Mamy marzec 2016 - cz. 10 - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-11, 10:25   #931
gosza82
Rozeznanie

Dot.: Mamy marzec 2016 - cz. 10

Olgietka ja mam to samo!!! Chodzę ostatnio jak zombie bo nocki mam niespokojne

Nieznajomo ja odstawiłam też no spe bo bóle zniknęły tylko brzuch się stawiał ale to wiadomo przy jakimś dłuższym lub większym wysiłku ale po odpoczynku przechodziło... Słyszałam też że po tych lekarstwach szpitalnych czyli feneterolu dawkach magnezu w kroplówce później ciąża może być przenoszona i to jest takie siedzenie jak na szpilkach Chyba faktycznie wezmę się za jakąś książkę może ten czas szybciej minie
gosza82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 10:32   #932
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kakusiana Pokaż wiadomość
Okropne to jest bo nigdy się nie pocilam. Też tak macie?
Tak ja też się w nocy pocę

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:
Napisane przez monikmi Pokaż wiadomość
Maluchy z lubelszczyzny tak się pchaja jakby jeszcze było do czego
serio jest aż tak źle??
Stary 2016-02-11, 10:36   #933
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nieznajoma0 Pokaż wiadomość
Mira

A ja chodakowskiej jakos nie trawie. Nie wiem czemu
nie powiem że ją uwielbiam ale dla mnie liczą się efekty jej ćwiczeń

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 10:37   #934
Olgietka
Zakorzenienie

To mnie nie uspokoiło ImageUploadedByWizaz Forum1455187032.353312.jpg
Stary 2016-02-11, 10:41   #935
_emma
Zakorzenienie

Leżałam dziś do 11. Właśnie skończyłam myć podłogi. Tatuś wstawił mięsko, ja muszę ugotować ziemniaki i kalafior
Siedzę obok niego, a on zapatrzony w brzuch, mała daje czadu! Kocyki dla Oliwki chyba już się wyprały więc zaraz będzie pachniało dzidziusiem zapomniałam o wkladkach do stanika.. Ranyy lecę po nie bo jak napisałam o dzidziusiu tak sutki stanęły na baczność!!
Stary 2016-02-11, 10:45   #936
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margotka_ Pokaż wiadomość
Czas zaliczyć piekarnie, moze jakis pączuś dzis albo słodka bułeczka wskoczą ?
Mojemu się tłusty czwartek spodobał, bo dzisiaj też z pączkami wrócił ze spaceru

Cytat:
Napisane przez mira81 Pokaż wiadomość
Dzien dobry kochane!
Przyjmiecie z powrotem core marnotrawna ?
Mira, witajcie! Jak tam u Was? Jak się czujesz?

Cytat:
Napisane przez eweokr Pokaż wiadomość
Z tym się zgodzę, sama jak mi się nie chciało iść na siłownie walczyłam z chodakowską w domu i efekty były super
Moja przyjaciółka dawała czadu z Chodakowską i efekty szybko było widać ale ja liczę, że bieganie mi wystarczy.

Olgietka Ty syndrom wicia gniazda masz od listopada już, więc bym się nie sugerowała i ja mam przeczucie, że będziesz super mamą
Stary 2016-02-11, 10:46   #937
moooniaaaa
Zakorzenienie

A ja nadal w piżamie, tż wraca z pracy za pół godziny, lenistwo pełną gębą

Jutro czeka mnie pobudka o 5:00 bo przed 6:00 musimy wyjechać na ten pogrzeb. To dzisiaj korzystam z laby.

Co do aktywności to ja stawiam na bieganie. W domu ćwiczyć nienawidzę, poza tym już widzę jak ja będę miała czas i motywację jak Tośka będzie obok. Tak to chociaż człowiek z domu wyjdzie i będzie musiał. Grupowych zajęć nienawidzę. Wcześniej chodziłam na siłownię i to lubiłam, ale teraz blisko mamy tylko taką z beznadziejnym sprzętem. Poza tym wiosna akurat będzie, idealny czas na ruch na świeżym powietrzu, a nie w 4 ścianach

Edytowane przez moooniaaaa
Czas edycji: 2016-02-11 o 10:49
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 10:47   #938
gosza82
Rozeznanie

Monikmi to my razem dziś walczymy u Gina

Moniaaaa oby tej sraczki przy porodzie nie było

Ja idę chyba drzemkę zrobić bo oczy same się zamykają
gosza82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 10:47   #939
_polly_
Zakorzenienie

Wszystkie będziemy super mamami.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 10:51   #940
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olgietka Pokaż wiadomość
eh ... przyszłam do Was zająć czymś palce chociaż.. Chyba dopada mnie jakiś przedporodowy baby blues... Albo to może pogoda do ? Sama nie wiem co mi dziś jest Raz, że kompletnie się nie wyspałam, bo co chwilę wstawałam... ale w ogóle jakaś taka rozmemłana jestem od kilku dni... Snuję się jak cień.. nudzę się jak mops, a przy tym nie mam ochoty na nic.. Do tego dopadają mnie kilkuminutowe ataki paniki normalnie, że nie dam rady urodzić, że nie będę wiedziała jak się małą zająć, że będę złą mamą.. Potem sobie myślę, że jestem cieniak i się nad sobą użalam i kółko się zamyka bo znowu mam ochotę wyć...
to chyba normalne przed porodem, u mnie też od euforii do depresji, od zachwytu do mega strachu czy sobie poradzę z porodem a potem z dzieckiem.. ale myślę, że kto nie ma wątpliwości ten głupi nie martw się Olgietka

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
otóż to! Nawet jeśli będziemy miały jakieś problemy z początku, to nikt nie będzie kochał naszych dzieci tak jak my
Stary 2016-02-11, 10:52   #941
fjolek
Zadomowienie

bylam w szpitalu ze skierowaniem cc kazali mi przyjsc drugiego z tym wszystkim i wsumie nic wiecej sie niedowiedzialam wiec pewnie drugiego mnie zostawia a 3 ciego wyjma bobo ..martwie sie tylko czy nie za pozno mi kaza przyjsc, a tak to jeszcze powiedzieli ze jak zaczna sie skurcze no to wiadomo wczesniej, myslalam ze beda chcieli robic cesarke dwa tyg wczesniej a tu tylko tydzien no ale z drugiej strony chyba lepiej niech dzidek siedzi jak najdluzej bo to najlepsze dla niego
Stary 2016-02-11, 10:53   #942
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
właśnie prawda

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 10:54   #943
Olgietka
Zakorzenienie

Zadzwoniłam do Tżta. Popłakałam mu się. Taka wszechogarniająca du.pa mną zawładnęła.
No nic... Idę poleżeć w wannie. Włączę sobie hydromasaż, jakąś relaksującą muzyczkę, wrzucę jakąś maseczkę na facjatę i spróbuję nie beczeć. Bo w zasadzie to nie mam powodów. Yhhh. Głupie hormony
Stary 2016-02-11, 10:54   #944
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fjolek Pokaż wiadomość
bylam w szpitalu ze skierowaniem cc kazali mi przyjsc drugiego z tym wszystkim i wsumie nic wiecej sie niedowiedzialam wiec pewnie drugiego mnie zostawia a 3 ciego wyjma bobo ..martwie sie tylko czy nie za pozno mi kaza przyjsc, a tak to jeszcze powiedzieli ze jak zaczna sie skurcze no to wiadomo wczesniej, myslalam ze beda chcieli robic cesarke dwa tyg wczesniej a tu tylko tydzien no ale z drugiej strony chyba lepiej niech dzidek siedzi jak najdluzej bo to najlepsze dla niego
A nie pytałaś kiedy będą cieli?
Moim zdaniem to dobrze, że jak najbliżej terminu

O matko lutówki jakie zorganizowane. Na razie idą jak burza, według kalendarza

Edytowane przez moooniaaaa
Czas edycji: 2016-02-11 o 10:56
Stary 2016-02-11, 10:55   #945
Margotka_
Zadomowienie

ktoregos_dnia ohhh paczki marzą mi sie takie polukrowane, niestety musiałam zadowolić sie jakas dmuchana bułka słodka z Lidla, hahaha Olgietka cos na ten temat wie

Wlasnie wróciłam od położnej, to co ja myślałam jest nożkami okazalo sie pleckami i pupa ja nie wiem jak one tak potrafią obmacać i wiedzieć gdzie jaka cześć ciała no, a poza tym potwierdziło sie, ze dzidzia bedzie malutka, aktualnie ma około 2300-2400, czyli 12% poniżej średniej krajowej i przy porodzie możliwe ze nie osiągnie 3 kg. Mam sie cieszyć, ze bedzie łatwiej mi ja/jego wypchnąć ? Haha
Margotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 10:57   #946
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monikmi Pokaż wiadomość
ciekawa jestem co ten moj gin dzisiaj wymyśli, stresik mam konkretny też dzisiaj pomyślałem właśnie o tym że Maluchy z lubelszczyzny tak się pchaja jakby jeszcze było do czego tutaj
Nie stresuj się, niech się już dzieje wola nieba!
Dzisiaj pani pielęgniarka w labo mnie pytała za ile termin, powiedziałam jej że zostały równo 4 tygodnie, na co ona "eeee to już teraz nic dziecku nie grozi, tylko ciałka nabiera" tego się trzymajmy!

Też ostatnio trochę wydygałam, bo mój gin mówił wcześniej, że zdejmiemy pessar 29, a ostatnio ustalił mi wizytę na 22, bo później jedzie na tygodniowy urlop.. i sam nie wiedział jeszcze czy zdejmiemy pessar wtedy czy tydzień później... chyba jednak wolę po jego powrocie, bo co ja biedna zrobię jak się zacznie a jego akurat tydzień nie będzie??? :
Stary 2016-02-11, 11:01   #947
Olgietka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margotka_ Pokaż wiadomość
ktoregos_dnia ohhh paczki marzą mi sie takie polukrowane, niestety musiałam zadowolić sie jakas dmuchana bułka słodka z Lidla, hahaha Olgietka cos na ten temat wie

Wlasnie wróciłam od położnej, to co ja myślałam jest nożkami okazalo sie pleckami i pupa ja nie wiem jak one tak potrafią obmacać i wiedzieć gdzie jaka cześć ciała no, a poza tym potwierdziło sie, ze dzidzia bedzie malutka, aktualnie ma około 2300-2400, czyli 12% poniżej średniej krajowej i przy porodzie możliwe ze nie osiągnie 3 kg. Mam sie cieszyć, ze bedzie łatwiej mi ja/jego wypchnąć ? Haha

A te skróty w ułożeniu się potwierdziły?
Mnie bardziej zastanawia jak one potrafią brzuch obmacać, zmierzyć centymetrem, żeby wagę dziecka oszacować. Mi tydzień temu wpisała 2600g.

Kolejna wizyta za dwa tygodnie?
Stary 2016-02-11, 11:01   #948
fjolek
Zadomowienie

a dajcie spokoj siedzialo dwoch doktorkow pilo kawusie i w pierdzielalo ciasto ;p olewka na wszystko :p na wszystko jest czasdla nich ,a to wystarczy przyjsc tydzien przed..takie wiecie ;p dla nich to wszystko banalne a nawet nie powiedzieli zadnych konkretow a mnie zamurowalo ze sie juz nawet niezapytalam czy w tym dniu wyciagaja czy w nastepnym no ale raczej wszedzie w nastepnym dniu robia,
moj tylko zly bo w sumie niewie jak ma se teraz wolne wziasc

ja myslalam ze jak pojde to mi dadza konkrety ;p co zabrac ze soba godzine ciecia kto bedzie kroil itd;p a ttu czeski film nic nie wie sie, nawet sobie nie pop[atrzyli czy w tym dniu nie maja juz np 20 cesarek ;p chyba ze umnie male miasto to pustki i nic sie niedzieje bo jak zajzalam na sale to wszystkie lozka puste staly

Edytowane przez fjolek
Czas edycji: 2016-02-11 o 11:03
fjolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 11:03   #949
mira81
Zadomowienie

Dziekuje dziewczynki za mile powitanie😙

Wyprawka ogarnieta, zostaly drobiazgi dopakowac do toreb. Ale w razie W moge jechac i bez nich.
Co do pocenia sie..dobrze wiedziec ze nie jestem sama...koszmar nocny. W dzien nie wypoce nawet kropelki a w nocy jakby mnie ktos woda podlewal..nienawidze tego. Juz sobie uroilam ze to moze jakas cukrzyca utajona albo co. Ale widze ze nie jestem sama..

Ja tez zamierzam wrocic do chodakowskiej. Nie powiem zebym za baba szalala ale efekty tych jej cwiczen sa super..zwlaszcza jesli komus chodzi o smukle cialko a nie o super umiesnione ramiona czy uda. Takze jak tylko dostane zak sygnal ze juz mozna to mala bedzie patrzec jak matka sie wyglupia przed komputerem

A spadek nastroju..od 2 tygodni..prawie co wieczor upuszczam lzy..i nie zebym miala powod. Po prostu same leca i juz. W dodatku tez mam taki niepokoj w sobie. Wczoraj myslalam ze dom rozniose bo nie wiedzialam co ze soba zrobic tak mna telepotalo i czemu? Nie wiem. Hormony najpewniej.

Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk
mira81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 11:04   #950
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
Też ostatnio trochę wydygałam, bo mój gin mówił wcześniej, że zdejmiemy pessar 29, a ostatnio ustalił mi wizytę na 22, bo później jedzie na tygodniowy urlop.. i sam nie wiedział jeszcze czy zdejmiemy pessar wtedy czy tydzień później... chyba jednak wolę po jego powrocie, bo co ja biedna zrobię jak się zacznie a jego akurat tydzień nie będzie??? :
Niech Ci zdejmie po urlopie, w końcu masz być marcowa mama, nie?

Cytat:
Mnie bardziej zastanawia jak one potrafią brzuch obmacać, zmierzyć centymetrem, żeby wagę dziecka oszacować. Mi tydzień temu wpisała 2600g.

Też mnie to ciekawi, tym bardziej że nawet usg ma zazwyczaj granicę błędu ok.300g. Ciekawe jaką granicę mają wymiary centymetrem
Stary 2016-02-11, 11:07   #951
Margotka_
Zadomowienie

Cytat:

Z tego co ja sie orientuje one po zmierzeniu centymetrem macicy oszacowując wagę, co zazwyczaj jest mało miarodajne, no ale jakies pojęcie daje. U mnie dzisiaj jeszcze miała mozliwosc zobaczyc długość nóżek od pupy bo akurat pupa jest w jednym boczku a nóżki w drugim, hahaha
Tak u mnie tez juz wpisane ze ułożenie główkowe.
Chciała mmie za tydzien, ale miejsca nie miała wiec za 2 tyg jednak
Margotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 11:09   #952
mira81
Zadomowienie

Cytat:

Moze po prostu obliczaja na podstawie tego ile wazylo dziecko podczas ostatniego usg i dokladaja do tego tygodniowo jakies 15 -20 deko. No nie wiem. W kazdym razie mnie lekarka na usg w 34 tyg tlumaczyla ze to wszystko jest liczone pi razy drzwi. Tak jak np oszacowala wtedy mala na jakies 43cm bo zmierzyc sie nie da na tym etapie. A licza to mnozac dlugosc kosci udowej razy 7..

Stary 2016-02-11, 11:17   #953
Olgietka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mira81 Pokaż wiadomość
Moze po prostu obliczaja na podstawie tego ile wazylo dziecko podczas ostatniego usg i dokladaja do tego tygodniowo jakies 15 -20 deko. No nie wiem. W kazdym razie mnie lekarka na usg w 34 tyg tlumaczyla ze to wszystko jest liczone pi razy drzwi. Tak jak np oszacowala wtedy mala na jakies 43cm bo zmierzyc sie nie da na tym etapie. A licza to mnozac dlugosc kosci udowej razy 7..

Mira, ja ostatnie usg miałam w 20 tc

Siedzę u małej w pokoju i wdycham zapach talku do pupy w oczekiwaniu aż mi sie wanna napełni.

Miałam dziś zrobić dobra kolacje, bo mamy dziś z mężem 11 rocznice... A coś czuję, że na niego to spadnie..
Medal się tym naszym facetom należy za znoszenie naszych ciążowych hormonów

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-02-11, 11:20   #954
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Mira, ja ostatnie usg miałam w 20 tc

Siedzę u małej w pokoju i wdycham zapach talku do pupy w oczekiwaniu aż mi sie wanna napełni.

Miałam dziś zrobić dobra kolacje, bo mamy dziś z mężem 11 rocznice... A coś czuję, że na niego to spadnie..
Medal się tym naszym facetom należy za znoszenie naszych ciążowych hormonów
Haha ja też siedzę w Tośkowym pokoju .... i napawam się zapachem farby i remontu

Wczoraj wieczorem mówię do tż, że będą jaja jak urodzi się syn znienawidzi nas za ten róż na ścianach
Stary 2016-02-11, 11:21   #955
mira81
Zadomowienie

[QUOTE=Olgietka;55532906]Mira, ja ostatnie usg miałam w 20 tc

A to nie wiem co za czary mary robia..

Stary 2016-02-11, 11:23   #956
_Karolina_91
Rozeznanie

jaki senny dzień....
TŻ ma dziś trochę mniej pracy to ogarnie dom i mam nadzieje okna

Jestem już 10kg na plus, ale się nie dziwie jak leże i ciągle jem jestem pozytywnie nastawiona to pozbycia się tych kg i mam nadzieje że raz dwa się ich pozbędę
Nie lubię ćwiczyć z chodakowską, bo jej "dasz rade" i ton głosu mnie nie motywuje Kiedyś ćwiczyłam z tiffany i jej energia działa na mnie Z siłownią też miałam kilka przygód, ale ja chyba nie lubię ogólnie ćwiczyć...
Stary 2016-02-11, 11:26   #957
lala_la
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kiinga26 Pokaż wiadomość
Jak wrócę do 55 -56 kg to będę usatysfakcjonowana. Ja generalnie jestem ciężka, bo swego czasu kilka lat wyczynowo podnosilam ciężary. Dużo masy w same mięśnie poszło.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Załamujecie mnie dziewczyny 56 kg i piszesz że jesteś ciężka. Ja jakbym miała 5 z przodu to bym z radości skakała.
lala_la jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-02-11, 11:28   #958
Kiinga26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lala_la Pokaż wiadomość
Załamujecie mnie dziewczyny 56 kg i piszesz że jesteś ciężka. Ja jakbym miała 5 z przodu to bym z radości skakała.
Ale ja mam 150 cm. Na mój wzrost to dużo

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Kiinga26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-11, 11:28   #959
darolka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fjolek Pokaż wiadomość
nawet niezapytalam czy w tym dniu wyciagaja czy w nastepnym no ale raczej wszedzie w nastepnym dniu robia,
moj tylko zly bo w sumie niewie jak ma se teraz wolne wziasc
Eee nie wszędzie :-P mi kazał być w szpitalu 25 maja i 25 maja miałam cc o 21.30 :-D

Późno wstałam, późno zjadłam i teraz muszę iść do tego urzędu skarbowego już się cieszę :-[
Stary 2016-02-11, 11:31   #960
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Haha ja też siedzę w Tośkowym pokoju .... i napawam się zapachem farby i remontu
Pochwal się jak już będzie wszystko na miejscu.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości