|
|
#931 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jestem singielką, jest nas więcej :)? 25 + - część II
Cytat:
Ja mam dokładnie tak samo. Nawet teraz jestem w takim "związku". Związku, z facetem, w którym nie powinnam się zakochać, miał to być czysty romans na jasnych zasadach, ale... życie pokazuje, że nie zawsze jest łatwo i fajnie. Czasem, żeby było fajnie, musi być strasznie trudno. Z jednej strony zakochałam się w facecie, w którym nie powinnam. Z drugiej natomiast żeby czuć się dobrze, spełniona, muszę mieć do niego jakieś uczucia. a co do momentu znalezienia męża. hmmmm... Ja tez na studiach byłam w ziązku, ale facet okazał się totalnym chamem. Chyba lepiej, że to skonczyłam prawda? Po studiach jakoś po prostu nie miałam szczęscia do facetów, mało kogo poznaję. Mam sporo powyżej 25 lat. Wierzę jednak, że jeszcze kiedyś będę szczęśliwa. Jeśli wogóle szczęście istnieje
|
|
#932 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie pójdę do jakiejś kliniki gdzie ktoś wprowadzi we mnie spermę jakiegoś gościa którego nigdy nie widziałam na oczy, nie mam nic przeciwko jak ktoś tak robi ale ja sama - nie, dziękuję. Cytat:
ja tez byłam w związku, 3 lata. i rozpadł się. na studiach nie poznałam nikogo nowego, w pracy też nie. miałam wczoraj druga randkę z tym kumplem przyjaciółki, podoba mi się, ale jest jedna rzecz która mnie bardzo w nim drażni i sama nie wiem czy to się zmieni czy będzie jeszcze gorzej. macie tak czasami ze wszystko byłoby ekstra a jedna rzecz psuje cały obraz ?
|
|
|
#933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sorry ale to jest ogromna odpowiedzialność, wychowywanie dziecka w niepełnej rodzinie nie jest proste i nie powinno sie dziecka świadomie na to skazywac tylko po to ze chce sie je mieć i już. Taki tatuś z doskoku to właśnie bardziej wujek niz ojciec. |
|
|
|
|
#934 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#935 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie neguje samotnego macierzynstwa, ale tylko wtedy kiedy kobieta naprawde nie moze znalezc odpowiedniego partnera i robi to nie w wieku do 30, ale ok.36-42 lata, a co wazne korzysta z banku nasienia!bo robienie faceta w bambuko to juz jest baaardzo nie fair, a zaden Normalny! mezczyzna nie zdecyduje sie na taki "gest"! |
|
|
|
|
#936 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#937 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#938 |
|
Wtajemniczenie
|
Przesadzacie. Nie ma nic złego w tym, że osoba samotna chce mieć dziecko. Moim zdaniem może je mieć jeśli ma warunki. Małżeństwo wcale nie gwarantuje tego, że dziecko nie będzie z rozbitej rodziny
Sama znam osoby wychowane przez samotne kobiety i to normalni ludzie, nie użalający się nad sobą. |
|
|
|
#939 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#940 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sama jestem samotna i posiadam silnie rozwinięty instynkt macierzyński, ale nie potrafiłabym poświęcać dziecka w imię własnej przyjemności z jego posiadania. |
|
|
|
|
#941 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli matka ma silną osobowość i da rade to czemu nie? takie właśnie opinie są bardzo krzywdzące dla wszystkich samotnych kobiet które chcą mieć dzieci.
|
|
|
#942 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#943 | |
|
Zakorzenienie
|
studiuje psychoterapie, czytałam mnóstwo na ten temat. nie podjęłam decyzji ot tak sobie. wiadomo że lepiej jest jak dziecko ma oboje rodziców ale brak jednego nie oznacza od razu ze dziecko będzie wychowane źle lub czegoś będzie mu brakowało. do tego mam bardzo pomocna rodzinę, mój tato byłby idealnym przykładem dla mojego dziecka jeśli byłby to chłopiec. mama na pewno pomoże, siostra także, znajomi. jeśli dziecko otoczone jest miłością to według mnie to się liczy najbardziej, a nie to ze matka jest samotna i nikogo nie ma.
|
|
|
#944 |
|
Zadomowienie
|
Dziecku żaden mężczyzna nie zastąpi ojca. Może je dobrze wychować, być dla niego wsparciem i być dla niego równie czuły i troskliwy, ale dzieciak mimo to będzie dorastał w przekonaniu, że jego biologiczny ojciec służył matce jedynie jako dawca spermy. I to jest ciężka do udźwignięcia świadomość, i żaden ogrom wkładanej w wychowanie miłości tego nie zmieni. Zastanawiałaś się na tym, jaki obraz rodziny wytworzysz w młodym człowieku, pokazując mu, że rola mężczyzny może być ograniczona jedynie do zapładniania, i dodatkowo przekonując go, że taki model jest fajny, zdrowy, dobry, świadczący o miłości i godny polecenia?
Wybacz, ale Twoje argumenty kompletnie mnie nie przekonują. Osobiście fascynuję się hodowlą wijów i skolopendr, i Twoja postawa przypomina mi typowe nastawienie amatorów, którzy najpierw kupują najmniejsze i najtańsze terrarium, potem do środka wsypują trociny z marketu i karmią skolopendrę zieleniną. No niby tak też można, ale po co niepotrzebnie męczyć zwierzę dla własnej egoistycznej zachcianki posiadania takiego pupila? Z dzieckiem sprawa jest o wiele poważniejsza, bo to nie jest ani pupil, ani zabawka. |
|
|
|
#945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli tak koniecznie chciałabym mieć dziecko to zdecydowalabym sie raczej wlasnie na bank dawcow a nie jakiegokolwiek faceta byleby dziecko zrobił. |
|
|
|
|
#946 |
|
Raczkowanie
|
może się na tym nie znam do końca ale... co macie na myśli mówiąc "bank dawców?" Ok, rozumiem, kobieta idzie do banku spermy, ale... Przecież jakoś musi dojść do zapłodnienia! A kto czytal o tym chociaż troszkę wie, że np w Polsce korzystanie z In Vitro przez samotne kobiety jest nielegalne!
|
#947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie zmienia to faktu że ja osobiście nie zdecydowalabym sie swiadomie na szukanie faceta ot po prostu do zrobienia dziecka. |
|
|
|
|
#948 |
|
Wtajemniczenie
|
A nie pomyślałyście o tym, że są też faceci którzy nie mają szczęścia w miłości ale mimo to chcieliby mieć dziecko?
Mój znajomy nie ma kobiety i nie wie czy będzie miał bo też ma niby pecha ale stwierdził, że jak tak dalej pójdzie to znajdzie sobie chociaż jakąś laskę której zrobi dzieciaka bo tak chce go mieć |
|
|
|
#949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#951 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#952 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym uważam, że to jest naprawdę smutne, że ludzie są w stanie posuwać się do tak desperackich czynów, by mieć jakiekolwiek dziecko z kimkolwiek, a tymczasem wiele maluchów w domach dziecka nie wie, czym jest przytulenie. |
|
|
|
|
#953 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trochę dziwi mnie jak ludzie tak strasznie się w coś wczuwaja, serio. nigdy w życiu nie skrzywdzilabym swojego dziecka i jestem pewna że jeśli będzie się wychować bez ojca to dam mu tyle miłości ile niektóre dzieci nie dostają w domu gdzie jest oboje rodziców. serio masz jakieś średniowieczne spojrzenie na te sprawy, lesbijki mają dzieci, geje mają dzieci. i co? to też źle? niech dzieciaki siedzą w domu dziecka bo przecież jak mogą mieć dwie matki albo dwóch ojców. nie ważne ze miłości pełno, i tak będzie źle bo ktoś sobie tak wymyślił. ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Cytat:
tez znam takich facetów..albo którzy nie chcą związku ale chcą mieć dziecko
Edytowane przez MonnieB Czas edycji: 2015-08-08 o 16:49 |
|||
|
|
|
#954 |
|
Zakorzenienie
|
Coz dla mnie dziecko to owoc miłości i nie chciałabym go mieć z byle kim.
|
|
|
|
#955 |
|
Raczkowanie
|
nie mówię, że banki spermy są nielegalne. Interesuje mnie tylko, jak dochodzi do zapłodnienia.
|
#956 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli ktoś chce mieć dziecko mimo braku partnera, to nie neguję tego, ponieważ każdy żyje według swoich przekonań. Również tego nie pochwalam, bo uważam, że fajnie mieć dziecko z kimś, kogo się kocha i wychowywać je razem w pełnej rodzinie.
Jakie plany na niedzielę kochane? U mnie mega słonecznie i ciepło, na razie piję poranną kawę.
|
#957 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
in vitro - to juz inna bajka.moga korzystac tylko malzenstwa. Adopcja - osoba samotna o ile dostanie dziecko to bedzie ono conajmniej kilkuletnie. Mialam okazje pracowac w domu dziecka - dziekuje. Takiego dziecka bez partnera na pewno jest o wiele trudniej wychowac niz byc samotna matka od poczatku. Moja rodzina byla pelna, nie bylo alkoholu, przemocy.mamusia niby byla z ojcem dla dobra dzieci rodzin gdzie panuja prawidlowe relacje jest naprawde niewiele.
|
|
|
|
|
#958 |
|
Zadomowienie
|
Z okazji niedzieli postanowiłam, że zajrzę co tam u Was, a tu nowy wątek
![]() Dawno mnie nie było, ale sytuacja bez zmian, więc nadal się wpasowuję w temat.
|
#959 |
|
Zadomowienie
|
MonnieB, Ty o krowie, ja o rowie. Nie dogadamy się. Polecam jedynie bardziej przykładać się do zajęć na studiach albo odświeżyć sobie niezbędną wiedzę.
Co do planów na niedzielę, to ja siedzę w domu i nie wyściubiam nigdzie nosa. W taki upał nie da się normalnie funkcjonować. |
|
|
|
#960 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj mam trzecia randkę z tym samym chłopakiem, jak na razie jest ok, ale jak ktoś ma takie problemy z zaufaniem jak ja to serio ciężko uwierzyć komukolwiek w dobre intencje. heh
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:12.

Mój znajomy nie ma kobiety i nie wie czy będzie miał bo też ma niby pecha ale stwierdził, że jak tak dalej pójdzie to znajdzie sobie chociaż jakąś laskę której zrobi dzieciaka bo tak chce go mieć
U mnie mega słonecznie i ciepło, na razie piję poranną kawę.