Aparaty ortodontyczne cz.II - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-08-20, 18:47   #961
kasiek87
Kokon pro

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
dziekuje za odpowiedzi to juz wiem co i jak, tylko dalej sie zastanawiam czy odlozyc tą wizyte czy ryzykować ehh. Najlepiej pojde jutro i przedstawie orto sytuacje i zobaczymy co mi poradzi aaaaaa juz sie boje na sama mysl
nie ma sie co bac wiesz separacje raczej sa troche nieprzyjemne gdy cos gryziesz a tak same z siebie to raczej nie bola no i kondolencje, ze bedziesz miec wyciski nie lubie tego ^^ moja orto zawsze uzywa smaku "exotic" ^^pozdrawiam

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-20, 19:04   #962
Zuziku
Zadomowienie

GG do Zuziku

jaka u mnie pogoda
piekna taka hipnotyzujaca
jest jasno, ale nie ma zadnego zrodla swiatla, a niebo jest takie ciemno-blekitno-szare i bloki wygladaja jak by byla noc

a u Was?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg niebo.jpg (49,6 KB, 20 załadowań)
Stary 2007-08-20, 19:06   #963
smv
Zakorzenienie

hej kasiek moje dziasełko wciąz boli ale troche mniej ale mimomwszystko nie jest najmlisze to uczucie
Stary 2007-08-20, 19:27   #964
kasiek87
Kokon pro

a mnie boli i boli spuchniete dalej a za 8 dni wizyta ;/ i orto pewnie powie, ze mozna robic wyciski, a mi sie dalej nie podoba ustawienie zebow chrumcik

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

Stary 2007-08-20, 20:12   #965
smv
Zakorzenienie

heeh wymyslasz ale w sumie sie nie dziwie...sma abym chxiala miec perfect ja mama wizyte za 3 tyg dopiero..ale to szybko minelo;O
Stary 2007-08-20, 20:29   #966
alufa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
hej kasiek moje dziasełko wciąz boli ale troche mniej ale mimomwszystko nie jest najmlisze to uczucie
mnie też boli dziąsło. szczerze? chyba pierwszy raz w życiu mam dość aparatu boję się, że te dziąsła nalezą mi na końce zębów i że narobię sobie biedy domyślam się, że jest to spowodowane złą higieną. ale ja na prawdę staram się porządnie myć i płukać te zęby a jak powiem orto, że dziąsło mnie boli to karze mi kupić erudril i masować dziąsła (jak zwykle)

a z ciekawostek. moje niebieskie gumasy stały się zielone
alufa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-20, 21:06   #967
Ahtaga
Wtajemniczenie

troche mnie pocieszyłyście teraz znowu sie obawiam drugiej rzeczy, a mianowicie mam siodemke w trakcie leczenia kanałowego i ciekawe czy da sie tą separacje założyc i pozniej dokonczyc leczenie

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333
Ahtaga jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-08-20, 21:20   #968
kasiek87
Kokon pro

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
heeh wymyslasz ale w sumie sie nie dziwie...sma abym chxiala miec perfect ja mama wizyte za 3 tyg dopiero..ale to szybko minelo;O
no wlasnie chcialabym,zeby to byl tylko moj wymysl, ale inni tez to widza, wiec nie chce zdjac mimo ze mam dosc, a pozniej dalej sie nie szczerzyc bo cos bedzie nie tak, skoro tyle sie nameczylam to namecze jeszcze ze 2 msce bede twarda ^^

Cytat:
Napisane przez alufa Pokaż wiadomość
mnie też boli dziąsło. szczerze? chyba pierwszy raz w życiu mam dość aparatu boję się, że te dziąsła nalezą mi na końce zębów i że narobię sobie biedy domyślam się, że jest to spowodowane złą higieną. ale ja na prawdę staram się porządnie myć i płukać te zęby a jak powiem orto, że dziąsło mnie boli to karze mi kupić erudril i masować dziąsła (jak zwykle)

a z ciekawostek. moje niebieskie gumasy stały się zielone
hmm od zlej higieny to dostalabys zapalenia dziasel jak juz ;] moje jedne gumki tez zrobily sie zielone tylko, ze najpierw byly srebrne :P dobrze, ze nie byly z przodu ^^

Cytat:
troche mnie pocieszyłyście teraz znowu sie obawiam drugiej rzeczy, a mianowicie mam siodemke w trakcie leczenia kanałowego i ciekawe czy da sie tą separacje założyc i pozniej dokonczyc leczenie
mysle, ze nie powinno byc problemu z ta siodemka a mialas usowane zeby czy bedziesz miala rozszerzene podniebienie?

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

Stary 2007-08-20, 21:29   #969
Ahtaga
Wtajemniczenie

nie miałam nic usuwane, o podniebieniu tez nic nie mowila, tylko ze zrobimy wycisk i separacje
a ta siodemka tak mi dokucza ze mogli by mi wyrwac i by byl spokoj

Stary 2007-08-20, 22:05   #970
Zuziku
Zadomowienie

GG do Zuziku

athaga w zadnym wypadku zla higiena! tylko ze jakas czesc aparatu dotyka dziasla a dziaslo tego nie toleruje i widzisz co sie dzieje ;]
ale ono wraca do normy po sciagnieciu aparatu wiec sie nie boj
i praktycznie kazdemu sie tak dzieje

karmen czemu nikt Ci nie odpowiedzial? o.O
moze sprawdz czy przypadkiem drucik nie wypadl z pierscienia, mi tak sie stalo pare razy az w koncu orto zalozyla na te 2 zeby lancuszek i bylo po problemie
Stary 2007-08-20, 22:39   #971
tewunia
Raczkowanie

a mi z tylu spochlo dziaslo tak jakby moze 8 miala lezcpoza tym nie wiem czy to reakcja na aparat ale na wew stronie ward w tych miejscach co aparat dotyka buzi zaczely mi sie robic plesniawkipioka strasznie.i mama pytanko czy to moze byc reakcja na aparat???moze jakies uczulenie???

tewunia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-08-20, 22:45   #972
rutka_86
Raczkowanie

aaale mnie ząby bola masakra.. usunelam dwa na raz i masz babo placka jeden loozik -szybko poszlo ale z drugim to sie 15 minut praktykantka męczyla tak mi rozcharatala dziaslo ze zwijam sie z bolu . nie wiem czy to tak musi bolecałaaaaaaaa aaaa...

TEWUNIA widze ze obie dzisiaj takie poszkodowane i popuchniete... ale spoko damy rade
rutka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-20, 22:48   #973
Zuziku
Zadomowienie

GG do Zuziku

zeby sie wyrywa z jednej strony zeby mozna byla druga gryzc przez tydzien ;p

tewu- jak masz twarde pod dziaslem to osemka, miewasz jakies alergie? nikiel, kolczyki itd itp? ale raczej aparatow sie nie produkuje od lat ze stopow z niklem
Stary 2007-08-20, 22:57   #974
tewunia
Raczkowanie

wlasnie nie mam nosze srebro zloto sztuczna bizuterie i nic a tu sie takie porobily jak u maluch noworodkow ,piecze strasznie.nic jesc bo to piecze nic gryzc bo zabki bolado czego doszlosama wode pic

tewunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-20, 23:09   #975
Zuziku
Zadomowienie

GG do Zuziku

no to zadna alergia ;]
nie wiem co to sa te plesniawki, ale ja mialam tak, ze porobily mi sie takie wglebienia w jamie ustnej w miejscach gdzie zamki dotykaly policzkow i troche to trwalo i bolalo zanim te policzki sie przyzwyczaily do zamkow i 'dostosowaly' do nich ;] wiec raczej bedzie dobrze
Stary 2007-08-21, 06:14   #976
smv
Zakorzenienie

o jej kobity nie narzekajcie tak! wszytskie tak cierpimy od czytannia postów az mnie wsio pobolało..
ja tez chodze obolalła dla pocieszenia powiem, mam dziaslo spuchniete namojej 99% wyrznietej ósemce, od pierscienia znow mam dziure w policzku, tak sie zastanawiam czy jakies gówno sieprzez to nie moze zorbic w Buzi...jakby nie patrzec to przeciez caly czas jest ranione, zawsze jak gryzlam policzek to sie mam darła n amnie ze raczyska sie nabawie....ciekawe...

lacze sie w bolu ale nie wolno tak narzekac;* buziolki dla wszytskich spiochów
co wy w nocy tak dlugo robicie;>
Stary 2007-08-21, 06:19   #977
alufa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tewunia Pokaż wiadomość
a mi z tylu spochlo dziaslo tak jakby moze 8 miala lezcpoza tym nie wiem czy to reakcja na aparat ale na wew stronie ward w tych miejscach co aparat dotyka buzi zaczely mi sie robic plesniawkipioka strasznie.i mama pytanko czy to moze byc reakcja na aparat???moze jakies uczulenie???
wiesz co? to nie są pleśniawki tylko takie białe wygryzione ranki jak nie miałam aparatu wygryzałam sobie nieświadomie policzki od wewnątrz i też miałam takie "pleśniawki". ogólna powiedziała, że to ranki teraz jak mam aparat, czasami taki pręcik wbija mi się w policzek i też mi się robią te ranki. tak więc podejrzewam, że to normalne

ja stosuje na to SOCJOCERYL a na miejsce, które mnie obciera wosk

dziewczęta mi te dziąsła naszły aż na 6 zębów wizytę mam na początku miesiąca. wtedy zapytam co to jest tak na prawdę

dzięki za znoszenie moich marudzeń :p
alufa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-21, 06:37   #978
Isenia
Rozeznanie

Cytat:
nie miałam nic usuwane, o podniebieniu tez nic nie mowila, tylko ze zrobimy wycisk i separacje
a ta siodemka tak mi dokucza ze mogli by mi wyrwac i by byl spokoj
Z tą separacją to jest chyba tak, że im ma się bardziej ściśnięte ząbki tym one bardziej bolą. Przy nacisku na ząb czuć takie kłucie aż do środka głowy, przynajmniej przez pierwsze 3-4 dni, więc ja bym radziła Ci wyleczyć ten ząbek przed ich założeniem, bo może byc dużo nieprzyjemniej niz zwykle....
Isenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-21, 07:29   #979
zlosnica85
Raczkowanie

dla mnie separacja była najgorszą rzeczą jaką w życiu przeszłam...
a przeszłam wiele,

za to mam teraz nagrodę bo po zadnej wizycie u orto jeszcze mnie zęby nie bolały (a i tak sie przesuwają). Nie bolało mnie ani po założeniu aparatu ani po aktywacji.
zlosnica85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-08-21, 09:06   #980
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

dzisiaj idę do orto na założenie dolnego aparatu, mam nadzieje że szybko się przyzwyczaje trochę sie obawiam jak bede gryzła ale jakoś to będzie, miłego dnia dziewczyny
Madziorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-21, 09:09   #981
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken

Dołączam do grona obolałych :P Wczoraj doszły nowe zamki no i dziś już są teg efekty :P Mianowicie drut mi wyciąga piątkę na swoje miejsce i od czasu do czasu boli przez całą czaszkę :P Jeszcze nie jadłam śniadania, czuję że to będzie hard core A z tego co pamiętam, to pleśniawki to to samo co afty - tewunia, spróbuj może specyfiku na nie czyli "aphtin" . Myślę że to wszystko związane z aparatem, bo przecież to nie jest naturalne, żebyśmy miały metal w buzi i dlatego niektórzy tak się męczą :/. Ja jakoś ograniczam się do ruszających się i bolących zębów (mam nadzieję, że nic nowego nie wyskoczy :P) Pozdrawiam wszystkie cierpiące
Stary 2007-08-21, 09:33   #982
Zuziku
Zadomowienie

GG do Zuziku

afty? fuuj :P
ja przez cale 2 lata zadrutowania mialam tylko jedna, i to na miesiac przed sciaganiem sie zrobila- tak na dowidzenia
jesli afty to to moze byc od aparatu, ale jesli to sie robi w rownym rzadku, to to sa tylko otarcia
Stary 2007-08-21, 09:58   #983
Ahtaga
Wtajemniczenie

dziewczyny, czy mini zamki roznia sie od tych normalnych ceną?

Stary 2007-08-21, 10:07   #984
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny, czy mini zamki roznia sie od tych normalnych ceną?
to zalezy od orto, ale sie roznia, bodajze mini sa drozsze ja jesem posiadaczka mini tak jak tutaj wiekszosc (chuba)

ja rowniez dolaczam do grona obolalych, 2,3 i 4 tak mnie bola jakbym mi je ktos wyrywal i to od 2 dni taki bol mnie przeszywa a ogolnie zabki spoko wlasnie chcialam sobie dzsiaj na sniadanie kuic chalke ale jak na zlosc wszedzie wykupili i musialam sie pocieszyc chlebem bez skorki

moj TŻ wraca 28.08 i zobaczy mnie w aparaciku pierwszy raz na zywca jestem ciekawa co powie...heheh zycze miloego dnia, ja dzisiaj mam dzien z ogorkami
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-21, 11:11   #985
kasiek87
Kokon pro

chrumk a ja mam obolaly i spuchniety wezel od tej durnej osemki grr.. normalnie tak mnie to wkurza bo co bym nie robila to boli, a jak nic nie robie to tez boli yhh... my to jestesmy tacy dobrowolni meczennicy :P juz nie marudze ide obiad gotowac czy cos ;]

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

Stary 2007-08-21, 12:02   #986
IraKlara
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do IraKlara

Jak ja dawno tu nie zaglądałam

Noszę aparat na dolnym łuku juz prawie rok (minie dokładnie 11 września) a szpary po piątkach ciągle są duże I szczerze mówiąc to od jakiś 3 miesięcy w ogóle nie widzę różnicy... Mam nadzieje ze jakos mi sie to w szczękach ruszy i sie ładnie będzie prostować

Pozdrawiam
IraKlara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-21, 12:51   #987
Ahtaga
Wtajemniczenie

uwaga uwaga, wklejam swoje krzywulasy jeszcze przed zadrutowaniem. Jak myślicie, ciężki przypadek? obym nie miała podniebienia...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 070821_134733.jpg (28,8 KB, 64 załadowań)

Stary 2007-08-21, 12:53   #988
rutka_86
Raczkowanie

noi juz znam przyczyne tego bolu dziąsęłów moich krwotoka malego dostalam po wyrwaniu ale ju coraz lepiej noi powiem Wam ze jak wszystko bedzie ok to moze jutro orto zalozy mi juz drutki))
Stary 2007-08-21, 13:03   #989
rutka_86
Raczkowanie

noi znam przyczyne bolu tych moich dziąsełów dostalam krwotoka malego ale juz coraz lepiej nio i powiem Wam ze jak wszystko bedzie oki to jutro 0rto zalozy mi juz druciki)) w koncu..

Miłego dzionka zycze
Stary 2007-08-21, 14:30   #990
klamaja
Rozeznanie

witam!!
Dziewczyny mam zapytanko nosiła któras zółte lub pomaranczowe gumeczki albo kombinacje z tymi kolorkami poszalec z ligaturkami

Jezeli tak pokazałybyscie mi foteczke??

Ciekawi mnie bo jutro mam pierwsza wizyte po załozeniu aparaciku, i tym razem chciałam sobie poszalec z gumeczkami ale nie mam pojecia jakie by sobie załozyc
klamaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości