Mamusie Majowe 2015 ! - cz. 1 - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-12, 21:35   #931
mimi_77
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Majowe 2015 ! - cz. 1

Musialam jechac do pracy dowiedziec sie o macierzynski. I okazalo sie ze.nie dostane kasy za.urodzdnie dziecka.bo nie jestem ubezpieczona grupowo..tylko ze jak mnie przyjeli.to nikt mi nie powiedzial o czums takim

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-12, 21:41   #932
TienShan
Zakorzenienie

Mimi mojej małej wyskoczyły takie krosty właśnie czerwone z białym czubkiem, przemywam tylko wodą i już schodzą. Nie wiem co to ale obstawiam hormony. Położna była pewna, że truskawki ale jem codziennie i nie pogarsza się a właśnie polepsza

Agnes, tak jak Nadzieja pisze - po ciemiączku można poznać czy dziecko przypadkiem odwodnione nie jest, jeśli jest zapadnięte to znaczy, że za mało płynów przyjmuje.

Dorka ale pięknota

TienShan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-12, 21:45   #933
Nadzieja87
Zakorzenienie

Lecę wam wpiertolić

uploadfromtaptalk1434142066677.jpg
Stary 2015-06-12, 22:25   #934
agnes188
Zakorzenienie

A to u mnie nie jest zapadniete nigdy

Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka

agnes188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-12, 22:27   #935
Anol
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agnes188 Pokaż wiadomość
Dziewczyny z tum sab simplexem w koncu ile razy dziennie najwiecej podawaliscie?bo w koncu nie wiem.

Nadzieja. Doszly krople

Ile one moga byc otwarte od poerwszego otwarcia?

Dostalam jeszcze debridat od siostry ciotecznej tzta to najpierw to sprobuje

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Truskawka mylilam sie troche w sab simplexie jest i simeticon i dimeticon!!! Ja wczesniej w tym niemieckim skladzie na stronie tylko dimeticon widzialam ale jest i simeticon
ja doczytalam ze sam dimeticon plus jeszcze cos z homeopatii.wkazdym razie w pl nie ma takiego skladu.

daje 15 kropelek przed każdym karmieniem, tylko tak w naszym przypadku daje to jakis efekt. Przy takim dawkowaniu nie martwie sie o ważność po otwarciu bo krople po tygodniu juz sie kończą.

Cytat:
Napisane przez sara3008 Pokaż wiadomość
Czy Wasze maluchy bez problemu pija rumianek albo herbatki z kopru? bo moj pluje dalej niz widzi :/
jak spragniona to pije
Cytat:
Napisane przez Madeleine05 Pokaż wiadomość
No czasem boli, ale popuszcza bąków i przestaje. Co do czopków to sprawa jest podejrzana bo już poprzednio jej zaaplikowałam glicerynowe: najpierw połówkę i nic. Kolejnego dnia cały i nic. Dopiero pod wieczór poszła kupa i to z oboma nierozpuszczonymi czopkami Lekarka powiedziała, że powinny się rozpuścić pod wpływem temp. ciała i że to dziwne : No i żeby tych glicerynowych nie dawać, bo mała nie ma zaparć, a one są na zaparcia.

Tak - i to i to. Jest w stanie wypić 100-200ml dziennie jak jest gorąco. Za to wodą pluje

Umówiłam się do fryzjera w przyszłym tygodniu na prostowanie keratynowe włosów. Robiła któraś z was i podzieli się wrażeniami?
Nie wiem czy takie są w PL, ale dostslam od poloznej czopki WALA Carum carvi Kinderzäpfchen. Rozpuszczaja sie szybko, bo trzymalam pupke malej ok 2 min i zaraz jak puscilam walnela kupke bez czopka.

Wiecie jak czytam, ze wasze maluchy spia tak dlugo to ja chyba panikara jestem. Moja jak spi gdzies powyzej 3,5h to zaczyna albo stekac przez sen bo tresc zoladka podchodzi albo budzi sie mega glodna placzac i je lapczywie lykajac powietrze. Wasze nie budza sie glodne i nie jedza lapczywie? Moja chyba nie budzi sie sama jak zaczyna byc glodna tylko dopiero gdy kiszki juz marsza graja.

Oliwia 18.05.2015

Anol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-12, 22:34   #936
201606011622
Konto usunięte

Mam dość jestem okropna... on ciągle płacze najedzony przebrany gorąco mu na pewno nie jest zimno też nie, przytulam noszę i nic. Jestem do niczego własnego dziecka nie potrafię zrozumiec
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-12, 23:00   #937
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola_la_7676 Pokaż wiadomość
Mam dość jestem okropna... on ciągle płacze najedzony przebrany gorąco mu na pewno nie jest zimno też nie, przytulam noszę i nic. Jestem do niczego własnego dziecka nie potrafię zrozumiec
Ola, Kubuś ma 5 tygodni, nie? Może teraz skok i sam nie wie czego chce??

---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:52 ----------

U mnie też pierwszy skok był jak Kacper równo 5 tygodni skończył

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-06-12, 23:08   #938
mykofenolan mofetilu
Zadomowienie

Hej
Ciągle Was czytam i korzystam z Waszych złotych rad i podpowiedzi a sana nie mam nic mądrego do napisania
U nas Mala przybrała 600g zamiast 400 w dwa tygodnie i mamy iść do kontroli znowu... Generalnie jest dużo przy piersi bo gorąco, brzuszek i ogólnie na wszystko najlepsza pierś.

Plan dnia ma mniej więcej taki jak Leoś Ruski, ale więcej wstajemy w nocy.
Od dwóch nocy strasznie krzyczy, zwłaszcza po jedzeniu, podaję jej Esputicon ale więcej niż w ulotce, mam nadzieje ze nie robie jej krzywdy
Jakoś zalatuje to kolką, oby nie

Cytat:
Napisane przez TienShan Pokaż wiadomość
Mimi mojej małej wyskoczyły takie krosty właśnie czerwone z białym czubkiem, przemywam tylko wodą i już schodzą. Nie wiem co to ale obstawiam hormony. Położna była pewna, że truskawki ale jem codziennie i nie pogarsza się a właśnie polepsza

Agnes, tak jak Nadzieja pisze - po ciemiączku można poznać czy dziecko przypadkiem odwodnione nie jest, jeśli jest zapadnięte to znaczy, że za mało płynów przyjmuje.

Dorka ale pięknota
Te krosty są i u Zosi, najpierw było tylko kilka, a wczoraj zrobił się wysyp - i kurde zbiegło się akurat z próbą pomidora, i nie wiem co to początkowo obstawiałam hormony plus upał, ale już jestem głupia
Stary 2015-06-13, 00:05   #939
moniisia90
Wtajemniczenie

Tirn kangurka w praktyce a w teori plecaczka bo nie odważyłam się spróbować

Karmimy
Czekamy na drugiego bobasa do kochania - tp 23.04.2017
moniisia90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-13, 00:12   #940
olimpia2009
Zadomowienie

Zaraz nadrobi...wrocilam od lekarza....mamy leki na tydzien...bo mamy okropne plesniawki...i dlatego maly taka maruda....caly jezyk bialy....kazal lekarz kupic sterilizator to
butelek i uzywac bo to lubi wracac

kupilam sobie poduche do kp..ale uzywam jej do kb bo juz ramie mnie bardzo boli....

ide nadrabiac
Stary 2015-06-13, 01:30   #941
mimi_77
Zakorzenienie

Witam.sie z katmienia. Mala zasnela w koncu przy cycu i spala 4 godz,.zaraz zje mi piers z glodu.

Jak piszecie jak dlugo spia wasze maluchy to zawsze przypomina mi sie sytuacja e szpitalu jak lezalam juz po porodzie. Przywiezli nowa kobitke po sn i akurat byka zmiana super "przyjemnych" poloznych. Drugiego dnia pytaja die co tam.jak.tam.a ta laska mowo ze.super bo maly przespal cala noc,.6 godzin. A ta polozna "i cieszy sie pani z tego? To mu wspolczuje". Laske zamurowalo a okazalo sie ze.jak dziecko spi wiecej niz chyba 4 godz to trzeba.budzic. ale.to sie tyczylo chyba tylko swiezo narodzonych. Ale mina laski po tym tekscie bezcenna.

Antosia 12.05.2015

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-13, 02:32   #942
olimpia2009
Zadomowienie

No co pielegniarka szybko ustawila laske do pionu
Stary 2015-06-13, 03:07   #943
dorka607
Wtajemniczenie

Mimi takie dopiero urodzone i ona nie obudzila nakarmic? Bo ze dop ur dziecko tak spi to wíadomo ale jak samo sie nie budzi na cycusid to mama powinna to zrobic.Bosh... bo teraz juz jak dziecko dobrze przybiera to moze tak spac

---------- Dopisano o 04:07 ---------- Poprzedni post napisano o 04:06 ----------

Ssaczek oproznia cycusia
że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-13, 04:50   #944
xhankax
Zakorzenienie

GG do xhankax

A ja znowu przespałam prawie całą noc. To Niewiarygodne jest. Mam nadzieję, że już tak będzie. W połowie jesteśmy już spakowani. Wyjeżdżamy w nocy, żeby dzieci spaly. Ciekawa jestem pogody.
Dziewczyny kochane! Trochę więcej optymizmu! Smutnawy zrobił się ten nasz wątek. Pamiętajcie, że super mamuśki jesteście. Nie jest łatwo zrozumieć niemowlaczka i pomimo różnych trudności cieszcie się każdym dniem, bo tego czasu nikt nam nie zwróci! Już niedługo będziemy odprawiac roczki, potem przedszkole, szkoła, ani się obejrzymy, a nasze pociechy będą dorosłe :-D
Więc głowy do góry! Taki apel mam mały, bo mi smutno jak czytam te posty, od których zamiast radości bije znużenie i zmęczenie.
Jesteście dla swoich pociech najlepsze! ;-)
Stary 2015-06-13, 05:01   #945
agnes188
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anol Pokaż wiadomość
daje 15 kropelek przed każdym karmieniem, tylko tak w naszym przypadku daje to jakis efekt. Przy takim dawkowaniu nie martwie sie o ważność po otwarciu bo krople po tygodniu juz sie kończą.

jak spragniona to pije

Nie wiem czy takie są w PL, ale dostslam od poloznej czopki WALA Carum carvi Kinderzäpfchen. Rozpuszczaja sie szybko, bo trzymalam pupke malej ok 2 min i zaraz jak puscilam walnela kupke bez czopka.

Wiecie jak czytam, ze wasze maluchy spia tak dlugo to ja chyba panikara jestem. Moja jak spi gdzies powyzej 3,5h to zaczyna albo stekac przez sen bo tresc zoladka podchodzi albo budzi sie mega glodna placzac i je lapczywie lykajac powietrze. Wasze nie budza sie glodne i nie jedza lapczywie? Moja chyba nie budzi sie sama jak zaczyna byc glodna tylko dopiero gdy kiszki juz marsza graja.
No w sumie tak.szybko sie skoncz
Cytat:
Ola no co ty.a jak masz go zrozumiec jak nie mowi.lazda stara domyslic sie co jek nalenstwu jest a nie zawszee sie udajes
Cytat:
Napisane przez xhankax Pokaż wiadomość
A ja znowu przespałam prawie całą noc. To Niewiarygodne jest. Mam nadzieję, że już tak będzie. W połowie jesteśmy już spakowani. Wyjeżdżamy w nocy, żeby dzieci spaly. Ciekawa jestem pogody.
Dziewczyny kochane! Trochę więcej optymizmu! Smutnawy zrobił się ten nasz wątek. Pamiętajcie, że super mamuśki jesteście. Nie jest łatwo zrozumieć niemowlaczka i pomimo różnych trudności cieszcie się każdym dniem, bo tego czasu nikt nam nie zwróci! Już niedługo będziemy odprawiac roczki, potem przedszkole, szkoła, ani się obejrzymy, a nasze pociechy będą dorosłe :-D
Więc głowy do góry! Taki apel mam mały, bo mi smutno jak czytam te posty, od których zamiast radości bije znużenie i zmęczenie.
Jesteście dla swoich pociech najlepsze! ;-)
Szerokiej drogi

My sie cycujemy. Mloda spala 8 godzin bez.dziesieciuvminut.reko rd

Stary 2015-06-13, 05:06   #946
201606011622
Konto usunięte

Chwile po północy zasnął i wstał teraz. Moje cycki chyba się unormowaly bo nie bolą już, wczoraj kompres z kapusty robilam. Teraz się obudzilam i cala bluzka mokra. Przystawilam go od razu do tej co była chora i ściągnęłam trochę z drugiej bo mi rozsadzalo. A wczoraj jak już zasnął to nagle takich dreszczy dostałam i gorączki że całą mokra byłam. Tz przyszedł i mówi że strasznie gorąca jestem, a ja po sama szyję pod koldra i się masowalam, bo mi zimno było. Teraz czuje taki stlumiony ból głowy. Tz mówi że się przeziebilam . W domu?
Stary 2015-06-13, 05:07   #947
agnes188
Zakorzenienie

Cytat:
Chwile po północy zasnął i wstał teraz. Moje cycki chyba się unormowaly bo nie bolą już, wczoraj kompres z kapusty robilam. Teraz się obudzilam i cala bluzka mokra. Przystawilam go od razu do tej co była chora i ściągnęłam trochę z drugiej bo mi rozsadzalo. A wczoraj jak już zasnął to nagle takich dreszczy dostałam i gorączki że całą mokra byłam. Tz przyszedł i mówi że strasznie gorąca jestem, a ja po sama szyję pod koldra i się madowalam, bo mi zimno było. Teraz czuje taki stlumiony ból głowy. Tz mówi że się przeziebilam . W domu?
Mnie tak trzesie zzimna jak jestem niewyspana i przemeczona.moze u ciebie tez tk?

Stary 2015-06-13, 05:16   #948
mimi_77
Zakorzenienie

Wiem ze sie budzi ale sposob w jaki ta polozna zmazala.jej usmiech z twarzy bym mega

Antosia 12.05.2015

Stary 2015-06-13, 05:31   #949
201606011622
Konto usunięte

Nie wiem, teraz też się kiepsko czuje. Może i z przemeczenia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-13, 06:12   #950
Santilia
Wtajemniczenie

Ojj cos smetnie na prawde sie tu robi.. dziewczyny, nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo! trzeba sie cieszyc ze mamy zdrowe Maluszki, wszystkiw kolki, diety-przetrwamy a pozniej bedzie juz tylko lepiej

mi wczoraj dr powiedziala ze mam nie wbudzac Michasia na jedzenie, bo jak na razie przybiera ok 70g na dobe ale jest strasznym zarlokiem.. i chomikiem bo po jedzeniuzawsze mu sie z policzkow wylewa

Jedziemy do rodzicow. Na razie Maluch spi cala droge)

M

Santilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-13, 06:14   #951
Izuniaa89
Zakorzenienie

Dziewczyny potrzebuje porady. We wtorek ma mi sie skonczyc polog. Ogolnie ciągle plamilam itd. Ostatnio po myciu okien bylo gorzej. Zaczelo ze mnje sporo brązowego leciec ( czwartek). Natomiast dzisiaj to juz krew ze mnie leci.
Okres? Tak bez zadnej przerwy? Kp? Bo zglupislam i troche sie martwie
Stary 2015-06-13, 06:14   #952
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mykofenolan mofetilu Pokaż wiadomość
Hej
Ciągle Was czytam i korzystam z Waszych złotych rad i podpowiedzi a sana nie mam nic mądrego do napisania
U nas Mala przybrała 600g zamiast 400 w dwa tygodnie i mamy iść do kontroli znowu... Generalnie jest dużo przy piersi bo gorąco, brzuszek i ogólnie na wszystko najlepsza pierś.

Plan dnia ma mniej więcej taki jak Leoś Ruski, ale więcej wstajemy w nocy.
Od dwóch nocy strasznie krzyczy, zwłaszcza po jedzeniu, podaję jej Esputicon ale więcej niż w ulotce, mam nadzieje ze nie robie jej krzywdy
Jakoś zalatuje to kolką, oby nie rosi:

Te krosty są i u Zosi, najpierw było tylko kilka, a wczoraj zrobił się wysyp - i kurde zbiegło się akurat z próbą pomidora, i nie wiem co to początkowo obstawiałam hormony plus upał, ale już jestem głupia
Ale co to znaczy że 600 zamiast 400? I ze kontrola? Jakieś normy Wam ustalili?!
Cytat:
Napisane przez moniisia90 Pokaż wiadomość
Tirn kangurka w praktyce a w teori plecaczka bo nie odważyłam się spróbować

Karmimy
Super
Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Witam.sie z katmienia. Mala zasnela w koncu przy cycu i spala 4 godz,.zaraz zje mi piers z glodu.

Jak piszecie jak dlugo spia wasze maluchy to zawsze przypomina mi sie sytuacja e szpitalu jak lezalam juz po porodzie. Przywiezli nowa kobitke po sn i akurat byka zmiana super "przyjemnych" poloznych. Drugiego dnia pytaja die co tam.jak.tam.a ta laska mowo ze.super bo maly przespal cala noc,.6 godzin. A ta polozna "i cieszy sie pani z tego? To mu wspolczuje". Laske zamurowalo a okazalo sie ze.jak dziecko spi wiecej niz chyba 4 godz to trzeba.budzic. ale.to sie tyczylo chyba tylko swiezo narodzonych. Ale mina laski po tym tekscie bezcenna.
O.widzisz a mnie powiedzieli, że jak pierwsze.karmienie po porodzie jest udane to dziecko ma prawo spać bardzo długo. Moje spało 12h i nikt nie kazał budzić. Później już normalnie ssala, z wagi spadła tylko 200g a później nadrobila aż 90g w jedną dobę.

Dzień dobry
Mała znów okupkala pizamke

Stary 2015-06-13, 06:16   #953
201606011622
Konto usunięte

Boże jaki tygrys ze mnie... rozstepy na biodrach, na boczkach, na udach od strony bożeny, na tylku, na cyckach.. nawet pod pachą mam

---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ----------

Firm mój od razu po porodzie ssal prawidłowo no i też potem długo spal
Stary 2015-06-13, 06:42   #954
201606011622
Konto usunięte

Też macie ciagle taka brzydka kreske? Zniknie to kiedys?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1434174065304.jpg (40,8 KB, 27 załadowań)
Stary 2015-06-13, 06:48   #955
moniisia90
Wtajemniczenie

Hanka - udanego i wyjazdu!!

Ej, tego jeszcze nie było - mała mi się uśmiecha przy cycu

---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

Oka - ja nie miałam w ogóle ale mówią ze znika :P
Czekamy na drugiego bobasa do kochania - tp 23.04.2017
moniisia90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-13, 06:53   #956
Nadzieja87
Zakorzenienie

Ja myślałam, że tej krechy nie mam, a po porodzie okazało się że jednak miałam...i mam taką delikatna do dziś. Bardziej mnie martwi ten mój owłosiony bebzol...Normalnie włosy mi ma nim długie urosły

I podpisuje się pod Hania. Tego czasu z maleństwami już nikt nam nie wróci, trzeba się cieszyć małych rzeczy.
Stary 2015-06-13, 06:56   #957
mykofenolan mofetilu
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TienShan Pokaż wiadomość
Ale co to znaczy że 600 zamiast 400? I ze kontrola? Jakieś normy Wam ustalili?!

Super

O.widzisz a mnie powiedzieli, że jak pierwsze.karmienie po porodzie jest udane to dziecko ma prawo spać bardzo długo. Moje spało 12h i nikt nie kazał budzić. Później już normalnie ssala, z wagi spadła tylko 200g a później nadrobila aż 90g w jedną dobę.

Dzień dobry
Mała znów okupkala pizamke
Czy ja wiem czy normy? Pediatrę mamy na razie całkiem ok, powiedziała, że nie można ograniczać Małej piersi z tych wszystkich powodów, a poza tym wszystkie ograniczenia prowadzą do skrócenia "mlecznej drogi", a tego przecież nie chcemy. I że super ze nie chce smoczka. Mam dalej karmić na każde żądanie. Ale widzimy się znów we wtorek
Na te mega ulewania dostaliśmy Nutriton, ale podawanie tego Zo graniczy z cudem, poza tym to taka obrzydliwa papka, że sama bym nie zjadła. Więc na razie jakoś nie podajemy i tak ją przebieramy 5 razy dziennie.
Kurde Mała ma dziś jeszcze większą tę wysypkę .

Hania masz rację! Ale to wszystko jakieś takie trudne i tak jest łatwiej niż się spodziewaliśmy, ale jakoś tak bardziej się martwię np tym ze coś ją boli itp... mam nadzieję, że już niedługo będziemy mieć większą radość z rodzicielstwa
No i życzymy Wam super udanego wypoczynku, pięknej pogody i w ogóle!

A Truskawka! jeszcze mi się przypomniało o zielonych kupach - też powiedzialam pediatrze, Zo zrobiła przy niej właśnie taką zieloną z "serkiem wiejskim", no i powiedziała, że to bardzo ładna kupa i taka może być.
Stary 2015-06-13, 06:56   #958
201606011622
Konto usunięte

Mój często się usmiecha na cycu.
Co do krechy w pewnym momencie w ciąży sue pojawiła najpierw ta gruba pod pępkiem i potem ta cienka wyżej. Brzydkie to: /
Stary 2015-06-13, 06:58   #959
TienShan
Zakorzenienie

A, Myko bo myślałam że wg lekarza to za dużo pięknie Wam rośnie mała nasza dziś skończy dwa tygodnie i od najniższej wagi ma już pół kilograma na plusie

Stary 2015-06-13, 06:59   #960
mykofenolan mofetilu
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moniisia90 Pokaż wiadomość
Hanka - udanego i wyjazdu!!

Ej, tego jeszcze nie było - mała mi się uśmiecha przy cycu

---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

Oka - ja nie miałam w ogóle ale mówią ze znika :P
Monisia moja się od pierwszego tygodnia uśmiecha przy cycusiu, najszczersze uśmiechy świata, aż oczka mruży i jej cieknie boczkiem 1434175128703.jpg

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości