![]() |
#931 |
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie i staraczki
Ja mam ręczny ale pożyczyłam elektryczny od szwagierki i to samo :/ Pewnie jakbym miała maluszka bez boleści brzuszkowych i nie byłabym tak padnięta to bym nie oddała ale potrzebowałam tego snu na regeneracje sił na kolejny tydzień
![]()
![]() |
#932 |
Zakorzenienie
|
Docik spoko spoko prZeciez nie musisz sie tłumaczyć hehe
![]() ![]() Hm a nie jest tak ze za rzadko dostawałas do laktatora albo synka? Kobieta jak tam? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#933 |
Raczkowanie
|
A ja z innej beczki tzn moja cora zaczela chodzic poerwsze kroki byly 2tyg temu przed urodzinami ale dzis bylismy zoo i za raczke szla oraz chciala sama chasac...oboje z m jestesmy z niej dumni bylismy w szoku ze tyle chciala chodzic raczkowanie poszlo w kat teraz tylko na nozki przerzucila sie..
Nasza fota rodzinna |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#934 |
Raczkowanie
|
Wow to szybko odstawilas od cyca ale pamietam jak to bylo u mnie i w sumie Cie rozumiem ...u nas od 4dni cora z placzem sie budzi biore do nas do lozka i zasypia na mnie i tak spi z nami..nie wiem tylko skad ten placz..
Kobieta to juz tuz tuz... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#935 |
Raczkowanie
|
Śliczna rodzinka.a co u mnie??hmmm czekam na sądny dzień porodu i coraz bardziej się denerwuje
![]() |
#936 |
Zakorzenienie
|
Kobieta dawaj brzuchol do klubu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#937 |
Zakorzenienie
|
No niestety szybkob
![]() ![]() Meg super z Was rodzinka, gratki rodzinnego sukcesu ![]() Kobieta jeszcze troszeczkę i będziecie w komplecie ![]() ![]() Calineczko pamiętam jak pisałaś żebyśmy nie korzystały z byle jakich próbek smoczków bo wrzucilam link z wzorem smoczka jaki otrzymalam na szkoke rodzenia. Smoczek miałam kupiony ze znanej firmy i wiesz co....? Mój maluszek ma w nosie smok który kupiłam ciumka tą "próbke" :P Nie wiem czy pamiętacie przez całą ciążę borykałam się z infekcją wabika, było to strasznie męczące. Od chwili kiedy lekarz potwierdził ciążę wiecznie na globuljach, dwa tyg brania, tydzień bez i infekcja wracała, po porodzie jak ręką odjął. Infekcje przeszły ![]()
Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko a ja Twoja mama ![]() Nasze szczęście jest juz z nami ![]() Edytowane przez docik10 Czas edycji: 2015-09-14 o 00:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#938 |
Zakorzenienie
|
W ciąży jest pewna podatność na infekcje.
KobietaM, też juz pod koniec kilka dni przed porodem poplakalam sie tak juz miałam dość. Docik, ja cie rozumiem z tym karmieniem, bo ilość razy, kiedy miałam to walnac jest niepoliczalny. Juz pomijam te cyrki na początku, ale potem słaby przyrost wagi, mało mleka itd. Ale zaczęłam męczyć laktatorem, czytać o tym, pije femaltiker, bocianka, piwo ze slodem i jest lepiej. Nie masz juz w ogóle mleczka? Ja cie nie namawiam, ale nawet jeden, dwa posiłki to juz coś dla dziecka. A jak Kamilek śpi? Meg gratulacje. Poza tym Docik to nie tak ze nie potrafisz wykarmic dziecka, to nie jest takie proste. Są różne sytuacje. Edytowane przez Calineczka 27 Czas edycji: 2015-09-14 o 09:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#939 |
Zakorzenienie
|
Śpi po flaszce 3h w nocy w ciągu dnia 2-3h. Może pare kropel bym wycisneła.
Dziewczyny opisałam na zamkniętej grupie na fb zachowanie mojego smyka i kilka mam zauważyły te samo zachowanie swojego dziecka przyczyną były baktrie w moczu albo problem z układem moczowym. Tak bardzo licze na wykrycie czegoś w moczu, to już trwa 6tyg ![]()
![]() |
#940 |
Zakorzenienie
|
Docik to ładnie Ci Kamilek przesypia w nocy. Moja dopiero teraz przesypia 3-2,5h w nocy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#941 |
Zakorzenienie
|
A mój Dominek wstaje dwa razy w nocy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#942 |
Zakorzenienie
|
To sie ciesz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#943 |
Zakorzenienie
|
http://www.nieperfekcyjnamama.pl/pl/...nie-glodze-22/ polecam artykuł, też przez to przechodziłam
![]() |
#944 |
Raczkowanie
|
Dwa razy wow calineczka ja wstawalam chyba z 4 tak do 3miecha potem juz 2razy ale nigdy nie 8 ojj Dusiolka mala dala ci popalic...u nas jest lek separacyjny i stad te wycie nocne dzis spala z nami i cala noc przespana...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#945 |
Zakorzenienie
|
Meg Moja to Taki numer wywinęła ze masakra..pojechaliśmy do znajomych którzy maja 9.5mies córę i 3letnia. widziała sie z nimi w lipcu i wszystko grało a teraz?! Tej młodszej sie bała! Jak tamta soe odezwała to moja w ryk taki jakby cos sie jej działo ;/ dorosłych sie tak nie boi. Za to tej starszej w ogole sie nie bała.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#946 |
Zakorzenienie
|
Ciesze sie, ze ładnie śpi (odpukać) i zaczął ładnie przybierać na mamusiowym mleczku (też odpukać). Tylko ma jakieś krosteczki drobne (kilka). Pielęgniarka twierdzi, ze hormonalne. Jakby było więcej to zapisze sie do pediatry.
Skąd sie bierze taki lek separacyjny? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#947 |
Zakorzenienie
|
Calineczka po prostu taki etap maja dzieci-boja sie ze mamusia je opuści. dziecko do jakiegoś czasu mysli ze ono i mama to jedność a pozniej orientuje sie ze wcale tak nie jest i stad to wszystko
![]() Moja tez miała takie drobne krostki i przemywałam octeniseptem -po paru dniach zniknęły ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#948 |
Zakorzenienie
|
Naprawdę mozna octeniseptem?
Czyli to naturalny, przejściowy etap, tak? Nie zaglebialam sie w temacie, ale czy z tymi skokami rozwojowymi to prawda? Jak zaobserwowalyscie? KobietaM, jak sie czujesz? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#949 |
Zakorzenienie
|
mamusie i staraczki
Tak naturalny przejściowy etap
![]() Skoki rozwojowe u nas były odczuwalne ![]() Tak przemywałam octeniseptem,jak najbardziej mozna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#950 |
Raczkowanie
|
Ogólnie może być ale huśtawka nastrojów OGROMNA nie wiem czemu bo tak do teraz nie miałam, jutro mam wizytę czegoś się dowiem a i miałam sen że synka urodziłam a poród odbierała siostra męża hi hi 😄 i co jeszcze ręka prawa często drętwieje i boli stopy puchną 😞 no a co najważniejsze chyba mi lęk przed porodem mija nastawiam się że nie ja pierwsza i nie ostatnia a urodzić trzeba 😀 cóż pozostaje czekać na GODZINĘ ZERO jak to nazwał mój mąż 😄
![]() |
#951 |
Zakorzenienie
|
Kobieta kontroluj cisnienie jak stopy puchną .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#952 |
Raczkowanie
|
U nas te leki byly odczuwalne zazwyczaj co miesiac cos sie dzialo i tak gadalysmy z dziewczynami z forum i ich maluszki tez to przechodzily pewnie minie tylko nie wiem kiedy moze potrwa jeszcze tydzien...dzis chyba polozymy ja do lozeczka zobaczymy czy przespi czy obudzi sie z wyciem..
Kobieta daj znac jak po wizycie.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#953 |
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczyny! Odzywam się i ja po długiej przerwie
![]() ![]() Z innych informacji to wczoraj byłam pierwszy raz na szkole rodzenia, ale byłam tylko na ćwiczeniach, na wykład już nie poszłam, bo byłam bardzo głodna ![]() ![]() ![]() KobietaM trzymam kciuki za szczęśliwy poród! Calineczka gratuluję wytrwałości w karmieniu! ![]()
![]() |
#954 |
Raczkowanie
|
Ja sama za siebie też trzymam kciuki żeby wszystko przebiegło szybko i sprawnie.
![]() |
#955 |
Zakorzenienie
|
No Konieta zegar tyka,juz coraz bliżej
![]() ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#956 |
Raczkowanie
|
Po terminie 3 dni
![]() |
#957 |
Raczkowanie
|
Hej jestem po wizycie GBS ujemny huraaa nie muszę brać antybiotyku no i co więcej??? Hmm wizyta za 2 tyg gdyby się nic nie działo a jak na razie mam czekać na rozwój sytuacji.ale powiem Wam że mam już dosyć 😢
![]() |
#958 |
Zakorzenienie
|
To dobre wiadomości
![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- A rozwarcie jakies masz?jak szyjka ? Zgładzona ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#959 |
Raczkowanie
|
Nic a nic mam czekać 😀
![]() |
#960 |
Rozeznanie
|
KobietaM czekamy razem z toba!
Dziewczyny na jaki rozmiar kupic kombinezon zimowy? 68 czy 74? W Smyku jutro jest -20% na wszystko i planuje wieksze zakupy. Dostalam od szwagierki taki kombinezon mis i on jest na 56/62 wiec zimowy chce kupic wiekszy ale nie mam pojecia jaki rozmiar?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:36.