Lutowo marcowe mamusie - zgłoście się! - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-03-08, 12:30   #931
kasiulka
Zakorzenienie

Dot.: Lutowo marcowe mamusie - zgłoście się!

Kostko, ta moja koszula zdecydowania lepiej wygląda na zdjeciu niż na żywo, albo co gorsza- na mnie , ale co tam...
A co do kopniaków i wierzgania... wiecie jak sobie pomysle ze juz za pare dni tego nie będzie to normalnie mi żal, serio. Strasznie lubie te chwile jak sie położe wieczorem i mała zaczyna swoje harce - wcale mnie to nie boli a jest takie fajne, normalnie bedzie mi tego brakowało
W ogole to juz tak sie przyzwyczaiłam do bycia w ciaży ze nie pamietam jak to jest nie miec brzucha

Oliwka
kasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-08, 12:36   #932
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

czesc dziewczynki. popierwsze to chcialam wam zlozyc najserdeczniejsze zyczenia w dniu kobiet.
jezeli natomiast chodzi o czucie porodu to u mnie bylo jak w horrorze prawie. na cztery tygodnie przed terminem mialam jakies dziwne bole w podbrzuszu. chcieli mnie juz wiesc ale stwierdzilaz ze jak to falkszywy znak to jeszcze moga mnie zostawic. dwa tygodnie pozniej jak gdyby nigdy nic poszlam do gina, wyslal mnie na ktg. poszlam do szpitala gdzie zreszta mialam rodzic ( tam mnie zawsze kierowal gino). jako ze akurat ordynator zarzadzil iz wszystkie ciezarne maja miec ktg nie mogli mnie polozyc na salce typowo przeznaczionej do ktg. sympatyczna pani polozna zaproponowala mi sale do porodow rodzinnych, przywiozla maszynke z bloku porodowego, podlaczyla mnie i zostawila. oczywiscie moj TŻ caly czas mi towarzyszyl. od polowy ciazy wszedzie zreszta ze mna chodzil. wiec sobie siedzielismy i gadalismy w najlepsze. po 10 minutach przyszla owa polozna obejrzala wydruk i zrobila dziwna mine. usmiechnela sie i powiedziala ze wroci za kilka minut. jak juz minal ustawowy czas wrocila, odciela wydruk i zadala mi pytanie " czy zostaje juz pani naporod bo stol juz przyszykowalismy dla pani" zebyscie widzialy jaka ja mialam mine. stwirdzilam ze to pomylka. ona pokazuje mi wydruk i mowi ze trzy skurcze mialam, jak narazie jeszcze nierowneale rodze juz. powiedzialam ze niezostaje ze ide do lekarza. wrocilam do gina z nadzieja ze powie ze to pomylka. a on bierze wydruk i mowi ze powinnam tam zostac bo to porod juz. chryste a ja myslalam ze to mala kopie. moj TŻ w te pedy do domu dzwoni do rodzicow. tlumaczy mi ze musze isc a ja ze jeszcze poczekam. mama sie ze mnie smieje. no istna parodia. wkoncu wujek nas zawiozl. oczywiscie najpierw izba przyjec i lewatywka, golenie. potem winda do nieba ups tzn na porodowke. badanie robila ta sama polozna ktora wykonywala ktg. smiala sie ze trzebabylo ja posluchac. dostalam czopeczka, wypelnilismy ankiete i zarzadzono ze mam sobie chodzic po korytarzu.
nieminelo pol godziny a juz wiedzialm co to skurcze. mialam je juz regularnie. wiec jak juz byly co trzy minuty, polozono mnie na stol i podlaczono do ktg i pod kroplowke. i tak od 17 do 23 sobie rodzilam. myslalam ze umre wiadomo pierwszy porod. grozilam TŻ ze jak jeszcze raz wsadzi wiadomo co to mu go utne. biedak nie wiedzial coma robic. potem niestety go wyproszono. a pielegniarka zajela siemna. wiec byla i zabawa z pileczka i drazki. do wyboru drogie panie. o 23 przyszedl lekarz i pyta sie mnie jak sie czuje. podobno ( ja myslalam ze mowie normalnie ) wydarlam sie na niego zeby wreszciecos zrobil bo po pierwsze chce urodzic dzisiaj a po drugie ile mam jeszcze sie meczyc. zadecydowal cesarka. wiec mnie wywieziono. meza i rodzicow nieznaleziono( ktos wyprosil ich i pojechali do domu). bylo mi juz wszystko jedno. uspionomnie calkowicie. do toj pory nie wiem dlaczego. dzieki temu ominal mnie moment gdy moglam przytulic swoje dziecko zaraz po wyjeciu go. potem zwieziono mnie na salke przelozono na lozko i okryto kocem. pielegniarka przyniosla mi moja torbe i wyciagnela telefon na stolik. spojrzalam na zegarek byla juz 2.30 w nocy. zadzwonilam do meza powiedzialm ze coreczka zdrowa i cala ja juz jestem na salce. obiecal ze jutro przyjdzie. zadzwonilam do szwagierki jeszcze nie spala. i tak sieskonczylo przezycie.
tiaara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-08, 14:26   #933
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Tiaara rozbawiłaś mnie z tym "ucięciem pewnej części ciała TŻ-towi"
Kasiulka ciekawe kiedy Ty się rozdwoisz. Trzymam kciuki żeby to nastapiło jak najszybciej. Mam nadzieje że jak się już wszystkie rozdwoimy to nasz wątek nie umrze. Wchodze tu teraz co prawda z doskoku ale tak miło czyta się wasze posty.
Julcia śpi, czekamy na tate bo przyszła dzisiaj zamówiona na allegro karuzela i będzie inauguracja. Ciekawe jak na nią zareaguje.
I najważniejsze Julka zaczęła się uśmiechać. Niesamowicie to wygląda. Życze Wam żebyście jak najszybciej zobaczyły usmiechy swoich pociech
Joasiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-08, 14:29   #934
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Podoba mi się Twoja opowieść Tiaaro, my marcowe mamy teraz stresa , poród przed nami. Nastawia pozytywnie nas do porodu, dzięki .

Słyszałyście, że wszystkie partie akceptują ustawę o przedłużenie macierzyńskiego? Ale bym się cieszyła , zawsze dłużej w domu z kruszynką, chociaż ja i tak chyba zrezygnuje z pracy . PiS chce wydłużyć nawet do 26tg, ale oczywiście SLD nie popiera tego pomysłu. Ciekawa jestem, czy to weszło by w tym roku
płatek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-08, 14:31   #935
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Joasiu, Meme wklejcie aktualne zdjęcia Waszych maleństw, chętnie bym pooglądała . Pozdrawiam
Stary 2006-03-08, 14:51   #936
kasiulka
Zakorzenienie

no własnie mamusie, ja tez bym chetnie zobaczyła Julke, Filipka, no i oczywiscie Tomcia Malinkowego
Ja moją niunie pokaże Wam najszybciej jak sie da - obiecuje
A watek na pewno nie umrze, ja pewnie będę miała miliardy pytan i wątpliwosci i będę Was nimi dręczyc do upadłego

Joasiu, jaką karuzelke kupiłas? Bo mnie juz od dawna klawiatura świerzbi zeby zamowic na allegro Symfonie w Ruchu Tiny Love... oglądałam ją w sklepie i jest śliczna i pięknie gra - strasznie jestem nakręcona... zaiste jak na karuzeli

Meme, matko karmiąca - napisz w wolnej chwili co sobie serwujesz do jedzenia? Ja sie własnie zaczełam zastanawiac co będę jadła i oprócz ryżu, rosołu, gotowanej kury i marchewki z groszkiem nic mi nie przychodzi do głowy

Tiaaro - Twoj maz to musiał byc letko przerażony tą grozbą obcinania
Ja od mojego dostałam pozwolenie na pogryzienie -jakby mnie bolało, z tym ze wyraznie zaznaczył ze jest do mojej dyspozycji i moge mu pogryźć wszystkie członki oprócz jednego

Oliwka
Stary 2006-03-08, 16:21   #937
kasiulka
Zakorzenienie

dziewczyny jeszcze jedno gupie pytanie - mam juz troche ciuszków w wiekszych rozmiarach, "dostane" w prezencie - 68, 74 czyli na mniej wiecej półroczną dzidzie... zastanawiam sie czy juz to poprać i wyprasować czy na razie zostawic, bo sie zakurzą? Z drugiej strony co zrobione to zrobione, potem bedzie dużo mniej czasu... jak myslicie?

Oliwka
Stary 2006-03-08, 18:08   #938
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

dziewuszki ale to nie koniecopowiesci. potem bylo jeszcze dochodzenie po cesarce. ale to juz kiedy indziej bede was straszyc . co do rzeczy naszych malenst Kasiulko to mysle ze jezeli masz zamykana szafke to mozesz je specjalnie poprac i poprasowac. potem w szpitalu moze sie okazac ze rzeczy ktore wzielas sa za male lub potrzebujesz ich troche wiecej. wiez mi ze kupki ktore robi takie malenstwo powstaja w ogromnej i zatrwazajacej ilosci. ledwo przebierzesz juz jest nowa a ta ilosc. wszedzie one wyplywaja. nie wiem jak dzieciatka innych mamus?
co do grozb do TŻ to potwm przez jakis czas mial letkiego stracha. mowil ze sie boi i kropka.
w zalaczeniu kilka zdjec mojej niuski. TŻ znalazl czas i je zmniejszył.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF0280.JPG (114,5 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF0433.JPG (102,6 KB, 24 załadowań)
Stary 2006-03-08, 18:11   #939
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF0468.JPG (92,0 KB, 29 załadowań)
Stary 2006-03-08, 18:21   #940
kasiulka
Zakorzenienie

Jejku jaka słodka niunia - i chyba bardzo muzykalna, sądzac po tej pierwszej fotce . Ja juz sie nie moge doczekac kiedy będę mojej robić takie kitki na czubku głowy

Oliwka
Stary 2006-03-08, 18:26   #941
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Trudno powiedzieć z jednej strony będziesz miała już z głowy, ale z drugiej rzeczywiście zdążą się zakurzyć i tak będziesz ciągle miała góre prania i prasowania, że te dodatkowe ciuszki nie zrobią Ci większej różnicy.

Wyobraźcie sobie, że dzisiaj już się spakowałam. TŻ wyjął mi torbę na drugi dzień po tym zdażeniu i dzięki niemu się zmobilizowałam, tak to bym oczywiście odwlekała. W moim szpitalu podobno nie można nosić majtek, położne każą cały czas wietrzyć krocze . Moja koleżanka opowiadała mi że chodziły trzymając podpaskę z przodu i tyłu, wyglądały jak kaczki. Ciuszki dla dziecka też są szpitalne, można oczywiście ubrać w swoje, ale później jak zabierają do kąpieli dzieci to wracają już w innych, czystych a tamte idą do prania i już do właścicieli nie wracają. Ja spakowałam na trzy dni, ale raczej będe ubierać w szpitalne, muszę wyczaić jak to jest naprawde. Co do połóżnych ona nie narzekała, ale trafiają się różne, ona miała dobre zmiany. Oczywiście jak jest to sama zobacze, zwłaszcza, że moja koleżanka stara się zawsze pozytywnie na wszystko nastawiać i nie mówić nic złego co mogłoby kogoś nastraszyć, zmartwić.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-03-08, 18:31   #942
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Tiaara gratuluje ślicznej córeczki, kiedy nasze będą tak brykać w chodziku . Musisz być dumna z córy, naprawde fajniutka dziewczynka .
Stary 2006-03-08, 19:20   #943
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

dzieki dziewczyny corcia niestety lub stety nie korzysta juz z chodzika. woli sobie raczkowac i wlazic na lozko i zaczyna juz chodzic. dlatego dziekuje bogu ze znajomi odradzili mi zakup chodzika i pozyczyli mi swoj stary. inaczej wydalabym 200 zlotych i po niecalych trzech miesiacach wywalilabym chodzik na strych. co do muzykalnosci to od dwoch miesiecy ma ulubionych wokalistow. nalezy do nich madonna i sean paul i rihanna i jeszcze kilku. kiedy uslyszy ktoras piosenke ktora zna z tych nowszych zaczyna podrygiwac w rytm. na razie jako tako to wychodzi ale jak dla mnie to wyglada wspaniale.
co do kapania w szpitalu to akurat w moim szpitalu robiono to na oczach matek w tej samej salce gdzie mialysmy lozko. same rozbieralysmy swoje pociech i same je po kapieli ubieralysmy. mozna bylo korzystac ze szpitalnych ciuszkow i chyba to byloby najwygodniejsze. potem wrzucalo sie ciuszki szpitalne do specjalnych koszy dostepnych na kazdej salce i tak jak pisze płatek nie wracaly one juz, chyba ze w szafka je sobie wlasciciel znalazl. lepiej miec swoje a jezeli macie mozliwosc ze ktos je wezmie przepieze w razie czego i przyniesie to sie nie zastanawiajcie. a ja przepieralam sobie je w szpitalu a jako ze grzejniki grzaly jak szalone to wysychaly w ciagu godziny. jezeli bedziecie odwiedzac jeszcze swoje szpitale lub bedziecie tuz przed porodem to zapytajcie sie innych dziewczyn. na pewno wam powiedza jak to jest u was w szpitalu i co tak naprawde jest potrzebne.
Stary 2006-03-08, 19:55   #944
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

kasiulka skad ty wytrzasnełas ten sklep. zapomnij o, nim ceny maja obledne. ja za sukienke do chrztu zaplacilam 100 złotych gratis mialam sweterek i torebke a tak krzycza 330 . dodaje kilka linkow do naklejek dekoracyjnych, na allegro ich multum.
http://www.allegro.pl/item90034157_n...zne_wawa_.html
http://www.allegro.pl/item88601497_n...dyne_10zl.html
http://www.allegro.pl/item89587871_n...wyprzedaz.html
http://www.allegro.pl/item89141610_2...ki_disney.html
http://www.allegro.pl/item90771683_d...iecinnego.html

oraz zdjecia sukienki i na dokładke jeszcze coś. tzn zdjecie wykonane na dzien po porodzie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 45.JPG (93,8 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Nowy obraz1.JPG (53,8 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Nowy obraz43.JPG (78,4 KB, 22 załadowań)

Edytowane przez tiaara
Czas edycji: 2006-03-09 o 09:48
Stary 2006-03-09, 09:22   #945
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Dziewczyny jak prałyście pościel i ochraniacz ma szczebelki, ja mam jeszcze dodatkowo baldachim i zastanawiam się czy wszystko wrzucić do pralki, czy lepiej wyprać ręcznie, co myślicie?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-03-09, 09:31   #946
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

ja wyprałam tylko baldachim i posciel. o ochraniacz troszke sie balam zeby cos z wypełnieniem sie nie stało. nigdy nie wiadomo czy cos sie nie zbryli i czy nadal bedzie taki sztywny.
Stary 2006-03-09, 09:34   #947
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Cześć Dziewczyny!
Mam nadzieję, że spałyście dobrze , bo ja tak. Ale to chyba dlatego, że w tym tygodniu mój TŻ miał nocki i znowu miałam całe łóżko dla siebie .

Już wiem o co chciałam spytać . Joasiu i Meme, czy Wy składałyście już wniosek o becikowe? Orientujecie się ile się czeka na przyznanie go po urodzeniu? Czy długo sie czeka, czy nie?

A ja nie mogę się coś zebrać z tym wszystkim . Płatku też chciałabym mieć już torbę spakowaną, żeby mieć już z tym spokój. Tylko, że ja nie mam jeszcze nic poprane ani poprasowane. Już wiem, że przyszły tydzień będę mieć bardzo pracowity . Do tego przemeblowanie pokoju, porządne wysprzątanie, łącznie z myciem okien i zmianą firanek itp. Mam tylko nadzieję, że przy nawale tych prac małej nie zechce się wcześniej przyjść na ten świat .

kostka.kr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-09, 09:35   #948
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Tiaara, ale wyprałaś w pralce?
Stary 2006-03-09, 09:37   #949
kasiulka
Zakorzenienie

Ja tez ochraniacza nie prałam, bo w sumie dzidzia nie bedzie sie z nim stykac, a bałam sie czy sie nie znieksztalci, a posciel wrzuciłam normalnie do pralki i wyprałam zgodnie z zaleceniami na metce.Ja w ogole nic nie piorę ręcznie bo raz mam strasznie zdretwiale palce i popuchniete, a nadgarstki mnie bolą non stop od jakis 2 miesiecy, a dwa mam dosc wrażliwą skórę i od dłuższego moczenia w wodzie i proszku pęka nawet do krwi.

Oliwka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-03-09, 09:44   #950
kasiulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tiaara
kasiulka skad ty wytrzasnełas ten sklep. zapomnij o, nim ceny maja obledne. ja za sukienke do chrztu zaplacilam 100 złotych gratis mialam sweterek i torebke a tak krzycza 330 . dodaje kilka linkow do naklejek dekoracyjnych, na allegro ich multum.
http://www.allegro.pl/item90034157_n...zne_wawa_.html
http://www.allegro.pl/item88601497_n...dyne_10zl.html
http://www.allegro.pl/item89587871_n...wyprzedaz.html
http://www.allegro.pl/item89141610_2...ki_disney.html
http://www.allegro.pl/item90771683_d...iecinnego.html
Tiaaro, dzieki za te linki, strasznie fajne te naklejki z pianki, chyba zamowie. A w tym sklepie z chorymi cenami to na pewno nic nie kupie, musiałabym najpierw upaść na głowe i moocno sie w nią uderzyć

Oliwka
Stary 2006-03-09, 09:47   #951
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Kostka w Wyborczej był dodatek o becikowym, jeżeli złożymy wymagane dokumenty przed dziesiątym dniem miesiąca, powinniśmy otrzymać pieniądze do końca mmiesiąca, jeżeli po dziesiątym to becikowe będzie wypłacone do końca następnego miesiąca.

Kostka ja naprawde się ciesze, że mam już wszystkie ciuszki poprane i poprasowane, w najbiższym wolnym czasie mamy zamiar złożyć łóżeczko i tylko jeszcze zakupy typu pampersy i kosmetyki i mam wszystko z głowy, aha jeszcze wyparzanie smoczków, butelek itp.
Stary 2006-03-09, 09:50   #952
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

tak płatku wyprałam w pralce na delikatnej funkcji. do poprzedniej wiadomosci dodalam kilka zdjec.
Stary 2006-03-09, 09:51   #953
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Cytat:
Napisane przez kasiulka
Ja tez ochraniacza nie prałam, bo w sumie dzidzia nie bedzie sie z nim stykac, a bałam sie czy sie nie znieksztalci, a posciel wrzuciłam normalnie do pralki i wyprałam zgodnie z zaleceniami na metce.Ja w ogole nic nie piorę ręcznie bo raz mam strasznie zdretwiale palce i popuchniete, a nadgarstki mnie bolą non stop od jakis 2 miesiecy, a dwa mam dosc wrażliwą skórę i od dłuższego moczenia w wodzie i proszku pęka nawet do krwi.
Kasiulka jesteś alergikiem, czy poprostu w ciąży zaczęły Cię drażnić różne nieprzyjemne zapachy i stykanie skóry z detergentami? Pytam dlatego, że mój kierownik ma problemy tego typu i nieleczył, co spowodowało naprawde nieprzyjemne skutki .
Stary 2006-03-09, 09:55   #954
kasiulka
Zakorzenienie

Płatku, ja niestety jestem alergiczka, lecze sie od dawna ale jakos bez wyraznych efektow, a w ciąży swoją drogą tak mi sie nasiliła awersja zapachowa ze nie wyrabiam - chyba organizm sam sygnalizuje czego mam unikać. Boje sie ze dzidzia tez bedzie uczuleniowcem, tym bardziej ze moj TZ tez jest uczulony na roztocza i jeszcze pare innych rzeczy...ogolnie 2 zdechlaki jesteśmy

Oliwka
Stary 2006-03-09, 09:57   #955
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Twoja córcia wygląda w niej jak księżniczka . Ja też myślałam, że będe moją pocieche ubierac w sukienki, takiej nadzieji narobił mi pierwszy lekarz, w ostateczności będzie chłopczyk i też jestem zadowolona, przy tym mobilizuje, aby mieć parkę , chociaż powiedziałam TŻ, że wszystko zależy od tego jaki będe miała poród , ale ja szybko zmieniam zdanie , on to juz dobrze wie.
Stary 2006-03-09, 10:02   #956
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Cytat:
Napisane przez kasiulka
Płatku, ja niestety jestem alergiczka, lecze sie od dawna ale jakos bez wyraznych efektow, a w ciąży swoją drogą tak mi sie nasiliła awersja zapachowa ze nie wyrabiam - chyba organizm sam sygnalizuje czego mam unikać. Boje sie ze dzidzia tez bedzie uczuleniowcem, tym bardziej ze moj TZ tez jest uczulony na roztocza i jeszcze pare innych rzeczy...ogolnie 2 zdechlaki jesteśmy
Bardzo możliwe matka (jest moją szefową) mojego kierownika niestety też jest alergiczką , chociaż jej młodszy syn jest całkowicie zdrowy. Trzymam kciuki za małą .
Stary 2006-03-09, 10:02   #957
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Płatku dziękuję Ci za odpowiedź
Z przygotowywaniem to super masz, bo wszystko dopiero przede mną . Łóżeczko przyjdzie nam w przyszłym tygodniu, więc w sam raz po wysprzątaniu będziemy go rozkładać . Martwię się tylko, żebym zdążyła ze wszystkim. Mam nadzieję, że cały tydzień mi wystarczy i obejdzie się bez żadnych problemów . Aaa... jeszcze prawie cały czas ślęczę przy magisterce. Tak to jest, jak się wszystko odkłada na ostatnią chwilę .

kostka.kr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-09, 10:07   #958
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Witam!

Złozyłam już wniosek o becikowe. Kase dostaje sie po miesiącu. Z tym drugim becikowym ze względu na niższy dochód to jest czarna magia. Nam powiedzieli że u nas w mieście nie przyznają tego a ze wszystkich informacji prasowych wynika że powinnismy dostać.

Kasiulka ja nie prałam tych większych rzeczy. Schowałam je na dno szafy, niech czekają jak Julka podrośnie. Kupilismy karuzele Fisher Price akwarium z rybkami czy jakoś tak tu jest link: http://www.allegro.pl/item90379977_n...her_price.html
Julka najbardziej reaguje na melodie, rybek jeszcze chyba nie widzi za dobrze, jeszcze na to za mała.

U mnie ochraniacz wogóle się nie sprawdził. Szybko go zdjęłam bo tak to nie widze Julki. Może później go zamontuje.

Ja ubierałam Julke w szpitalne ubranka ale miałam swoje na zapas i jak się jej ulewało to ją przebierałam. Straszny to był dla mnie stres na początku - ubrać ją w kaftanik.

Tiaara ma uroczą córeczke. Eh kiedy moja bedzie taka duza? Też wrzucam zdjęcia.
Joasiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-09, 10:13   #959
kasiulka
Zakorzenienie

Joasiu, to zdjęcie "śpiące" jest rewelacyjne !
A Twoja córcia Tiaaro jest super fotogeniczna i ma świetne włosy - a do kogo podobna? Ubranko do chrztu śliczne

Oliwka
Stary 2006-03-09, 10:27   #960
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

dzieki dziewczyny . co do podobienstwa to jak na razie najbardziej podobna jest do siebie. na poczatku byla podobna do meza potem do mnie a teraz to trudno ocenic .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF0072.JPG (51,1 KB, 40 załadowań)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości