|
|||||||
| Notka |
|
| Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
| Pokaż wyniki sondy: Ilu partnerów seksualnych miałaś do tej pory? | |||
| jeszcze nie miałam żadnego |
|
807 | 14,68% |
| jednego |
|
1 979 | 36,01% |
| dwóch |
|
841 | 15,30% |
| trzech |
|
517 | 9,41% |
| czterech |
|
332 | 6,04% |
| pięciu |
|
188 | 3,42% |
| sześciu |
|
142 | 2,58% |
| powyżej sześciu |
|
690 | 12,55% |
| Głosujący: 5496. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Ilu partnerów seksualnych miałaś/eś?
Ludzie robicie niesamowity offtop. Co ma zdrada do pytania ile miałaś/miałes partnerów seksualnych.
A jak już o tym mowa Cytat:
|
|
|
|
|
|
#962 |
|
Konto usunięte
|
Otóż to. Mój partner zawsze powtarza, że np. mogę się kochać z kobietą nawet bez niego i to nie będzie zdrada.
|
|
|
|
|
#963 |
|
Raczkowanie
|
Witam ja przed ślubem miałam 1 partnera przez rok i oczywiście męża. Po ślubie (18 lat) 2 razy jednorazowo, czyli łącznie 4.
Nie palnuję więcej ale krew nie woda i ..... |
|
|
|
|
#964 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#965 |
|
Raczkowanie
|
tak> Niestety zdradziłam męża przez 18 lat 2 razy choć było miło mam wyrzuty sumienia, ale okoliczności i ich wygląd sprawiły, że tak wyszło. Ci faceci to byli prawdziwe "ciacha" nie mogłem się oprzeć. wcześniej jednego i drugiego kilka razy przelotnie znałam.
|
|
|
|
|
#966 |
|
BAN stały
|
Nie chciałbym być na miejscu twojego faceta wpara38. Odniose się do wczesniejszych postów. 80 procent facetów czuje mniejszy szacunek do takich kobiet o lekkich obyczajach.
|
|
|
|
|
#967 |
|
Raczkowanie
|
Nie czuję się kobietą o lekkich obyczajach
|
|
|
|
|
#968 |
|
Zadomowienie
|
Równouprawnienie i skrajny subiektywizm piorą babskie mózgi jak widzę.
|
|
|
|
|
#969 |
|
Raczkowanie
|
Widzę Dopamine99 , po twojej wypowiedzi, że jesteś niatrakcyjnych zakompleksionym facetem stąd Twoja opinia i chęć poznania osobowości kobiet na Damskim portalu aby móc sie do nich zbliżyć, pomimo że szukasz folmowej postaci a nie realnej kobiety
|
|
|
|
|
#970 |
|
BAN stały
|
To nie było odnośnie ciebie, bo np. Kobieta lekkich obyczajów a żona która zdradziła męża to dwie różne rzeczy. To nie wiem jak niatrakcyjny by musiał być by nie wyrwać numeru od laski w tych czasach. A odnośnie tego co jest teraz to mnie trochę zniechęca, że podryw kobiety jest taki łatwy ( zaznaczam że jestem średnioładny) A co do dopamine to myślę że może mieć trochę racji z tym subiektywizmem.
|
|
|
|
|
#971 |
|
Raczkowanie
|
A co do mnie to napisałam , że zdradziłam męża 2 razy przez 18 lat, ale skoro tak mnie ganicie to Wam faceci napiszę: Po drugiej zdradzie powiedziałam o tym mężowi bo miałam wyrzuty. I co: Dowiedziałam się , że on też to zrobił ale 3 razy. Nie było nam do śmiechu przez 2 tygodnie, ale 18 lat nie można tak zburzyć i obiecaliśmy sobie że postaramy sie zapomnieć. Nie pisałam o tym wcześniej, bo to forum o ilości partnerów anie o moralności, więc nie widziałam za zasadne. Ico Panowie uważacie, że tylko my kobiet grzeszymy? A Ci dwaj przeecież też byli męzami.
|
|
|
|
|
#972 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#973 |
|
Raczkowanie
|
Nie do końca. Poprostu odkryłam, że mnie było stać na wyznanie a mąż dopiero się przyznał jak mu powiedziałam o mnie. Czy faktycznie były 3 nie wiem. Wiem , że napewno były dwie bo to nie budziło wątpliwości ale ta trzecia to chyba zmyślona żeby był lepszy ode mnie. Ale to nieistotne. Wyjaśniliśmy sobie i jest na szczęście lżej na duszy i OK między nami
|
|
|
|
|
#974 |
|
Konto usunięte
|
Omg
Nie ogarniam |
|
|
|
|
#975 |
|
Raczkowanie
|
Proszę zadaj konkretne pytanie Annett to chętnie odpowiem, aby rozwiać Twoje wątpliwości
|
|
|
|
|
#976 |
|
Raczkowanie
|
No to zaglosowalam, swoja drogą ciekawe wyniki
|
|
|
|
|
#977 |
|
Konto usunięte
|
Wyniki akurat nieciekawe
![]() Ja się zatrzymałam, bo mam stałego partnera. |
|
|
|
|
#978 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#979 |
|
Raczkowanie
|
Aannett masz rację niezrozumiałe jest jak można zdradzać partnera. ja też tak sądziłam do 15 lat po ślubie, aż z zaskoczenia zdarzyły się przez 3 lata 2 wyskoki sama nie wiem skąd. Gdyby mnie ktoś zapytał 5 lat temu czy kiedykolwiek zdradzę męża chyba bym sie obraziła sama widzisz życie płata figle. Nigdy nie planowałam zdrady nawet nie myślałam o innych ale 2 razy tak wyszło przy "sprzyjających" rozluźnieniu obyczajów okolicznościach.
|
|
|
|
|
#980 |
|
Zakorzenienie
|
Sama nie pochwalam zdrad, ale nie wchodzę z butami do czyjegoś życia. Nic mi do niego, tak jak i chyba niektórym z Was? Nie sądzicie?
Skoro dana para (o której tu mowa) wyznała sobie prawdę, wyjaśniła, wybaczyła - to OK. Wychodzi na to, że do siebie pasują. Jak to się mawia, trafił swój na swego. A tu, proszę, stadko moralizatorskie się zebrało.
Edytowane przez nadia07 Czas edycji: 2013-01-22 o 22:02 |
|
|
|
|
#981 |
|
Zakorzenienie
|
22 lata, 2 partnerów.
|
|
|
|
|
#982 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na zdradę nie ma żadnego wytłumaczenia. Seks jest dla ludzi dorosłych, a uprawianie go z kimś przez przypadek, 'bo tak wyszło', zdradzając męża, powinno być powodem do wstydu. To, co piszesz o facetach, którzy 'też nie są grzeczni', jest dla siebie samej, żeby złagodzić wyrzuty sumienia - bo faceci są różni, tak jak kobiety- jedni zdradzają, a inni nie. Innymi słowy, stworzyłaś sobie wszystkich facetów na swój obraz i podobieństwo. Dzięki temu czujesz, że nadal przynależysz do grupy, przez co sumienie Cię nie gryzie... co nie zmienia faktu, że 80% facetów uzna Cię za... sama sobie dokończ to zdanie. |
|
|
|
|
|
#983 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I trochę kultury. Edytowane przez 201804100943 Czas edycji: 2013-01-23 o 16:05 |
|
|
|
|
|
#984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz do tego prawo, jak najbardziej Moje słowa były raczej kierowane do innych osób, które zaatakowały użytkowniczkę i za wszelką cenę postanowiły jej pokazać, że to co robi jest takie, siakie i owakie i tylko oni mają w tej kwestii monopol na rację . Sama jestem cięta na zdradę, ale nie będę ludziom mówić, jak mają żyć. Dopóki nikt mnie nie krzywdzi, ani nie krzywdzi niewinnych osób - nie wtrącam się. Jak widać, tej parze akurat odpowiada(ł) taki układ i nic nam do tego.Ba! Wczoraj miałam okazję poznać nowe słowa, typu: cuckold (wolne tłumaczenie: zdrada kontrolowana). Nie zapominajmy także chociażby o swingowaniu itp. Owszem, dla nas to może niepojęte (mamy prawo tego nie rozumieć, nie uznawać, uważać za niestosowne), ale jednak to istnieje. Niektórzy żyją w ten sposób i, znów powtórzę, nic nam do tego. Zdanie wyrażać możemy, ale ocenianie nie powinno leżeć w naszej gestii. Myślę, że jaśniej i bardziej kulturalnie już się nie da.
Edytowane przez nadia07 Czas edycji: 2013-01-23 o 17:40 |
|
|
|
|
|
#985 |
|
Konto usunięte
|
Ale zauważ że im większe poparcie dla tego typu czynów będzie, tym bardziej społeczeństwo będzie czuć "przyzwolenie" na zdrady.
Zwyczajnie nie akceptuje tego typu zachowań. Ale mimo wszystko masz rację
|
|
|
|
|
#986 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję nadia07 za słowa wsparcia. Nie należy oceniać kogoś pochopnie. żeby kogoś oceniać należałoby urodzić się i wychować w tych samych uwarunkowaniach, mieć identyczne doświadczenia życiowe i identyczny staż małżeński. To jest niemożliwe więc nieoceniajcie innych> Ja też 3 lata temu krytykowałam inne kobiety i mówiłam że mi nigdy nie może przytrafić się zdradzić mężą. A inna sprawa że nie czuję się się zdradą dobrze ale to moja i męża sprawa.
Aby mówić o zdradzie najpierw należy określić definicję zdrady, wg seksuologów "zdradą jest wszystko na co nie godzi się nasz partner" więc dla jednej pary będzie to siedzenie obok innej osoby zbyt blisko a dla innych dopiero pełny stosunek, jeszcze dla innych swing (czyli wymiana partnerów) nie będzie zdradą bo tak się umówili, jest to rozwinięcie słów nadia07 o wspomnieniu cuckold. Teraz odniosę się do słów aanneett: "Ale zauważ że im większe poparcie dla tego typu czynów będzie, tym bardziej społeczeństwo będzie czuć "przyzwolenie" na zdrady". Właśnie co jest słuszne a co nie, co jest zdradą a co nie zależy od środowiska, epoki i kultury w jakiej się wychowaliśmy. Dla przykładu u większości muzułmanów odkrycie włosów przed obcym mężczyzną jest zdradą. U masajów seks z rówieśnikami męża jest czymś codziennym. W starożytnej Grecji stosunki homoseksualne kawalerow i żonatych mężczyzn były czymś codziennym. W starożytnym rzymie seks grupowy z prostytutkami również zamężnych mężczyzn i seks z prostytutką we dwoje nie były uważane za zdradę. Do dziś nie jest zdradą seks eskimoski z obcym mężczyzną jeśli męża nie ma w domu kilka tygodni, itd. itp. Oczywiście definicje zdrady w Polsce czerpie się z wytycznych kościoła , nie zawsze zgodnych z pismem świętym ale zgodne z ustaleniami biskupów na kolejnych soborach. Oczywiście żyjąc w chrześcijańskiej kulturze oczekujemy od siebie i środowiska zachowań zgodnych z wytycznymi kościoła. Ale czy nie możemy poprostu w pewnej grupie osób lub w małżeństwie ustalić własnych norm zachowań?! Możemy. Weźmy np. praktykowaną przez Słowian i Bałtów "Noc Kupały" w najkrótszą noc roku, tępioną przez kościół do XIII wieku przecież robili to Nasi przodkowie, a polegało to na tym że raz w roku każdy miał prawo uprawiać seks z kim zapragnął, oczywiście za zgodą tej drugiej osoby. Odbywało się to zwykle na leśnych polanach po obrzędach i paleniu ogniska. Noc kupały praktykowana była w różnych formach i przez nieliczne grupy osób do rozbiorów Polski. Ja też wychowałam się w kilturze chrześcijańskiej więc czuję się źle że przespałam się nie z mężem. Więc prosimy nie oceniajcie nas bo każdy ma swoje doświadczenia życiowe lepsze i gorsze oraz lepsze i gorsze przed sobą> tak naprawdę czy któraś z nas była wierna mężowi dośmierci i nie zdarzyło się jej ... może powiedzieć dopiero babcia bo tylko ona może być pewna. Pozdrawiam wszystkie Panie i życzę żeby wytrwały w wymarzonym przez siebie świecie i wizji małżeństwa, mi się nie udało, ale na szczęście małżeństwo przetrwało. Pa |
|
|
|
|
#987 |
|
Przyczajenie
|
Proponuje zmienic nazwe tematu, na inny bardziej odpowiedni.
|
|
|
|
|
#988 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#989 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Po co czerpać z innych kultur? Ważne jest to co czujemy i na co się godzimy, a nie to co np. masajowie praktykują. Kierujmy się swoimi wartościami. I jeśli chodzi o mnie to jestem przekonana że wytrwam w postanowieniu małżeńskim. To tak w formie OT |
|
|
|
|
|
#990 |
|
Raczkowanie
|
Oki
już więcej nic nie piszę na ten temat bo to forum służy innym celom. Życzę wytrwania w swoich postanoweiniach. Ja też takie szczere miałam ale mi niestety się nie udało, mogę starać się tylko na przyszłość. Wszystkiego dobrego wszystkim koleżankom z forum i aby udało Wam się zrealizować Wasze postanowienia i mażenia o tym jedynym, bo jak widzę z wypowiedzi na tym forum to znaczna część z Was miało więcej niż jednego partnera głównie dlatego że za pierwszym razem okazło się , że to jednak nie ten. Rozumiem również te dziewczyny które przed ślubem spróbowała seksu z xxx parnterów bo tak chciały i miały takie potrzeby i temperament. Więc podsumowaując niezależnie ilu miałyście partnerów 1 czy więcej niż 6 wszystko jest w porządku jeżeli sprawiło Wam to przyjemność i nie sprawiliście tym komuś przykrości. Pozdr Ania |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Seks
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:35.