![]() |
#931 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dlaczego KOCHAMY KoTkI??? :)
Wodę pije, suche wcina. Narazie nie widze potrzeby, żeby ją poić strzykawką bo sama wędruje do miski. Co do weterynarza, to mam jednego na telefon, więc gdyby cos się działo to wieczorem albo jutro moge do niego zadzwonić. Zaczynam wierzyć, że wszystko się dobrze skończy!
#932 | |
Raróg
|
No to dobrze
![]() Będzie ok, zobaczysz ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#933 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#934 | |
Zakorzenienie
|
KamaO oj dietki są trudne, trudne...staralam się z Rychą to wiem, troche schydła ale dalej ma sadełko
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kurczak jest fe ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
21.05.2013 Helenka ![]() Edytowane przez Laura2112 Czas edycji: 2006-06-17 o 01:32 Powód: post pod postem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#935 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Muszę tylko dodzwonić się w końcu do schroniska, z którego ją braliśmy, żeby sprawdzili u siebie czy na 100% była szczepiona. Bo jeśli nie była, to gorzej ![]() ![]()
![]() |
#936 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wspaniale ![]() to znajduj też domki kotom ze schroniska!! Znajdziesz wszystkim (a co roku sie rodzi ich wiele tysięcy)?? Skoro chętnych jest więcej, niz kotów... skoro masz taka dobra rekę, to znajdx domy kotkom szukającym domki na wizażu, albo i kotkom z kociarni, http://forum.miau.pl/viewforum.php?f...f53c20be592c5f zobacz ile ich jest... dalej uwazasz, że jest więcej chętnych, niz kotków?? obejrzyj to!! http://www.brightlion.com/InHope_pl.aspx taka jest prawda ![]() kotki, którym ty sie pozwalasz urodzić zabieraja innym szanse na dom. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#937 |
Zakorzenienie
|
i pare ostatnio zrobionych fotek Eliota... to te na ktorych spi, bo on ostatnio tylko spi
![]() ![]() ![]()
![]() |
#938 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#939 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#940 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
KamaO - moja wiedza o chorobie jest znikoma -powiem wiecej dopiero sie teraz o niej dowiaduje i mogew coś napisać; pragne jednak dodać ci otuchy - w poniedziałek zapewne wiele sie wyjaśni ![]()
![]() |
#941 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
wszystkie tak chetnie oddalyscie swoje kotki na sterylizacje?? to rownie dobrze mozna wychodzic z zalozenia, ze po co mam miec swoje dzieci, skoro tak wiele z tych juz narodzonych nie ma domu, wezme sobei z trojke, bolu sobie oszczedze. to co w poniedzialek idziemy na podwiazanie jajnikow? jak Ty to zrobisz to ja zaprowadze kotke do sterylizacji, czemu ja mialabym zrezygnowac z macierzynstwa (sama) , odebrac je kotce (rowneiz sama)... edit: to teraz mozecie sobei pojezdzic, ale dzieci, którym ty sie pozwalasz urodzić zabieraja innym szanse na dom mile?? dla mnie nie Cytat:
![]() Edytowane przez Laura2112 Czas edycji: 2006-06-17 o 01:33 Powód: post pod postem |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#942 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#943 |
Zakorzenienie
|
Kattarina, deb ... dziekuje w imieniu siersciucha
![]() ![]() ![]() ![]()
#944 |
Wtajemniczenie
|
mój czujnik złych emocji wsazuje na nieuchronną wirtuaną bójkę! iwec może wszyscy wezmą gleboki oddech?
![]() malkol13 czy porównywanie kotów z ludzmi jest w tej sytuacji trafne? czy bezdomne koty to to samo co sieroty z domów dziecka? miłośc do kotów rozumiem - ale nie powinna przerodzic sie ona w fanatyzm
#945 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#946 |
Zadomowienie
|
to jak najbardziej jest prawda co mowisz, ale uwazam, ze kazdy wlasciciel zwierzaka, powinien sam decydowac o tym. Moja wczesniejsza kotka miala po 5 kociakow w kazdym miocie 2 x w roku, ale udawalo mi sie znalezc odpowiednie domy, to tamci wlasciciele decydowali o ew. sterylizacji czy kasttracji.
powtorze kolejny raz, jest wiele osob, ktore ze schroniska zwierzaka nie wezmie! a zwierze chce miec. szczerze mowiac bedac wolontariuszka w schronisku znajdujacym sie ok 5 km od mojego domu napatrzylam sie na bardzo wiele.... i musialabym sie powaznei zastanowic czy chce dorosle zwierze stamtad czy male od kogokolwiek. |
![]() ![]() |
![]() |
#947 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#948 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
jakbym mieszkala w miescie i wiedziala, ze bede miala problem z malymi to bym wykastrowala, ale w obecnej sytuacji nigdy na to sie nie zgodze chyba ze bedzie to koneiczne dla zdrowia kotki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#949 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#950 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#951 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak wiec spokojnie! PS. off topic - niedawno moi rodzice byli w Kłobucku u zielarKI ![]() Cytat:
przepraszam deb ![]() wybacz malkol13 ![]()
Żonka niespokojny duch... nielubiący nudy... teraz poświęcony rodzinie BTW mów mi Agnieszka Edytowane przez Laura2112 Czas edycji: 2006-06-17 o 01:34 Powód: post pod postem |
||
![]() ![]() |
![]() |
#952 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz rozumiem w jakim sensie to pisałaś. Wiem nieraz zachowanie kociar wydaje się być jakby "fanatyczne" ale trzeba pamietać o tym że chodzi tylko o dobro kotków, że kochamy je i chcemy by miały jak najlepiej na tym świecie. Chcemy uświadamiać ludziom jakie błędy popełniają, co moga poprawić, jak mogą pomóc. Reagowanie emocjonalne jest tutaj zupełnie naturalne, nienaturalne by było jakbyśmy do największej krzywdy podchodziły ze spokojem więc trzeba to zrozumieć. Temat jest trudny dlatego rozmowa jest bardzo ważna i nie można odbierać nawet bardzo drastycznych wypowiedzi czy porównań jako fanatyzm. Chciałam jeszcze spytać czy jak Twoja kotka urodzi kocięta, które Ty sama chcesz to wtedy zamierzasz ją wysterylizować? Nie bede krzyczeć obojętnie jaka będzie Twoja odpowiedz ![]() ![]()
![]() |
#953 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() poprostu dla mnie sterylizacja jest swojego rodzajem okaleczeniem zwierzecia, Wy to odbieracie jako zlo konieczne ale ogolnie na plus. wychowywalam sie na wsi- takie slowo jak sterylizacja tu nie istnieje, chyba, ze jak powiedzialam jesli chodzi o zdrowie zwierzecia, nie ma tu rowniez problemu z oddaniem zwierzaka. oczywiscie jakbym mieszkala w miescie, to bym nie mogla pozwolic sobie na 5 kotow naraz, ale dopoki mam domek z ogrodkiem,gdzie te koty moga sie wybiegac (a nie byc wyprowadzane na smyczy- chociaz z dwojga zlego lepsza smycz niz 4katy) nie bede sterylizowac i nic mnei do tego nie przekona a co do tej petycji nie zartowalam, pozbierajcie wsrod osob popierajacych, moze uda sie zrobic cos takiego, albo rzad przykladowo " da bezplatny miesiac kastracji i sterylizacji" w schroniskach, a w lecznicach np. za polowe ceny- duzo chetnych by sie zglosilo wtedy- gwarantuje- na wsi jak ludzie maja wydac na szczepienie przeciwko wsciekliznie to najpierw ogladaja te pieniadze 30 razy, nei mowiac o wyjezdzie do weterynarza i innych zabiegach. Moze wiec warto sprobowac Edytowane przez Laura2112 Czas edycji: 2006-06-17 o 01:35 Powód: post pod postem |
||
![]() ![]() |
![]() |
#954 |
Wtajemniczenie
|
deb - racja!
malkol13 miesiąc bezpłatnej sterylizacji to dobry pomysł! ![]()
#955 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#956 |
Zadomowienie
|
hmm widze standardowe podejscie do wsi...
napisalam, ze teraz bym tego nie zrobila owszem- ale nie wiem co za pol roku czy rok, nie wiadomo czy sie nie przeprowadze... ale podejscie typu "wszyscy na tej wsi sa tak samo ciemni" jest troche nie fair ( wiem wiem wyolbrzymilam, ale odebralam twoja wypowiedz w tym tonie) jest wiele ludzi, ktorzy chetnie by powycinali co nieco swoim zwierzakom- problem jest w tym, ze : a) za przyjazd weterynarza placi sie b) dojazd tez, zreszta zeby dojechac trzeba miec samochod c) NIE KAZDEGO NA TO STAC d) ale coz mozna wiedziec wsi( i to chyba z najbiedniejszego wojewodztwa, najwyzsze bezrobocie itd.) mieszkajac w takiej metropolii niestety nie masz racji, piszac tak jak napisalas to wyzej teraz moge ja napisac POCZULAM SIE URAZONA i pewnie wielu mieszkancow wsi rowniez |
![]() ![]() |
![]() |
#957 |
Raczkowanie
|
Kiedyś nie lubiłam kotów, ale kiedy mama przyniosła Kacperka do domu od razu pokochalam te zwierzątka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#958 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#959 |
Zakorzenienie
|
Czemu poczułaś się urażona? Przecież nie jesteś za sterylizacją? Możliwe że na wsiach są ludzie którzy uważają że starylizacja jest słuszna, jednak Twoje wcześniejsze wypowiedzi dobitnie podkreślały to że mieszkając na wsi podejście do sterylizacji masz inne bo mozesz sobie pozwolić na ileś tam kociat...więc jakby nie było sprawiło to przynajmniej dla mnie wrażenie że właśnie to że mieszkasz na wsi powoduje ża masz takie podejście. Stąd też moja wypowiedz. Nie powiedziałam że jesteście ciemni, rozumiem że chciałaś podkreślić w ten sposób to że tak generalizowałam, po prostu jeszcze nie spotkałam na wsi osoby które nie uważałaby tak samo jak ty że sterylizacja to okaleczenie.
Jeżeli chodzi o koszty sterylizacji to rozumiem że dla osób, którym jest trudno zwiazać koniec z końcem suma zapewne wydaje się duża. Jednak weterynarze potrafią "mieć serce". Jeśli komuś naprawde by zależało na sterylizacji myśle że by ją zrobił. Weci sterylizują za darmo dzikie kotki, dlaczego nie mieliby zrobić tego dla domowej? Wiem że nie wszyscy są tacy, jednak warto nie raz spróbować.
#960 |
Zadomowienie
|
a Ty moglas sie poczuc urazona za slowo fanatyczka??
podobno jest wolnosc pogladow- ja uwazam tak, to jest moje zdanie i nie masz prawa obrazac mnie ani ludzi, ktorzy mysla w ten sam sposob... jak znasz takich weterynarzy, ktorzy za darmo sterylizuja to zapraszam przyjedz do mojej i okolicznych wsi z nim, przyda sie taki, tylko wtedy uwazaj na to co mowisz, bo ja to oleje, a ktos inny moze tego tak nie zostawic, a np. odpowiedziec ci tym samym tonem co ty powiedzialas... to ze mieszkasz w miescie nie czyni z ciebie lepszej osoby, to ze jestes za sterylizacja rowniez!!! gdyby wszyscy sterylizowali swoje zwierzaki tak jak ty bys tego chciala to pomysl ze twoje dziecko moze niemiec kota lub psa jak bedzie male- chcialabys tego?? a kiedys wlasnie taka ciemnota jak ja, ktora nie jest za sterylizacja spelnilaby marzenia twojego dziecka, pomysl tez o tym |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:27.