|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 |
Zadomowienie
|
Maska z Aspiryny:)
Hej
![]() Nie wiem czy w dobrym miejscu zakładam wątek, jeśli nie to przenieście go gdzie uważacie ![]() w każdym razie chciałam się z Wami podzielić "przepisem" na bardzo fajną maseczkę z aspiryny, która dzięki zawartym w niej składnikom sprawia, że twarz jest gładka i zostają zredukowane czerwone przebarwienia na skórze spowodowane np pospolitym pryszczem.. ![]() No więc tak.. Potrzebne będą 3 tabletki aspiryny, 2 (bądź 1,5) łyżki stołowej chłodnej wody, 0,5 łyżki miodu. Tabletki rozpuszczamy w 2 (1,5) łyżkach wody. Jak już się nam rozpuszczą, że powstanie proszek, to dodajemy 0,5 łyżki miodu. Tak przygotowaną mieszankę nakładamy na całą twarz (pomijając oczywiście okolice oczu ![]() Na koniec można nałożyć na twarz jakiś nawilżający kremik albo coś w tym rodzaju, ale to wedle własnego uznania ![]() Mam nadzieję, że i Wam pomoże ![]() Piszcie opinie na ten temat! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#932 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Maska z Aspiryny:)
Skorzystałaś z wyszukiwarki?
Spójrz: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...zka+aspirynowa
![]() Bella Beauty Edytowane przez Annaluka Czas edycji: 2009-03-26 o 10:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#933 |
Zadomowienie
|
ojjj przyznam szczerze że nie szukałam tu tego wątku..
![]() sorcia, usuńcie!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#934 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łączę wątki i PROSZĘ korzystac z wyszukiwarki ![]() Łączę wątki ![]()
![]() |
![]() |
#935 |
Zadomowienie
|
Dot.: Maseczka Aspirynowa
Dzięki i jeszcze raz sorry
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#936 |
Matka Smoka
|
Przepraszam, ze względu na rzadkie o krótkie wizyty na wizażu, nie mam czasu na wyszukiwarkę:
Czy latem tez stosujecie aspiryne? oczywiscie z filtrami. Nie wiem czy zarzucic Effaclar i asipryne, czy tylko ograniczyc do 1 raz w tyg? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#937 |
Raczkowanie
|
Witam przebrnelam prawie przez caly watek i spotkalam sie tu z wielkim zachwytem odnoszacym sie do tego cuda. Mozna powiedziec ze chyba kazda opinia byla pozytywna
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#938 |
Raczkowanie
|
jak zrobisz maseczkę z aspiryny to ona działa na zewnątrz, na skórze a witaminę c przecież pijesz
![]() poza tym w tym względzie (łączenia jednego i drugiego w maseczce) zdania też są podzielone, owszem mogą wystąpić jakieś podrażnienia, ale ja bym obstawiała, że są one spowodowane działaniem samego kwasu acetylosalicylowego zawartego w aspirynie, a nie połączeniem tych obu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#939 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam pytanko
![]() ![]()
![]() |
#940 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#941 |
Rozeznanie
|
Dot.: tonik aspirynowy
Dziewczyny, czy zamiast wody destylowanej moge uzyc hydrolatu (z zielonej herbaty)?
Prosilabym o pomoc, przeszukiwalam watki, ale nic nie znalazlam na ten temat a bardzo mnie ciekawi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#942 |
Rozeznanie
|
czy maseczka apirynowa nadaje się do cery odwodnionej.przesuszonej?
jak czesto możną ją wykonywać? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#943 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() EDIT: dzisiaj powtórzyłam zabieg, moja cera jet w tak fatalnym stanie, że było mi już wszystko jedno czy stracę twarz czy nie. Ponieważ bardzo mnie szczypało, zmyłam po 2 minutach. Po osuszeniu zapragnęłam wycisnąć wągra, który mnie okropnie denerwował. I kurcze, sam 'wyskoczył'. Kwas faktycznie upłynnił wągry i bez problemu oczyściłam twarz, nawet z tych białych, zamkniętych zaskórników - a to już jet sukces! Oczywiście nie mam co marzyć o tym, że pozbędę się całkowicie zaskórników samym kwasem, u mnie bez mechanicznego oczyszczania się nie obejdzie - ale samo ich rozpuszczenie dużo ułatwia. Przy czym podejrzewam, że taka maseczka działa na skórę zbyt silnie i można zrobić sobie wiecej szkody niż pożytku. Edytowane przez Layila Czas edycji: 2009-05-27 o 20:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#944 |
Zakorzenienie
|
patir, zainteresowałaś mnie tym kwasem salicylowym z mazideł
![]() ![]() Co do samej maseczki aspirynowej - FAN-TA-STY-CZNA. Szczerze polecam wizażankom, które jeszcze nie próbowały lub zastanawiają się. Stosowałam już 3 razy. Brak pieczenia i innych nieprzyjemnych doznań. Mieszałam 5 tabletek z 2 kroplami wody i jogurtem naturalnym Zott (ktoś wcześniej polecał jogurt Bacomy, ale jest za rzadki, spływa!). Skóra po zmyciu gładka, jednolita, pięknie odświeżona i uspokojona. Brak ściągnięcia, więc nie muszę stosować kremu jeśli nie chcę (ale chcę i stosuje ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#945 |
Zadomowienie
|
moge do tego toniku uzyc zwyklej wody przegotowanej ?
![]() |
#946 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#947 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Shee'naz Czas edycji: 2009-08-01 o 14:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#948 |
Raczkowanie
|
ja bym aż tak tej maseczki nie zachwalał
![]()
![]() |
#949 |
Raczkowanie
|
dziewczyny czy kwas salicylowy z mazidel to nie to samo? wydaje mi sie ze taniej by wyszlo... ta aspirynowa na dluzsza mete wcale nie jest taka tania hmmm.... neich ktos madry sie wypowie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#950 |
Wtajemniczenie
|
Hm, koszt jednej maseczki to około 3 zł- czyli mniej więcej taka sama cena jak większość maseczek drogeryjnych w saszetkach, które mogą nie działać lub szkodzić
![]() ![]() Ja czasem stosuję dwa razy, czasem raz, i widzę efekty ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#951 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a jak robisz ten tonik? jaka jest data jego przydatnosci? aha i nie mialam na mysli ze ksozta sa jakeis super wielkie ale skoro jest kwas salicylowy - co mi sie wydaje to samo to moze moznaby uzyc go wzamian? na pewno jest bardziej ekonomiczny! pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#952 |
Wtajemniczenie
|
No możliwe,ale zawsze kupię listek aspirynki,żeby mieć i na maskę i w razie choroby ;D
A tonik- 100 ml wody destylowanej ( do kupienia na stacji benzynowej albo w aptece,ale to to samo) i 20 aspirynek. Wrzucasz do butelki,zalewasz wodą, trzęsiesz do rozpuszczanie i przemywasz twarz codziennie ![]() ![]() ![]() ![]() Czy ktoś kompetentny orientuje się, czy do sporządzenia maseczki aspirynowej można dodać odrobinę kwasu borowego ??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#953 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#954 |
Wtajemniczenie
|
Czytałam wiele dobrych i złych opinii o kwasie borowym. Dla mnie jest ok, wydaje się bardzo delikatny i fajnie złuszcza skórę na nosie- tam gdzie zaskórniki więc nie przestanę póki co używać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#955 |
Zakorzenienie
|
hmm... zapowiada się ciekawie , na sto procent wypróbuję ją
można ją zrobić z jednej tabletki lub jednej i połowy drugiej ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#956 |
Wtajemniczenie
|
No jedna to za mało. Dwie najmniej, najlepiej 3.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#957 |
Raczkowanie
|
Jutro robie sobie tę maseczkę, tak zachwalacie drogie wizażabki, że trzeba spróbować!
![]()
![]() |
#958 |
Raczkowanie
|
hej chciałabym wypróbować ten tonik, ale jest to moje pierwsze zetknięcie się z kwasami i w związku z tym mam parę pytań. Po pierwsze, jak mogę sprawdzić, czy nie jestem uczulona na kw. acetylosal.? Np. jeśli posmaruję się tonikiem w jakimś niewidocznym miejscu na ciele i nic się nie będzie działo to znaczy, że mogę spokojnie stosować go na twarz? Po drugie czy jako filtra można użyć zwykłego balsamu z faktorem np. 30 na wieczór, a rano zwykłego kremu nawilżającego, który ma filtry? Bo na razie planuję krótką kurację, jakieś max. 2 tyg., żeby sprawdzić działanie toniku na moją cerę i nie zbyt widzi mi się kupowanie drogich filtrów, których nie wiem czy bym później używała.
..::Nie szukaj szczęścia: nie pozwoli się odnaleźć. Przygotuj się do przyjęcia go, a nadejdzie::.. Edytowane przez zuczek89 Czas edycji: 2009-08-24 o 20:07 Powód: literówki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#959 |
Rozeznanie
|
czy używanie żelu duac jest przeciwwskazaniem do korzystania z toniku?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#960 |
Zakorzenienie
|
Przyrządziłam sobie wczoraj to cudo. Nie szczypie, nie drażni, skóra jakaś taka gładsza...chyba działa jak należy. Na pewno będę stosować. Teraz tylko trzeba się przyzwyczaić do SPF 50+ na co dzień.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:55.