Ilu partnerów seksualnych miałaś/eś? - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Pokaż wyniki sondy: Ilu partnerów seksualnych miałaś do tej pory?
jeszcze nie miałam żadnego 807 14,68%
jednego 1 979 36,01%
dwóch 841 15,30%
trzech 517 9,41%
czterech 332 6,04%
pięciu 188 3,42%
sześciu 142 2,58%
powyżej sześciu 690 12,55%
Głosujący: 5496. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-11-12, 01:45   #961
Nussbeisser
BAN stały

Dot.: Ilu partnerów seksualnych miałaś/eś?

Ludzie robicie niesamowity offtop. Co ma zdrada do pytania ile miałaś/miałes partnerów seksualnych.
A jak już o tym mowa
Cytat:
Napisane przez patiasym Pokaż wiadomość
Widać, że kompletnie nie zrozumiałeś o czym mówiła Kolor Bzu i ja; co oznacza "wierna w ramach wyznaczonych przez nas". Można być w związku, pozwalając sobie jednocześnie np. na seks w większym gronie, jeżeli na to się tylko zgodzimy. To Ty zapomniałeś o rzeczywistości w której żyjemy - i o tym że w seksie poza drastycznymi zachowaniami i krzywdzącymi drugiego człowieka parafiliami (gwałt, pedofilia, sadyzm bez zgody partnera, etc.) wszystko jest dopuszczalne. Możesz mieć na ten temat swoje zdanie, możesz nas oceniać, ale nie jesteś w stanie zabronić nam prawa do robienia co nam się żywnie podoba.
Jeśli nie krzywdzicie drugiej osoby to sobie możecie robić co się żywnie podoba.
Nussbeisser jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-12, 09:08   #962
201607040946
Konto usunięte

Otóż to. Mój partner zawsze powtarza, że np. mogę się kochać z kobietą nawet bez niego i to nie będzie zdrada.
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-21, 11:48   #963
wpara38
Raczkowanie

Witam ja przed ślubem miałam 1 partnera przez rok i oczywiście męża. Po ślubie (18 lat) 2 razy jednorazowo, czyli łącznie 4.
Nie palnuję więcej ale krew nie woda i .....
wpara38 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-21, 12:45   #964
201804100943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez wpara38 Pokaż wiadomość
Witam ja przed ślubem miałam 1 partnera przez rok i oczywiście męża. Po ślubie (18 lat) 2 razy jednorazowo, czyli łącznie 4.
Nie palnuję więcej ale krew nie woda i .....
Rozumiem że zdradziłaś męża 2 razy?
201804100943 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-21, 18:57   #965
wpara38
Raczkowanie

tak> Niestety zdradziłam męża przez 18 lat 2 razy choć było miło mam wyrzuty sumienia, ale okoliczności i ich wygląd sprawiły, że tak wyszło. Ci faceci to byli prawdziwe "ciacha" nie mogłem się oprzeć. wcześniej jednego i drugiego kilka razy przelotnie znałam.
Stary 2013-01-21, 19:18   #966
Bad_Man
BAN stały

Nie chciałbym być na miejscu twojego faceta wpara38. Odniose się do wczesniejszych postów. 80 procent facetów czuje mniejszy szacunek do takich kobiet o lekkich obyczajach.
Bad_Man jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-21, 19:22   #967
wpara38
Raczkowanie

Nie czuję się kobietą o lekkich obyczajach
Stary 2013-01-21, 19:27   #968
Dopamine99
Zadomowienie

Równouprawnienie i skrajny subiektywizm piorą babskie mózgi jak widzę.
Dopamine99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-21, 19:43   #969
wpara38
Raczkowanie

Widzę Dopamine99 , po twojej wypowiedzi, że jesteś niatrakcyjnych zakompleksionym facetem stąd Twoja opinia i chęć poznania osobowości kobiet na Damskim portalu aby móc sie do nich zbliżyć, pomimo że szukasz folmowej postaci a nie realnej kobiety
Stary 2013-01-21, 20:08   #970
Bad_Man
BAN stały

To nie było odnośnie ciebie, bo np. Kobieta lekkich obyczajów a żona która zdradziła męża to dwie różne rzeczy. To nie wiem jak niatrakcyjny by musiał być by nie wyrwać numeru od laski w tych czasach. A odnośnie tego co jest teraz to mnie trochę zniechęca, że podryw kobiety jest taki łatwy ( zaznaczam że jestem średnioładny) A co do dopamine to myślę że może mieć trochę racji z tym subiektywizmem.
Bad_Man jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-21, 20:27   #971
wpara38
Raczkowanie

A co do mnie to napisałam , że zdradziłam męża 2 razy przez 18 lat, ale skoro tak mnie ganicie to Wam faceci napiszę: Po drugiej zdradzie powiedziałam o tym mężowi bo miałam wyrzuty. I co: Dowiedziałam się , że on też to zrobił ale 3 razy. Nie było nam do śmiechu przez 2 tygodnie, ale 18 lat nie można tak zburzyć i obiecaliśmy sobie że postaramy sie zapomnieć. Nie pisałam o tym wcześniej, bo to forum o ilości partnerów anie o moralności, więc nie widziałam za zasadne. Ico Panowie uważacie, że tylko my kobiet grzeszymy? A Ci dwaj przeecież też byli męzami.
Stary 2013-01-21, 20:53   #972
201608260900
Konto usunięte

Cytat:
Po drugiej zdradzie powiedziałam o tym mężowi bo miałam wyrzuty. I co: Dowiedziałam się , że on też to zrobił ale 3 razy.

Aaaa, to luz, 3:2 - przegrałaś
201608260900 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-21, 21:05   #973
wpara38
Raczkowanie

Nie do końca. Poprostu odkryłam, że mnie było stać na wyznanie a mąż dopiero się przyznał jak mu powiedziałam o mnie. Czy faktycznie były 3 nie wiem. Wiem , że napewno były dwie bo to nie budziło wątpliwości ale ta trzecia to chyba zmyślona żeby był lepszy ode mnie. Ale to nieistotne. Wyjaśniliśmy sobie i jest na szczęście lżej na duszy i OK między nami
Stary 2013-01-22, 10:16   #974
201804100943
Konto usunięte

Omg
Nie ogarniam
Stary 2013-01-22, 12:37   #975
wpara38
Raczkowanie

Proszę zadaj konkretne pytanie Annett to chętnie odpowiem, aby rozwiać Twoje wątpliwości
Stary 2013-01-22, 13:06   #976
Strongmenka
Raczkowanie

No to zaglosowalam, swoja drogą ciekawe wyniki
Strongmenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 13:57   #977
201607040946
Konto usunięte

Wyniki akurat nieciekawe
Ja się zatrzymałam, bo mam stałego partnera.
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 15:34   #978
201804100943
Konto usunięte

Cytat:
Proszę zadaj konkretne pytanie Annett to chętnie odpowiem, aby rozwiać Twoje wątpliwości
Nie mam pytań. Po prostu nie ogarniam jak można zdradzać partnera/męża (i na odwrót).

A to że powiedział że miał 3 żeby być "lepszy" to już w ogóle jest matrix
Stary 2013-01-22, 18:00   #979
wpara38
Raczkowanie

Aannett masz rację niezrozumiałe jest jak można zdradzać partnera. ja też tak sądziłam do 15 lat po ślubie, aż z zaskoczenia zdarzyły się przez 3 lata 2 wyskoki sama nie wiem skąd. Gdyby mnie ktoś zapytał 5 lat temu czy kiedykolwiek zdradzę męża chyba bym sie obraziła sama widzisz życie płata figle. Nigdy nie planowałam zdrady nawet nie myślałam o innych ale 2 razy tak wyszło przy "sprzyjających" rozluźnieniu obyczajów okolicznościach.
Stary 2013-01-22, 22:00   #980
nadia07
Zakorzenienie

GG do nadia07

Sama nie pochwalam zdrad, ale nie wchodzę z butami do czyjegoś życia. Nic mi do niego, tak jak i chyba niektórym z Was? Nie sądzicie?

Skoro dana para (o której tu mowa) wyznała sobie prawdę, wyjaśniła, wybaczyła - to OK. Wychodzi na to, że do siebie pasują. Jak to się mawia, trafił swój na swego.

A tu, proszę, stadko moralizatorskie się zebrało.

Edytowane przez nadia07
Czas edycji: 2013-01-22 o 22:02
nadia07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 23:20   #981
little.b.blue
Zakorzenienie

22 lata, 2 partnerów.
little.b.blue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-23, 15:04   #982
Dopamine99
Zadomowienie

Cytat:
Widzę Dopamine99 , po twojej wypowiedzi, że jesteś niatrakcyjnych zakompleksionym facetem stąd Twoja opinia i chęć poznania osobowości kobiet na Damskim portalu aby móc sie do nich zbliżyć, pomimo że szukasz folmowej postaci a nie realnej kobiety
Z mojej perspektywy to zabawna teoria, zwłaszcza, że jestem w stałym związku. Nie wiem jak ma się atrakcyjność i zakompleksienie do tego co tutaj piszemy.

Na zdradę nie ma żadnego wytłumaczenia. Seks jest dla ludzi dorosłych, a uprawianie go z kimś przez przypadek, 'bo tak wyszło', zdradzając męża, powinno być powodem do wstydu. To, co piszesz o facetach, którzy 'też nie są grzeczni', jest dla siebie samej, żeby złagodzić wyrzuty sumienia - bo faceci są różni, tak jak kobiety- jedni zdradzają, a inni nie.

Innymi słowy, stworzyłaś sobie wszystkich facetów na swój obraz i podobieństwo. Dzięki temu czujesz, że nadal przynależysz do grupy, przez co sumienie Cię nie gryzie... co nie zmienia faktu, że 80% facetów uzna Cię za... sama sobie dokończ to zdanie.
Stary 2013-01-23, 16:04   #983
201804100943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez nadia07 Pokaż wiadomość
Sama nie pochwalam zdrad, ale nie wchodzę z butami do czyjegoś życia. Nic mi do niego, tak jak i chyba niektórym z Was? Nie sądzicie?

Skoro dana para (o której tu mowa) wyznała sobie prawdę, wyjaśniła, wybaczyła - to OK. Wychodzi na to, że do siebie pasują. Jak to się mawia, trafił swój na swego.

A tu, proszę, stadko moralizatorskie się zebrało.
to jest FORUM przypominam. Większość tematów tutaj to jest wchodzenie "z butami do czyjegoś życia"

I trochę kultury.

Edytowane przez 201804100943
Czas edycji: 2013-01-23 o 16:05
Stary 2013-01-23, 17:38   #984
nadia07
Zakorzenienie

GG do nadia07

Cytat:
Napisane przez aanneett Pokaż wiadomość
to jest FORUM przypominam. Większość tematów tutaj to jest wchodzenie "z butami do czyjegoś życia"

I trochę kultury.
Rozumiem, że to jest forum i każdy może wyrazić własne zdanie. Akurat mój post nie tyczył się Ciebie, ponieważ logicznie i kulturalnie napisałaś w swoim imieniu, że, cytuję: nie ogarniasz, itp.
Masz do tego prawo, jak najbardziej

Moje słowa były raczej kierowane do innych osób, które zaatakowały użytkowniczkę i za wszelką cenę postanowiły jej pokazać, że to co robi jest takie, siakie i owakie i tylko oni mają w tej kwestii monopol na rację . Sama jestem cięta na zdradę, ale nie będę ludziom mówić, jak mają żyć. Dopóki nikt mnie nie krzywdzi, ani nie krzywdzi niewinnych osób - nie wtrącam się. Jak widać, tej parze akurat odpowiada(ł) taki układ i nic nam do tego.

Ba! Wczoraj miałam okazję poznać nowe słowa, typu: cuckold (wolne tłumaczenie: zdrada kontrolowana). Nie zapominajmy także chociażby o swingowaniu itp. Owszem, dla nas to może niepojęte (mamy prawo tego nie rozumieć, nie uznawać, uważać za niestosowne), ale jednak to istnieje. Niektórzy żyją w ten sposób i, znów powtórzę, nic nam do tego. Zdanie wyrażać możemy, ale ocenianie nie powinno leżeć w naszej gestii. Myślę, że jaśniej i bardziej kulturalnie już się nie da.

Edytowane przez nadia07
Czas edycji: 2013-01-23 o 17:40
nadia07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-23, 17:50   #985
201804100943
Konto usunięte

Ale zauważ że im większe poparcie dla tego typu czynów będzie, tym bardziej społeczeństwo będzie czuć "przyzwolenie" na zdrady.
Zwyczajnie nie akceptuje tego typu zachowań.
Ale mimo wszystko masz rację
Stary 2013-01-23, 19:17   #986
wpara38
Raczkowanie

Dziękuję nadia07 za słowa wsparcia. Nie należy oceniać kogoś pochopnie. żeby kogoś oceniać należałoby urodzić się i wychować w tych samych uwarunkowaniach, mieć identyczne doświadczenia życiowe i identyczny staż małżeński. To jest niemożliwe więc nieoceniajcie innych> Ja też 3 lata temu krytykowałam inne kobiety i mówiłam że mi nigdy nie może przytrafić się zdradzić mężą. A inna sprawa że nie czuję się się zdradą dobrze ale to moja i męża sprawa.
Aby mówić o zdradzie najpierw należy określić definicję zdrady, wg seksuologów "zdradą jest wszystko na co nie godzi się nasz partner" więc dla jednej pary będzie to siedzenie obok innej osoby zbyt blisko a dla innych dopiero pełny stosunek, jeszcze dla innych swing (czyli wymiana partnerów) nie będzie zdradą bo tak się umówili, jest to rozwinięcie słów nadia07 o wspomnieniu cuckold.
Teraz odniosę się do słów aanneett:
"Ale zauważ że im większe poparcie dla tego typu czynów będzie, tym bardziej społeczeństwo będzie czuć "przyzwolenie" na zdrady".
Właśnie co jest słuszne a co nie, co jest zdradą a co nie zależy od środowiska, epoki i kultury w jakiej się wychowaliśmy. Dla przykładu u większości muzułmanów odkrycie włosów przed obcym mężczyzną jest zdradą. U masajów seks z rówieśnikami męża jest czymś codziennym. W starożytnej Grecji stosunki homoseksualne kawalerow i żonatych mężczyzn były czymś codziennym. W starożytnym rzymie seks grupowy z prostytutkami również zamężnych mężczyzn i seks z prostytutką we dwoje nie były uważane za zdradę. Do dziś nie jest zdradą seks eskimoski z obcym mężczyzną jeśli męża nie ma w domu kilka tygodni, itd. itp. Oczywiście definicje zdrady w Polsce czerpie się z wytycznych kościoła , nie zawsze zgodnych z pismem świętym ale zgodne z ustaleniami biskupów na kolejnych soborach. Oczywiście żyjąc w chrześcijańskiej kulturze oczekujemy od siebie i środowiska zachowań zgodnych z wytycznymi kościoła. Ale czy nie możemy poprostu w pewnej grupie osób lub w małżeństwie ustalić własnych norm zachowań?! Możemy. Weźmy np. praktykowaną przez Słowian i Bałtów "Noc Kupały" w najkrótszą noc roku, tępioną przez kościół do XIII wieku przecież robili to Nasi przodkowie, a polegało to na tym że raz w roku każdy miał prawo uprawiać seks z kim zapragnął, oczywiście za zgodą tej drugiej osoby. Odbywało się to zwykle na leśnych polanach po obrzędach i paleniu ogniska. Noc kupały praktykowana była w różnych formach i przez nieliczne grupy osób do rozbiorów Polski. Ja też wychowałam się w kilturze chrześcijańskiej więc czuję się źle że przespałam się nie z mężem.
Więc prosimy nie oceniajcie nas bo każdy ma swoje doświadczenia życiowe lepsze i gorsze oraz lepsze i gorsze przed sobą> tak naprawdę czy któraś z nas była wierna mężowi dośmierci i nie zdarzyło się jej ... może powiedzieć dopiero babcia bo tylko ona może być pewna. Pozdrawiam wszystkie Panie i życzę żeby wytrwały w wymarzonym przez siebie świecie i wizji małżeństwa, mi się nie udało, ale na szczęście małżeństwo przetrwało. Pa
Stary 2013-01-23, 20:13   #987
spokoziom
Przyczajenie

Proponuje zmienic nazwe tematu, na inny bardziej odpowiedni.
spokoziom jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-23, 20:28   #988
Dopamine99
Zadomowienie

Cytat:
Sama jestem cięta na zdradę, ale nie będę ludziom mówić, jak mają żyć. Dopóki nikt mnie nie krzywdzi, ani nie krzywdzi niewinnych osób - nie wtrącam się.
Nie wtrącam się w niczyje życie intymne - po prostu jeśli ktoś tutaj opisuje swoje życie erotyczne, to je upublicznia, a więc tym samym musi się liczyć z odpowiedziami. Na forum nikt nie pisze tylko dla siebie. Jeśli nie chce być oceniana, to dlaczego nie pisze w osobistym pamiętniku?

Cytat:
wg seksuologów "zdradą jest wszystko na co nie godzi się nasz partner" więc dla jednej pary będzie to siedzenie obok innej osoby zbyt blisko a dla innych dopiero pełny stosunek, jeszcze dla innych swing (czyli wymiana partnerów)
Jeśli się tak umówili, to ok, ale po pierwsze Ty i Twój mąż się na to nie umówiliście. Po drugie - pierwsze słyszę, żeby ludzie musieli się umawiać co do tego, że seks z inną osobą jest zdradą - raczej umawiają się, że dają sobie wolność i zezwalają na seks z innymi osobami - a więc to, że seks z inną osobą jest równy zdradzie, a często rozstaniu, jest obowiązującą niepisaną normą.
Stary 2013-01-24, 00:55   #989
201804100943
Konto usunięte

Cytat:
Dziękuję nadia07 za słowa wsparcia. Nie należy oceniać kogoś pochopnie. żeby kogoś oceniać należałoby urodzić się i wychować w tych samych uwarunkowaniach, mieć identyczne doświadczenia życiowe i identyczny staż małżeński. To jest niemożliwe więc nieoceniajcie innych> Ja też 3 lata temu krytykowałam inne kobiety i mówiłam że mi nigdy nie może przytrafić się zdradzić mężą. A inna sprawa że nie czuję się się zdradą dobrze ale to moja i męża sprawa.
Aby mówić o zdradzie najpierw należy określić definicję zdrady, wg seksuologów "zdradą jest wszystko na co nie godzi się nasz partner" więc dla jednej pary będzie to siedzenie obok innej osoby zbyt blisko a dla innych dopiero pełny stosunek, jeszcze dla innych swing (czyli wymiana partnerów) nie będzie zdradą bo tak się umówili, jest to rozwinięcie słów nadia07 o wspomnieniu cuckold.
Teraz odniosę się do słów aanneett:
"Ale zauważ że im większe poparcie dla tego typu czynów będzie, tym bardziej społeczeństwo będzie czuć "przyzwolenie" na zdrady".
Właśnie co jest słuszne a co nie, co jest zdradą a co nie zależy od środowiska, epoki i kultury w jakiej się wychowaliśmy. Dla przykładu u większości muzułmanów odkrycie włosów przed obcym mężczyzną jest zdradą. U masajów seks z rówieśnikami męża jest czymś codziennym. W starożytnej Grecji stosunki homoseksualne kawalerow i żonatych mężczyzn były czymś codziennym. W starożytnym rzymie seks grupowy z prostytutkami również zamężnych mężczyzn i seks z prostytutką we dwoje nie były uważane za zdradę. Do dziś nie jest zdradą seks eskimoski z obcym mężczyzną jeśli męża nie ma w domu kilka tygodni, itd. itp. Oczywiście definicje zdrady w Polsce czerpie się z wytycznych kościoła , nie zawsze zgodnych z pismem świętym ale zgodne z ustaleniami biskupów na kolejnych soborach. Oczywiście żyjąc w chrześcijańskiej kulturze oczekujemy od siebie i środowiska zachowań zgodnych z wytycznymi kościoła. Ale czy nie możemy poprostu w pewnej grupie osób lub w małżeństwie ustalić własnych norm zachowań?! Możemy. Weźmy np. praktykowaną przez Słowian i Bałtów "Noc Kupały" w najkrótszą noc roku, tępioną przez kościół do XIII wieku przecież robili to Nasi przodkowie, a polegało to na tym że raz w roku każdy miał prawo uprawiać seks z kim zapragnął, oczywiście za zgodą tej drugiej osoby. Odbywało się to zwykle na leśnych polanach po obrzędach i paleniu ogniska. Noc kupały praktykowana była w różnych formach i przez nieliczne grupy osób do rozbiorów Polski. Ja też wychowałam się w kilturze chrześcijańskiej więc czuję się źle że przespałam się nie z mężem.
Więc prosimy nie oceniajcie nas bo każdy ma swoje doświadczenia życiowe lepsze i gorsze oraz lepsze i gorsze przed sobą> tak naprawdę czy któraś z nas była wierna mężowi dośmierci i nie zdarzyło się jej ... może powiedzieć dopiero babcia bo tylko ona może być pewna. Pozdrawiam wszystkie Panie i życzę żeby wytrwały w wymarzonym przez siebie świecie i wizji małżeństwa, mi się nie udało, ale na szczęście małżeństwo przetrwało. Pa
Już nie czepiajmy pisma świętego.
Po co czerpać z innych kultur? Ważne jest to co czujemy i na co się godzimy, a nie to co np. masajowie praktykują. Kierujmy się swoimi wartościami.
I jeśli chodzi o mnie to jestem przekonana że wytrwam w postanowieniu małżeńskim.
To tak w formie OT
Stary 2013-01-24, 08:10   #990
wpara38
Raczkowanie

Oki
już więcej nic nie piszę na ten temat bo to forum służy innym celom. Życzę wytrwania w swoich postanoweiniach. Ja też takie szczere miałam ale mi niestety się nie udało, mogę starać się tylko na przyszłość. Wszystkiego dobrego wszystkim koleżankom z forum i aby udało Wam się zrealizować Wasze postanowienia i mażenia o tym jedynym, bo jak widzę z wypowiedzi na tym forum to znaczna część z Was miało więcej niż jednego partnera głównie dlatego że za pierwszym razem okazło się , że to jednak nie ten. Rozumiem również te dziewczyny które przed ślubem spróbowała seksu z xxx parnterów bo tak chciały i miały takie potrzeby i temperament. Więc podsumowaując niezależnie ilu miałyście partnerów 1 czy więcej niż 6 wszystko jest w porządku jeżeli sprawiło Wam to przyjemność i nie sprawiliście tym komuś przykrości. Pozdr Ania
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości