|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Aniołkowe Mamy - o staraniach i życiu tu gadamy cz. VII
Plat u mnie tez pcos i jakos z lekami owu daja rade
Nie łam się Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
|
#932 |
|
Zadomowienie
|
Party no właśnie ona co roku wyprawia Boże Narodzenie i widać że nie ma już sił, a rodzice i tak nie chcą przenieść do siebie... Myślę ze mój tata jest dalej małym chłopcem i chce spędzać w rodzinnym domu. Ale dla mnie to trochę już przesada
Matko zaraz dentysta ![]() Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#933 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wrócę wypoczęta i moze z nowa energią, więc po cichu licze na jakieś efekty
|
|
|
|
|
#935 |
|
Zadomowienie
|
|
#936 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie moge oglądać takich programów
|
|
|
|
#937 |
|
Konto usunięte
|
Party we wtorki po 22. Chyba 22.35 konkretnie. Pierwszy odcinek w następny wtorek.
|
|
|
|
#938 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się oglądam na BBC hd z pamiętnika położnej. Serial na podstawie wspomnień młodej położnej. W Anglii w okolicach 1957 roku. Bardzo fajny.
|
|
|
|
#939 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
u mnie był ten sam problem, bo ja pochodzę z rodziny, w której prakrycznie nikt nie chodzi do Kościoła, a mąż z bardzo wierzącej (dziadek Kościelny, uczestniczą w życiu Kościoła)... i w efekcie ślub wzięliśmy cywilny, zrobiliśmy wesele.. i połowy rodziny ze strony męża odmówiło nam przyjścia wyrażając swoje niezadowolenie ze ślubu cywilnego. Po tym wyszła fałszywość ludzi. Mamy ich głęboko w d. - jak ktoś ma tym problem, to niech chociaż cyrków nie odstawia. Ja nie mam nic przeciwko chodzeniu do Kościoła, nikogo nie krytykuje, czy praktykuje, czy nie, sama lubię zwiedzać obiekty sakralne, ale jak ktoś mi coś próbuje narzucić, mówić mi, jak mam żyć to dostaję białej gorączki :P Natomiast ja nie widzę problemu, żeby obchodzić święta, nie ze względów religijnych, ale tradycji, więc nie mam problemu z wigilią, łamaniem się opłatkiem itp., bo to zaledwie parę dni w roku... Moje dziecko też musi poznać te tradycje, ja mam wszystkie sakramenty kościelne prócz ślubu kościelnego, dlatego nie chcę go tego pozbawiać, żeby kiedyś do mnie nie miał pretensji, także musisz też do tego tak podejść :P "odbębnić swoje" i finał... ![]() Słodka! wielkie gratulacje!!!!!! super, cieszę się! ![]() lubię takie wiadomości....Ja w ogóle rzadko bywam, bo mam problem z logowaniem się tu... czasem załapuje hasło, czasem nie, a z telefonu w ogóle koszmar, bo cytować nie potrafię itp. :P Dziś mam 1 wizytę u gin po poronieniu... za tydzień usg kontrolne. Muszę z nią skonsultować te niskie żelazo, żółte upławy i wyższe OB, ale ja teraz mam ból gardła z klimatyzacji, więc stan zapalny gardła też mi podnosi chyba te OB....? |
|
|
|
|
#940 |
|
Konto usunięte
|
Demonica pewnie gardło podnosi OB, ale dobrze, że masz wizytę u gin
Próbowałaś ściągnąć na tel. aplikację wizaż forum? Albo tapatalka? Dużo ułatwia
|
|
|
|
#941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Yhm, no to obys wypoczela ![]() Ja akurat lubie takie programy, bo przede wszystkim rodzi sie we mnie nadzieja po nich. Zastanawiam sie - # bylo 3.lipca, zabieg 5.lipca - 27. robilam TSH i bylo to 2,86 chyba i teraz sie zastanawiam, kiedy znowu to TSH zbadac. Teraz juz czy jeszcze z 2 tygodnie poczekac moze. Endo zalecala dopiero w pazdzierniku, jak bede w Pl, ale no chcemy juz dzialac od tego cyklu wiec mysle, zeby w okolicy owu to zbadac i miec jakis obraz, zeby w razie czego szybko dawke skorygowac. Tak mnie denerwuje teraz ta dawka, ze masakra :/ Szczerze wolalabym ja podniesc do jednolitej 88, a nie takie 75, 88, 75, 88 itd.... codziennie wieczorem uz szykuje tabletki, ale sie 8 razy zastanawiam, co bralam rano :/ Chyba sobie to w kalendarzu rozpisze, bo nie wiem normalnie...
|
|
|
#942 |
|
Konto usunięte
|
Biegaczka kup sobie pudełeczko na leki na cały tydzień takie jak dziadki czasem używają
Jak będziesz miała uszykowane na następny dzień to będziesz wiedziała co brałaś rano
|
|
|
|
#943 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
oni zupe rybna jedza i tylko karpia a je tego nie ruszam :P Wigilie na pewno u moich rodzicow ( tak robimy glownie dla mojego taty ktory jest bardzo chory i Szymek mu na pewno poprawia humor ) a potem w kolejny z dni swiatecznych jedziemy do tesciow , to samo w Wielkanoc . Jeden dzien u tesciow drugi u moich rodzicow. Cytat:
tez mam ostatnio czesto taka opuchlizne i tez wstyd z domu wyjsc przytulam Cytat:
To dzialaj , lepiej wiecej niz za malo ![]() Cytat:
Jak masz w luxmedzie to sprobuj w placowce w katowicach na karlowicza. Dr Mackiewicz albo Dabrowski , bylam u obu calkiem w porzadku. A wizyte u jednego z nich ostatnio rezerwowalam o 18 i mialam ja o 19:40. Wiec probuj , jak chcesz to podam Ci bezposredni nr tel do tej placowki wieksza szansa na wizyte bo jak ktos odwola to na infolini tego nie wiedza a w placowce zawsze gdzies wcisna pacjenta. Bry Pogoda do Az zal, mlody wczoraj szalal z corka znajomych na podworku a dzis bedziemy go musieli w domu trzymac, bedzie ciezko ![]() Teraz meczy panie w przedszkolu ![]() No i mysle co ze mna. Zabieg byl 31 lipca wiec juz miesiac minal. Brzuch mnie pobolewa od 3 dni a @ ani widu ani slychu ![]() I jakies dziwne uplawy mam ehhh wolalabym juz dostac i wiedziec ze organizm juz wrocil do normy jesli mozna to tak nazwac. Edytowane przez ukojenie Czas edycji: 2015-09-02 o 10:47 |
||||||
|
|
|
#944 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52619470]U mnie aktualnie 16 Cudownie jest - coraz bliżej święta [/QUOTE]w tym roku będziesz miała najfajniejszy prezent zabrzmiało groźnie My spędzamy święta wszyscy razem tzn my, moi rodzice i teściowie, tak nam łatwiej, a że wszyscy się lubią i dogadują to jest bardzo fajnieCytat:
Cytat:
|
|
#945 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzie jest ta ulica Karłowicza?
|
|
|
|
#946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#947 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52621100]Biegaczka kup sobie pudełeczko na leki na cały tydzień takie jak dziadki czasem używają
Jak będziesz miała uszykowane na następny dzień to będziesz wiedziała co brałaś rano [/QUOTE]Myslalam o nich i nawet je widzialam w funciaku, ale kurcze one sa dosc duze bo sa na caly miesiac, a nie tydzien, a ja juz nie mam miejsca na szafce nocnej ani w niej doslownie Moze jak w weekend przeorganizuje moje zasoby, to cos wymysle...poki co sie irytuje
|
|
#948 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#949 |
|
Zakorzenienie
|
Hahaha a wiecie co. Dziś cała noc spałam bardzo niespokojnie. I ciągle lapalam się za cycki czy nie bolą... I zdziwiona byłam, że śpię nią brzuchu i nic nie boli. Od razu panika...
A teraz odwiedziłam pierwszy raz kibelek :-D ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Jasne. |
|
|
|
#950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niektorzy lekarze mowia, ze to dobrze :Pja jestem zwolenniczka teorii ze kazda kobieta inaczej to znosi i wcale nudnosci ani wymiotow miec nie trzeba (bo te co nie maja potem is ewlasnie niepotrzebnie martai ), ale jak sa to jest to dobry znak na pewno
|
|
|
#951 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52620966]Party we wtorki po 22. Chyba 22.35 konkretnie. Pierwszy odcinek w następny wtorek.[/QUOTE]
o nie, o tej godzinie to ja już smacznie chrapie, nie jestem nocnym Markiem może ściągnę z neta. Cytat:
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52621100]Biegaczka kup sobie pudełeczko na leki na cały tydzień takie jak dziadki czasem używają Jak będziesz miała uszykowane na następny dzień to będziesz wiedziała co brałaś rano [/QUOTE]Ja mam taką komódkę na leki z Lidla, super sprawa! Bo też zawsze zapomniałam czy wziełam czy nie. A tak robię działki na cały tydzień i z głowy
|
|
#952 |
|
Zakorzenienie
|
demonica temat troche zszedł na inny tor, ale widze, że u nas podobnie
u mnie w domu też sie obchodzi wszystkie święta, ale bez otoczki kościoła i księży, też pilnujemy i szanujemy tradycje, ale jeżeli coś kłóci sie z naszymi przekonaniami to nie robimy tego bo wypada i co ludzie powiedzą. I też nie mam nic przeciwko chodzeniu do kościoła, każdy zyje według własnych wartości, ale tak jak mówisz wkurza mnie to, bo skoro ja nikomu niczego nie zabraniam, nie komentuje i nie narzucam swojego stylu zycia, to tez nie życzę sobie takiego traktowania. A oliwą do ognia było właśnie to, jak usłyszałam, ze teściowa za plecami chce mi dziecko ochrzcić, to sobie wtedy tylko pomyslałam, ze po tym tekście to raczej nie bedzie miała okazji zostać z nim sam na sam ![]() A co do wiary naszego dziecka to wspólnie juz dawno podjęliśmy decyzję, że zostawimy mu wolny wybór i samo zdecyduje jak dorośnie jaką droga chce iść, żeby nie miało pretensji że zdecydowaliśmy za niego, nie bedziemy za niego podejmować decyzji, ale nie bedziemy go też w niczym ograniczać, bo żeby cos wybrać najpierw trzeba to poznać. Generalnie nie o to mi chodziło mówiąc, ze szykuje sie cudowna wigilia u teściów w skrócie: jestesmy z Tz ze soba 13 lat, a ja nigdy nie byłam u nich na swieta, bo nie byłam tam ani zapraszana ani mile widziana. Nie raz usłyszałam od teściowej, ze święta sa od tego żeby je spędzac z rodziną, dlatego ona nie wyobraża sobie zeby jej synka u nich nie było, wiec powinnam byc wtedy u swoich rodziców (bo wiecie, ja ich rodzina nie jestem, a my z Tz bez ślubu kościelnego rodziny tez nie tworzymy ), albo nie raz tez wyjechała z tekstem, że ja nigdy nie będe druga połówka jej synka
|
|
|
|
#953 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale fajna . Tylko zastanawiam sie jakim cudem ja fanka lidla ich nie widzialam nigdy ![]() Cytat:
Dostaje drgawek jak slysze takie teksty od wlasnie katolikow ![]() W sumie omijalabym tych ludzi dalekim lukiem i wcale nie zalowalabym tego ze nie spedzam z nimi swiat. Dobrze ze Twoj chlop jest po Twojej stronie |
||
|
|
|
#954 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#955 |
|
Konto usunięte
|
Plat zawsze możesz jej powiedzieć, że jesteś tam tylko ze względu na to, że Twój mąż tam jest a szanowna teściowa rodziną nie jest
|
|
|
|
#956 |
|
Zadomowienie
|
Plat jakaś porażka, aż ciężko mi uwierzyć, że można coś takiego powiedzieć. W takiej sytuacji tez bym teściowej unikała
---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52621480]Plat zawsze możesz jej powiedzieć, że jesteś tam tylko ze względu na to, że Twój mąż tam jest a szanowna teściowa rodziną nie jest [/QUOTE]dobry tekst
|
#957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#958 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52621480]Plat zawsze możesz jej powiedzieć, że jesteś tam tylko ze względu na to, że Twój mąż tam jest a szanowna teściowa rodziną nie jest
[/QUOTE]![]() zgrzeszyłam....od rana wciągnęłam całą makrelę |
|
|
|
#960 |
|
Zakorzenienie
|
Plat co za koszmarna baba
No az brak slow
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:00.

Nie łam się

wrócę wypoczęta i moze z nowa energią, więc po cichu licze na jakieś efekty

no awantura na całego... do tego w wigilię my sie też nie łamiemy opłatkiem, nie śpiewamy kolęd, więc tu znowu będzie miała pretensje, no a tak ogólnie to ona mnie nigdy nie lubiła i sie z tym nie kryje, więc z ochotą do nich nie jeżdżę 
u mnie był ten sam problem, bo ja pochodzę z rodziny, w której prakrycznie nikt nie chodzi do Kościoła, a mąż z bardzo wierzącej (dziadek Kościelny, uczestniczą w życiu Kościoła)... i w efekcie ślub wzięliśmy cywilny, zrobiliśmy wesele.. i połowy rodziny ze strony męża odmówiło nam przyjścia wyrażając swoje niezadowolenie ze ślubu cywilnego. Po tym wyszła fałszywość ludzi. Mamy ich głęboko w d. - jak ktoś ma tym problem, to niech chociaż cyrków nie odstawia. Ja nie mam nic przeciwko chodzeniu do Kościoła, nikogo nie krytykuje, czy praktykuje, czy nie, sama lubię zwiedzać obiekty sakralne, ale jak ktoś mi coś próbuje narzucić, mówić mi, jak mam żyć to dostaję białej gorączki :P Natomiast ja nie widzę problemu, żeby obchodzić święta, nie ze względów religijnych, ale tradycji, więc nie mam problemu z wigilią, łamaniem się opłatkiem itp., bo to zaledwie parę dni w roku... 
Próbowałaś ściągnąć na tel. aplikację wizaż forum? Albo tapatalka? Dużo ułatwia