Golizna, artykuły i poziom na Wizażu. - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-03-28, 10:46   #931
201605301111
Konto usunięte

Dot.: Golizna i poziom artykułów na Wizażu.

Zmiany zmianami :p po takich "dobrych zmianach" umarla nasza klasa i a wczesniej epuls (XD) A sie wydawalo, ze przeciez to takie duże portale
201605301111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-28, 10:49   #932
201606270916
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Czocherovsky Pokaż wiadomość
Zmiany zmianami :p po takich "dobrych zmianach" umarla nasza klasa i a wczesniej epuls (XD) A sie wydawalo, ze przeciez to takie duże portale
Do ich śmierci przyczynila się jeszcze konkurencja. Kto założy teraz nowe KWC może zostać milionerem
201606270916 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-28, 10:55   #933
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _Judith_ Pokaż wiadomość
Ale o co ci chodzi, jakie sprawozdanie, przeciez mozesz przyjechac na kawe i ciasteczko i powiedziec radzie to wszystko co zostalo juz napisane. Nie merdasz ogonkiem z radosci? Ja merdam.

Send from my mind using the Force
Zazdroszcze Ci, ze masz tak blisko jak tylko potwierdza mi urlop bezplatny, to idę kupić bilet za 100zl w jedną stronę, a przespie sie w brystolu, co to dla mnie. Gdzie można zarezerwować przepustkę do budynku?
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-28, 10:55   #934
bandra
Fuck google, ask me!

Cytat:
Napisane przez Krolowa Julianna Pokaż wiadomość
Do ich śmierci przyczynila się jeszcze konkurencja. Kto założy teraz nowe KWC może zostać milionerem

Jeśli ktoś założy nowy, obiektywny katalog, z którego będzie się dało korzystać to będzie migracja jak z nk na facebooka - zostaną największe fanki i tyle.

bandra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-28, 10:55   #935
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Ale o co ci chodzi, jakie sprawozdanie, przeciez mozesz przyjechac na kawe i ciasteczko i powiedziec radzie to wszystko co zostalo juz napisane.
A tak serio, to dlaczego nie? Jeśli są Wizażanki z Warszawy, to czemu nie podskoczyć do Redakcji? Czas który spędzają na forum pisząc co jest źle, mogą spędzić w Redakcji mówiąc co jest źle. Będą musieli wtedy przynajmniej wysłuchać i odnieść się w jakikolwiek sposób.

Misianka pisała, że się wybierze - ciekawa jestem jak to spotkanie będzie wyglądało.
Stary 2016-03-28, 10:58   #936
201604250941
Konto usunięte

Elve wydaje mi sie, ze to zaproszenie zostalo rzucone bez skonsultowania z kimkolwiek. Jak ktos przyjdzie i powie dzien dobry, jestem wizazanka, przyszłam powiedziec co jest zle, to sie rozbije o strozowke.
Stary 2016-03-28, 11:00   #937
misianka
kosmita jakiś normalnie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
A tak serio, to dlaczego nie? Jeśli są Wizażanki z Warszawy, to czemu nie podskoczyć do Redakcji? Czas który spędzają na forum pisząc co jest źle, mogą spędzić w Redakcji mówiąc co jest źle. Będą musieli wtedy przynajmniej wysłuchać i odnieść się w jakikolwiek sposób.

Misianka pisała, że się wybierze - ciekawa jestem jak to spotkanie będzie wyglądało.
Tylko jakoś odzewu (oprócz zamknięcia wątku) nie było. Czyżby dlatego, że napisałam, że nie mam problemu z powiedzeniem tym ludziom w oczy co myślę, a nawet i więcej?
Czy dlatego, ze ciasteczkami nie byłam zainteresowana?

Kot też człowiek. Zazwyczaj zresztą bardziej.
misianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-28, 11:01   #938
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Konto usunięte

Cytat:

A jeśli najwięcej uwag krytycznych mają wizażanki z dajmy na to z Wrocławia? Mają brać urlop/opuszczać zajęcia czy lekcję, wydać kasę na bilet i nocleg żeby móc powiedzieć górze, że obecne KWC jest do bani? A, no i zjeść kawałek ciastka. Że tak powiem - to mi zrobiło dzień.
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-28, 11:01   #939
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:

Naprawdę myślisz, że jeśli przyjdę ot tak sobie do redakcji i powiem: "Hej, jestem invisible, chciałam wyrazić swoje zdanie o portalu", to ktokolwiek dopuści mnie do rozmowy z górą, ba! w ogóle wpuści na teren redakcji? Bo ja wątpię.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-28, 11:02   #940
201606270916
Konto usunięte

Myślę ze połowa będzie u lekarza a druga połowa zajęta pisaniem artykułów. Gdy ktoś odpowiedzialny za projekt wróci, przykuja ja do stolu, zaswieca jej lampka z biurka w twarz, powiedzą ze ja namierzyli i każde słowo może zostać użyte przeciwko niej.
201606270916 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-28, 11:03   #941
201604191001
Konto usunięte

Cytat:

Wizazanki napisaly swoje uwagi na wizazu. Jesli gora nie chce tego przeczytac i odpowiedziec to sprawa gory. Sami sobie strzelaja w stope. Wizazanki to nie jest darmowa sila robocza. Za taka prace, wskazanie jakie bledy zostaly popelnione, co trzeba naprawic, co sie ludziom nie podoba i dlaczego - za to w normalnym swiecie sie placi. I to niemalo. Wizazanki nie dosc, ze wykonaly sporo nieodplatnej pracy przenoszac recenzje, to teraz maja wykonac kolejna? Ktora juz zrobily, ale w formie pisemnej?
Prosze cie.

201604191001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-28, 11:07   #942
201605301111
Konto usunięte

Cytat:
Wizazanki napisaly swoje uwagi na wizazu. Jesli gora nie chce tego przeczytac i odpowiedziec to sprawa gory. Sami sobie strzelaja w stope. Wizazanki to nie jest darmowa sila robocza. Za taka prace, wskazanie jakie bledy zostaly popelnione, co trzeba naprawic, co sie ludziom nie podoba i dlaczego - za to w normalnym swiecie sie placi. I to niemalo. Wizazanki nie dosc, ze wykonaly sporo nieodplatnej pracy przenoszac recenzje, to teraz maja wykonac kolejna? Ktora juz zrobily, ale w formie pisemnej?
Prosze cie.

Moze w redakcji dostana zaświadczenie o wolontariacie
201605301111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-28, 11:09   #943
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
Elve wydaje mi sie, ze to zaproszenie zostalo rzucone bez skonsultowania z kimkolwiek. Jak ktos przyjdzie i powie dzien dobry, jestem wizazanka, przyszłam powiedziec co jest zle, to sie rozbije o strozowke.
Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Naprawdę myślisz, że jeśli przyjdę ot tak sobie do redakcji i powiem: "Hej, jestem invisible, chciałam wyrazić swoje zdanie o portalu", to ktokolwiek dopuści mnie do rozmowy z górą, ba! w ogóle wpuści na teren redakcji? Bo ja wątpię.
Z tego co wiem, to to zaproszenie było jak najbardziej serio, Aniołek nie pisze takich postów "ot tak sobie". Natomiast wiadomo, nie jestem pracownikiem Redakcji, nie jestem "Górą", więc głowy sobie za nich uciąć nie dam. Małego palca też nie.
JA, gdybym mieszkała w Warszawie, to pewnie bym się wybrała. Nawet z czystej ciekawości i złośliwości

Cytat:
Napisane przez misianka Pokaż wiadomość
Tylko jakoś odzewu (oprócz zamknięcia wątku) nie było.
A przypadkiem Aniołek nie napisała, że super i jak najbardziej, tylko daj znać kiedy będziesz chciała (i że najlepiej po Świętach, a nie przed)?
Stary 2016-03-28, 11:09   #944
misianka
kosmita jakiś normalnie

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Nie wiem czy jest drażniący, nie moderuję KWC.

Dyskusja widzę, że toczy się w wątku z sondą, nie napisałam, że to źle, że Misianka wkleiła linka. Napisałam, że jest wątek o KWC i lepiej pisać w nim, niż tu, gdzie w tytule są artykuły i golizna.

Wizażanki wylewają żale i krytykę, ale niestety - jak to zawsze bywa w takich sytuacjach, jak jakaś zmiana na portalu - nakręcają się przy tym bardzo mocno i nie wykazują zbyt wiele cierpliwości wobec drugiej strony A obrywa się wszystkim po kolei, również osobom, które nie mają za bardzo wpływu na te zmiany, które się nie spodobały.
może i podchodzą emocjonalnie, ale to nie jest wina samej zmiany - Lexie proszę Cię
Wizaz.pl to społeczność, co Edipresse chętnie by wykorzystał zarobkowo, tylko jakoś nie może pogodzić się z tym, że społeczność to ludzie - mają swoje zdanie, że to przywiązanie ma i różne inne skutki (nie tylko chęć do pracowania za darmo )

Stary 2016-03-28, 11:10   #945
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Ja rozumiem, że nikt nie musi mieć ochoty poświęcać czasu na wizyty w redakcji, ale niesprawiedliwie jest pisać, że to tylko tak rzucono i tak naprawdę, to by tam ochrona nie wpuściła i w ogóle jedna wielka ściema Podejrzewam, że wystarczy napisać do Aniołka (bo to chyba od niej wyszła ta propozycja), a wtedy ona w imieniu redakcji umówi się na konkretny dzień, godzinę, i ktoś będzie czekał na panią X w recepcji, tak jak pisała.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-03-28, 11:12   #946
misianka
kosmita jakiś normalnie

Cytat:
Z tego co wiem, to to zaproszenie było jak najbardziej serio, Aniołek nie pisze takich postów "ot tak sobie". Natomiast wiadomo, nie jestem pracownikiem Redakcji, nie jestem "Górą", więc głowy sobie za nich uciąć nie dam. Małego palca też nie.
JA, gdybym mieszkała w Warszawie, to pewnie bym się wybrała. Nawet z czystej ciekawości i złośliwości

A przypadkiem Aniołek nie napisała, że super i jak najbardziej, tylko daj znać kiedy będziesz chciała (i że najlepiej po Świętach, a nie przed)?
dasz link do takiego posta?
bo o "po świętach" coś było, ale raczej w kontekście zabrania się do pracy technicznej nad ewidentnymi babolami

że już nie wspomnę, że może i Anioł byl zadowolony, tylko tzw. góra mniej

Dobła - idę się wietrzyć, szkoda takiego słońca

Edytowane przez misianka
Czas edycji: 2016-03-28 o 11:14
Stary 2016-03-28, 11:17   #947
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
dasz link do takiego posta?
bo o "po świętach" coś było, ale raczej w kontekście zabrania się do pracy technicznej nad ewidentnymi babolami
Teks "po Świętach" był już w pierwszym poście z zaproszeniem
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=523
A potem jeszcze było potwierdzenie, żeby tylko dać znać kiedy https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=526

Cytat:
że już nie wspomnę, że może i Anioł byl zadowolony, tylko tzw. góra mniej
To nie było zaproszenie od Aniołka, tylko Aniołek napisała posta w imieniu Redakcji z tego co wiem.
Stary 2016-03-28, 11:23   #948
201604191001
Konto usunięte

Elve, odpowiedzialam ci na pytanie "dlaczego nie?". Co ty na to?

Stary 2016-03-28, 11:27   #949
misianka
kosmita jakiś normalnie

Cytat:
Teks "po Świętach" był już w pierwszym poście z zaproszeniem
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=523
A potem jeszcze było potwierdzenie, żeby tylko dać znać kiedy https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=526

To nie było zaproszenie od Aniołka, tylko Aniołek napisała posta w imieniu Redakcji z tego co wiem.
Wiem, że Anioł pisał w imieniu. Tylko forma odpowiedzi mogła się zleceniodawcy nie spodobać - wszak nie zachłysnęłam się ani ja, ani nikt zaproszeniem w tak wysokie progi, a nawet wręcz przeciwnie.
A zapraszający raczej liczyli na onieśmielenie/zachwyt/itepe, jak przypuszczam

Dobra - bo nigdy nie wyjde - wizaż samo zuo

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-28, 11:31   #950
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Wizazanki to nie jest darmowa sila robocza. Za taka prace, wskazanie jakie bledy zostaly popelnione, co trzeba naprawic, co sie ludziom nie podoba i dlaczego - za to w normalnym swiecie sie placi. I to niemalo.
Oczywiście, że tak. W mojej byłej, niewielkiej (poniżej 20 pracowników) firmie, która prowadziła portal, jakoś dało się zatrudnić na etat osobę, której jednym z głównych zadań było testowanie gotowych rozwiązań zanim się je wypuściło do użytkowników, zgłaszanie błędów, możliwych poprawek. Dzięki temu nie mieliśmy rzeszy wkurzonych na maxa użytkowników.
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-28, 11:35   #951
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Elve, odpowiedzialam ci na pytanie "dlaczego nie?". Co ty na to?
A co ja mogę na to? Rozumiem żal, złość, rozgoryczenie, wściekłość, niechęć do jakiegokolwiek działania, nawet rozumiem pojazd po mnie i wmawianie mi, że jestem na usługach Edipresse Dla wielu dziewczyn Wizaż i KWC to kawał życia, ciężkiej pracy i nic dziwnego, że uważają, że i tak zrobiły bardzo dużo, wręcz za dużo, wyliczając błędy które na dzień dzisiejszy są. Nikogo nie namawiam, nie zmuszam, nie chcecie to nie. Ja bym pojechała i pewnie zresztą pojadę, jeśli będzie temat zmian na forum (KWC to nie moja działka) i będzie takie właśnie zaproszenie. Gdybym miała talent do pisania, to pewnie bym zareagowała na zaproszenie rochelle_ i pewnie bym się zgłosiła do napisania artykułu na główną, chociażby po to, żeby zobaczyć co z tym zrobią. Ale to ja, ja jestem trochę przekora i lubię jak w takich sytuacjach piłka jest po drugiej stronie.
Stary 2016-03-28, 11:41   #952
201604191001
Konto usunięte

Cytat:
A co ja mogę na to? Rozumiem żal, złość, rozgoryczenie, wściekłość, niechęć do jakiegokolwiek działania, nawet rozumiem pojazd po mnie i wmawianie mi, że jestem na usługach Edipresse Dla wielu dziewczyn Wizaż i KWC to kawał życia, ciężkiej pracy i nic dziwnego, że uważają, że i tak zrobiły bardzo dużo, wręcz za dużo, wyliczając błędy które na dzień dzisiejszy są. Nikogo nie namawiam, nie zmuszam, nie chcecie to nie. Ja bym pojechała i pewnie zresztą pojadę, jeśli będzie temat zmian na forum (KWC to nie moja działka) i będzie takie właśnie zaproszenie. Gdybym miała talent do pisania, to pewnie bym zareagowała na zaproszenie rochelle_ i pewnie bym się zgłosiła do napisania artykułu na główną, chociażby po to, żeby zobaczyć co z tym zrobią. Ale to ja, ja jestem trochę przekora i lubię jak w takich sytuacjach piłka jest po drugiej stronie.
Ale ja w zaden sposob nie odnioslam sie do postow w tamtym watku. Po prostu uwazam, ze za takie cos nalezy sie zaplata. Twoim zdaniem to powinna byc praca charytatywna?

Stary 2016-03-28, 11:44   #953
bandra
Fuck google, ask me!

Cytat:
Ale ja w zaden sposob nie odnioslam sie do postow w tamtym watku. Po prostu uwazam, ze za takie cos nalezy sie zaplata. Twoim zdaniem to powinna byc praca charytatywna?

Należy się zapłata. Wtedy za fuszerkę by się płaciło z własnej kieszeni.

Ale kwestia profesjonalizmu to już inna sprawa, no bo argumenty "nie, bo nie. Ha, ha!" są śmieszne

Stary 2016-03-28, 11:50   #954
201604250941
Konto usunięte

Czyli to po prostu glupia gadka. Gadanie, że mozna pojechac i cos zdzialac, spotkac sie z wlasciwa osoba i używanie tego jako argumentu w rozmowie, bo przeciez mozna, tylko my nie chcemy. Piłka po naszej stronie... Pilka zawsze powinna być po naszej stronie, tak dziala kapitalizm i społeczeństwo konsumenckie.
Stary 2016-03-28, 12:06   #955
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Jak najbardziej należy się zapłata. Tylko że to nie ja o tym decyduję.

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
Czyli to po prostu glupia gadka. Gadanie, że mozna pojechac i cos zdzialac, spotkac sie z wlasciwa osoba(...)
No, można. I Wizażanki nie chcą.

Dziewczyny, które miały się zastanowić nad pisaniem artykułów na główną - kontaktowałyście się z Redakcją?
Stary 2016-03-28, 12:09   #956
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Wizażanki wylewają żale i krytykę, ale niestety - jak to zawsze bywa w takich sytuacjach, jak jakaś zmiana na portalu - nakręcają się przy tym bardzo mocno i nie wykazują zbyt wiele cierpliwości wobec drugiej strony A obrywa się wszystkim po kolei, również osobom, które nie mają za bardzo wpływu na te zmiany, które się nie spodobały.
Przez pół roku przenosiłam bazę KWC. Z dnia na dzień zmieniono KWC na dziurawe, niefunkcjonalne i z masą błędów, nie dając możliwości korzystania ze starego do czasu usprawnienia nowego. Przez ponad tydzień od oddania do użytku nowe jest wciąż niefunkcjonalne, na najważniejsze pytania nie dostajemy odpowiedzi, za to pojawia się propozycja dalszej, charytatywnej pracy: szukanie ładnych zdjęć, błędów. No do cholery, czy to jest nasza praca? Sorry, ale każda cierpliwość na swoje granice.

Cytat:
Napisane przez bandra Pokaż wiadomość

Jeśli ktoś założy nowy, obiektywny katalog, z którego będzie się dało korzystać to będzie migracja jak z nk na facebooka - zostaną największe fanki i tyle.
Zostaną testerki. Największe fanki się jak do tej pory z reguły nie potrafią odnaleźć.
chimay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-28, 12:11   #957
bandra
Fuck google, ask me!

Chimay, słuszna uwaga

Stary 2016-03-28, 12:31   #958
201605090949
Konto usunięte

Cytat:
Ja rozumiem, że nikt nie musi mieć ochoty poświęcać czasu na wizyty w redakcji, ale niesprawiedliwie jest pisać, że to tylko tak rzucono i tak naprawdę, to by tam ochrona nie wpuściła i w ogóle jedna wielka ściema Podejrzewam, że wystarczy napisać do Aniołka (bo to chyba od niej wyszła ta propozycja), a wtedy ona w imieniu redakcji umówi się na konkretny dzień, godzinę, i ktoś będzie czekał na panią X w recepcji, tak jak pisała.
Ja nie rozumiem dlaczego chcą żeby specjalnie ktoś do nich przyjeżdżał, skoro można bez problemu porozumieć się na forum, w PW czy meilowo? Mnie kiedyś z jedną sprawą góra też zlała, odpisywali nie w terminach, a na końcu wcale. Wizażanki wylewają trochę jadu, ale poziom zachowania redakcji (ogólnie, jako całości, tj. sprawa KWC, niebanowania trolli i artykułów) robi się już tak żenujący, że przestaje mnie to dziwić.
201605090949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-28, 12:38   #959
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez ZaleszczotekKsiazkowy Pokaż wiadomość
Ja nie rozumiem dlaczego chcą żeby specjalnie ktoś do nich przyjeżdżał, skoro można bez problemu porozumieć się na forum, w PW czy meilowo?
Pewnie dlatego, że nie do końca ogarniają atmosferę, w jakiej Wizaż się tworzył. Nie rozumieją tego, że Wizażanki są przyzwyczajone do kontaktu z Wuadzą, że właśnie na tym cały myk polegał, na tworzeniu społeczności, do której Wuadza też należała. To jest korpo, wielka machina do zarabiania pieniędzy i nie dociera do nich, że nasze życie się toczy na forum i że to tutaj jesteśmy w stanie i w chęciach rozwiązywać problemy, dyskutować. Podejrzewam że nawet nie za bardzo by umieli dyskutować na forum. Dlatego proponują opcję, którą znają - rozmowę na żywo.
Ale to tylko moje przypuszczenia.
Stary 2016-03-28, 12:52   #960
201604191001
Konto usunięte

Cytat:
Pewnie dlatego, że nie do końca ogarniają atmosferę, w jakiej Wizaż się tworzył. Nie rozumieją tego, że Wizażanki są przyzwyczajone do kontaktu z Wuadzą, że właśnie na tym cały myk polegał, na tworzeniu społeczności, do której Wuadza też należała. To jest korpo, wielka machina do zarabiania pieniędzy i nie dociera do nich, że nasze życie się toczy na forum i że to tutaj jesteśmy w stanie i w chęciach rozwiązywać problemy, dyskutować. Podejrzewam że nawet nie za bardzo by umieli dyskutować na forum. Dlatego proponują opcję, którą znają - rozmowę na żywo.
Ale to tylko moje przypuszczenia.
To przekichane, kupic kure, a potem urwac jej zlote jaja bo nie ogarnia sie co sie kupilo. Biedne biznesmeny

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości