|
|||||||
| Notka |
|
| Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy tańczyłaś/łeś kiedyś? | |||
| Tak, i nadal tańczę |
|
379 | 55,33% |
| Tak, ale to przeszłość |
|
143 | 20,88% |
| Nie, ale mam zamiar spróbować |
|
130 | 18,98% |
| Nie, nie lubię tańczyć |
|
33 | 4,82% |
| Głosujący: 685. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Taniec
No właśnie jakoś tak dziko hehe;p;p zna ktoś z Was może jakąs stronkę z piosenkami do cza-czy i do ijva?
byłabym wdzięczna...
|
|
|
|
|
#962 |
|
Raczkowanie
|
na wrzucie można znaleźć dużo piosenek do jive i cza czy wystarczy, że wpiszesz
|
|
#963 |
|
Przyczajenie
|
Wie ktos z Was moze czy mozna sie zapisac tylko na miesiac do jakiejs szkoly tanca w Szczecinie? Bo niestety nie mieszkam w Szczecinie juz, ale w wakacje na pewno jade i chcialam sie nauczyc tanca modern, jazz.. Tylko czy miesiac wystarczy zeby cos zalapac..? :/
|
|
#964 |
|
Przyczajenie
|
no tak wiem ale mnie chodziło o jakąs konkretną stronke...ale dzięki
|
|
|
#965 |
|
Raczkowanie
|
Witam, mam 19 lat, niedawno rozpoczęłam kurs tańca towarzyskiego w czym odnalazłam wielką przyjemność i chciałabym kontynuować dalej naukę, ale potrzebuję partnera. Szukam kogoś z Opola lub okolic, może mi ktoś pomóc?
pozdrawiam |
|
|
|
|
#966 |
|
Przyczajenie
|
na pewno masz wielu kolegów
a tak na odległość to ciężko:P
|
|
|
#967 |
|
Raczkowanie
|
muzyki do waackingu szukam
|
|
#968 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#969 |
|
Raczkowanie
|
ostatnio waacking tańczyłam do :
Christina Aguilera Feat Missy Elliot - Car Wash no świetnie pasował układ do tej muzyki. możesz spróbować ; ) |
|
|
|
|
#970 |
|
Raczkowanie
|
Witam!
Czy był ktoś może na jakimś obozie tanecznym. najlepiej z okolic Opola. Wybrałabym się na te wakacje, ale wolałabym jechać na cos sprawdzonego ;> |
|
|
|
|
#971 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam pytanie odnośnie pewnego programu tanecznego na MTV (emitowanego także w Polsce).
Prowadził go koleś,który został za coś skazany i w sądzie wytańczył swoją skruchę i przeprosiny. I w tym programie pomagał innym ludziom wytańczyć to,co oni chcą przekazać innym, np. to,że są homoseksualistami albo że chcą wyjechać na studia do innego kraju itp. Chodzi mi o nazwę programu i przede wszystkim imię i nazwisko tego kolesia prowadzącego. Z góry dziękuję,sprawa dosyć pilna.
|
|
|
|
|
#972 |
|
Zadomowienie
|
Ja chodziłam na tańce w przedszkolu
Pamiętam jedynie podstawowe kroki walca angielskiego i cha-chy, ale wiadomo, że to z profesjonalnym tańcem nie ma nic wspólnego ![]() Planuję się zapisać od września na taniec towarzyski, bo uważam, że to bardzo fajna forma aktywnego spędzania czasu A i figura, mam nadzieję, się poprawi
|
|
|
#973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#974 |
|
Raczkowanie
|
ja tancze juz 10 lat
a obecnie mam 16 najbardziej kręci mnie ;p samba i wszystkie latynoamerykanskie kręcenie tyłeczkiem i te sprawy;p
|
|
|
#975 |
|
Rozeznanie
|
bardzo proszę o wypełnienie ankiety nt. tańca
wyniki potrzebne mi są do pracy licencjackiej link : http://www.moje-ankiety.pl/wypelnij/...nariusz/15627/
|
|
|
|
|
#976 |
|
Przyczajenie
|
hej wszytskim.
![]() bardzo prosze o informacje jeśli ktoś coś wie... gdzie w olsztynie bądź okolicach prowadzi się zajęcia z dancahall'u ? od dłuższego czasu zakochałam się wręcz w tym tańcu i próbuję coś sama w domu, ale to jednak nie to samo, jak bym się uczyła od kogoś kto się zna... więc prosze po raz drugi, jak ktoś coś wie to piszcie... ewentualnie jeszcze kramp. ;D ale to wątpie żeby się znalazło... z góry dziękuję za odpowiedź.
|
|
#977 |
|
Przyczajenie
|
trzeba było tak ta ankietę utworzyć żeby nie trzeba było się logowac;p;p
|
|
|
#978 |
|
Przyczajenie
|
ja tańczę salsę najczęściej w Salsa Libre, ostatnio mieli pokaz mody marki pearl, nawet nieźle im to wyszło
http://www.facebook.com/album.php?ai...4815818&ref=mf no i tu stronka spoko ciuchu: http://pearlfashion.pl/ |
|
|
|
|
#979 |
|
BAN stały
|
nieopłacona reklama
Edytowane przez fuksjaa Czas edycji: 2010-06-22 o 18:28 |
|
|
|
|
#980 |
|
Raczkowanie
|
Kontrowersyjny taniec 7-latekOstatnio w stanach było głośno o grupie 7-latek, które w
Ostatnio w stanach było głośno o grupie 7-latek, które wystąpiły na znanym konkursie tańca do piosenki Beyonce - Single ladies. Media rozgłaszały sprawę, że niby taniec był zbyt erotyczny i nieprzyzwoity jak na dzieci a stroje za skąpe i prowokujące. Rodzice nie widzieli problemu, skandal był wielki a w necie pełno było filmów z występem więc z ciekawości poszukałam film co było trudne bo po nagłośnieniu sprawy przez media filmy usunięto, ale chciałam zobaczyć czy to rzeczywiście takie nieprzyzwoite i powiem wam - mam mieszane uczucia bo taniec był super ale nie dla dzieci niestety ;/ macie link do filmu zobaczcie i powiedźcie co myślicie?? idolator.com/5504741/7-year-old-single-ladies-make-us-feel-dirty
|
|
|
|
|
#981 |
|
Raczkowanie
|
Kontrowersyjny taniec 7-latek
Ostatnio w stanach było głośno o grupie 7-latek, które wystąpiły na znanym konkursie tańca do piosenki Beyonce - Single ladies. Media rozgłaszały sprawę, że niby taniec był zbyt erotyczny i nieprzyzwoity jak na dzieci a stroje za skąpe i prowokujące. Rodzice nie widzieli problemu, skandal był wielki a w necie pełno było filmów z występem więc z ciekawości poszukałam film co było trudne bo po nagłośnieniu sprawy przez media filmy usunięto, ale chciałam zobaczyć czy to rzeczywiście takie nieprzyzwoite i powiem wam - mam mieszane uczucia bo taniec był super ale nie dla dzieci niestety ;/ macie link do filmu zobaczcie i powiedźcie co myślicie?? idolator.com/5504741/7-year-old-single-ladies-make-us-feel-dirty
|
|
|
|
|
#982 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kontrowersyjny taniec 7-latek
Wow...
Wyglądają jak małe lafiryndy...
|
|
|
#983 |
|
Rozeznanie
|
Chyba nic nie jest w stanie mnie już zaszokować. Biorąc pod uwagę wszystkie pikantne njusy, którymi jesteśmy karmieni każdego dnia - taniec tych dziewczynek to pikuś. Ktoś mądrze skomentował, że była to jednorazowa sytuacja, tego wymagał ich występ (swoją drogą - rewelacyjny) i to na umiejętnościach należało się skupić. Podobnie można się przyczepić do stroju baletnic, czy dziewczynek występujących w cyrku, problem stanowią natomiast świadome prowokujące zachowania u coraz młodszych dziewcząt, które stały się ostatnio chlebem powszednim (wystarczy włączyć fotkę).
|
|
|
|
|
#984 |
|
Zakorzenienie
|
No sorry jak mozna porównywac baletnice do takich występów?
Umiejętności tych dzieci mozna bylo przedstawic w inny sposób. A idiotow nie brakuje ,wystarczy spojrzec na wybory malej miss ,to samo robienie z dziewczynek malych starych ,delikatnie to ujmując. druga sprawa ,że dzieci nie odbierają tego w taki spoosb jak my to widzimy ,jednak myślę ,że można było zrobic inny układ. Edytowane przez paula78 Czas edycji: 2010-07-12 o 12:54 |
|
|
|
|
#985 |
|
Raczkowanie
|
jestem pod ogromnym wrażeniem ich umiejętności, chociaż dla mnie nie ma w tym tańcu nic szokującego, a jeśli chodzi o strój - scena rządzi się swoimi prawami
Wolę wierzyć w dobre sny I naiwnie ciągle ufać Że większość ludzi dobrze życzy mi, W to bardzo mocno wierzę Chociaż się nieraz jeszcze sparzę I z niejedną ścianą zderzę Zanim obrosnę tak jak większość w grubą skórę Chce żeby wiara i emocje brały górę |
|
|
|
|
#986 |
|
Wtajemniczenie
|
Dla mnie to przesada. Taniec jest istotnie dobry technicznie, ale jawnie erotyczne wygibasy małych dzieci wzbudzają we mnie niesmak.
---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Te umiejętności można było pokazać w zupełnie inny sposób, przy zupełnie innym tańcu - dopasowanym do ich wieku i fizyczności. |
|
|
|
|
#987 | |
|
Rozeznanie
|
Może to rzeczywiście nieodpowiedni przykład (tym bardziej, że balet to widowisko z wyższej półki) ale miałam na myśli tylko i wyłącznie kostium, to samo tyczy się gimnastyki artystycznej - wydaje mi się, że należy odróżnić występ od normalnego zachowania. Nie zrozum mnie źle, nie bronię tutaj choreografa, czy samej idei ale w dobie tak przesyconych seksem wideoklipów, widowisko dziewczynek nie powinno bulwersować, tym bardziej społeczeństwo amerykańskie, które od lat promuje taki właśnie wizerunek. Swoją drogą, która z nas nie paradowała w obcisłych topach odsłyaniających pępek chcąc upodobnić się do Spicetek, czy Britney? Różnica taka, że wtedy to było już szczytem ekstrawagancji, teraz te "autorytety" stały się nieco bardziej odważne.
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#988 |
|
Raczkowanie
|
A co tam jest erotycznego? Kilka shake`ów? Nie przesadzaaajcie, taniec na rurze jest teraz traktowany jako dziedzina fitnessu i nikt afery nie robi
. Nawet jakby ten układ zatańczyły nastolatki czy dorosłe kobiety, to i tak byłoby kilka głosów, że ruszają się jak ladacznice. A ich fizyczność jak widać dała radę
Wolę wierzyć w dobre sny I naiwnie ciągle ufać Że większość ludzi dobrze życzy mi, W to bardzo mocno wierzę Chociaż się nieraz jeszcze sparzę I z niejedną ścianą zderzę Zanim obrosnę tak jak większość w grubą skórę Chce żeby wiara i emocje brały górę |
|
|
|
|
#989 |
|
BAN stały
|
Jak dla mnie super występ, jako dziewczynka też tańczylam i miałam na sobie różne stroje. Dziewczynki świetnie się bawiły i nie widziały w tym nic złego, a publika też była zadowolona. Nie mialy przecież gołych pup i pejczy w ręku.
|
|
|
|
|
#990 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro dla doroslych ludzi te gwiazdy to przerost formy nad trescia nieorzumiem dlaczego pozwalamy nasze dzieciwtłaczać w machine sprzedaży ubrań ,gadżetów promowanych twarzą swietnie zarabiajacej gwiazdy ,ktora ma w d.. dzieci wazna jest kasa. Jestem zdecydowaną przeciwniczką hodowanie głupich ,bezmyśnych konsumentów szolbiznesu. Cytat:
A chyba nikt rozumny nie wierzy w gadki ,że wybiera sie osobowość. Cytat:
dorosłe kobiety to nie dzieci .różnicy chyba nie trzeba tłumaczyć. Cytat:
trudno wymagac od dzieci aby widzialy w zabawie cos zlego . Mnie to nie odpowiada widac jestem starą konserwą a może widzę sprawę od strony zagrożeń jakie czekaja na dzieci. |
||||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:32.

byłabym wdzięczna...

A i figura, mam nadzieję, się poprawi
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)