|
|
#961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2017
Hejka.
Pantera poprosimy o wpisanie na 1 stronę Wiktor 30.03.2017 cc 3550g i 56cm.
20.06.2009 ![]() 2014 to będzie Nasz rok 28.07 beta >1560 Cudzie trwaj 23.08.14 Bąbelek ma już 2cm 27.10.14 Synuś całe 230 gram Tp 31.03.2015 Edytowane przez malinka1984 Czas edycji: 2017-05-01 o 15:47 |
|
|
|
#962 |
|
Rozeznanie
|
Pantera fajnie, że udało Wam się wyskoczyć. Ja tez liczę na taki chillout niebawem.
Kajusia u nas chyba jeszcze za wcześnie na rączki, bo kończymy 6 tydzień, ale od wczoraj się pięknie uśmiecha do mamy i mam wrażenie, że więcej zauważa ![]() No to sobie pospalas.u nas póki co najdłużej 5h przespane ciągiem, a teraz przy katarku to z powrotem 2-3h, bo pić się chce bąblowi. Youan tez postawiłam jednak na cyca zamiast wody. Kupiłam aspiratorek i będziemy działać, do tego inhalacje z rumianku 2x dziennie i vapo rub, ale było tylko dla dzieci pow 3m, to posmarowalam sobie dekolt, żeby mały coś tam powdychal przy cycu. No i racja z tym wychodnym. Ja dzisiaj na niecałe 2h wyskoczylam do apteki i lidla i cały czas myślałam jak sobie TŻ radzi, bo ten to by tylko go karmił jak mały płacze. Aa i juz koniecznie muszę się wybrać na te zakupy, bo TŻ powiedział, że wyglądam jak bezdomna w płaszczu oversize po ciąży i zmechaconej czapce... a liczyłam na komplement, że nie ciągle w dresach i bluzie.no ale cóż. .. w sumie to miał racje tylko niech się nie dziwi jak sprawdzi stan konta po shoppingu po takich tekstach ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#963 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Malinka, ale się dzidzia zasiedziala
Jak się czujecie, już miesiąc macie! Carla My dzisiah na wycieczce po Borach Tucholskich. Na początku masakra. Ani chusta, ani wózek, nawet w foteliku w aucie nie spał mimo że to jego pora była... Ostatecznie tata niósł na rekach, dziecko się uspilo. Niestety wsadzone do wózka niedługo się obudzilo... Więc tym razem ja spróbowalam do chusty i w końcu się pospal i było już ok :-D
|
#964 |
|
Zadomowienie
|
O Malinka, gratki! Jednak nie udało się sn?
Carla, ja też ciągle w legginsach, rozciągniętej tunice i z tłustymi włosami, pewnie wyglądam jeszcze "lepiej" niż Ty w tej kurtce Teraz jak on się Zuzką zajmuje to ja zamiast dla siebie coś zrobić to patrzę, co by tu szybko w domu ogarnąć.
|
|
|
|
#965 |
|
Rozeznanie
|
Witaj Malinka, gratulacje!!! Czekamy na opis i info co tam u Was
![]() Pantera, czyli tak jak tu po kolei piszecie chusta daje radę. Ja tez sobie chwale, chociaz TŻ unika jak ognia i chce kupić nosidlo. Super wycieczka, wypoczywajcie! Kajusia wolałabym się wstrzymać i poczekać aż trochę jeszcze z wagi spadne, ale nie wiadomo ile to potrwa, a w czymś chodzić trzeba Ja wczoraj pierwszy raz od porodu porządna kąpiel, a nie szybkie prysznice i dłuższa chwila dla siebie polecam! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#966 |
|
Zakorzenienie
|
Ojej u nas chusta to wybawienie. Gdziekolwiek jedziemy nie ruszamy się bez niej, nawet jeśli nie planujemy jej użyć.
Wgl przestałam dziecku dawać espumisan. I wiecie co? Jakoś bez różnicy, a nawet mam wrażenie że więcej bąków idzie ![]() Czy którejś z Was dziecko ulewa? U nas się niedawno zaczęło. Jednak nie ma reguły i nie jest po każdym karmieniu. Dodatkowo potrafi się zdarzyć póóózno po karmieniu - ponad godzinę. A wczoraj i dzisiaj pierwszy raz w "nocy" o 6 obudzilo nas i jego wręcz wymiot mleka... - po godzinie od karmienia. Do tego mamy dziwna wysypke na twarzy, która pojawia się i znika w ciągu dnia. Momentami mocno czerwony na twarzy od krostek, a np. za godzinę ma idealny kolor... Chwilami jest szorstka, potem jej nie czuć... I jest tylko po bokach buźki. Nie ma w tzw. strefie T. W czwartek przejdę się z nim do lekarza.
|
#967 |
|
Zadomowienie
|
Pantera, a "odbijasz" Roberta? U nas nad ranem, kiedy karmię na leżąco na mojej poduszce i nie chce mi się odbijać Zuzki, żeby jej nie wybudzać, też się zdarza ulać więcej. Wymioty pod ciśnieniem sporadycznie. A takie drobne ulewania to często, zwłaszcza po wit. D.
Też się zastanawiam nad odstawieniem Esputiconu, bo mi się kończy właśnie. |
|
|
|
#968 |
|
Zadomowienie
|
Pantera to co piszesz pasuje mi na zwykle potowki
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#969 |
|
Wtajemniczenie
|
A u nas zmniejszyła się ilość ulewania, ale jeszcze się zdarza i czasem też po godzinie a nawet i później. Czasem w nocy nawet przez nos jej mleko wycieka.
Raczek jeszcze nie rozpoznaje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#970 |
|
Zakorzenienie
|
U nas ulewania sporo i takie późne też się zdarza. Wymioty raczej rzadko.
Ja z kolei nie wiem czy u nas po Espumasanie nie jest gorzej z płaczem niż było. Kilka ostatnich dni zapominałam o nim i był raczej spokój. Wczoraj i dzisiaj dałam i znowu się zanoszenie płaczem zaczęło. Zobaczymy jak jutro.Wyszłam dzisiaj w końcu pobiegać . Czułam się jak słonica,ale co tam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#971 |
|
Rozeznanie
|
Pantera u nas ulewa niemal po każdym karmieniu nawet odrobinkę, a czasem chlusnie sporo.zwlaszca teraz jak walczy z katarkiem. Spragniony więcej się domaga, więcej wypija i potem mu się leje. I tez potrafi mu się zdarzyć nawet jak odbije i to po jakimś czasie od karmienia.
A te krostki to tez mi się wydaje, że potówki. Jak miałam nagrzany pokoj i bąbel jadł, to od trzymania buźki przy cycu mu wyskakiwaly, bo się kleil do niego jak wisiał czasem po godzinie. Witch zazdroszczę biegania.ja chyba jeszcze długo nie będę mogła sobie pozwolić na taki ruch, bo nacięcie było głębokie i nadal pozrastane tkanki choć zagojone to dają o sobie znać :/ musze czekać aż się tam kompletnie zregeneruje. I mam wrażenie, że na zewnątrz to wszystko bardziej do siebie przylega.az czasem boje się szybko kucnac czy zrobić jakiś inny manewr, żeby nie peknac. Ladnie to wszystko wygląda i jest ok, ale jeszcze mi ciężko się przyzwyczaić, że jednak trochę się tam zmieniło. Wcześniej bałam się kichac i chodziłam jak kaczka jak się tam już wszystko ogarnie, brzuch opadnie jeszcze trochę, zrzuce parę kg więcej, pójdę załapać trochę słońca na solarium, ubiore coś ładnego, włosy, make up i będę jak nowa ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#972 |
|
Raczkowanie
|
Pantera a jak z ciemieniucha ? Bo wysypka moze od tego ?( kolezanka tak ma i lekarz tak gadal).
Witch zazdroszcze tego biegania !! Ja ciagle chce isc potruchtac a takie intensywne dni ostatnie ze nie mam kiedy. Po CC jakos mnie teraz zaczela pobolewac blizna Juz jakis czas temu byl poruszony temat olejku migdalowego i olejku cytrynowego. To ja do 25 ml migd. Wlewam 5ml cytrynowego i tak to uzywam ![]() Po chrzcinach jestesmy maly troche marudny byl tego dnia ale juz okWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#973 |
|
Zakorzenienie
|
Pantera u nas też twarz zesypana, głównie policzki, skronie. Wg położnej to trądzik niemowlęcy.
|
|
|
#974 |
|
Zakorzenienie
|
Odbijam Roberta, aczkolwiek różnie to z nim. Potrafi odbić np. 1.5h po jedzeniu... Zazwyczaj trzymam koło 10 minut i jak nie odbije, to daje spokój. Z drugiej strony jak musi odbić, to odbija niemal od razu jak wezmę do pionu.
A mój wit D tak wypluwa że się zastanawiam czy cokolwiek jej przyjmuje... Younan właśnie nie do końca wygląda to jak potowki, choć może mamy jakieś inne :-P Wczoraj wybitnie źle to wyglądało, dzisiaj niemal nie ma śladu. Marlenya właśnie walczę z ciemieniucha, co gdzieś zejdzie to gdzie indziej wychodzi i to co na twarzy właśnie jest takie płaskie i wygląda (jak już jest widoczne) tak luskowato. Jednak nie schodzi mu skóra, nie pęka. Smaruje babydream'em, olejem migdałowym i oliwka. Wczoraj na noc oliwka pierwszy raz i najlepiej to wygląda. No właśnie u nas też jakby spokojniejsze dziecko bez espumisanu... Wczoraj leżał sobie ponad godzinę na macie. Nawet na niej zasnął. Podkresle jednak że mata sama w sobie go nie interesowała, bo nawet nie patrzył na zabawki. Lustro w pokoju było ciekawsze. U nas rączek też nie ogarnia. Co do rozstępów, to wyczytałam że olejek z drzewa sandalowego też super pomaga. Marlenya dobrze, że się uspokoiło dziecię. A dużą "imprezę" robiliście? Nie założyłam dziecku otulacza na noc... Wczoraj przespal 7.5h ciągiem. Dzisiaj zasnął po godzinie usypiania ok 22. Obudził się o 1 I usypialam go godzinę. A zasnął dopiero w otulaczu.
|
#975 |
|
Zakorzenienie
|
Tak wygląda jak jest blade. W dotyku ledwo wyczuwalne.
1493796438158.jpg
|
|
#976 |
|
Zadomowienie
|
Pantera jak dla mnie to potowki ale lekarzem nie jestem
w kazdym razie bym sie nie przejmowala Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#977 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Younan :-D Chyba i tak dla spokoju się przejdę, bo jak jest zaczerwienione wygląda dość strasznie...
Asia a coś na trądzik nasz, czy nic? Jakieś plany na dzisiaj macie? U nas pogoda w miarę, pewnie się gdzieś przyjedziemy.
|
#978 |
|
Zakorzenienie
|
Pantera podobno ten trądzik trzeba przeczekać. U nas to znika np po spacerze czyli jak się trochę oziębią policzki. Położna mówiła że można przykładać wacik nasaczony w octanisepcie. Jutro mamy pediatre to zobaczę co powie.
|
|
|
#979 |
|
Zakorzenienie
|
1493801583249.jpg u nas tak to wygląda ale momentami wokół kostek są zaczerwienienia.
|
|
|
#980 |
|
Zadomowienie
|
Bylam u Siostrzenca na urodzinach... masakra! Ryk taki ze szok...
chyba za duzo ludzi w za malym pomieszczeniu... dobrze ze juz po Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#981 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny.znowu mnie tu nie bylo,ale mialam problemy osobiste i nie myslalam o wizazu.na szczescie juz wszystko w porzadku.
Z ubrnkami u nas roznie.Niektore 56 dobre a zdarza sie ze i 62 male. 14.05 robimy chrzciny i musze kupic jakies ubranie Tymkowi i jak na zlosc w sieciowkach nie ma nic ciekawego. Ja staram sie prasowac wszystko dla malego,ale jak mi sie nie uda to zakladam mu takie prosto ze sznurka. Tymek teraz je mniej mm niz wczesniej.wychodzi na to ze po 2 miesiacach zwiekszyla mi sie ilosc mleka
|
#982 |
|
Zakorzenienie
|
My dzisiaj byliśmy u znajomych i całkiem ok było. Gorzej jak wróciliśmy do domu a ja poszłam biegać. Mąż powiedział,że ciagle ryk i uspokoiła sie dopiero przy cycu gdzie głodna wcale nie była.
|
|
|
#983 |
|
Zadomowienie
|
Asia, moja też miała taką wysypkę na czole i też lekarz stwierdził, że to trądzik niemowlęcy.
Pantera, u Roberta mi to wygląda jak uczulenie na coś,,ale ja też nie lekarz. Moja miała kiedyś wysypkę na brzuszku, cały był gęsto usiany czerwonymi kropkami, które później zbledły, a skóra zrobiła się szorstka. Niczym nie smarowałam i zeszło. Jestem pewna, że to albo po bananie albo po herbacie z dodatkiem pomarańczy. My weekend spędziliśmy w domu. Jakoś trudno mi się z dzieckiem gdziekolwiek ruszyć. Mam obawy, że będzie płakać albo że zmarznie itp. Chyba bardziej to wynika z jakiegoś mojego lęku niż z faktycznego zachowania Zuzi. Sama nie wiem, jakoś mnie przeraża wyprawa z dzieckiem. |
|
|
|
#984 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja dziś siedziałam w domu z 3 dzieci. Koleżanka poprosiła mnie o opiekę nad jej 2,5 letnia córka. Moja Mała zamiast grzecznie pójść spać budziła się co 15 min więc musiał syn pilnować 2.5 łatki. Pooklejal taśma wszystkie szafki w swoim pokoju żeby mu nic nie zabrała... Ale daliśmy radę nawet obiad zrobić i obyło się bez ofiar tylko moja Ola niewyspana.
|
|
|
#985 |
|
Zakorzenienie
|
Younan pewnie faktycznie za dużo ludzi :-*
Antena no to klaski za mleko :-D Super!Kajusia jak dam radę to pójdę dzisiaj do lekarza i zobaczymy. Dzisiaj wyglądało to lepiej. Jak się boisz że mała zmarznie to weź ciuszki dodatkowe Gorzej z plakanien, bo tego nigdy nie przewidzisz.Sonia szacun! Ja z jednym mam problem a co dopiero z 3. A mi się dziecko zepsuło. 2 pobudka już w nocy. Teraz na bank o 6 się obudzi na godzinę i potem dopiero odeśpi (oby).
|
#986 |
|
Zakorzenienie
|
pantera bo espumisan jest po to zeby prutow bylo wiecej
wysypka jest i u nas dr stwierdzila ze alergiczne kapac w krochmalu i nic z tym nie robic. a zmiany nasilaja sie jak zgrzana-po placzu, po spaniu i ssaniu.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#987 |
|
Zakorzenienie
|
Klementyna u nas prutow więcej bez espumisanu :-D
Od 4 pobudki co godzinę Teraz mamy dzień...
|
#988 |
|
Wtajemniczenie
|
My o 4 karmienie i teraz znowu, ale mam nadzieję jeszcze iść spać. Przyzwyczaiła mnie Ola do wstawania o 10 i teraz ta 8.30 to dla mnie za rano... 😉
Jak tak piszecie że bez kropelek lepiej to też chyba spróbuje odstawić. Zostało nam malutko ale zamówiłam w aptece nowe opakowanie i dziś kurier przyniesie. Trudno najwyżej mi zostanie.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#989 |
|
Zadomowienie
|
Sonia, szacun za ogarnięcie trójki. Dla mnie wydaje się to nierealne
![]() Pantera, sama jestem ciekawa co lekarz powie. |
|
|
|
#990 |
|
Raczkowanie
|
Pantera chrzcint robilismy na 16 osob
Nasze krostki mamy smarowaz mascia z witamina A. Od 4 dni nie jem nabialu i traktuje wysypke jako skaze (tak powiefzial dr) i juz jej nie ma az dziwne ze mogloby to tak szybko minac. Nadal nie bede jesc a pozniej zjem np jogurt i zobacze Co za pogoda wrrr Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:48.

Teraz jak on się Zuzką zajmuje to ja zamiast dla siebie coś zrobić to patrzę, co by tu szybko w domu ogarnąć.

i był raczej spokój. Wczoraj i dzisiaj dałam i znowu się zanoszenie płaczem zaczęło. Zobaczymy jak jutro.
I usypialam go godzinę. A zasnął dopiero w otulaczu.
w kazdym razie bym sie nie przejmowala
wysypka jest i u nas dr stwierdzila ze alergiczne kapac w krochmalu i nic z tym nie robic. a zmiany nasilaja sie jak zgrzana-po placzu, po spaniu i ssaniu.
Teraz mamy dzień...