![]() |
#961 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 - część trzecia
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#962 |
Zakorzenienie
|
U nas też się w zeszłym tygodniu skończył pierwszy babydream.
Iwonia, ja bym na waszym miejscu zaczęła kąpać co drugi dzień, a płyn no co drugie mycie, I to dosłownie troszkę. Albo nakrętkę albo zostaw w łazience dla D. Jakąś malutką miareczkę, korek po coli czy coś ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Dziś Nina pięknie spała, 2 karmienia o 2giej i o 5tej i spała spokojnie. Taki dziwoląg mały ![]()
#963 |
Zakorzenienie
|
My staramy się nie stosować zbyt dużo płynów. W sumie to może poszło 1/10 butelki. Wcześniej stosowaliśmy częściej, ale potem pomyślałam, czy jakikolwiek dorosły człowiek chciałby chodzić z niespłukanym płynem na ciele.
Iwonia, to może być jedna z przyczyn ciągania za siusiaka. Spróbujcie nie zmyć płynu do higieny intymnej ![]() Noc u nas jak z nienajedzonym noworodziem. Buu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#964 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze pół roku i będziemy miały sutki jak wentyle od Jelcza
![]() ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Kocie, ja ostatnio też miałam jakieś niezidentyfikowane obiekty na oczach, na dolnych i górnych powiekach. Myślałam że to liszaje, swedzialo jak diabli ale natluszczanie i nawilżanie nic nie dawało, a było wręcz gorzej. Dorwalam maść z antybiotykiem którą Nina dostała kiedyś do nosa (docelowo maść okulistyczna ) , i za chwilę wszystko zniknęło. Po tygodnia był nawrót, znów maść poszła w ruch, znów zniknęło i na razie odpukać koniec. Ale też nie wiem co to było za dziadostwo. Dobrze że to nie półpasiec ![]()
#965 |
Zakorzenienie
|
Co za noc...wstałam o 5 ściągać i przeraziłam się swojego odbicia, do tego wywaliło mi węzeł chłonny na karku, ściągnęłam tatę i pognałam znowu do nocny dyżur żeby dał skierowanie dalej, bo to nie okulistyczna bajka. Wysłał mnie na dermatologię i co? Półpasiec jak w mordę strzelił, lekarka w szoku, że dwóch lekarzy nie poznało. Ze względu na bliskość oka chcieli mnie nawet zostawić w szpitalu, ale odmówiłam, mam tylko pokazywać się na kontrolach. No i przez tydzień mleko w kanał, bo przy leku nie wolno karmić
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#966 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#967 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A mowila czy Wojtus jest zagrozony w takim wypadku? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#968 |
Zakorzenienie
|
Półpasiec zaraza przed pojawieniem się wykwitow z tego co wiem, więc miejmy nadzieję że nikomu się więcej nie oberwie rykoszetem
![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Kocie, dużo siły i wytrwałości bo wiem jaki człowiek jest przy tym rozpieprzony ![]()
Nina 02.05.2016 ![]() ![]() Edytowane przez Monanka83 Czas edycji: 2016-11-12 o 08:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#969 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas te plecki tez zaraz nad pampersem. Wykąpałam wczoraj w krochmalu i jest lepiej, spróbuj ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#970 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kocie o ranyyy!! Zdrówka.
![]() ![]() |
![]() |
#971 |
Zadomowienie
|
Kocie, zdrooooowka dla Ciebie
![]() A piski i krzyki po kąpieli też ![]() ![]() Ja nas zapisałam na sesje w grudniu, z nadzieja ze zdjęcia będą już na siedząco ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#972 | ||
Zakorzenienie
|
Majówki 2016 - część trzecia
Cytat:
Martunia, same dzieciaki czy Wy też? Co zakładacie? Ola, wykąpiemy w krochmalu ![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez agassek Czas edycji: 2016-11-12 o 08:47 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#973 |
Zakorzenienie
|
Iwonia, spróbujcie go teraz w dzień już oczyścić z tych specyfików wszystkich. Może w przegotowanej wodzie go wykąpcie? Niech ta skórka mu jak na szybciej zacznie oddychać bez zapychaczy
#974 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Iwonia odstaw wszystko. Myj w samej wodzie i obserwuj Igorka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#975 | |
Zakorzenienie
|
U nas akurat terminy były w listopadzie, wiec nie miałam za dużo do gadania
![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#976 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#977 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym tak jak dziewczyny sugerują - lepiej nie kąpać codziennie. To jeszcze nie ten etap, że dziecko az tak się brudzi, a przy codziennej kąpieli pozbywasz go naturalnie tworzącej się ochrony. Cytat:
Kocie, ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#978 |
Zakorzenienie
|
U nas też K. Zajmuje się obsługą łaźni dla Milosciwie Panującej i jest git, tylko sprzątam później ja po tym aquaparku
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Iwonia, upuscili wam trochę krwi?
#979 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#980 | |
Zakorzenienie
|
Grrrr nic nie zalatwilismy
![]() Pojechalismy na szpital bo tam w lab wiedza co robia i maja igielki dla takich babli. Okazalo sie ze lab ma remont i akurat dzis nie pobiora materialu. No to do luxmedu ale tam powiedzieli ze do 10 a byla 10.15 to za pozno no to do nastepnego gdzie robilam badania w ciazy pamietalam ze do 12 a dzis calkiem zamkniete. Noz parodia jakas. W poniedzialek pojedziemy znowu na szpital. Przynajmniej nikt mu nie scisnie palca do bialosci i sie nie bedzie dziwic ze nic nie leci jak w luxmedzie sruxmedzie ![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Ja tylko ciagle na czczo jestem (pomyslalam ze bede z okzaji tego wapnia ale bezsens przeciez bo i tak go z niczym nie dostarcze przed badaniem po zreszta tez nie haha) bo moj od razu pojechal do sklepu tj sklepow a malutek jeczy i jeczy i nie wie czego chce. Dzieki za rady. Pokapiemy sie w samej wodzie. ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
U nas tez jeszcze w pokoju. Panele maja dosyc. Choc po takich emolientach powinny byc zadowolone haha |
|
![]() ![]() |
![]() |
#981 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A o reszcie nie bede pisać, bo nie od dziś wiadomo, ze dzieci czytają wizaż ![]() ![]() U nas dziś deszcz ze śniegiem :/ Więc drzemka w domu.
![]() ![]() |
![]() |
#982 |
Zakorzenienie
|
Kocie tona zdrowka. To sie porobilo. Tez mam nadzieje ze Wojtula to ominelo.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#983 |
Zakorzenienie
|
My mieliśmy pobranie krwi. Ale pewnie nic nie wyjdzie, bo była strasznie gęsta. To tylko potwierdza, że on mało je.
Teraz jedziemy do lekarza z czerwoną powieką. Chyba się schowam pod kołdrę i nie wyjdę przez tydzień:/ Kocie, trzymajcie się. Dziewczyny, super że macie sesję. Będzie piękna pamiątka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#984 | ||
Zadomowienie
|
Kocie, zdrooooowka dla Ciebie
![]() A piski i krzyki po kąpieli też ![]() ![]() Ja nas zapisałam na sesje w grudniu, z nadzieja ze zdjęcia będą już na siedząco ![]() ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
Nasza sesje miała 7 i 8 listopada a ze to koleżanka co robiła nam i ciążowa i noworodkowa to zrobiła nam wyjątek grudniowy ![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
Musza się postarać ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#985 |
Zadomowienie
|
Pluszowy_kocie, kurcze ale Wam idzie jak po grudzie ciągle coś - dużo siły życzę.
My kąpiemy w kapeczce emolium, ale nie do każdej kąpieli - może co trzecia kąpiel. Zużyliśmy jedną butelkę i stosujemy na zmianę z kapeczką babydream. Często też kąpiel w czystej wodzie. Skóra Alicji piękna, kąpiemy co drugi dzień, albo gdy chcę Alę wyjątkowo wyciszyć, tak jak wczoraj po imprezie - urodzinach taty, gdzie przechodziła z rąk do rąk, bo ona po kąpieli pełny chill out ![]()
#986 |
Zakorzenienie
|
To było pierwsze o co zapytałam - co z małym. Powiedziała, że zarazić się można przez kontakt z pęcherzami a dokładniej z tym płynem surowiczym, więc o ile nie drapałam/macałam a później nie dotykałam dziecka to powinno być dobrze. Mi jak zaczęło coś świtać to już pilnowałam, żeby nie dotykać twarzy a potem małego. Ale czuję się jak kupa i najchętniej bym spała, nie wiem czy mąż nie pomyśli o zwolnieniu, bo teraz nie jestem w stanie się małym zajmować, tak mnie skosiło.
|
![]() ![]() |
![]() |
#987 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O masz... Dba o linie nie ma co... Ja dzis startuje z chlebem zytnim. Mniam ale dobry |
|
![]() ![]() |
![]() |
#988 |
Zakorzenienie
|
Ale dzisiaj pospałam
![]() ![]() Od wczoraj zastanawia mnie jedna rzecz. Moja Majka zaczęła machać jedną rączką tak góra-dół. Macha w zasadzie tylko wtedy jak siedzi na leżaczku, albo jak leży na macie na pleckach. Mam nadzieję, że to nowa umiejętność, a nie coś niepokojącego... Iwonia - ja też małą kąpię w niewielkiej ilości płynu. Cały czas mamy pierwszą butlę babydream, oprócz niej na wyjazdach zużyliśmy może takie 2 małe buteleczki. Kocie - dużo zdrowia życzę. |
![]() ![]() |
![]() |
#989 |
Rozeznanie
|
Kocie ,współczuję, że też dziadostwo się musiało ciebie przyczepić.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#990 |
Zakorzenienie
|
Kocie - zdrówka!!
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:50.