![]() |
#931 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016:) Część V
Ja jeszcze ledwo czuję to się nie spodziewam, że nagle odbicie ucha zobaczę
![]() ![]() Tylko też chodziło mi o takie cuda, że noga do kolanka wyjdzie czy coś, bo takie rzeczy są na YT ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#932 |
Zakorzenienie
|
Dobranoc dziewczyny!
![]()
![]() |
#933 |
Zakorzenienie
|
Ja też czekam aż csi się skończy i kładę się spać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#934 |
Zadomowienie
|
u mnie dopiero co zaczęła na tyle mocno uderzać ze można poczuć z zewnątrz i to czasami a żeby było widać to nie sądzę czy będzie. Ja też mam łożysko na przedniej ściance i tłuszczyk na brzuchu wygłuszający więc tym bardziej na cuda nie liczę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#936 |
Konto usunięte
|
![]()
Usnelam o 22 i obudziłam sie A męża niema
Co za .....przyjehal po pracy i mowi ze sąsiadowi dziecko urodziło się i poprosił mnie abym szybko SMS z jego tel.napisała z życzeniami(bo on nie piszę nigdy sms i mu długo scodzi z stukaniem po tel. ) i że nie pójdzie na pepkowe. Ale musiał gdzieś koniecznie jechać, do siostry czy co..to pojechał ku...wa!!! Już wiem że na tej imprezie jest,pytanie -po co tak kombinować? Nie znoszę !!! wrrr A co do filmów na YT to owszem rusza się ten brzuch i przybiera różne kształty Ale żeby dłoń, jak na tym filmiku na naszej pierwszej stronie, widać przez skórę to czy stopkę, to ja nie doświadczyłam i nie jestem pewna czy to jest autentyczne. Edytowane przez 201704101323 Czas edycji: 2015-11-14 o 05:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#937 |
Wtajemniczenie
|
Tez nie lubię takiego kombinowania a to opijanie dziecka przez facetów dla mnie srednio ja wymordowana w szpitalu zszyta będę leżeć a ten sie będzie bawil w najlepsze i pil.. Ciekawe jak ten tatuś zamierza jutro do szpitala pojechać do swojej kobiety i dziecka
![]() ---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- Znowu nie moge usnac masakra... A tak bylam padnieta w ciagu dnia, jutro rano idziemy na krzywa z fasolka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#938 |
Zadomowienie
|
też nie jestem za opijaniem.
![]() ![]() Ja się już zabieram kąpać i spać bo jutro mnie czeka picie pysznej glukozy ![]() Ja mam łożysko też na przedniej ścianie tzn, że cały ekwipunek wyściela mój brzuch i musiałby dzidek niezłego kopa dać żeby było widać. Ale dla mnie to nie problem dopóki wiem, że wszystko OK. Próbowałam wysłuchać stetoskopem ale nie jest to takie łatwe jak osłuchanie serca człowieka ![]() Bonku jutro dwie godziny plotek ![]()
Szczęśliwa mężatka 07.06.2014r. ![]() Oleńka 3/2/1 ![]() ![]() Edytowane przez fasolka1987 Czas edycji: 2015-11-13 o 22:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#939 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mleko z cyca ;-) |
||
![]() ![]() |
![]() |
#940 |
Przyczajenie
|
Właśnie włączyłam wiadomości - w Paryżu ataki terrorystyczne były... Coś kojarzę, że są tu mamusie z Francji, mam nadzieję, że jesteście jak najdalej od niebezpieczeństwa
![]() Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#941 |
Zadomowienie
|
hej
![]() Witam nową mamusię ![]() Dziś na obiad byly naleśniki ![]() Byłam dziś na szkole rodzenia i dzień zleciał szybciutko ![]() Dobrej nocki życzę ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#942 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Swoją drogą ja też mam łożysko na przedniej ścianie, tłuszczu też mi niestety nie brakuje ale jak młoda się wierci to brzuch fajnie podskakuje a będzie tylko lepiej ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#943 |
Zadomowienie
|
i jak było? opowiedz coś
|
![]() ![]() |
![]() |
#944 |
Rozeznanie
|
Witam w sobote
![]() Ja przed siodma wstalam, nie moge spac, bo mnie dusi kaszel. Co do pieluszek polecam Pampers zielone i dobre sa tez Huggies, ale teraz wycofali. Dada tez podobno dobre. Kolderki nie polecam, dzieci zsuwaja sie pod kolderke dlatego jest uznawana za niebezpeiczna. Spiworki sa roznych grubosci i mozna dopasowac cos do swoich potrzeb. Dzieci maja inna cieplote ciala wiec nie ma co mierzyc swoja miara.
#945 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki. Które to z Paryża? Bo straszne rzeczy tam się dzieją boziu. Odezwijcie się.
Emma Szczeperka dobrze prawia jeśli chodzi o dietę. Aczkolwiek łatwiej schudnąć ;-)ja po pierwszym dziecku tak uważałam i pięknie waga leciała a miało co spadać. Przy drugim juz jadłam wszystko. |
![]() ![]() |
![]() |
#946 |
Zadomowienie
|
Witam się z rana
![]() Śniadanko mężowi zrobiłam i już siedzę przy herbatce ![]() oglądam wiadomości, znowu ataki terrorystów ![]() ![]()
![]() |
#947 |
Wtajemniczenie
|
Tak mi sie dobrze spalo a tu na krzywa trzeba wstac.. Moj wczorajszy zakup
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#948 |
Wtajemniczenie
|
Tez mi szkoda tych niewinnych ludzi.. Paryż byl raczej bezpieczny.. Ale teraz to chyba nigdzie sie tak do końca nie można czuć..
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#950 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Tak jak człowiek czyta takie wieści to zaczyna się bać o swoją rodzinę i siebie. A tutaj w Austrii jest więcej emigrantów niż prawdziwych Austriaków, mają dobry socjal to ściągają różnych ludzi z całego świata, i uchodźcy mają tutaj raj, my jako zwykli emigranci nie mamy tak łatwo jak oni, ba Austriacy nie mają tak łatwo, o każdą jedną zapomogę trzeba się wystarać a Ci mają wszystko za darmo. Ale z drugiej strony cieszę się, bo przynajmniej wiem że na to co mam sama sobie zapracowałam, że należy mi się ten macierzyński który mam bo nie dostałam go za nic.
A tak poza tym witam się. Dzisiaj mimo wczesnej pobudki i znowu budzenia w nocy czuję się dość wyspana, chociaż strasznie nie chciało mi się wstawać. Puki co zażegnaliśmy konflikt. Obydwoje powiedzieliśmy co nas boli i dlaczego tak jest, mam nadzieję że będzie lepiej. Niestety tak to bywa, że życie codzienne z rodziną to nie tylko bajka, Mąż mój jest tak samo jak ja już bardzo zmęczony pracą, czekamy tylko na święta żeby móc pojechać do Polski i nieco odpocząć. A mi się już tak strasznie tęskni do moich rodziców i rodzeństwa, do ich rodzin. Sama muszę skompletować jakieś prezenty, bo mam chrześnicę i chrześniaka których widuję może dwa razy w roku i omijają mnie wszelakie uroczystości typu urodziny, mikołaje itp... Może wy podpowiecie co kupić młodej ośmioletniej pannicy, która swoją drogą wdała się w chrzestną i jest bardziej chłopczycą z charakterkiem niż słodką księżniczką ![]() ![]() Ja krzywą cukrową mam dopiero początkiem grudnia. Zawsze mam problemy z pobieraniem krwi bo mimo że mam widoczne grube żyły to nigdy nic nie chce z nich lecieć i tak na ostatniej cukrowej lekarz kuł mnie z pięć razy a krew pobrał trzy razy z jednego prawie miejsca, później plaster mi nie powstrzymał krwawienia i zafajdałam krwią białą bluzeczkę ![]() ![]()
#951 |
Wtajemniczenie
|
Ja juz po
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#952 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dla mnie też nie było straszne a tak się obawiałam ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#953 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny z Paryża odezwijcie się!
![]() Rano jechałam do pracy i słuchałam wiadomości :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#954 |
Konto usunięte
|
Hejka rano, już Was całkowicie nadrobiłam.
Smoczki, butelki-ja tam nie bardzo zwracam uwagę na firmę, w aptece już zdecyduje. Dla Igorka kupowałam z Aventu, ale tak na prawdę z moim Igorkiem nie było problemu, bo to co dałam- brał czy to smoczek czy butle.Natomiast z oduczeniem od tych akcesoriów juz problem był ![]() Nessea bardzo ładny wózeczek , ale dość mała gondolka jak na moje wymogi. Ja Igorka woziłam długo w gondoli chyba z 8 mieś. On nie był najmniejszym dzieckiem, więc jednym z moich kryteriów wuboru jest też wielkosć gondoli. A szukam łatwego w składaniu, dla takiego antytalenta do konstruowania jak ja, zdejmowaniu pokrowca i lekkiego, a jeszcze mają być pompowane koła i ładne wykończenie ![]() ![]() Misia_25_26 gratulacje córeczki ![]() Ja nie moge ogladać takich rzeczy, serio..Nie patrzyłam też co tam się dzieje pomiędzy moimi nogami jak rodziłam. http://www.ofeminin.pl/mam-dziecko/t...46.html#fp=ofe fasolka1987 "Zakupiłam w końcu zestaw z Avent za 79,90zł " taki zestaw za taką cenę chyba się bardzo nawet opłaca.Butelka normalnie w aptece chyba z 15 zl. kosztuje. Gosiaczek2507;- dopiero co zauważyłam że masz talent manualny, super blog! ![]() Gosia02061980;- ja jestem przerażona tym karmieniem piersią, tak bardzo bym chciała, ale nie wiem czy mi się uda tym razem.A tej sali porodowej współczuję, jaka masakra, takie maleństwo i zapalenie płuc.Mój miał zapalenie oskrzeli w 7 mies. i to była masakra! Co dopiero taki noworodek sloneczko4477; - mi też nie podobają takie imiona- Basia, kasia, zdzisia, mieciu, kaziu, zbyszek..Nie można posądzać taki kraj takie są typy, ale takie mam zdanie. chyba powinnam milczeć ![]() Bonku- współczuję takiej głupoty u teściowej, moi teście nie wtrącają się .Jak z nimi mieszkalismy różnie było, ale teraz to mam swięty spokój. Powiedziałabym że nawet spoko, z dzieckiem zasami zostanie, jak jest powód żeby zostawić , placka nie raz da, odwiedza od święta...Pomaga rada jak pytam. A jeszcze wracając do podziału obowiązków, zeby wnieść jasność ![]() Mój mąż nie pomaga mi w domu- to na mojej głowie, sprzątanie, pranie gotowanie. Ale ja też nie interesuje się koszeniem trawy, garażem, autami (tankowaniem olejami, mechanikiem ) ubezpieczeniami, kredytem , rachunkami. Naprawą i urządzeniem domu i działi(wiata, altana, kostka, gril i t.d.) On pracuje do póxna , ma mnóstwo spraw na głowie bo prowadzi interes, no i fakt faktem zarabia 10 razy tyle co ja. Wiec generalnie, niema co tak krytycznie podchodzić. Jesli już podział to ma byc równy. Jesli by on mi jeszcze sprzątał i gotował na codzień to było by nie fair z mojej strony. |
![]() ![]() |
![]() |
#955 |
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Dzisiaj u mnie będzie leniwa sobota. Zaraz zjem śniadanko,a później muszę gdzieś wybyję do jakiejś galerii handlowej albo coś. Jeszcze nie wiem ![]() Miłego dnia! |
![]() ![]() |
![]() |
#956 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Mira i Malinka, czekamy na info od Was. Z cytryną piłaś? ![]() Coś mnie podbrzusze dzisiaj boli jak chodzę. |
![]() ![]() |
![]() |
#957 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry! Ja jeszcze w łóżku, ale pies dzisiaj znów nie dał pospac. :/
Mira, Malinka czekamy na wieści od Was!
![]() |
#959 |
Zakorzenienie
|
W Paryżu ponoć 140 osób. Chociaż to podaje TVN, a im nie ufam za grosz. |
![]() ![]() |
![]() |
#960 |
Zadomowienie
|
Witajcie kochane. Wczorajsza randka z tz udana film listy do m nawet fajny
![]() Cos moja niunia wczoraj malo kopała,moze tak sie ulozyła wazne ze sie wierci brzuch co troche wypina ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:48.