![]() |
#931 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015 cz.IV
Mmgi moi faworyci to 3 i 4
|
![]() ![]() |
![]() |
#932 |
Zakorzenienie
|
Mmgi mi sie wszystkie podobają i chyba tez nie wiedziałabym który wybrac 😁
Fotelik wstępnie wybrany. Be safe montowany przodem i Tylem 😉 Chcemy mala wozić Tylem.. |
![]() ![]() |
![]() |
#933 |
Zadomowienie
|
Aczka, to prezent od moich rodziców, dają kasę, a ja mam wybrać i zamówić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#934 |
Zakorzenienie
|
http://www.besafe.com.pl/p/foteliki-...-/izi-combi-x3
To chyba ten. Jest tez combi-x4, na izofix Można wizac tez wersje nr 3-na pasy ale z unowoczesnieniami z wersji 4, czyli wielsza gama kolorów bo 3 tylko czarna, lepszy rozkladany pałąk i cos jeszcze ale nie pamietam |
![]() ![]() |
![]() |
#935 |
Zakorzenienie
|
Aaa to skoro tak
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Ewka, nawet o takiej firmie nie słyszałam. Była juz dyskusja o fotelikach i gdybym mogla cofnac czas to tez bralaym tyłem do kierunku jazdy. W moim aucie mlodego wozę w maxi cosi City jeszcze. Jak jedziemy na jakas rodzinna wycieczkę to dużym autem i maxi cosi tobi. |
![]() ![]() |
![]() |
#936 |
Zakorzenienie
|
Aczka to chyba norweska firma a w Norwegii jest obowiązek przewożenia dziecka Tylem do 4rz. U nas niby maja wprowadzić do 15msca obowiązek bo dopiero wtedy wszystko dokładniej hmm kostnieje powiedzmy. Nie bede juz opowiadać co się dzieje przy uderzeniu gdy Male dziecko jest przodem do kierunku jazdy, gości ze sklepu dokladnie nam zobrazowal.
Jak Zuzia miala miesiąc to mieliśmy przeciez z nią wypadek i nawet sie nie obudzila podczas uderzenia.... ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Z reszta ta firma przechodzi nawet testy 0-1 w ktorym mogą brać udział tylko foteliki Tylem do kier jazdy, jak jest przod/tyl to juz nie. Fotelik albo zostaje dopuszczony, albo odrzucony, nie ma czegos takiego ze "srednio bezpieczny" i dopuszczony do użytkowania... Dlatego ta firma najpierw robi swoje wewnętrzne testy, nie strzelają sobie w kolano. Ja bylam zainteresowana wczesniej romerem (czy jak sie to pisze). |
![]() ![]() |
![]() |
#937 |
Zakorzenienie
|
Dziś drug dzień dentystycznych tortur-prawa strona i w nagrodę jem napoleonke tzn środek bo miękki
![]() BabaZWysp kupiłam Bebiko,dam rano. no ciekawe |
![]() ![]() |
![]() |
#938 |
Rozeznanie
|
wizualnie najbardziej podoba mi sie wozeczek 4 z imieniem dziecka, ale ja wybralabym 2, bo wydaje mi sie ze ma chyba tak bardziej odstajaca od kol raczke i moze wygodniej bedzie dziecku chodzic.
a ja nie moge sie zdecydowac czy babcia ma kupic wozek taki czy taki pchacz dwa w jednym z jezdzikiem, ja chyba wole wozek a ona 2w1 i nie wiem, bo w koncu to prezent od nich a nie moj Fajnie Ewka ze wkleilas fotelik, bo tez bede sie rozgladac za takim tyl/przod, ale odkladam to zadanie i odkladam... |
![]() ![]() |
![]() |
#939 |
Zakorzenienie
|
Cybex tezma dobre foteliki
|
![]() ![]() |
![]() |
#940 |
Zakorzenienie
|
Dzieki katerina
WspolcUje przeżyć z tymi zębami 😐 Pepa jak cos namierzysz, to wrzuć proszę link bo ja ten mam upatrzony wstępnie ale jeszcze oglądam 😉 |
![]() ![]() |
![]() |
#941 |
Zadomowienie
|
Ewka555, o tym samym myśleliśmy, ale jest dosyć duży i nie wiem, jak się będzie mieścił do naszych samochodów, bo mamy małe. Myślę jeszcze o cybex sirona albo britax max way.
|
![]() ![]() |
![]() |
#942 | |
Zakorzenienie
|
http://osiemgwiazdek.blogspot.com/20...jazdy.html?m=1
Jakby ktos chcial poczytac ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- http://fotelik.info/pl/art/fotelik_s..._jazdy,10.html ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Cytat:
My mamy Male trzydrzwiowe auto dopóki nie zminimy i sie mieści. Wiadomo ze fotel pasażera z przodu podsunięty do przodu ale guzik mnie to obchodzi 😁 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#943 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#944 | |
Zadomowienie
|
Dzięki za opinie odnośnie wózka, ale dalej nie wiem który haha
Jedziemy jutro do fizjoterapeuty, jestem strasznie ciekawa co powie. Podjadę też chyba zamówić tort ![]() ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#945 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#946 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tz byl pewien ze nie da rady, ale jak wlazł w nasze Male auto to nie jest zle 😉 Daj znac po wizycie😉 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#947 |
Zakorzenienie
|
Ninusia spała na mnie dziś godzinę
![]() Starszy brat u dziadków to też sie dało |
![]() ![]() |
![]() |
#948 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A no i napoleonka zasluzona ![]() Tez rozkminiam nad fotelikiem ![]()
![]() |
#949 |
Zakorzenienie
|
Ma któraś jakieś doświadczenie z wózkiem Nuna Pepp Luxx?
Bardzo mnie jara ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#950 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#951 |
Zakorzenienie
|
Właśnie rozkminiam między quinny i nuna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#952 |
Zakorzenienie
|
Ja się zastanawiałam nad nuna pepp ale czytałam opinie ze kola glosne i to siedzisko wąskie i dziecku może być ciasno.. Ale podobal mi sie bardzo
![]()
#953 |
Zakorzenienie
|
Nie zniechęcejcie mnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#954 |
Zakorzenienie
|
Caretero sonata kolor écru
![]() ![]() ![]()
#955 |
Zakorzenienie
|
Też ciągle szukam spacerówki. Dla mnie ważny jest duży, dostępny kosz. Nuna pepp też już odrzuciłam jak się naczytałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#956 |
Zakorzenienie
|
Nic nie spałam. Mała wymiotowała w nocy kilka razy i czuwałam nad nią. Nie wiem skąd te wymioty, oby nie wirusówka, która panuje dookoła. :-(
|
![]() ![]() |
![]() |
#957 |
Zadomowienie
|
Jelonek, zdrówka dla córeczki!
mnie nie dziwi, ze Ewka zaprasza gości na 14 i zakłada, ze będą juz po obiedzie, bo my tez czasem mamy gości na kawie popoludniowej poobiedniej o 14 😉 pora obiadowa u niektórych to 12-13. u nas na roczek wychodzi 12 dorosłych i 5 dzieci, ciężko nam będzie się pomieścić i zakładam wrednie, ze chrzesnemu N pewnie nie będzie pasować i przyjedzie w innym terminie 😉 jadę do lidla po autostradę, tablice, puzzle 3d, może cos N tez kupie, dla siebie maslo orzechowe 😈 ---------- Dopisano o 06:35 ---------- Poprzedni post napisano o 06:21 ---------- Mam spokój z ósemkami, bo przed ciaza wyrwalam wszystkie cztery, dolne chirurgicznie. na wiosnę chce kupic jakas parasolkę, nie zalezy mi na jakiejś wypasnej,bo malo bede z niej korzystać. forelik mamy maxi cosi toni, uzywka po dzieciach chrzesnego. jesli chodzi o samodzielna zabawe, N to aniol nie dziecko, czasem mam wyrzuty sumienia,ze za malo sie z nią bawię 😉 jak jest na podłodze to ładnie bawi sie sama pod warunkiem, ze jestem w pobliżu i wszystkie drzwi pozamykane sa. Jak zobaczy otwarte drzwi, to sobie idzie ten. pelza i wspina sie po wszystkim, ale bawi sie sama duzo, oczywiście jak jest glodna albo chce spać, to robi sie marudna. ---------- Dopisano o 06:45 ---------- Poprzedni post napisano o 06:35 ---------- zaakceptowalam Mikolaja dla N: od dziadków konik-bujaczek, od chrzesnej-arka noego, od szwagierki- domek sorter, od kuzynki-ciuszki, od drugiej babci pewnie kasa,kupie książeczki, od nas może cos mi sie w lidlu spodoba. Jesli ktos zapyta co chcemy na roczek, to nie mam pojecia co podpowiedzieć, bo w sumie mamy wszystko. nie wiem czy latem nie ruszamy z poddaszem i chyba pokój N będzie na górze juz 😁 |
![]() ![]() |
![]() |
#958 |
Zakorzenienie
|
Decyduje się na tą nune. Już klikniete. Wózek będzie leżał w aucie. Potrzebny będzie kiedy będę sama z młodym wyjezdzala do miasta. Na zakupy, do lekarza.. bo na rękach co raz ciężej.
Na co dZień będę używała spacerowy 3 w 1. Ja umowilam się z moją rodziną, że pod choinke maja młodemu kupic jakieś drobiazgi - ksiazeczki itp. Konkretne prezenty na roczek ![]() Jelonek, zdrówka dla córeczki. |
![]() ![]() |
![]() |
#959 |
Zakorzenienie
|
Jelonek zdrowka dla malej 😉
Aczka fajny ten wózek 😉 jak na niewielkie wypady to pewnie sie sprawdzi 😊 ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Co do prezentów to mnie się jakos jeszcze nikt nie pyta co dla malej. Na Mikołaja pewnie dostanie jakis drobiazg albo kasę, a do swiat to widzę jedzcE wszyscy maja czas 😁 Za to pewnie mama mnie zatrudni do szukania zabawek dla dzieciaków - jak zwykle 😞 |
![]() ![]() |
![]() |
#960 |
Zakorzenienie
|
Ewka, jak samopoczucie w ogóle ?
![]() ![]() Jak rodzina zareagowała ? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:56.