Dlaczego kochamy kotki? - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-06-10, 14:28   #931
kamaO
Wtajemniczenie

Dot.: Dlaczego KOCHAMY KoTkI??? :)

Wodę pije, suche wcina. Narazie nie widze potrzeby, żeby ją poić strzykawką bo sama wędruje do miski. Co do weterynarza, to mam jednego na telefon, więc gdyby cos się działo to wieczorem albo jutro moge do niego zadzwonić. Zaczynam wierzyć, że wszystko się dobrze skończy!
Stary 2006-06-10, 14:29   #932
Laura2112
Raróg

Send a message via Skype™ to Laura2112

No to dobrze
Będzie ok, zobaczysz
pe pe pe pe pe pe bla bla bla i *uj wie o co jej chodzi.

🌹14 lat z Wizaż.pl

Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc...

Laura2112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-10, 14:36   #933
Kattarina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamaO
Zaczynam wierzyć, że wszystko się dobrze skończy!
A ja, to nawet przez sekundę,w to nie wątpiłam. Teraz najważniejsze, żebyś ją obserwowała. Jeśli jej stan nie pogorszy się drastycznie, nie ma co panikować. Rozmawiałam z wetem (co prawda obcym) i naświetliłam mu sytuację z Fioną ( na podstawie tego, co napisałaś) i uspokajał mnie, że nie ma powodów do strachu. Jeśli w ciągu 24h się nie pogorszy, będzie dobrze Ucałowania dla Fionki
Kattarina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-10, 14:37   #934
deb
Zakorzenienie

KamaO oj dietki są trudne, trudne...staralam się z Rychą to wiem, troche schydła ale dalej ma sadełko Jendak już je pokochałam i wiem że taka jej uroda Trzeba ją pilować z jedzonkiem bo ma niepohamowany apetyt, jak już nie może to odchodzi od miski na chwile i po pięciu minutach wraca i znowu coś młuci Żarłok i tyle
Kurczak jest fe To mnie zszokowałaś teraz! Moje koty kochają kurczaka i jedzą go baaardzo często. Prawie codziennie tata sobie kotlety robi więc one mu żyć nie dadzą jak nie da im mięcha...och nie wiem czy bedzie się dało z tego zrezygnować. Musze mu głowe suszyć w takim razie żeby im mniej dawał.

Cytat:
Napisane przez kamaO
Wodę pije, suche wcina. Narazie nie widze potrzeby, żeby ją poić strzykawką bo sama wędruje do miski. Co do weterynarza, to mam jednego na telefon, więc gdyby cos się działo to wieczorem albo jutro moge do niego zadzwonić. Zaczynam wierzyć, że wszystko się dobrze skończy!
Jeszcze nie skacze z radości żeby nie zapeszyć Ale jejku jejku jak się cieszę że sytuacja się poprawiła Cały czas trzymam kciuki, a teraz jak pisze tego posta to wcale ich nie pusciłam żeby muc klikać w klawisze, teraz pisze palcami od stóp

Edytowane przez Laura2112
Czas edycji: 2006-06-17 o 01:32 Powód: post pod postem
deb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-10, 14:42   #935
kamaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kattarina
A ja, to nawet przez sekundę,w to nie wątpiłam. Teraz najważniejsze, żebyś ją obserwowała. Jeśli jej stan nie pogorszy się drastycznie, nie ma co panikować. Rozmawiałam z wetem (co prawda obcym) i naświetliłam mu sytuację z Fioną ( na podstawie tego, co napisałaś) i uspokajał mnie, że nie ma powodów do strachu. Jeśli w ciągu 24h się nie pogorszy, będzie dobrze Ucałowania dla Fionki
Ło matko! Międzynarodowa misja uzdrawiania Fiony - dzięki Kattarina
Muszę tylko dodzwonić się w końcu do schroniska, z którego ją braliśmy, żeby sprawdzili u siebie czy na 100% była szczepiona. Bo jeśli nie była, to gorzej No to idę sprzątać i dalej bacznie obserwować Fionę - tyle dobrze, że jest weekend i siedzę w domu
Stary 2006-06-10, 15:03   #936
esfira
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malkol13
kotka nie bedzie steryliozwana..na kociaki sa chetni wiec nie ma z nimi najmniejszego problemu- w sumie jest wiecej chetnych niz kotow, no ale coz...
malkol13!!
wspaniale
to znajduj też domki kotom ze schroniska!! Znajdziesz wszystkim (a co roku sie rodzi ich wiele tysięcy)?? Skoro chętnych jest więcej, niz kotów...
skoro masz taka dobra rekę, to znajdx domy kotkom szukającym domki na wizażu, albo i kotkom z kociarni, http://forum.miau.pl/viewforum.php?f...f53c20be592c5f zobacz ile ich jest...
dalej uwazasz, że jest więcej chętnych, niz kotków??

obejrzyj to!! http://www.brightlion.com/InHope_pl.aspx
taka jest prawda(
kotki, którym ty sie pozwalasz urodzić zabieraja innym szanse na dom.

Scandinavian Sleeping & Living
esfira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-10, 15:18   #937
desti
Zakorzenienie

i pare ostatnio zrobionych fotek Eliota... to te na ktorych spi, bo on ostatnio tylko spi ... no ale emerytowi mozna to wybaczyc ... te z otwartymi oczkami sa troche wczesniejsze ale juz sie pogubilam jakie tu pokazywalam a jakie nie ...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Bild 003.jpg (39,9 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Bild 006.jpg (34,9 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Bild 244.jpg (42,9 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Bild 242.jpg (39,9 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Bild 221.jpg (51,3 KB, 14 załadowań)
desti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-10, 15:27   #938
Kattarina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez desti
i pare ostatnio zrobionych fotek Eliota... to te na ktorych spi, bo on ostatnio tylko spi ... no ale emerytowi mozna to wybaczyc ... te z otwartymi oczkami sa troche wczesniejsze ale juz sie pogubilam jakie tu pokazywalam a jakie nie ...
Piekny szczególnie tu mi się podoba http://www.wizaz.pl/forum/attachment...6&d=1149949080
Kattarina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-10, 15:29   #939
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez desti
O jejku jaki fajny klopsik Prześliczny, ostatnie zdjęcie śpiącego pyszczka najbardziej mi się podoba
Stary 2006-06-10, 15:58   #940
aprzybyla
Wtajemniczenie

GG do aprzybyla

Cytat:
Napisane przez desti
desti - wogóle to pragne zauważyć ze zdjecia są ciekawe, w sceneri podkreślającej urode BRYTYJCZYKA! ^_^
KamaO - moja wiedza o chorobie jest znikoma -powiem wiecej dopiero sie teraz o niej dowiaduje i mogew coś napisać; pragne jednak dodać ci otuchy - w poniedziałek zapewne wiele sie wyjaśni 3m sie wiec ty i Fiona!
aprzybyla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-10, 15:59   #941
malkol13
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to malkol13
Cytat:
Napisane przez esfira
malkol13!!
wspaniale
to znajduj też domki kotom ze schroniska!! Znajdziesz wszystkim (a co roku sie rodzi ich wiele tysięcy)?? Skoro chętnych jest więcej, niz kotów...
skoro masz taka dobra rekę, to znajdx domy kotkom szukającym domki na wizażu, albo i kotkom z kociarni, http://forum.miau.pl/viewforum.php?f...f53c20be592c5f zobacz ile ich jest...
dalej uwazasz, że jest więcej chętnych, niz kotków??

obejrzyj to!! http://www.brightlion.com/InHope_pl.aspx
taka jest prawda(
kotki, którym ty sie pozwalasz urodzić zabieraja innym szanse na dom.
jest wiecej chetnych niz nam sie kotkow urodzilo, to bylo w tym znaczeniu... wiem, ze jest wiele kotow i psow nie majacych domu, wiem takze, ze wiele osob woli wziasc kociaka zy psiaka od kogos prosto z domu nie ze schroniska- moze wynika to z warunkow panujacych tam- nie wiem.

wszystkie tak chetnie oddalyscie swoje kotki na sterylizacje??
to rownie dobrze mozna wychodzic z zalozenia, ze po co mam miec swoje dzieci, skoro tak wiele z tych juz narodzonych nie ma domu, wezme sobei z trojke, bolu sobie oszczedze.

to co w poniedzialek idziemy na podwiazanie jajnikow? jak Ty to zrobisz to ja zaprowadze kotke do sterylizacji, czemu ja mialabym zrezygnowac z macierzynstwa (sama) , odebrac je kotce (rowneiz sama)...

edit: to teraz mozecie sobei pojezdzic, ale
dzieci, którym ty sie pozwalasz urodzić zabieraja innym szanse na dom

mile?? dla mnie nie

Cytat:
Napisane przez sousa
śliczniusie kocia mama piękna a te małe włochate szczurki to juz w ogóle w imieniu swoim i reszty kociar proszę o więcej fotek maleństw
dziekuje

Czas edycji: 2006-06-17 o 01:33 Powód: post pod postem
malkol13 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-06-10, 16:11   #942
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malkol13
jest wiecej chetnych niz nam sie kotkow urodzilo, to bylo w tym znaczeniu... wiem, ze jest wiele kotow i psow nie majacych domu, wiem takze, ze wiele osob woli wziasc kociaka zy psiaka od kogos prosto z domu nie ze schroniska- moze wynika to z warunkow panujacych tam- nie wiem.

wszystkie tak chetnie oddalyscie swoje kotki na sterylizacje??
to rownie dobrze mozna wychodzic z zalozenia, ze po co mam miec swoje dzieci, skoro tak wiele z tych juz narodzonych nie ma domu, wezme sobei z trojke, bolu sobie oszczedze.

to co w poniedzialek idziemy na podwiazanie jajnikow? jak Ty to zrobisz to ja zaprowadze kotke do sterylizacji, czemu ja mialabym zrezygnowac z macierzynstwa (sama) , odebrac je kotce (rowneiz sama)...
Słonko kotka za jednym razem rodzi kilkoro kociąt, nie jedno bądź dwójkę! Poza tym co to jest za macierzyństwo o którym ty mówisz??? Jak kotka przestanie karmić swoje młode zaraz je odbierzecie więc to żadne macierzyństwo! Ok urodz sobie dziecko a ja po pół roku Ci je zabiore i wydam w świat, wtedy bedzie mogła odbywać się ta bezsensowna rozmowa! Zwróć uwage na to że na ulicach nie ma bezdomnych niemowląt które codziennie przejeżdza jakiś samochód czy ktoś otruwa...więc nie porównuj schronisk z domami dziecka! Bo to przez głupote ludzką na ulicach są milony bezdomnych zwierząt cierpiących codziennie głód i nędze, wychudonych z fatalnymi doświadczeniami bez żadnej nadzieji na lepsze życie!!!
Stary 2006-06-10, 16:13   #943
desti
Zakorzenienie

Kattarina, deb ... dziekuje w imieniu siersciucha ... ale co ja sie musze nakombinowac zeby mu zdjecie zrobic ... bo on tego wyjatkowo nie lubi i co sie zblize z aparatem to ucieka... wiec po tajniacku z duzym zoomem tylko sie udaje ...
Stary 2006-06-10, 16:14   #944
aprzybyla
Wtajemniczenie

GG do aprzybyla

mój czujnik złych emocji wsazuje na nieuchronną wirtuaną bójkę! iwec może wszyscy wezmą gleboki oddech?

malkol13 czy porównywanie kotów z ludzmi jest w tej sytuacji trafne?
czy bezdomne koty to to samo co sieroty z domów dziecka?

miłośc do kotów rozumiem - ale nie powinna przerodzic sie ona w fanatyzm
Stary 2006-06-10, 16:15   #945
desti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aprzybyla
desti - wogóle to pragne zauważyć ze zdjecia są ciekawe, w sceneri podkreślającej urode BRYTYJCZYKA! ^_^
a dziekuje ... staram sie jak moge ... akurat uklada sie u mnie w pokoju na kanapie w pasujacej kolorystycznie scenerii ...
Stary 2006-06-10, 16:17   #946
malkol13
Zadomowienie

to jak najbardziej jest prawda co mowisz, ale uwazam, ze kazdy wlasciciel zwierzaka, powinien sam decydowac o tym. Moja wczesniejsza kotka miala po 5 kociakow w kazdym miocie 2 x w roku, ale udawalo mi sie znalezc odpowiednie domy, to tamci wlasciciele decydowali o ew. sterylizacji czy kasttracji.

powtorze kolejny raz, jest wiele osob, ktore ze schroniska zwierzaka nie wezmie! a zwierze chce miec. szczerze mowiac bedac wolontariuszka w schronisku znajdujacym sie ok 5 km od mojego domu napatrzylam sie na bardzo wiele.... i musialabym sie powaznei zastanowic czy chce dorosle zwierze stamtad czy male od kogokolwiek.
Stary 2006-06-10, 16:18   #947
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez desti
Kattarina, deb ... dziekuje w imieniu siersciucha ... ale co ja sie musze nakombinowac zeby mu zdjecie zrobic ... bo on tego wyjatkowo nie lubi i co sie zblize z aparatem to ucieka... wiec po tajniacku z duzym zoomem tylko sie udaje ...
Hihi to masz niezła zabawę przynajmniej przy robieniu fotek Ale musisz mieć superowy apart skoro tak po tajniacku te zdjęcia robiłaś a takie piękne i wyraźne wyszły, gratuluje takiego świetnego uchwycenia kociaka
Stary 2006-06-10, 16:20   #948
malkol13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aprzybyla
mój czujnik złych emocji wsazuje na nieuchronną wirtuaną bójkę! iwec może wszyscy wezmą gleboki oddech?

malkol13 czy porównywanie kotów z ludzmi jest w tej sytuacji trafne?
czy bezdomne koty to to samo co sieroty z domów dziecka?

klocic sie nie mam zamiaru, poprostu jestem w innej sytuacji, osoby mieszkajace na wsi chetnie biora zwierzeta, najwiecej zwierzat w schroniskach pochodzi z miast- niestety, gdzie niby ludzie maja lepsza sytuacje materialna...

jakbym mieszkala w miescie i wiedziala, ze bede miala problem z malymi to bym wykastrowala, ale w obecnej sytuacji nigdy na to sie nie zgodze chyba ze bedzie to koneiczne dla zdrowia kotki
Stary 2006-06-10, 16:26   #949
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malkol13
to jak najbardziej jest prawda co mowisz, ale uwazam, ze kazdy wlasciciel zwierzaka, powinien sam decydowac o tym. Moja wczesniejsza kotka miala po 5 kociakow w kazdym miocie 2 x w roku, ale udawalo mi sie znalezc odpowiednie domy, to tamci wlasciciele decydowali o ew. sterylizacji czy kasttracji.
Nie skomentuje tego

Cytat:
Napisane przez malkol13
powtorze kolejny raz, jest wiele osob, ktore ze schroniska zwierzaka nie wezmie! a zwierze chce miec. szczerze mowiac bedac wolontariuszka w schronisku znajdujacym sie ok 5 km od mojego domu napatrzylam sie na bardzo wiele.... i musialabym sie powaznei zastanowic czy chce dorosle zwierze stamtad czy male od kogokolwiek.
W schroniskach są również małe kocieta nie tylko dorosłe. Jeśli chodzi o dorosłe zwierzęta to w pełni rozumiem strach przed ich braniem, bałabym się od kogoś wziąć dorosłego zwierzaka wiedząc jak tam żył i jakie miał przeżycia a co dopiero ze schroniska. Co nie oznacza że gdybym miała możliwość bym nie wzięła bo bardzo chętnie przygarnęłabym jakiegoś psiaka, doroslego czy małego i kiedyś napewno to zrobie!
Stary 2006-06-10, 16:28   #950
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aprzybyla
jeżeli to była sugestia do mnie to poczułam się urażona, bo jeszcze nic nie napisałam co mogłoby Cię doprowadzić do takich wniosków.
Stary 2006-06-10, 16:37   #951
aprzybyla
Wtajemniczenie

GG do aprzybyla
Cytat:
Napisane przez malkol13
klocic sie nie mam zamiaru, poprostu jestem w innej sytuacji, osoby mieszkajace na wsi chetnie biora zwierzeta, najwiecej zwierzat w schroniskach pochodzi z miast- niestety, gdzie niby ludzie maja lepsza sytuacje materialna...

jakbym mieszkala w miescie i wiedziala, ze bede miala problem z malymi to bym wykastrowala, ale w obecnej sytuacji nigdy na to sie nie zgodze chyba ze bedzie to koneiczne dla zdrowia kotki
no i to rozumiem - mieszkam na wsi! nie mam wysterylizowanej JESZCZE kotki (i błagm nie kSZyczcie) chce mieć kotki i je mam - a ze ci u nas wokolicy pełno "uzbrojonych w nażedzie płodnosci" kocurów to i kotka "pełna pociech"
tak wiec spokojnie!

PS. off topic - niedawno moi rodzice byli w Kłobucku u zielarKI kłobuck jest niedaleko

Cytat:
Napisane przez deb
jeżeli to była sugestia do mnie to poczułam się urażona, bo jeszcze nic nie napisałam co mogłoby Cię doprowadzić do takich wniosków.
przepraszam jesli to w ten sposób zrozumiałś - nie chodziło o ciebie, ani o mnie ani o malkol... chodziło mi ogólnie o KOCIARY!
przepraszam deb
wybacz malkol13

Czas edycji: 2006-06-17 o 01:34 Powód: post pod postem
Stary 2006-06-10, 16:46   #952
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aprzybyla
przepraszam jesli to w ten sposób zrozumiałś - nie chodziło o ciebie, ani o mnie ani o malkol... chodziło mi ogólnie o KOCIARY!
przepraszam deb
wybacz malkol13
ok, nie ma za co przepraszać skoro to nie dotyczyło konkretnie mnie
Teraz rozumiem w jakim sensie to pisałaś. Wiem nieraz zachowanie kociar wydaje się być jakby "fanatyczne" ale trzeba pamietać o tym że chodzi tylko o dobro kotków, że kochamy je i chcemy by miały jak najlepiej na tym świecie. Chcemy uświadamiać ludziom jakie błędy popełniają, co moga poprawić, jak mogą pomóc. Reagowanie emocjonalne jest tutaj zupełnie naturalne, nienaturalne by było jakbyśmy do największej krzywdy podchodziły ze spokojem więc trzeba to zrozumieć. Temat jest trudny dlatego rozmowa jest bardzo ważna i nie można odbierać nawet bardzo drastycznych wypowiedzi czy porównań jako fanatyzm.
Chciałam jeszcze spytać czy jak Twoja kotka urodzi kocięta, które Ty sama chcesz to wtedy zamierzasz ją wysterylizować? Nie bede krzyczeć obojętnie jaka będzie Twoja odpowiedz , co najwyżej moge postarać się porozmawiać
Stary 2006-06-10, 16:47   #953
malkol13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez deb
Nie skomentuje tego
a ja tego, napisz petycje do rzadu zeby wprowadzic obowiazkowa kastracje np przed uknczeniem 3 miesiaca i tyle

Cytat:
Napisane przez aprzybyla
przepraszam deb
wybacz malkol13
ja sie nie pouczulam urazona

poprostu dla mnie sterylizacja jest swojego rodzajem okaleczeniem zwierzecia, Wy to odbieracie jako zlo konieczne ale ogolnie na plus.

wychowywalam sie na wsi- takie slowo jak sterylizacja tu nie istnieje, chyba, ze jak powiedzialam jesli chodzi o zdrowie zwierzecia, nie ma tu rowniez problemu z oddaniem zwierzaka.

oczywiscie jakbym mieszkala w miescie, to bym nie mogla pozwolic sobie na 5 kotow naraz, ale dopoki mam domek z ogrodkiem,gdzie te koty moga sie wybiegac (a nie byc wyprowadzane na smyczy- chociaz z dwojga zlego lepsza smycz niz 4katy) nie bede sterylizowac i nic mnei do tego nie przekona

a co do tej petycji nie zartowalam, pozbierajcie wsrod osob popierajacych, moze uda sie zrobic cos takiego, albo rzad przykladowo " da bezplatny miesiac kastracji i sterylizacji" w schroniskach, a w lecznicach np. za polowe ceny- duzo chetnych by sie zglosilo wtedy- gwarantuje- na wsi jak ludzie maja wydac na szczepienie przeciwko wsciekliznie to najpierw ogladaja te pieniadze 30 razy, nei mowiac o wyjezdzie do weterynarza i innych zabiegach. Moze wiec warto sprobowac

Czas edycji: 2006-06-17 o 01:35 Powód: post pod postem
Stary 2006-06-10, 16:53   #954
aprzybyla
Wtajemniczenie

GG do aprzybyla

deb - racja!

malkol13 miesiąc bezpłatnej sterylizacji to dobry pomysł!
Stary 2006-06-10, 16:58   #955
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malkol13
ja sie nie pouczulam urazona

poprostu dla mnie sterylizacja jest swojego rodzajem okaleczeniem zwierzecia, Wy to odbieracie jako zlo konieczne ale ogolnie na plus.

wychowywalam sie na wsi- takie slowo jak sterylizacja tu nie istnieje, chyba, ze jak powiedzialam jesli chodzi o zdrowie zwierzecia, nie ma tu rowniez problemu z oddaniem zwierzaka.

oczywiscie jakbym mieszkala w miescie, to bym nie mogla pozwolic sobie na 5 kotow naraz, ale dopoki mam domek z ogrodkiem,gdzie te koty moga sie wybiegac (a nie byc wyprowadzane na smyczy- chociaz z dwojga zlego lepsza smycz niz 4katy) nie bede sterylizowac i nic mnei do tego nie przekona

a co do tej petycji nie zartowalam, pozbierajcie wsrod osob popierajacych, moze uda sie zrobic cos takiego, albo rzad przykladowo " da bezplatny miesiac kastracji i sterylizacji" w schroniskach, a w lecznicach np. za polowe ceny- duzo chetnych by sie zglosilo wtedy- gwarantuje- na wsi jak ludzie maja wydac na szczepienie przeciwko wsciekliznie to najpierw ogladaja te pieniadze 30 razy, nei mowiac o wyjezdzie do weterynarza i innych zabiegach. Moze wiec warto sprobowac
Petycja? A po co, jesteś ze wsi i jak sama napisałaś do sterylizacji nic Cię nie przekona, nawet jakby była za darmo byś nie pozowliła na nią. I logiczne jest dla mnie że cała reszta Twojej jak i innych wsi ma do tego takie same podjeście. Więc po co mamy się starać i prosić skoro Ci którzy wiedzą że to jest dobre już i tak to zrobili, a reszta i tak się nie przekona. Kurcze naprawde nie chce się kłócić. Może ktoś inny się odważy porozmawiać z Tobą na ten temat bo ja już niemoge.
Stary 2006-06-10, 17:04   #956
malkol13
Zadomowienie

hmm widze standardowe podejscie do wsi...

napisalam, ze teraz bym tego nie zrobila owszem- ale nie wiem co za pol roku czy rok, nie wiadomo czy sie nie przeprowadze... ale podejscie typu "wszyscy na tej wsi sa tak samo ciemni" jest troche nie fair ( wiem wiem wyolbrzymilam, ale odebralam twoja wypowiedz w tym tonie) jest wiele ludzi, ktorzy chetnie by powycinali co nieco swoim zwierzakom- problem jest w tym, ze :
a) za przyjazd weterynarza placi sie
b) dojazd tez, zreszta zeby dojechac trzeba miec samochod
c) NIE KAZDEGO NA TO STAC
d) ale coz mozna wiedziec wsi( i to chyba z najbiedniejszego wojewodztwa, najwyzsze bezrobocie itd.) mieszkajac w takiej metropolii

niestety nie masz racji, piszac tak jak napisalas to wyzej
teraz moge ja napisac
POCZULAM SIE URAZONA i pewnie wielu mieszkancow wsi rowniez
Stary 2006-06-10, 17:09   #957
ladie
Raczkowanie

Kiedyś nie lubiłam kotów, ale kiedy mama przyniosła Kacperka do domu od razu pokochalam te zwierzątka Biedne to takie, kruche, brudne.... ale się odhowało... A potem poszło na kotki i przepadło. Teraz siedzi sobie gdzieś w środku wsi u sąsiadki na schodach.... No trudno. Za to kilka dni temu okociła się kotka
ladie jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-06-10, 17:13   #958
aprzybyla
Wtajemniczenie

GG do aprzybyla

Cytat:
Napisane przez ladie
Kiedyś nie lubiłam kotów, ale kiedy mama przyniosła Kacperka do domu od razu pokochalam te zwierzątka Biedne to takie, kruche, brudne.... ale się odhowało... A potem poszło na kotki i przepadło. Teraz siedzi sobie gdzieś w środku wsi u sąsiadki na schodach.... No trudno. Za to kilka dni temu okociła się kotka
pokaż go nam
Stary 2006-06-10, 17:16   #959
deb
Zakorzenienie

Czemu poczułaś się urażona? Przecież nie jesteś za sterylizacją? Możliwe że na wsiach są ludzie którzy uważają że starylizacja jest słuszna, jednak Twoje wcześniejsze wypowiedzi dobitnie podkreślały to że mieszkając na wsi podejście do sterylizacji masz inne bo mozesz sobie pozwolić na ileś tam kociat...więc jakby nie było sprawiło to przynajmniej dla mnie wrażenie że właśnie to że mieszkasz na wsi powoduje ża masz takie podejście. Stąd też moja wypowiedz. Nie powiedziałam że jesteście ciemni, rozumiem że chciałaś podkreślić w ten sposób to że tak generalizowałam, po prostu jeszcze nie spotkałam na wsi osoby które nie uważałaby tak samo jak ty że sterylizacja to okaleczenie.
Jeżeli chodzi o koszty sterylizacji to rozumiem że dla osób, którym jest trudno zwiazać koniec z końcem suma zapewne wydaje się duża. Jednak weterynarze potrafią "mieć serce". Jeśli komuś naprawde by zależało na sterylizacji myśle że by ją zrobił. Weci sterylizują za darmo dzikie kotki, dlaczego nie mieliby zrobić tego dla domowej? Wiem że nie wszyscy są tacy, jednak warto nie raz spróbować.
Stary 2006-06-10, 17:22   #960
malkol13
Zadomowienie

a Ty moglas sie poczuc urazona za slowo fanatyczka??

podobno jest wolnosc pogladow- ja uwazam tak, to jest moje zdanie i nie masz prawa obrazac mnie ani ludzi, ktorzy mysla w ten sam sposob...

jak znasz takich weterynarzy, ktorzy za darmo sterylizuja to zapraszam przyjedz do mojej i okolicznych wsi z nim, przyda sie taki, tylko wtedy uwazaj na to co mowisz, bo ja to oleje, a ktos inny moze tego tak nie zostawic, a np. odpowiedziec ci tym samym tonem co ty powiedzialas...

to ze mieszkasz w miescie nie czyni z ciebie lepszej osoby, to ze jestes za sterylizacja rowniez!!!

gdyby wszyscy sterylizowali swoje zwierzaki tak jak ty bys tego chciala to pomysl ze twoje dziecko moze niemiec kota lub psa jak bedzie male- chcialabys tego?? a kiedys wlasnie taka ciemnota jak ja, ktora nie jest za sterylizacja spelnilaby marzenia twojego dziecka, pomysl tez o tym
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości