastykę poranną i wieczorną, takie 15-20 minut wygibasków, skłony, wymachy, skrętoskłony

Dzisiaj do pracy i z pracy rowerkiem, może jeszcze czepię się hula hop na trochę jak dam radę, ale ze stresu mam takie wszystko spięte gorącą kąpiel mam tez w planie w ramach relaksu na wieczór

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości