|
|
#961 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Do uzależnionych od słodyczy:) Odwyk...!
Cytat:
to dobrze, ze czujesz sie ' błogo' myslę, że sukces także można osiągnąć pozwalając sobie od czasu do czasu na małe co nieco no nie? mnie dziś brzuch boli, i w ogole mi nie dobrze wiec zyje na waflach ryżowych jeśli dzis nic się nie zdarzy będzie 8 dzien bez słodyczy, aż się dziwie, że narazie zero napadów albo potrzebny czegoś słodkiego
|
|
|
|
|
|
#962 |
|
Raczkowanie
|
daj se spokoj moze zamaist zyc zupelnie bez slodyczy i miec slabe samopoczuceie pozwol sobie np. do kolacji na ksotke czkolady (moim zdaniem czekolada powinna być tym słodyczem bo zaiwra magnez zamiast ciastko,żelek czy bułka) albo budyń waniliowy z syropem malinowym i starta kostką czekolady:d małe zło ale zawsze nie rezygnujesz zupewlnie ze slodyczy ;d
|
|
#963 |
|
Raczkowanie
|
To ja może tak z dniem dzisiejszym zacznę odwyk
Zobaczymy ile wytrwam
|
|
|
|
|
#964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I działa tak samoAle co ja tam, ja na redukcji |
|
|
|
|
|
#965 |
|
Zakorzenienie
|
A propo czekolady- zgadzam się, zawiera magnez, ale w takim razie.. Lepiej wybrać czekolde do picia.
Ja robię tak, że do dużego kubasa sypię kakao (deco moreno, gellwe, wedel- bron boze nesquick czy inne instant , rozrabiam z mlekiem na papkę, wrzucam słodzik i zalecam wrzątkiem. Smaczne, małokaloryczne i starczy na dłuższa przyjemność niż kostka czekolady
|
|
#966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż kupowałabym kakao odtłuszczone, bo zaufajcie, niektóre też maja swoją zawartość tłuszczu ![]() Albo czekoladę 85%, 90% ird. Bardzo gorzką Niesłodka, a magnezu duuuużoooo...
|
|
|
|
|
|
#967 |
|
*sportaddict*
|
ostatnio czytałam, ze za uzależnienie od słodyczy odpowiada ten sam ośrodek w mózgu, co za uzależnienia od marihuany i (chyba) kokainy oraz że łatwiej rzucić palenie, niż słodycze.
budujące
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#968 |
|
Raczkowanie
|
ja tez sobie zakupilam gorzkie kakao ;ddzisij nie szaleje ze słodyczami;d koneic dnai dziecka;d
|
|
#969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo jak dodasz sobie, że ludzie latami palą i nie mogą rzucić mimo wielu prób to będzie wniosek, że "lepiej juz jeść te słodycze niż bezsensownie się męczyć..." A do tego dopuścić nie możemy
|
|
|
|
|
|
#970 |
|
Zakorzenienie
|
Oj porazka
W ciagu 2 dni wakacji przernelam przez 200gr czekolady, 1 litr lodow, 200 gr ciastek i 3 gofry. Ale w koncu jestem na wakacjach, nie? No i byl weekend
|
|
#971 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#972 |
|
Zakorzenienie
|
Cholerka a ja wczoraj miałam taką ochotę na coś słodkiego, ajjjć... No myślałam, że nie wytrzymam. Zaczęłam tańczyć - pomogło
![]() Tak więc 15dni bez słodkości zaliczone ![]() I tak sobie myślę, że będzie ich co najmniej dwa razy więcej
|
|
|
|
|
#973 |
|
Zakorzenienie
|
dzień pierwszy
i z czystym sumieniem mogę stwierdzić że w ogóle mnie nie kusiło
|
|
|
|
|
#974 |
|
Zadomowienie
|
9 dzień
|
|
|
|
|
#975 |
|
Raczkowanie
|
7 dni.
tydzień. tralalalala.
|
|
|
|
|
#976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) działa jak czekolada a dodatkowo zmniejsza łaknienie i wydziela jakiś jakieś substancje (zabijcie, a nie wiem co! endorfiny może? ), które sprawiaja, że czujemy się szczęśliwi - no po godzinie biegania czy pływania jestem tak wypompowana, że aż szczęśliwa Czyli - aeroby zamiast czekoladek!
|
|
|
|
|
|
#977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasem jest problem zeby się do tego ruchu zmusić. Jka zacznę- cały dzień moge spedzić na siodełku, ale naprawdę najgorzej an to siodełko wyjsć... Zwłaszcza kiedy zimno i trochę to trwa zanim się człek rozgrzeje...
|
|
|
#978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja, jak mam okres i ciągoty jedzeniowe mam, fatalnie się czuję itd to właśnie ruch jest lekarstwem - dziwne, a jednak. Codziennie rano ćwiczę sobie i zauważyłam, że jeśli poradzę sobie ze wstaniem rano w "te dni" to rozćwiczę ten zbolały brzuch, to później jest dużo lepiej, niz gdy nie ćwiczę
|
|
|
|
|
|
#979 | |
|
*sportaddict*
|
Cytat:
![]() ale teraz mam okres i bez kanapki z nutellą życie traci sens
|
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#980 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#981 |
|
Zadomowienie
|
u mnie dziś mija 10 dzień i zaczęło mnie to niepokoić.
od paru dni nie jem nic poza śniadaniem (zawsze jem otręby) a gdy już jestem w domu i patrze na jakiś obiad to chce mi się od razu wymiotować. nie mam pojęcia co się dzieje, zawsze byłam wielkim głodomorem a od paru dni nie zjadłam nic poza otrębami i jabłkami a mimo to ciągle czuje sie okropnie i mam odruch wymiotny jak spojrze na jakiekolwiek jedzenie
|
|
|
|
|
#982 |
|
*sportaddict*
|
Angel, musisz jeść, bo Ci siądzie metabolizm, a organizm wysiądzie.
Postaraj się jeść, jeśli naprawdę nie możesz, idź do lekarza. |
|
|
|
|
#983 |
|
Zadomowienie
|
tak wiem wiem, zdaje sobie z tego sprawę, ale przez ostatnie pare dni czuje okropny wstręt do jedzenia.
może to przez tabletki anty, które jestem zmuszona brać, ale to dziwne, żeby takie dolegliwości pojawiły się po 2 miesiącach brania, skoro organizm powinien się już przystosować. całe szczęście zostały tylko dwie tabletki i tydzień przerwy, mama powiedziała, że jutro kupi mi coś co lubie ( ma zabronione tylko kupowanie czekoladowych rzeczy) ugotuje ulubioną zupe pomidorową i będzie czekać aż się złamie dam jutro znać czy się złamałam.
|
|
|
|
|
#984 | |
|
Zakorzenienie
|
Może to Twoja kuracja słodyczowa tak zadziałała?
![]() O mamo tez bym tak chciała, ale ja jem nawet jak nie mam ochoty :P Cytat:
Ale mam w braku czekoladę chili... I bawię się sama ze soba: jak długo to to wytrzyma?
|
|
|
#985 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#986 |
|
*sportaddict*
|
|
|
|
|
|
#987 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Jakie proporcje składników dajesz ?
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
|
|
#989 |
|
Zakorzenienie
|
W sumie to "na oko"... Duży kubek (0,4)- duża łyżka kakao (czasem czubata czasem płaska, ale zawsze ŁYCHA), słodzika... Oj dużo
nawet do 20 pastylek, mleka- 1/4-1/2 kubka i reszta wrzątek. Własnie wypitę, melduję
|
|
#990 |
|
Zadomowienie
|
ja dziś troche przesadziłam z drożdzówkami
ale co tam, musze rozruszać metabolizm po ostatnich przeżyciach najważniejsze, że 11 dni bez czekolady ostatnio mam manie na sok marchewkowy itp czyli jakieś Kubusie, pysie chociaż najlepiej mi smakuje sama marchewka, ale najgorsze, że mają w składzie cukier. po trzech latach picia tylko i wyłącznie wody mineralnej ( no jeszcze pije mleko ) mogę wypić aby pare łyków bo czuje tak zamulona i przesłodzona, że yyh. dziewczyny, mam ochote kupić sobie nim2 żujki co robić ? od dawna mam na nie ochote, ale jakoś tak zawsze udawało mi się powstrzymać i boje się, żeby nie zrobił sie napad po tych 11 dniach odwyku
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:33.

Zobaczymy ile wytrwam

), które sprawiaja, że czujemy się szczęśliwi - no po godzinie biegania czy pływania jestem tak wypompowana, że aż szczęśliwa