|
|||||||
| Notka |
|
| Służby mundurowe Służby mundurowe to forum, na którym dyskutujemy o pracy, szkołach i możliwości zatrudnienia w policji, straży granicznej, wojsku. Podziel się wiedzą. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#9601 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: STRAŻ GRANICZNA-przykładowe testy-poszukuje!!
Hey wszystkim
Reszcie zycze wytrwałości ... warto pozdrawiam
|
|
#9602 |
|
Moderator
|
Uuu czyli jednak tylko jeden oddział. Jeśli się nie mylę, nie było go rozpatrywanego przy poprzednim kursie, stad pewnie zsyłka teraz?
|
#9603 |
|
Rozeznanie
|
hej unica
|
|
|
|
#9604 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Cytat:
eleonore1 a u Was(Kętrzyn) nic nie wspominają na temat najbliższych szkoleń? |
||
|
|
|
#9605 |
|
BAN stały
|
dobrze ze za marzenia nie wsadzaja bo marzycieli tu całe mnóstwo a ja tam swoje wiem i powiem krótko i przychyle sie do tego co mówi zimcia trzeba miec mnóstwo szczescia i cierpliwosci......i chyba wiecej szczescia niz rozumu!!!
|
|
|
|
#9606 |
|
Raczkowanie
|
pio77 a Ty cały czas o tym szczęściu
szczęście? tak przyda się, cierpliwość- jest tutaj niezbędna<warunek konieczny, ale nie wystarczajacy>, rozum- całkiem miło jak ktoś posiada
|
|
|
|
#9607 |
|
BAN stały
|
co niektorzy pewnie jeszcze nie zaliczyli 1 etapu a juz marza o szkoleniu ja na szczescie az tak daleko na przód nie wybiegam bo realnie na to patrzec to trzeba miec wiecej fuksa niz marzen aby sie tam dostac mój kolega wszystko przeszedł i na samym koncu go odrzucili za jakas błahostke i tez myslal ze juz obiema nogami jest w SG.Ja bede myslal o szkoleniu dopiero wtedy jak na nim bede....wszystko
Mackeey tylko mi nie mów ze przy staraniu sie do tej formacji szczescie nie jest potrzebne?powiem tak....JEST NIEZBEDNE!!!bo jak go nie masz nic ci z twojej cierpliwosci i rozumu no chyba ze masz pewnosc to szczescie ci nie jest potrzebne ja niestety licze na szczescie bo pewnosci ze sie dostane nie mam Edytowane przez pio77 Czas edycji: 2010-03-21 o 18:23 |
|
|
|
#9608 |
|
Raczkowanie
|
ok masz rację, szczęście jest NIEZBĘDNE
a pewności to nie ma nikt!!!
|
|
|
|
#9609 |
|
Moderator
|
Jeśli się mylę, niech mnie ktoś poprawi. Nie pamiętam żeby ktoś z NoOSG pojechał na obecny kurs.
|
#9610 |
|
BAN stały
|
narazie mało mnie interesuje kto pojechał na jaki kurs bo mysle o nastepnym etapie a nie o kursie
|
|
|
|
#9611 |
|
Moderator
|
pio77, nie jesteś tutaj sam, odpowiedź udzieliłem Mackeey
Jest nas wielu, wielu na różnych etapach i każdego z nas interesuje co innego. Pomagamy sobie na tyle, na ile potrafimy. Ja mu bułkę a on mi chleba. Poniał? Trzymam kciuki za sukces.
|
#9612 |
|
BAN stały
|
wiem za to co nas łaczy wszyscy chcemy sie tam dostac tyle ze chciec to my sobie mozemy poniał?jedyne co mi mozesz to pozyczyc szczescia i powodzenia i to wszystko!!!a o sukcesie to bedziemy rozmawiac jak sie dostane w co puki co watpie i nadal bede watpił bo to moje nie pierwsze podejscie i uwierz mi wiem co nieco na temat procesu rekrutacji do tej formacji
Edytowane przez pio77 Czas edycji: 2010-03-21 o 18:57 |
|
|
|
#9613 |
|
Przyczajenie
|
Hej ludziska
![]() Ja jestem po bróbnym wf-e ( miałam w październiku) w Kętrzynie i czekam na 2 etap? Macie jakieś informacje kiedy w przybliżeniu ma być? Ciekawa jestem czy to będzie maj czy sierpień? Najgorsze jest w tej formacji że do końca nic nie wiesz...jeśłi chodzi o konkretną datę.
|
|
|
|
#9614 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Żeby było ciekawiej w ogóle nie odnosiłem się do ciebie więc człowieku co się rzucasz? Ziółka sobie zaparz na uspokojenie. Szczególnie przed psychotestami. Człowiek stara się być miły ale z niektórymi to trzeba łopatologicznie
|
|
#9615 |
|
Raczkowanie
|
Dzieciol Dzięki za odpowiedź
|
|
|
|
#9616 |
|
Raczkowanie
|
Ej no właśnie jesteśmy tutaj żeby sobie pomagać i wymieniać się informacjami. Więc po co te nerwy Pio
|
|
#9617 |
|
BAN stały
|
Dzieciole ja juz po testach dawno
EdaF kto sie tutaj denerwuje bo napewno nie ja nie mam sie czym denerwowac tylko jakis dzieciol próbuje cos mi wytłumaczyc ,cos o czym juz dawno wiem Edytowane przez pio77 Czas edycji: 2010-03-21 o 20:05 |
|
|
|
#9618 |
|
Raczkowanie
|
Unica Eleonore Stranger i inni Kochani piszcie co u Was słychać w sprawie szkoleń bo gdzie jak gdzie ale jak u Was już mowa o szkoleniach jest to musi być pewne na 99 %
|
|
#9619 |
|
Raczkowanie
|
Nie ma się co denerwować kłócić i wmawiać innym swoje racje, każdy ma jakieś informacje (pewnie jego zdaniem sprawdzone) a tak naprawdę to nikt niczego nie wie na 100% (ja znam ludzi, którzy pracują z komendantem jednego z oddziałów i oni też nie mają żadnych pewnych informacji bo sam komendant mówi że wszystko się zmienia jak w kalejdoskopie) przecież nawet to że ktoś złoży papiery nie przesądza o tym że od razu go dopuszczą do I etapu! fajnie że wszyscy piszemy to co "usłyszeliśmy" może podnosi kogoś to na duchu że a nóż niebawem pójdzie w kamasze ale myślę że i tak większość z was nie do końca wierzy w informacje sprzedawane na forum
tak wiec podsumowując mój monolog doradzajmy, piszmy co słyszeliśmy, ale nie kłóćmy się że ktoś tu na pewno ma racje... no chyba ze komendant główny nam się tu podszywa pod jednym z enigmatycznych nickow :P
|
#9620 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Więc JAKIŚ dzieciol ma Ci do przekazania bardzo ważne przesłanie, którego jeszcze nie zrozumiałeś: nie mam zamiaru nic Ci tłumaczyć, nic od Ciebie nie chce, nic do Ciebie nie pisałem, tylko do Mckeey, który zadał mi pytanie, a Ty się przyczepiłeś jak rzep do psiego ogona. Skoro taki jesteś światły w sprawach rekrutacji to pomógłbyś osobom, które zadają tutaj pytania a nie zarzucasz grzywą na lewo i prawo. Wreszcie mamy tutaj Alfę i Omegę, trzeba z tego zrobić pożytek! Mckeey zadał pytanie - odpowiedziałem. I tyle w temacie. O co się rozchodzi nadal nie wiem... ![]() pio77 jak chcesz się jeszcze popultać to zapraszam na priv. Zimcia - myślę, że i komendant główny nie jest w temacie A jeśli ktoś uważa tutaj, że dysponuje wiedzą tajemną, to zgodnie z przysłowiem: "kto ma rację stawia kolację"
Ponad 20 miesięcy i 7000km przejechane, by dostać się do SG... To jeszcze nie koniec ... Edytowane przez Dzieciol Czas edycji: 2010-03-21 o 22:20 |
|
|
|
|
#9621 |
|
Raczkowanie
|
ejj bo wyjdzie na to że ja mam racje i sie nie wypłace żeby was wszystkich nakarmić :P ale jak sie juz dostaniecie na szkolenie to pamietajcie ze pierwsza kolacja jest dla was dedykowana ode mnie
|
#9622 |
|
BAN stały
|
z mila checia sie z nim spotkam na szkoleniu...oby nie... i poczytaj sobie wyzej kto do kogo pierwszy napisał i kto sie kogo pierwszy czepil... dzięciole i tez nie wiem o co ci sie rozchodzi?
Edytowane przez pio77 Czas edycji: 2010-03-21 o 23:53 |
|
|
|
#9623 |
|
Raczkowanie
|
Witam , w BiOSG odrzucają już nawet przed rozmową
|
|
#9624 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#9625 |
|
Przyczajenie
|
rozmowę już mailem teraz czekam na testy ktore mam w czwartek, tylko nie wiem jak to wygląda, o co pyta psycholog i ile czasu to trwa:/??
|
|
|
|
#9626 |
|
BAN stały
|
Gump skad masz takie info?jak to odrzucaja?
przemek468555 testami sie nie martw tylko przed porzadnie sie wyspij i zjedz sniadanko testy skladaja sie z 2 etapow najpierw piszesz potem rozmawiasz z psyhologiem cala zabawa troche trwa jakies 5-6h |
|
|
|
#9627 |
|
Moderator
|
Przemek468555 testy są pisemne, większość pytań zamkniętych, w sumie jest ich jakieś 800-900. Dochodzi do tego dodatkowo rozmowa z psychologiem. Pytać Cie mogą o wszystko, często wkraczając w życie prywatne, musisz być na to gotowy. Co do tej części pisemnej raczej nie da się do niej przygotować. Idź wypoczęty i najedzony bo to może trwać nawet 6h. Ze sobą można wziąć wodę i coś do szamania, testy nie są na czas( poza małym ich fragmentem), można prosić o przerwę.
Zainteresowani, oczekujący na szkolenie z MOSG: "Na chwilę obecną nie mamy żadnych informacji na temat naboru w tym roku.Proszę być w kontakcie telefonicznym." - to odpowiedź kadr
|
#9628 |
|
Raczkowanie
|
Info z pierwszej ręki dwóch moich kolegów
składało podanie na początku marca i dostali list z podziękowaniami ,nic nie przeskrobali byli czyści jak łza . Wniosek jest prosty jest już tyle podań że upieprzają jak najwięcej osób ,dobrze że na początku drogi a nie na końcu.
|
|
#9629 |
|
Raczkowanie
|
Massaakraaa w podlaskim podobno 9 chętnych na 1 miejsce, taka sama sytuacja miała miejsce jak ja się przyjmowałem
|
#9630 |
|
Raczkowanie
|
oczywiście że odrzucają bo teraz potrzebują ludzi po konkretnych kierunkach, nie mają otwartych naborów!!! można sobie poczytać na stronie SG!
Nowe wątki na forum Służby mundurowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:54.

pozdrawiam

szczęście? tak przyda się, cierpliwość- jest tutaj niezbędna<warunek konieczny, ale nie wystarczajacy>, rozum- całkiem miło jak ktoś posiada

a pewności to nie ma nikt!!!

ma Ci do przekazania bardzo ważne przesłanie, którego jeszcze nie zrozumiałeś: nie mam zamiaru nic Ci tłumaczyć, nic od Ciebie nie chce, nic do Ciebie nie pisałem, tylko do Mckeey, który zadał mi pytanie, a Ty się przyczepiłeś jak rzep do psiego ogona.