|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing
Cytat:
![]() Muszę jutro ją zważyć i zobaczymy czy są jakieś postępy ![]() Ale dziękuję, cieszę się, że mi to napisałaś, bo trochę mi dało to jakiś pogląd na sytuację ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#932 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mąż nie zda sesji, po stupendium bedzie:/ I nie wiem o co chodzi z uxzuciem pieczenia w piersi. Wymiękam!!!!! Cytat:
---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ---------- Właśnie jakas sraczka poleciała i pytanie budzic do przewiniecia, ledwo uspane dziecko? I dac znown piers??
![]() ![]() |
![]() |
#933 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
I nie ma za co dziękować, chociaż mi podczas tych momentów paniki, wahania i martwienia sie też brakowało takiej porady, a ja jestem mega panikara i wyszło jak wyszło z tym szpitalem bo Malej aż bulgotało w brzuszku i płakała no to pierwsza myśl - napewno coś się złego dzieje. No ale jak miala nie płakać jak ten brzuszek nie ogarniał tego nawału pokarmu a ona ciumkała po 40 minut, a ja przy tym jej płaczu pewnego dnia stwierdziłam że pewnie płacze z głodu i podałam jeszcze mm no i jak miała nie zwrócić? Ale to jestem teraz mądra ![]() Moja Ala jakby jej dać pierś to będzie ciumkać 24h na dobę - nie zna umiaru, a mi z piersi tryska jak z gejzerów ![]() ![]()
27 kwietnia - ♥ Alicja ♥ Edytowane przez czekooladki Czas edycji: 2016-06-12 o 23:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#934 |
Wtajemniczenie
|
Mona u nas jest środkowe mieszkanie i straszna duchota...nie ma jak przeciągu zrobić, by powietrze się wymieszalo....u rodziców bardziej rzeźko...chociaż ostatnie dni też grymasila...
Moja też ulewa...w nocy w ogóle nie odbija, przy cycu zasypia, na boku kładziemy... Karmienie nr 1....podejście drugie...
#935 |
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() ![]() ---------- Dopisano o 02:07 ---------- Poprzedni post napisano o 02:05 ---------- Zaliczylismy dziś pierwszy spacer ale daleko nie zaszlismy bo byłam słaba. |
![]() ![]() |
![]() |
#936 | |
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
![]() U nas karmienie nr 1. Spala od 23. Nadrobie was kiedys ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#937 | |
Zadomowienie
|
Agassek, jeszcze pytanie. Bo rzadkie kupki u noworodka sa ok, szczegolnie jesli jest kp. Wiec to sa rzadkie kupki czy po prostu woda? Bo mysle ze to robi duza roznice :p
Ale poczekaj na polozna, jesli kupki sa bardzo wodniste przystawiaj mala czeciej a krocej zeby sie nie odwodnila ---------- Dopisano o 02:18 ---------- Poprzedni post napisano o 02:17 ---------- Cytat:
Nie nadrobisz :p Cieszcie sie soba, co tam forum! U nas 4,5h standardowo. Karmienie 5min, standardowo. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#938 |
Zakorzenienie
|
Zoooombiiieee
![]() Od czasu gdy robi sie widno moje dziecie nie moze/nie chce zasnąć ![]() ![]() Albo chce zasnac bo oczy sie zamykają ale dzielnie walczy ze snem ![]() ![]() Niedawno spatulałam i zasnął z cysiem w buzi. Odkładam go ide spać. |
![]() ![]() |
![]() |
#939 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny kurcze jak tak was czytam to serce mi się kroi, tyle przechodzicie różnych sytuacji z maluszkami. Ja mało się odzywam, bo moje dziecię chyba wygrałam w loterii i aż mi głupio pisać bo w zasadzie nie mam żadnych problemów. Idzie spać o 23 budzi się na karmienie o 6 i dalej spi do 10. Płacz w ciągu dnia to mogę na palcach jednej ręki policzyć. Odlozona do łóżeczka leży, i potrafi tak sobie leżeć przez godzinę bez snu tylko ogląda sobie owieczki które ma na baldachimie (motyw z pościeli)
U mnie karma sie odwróciła, doskonale was rozumiem ponieważ ze starszą córką przechodzilam wszystkie plagi świata. Nie mogę na fb zidentyfikować kto jest kto, wczoraj czytałam o załamaniach jednej z was, nie poddawajcie się, z czasem ciężki okres przejdzie i będzie tylko już lepiej. Najważniejsze jest chyba nastawienie. ![]() A tak poza wszystkim to dlaczego na fb nie otwiera mi się plik "My"? Przez to nie wiem która pisze albo podsyła zdjęcie. ![]() Zabcia, pominęłam czy twoja malutka jeszcze nie ma imienia?
#940 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ma imię od wczoraj w nocy, takie jakie pierwsze braliśmy pod uwage. GABRYSIA ALICJA ŻABKA ![]() Ps. Mam oczy spuchnięte jak chomik:/
![]() ![]() |
![]() |
#941 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#942 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#943 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas to samo, z wyjatkiem. JAK to spi 7 godzin?? Zaczarowalas ja? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#944 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#945 |
Zakorzenienie
|
Ja też na kociaka nie mogę narzekać - nawet jak budzi się w nocy co 3 godziny i woli spać pomiędzy nami niż na dostawce a w dzień kocha być na rękach
![]() ![]() Narzekać mogę tylko na moje mleko - już zaczęło być go trochę więcej i laktator rypnął, na szczęście ten na gwarancji. Koleżanka poratowała swoją medelą, bo nie wyobrażam sobie znowu wrócić do ściągania jednym. Ale i tak jest trudniej, bo medela ma silniczek przy butelce i jak zaczepiam na spreparowanym staniku to mało mi piersi ten ciężar nie urwie więc wolę w ręku trzymać. |
![]() ![]() |
![]() |
#946 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#947 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja juz z zapalenia chyba wyszlam ale piers nadal boli podczas przystawiania potem jakos idzie ale kompletnie nie moge wygoic.tej dziury co mi sie zrobila pod sutkiem ;-( tony lanoliny na zmiane z bepanthenem i mlekiem i nic...dziura
![]() |
#948 |
Zadomowienie
|
Ula w nocy zazwyczaj śpi naprawdę dobrze, raz-dw na tydzień zdarzy sie odpal, ze nie śpi 2-3 godziny ciurkiem.
Za to dni sa ciężkie. Jak jesteśmy same to jeszcze daje rade, bo większość czasu spędzam z nią na klacie i sobie śpi. Ale w weekendy tak nie da, bo w domu jest za głośno i ciagle sie budzi. Efekt jest taki, ze jest zmęczona i ryczy. Nie lubię weekendów... |
![]() ![]() |
![]() |
#949 |
Zadomowienie
|
Może oddziedziczyła w genach, ja jestem śpiochem
![]() Dzisiaj nad ranem o 5 sama do niej wstałam zobaczyć czy wszystko ok, bo z łóżeczka biła cisza jak makiem zasiał - Zuzik smacznie chrapolił. Nie wiem czemu tak ładnie śpi, ale napewno zauważyłam że jak idziemy spać na noc to wszelkie lampki, tv i inne rozpraszacze muszą być wyłączone. Ma być ciemno i przytulnie pod kołderką. Kocyk jest tylko w dzień.
#950 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziecko należy zacząć usypiac jak jeszcze nawet nie pomyśli że może być już zmęczone ![]() ---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- Cytat:
No i wyciszenie i wyłączenie lampek obowiązkowo na noc, światło ją za bardzo interesuje. Jak mam potrzebę w nocy żeby widzieć więcej to zapalam światło w łazience i otwieram drzwi od sypialni, wtedy go mała nie rejestruje,
Nina 02.05.2016 ![]() ![]() Edytowane przez Monanka83 Czas edycji: 2016-06-13 o 08:01 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#951 |
Zakorzenienie
|
Najpierw mi się zrobiły grudki tuż nad sutkiem bardzo bolesne a w nocy zauważyłam że zrobiły się białe plamki czyli zatkany kanał mleczny. Wcześniej miałam ale bez tych zgrubien... mam dość serdecznie!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#952 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, planujecie jakieś coś na dzień ojca? Nie mam pomysłu na niespodziankę dla K.
#953 |
Zakorzenienie
|
Ja chyba nic nie planuję. Sama nic z męża inicjatywy od dzieci nie dostałam..
|
![]() ![]() |
![]() |
#954 | |
Zakorzenienie
|
Mój też nic dla mnie nie przygotował (i jaki zdziwiony był jak mu to powiedziałam...), ale może jakiś drobiazg kupimy (kubek albo czekoladę, coś w ten deseń)
![]() ![]() |
![]() |
#955 |
Rozeznanie
|
A kiedy jest Dzień Ojca? Ja w dzień Matki dostałam prezent - Gaje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#956 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Może macie jakiś pomysł?
![]() |
#957 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#958 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Super pomysl z pierscionkiem. Moja mama tez dostala pierscionek, teraz mam go ja, dostalam na 18 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#959 |
Zakorzenienie
|
Będzie takie
![]()
#960 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:47.