Mamy majowe 2017 cz.V - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-11, 12:59   #961
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Dot.: Mamy majowe 2017 cz.V

Cytat:
Napisane przez angellinka Pokaż wiadomość
Effpe odnośnie ułożenia małej - gdzie teraz czujesz czkawkę małej?
Bo u mnie wczoraj znowu czkawkę czułam w innym miejscu. Tydzień temu miała główkę do góry i czkawkę czułam nisko, później na wysokości pępka i była główką do dołu. Dzisiaj znowu czkawkę czuję nisko.

Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka
Wczoraj wieczorem czułam na dole... Ale cała noc sie wypychala i dzis to samo... Mam wrazenie ze w wątrobę mnie stuka bo to az nie przyjemne uczucie.. W pon mam usg wiec sie dowiem...

Cytat:
Napisane przez misja0181 Pokaż wiadomość
Ania90 dobrze, że mama stara się chociaż jako tako, choć po wcześniejszych akcjach zawsze już będziesz na dystans. Ale jeszcze chwila i będziecie z mężem na spokojnie sami w domu

Fellicity tak to już jest z tymi mamami. Moja też szalała z zakupami zanim się Sebek urodził.

Efffpe w III trymestrze podobno mogą wrócić dolegliwości z I. Ja też mam wrażenie, że dość często mi się mdłości zdarzają, zwłaszcza jak się głodna zrobię, a tak miałam właśnie na początku.

Tez tak wlasnie mam... I znowu mam uderzenia gorąca... Byle do 17 i jutro wolne bo na rządanie a w przyszłym tygodniu tylko wtorek i środa i wolne w koncu

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-11, 13:02   #962
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez decorail Pokaż wiadomość

A to moja odgapiona od Milutka??? wanienka
nie to nie ode mnie, ale jest super, kolor mega! właśnie widziałam wcześniej, że któraś mamusia ją sobie kupiła, naprawdę fajna.

jedynie co można się czepiać to do kształtu tych wanienek dla noworodków tak w ogóle, one często są płaskie i długie, woda się giba na wszystkie strony, łatwo wylać niechcący. no i po co takie długie, jak dziecko jak już ma ok. 5-6 miesięcy to sobie siedzi i nie zdąży urosnąć do pełnej długości takiej wanienki bo już nie będzie chciało leżeć tylko siedzieć. z racji na powyższe u nas teraz jest wanienka z Ikei, fajny kształt i głębsza, no i bardziej stabilna mi się wydaje.
Stary 2017-03-11, 13:18   #963
vikuniaa
Zakorzenienie

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7177086 6]Kurczę nie wiem czy młoda mi sie czasem znowu główka do góry nie obróciła bo strasznie mnie łomocze w lewym dolnym rogu mojego brzucha... Albo raczkami mnie kopie hahah

Słabo sie cos czuje dzisiaj jak by mdłości mi wróciły...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

A wlasnie! Ja zapomnialam napisac... mi wrocily :-(. W czwartek caly dzien czulam sie jak przejechana walcem i wieczorem mylismy z tz zeby i soczyscie spawiowalam 3 razy , ale kochany byl i mi trzymal wlosy .

Stary 2017-03-11, 13:24   #964
decorail
Zakorzenienie

Milutek - tak myślałam, że przekręcę u kogo to widziałam - jeszcze mi się nie zdarzyło trafić chyba tak zerknęłam na tą wanienką i jest głęboka, ale fakt długa, chociaż ja specjalnie wzięłam sobie większą w praniu wyjdzie czy się sprawdzi - nie ukrywam, że kierowałam się głównie względami estetycznymi
decorail jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-11, 13:27   #965
Kiwaczka
Wtajemniczenie

Jakie ciuszki na wyjście przygotowujecie dla dziecka? Myślałam o spiochach + kaftanik. Dobre połączenie?

Kiwaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-11, 13:30   #966
decorail
Zakorzenienie

Kiwaczka - ja wstępnie body z długim rękawem, spodenki lub półśpiochy, na to kombinezonik i ewentualnie kocyk
Stary 2017-03-11, 13:47   #967
vikuniaa
Zakorzenienie

Ja mam body z dlugim rekawkiem i kombinezon ocieplany taki grubszy. A do szpitala mam jakies 3km

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-03-11, 14:04   #968
gornek
Zakorzenienie

Mamy majowe 2017 cz.V

Cytat:
Napisane przez angellinka Pokaż wiadomość
Gornek czy dowiadywałaś się, jak w twoim szpitalu jest z karmieniem po cc. Chodzi mi o czas przed pionizacją. Ja na razie mam niestety 60% szans na cc, ostatnio spotkałam się z położną ze szpitala, w którym chcę rodzić i co innego położna mi mówiła a co innego na stronie szpitala opisują. Ogólnie, żeby nie dokarmiali muszę zapłacić położnej za podawanie mi małej do cyca. No chyba, że uda mi się urodzić sn.

Powiem Ci tak, byłam dzisiaj na sr i było o laktacji. Nie dopytywałam za bardzo, bo każda sie wyrywała z dziwnymi pytaniami. Ale po sr zagadalam z położna o moim cc, bo ona jest tam jaka główna położna chyba. Umówiłam sie z nią na środę w szpitalu, ma mi załatwić wizytę z lekarzem który kwalifikuje do cc i ogółem oprowadzić po oddziale i opowiedzieć. Wiec zapytam napewno o karmienie. Bo inaczej jest po cc a inaczej po SN.
Wróciliśmy do domu zjadłam obiad i teraz muszę chwile sie przespać, bo az mnie oczy szczypią.
Tz kupił sam z siebie szumisia, nie bedzie czekał czy moze ktoś kupi.
Jak mi sie zachce to tez dzisiaj zrobie kopiec Kreta :P

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Edytowane przez gornek
Czas edycji: 2017-03-11 o 14:07
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-11, 14:09   #969
angellinka
Raczkowanie

Ja spotkałam się z położną w szpitalu. Oprowadziła mnie po oddziale, wszystko pokazała, a potem na spokojnie omówiłyśmy, co mnie interesowało. Bierze za usługę 600zł. Mam się zastanowić i dać jej odpowiedź.

angellinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-11, 14:12   #970
gornek
Zakorzenienie

Z tego co wiem, to w szpitalu z którego jest położna na sr nie biorą żadnych opłat, nawet mówiła ze do karmienia po cc podają troche inaczej, ale mma sie tym nie przejmować bo mi pomoga położne w szpitalu. Na dodatek oficjalnie u nich nie ma czegoś takiego jak płatna opieka położnej ale

Stary 2017-03-11, 14:32   #971
misja0181
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kiwaczka Pokaż wiadomość
Nie wyszłam z domu a wydalam 110zł ale za to kupiłam naklejki na ścianę, półeczkę w serduszka i dwa prześcieradła z grubej frotty na przewijak. Tyle. Więcej na allegro nie wchodzę :szlaban:

Nic nie mów .... ja też nie wyszłam z domu a nawet się nie przyznam ile wydałam za to jak wyszłam to też wydałam

Cytat:
Napisane przez milutek Pokaż wiadomość
nie to nie ode mnie, ale jest super, kolor mega! właśnie widziałam wcześniej, że któraś mamusia ją sobie kupiła, naprawdę fajna.

jedynie co można się czepiać to do kształtu tych wanienek dla noworodków tak w ogóle, one często są płaskie i długie, woda się giba na wszystkie strony, łatwo wylać niechcący. no i po co takie długie, jak dziecko jak już ma ok. 5-6 miesięcy to sobie siedzi i nie zdąży urosnąć do pełnej długości takiej wanienki bo już nie będzie chciało leżeć tylko siedzieć. z racji na powyższe u nas teraz jest wanienka z Ikei, fajny kształt i głębsza, no i bardziej stabilna mi się wydaje.
U mnie się sprawdziła ta długość. Synek nawet jak już siedział to lubił poleżeć sobie w wanience ale to fakt, że ciągle trzeba pilnować bo machnął ręką czy nogą i się wodą wylewała jak było więcej.
misja0181 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-11, 14:34   #972
Konto usunięte

Młoda ma chyba dzis zły dzien tak mnie bije ze az boli i faktycznie obróciła sie główka do góry bo wlasnie ma czkawkę o czuje ja pod zebrami... A przy szyjce strasznie mnie kopie ze boje sie ze zaraz wyleci

Stary 2017-03-11, 14:39   #973
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misja0181 Pokaż wiadomość

U mnie się sprawdziła ta długość. Synek nawet jak już siedział to lubił poleżeć sobie w wanience ale to fakt, że ciągle trzeba pilnować bo machnął ręką czy nogą i się wodą wylewała jak było więcej.
a widzisz czyli to zależy od dziecka, mój urwis jak tylko nauczył się siedzieć to za chiny nie chciał się położyć, nigdzie ani w wanience, ani w wózku
Stary 2017-03-11, 15:13   #974
marg0lcia
Zadomowienie

Cytat:
Jakie ciuszki na wyjście przygotowujecie dla dziecka? Myślałam o spiochach + kaftanik. Dobre połączenie?

Wydaje mi się, że tak. Ja ogólnie mam chyba 3 pary śpiochów... Na wyjście, jak wspomniałam wcześniej, ubiorę w body z krótkim rękawem, pajaca, na to mam fajną bluzę z uszami i przykryję kocykiem.

Poza tym mam właśnie masakrę w domu, bo mi przywieźli nowe meble... Nie wiem czy TŻ da radę sam to złożyć

Kiedy poznajesz kogoś, kto ci się podoba i spotykasz się z nim, powinnaś czuć się lepiej, a nie gorzej.
marg0lcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-11, 15:44   #975
marta6704
Zakorzenienie

Decorail: Fajna ta wanienka

Chyba powoli nam wszystkim zaczyna robić się ciężko i występuje pogorszenie samopoczucia.
Dzisiaj też na dzień dobry wymioty, a jak wymioty to i krew z nosa. Mały musiał skopać mi wątrobę bo wymioty mam tylko wtedy no i milion plamek na twarzy. Wyglądam dzisiaj jak kupa.

Byli teściowie... mama tż się na wszystkich obraziła
Ta kobieta mnie rozwala całkowicie, nie ma za grosz poczucia humoru
Przywieźli nam trochę ubranek, co prawda nie w moim guście, ale to i tak miły prezent.
Zapraszali nas na święta, ale wątpię, że się wybierzemy, u nich ciężka atmosfera w domu, plus podróż pociągiem z tłumem ludzi, no nie bardzo. Wole zostać w domu i pooglądać telewizję

A maluszka na wyjście sama nie wiem jak ubrać, ciężko się wstrzelić jaka pogoda będzie. Ale tyle co ze szpitala do samochodu to jakieś body, spodenki, bluza i kocyk powinny starczyć.
marta6704 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-11, 15:54   #976
marg0lcia
Zadomowienie

Kiwaczka, właśnie robię muffinki wg Twojego przepisu. Ciasto w smaku super! Wrzuciłam też czekoladę do niektórych Ale i tak mi wypływają z foremek, tzn z tych papierowych, bo z silikonowych nie...

Kiedy poznajesz kogoś, kto ci się podoba i spotykasz się z nim, powinnaś czuć się lepiej, a nie gorzej.
Stary 2017-03-11, 15:56   #977
Martusiamiska
Raczkowanie

Cześć dziewczyny,
Trochę mnie nie było... Tak jak pisałam miałam gości i na szczęście właśnie pojechali... Muszę przyznać że wymęczyłam się przez ten tydzień...
Wybaczcie że nie będę cytować...
Niestety coś mnie złapało - chyba z tego przemęczenia - i mam taki katar że momentami nie mogę oddychać 😢
Jakoś udało mi się teraz zasnąć bo noc była tragiczna...

Czy ktaś z Was ma bądź kupiła wózek Roan Bass Soft?
Widziałam jeszcze nowość Hugo Amelis Love - nie wiem na który się zdecydować.

Martusiamiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-11, 16:00   #978
CamomileS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Martusiamiska Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
Trochę mnie nie było... Tak jak pisałam miałam gości i na szczęście właśnie pojechali... Muszę przyznać że wymęczyłam się przez ten tydzień...
Niestety coś mnie złapało - chyba z tego przemęczenia - i mam taki katar że momentami nie mogę oddychać 😢

My kupiliśmy i czekamy już równo 5 tygodni na ten wózek

CamomileS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-11, 16:02   #979
Kiwaczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marg0lcia Pokaż wiadomość
Kiwaczka, właśnie robię muffinki wg Twojego przepisu. Ciasto w smaku super! Wrzuciłam też czekoladę do niektórych Ale i tak mi wypływają z foremek, tzn z tych papierowych, bo z silikonowych nie...
Mnie też czasem wypłyną ale w smaku nic się nie zmienia ☺ Smacznego ☺☺

Kiwaczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-11, 16:13   #980
marg0lcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Martusiamiska Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,

Też dopiero co się pozbyłam choroby, zwłaszcza kataru, TŻ mówił, że strasznie chrapałam jak spałam
Moi znajomi mają ten wózek Roan, są zadowoleni.

Cytat:
Mnie też czasem wypłyną ale w smaku nic się nie zmienia ☺ Smacznego ☺☺

Na pewno będą pyszne, chociaż nie wyglądają zbyt apetycznie Nie mam talentu

Stary 2017-03-11, 17:18   #981
Martirybka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez decorail Pokaż wiadomość
Mi też mdłości się teraz pojawiają, ale nie są silne.

Umyłam podłogi, ogarnęłam z grubsza, zrobiłam w końcu zamówienie na Gemini i teraz siedzę na balkonie z kotem, Inką i kopcem kreta Ale właśnie mnie po nim zemdliło

Na 15 obiad u teściów - dziczyzna

A to moja odgapiona od Milutka??? wanienka

He he ode mnie śliczna jest, prawda?

Martirybka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-11, 17:25   #982
decorail
Zakorzenienie

Martirybka - haha, też na M no cudna naprawdę, bo oglądałam tyle i nic mi się nie podobało i dopiero jak Ty wrzuciłaś zdjęcie to było "ahhh"

Marta - to o co teściowa się obraziła?

Machnęłam sobie godzinną drzemkę i właśnie dochodzę do siebie
Stary 2017-03-11, 17:43   #983
gornek
Zakorzenienie

Mamy majowe 2017 cz.V

Ale mam dzisiaj ciężki dzień. Jakas taka nie wiem jestem bez energii. Po 17 wstałam, ogarnelam kuchnie, zmywarka chodzi, wrzuciłam kopiec Kreta do piekarnika. Chciałam zobaczyć jak działa szumis ale dupa, nie mam baterii xd ja oczywiście w stresie, bo młody cos sie nie ruszał tylko cos tam kopnął na szkole rodzenia ale teraz zjadłam kawałek czekolady i sobie pływa :P ile to sie człowiek stresu naje jak nie czuje ruchów :/
Pytałam o laktatora na sr to ona mówiła, ze przed porodem nie warto kupować ani laktatora ani butelki, bo to nie komuna ze nic nie idzie kupić. Jeżeli chodzi o pokarm każda go ma, jedna szybciej druga pózniej ale jeżeli będziemy zle przykładać dziecko do piersi to moze być tak, ze nie będziemy mogły karmią. Prawidłowa laktacja zaczyna sie dopiero 4 dobę po porodzie i jeżeli dziecko po urodzeniu nie bedzie chciało odrazu jeść, to mamy sie nie przejmować bo prawdopodobnie jest najedzone bo opilo sie wód płodowych. Bardzo fajnie tłumaczyła wszystko, mówiła ze jeżeli ja będę mieć u nich ta cesarkę i to w tygodniu to położne i doradca laktacyjny mi pomoże znaleźć najlepsza pozycje do karmienia. Ale mam teraz o tym nie myślec, bo zrobią wszystko zeby mi pomoc. Wiec jeżeli faktycznie uda mi sie dostać tam bez komplikacji przy tym skierowaniu na cc i mnie nie odeślą z kwitkiem to chyba tam urodzę. Bo ponoć przychodzę z samego rana ok 7.30 i tego samego dnia mam juz cc. Okaże sie, bo w środę chce podjechać tam do szpitala. Będę wiedziała na czym stoję, bo we wtorek mam usg 3 trymestru.

Stary 2017-03-11, 17:54   #984
decorail
Zakorzenienie

Gornek - no to ładnie Ci się wyklarowało
Stary 2017-03-11, 18:02   #985
gornek
Zakorzenienie

Obym w środę tez miała dobre wieści. Muszę ta babkę co bedzie mi robić usg poprosić o dokładny opis łożyska, zeby mieć jakas podstawę. Bo przecież wizytę u swojej lekarki mma dopiero 28.

Stary 2017-03-11, 18:07   #986
Konto usunięte

Zaczynam sie serio czuć jak w I trymestrze... Mdłości, zero energii i odrzuca mnie zapach mięsa

Stary 2017-03-11, 18:37   #987
gornek
Zakorzenienie

Effpe ja pierwszy raz przez cała ciaze wymiotowałam 2 tygodnie temu, pewnie przez krewetki ale sam fakt, ze mi w 1 trymestrze nic nie było a tu nagle cos takiego. Tez sie czuje dziwnie, głowa boli, energii jakos mniej, jestem nerwowa. Chyba takie uroki niestety :/

Stary 2017-03-11, 19:09   #988
marg0lcia
Zadomowienie

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7178075 1]Zaczynam sie serio czuć jak w I trymestrze... Mdłości, zero energii i odrzuca mnie zapach mięsa

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]
My składamy szafę, tzn tz z mamą składa, bo mnie się w głowie kręci, jak na początku... ale nadzoruje z fotela

Stary 2017-03-11, 19:17   #989
vikuniaa
Zakorzenienie

My dzisiaj pojezdzilismy po sklepach meblowych i nic nie kupilismy polujemy na zlew, ale trzy z tych, ktore nam sie w Ikei podobaja sa niedostepne do polowy kwietnia, w innych sklepach tylko zamowienie internetowe (chcielismy granit) no i w koncu chyba zostane bez zlewu .

Stary 2017-03-11, 19:27   #990
CamomileS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vikuniaa Pokaż wiadomość
My dzisiaj pojezdzilismy po sklepach meblowych i nic nie kupilismy polujemy na zlew, ale trzy z tych, ktore nam sie w Ikei podobaja sa niedostepne do polowy kwietnia, w innych sklepach tylko zamowienie internetowe (chcielismy granit) no i w koncu chyba zostane bez zlewu .

Vikunia a mieliście wcześniej granit? Bo chyba trzeba je czyścić specjalnymi środkami, które oczywiście kosztują

CamomileS jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości