Mamusie styczniowe 2016, cz. VII - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-28, 21:42   #931
uaoo
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VII

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
Ja kilka przemysle,ale pewnie zdecyduje sie w koncu na szumisia
Przed świętami będzie promocja na szumisie

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Uaoo to czemu nie powiedzialas, ze jestes zmeczona i idziesz spac? Nie lubie takiego wpraszania
Jak już powiedziała, że zrobiła przekąski to mi było głupio odmówić
Oni siedzą, ja na komputerze piszę pracę.. . Po za tym nie lubię słuchać osób już podpitych

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-28, 21:43   #932
kamilka
Zadomowienie

KINGA tez nad tym motylkiem myślałam tylko wydaje mi sie ze dziecko na płasko na tym główki miec nie bedzie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-28, 21:45   #933
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Kinga, ja macałam motylka z LaMillou i był taki właśnie cienki na środku pod główkę i całkiem fajna się ta poduszka wydawała
Ja chyba ją kupię tak na wiosnę może
Niby można od urodzenia, ale tę poduszkę do wózka mam całkiem płaską więc na razie styknie
a własnie wzoru może się nie uda popsuć, Mama będzie musiała to obmyśleć koc jest ciepły z polaru, więc chciałabym go wypełnić tą włókniną silikonową i naprawdę będzie ciepły na zimową pogodę w dodatku koc jest biały cały z brązowym wzorem puchatka, więc myślę, że super bedzie wyglądal do ciemnego wozka

O! Koc jest z tego kompletu:
http://home-you.com/pl/disney/167012...162417215.html

Kupiłam go, ale to jest ogromny koc, chyba 150x200, więc bez sensu, żeby leżał

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Moja mama wygrzebala moje ubrania..... Czyli majace niemalze 30 lat... Dodam, ze rozowe, a u nas chlopak bedzie. Mama skwitowala to, ze zawsze do piasku moge go ubrac w takie zeby nie bylo zal ze nowe zniszczy..... Bez komentarza.

Jerzyczka, wzielas z butelka czy pojemnikami?

Magdusia, ja wzielam do wozka z plaska poduszka, a jaki rozmiar kocyka to nie pamietam :-/
z butelką jednak wzięłam Ty też?
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-28, 21:47   #934
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Bo tak patrze u Makaszki i nie wiem ktory rozmiar brac. Tz krzyczy ze bedzie za maly do wozka i lepiej zawinac. Ale kurcze mi sie wydaje ze taki rozmiar jak Ty masz bylby wystarczajacy...:rolleyes : nie chce tego kocyka zawijac 2 razy tym bardziej ze on dosc gruby jest 400g
Zawiń sobie jakiś kawałek materiału na taką i taką szerokość włóż do wózka i zobaczy, który Ci bardziej pasuje. Ja tak zawsze zawijam materiał jak nie wiem jaka to wielkość kładę dwa koło siebie i mam porównanie

Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość
KINGA tez nad tym motylkiem myślałam tylko wydaje mi sie ze dziecko na płasko na tym główki miec nie bedzie
No właśnie, niby piszą przy tych podusiach, że może być od pierwszych dni, ale czy ja wiem, może lepiej od 4-6 miesięcy dopiero, a może jeszcze później.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-28, 21:48   #935
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
Przed świętami będzie promocja na szumisie

Jak już powiedziała, że zrobiła przekąski to mi było głupio odmówić
Oni siedzą, ja na komputerze piszę pracę.. . Po za tym nie lubię słuchać osób już podpitych
jak ma być promocja to może poczekam? Tylko dzień darmowej dostawy jest, to może na jedno wyjdzie?
Stary 2015-11-28, 21:49   #936
kinga1701
Zakorzenienie

Jerzyczka śliczny ten wzór, nie wiem czemu wyobraziłam sobie wielkiego Puchatka na środku i dlatego zapytałam czy się nie popsuje, a tu jest kilka małych to spokojnie, nawet jak jeden się utnie to nic się nie stanie.
Stary 2015-11-28, 21:50   #937
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Zawiń sobie jakiś kawałek materiału na taką i taką szerokość włóż do wózka i zobaczy, który Ci bardziej pasuje. Ja tak zawsze zawijam materiał jak nie wiem jaka to wielkość kładę dwa koło siebie i mam porównanie
Zrobilabym tak ale nie mamy wozka jeszcze

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-28, 21:50   #938
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Jerzyczka śliczny ten wzór, nie wiem czemu wyobraziłam sobie wielkiego Puchatka na środku i dlatego zapytałam czy się nie popsuje, a tu jest kilka małych to spokojnie, nawet jak jeden się utnie to nic się nie stanie.
też tak myślę
Stary 2015-11-28, 21:52   #939
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Zrobilabym tak ale nie mamy wozka jeszcze
Zapomniało mi się. To w takim razie nie wiele Ci to da, ale wydaje mi się, że ten mniejszy będzie dobry jak nie chcesz podwijać, gondole w środku nie są większe.
Stary 2015-11-28, 21:58   #940
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Zapomniało mi się. To w takim razie nie wiele Ci to da, ale wydaje mi się, że ten mniejszy będzie dobry jak nie chcesz podwijać, gondole w środku nie są większe.
No wlasnie tez tak mysle. W takim razie biore mniejszy

Serduszko malutkie

Stary 2015-11-28, 22:04   #941
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:

O! Koc jest z tego kompletu:

http://home-you.com/pl/disney/167012...162417215.html

z butelką jednak wzięłam Ty też?

Widzialam dzisiaj te poduszki w h&y i sie nad nimi rozplywalam

Tak, z butelka wzielam mam nadzieje, ze mlody polubi butle aventu bo innych nie mam :P kuriera z zamowieniem od hubi w poniedzialek sie spodziewam. Ciekawa jestem jakosci tetry i flaneli....
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-28, 22:07   #942
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
jak ma być promocja to może poczekam? Tylko dzień darmowej dostawy jest, to może na jedno wyjdzie?
Właśnie nie wiadomo na ile % będzie ta promocja.. Jak -20% to na to samo wyjdzie.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2015-11-28, 22:08   #943
hariett
Zadomowienie

Ja mam kocyk do wózka 75x100
A co do poduszki motylka to ja chcę w tym miesiącu jak zdążę i wystarczy mi pieniędzy kupić i stosować od początku do wózka. Ja nie chcę żeby na czas spaceru dziecko wytrzepało sobie głowę na wszystkich nierównościach (a u mnie nierówności akurat są przykładowe), bo poduszek nie stosuje się ze względu na ryzyko SIDS, a akurat na spacerze dziecko mamy na oku cały czas... No i one na miejscu, gdzie dziecko ma łepek powinny być płaskie Więc nie powodują też asymetrii ułożeniowej. Ja jestem osobiście na tak.

Zrobiłam po raz pierwszy kopytka. Myślałam że wywalę to ciasto przez okno, ale zaryzykowałam, ugotowałam i są takie, jakie lubię Część zamrożę, część zostawię na jutro. Jestem z siebie bardzo dumna () ale kombinowanie przy garnkach już nie jest na moje nerwy i siły. W południe robiłam krówki, a wyszła mi masa krówkowa... Po tym byłam kompletnie padnięta.
Muszę narobić zapasów powoli, choć z drugiej strony dużo tego nie zmieszczę do zamrażalnika

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-28, 22:08   #944
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie nie wiadomo na ile % będzie ta promocja.. Jak -20% to na to samo wyjdzie.

Wydaje mi sie ze wiecej nie dadza bo to zbyt chodliwy towar
Stary 2015-11-28, 22:16   #945
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Bo tak patrze u Makaszki i nie wiem ktory rozmiar brac. Tz krzyczy ze bedzie za maly do wozka i lepiej zawinac. Ale kurcze mi sie wydaje ze taki rozmiar jak Ty masz bylby wystarczajacy...:rolleyes : nie chce tego kocyka zawijac 2 razy tym bardziej ze on dosc gruby jest 400g

Mi się wydaje że ten mały jest wystarczający. W gondoli za wiele miejsca nie ma, a dzieć jest w kombinezonie, do tego kocyk i jeszcze to "okrycie" na wierzchu jest przecież. Nie wiem czy jest sens na siłę ten większy kocyk upychać...

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

Cytat:

Też myślę, że 20% to max

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-28, 22:16   #946
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Moja mama wygrzebala moje ubrania..... Czyli majace niemalze 30 lat... Dodam, ze rozowe, a u nas chlopak bedzie. Mama skwitowala to, ze zawsze do piasku moge go ubrac w takie zeby nie bylo zal ze nowe zniszczy..... Bez komentarza.
Casaa, to niezła Twoja mama jest, że trzymała to tyle czasu!
Moja w sumie też wyciągnęła mi kocyk, który zrobiła dla mnie na drutach, nie jest zniszczony, mama odswieżyła, podszyła polarkiem, uprała. Ale to jedna rzecz tylko jest, taka trochę z sentymentu trzymana. Używałam ja, moja siostra, teraz będzie dla dzidzi, śmieszne trochę - kocyk sprzed prawie 40 lat, ale to takie jakieś rozczulające..

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-28, 22:18   #947
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:

Magdusia, ja wzielam do wozka z plaska poduszka, a jaki rozmiar kocyka to nie pamietam :-/
No my dostaliśmy typowo chłopiecę, a u nas będzie dziewczynka

Moja mama też wynalazła takie stare ubrania ale jej powiedziałam wprost, że ich nie chcę. Ale teściowej jakoś tak nie umiem prosto w twarz powiedzieć co o tym myślę
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-28, 22:19   #948
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
też tak myślę

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2015-11-28, 22:20   #949
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kupiłam 75x100 razem z podusią, ale to do wózka na później bo jest cienki, a kocykiem teraz w domu będę okrywać.

Tak myślałam, że jeszcze nie każdy może do niej wejść. Chłopcy na pewno zrozumieją

Zastanawiam się czy nie kupić już tej podusi - motylka, kupił ktoś już? Ja nigdy tego na żywo nie dotykałam ta część pod główkę to jest cieniutka czy grubsza, od ile miesięcy można tego używać?

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Jerzyczka świetny pomysł z tym przerobieniem, a uda się tak żeby wzoru Kubusia nie popsuć?
Ja mam motylka ale wydaje mi sie dosyc gruby w srodkowej czesci,sama jeszcze nie wiem czy bede uzywac. A kolderke 50x75 i poduszke Do wózka kupilam w zestawie,ale zwykle,nie minky...i jakies strasznie sZtywne mi sie wydaja :-( wykorzystam chyba mame i poprosze zeby mi
uszyla poszewki z przyjemniejszego materialu

Cytat:

Wiekszosc tego co dostalam od teściowej ma właśnie cos koło 30 lat,ale tylko 3 body do wyrzucenia,a reszta super-markowe rzeczy bardzo dobrej jakosci.

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-28, 22:20   #950
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koktajlowa7 Pokaż wiadomość
Moja mama też wynalazła takie stare ubrania ale jej powiedziałam wprost, że ich nie chcę. Ale teściowej jakoś tak nie umiem prosto w twarz powiedzieć co o tym myślę
Przełam się!

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2015-11-28, 22:20   #951
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
Casaa, to niezła Twoja mama jest, że trzymała to tyle czasu!

Daj spokoj.... Nie wiem po co ona to trzyma chyba tylko z sentymentu :| ale mina TZta byla nieziemska jak wypakowywala te ubrania :P
Stary 2015-11-28, 22:21   #952
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Ciuszki dostałam od koleżanki, która ma córkę i syna, i dostałam typowo dziewczęce i też chłopięce. Ale ja nie widzę w tym problemu, żeby dziewczynkę ubrać w chłopięce ubranko. Ale zgadzam się, że w drugą stronę jest trochę trudniej - bo w trudniej chłopca ubrać w różowości na przykład.

Stary 2015-11-28, 22:29   #953
uaoo
Zakorzenienie

Ja też nie mam problemu, aby ubrać córkę w chłopięce ciuszki ale jednak bluzki z samochodem, czy spodni z piłkami bym nie ubrała

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2015-11-28, 22:33   #954
hariett
Zadomowienie

Moja mama ma wór moich rzeczy, głównie zabawki, ale trochę ubranek też jest. Szczerze mówiąc byłam całkiem chętna na jakieś body czy śpioszki, ale okazało się że zostawiła same "wyjściowe" rzeczy, a że ja jednak dziewczynką byłam, no to są to sukienki i jakieś większe ogrodniczki... Sukienki jeszcze z takimi kołnierzami a'la pajac Te rzeczy mają jakieś 20-19 lat

Ale i tak najlepsze są zabawki, zostawiła moje barbie i niektórym już włosy się kruszą Jak zaproponowałam żeby wyrzuciła te, które nie przetrwały próby czasu to wszystko schowała z powrotem do wora i zostawiła Mam nadzieję że nie będzie dawać się tym bawić Hubertowi...

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-28, 22:34   #955
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Ja też nie mam problemu, aby ubrać córkę w chłopięce ciuszki ale jednak bluzki z samochodem, czy spodni z piłkami bym nie ubrała
Ja tam bym ubrała, w końcu dziewczyny teraz też zostają np kierowcami rajdowymi
Oj tam poza tym kilku miesięcznemu dziecku to wszystko jedno. A jak zapluje wszystkie różowe to i z samochodem dobre ;-)

Stary 2015-11-28, 22:45   #956
Casaa
Zakorzenienie

No tak ale chlopakowi cukierkowego rozu czy fioletu nie zaloze :| gender nie bedzie

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-11-28, 22:49   #957
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Mi się wydaje że ten mały jest wystarczający. W gondoli za wiele miejsca nie ma, a dzieć jest w kombinezonie, do tego kocyk i jeszcze to "okrycie" na wierzchu jest przecież. Nie wiem czy jest sens na siłę ten większy kocyk upychać...
No dokładnie. Biorąc pod uwagę wymiary gondoli na szerokość i tak będzie delikatny zapas kocka a ten większy już trzeba jakoś podwijac. Tym bardziej bez przesady zimy tysiąclecia chyba nie bedzie

Serduszko malutkie

Stary 2015-11-28, 22:51   #958
niepozorna
Zakorzenienie

Ja tam też mam opory przed dziewczęcymi albo zniszczonymi ciuszkami Wole często prać, ale nie ubiorę Młodemu jakiegoś badziewia. Dostałam też pudło ciuszków z których wzięłam pajaca, śpioszki i dwa bodziaki. Reszta się nie nadawała do niczego. Mimo, że też mi mama mówi żebym brała wszystko, bo w domu mogę ubrać byle jak przecież. No sorry ale nie

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-11-28, 22:53   #959
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Mamusie dziewczynek macie dla swoich ksiezniczek jakieś sukienki spodniczki wyjściowe itd? Bo ja w sumie nic nie mam z takich rzeczy...

Serduszko malutkie

Stary 2015-11-28, 22:53   #960
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
No dokładnie. Biorąc pod uwagę wymiary gondoli na szerokość i tak będzie delikatny zapas kocka a ten większy już trzeba jakoś podwijac. Tym bardziej bez przesady zimy tysiąclecia chyba nie bedzie

Ma być jeden z najcieplejszych, jak nie najcieplejszy styczeń ostatnich lat. Luty podobnie

Prostujemy zą
bki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości