Mamy marzec 2016:) Część V - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-13, 22:02   #931
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Dot.: Mamy marzec 2016:) Część V

Ja jeszcze ledwo czuję to się nie spodziewam, że nagle odbicie ucha zobaczę Chociaż muszę przyznać, że dzisiaj mnie Mała odrobinkę rozpieściła na wieczór

Tylko też chodziło mi o takie cuda, że noga do kolanka wyjdzie czy coś, bo takie rzeczy są na YT
Stary 2015-11-13, 22:04   #932
_polly_
Zakorzenienie

Dobranoc dziewczyny!

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 22:16   #933
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Ja też czekam aż csi się skończy i kładę się spać
Stary 2015-11-13, 22:23   #934
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
Ja jeszcze ledwo czuję to się nie spodziewam, że nagle odbicie ucha zobaczę Chociaż muszę przyznać, że dzisiaj mnie Mała odrobinkę rozpieściła na wieczór

Tylko też chodziło mi o takie cuda, że noga do kolanka wyjdzie czy coś, bo takie rzeczy są na YT
u mnie dopiero co zaczęła na tyle mocno uderzać ze można poczuć z zewnątrz i to czasami a żeby było widać to nie sądzę czy będzie. Ja też mam łożysko na przedniej ściance i tłuszczyk na brzuchu wygłuszający więc tym bardziej na cuda nie liczę.
Dorka__00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 22:37   #935
trzydziescidwa
Zakorzenienie

No i ja podobnie... łożysko z przodu i tłuszczyku tez mi nie brak także... jeszcze sobie poczekamy póki co dobrej nocy wszystkim
Stary 2015-11-13, 22:38   #936
201704101323
Konto usunięte

Question Dot.: Mamy marzec 2016:) Część V

Usnelam o 22 i obudziłam sie A męża niema
Co za .....przyjehal po pracy i mowi ze sąsiadowi dziecko urodziło się i poprosił mnie abym szybko SMS z jego tel.napisała z życzeniami(bo on nie piszę nigdy sms i mu długo scodzi z stukaniem po tel. ) i że nie pójdzie na pepkowe. Ale musiał gdzieś koniecznie jechać, do siostry czy co..to pojechał ku...wa!!!
Już wiem że na tej imprezie jest,pytanie -po co tak kombinować?
Nie znoszę !!! wrrr
A co do filmów na YT to owszem rusza się ten brzuch i przybiera różne kształty Ale żeby dłoń, jak na tym filmiku na naszej pierwszej stronie, widać przez skórę to czy stopkę, to ja nie doświadczyłam i nie jestem pewna czy to jest autentyczne.

Edytowane przez 201704101323
Czas edycji: 2015-11-14 o 05:15
201704101323 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 22:45   #937
Bonku
Wtajemniczenie

Tez nie lubię takiego kombinowania a to opijanie dziecka przez facetów dla mnie srednio ja wymordowana w szpitalu zszyta będę leżeć a ten sie będzie bawil w najlepsze i pil.. Ciekawe jak ten tatuś zamierza jutro do szpitala pojechać do swojej kobiety i dziecka

---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ----------

Znowu nie moge usnac masakra... A tak bylam padnieta w ciagu dnia, jutro rano idziemy na krzywa z fasolka a juz myślałam ze będę się nudzić glodna w poczekalni
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-11-13, 22:52   #938
fasolka1987
Zadomowienie

też nie jestem za opijaniem. chyba, że ze mną

Ja się już zabieram kąpać i spać bo jutro mnie czeka picie pysznej glukozy

Ja mam łożysko też na przedniej ścianie tzn, że cały ekwipunek wyściela mój brzuch i musiałby dzidek niezłego kopa dać żeby było widać. Ale dla mnie to nie problem dopóki wiem, że wszystko OK. Próbowałam wysłuchać stetoskopem ale nie jest to takie łatwe jak osłuchanie serca człowieka bo tam wszystko malusie i musi być chyba odpowiedni sprzęt.

Bonku jutro dwie godziny plotek

Edytowane przez fasolka1987
Czas edycji: 2015-11-13 o 22:54
fasolka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 23:00   #939
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Misia, Lewek ale to dzieci też nie będziecie szczepily? Nie mówię tu o grypie tylko o zalecanych szczepieniach?
Na pewno żadnych dodatkowych. A co do podstawowych to muszę się doksztalcic w temacie.
Cytat:
Napisane przez nieznajoma0 Pokaż wiadomość
Super!

A ja mam takie pytanie (proszę się nie śmiać): zastanawiałyście się nad pieluchami jednorazowymi jakich będziecie używać? I dwa: jakie mleko planujecie ?
Dada.
Mleko z cyca ;-)
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 23:01   #940
felka01
Przyczajenie

Właśnie włączyłam wiadomości - w Paryżu ataki terrorystyczne były... Coś kojarzę, że są tu mamusie z Francji, mam nadzieję, że jesteście jak najdalej od niebezpieczeństwa rzytul:

Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka
felka01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 23:12   #941
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

hej
Witam nową mamusię
Dziś na obiad byly naleśniki
Byłam dziś na szkole rodzenia i dzień zleciał szybciutko
Dobrej nocki życzę
Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 23:15   #942
Abii84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fasolka1987 Pokaż wiadomość
Ja mam łożysko też na przedniej ścianie tzn, że cały ekwipunek wyściela mój brzuch i musiałby dzidek niezłego kopa dać żeby było widać. Ale dla mnie to nie problem dopóki wiem, że wszystko OK. Próbowałam wysłuchać stetoskopem ale nie jest to takie łatwe jak osłuchanie serca człowieka bo tam wszystko malusie i musi być chyba odpowiedni sprzęt.
ja też się bawiłam stetoskopem zanim poczułam ruchy i w sumie było słychać jak dzieć sobie tam pływa, a jeśli chodzi o tętno to położna powiedziała, że będzie nas słuchać po 30 tygodniu bo teraz musiałaby mocno brzuch uciskać (oczywiście mowa o stetoskopie a nie detektorze) więc ja też póki co nie staram się na siłę znaleźć tego tętna, wystarczą mi ruchy.

Swoją drogą ja też mam łożysko na przedniej ścianie, tłuszczu też mi niestety nie brakuje ale jak młoda się wierci to brzuch fajnie podskakuje a będzie tylko lepiej ) co to rączek czy stópek widocznych przez skórę to jedynym sensownym wytłumaczeniem jest mega chuda mama przy której dziecko nie musi się specjalnie wysilać z kopaniem
Abii84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 23:51   #943
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

Cytat:
Napisane przez Kiwi18 Pokaż wiadomość
Byłam dziś na szkole rodzenia i dzień zleciał szybciutko
i jak było? opowiedz coś
Dorka__00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 06:20   #944
verrerie
Rozeznanie

Witam w sobote
Ja przed siodma wstalam, nie moge spac, bo mnie dusi kaszel.
Co do pieluszek polecam Pampers zielone i dobre sa tez Huggies, ale teraz wycofali. Dada tez podobno dobre.
Kolderki nie polecam, dzieci zsuwaja sie pod kolderke dlatego jest uznawana za niebezpeiczna. Spiworki sa roznych grubosci i mozna dopasowac cos do swoich potrzeb. Dzieci maja inna cieplote ciala wiec nie ma co mierzyc swoja miara.

Pola ur. 6/10/2011
Ella ur/zm 7/08/2014
Ross ur. 6/02/2016
verrerie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 06:23   #945
Lewek
Zakorzenienie

Cześć Dziewczynki. Które to z Paryża? Bo straszne rzeczy tam się dzieją boziu. Odezwijcie się.

Emma Szczeperka dobrze prawia jeśli chodzi o dietę. Aczkolwiek łatwiej schudnąć ;-)ja po pierwszym dziecku tak uważałam i pięknie waga leciała a miało co spadać. Przy drugim juz jadłam wszystko.
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 06:25   #946
sloneczko4477
Zadomowienie

Witam się z rana
Śniadanko mężowi zrobiłam i już siedzę przy herbatce
oglądam wiadomości, znowu ataki terrorystów biedni ludzie, bezbronni i Bogu ducha winni jak.zwykle cierpią, straszne
Stary 2015-11-14, 06:37   #947
Bonku
Wtajemniczenie

Tak mi sie dobrze spalo a tu na krzywa trzeba wstac.. Moj wczorajszy zakup
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20151114_07_36_19_Pro.jpg (76,1 KB, 10 załadowań)
Stary 2015-11-14, 06:39   #948
Bonku
Wtajemniczenie

Tez mi szkoda tych niewinnych ludzi.. Paryż byl raczej bezpieczny.. Ale teraz to chyba nigdzie sie tak do końca nie można czuć..
Stary 2015-11-14, 06:47   #949
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Mira i malinka dajcie znać ze u Was w porządku!
Stary 2015-11-14, 06:58   #950
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Dzień dobry. Tak jak człowiek czyta takie wieści to zaczyna się bać o swoją rodzinę i siebie. A tutaj w Austrii jest więcej emigrantów niż prawdziwych Austriaków, mają dobry socjal to ściągają różnych ludzi z całego świata, i uchodźcy mają tutaj raj, my jako zwykli emigranci nie mamy tak łatwo jak oni, ba Austriacy nie mają tak łatwo, o każdą jedną zapomogę trzeba się wystarać a Ci mają wszystko za darmo. Ale z drugiej strony cieszę się, bo przynajmniej wiem że na to co mam sama sobie zapracowałam, że należy mi się ten macierzyński który mam bo nie dostałam go za nic.

A tak poza tym witam się. Dzisiaj mimo wczesnej pobudki i znowu budzenia w nocy czuję się dość wyspana, chociaż strasznie nie chciało mi się wstawać. Puki co zażegnaliśmy konflikt. Obydwoje powiedzieliśmy co nas boli i dlaczego tak jest, mam nadzieję że będzie lepiej. Niestety tak to bywa, że życie codzienne z rodziną to nie tylko bajka, Mąż mój jest tak samo jak ja już bardzo zmęczony pracą, czekamy tylko na święta żeby móc pojechać do Polski i nieco odpocząć. A mi się już tak strasznie tęskni do moich rodziców i rodzeństwa, do ich rodzin. Sama muszę skompletować jakieś prezenty, bo mam chrześnicę i chrześniaka których widuję może dwa razy w roku i omijają mnie wszelakie uroczystości typu urodziny, mikołaje itp...

Może wy podpowiecie co kupić młodej ośmioletniej pannicy, która swoją drogą wdała się w chrzestną i jest bardziej chłopczycą z charakterkiem niż słodką księżniczką Myślałam o jakiś ciuchach bo to zawsze praktyczne i przydatne, ale co jeszcze? Dla Rocznego chrześniaka kupiłam misia co po dotknięciu łapki opowiada bajki do snu, coś jeszcze dokupię tylko właśnie sama nie iwem jeszcze co. Może coś podpowiecie

Ja krzywą cukrową mam dopiero początkiem grudnia. Zawsze mam problemy z pobieraniem krwi bo mimo że mam widoczne grube żyły to nigdy nic nie chce z nich lecieć i tak na ostatniej cukrowej lekarz kuł mnie z pięć razy a krew pobrał trzy razy z jednego prawie miejsca, później plaster mi nie powstrzymał krwawienia i zafajdałam krwią białą bluzeczkę już na pewno nie pójdę ubrana na biało na badanie krwi
Stary 2015-11-14, 07:25   #951
Bonku
Wtajemniczenie

Ja juz po nie jest to takie straszne jak opowiadają nunek szaleje po slodkim na poczatku nawet dobre ale tego jest za dużo
Stary 2015-11-14, 07:28   #952
sloneczko4477
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
Ja juz po nie jest to takie straszne jak opowiadają nunek szaleje po slodkim na poczatku nawet dobre ale tego jest za dużo
Myślę, że problem z wypiciem mają przeważnie osoby które nie przepadają za słodkim
Dla mnie też nie było straszne a tak się obawiałam jedynie końcówka najgorsza bo najsłodsza
Stary 2015-11-14, 07:32   #953
moooniaaaa
Zakorzenienie

Dziewczyny z Paryża odezwijcie się!
Rano jechałam do pracy i słuchałam wiadomości :/
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 07:33   #954
201704101323
Konto usunięte

Hejka rano, już Was całkowicie nadrobiłam.
Smoczki, butelki-ja tam nie bardzo zwracam uwagę na firmę, w aptece już zdecyduje. Dla Igorka kupowałam z Aventu, ale tak na prawdę z moim Igorkiem nie było problemu, bo to co dałam- brał czy to smoczek czy butle.Natomiast z oduczeniem od tych akcesoriów juz problem był
Nessea bardzo ładny wózeczek , ale dość mała gondolka jak na moje wymogi.
Ja Igorka woziłam długo w gondoli chyba z 8 mieś. On nie był najmniejszym dzieckiem, więc jednym z moich kryteriów wuboru jest też wielkosć gondoli.
A szukam łatwego w składaniu, dla takiego antytalenta do konstruowania jak ja, zdejmowaniu pokrowca i lekkiego, a jeszcze mają być pompowane koła i ładne wykończenie A!! i cena do 900 zł. Nie wiem gdzie takie coś kupie bo tym wymogom odpowiadają wózki Bugaboo, Mutsy, a tyam ceny powyżej 4 kawałków

Misia_25_26 gratulacje córeczki

Ja nie moge ogladać takich rzeczy, serio..Nie patrzyłam też co tam się dzieje pomiędzy moimi nogami jak rodziłam.
http://www.ofeminin.pl/mam-dziecko/t...46.html#fp=ofe

fasolka1987 "Zakupiłam w końcu zestaw z Avent za 79,90zł "
taki zestaw za taką cenę chyba się bardzo nawet opłaca.Butelka normalnie w aptece chyba z 15 zl. kosztuje.

Gosiaczek2507;
- dopiero co zauważyłam że masz talent manualny, super blog!

Gosia02061980;- ja jestem przerażona tym karmieniem piersią, tak bardzo bym chciała, ale nie wiem czy mi się uda tym razem.A tej sali porodowej współczuję, jaka masakra, takie maleństwo i zapalenie płuc.Mój miał zapalenie oskrzeli w 7 mies. i to była masakra! Co dopiero taki noworodek

sloneczko4477; - mi też nie podobają takie imiona- Basia, kasia, zdzisia, mieciu, kaziu, zbyszek..Nie można posądzać taki kraj takie są typy, ale takie mam zdanie. chyba powinnam milczeć

Bonku- współczuję takiej głupoty u teściowej, moi teście nie wtrącają się .Jak z nimi mieszkalismy różnie było, ale teraz to mam swięty spokój. Powiedziałabym że nawet spoko, z dzieckiem zasami zostanie, jak jest powód żeby zostawić , placka nie raz da, odwiedza od święta...Pomaga rada jak pytam.

A jeszcze wracając do podziału obowiązków, zeby wnieść jasność
Mój mąż nie pomaga mi w domu- to na mojej głowie, sprzątanie, pranie gotowanie. Ale ja też nie interesuje się koszeniem trawy, garażem, autami (tankowaniem olejami, mechanikiem ) ubezpieczeniami, kredytem , rachunkami. Naprawą i urządzeniem domu i działi(wiata, altana, kostka, gril i t.d.) On pracuje do póxna , ma mnóstwo spraw na głowie bo prowadzi interes, no i fakt faktem zarabia 10 razy tyle co ja.
Wiec generalnie, niema co tak krytycznie podchodzić. Jesli już podział to ma byc równy. Jesli by on mi jeszcze sprzątał i gotował na codzień to było by nie fair z mojej strony.

201704101323 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 07:41   #955
milenujdka
Wtajemniczenie

Cześć
Dzisiaj u mnie będzie leniwa sobota. Zaraz zjem śniadanko,a później muszę gdzieś wybyję do jakiejś galerii handlowej albo coś. Jeszcze nie wiem
Miłego dnia!
milenujdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 07:41   #956
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Dzień dobry

Mira i Malinka, czekamy na info od Was.

Cytat:
Ja juz po

Z cytryną piłaś? Ja w przyszłym tygodniu idę..

Coś mnie podbrzusze dzisiaj boli jak chodzę.
Stary 2015-11-14, 07:45   #957
_polly_
Zakorzenienie

Dzień dobry! Ja jeszcze w łóżku, ale pies dzisiaj znów nie dał pospac. :/

Mira, Malinka czekamy na wieści od Was!

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-14, 07:48   #958
_emma
Zakorzenienie

Mira, Malinka jak sytuacja u Was? Mam nadzieję, że nic Wam nie zagraża!
Stary 2015-11-14, 07:48   #959
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Paryż byl raczej bezpieczny..

W Paryżu ponoć 140 osób. Chociaż to podaje TVN, a im nie ufam za grosz.
Stary 2015-11-14, 08:03   #960
magda16262
Zadomowienie

Witajcie kochane. Wczorajsza randka z tz udana film listy do m nawet fajny dzis od 7 latam z mopem i ogarniam resztki za godz znajomi dojada wiec pewnie w pon sie odezwe.

Cos moja niunia wczoraj malo kopała,moze tak sie ulozyła wazne ze sie wierci brzuch co troche wypina milego weekendu i spokojnego w PARYZU dziewczyny ;( zachowajcie jak najwiecej spokoju i ostroznosci.
magda16262 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości