|
|
#931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: zawsze piękne, zawsze młode - 30+ 40+ ciąg dalszy
A ja uwielbiam warzywa i wszelkiego rodzaju zieleninę, sałatę wszelkiej maści, pomidory, ogórki
Pasternak jadłam tylko raz w życiu w restauracji. W sumie chyba w żadnym z okolicznych warzywniaków go nie widziałam. Hmm. Czytając o pasternaku przypomniało mi się, że dla mojej mamy było to jedno z podstawowych warzyw i posiłków. Mama wychowywała się w ciężkich czasach, w wielodzietnej rodzinie rolników.Caffe- co prawda sezon grillowy uważam oficjalnie za zamknięty, ale od czego patelnia grillowa lub piekarnik ten pasternak gotujesz wcześniej? kroisz na plasterki?Anyzkowa- jaką wątrobę używacie do tego przepisu ? narobiłam sobie smaka Kamlisa- bo z facetami u dentysty tak samo jak z dziećmi może do nich tez przychodzi wróżka zębowa
|
|
|
|
#932 |
|
Gang Iren
|
Dzień dobry
![]() Miszka i w ogóle reszta dziewczyn. Podziwiam was za te zabiegi, dbanie o siebie
|
#933 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczyny! Zaraz będzie owsianka, potem kawa...
Aussie - ja także uwielbiam warzywa, dobrze mi wychodzi ich przyrządzanie. Gorzej z mięsem... Warzywa trzeba "rozumieć", wiedzieć co się z nimi dzieje podczas smażenia, pieczenia itd Wydaje mi się, że pasternak jest teraz bardzo "gourmet", ha, ha - na co przyszło takiej skromnej roślinie, którą kiedyś karmiono zwierzęta w oborze. Pierwszy raz jadłam pasternak w bardzo modnej restauracji. Rewelacyjne odkrycie. Teraz czasem go grilluję razem z marchewką, takie trochę grubsze plastry wrzucam na bardzo gorącą patelnię. Fajnie też smakuje pieczony. |
|
|
|
#934 |
|
ForceIsStrongInThisOne...
|
Woda z cytryna
Dzien Dobry, weeeeeekeeeeeend! Nie lubie warzyw jarzyn I owocow Ja chce miesa! Pochwale sie mam nowy 6s w rozowym kolorze Sent from my iPhone6+ using crap Tapatalk
|
|
#935 |
|
Zakorzenienie
|
Eve - gratulacje - ha, ha - to możesz mi oddać stary!
|
|
|
|
#936 |
|
Zadomowienie
|
Caffe, to prawda, w przypadku warzyw wiele zależy od ich przyrządzenia. Warzywna nie jestem, ale dobrze zrobionego nadziewanego bakłażana chętnie zjem, podobnie jak fajnie przyprawioną zapiekankę z warzyw i mięsa. Nie pogardzę też jakaś sałatką z dobrym sosem vinegret domowej roboty. Ale na pewno nie mam potrzeby, żeby jeść warzywa codziennie w dużej ilości, aczkolwiek do obiadu zawsze cos tam daję, bo łyso tak np. samo mięso z ziemniakami, ryżem czy makaronem. Na owoce muszę mieć ochotę, nie jadam ich codziennie.
Miszka, fajnie, ze jesteś zadowolona z zabiegu, takie rzeczy zawsze poprawiają humor. Eva, ciesz się nową zabawką fajny ten telefon jest. A tak w ogóle to miłego dnia miłe Panie
|
|
#937 |
|
Zakorzenienie
|
Wreszcie - kawa!
Wonder - tak - nie ma nic gorszego niż takie rozgotowane i źle doprawione warzywa. Bakłażany uwielbiam! ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Anyż - muszę spróbować usmażyć seler, ciekawy pomysł, jakoś wcześniej na to nie wpadłam. Zazwyczaj dodaję do zup i sałatek. |
|
|
|
#938 |
|
Zakorzenienie
|
Aussi wróżka zębowa
dobre. Wątróbka wieprzowa lub kacza. Pewnie kurzęca też będzie dobra, lecz ja za nią nie przepadam i nie bardzo wychodzi pokrojenie jej w paseczki. Do tego koniecznie dobry sos sojowy i trochę papryczki ostrej, miodu. Co kto lubi. Danie proste i szybkie. Nadziewalam dziś kaczkę. Koszmar tego ptaszora wyskubać dokładnie. Miszka podziwiam bo pamietam, że serwujesz dla męża. Przeziębienie mnie chwyciło. Nie dam się. Zaraz wybywam nad nasz Bałtyk. Porzegnalne spotkanie bo małżonek jedzie do pracy do Niemiec. Ot taka jego wizja zarabiania pieniędzy. W tej miejscowości zawodowo działają nasi znajomi. Zimo dziś. Rano na zakupach zmarzłam bo w tenisowki wskoczylam na gołe stopy i lekki sweterek. Uwielbiam robić zakupy na ryneczkach czy targach. A dziś piątek- za dawnych czasów dzień handlowy ![]() ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Pasternaka muszę spróbować grilowanego. Bardzo mnie intryguje jego smak. ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Eva różowy boski telefon. Moje klimaty i co do marki i koloru
|
|
|
|
#939 |
|
Zakorzenienie
|
Miszka, kaniula jest przyjemniej, ale niestety jest to mniej skuteczne
Mnie doktor od razu uprzedziła. Wiele wkłuć, płytszych, bardziej bolesnych i siniakotwórczych - jest to jednak opcja bardziej długotrwałej rewitalizacji skóry. Kaniula podaje się głebiej, tam koktajle sa szybciej rozprowadzane i krócej działają. coś za coś...Nie przepadam za warzywami. Nie lubię zapachu selera. Ale w sokach i pulpie jestem go w stanie strawić. Dzikiej frajdy mi to nie sprawia, po prostu wiem, ze powinnam więcej warzyw a mniej owoców. Dzis już sobie przygotowałam buraka, marchew i jabłko na sok ![]() Teoretycznie wolny dzien. Tyram od rana, wreszcie mogę usiąść i dopic kawe. Roomba działa w sypialni, odkurzacz zachęcająco wyciagniety na środek korytarza, micha bułeczek ze śliwkami stygnie...Odpoczne momeny i do odkurzania, by tz znowu nie kręcił nosem, ze ja przy kompie, a paprochy na dywanach ![]() Pasternak...chyba musze popatrzeć w necie, jak toto wygląda ![]() Eva, zgadza się, woda z cytryna Ogólnie jest chwalona. ile dajesz tej cytryny? ja na 1,5 litra wody 1/2...---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- promocje w sklepie bioarp, jeśli kogos interesują kosmetyki naturalne http://www.sklep.bioarp.pl/pl/c/LIV-DELANO/741 |
|
|
|
#940 |
|
Zakorzenienie
|
Kamlisa
czytając twojego posta można by pomyśleć, że twój Tż to tyran i despota Eva- dzięki za linka. Od poniedziałku młody pije na właśna prośbę wodę z cytryną. Ale nie dlatego, że już od kilku lat mu tłumaczę jaka jest 'Zdrowa" pani od przyrody powiedziała im , że jest zdrowa Anyżkowa- ty z lekkim sweterku, a ja dzisiaj w lekkiej kurtce puchowej ![]() ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Kamilisa- namówiłaś mnie na zakupy dziękuję |
|
|
|
#941 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#942 |
|
Zakorzenienie
|
Aussie, tyran to może nie, ale despota i choleryk to trochę tak
No, choleryk to mocno tak ![]() Wiecie, jak my sami pracujemy to widok kogos, kto nie pracuje - wzburza krew. a jak tz widzi, ze ja gram na kompie - to jest już mocno wzburzony ![]() Nie zmienia to faktu, ze weekendy mam pracujące i zatrute Nie sa moim czasem wolnym ani czasem odpoczynku i robienia tego, co sama chcę...
|
|
|
|
#943 |
|
Zadomowienie
|
Ale dzień, tak mi sie spac chce, ze chyba zaraz zasnę na siedząco. Na stojąco. Jakkolwiek
![]() Dana, nigdy bym Cię nie przypasowała do różowego telefonu zaskakujesz mnie jak nie Tiesto, to różowy tel ![]() A tak swoją drogą to fakt, pochwal się Eva i wrzuć jakieś fotki tej swojej nowej zabawki
|
|
#944 |
|
Gang Iren
|
Eva gratuluję nowego fona
|
#945 |
|
Rozeznanie
|
Ciao
ojej ile mam do nadrabiania. Jakie piekne foty ! Jeny jak ten czas leci. Buziaki z Alp dziewczeta. Sprobuje przez weekend Was nadrobic. Cmok cmok.---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Eva, ale super ! tez chce rozowego. Piekny kolor. Widzialam i Love od pierwszego spojrzenia. |
|
|
|
#946 |
|
ForceIsStrongInThisOne...
|
zawsze piękne, zawsze młode - 30+ 40+ ciąg dalszy
Slodziak
![]() Sent from my iPhone6+ using crap Tapatalk
|
|
#947 |
|
Zadomowienie
|
Eva, miodzio, naprawdę. Bardzo fajny
|
|
#948 |
|
Zakorzenienie
|
ładny
Choc ja tu nie jestem ekspertką - nadal mam zwykła nokie i ani mysle o smartfonie. po prostu nie potrzebuje. gdy pewnego dnia uznam, ze jest inaczej - kupię...ale to jeszcze nie dziś ![]() Naprawdę sadziłam, ze jestem zmeczona...? Przywiezli nam drzewo do kominka, a pan, który zwykle zajmuje się sprawami drzewno-miałowymi - jest na rybach No to tesciowa z jedna mało sprawna reka i resc po niedawnym zabiegu i moi - musieliśmy chwytac za taczki i wkładac, wozic i układac w drewutni kawałki Siłownia, ze hej, jak mi się ładnie ćwiczyły tricepsy przy taczce wyładowanej drewnem Potem, w ramach rozrywki - musiałam pomóc teściowej przy bułeczkach, bo tez jej się zamarzyły - i kolejny raz przerabiałam 1,5 kg mąki ![]() A tz grozi, ze jak wróci od znajomego- to dziś jeszcze by się czegos ze mna pouczył
|
|
|
|
#949 |
|
Gang Iren
|
Kama też do niedawna miałam zwykłą nokię, ale teraz już nie chciałabym do niej wracać. Smartfon pokochałam miłością wielką
Chyba nawet większą niż mój czytnik do książek (a do czytnika też długo nie mogłam się przekonać).
|
#950 |
|
Konto usunięte
|
Eva cudo
dla mnie najważniejsze, zeby byl dostep do neta, możliwość odbierania załącznikow z poczty i opcja dzwonienia. Zastanawiam się nad iPhone na fali slawy, ale z drugiej strony kocham Nokie. A i budzik musi być, o wlaśnie musze zmienić melodyjkę, bo na tej co mam automatycznie włączam opcję wyłącz... |
|
|
|
#951 |
|
Zakorzenienie
|
Eva, piękny - jak wszystko Apple
![]() ... a myśmy zamienili iphony na zwykłe telefony. I okazało się, że jest to najnowszy trend hipsterski - lekceważyć gadżety
|
|
|
|
#952 |
|
Zadomowienie
|
Caffe, a czemu zrezygnowaliście z iPhoneów ? Ja czekam na nowy tel., przyjdzie do mnie w poniedziałek
![]() Gadżety gadżetami, ale ze swojego iPada bym już nie zrezygnowała na rzecz "zwykłego" tableta. Jest taki fajny, intuicyjny.
|
|
#953 |
|
Gang Iren
|
Nie mam tableta.. w sumie to nie wiem czy mi potrzebny. Wonder do czego używasz?
|
#954 |
|
Zakorzenienie
|
Wonder, już dawno poszły w odstawkę - mamy iPada
![]() ![]() ![]() Nie zrozumcie mnie źle, uwielbiam Apple, mamy takie bardziej "serio" gadżety... ale telefon służy do tego, żeby po prostu telefonować, a nie psuć sobie wzrok wgapiając się w ten mały monitorek co 5 min... Już dawno przestałam się ekscytować takimi rzeczami, zresztą jak pewnie wiele osób tutaj. Pamiętacie swoją pierwszą komórkę? Kiedyś ustawiałam różne opcje, tapety, dzwonki i co tam jeszcze... teraz mam nową komórkę - od pewnie roku - nic tam nie zmieniałam, nawet nie wypóbowałam jaki ma aparat - i jedynym kryterium zakupu była 'mocna' bateria. ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Gosia - tablet to ZŁO! Bardzo łatwo robi się na nim zakupy
|
|
|
|
#955 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale za to dużo mniej korzystam z netu w tel, bo jakoś nie moge sie przerzucić na taki mały ekranik. Caffe, czyli Ty tez fanka iPada ![]() A tak w ogóle to dzień dobry ![]() Kawa
|
|
|
#956 |
|
Gang Iren
|
Dzień dobry
![]() A ja właśnie w telefonie najwięcej ze wszystkiego korzystam
|
#957 |
|
Zadomowienie
|
Dziś czeka mnie spędzenie połowy dnia u teściów
![]() ![]() dobijcie mnie.Wiem Gosia, ze przy Twojej sytuacji to pikuś, ale flaki mi się wywalają na samą myśl.
|
|
#958 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie mam smartfona ani ipada ani tableta (u?) i zyję. jeśli ipad to rodzaj tableta to sorry, nie siedze w tym
Jak Caffe - telefon używam do dzwonienia, sms i budzika. nie należe do osób wiszących na linii, sms to zgodnie z nazwa wiadomość krótka i jak mam konkretny powód. budzik- wiadomo. od zdjęc mam aparat. od netu stacjonarny. I nie czuję potrzeby zminianturyzowania tego do rozmiarów ekranika
|
|
|
|
#959 |
|
Zakorzenienie
|
Dircik- gęś nadziewałam.Horror.Wsadza ć ptokowi rękę do doupy
![]() Kaczkę robiłam,ale nic nie skubałam... ![]() W ogóle to nie lubię dotykać mięsa..Robię,bo muszę,ale żebym miłością do tego pałała?Nie pałam ![]() Eva róż-na całego.Penis,iphone..Olal aaaaaa....
|
|
|
|
#960 |
|
Zakorzenienie
|
Miszka - ja mam tak samo - przyrządzanie mięsa to tortura... i jeszcze potem mam jeść te martwe tkanki!
...a w ogóle - co tu taka cisza? ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Mam nowy krem Ole Henriksena, dziś pierwszy raz użyłam. Jak wszystkie kremy tem marki - super się wchłania, po prostu znika na skórze. https://www.olehenriksen.com/p-108-t...me-spf-15.aspx |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:52.

Pasternak jadłam tylko raz w życiu w restauracji. W sumie chyba w żadnym z okolicznych warzywniaków go nie widziałam. Hmm. Czytając o pasternaku przypomniało mi się, że dla mojej mamy było to jedno z podstawowych warzyw i posiłków. Mama wychowywała się w ciężkich czasach, w wielodzietnej rodzinie rolników.
ten pasternak gotujesz wcześniej? kroisz na plasterki?

jarzyn I owocow