![]() |
#961 | ||
Konto usunięte
|
Dot.: Mamy majowe 2017 cz.V
Cytat:
Cytat:
Tez tak wlasnie mam... I znowu mam uderzenia gorąca... Byle do 17 i jutro wolne bo na rządanie a w przyszłym tygodniu tylko wtorek i środa i wolne w koncu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#962 |
Wtajemniczenie
|
nie to nie ode mnie, ale jest super, kolor mega!
![]() jedynie co można się czepiać to do kształtu tych wanienek dla noworodków tak w ogóle, one często są płaskie i długie, woda się giba na wszystkie strony, łatwo wylać niechcący. no i po co takie długie, jak dziecko jak już ma ok. 5-6 miesięcy to sobie siedzi i nie zdąży urosnąć do pełnej długości takiej wanienki bo już nie będzie chciało leżeć tylko siedzieć. z racji na powyższe u nas teraz jest wanienka z Ikei, fajny kształt i głębsza, no i bardziej stabilna mi się wydaje. |
![]() ![]() |
![]() |
#963 |
Zakorzenienie
|
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7177086 6]Kurczę nie wiem czy młoda mi sie czasem znowu główka do góry nie obróciła bo strasznie mnie łomocze w lewym dolnym rogu mojego brzucha... Albo raczkami mnie kopie hahah
![]() Słabo sie cos czuje dzisiaj jak by mdłości mi wróciły... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] A wlasnie! Ja zapomnialam napisac... mi wrocily :-(. W czwartek caly dzien czulam sie jak przejechana walcem i wieczorem mylismy z tz zeby i soczyscie spawiowalam 3 razy ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#964 |
Zakorzenienie
|
Milutek - tak myślałam, że przekręcę u kogo to widziałam - jeszcze mi się nie zdarzyło trafić chyba
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#965 |
Wtajemniczenie
ski
|
Jakie ciuszki na wyjście przygotowujecie dla dziecka? Myślałam o spiochach + kaftanik. Dobre połączenie?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#966 |
Zakorzenienie
|
Kiwaczka - ja wstępnie body z długim rękawem, spodenki lub półśpiochy, na to kombinezonik i ewentualnie kocyk
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#967 |
Zakorzenienie
|
Ja mam body z dlugim rekawkiem i kombinezon ocieplany taki grubszy. A do szpitala mam jakies 3km
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#968 | |
Zakorzenienie
|
Mamy majowe 2017 cz.V
Cytat:
Powiem Ci tak, byłam dzisiaj na sr i było o laktacji. Nie dopytywałam za bardzo, bo każda sie wyrywała z dziwnymi pytaniami. Ale po sr zagadalam z położna o moim cc, bo ona jest tam jaka główna położna chyba. Umówiłam sie z nią na środę w szpitalu, ma mi załatwić wizytę z lekarzem który kwalifikuje do cc i ogółem oprowadzić po oddziale i opowiedzieć. Wiec zapytam napewno o karmienie. Bo inaczej jest po cc a inaczej po SN. Wróciliśmy do domu zjadłam obiad i teraz muszę chwile sie przespać, bo az mnie oczy szczypią. Tz kupił sam z siebie szumisia, nie bedzie czekał czy moze ktoś kupi. Jak mi sie zachce to tez dzisiaj zrobie kopiec Kreta :P Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
02.05.2012 ![]() 14.04.2017 Maksymilian ![]() ![]() 13.05.2022 Filip ![]() Edytowane przez gornek Czas edycji: 2017-03-11 o 14:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#969 |
Raczkowanie
|
Ja spotkałam się z położną w szpitalu. Oprowadziła mnie po oddziale, wszystko pokazała, a potem na spokojnie omówiłyśmy, co mnie interesowało. Bierze za usługę 600zł. Mam się zastanowić i dać jej odpowiedź.
Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka
#970 |
Zakorzenienie
|
Z tego co wiem, to w szpitalu z którego jest położna na sr nie biorą żadnych opłat, nawet mówiła ze do karmienia po cc podają troche inaczej, ale mma sie tym nie przejmować bo mi pomoga położne w szpitalu. Na dodatek oficjalnie u nich nie ma czegoś takiego jak płatna opieka położnej
![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
#971 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#972 |
Konto usunięte
|
Młoda ma chyba dzis zły dzien tak mnie bije ze az boli i faktycznie obróciła sie główka do góry bo wlasnie ma czkawkę o czuje ja pod zebrami... A przy szyjce strasznie mnie kopie ze boje sie ze zaraz wyleci
![]() ![]() |
![]() |
#973 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#974 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym mam właśnie masakrę w domu, bo mi przywieźli nowe meble... Nie wiem czy TŻ da radę sam to złożyć ![]()
![]() |
#975 |
Zakorzenienie
|
Decorail: Fajna ta wanienka
![]() Chyba powoli nam wszystkim zaczyna robić się ciężko i występuje pogorszenie samopoczucia. Dzisiaj też na dzień dobry wymioty, a jak wymioty to i krew z nosa. Mały musiał skopać mi wątrobę bo wymioty mam tylko wtedy no i milion plamek na twarzy. Wyglądam dzisiaj jak kupa. Byli teściowie... mama tż się na wszystkich obraziła ![]() Ta kobieta mnie rozwala całkowicie, nie ma za grosz poczucia humoru ![]() Przywieźli nam trochę ubranek, co prawda nie w moim guście, ale to i tak miły prezent. Zapraszali nas na święta, ale wątpię, że się wybierzemy, u nich ciężka atmosfera w domu, plus podróż pociągiem z tłumem ludzi, no nie bardzo. Wole zostać w domu i pooglądać telewizję ![]() A maluszka na wyjście sama nie wiem jak ubrać, ciężko się wstrzelić jaka pogoda będzie. Ale tyle co ze szpitala do samochodu to jakieś body, spodenki, bluza i kocyk powinny starczyć. |
![]() ![]() |
![]() |
#976 |
Zadomowienie
|
Kiwaczka, właśnie robię muffinki wg Twojego przepisu. Ciasto w smaku super! Wrzuciłam też czekoladę do niektórych
![]()
#977 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny,
Trochę mnie nie było... Tak jak pisałam miałam gości i na szczęście właśnie pojechali... Muszę przyznać że wymęczyłam się przez ten tydzień... Wybaczcie że nie będę cytować... Niestety coś mnie złapało - chyba z tego przemęczenia - i mam taki katar że momentami nie mogę oddychać 😢 Jakoś udało mi się teraz zasnąć bo noc była tragiczna... Czy ktaś z Was ma bądź kupiła wózek Roan Bass Soft? Widziałam jeszcze nowość Hugo Amelis Love - nie wiem na który się zdecydować. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#978 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#979 | |
Wtajemniczenie
ski
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#980 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moi znajomi mają ten wózek Roan, są zadowoleni. Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#981 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
He he ode mnie ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#982 |
Zakorzenienie
|
Martirybka - haha, też na M
![]() ![]() ![]() ![]() Marta - to o co teściowa się obraziła? ![]() Machnęłam sobie godzinną drzemkę i właśnie dochodzę do siebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#983 |
Zakorzenienie
|
Mamy majowe 2017 cz.V
Ale mam dzisiaj ciężki dzień. Jakas taka nie wiem jestem bez energii. Po 17 wstałam, ogarnelam kuchnie, zmywarka chodzi, wrzuciłam kopiec Kreta do piekarnika. Chciałam zobaczyć jak działa szumis ale dupa, nie mam baterii xd ja oczywiście w stresie, bo młody cos sie nie ruszał tylko cos tam kopnął na szkole rodzenia ale teraz zjadłam kawałek czekolady i sobie pływa :P ile to sie człowiek stresu naje jak nie czuje ruchów :/
Pytałam o laktatora na sr to ona mówiła, ze przed porodem nie warto kupować ani laktatora ani butelki, bo to nie komuna ze nic nie idzie kupić. Jeżeli chodzi o pokarm każda go ma, jedna szybciej druga pózniej ale jeżeli będziemy zle przykładać dziecko do piersi to moze być tak, ze nie będziemy mogły karmią. Prawidłowa laktacja zaczyna sie dopiero 4 dobę po porodzie i jeżeli dziecko po urodzeniu nie bedzie chciało odrazu jeść, to mamy sie nie przejmować bo prawdopodobnie jest najedzone bo opilo sie wód płodowych. Bardzo fajnie tłumaczyła wszystko, mówiła ze jeżeli ja będę mieć u nich ta cesarkę i to w tygodniu to położne i doradca laktacyjny mi pomoże znaleźć najlepsza pozycje do karmienia. Ale mam teraz o tym nie myślec, bo zrobią wszystko zeby mi pomoc. Wiec jeżeli faktycznie uda mi sie dostać tam bez komplikacji przy tym skierowaniu na cc i mnie nie odeślą z kwitkiem to chyba tam urodzę. Bo ponoć przychodzę z samego rana ok 7.30 i tego samego dnia mam juz cc. Okaże sie, bo w środę chce podjechać tam do szpitala. Będę wiedziała na czym stoję, bo we wtorek mam usg 3 trymestru. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
#984 |
Zakorzenienie
|
Gornek - no to ładnie Ci się wyklarowało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#985 |
Zakorzenienie
|
Obym w środę tez miała dobre wieści. Muszę ta babkę co bedzie mi robić usg poprosić o dokładny opis łożyska, zeby mieć jakas podstawę. Bo przecież wizytę u swojej lekarki mma dopiero 28.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
#986 |
Konto usunięte
|
Zaczynam sie serio czuć jak w I trymestrze... Mdłości, zero energii i odrzuca mnie zapach mięsa
![]() ![]() |
![]() |
#987 |
Zakorzenienie
|
Effpe ja pierwszy raz przez cała ciaze wymiotowałam 2 tygodnie temu, pewnie przez krewetki ale sam fakt, ze mi w 1 trymestrze nic nie było a tu nagle cos takiego. Tez sie czuje dziwnie, głowa boli, energii jakos mniej, jestem nerwowa. Chyba takie uroki niestety :/
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
#988 |
Zadomowienie
|
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7178075 1]Zaczynam sie serio czuć jak w I trymestrze... Mdłości, zero energii i odrzuca mnie zapach mięsa
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] My składamy szafę, tzn tz z mamą składa, bo mnie się w głowie kręci, jak na początku... ale nadzoruje z fotela ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#989 |
Zakorzenienie
|
My dzisiaj pojezdzilismy po sklepach meblowych i nic nie kupilismy
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#990 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:01.