![]() |
#961 |
Zakorzenienie
|
Żony 2015 część 11!
Mam lewe -4,5 i - prawe -1. Na lewe oko jestem prawie ślepa. Praktycznie nie widziałam ten największej literki w gabinecie
![]() 3lata temu miałam ok -2,75 i +0,5. Nie nosiłam bo jestem głupia... do soczewek nie umiałam się przyzwyczaić, a okularów nie lubię. No i nie nosiłam :/ No to mam... Juz patrzę na cenę zabiegów w dwóch klinikach które mi poleciałam pani doktor. |
![]() ![]() |
![]() |
#963 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony 2015 część 11!
Co do ślepoty przy -4,5 to ja bym bardzo chciała mieć taką wadę wzroku.
Nie da się ukryć, że sobie sama zaszkodzilas. Jak operacja ma pomóc to nie ma co się zastanawiać. U mnie operacja i tak by nie wyzerowala wady. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#964 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gybym miała taką wadę na obu oczach to pewnie tez bym tak miała. A ze niestety na prawe widziałam super to nie odczuwałam tej wady na oku lewym :/ No wiem wiem, ze sama sobie zaszkodziłam :/ A pytanie całkowicie od dupy strony. Taka wada jest wskazaniem do cc? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#965 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#966 |
Zakorzenienie
|
Ja musze pamiętać żeby zapytać gin na następnej wizycie kiedy mam konsultacje u okulisty zrobić. I do dentysty wypadaloby się wybrać bo przed ciąża wszystko wyleczylam ale ciekawe co tam jak tam teraz
|
![]() ![]() |
![]() |
#967 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#968 | |
... choć nie Westwood
|
Cytat:
![]() Bez to nawet tablicy nie widze, juz nie mówiąc o najwiekszej literce ![]() To zalezy. Moim zdaniem w Twoim przypadku tak, bo szybko wada idzie do przodu.
nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów Stanisław Lem Edytowane przez Vivienne Czas edycji: 2017-04-06 o 11:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#969 |
Zakorzenienie
|
Moj tz miał -3.75 na jednym na drugim coś mniej i po laserowej korekcie zeszli do 0 na obydwu.
Także Pysia pomyśl o tym. Tylko że koszt jest duży ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#970 |
Zakorzenienie
|
Właśnie mi lekarka powiedziała żeby nie schodzić do 0. Bo te -1 to mówi że to za mała wada żeby to oko ruszac. I lepiej jakby na lewe też zmniejszyli do -1 i wtedy można nosić szkła albo okulary takie same. Sama nie wiem. I tak był musiała jeszcze iść na konsultacje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#971 |
Zakorzenienie
|
Przepraszam Pysia że to powiem ale dorosła kobieta i tak lekceważąco podchodziłaś do tematu... Nie rozumiem kompletnie tego. U mnie wadę wykryli w gimnazjum, od tamtej pory nie zdejmuje okularów i nie jest tak źle, trochę się pogłębiła ale bez przesady. I jako dziecko rozumiałam że to dla mojego dobra... Teraz zostało Ci albo męczyć się z soczewkami+okularami albo bulić za zabieg a i tak na okulary będziesz skazana. Strasznie nieodpowiedzialne to było.
Wysłane za pomocą mTalk
![]() |
#972 |
Zakorzenienie
|
Schmet, tak podczas operacji. OCzywiscie nie wiedziałam o tym, bo to było tak jakbym spała i nagle ni z dupki jakby ktoś mnie mega ostrym nożem po brzuchu orał.
Mi tez się wzrok bardzo pogorszył zwłaszcza na lewym oku. Zawsze miałam -1,2 i -0,75 na prawym. OD czerwca nosze codziennie okulary, na starym mieszkaniu nosiłam tylko w domu, bo mielismy jedno okno i było ciemno jak w dupie ale sądze, ze to wlasnie przez te 2 lata tam mi się ten wzrok tak mocno pogorszył. Ja przed ciążą chciałam iść na skleroterapię, ale nie wiem czy gościu na konsultacji mi kitów nie wcisnął, że niby lepiej przed ciążą... na wszystkich innych forach medycznych itp czytałam, ze lepiej po ciąży. Chociaż teraz ćwiczę, zeby być lżejsza, robię kurację octem jabłkowym, noszę ponczochy uciskowe 2 stopnia po kilka dni z rzędu i wiem, ze w ciąży a także do porodu powinnam je nosić. |
![]() ![]() |
![]() |
#973 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#974 |
na przekór do celu
|
Ja mam coś koło -1,5 na każdym oku, jak czasami mówię innym nienoszącym okularów/soczewek, że z takiej i takiej odległości nie widzę jakiejś tam rzeczy (np. bilbord reklamowy i tekst na nim) to się strasznie dziwią, że to aż tak. A ja ich wtedy zabijam stwierdzeniem: "To wyobraźcie sobie, co widzą osoby z -8" i mają opad szczęki. Choć i tak wiadomo, że można mieć gorzej niż -8...
![]() |
#975 | |
Zakorzenienie
|
Żony 2015 część 11!
Cytat:
Nie czuje mojej wady na prawym oku, tej -1. Jedynie mam problem z odczytaniem nr autobusu np, a tak to widzę wszystko. Gorzej jak zakryje prawe oko i by mi zostało tylko lewe No to dramat. A tak to prawe się bardziej wysila i funkcjonuje w miarę normalnie. W dzień nie mam problemu z widocznością w aucie, gorzej w nocy jak muszę jechac. Wtedy mam twarz "przyklejona" do szyby prawie. Powiedziałam Tztowi, widzi ze chodzę smutna i ma to w ![]() ![]() Eh....ogólnie ostatnie dni mamy ciężkie ![]() Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2017-04-06 o 12:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#976 |
Konto usunięte
|
Pysia moja mama miała zabieg parę lat temu i teraz wcale nie nosi okularów. Jeśli masz możliwość iść to idź.
Też nienawidzę okularów ale noszę je, wymiennie z soczewkami. Jak mus to mus. |
![]() ![]() |
![]() |
#977 |
Zakorzenienie
|
Pysiu gdyby mój mąż na własne życzenie doprowadził się do takiego stanu to też bym wykazała zerowe zainteresowanie a już na pewno by nie było współczucia..
Karol miał operacje a i tak nosi okulary niestety...
#978 |
Zakorzenienie
|
Ja zaczęłam nosić okulary w 3 klasie podstawówki, dzieciaki na początku się ze mnie śmiały. A i tak je nosiłam. Nie jestem w stanie pojąć jak dorosła kobieta może nie rozumieć powagi sytuacji...
![]() ![]() |
![]() |
#979 |
Zakorzenienie
|
Pysia no z oczami nie ma zartow. Ja nosze okulary odkad pamietam. Co dwa lata teraz chodze na wizyty. Wade mam noe pamietam jaka. Mam gorsze lewe oko tam gdzies kolo -3 lewe chyba 2 cos. Ale teraz czuje ze chyba mi sie pogorszyl mimo ze caly czas chodze w tych okularach. Rozmazije mi ske wszystko i z daleka w okularach bardzo slabo widze.
I musze sie wybrac. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#980 |
Konto usunięte
|
Mój mały braciszek nie jest już taki malutki
![]() Właśnie widziałam jak leży na łóżku z koleżanką i oglądają filmiki na telefonie. Ale nie speszyli się ani nie usiedli... to chyba tylko oglądają filmiki... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#981 |
... choć nie Westwood
|
Pysia, Ty bez pkularow jezdzisz przy takiej wadzie?!
![]() |
#982 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#983 |
Zadomowienie
|
U mnie -4,5 i -3,5 + astygmatyzm. Chociażby na basenie jestem prowadzona przez męża jak niewidoma, bo bez okularów nie jestem w stanie ocenić nawet odległości. A jeżdżenie samochodem? :O
Edytowane przez Nadezhda Czas edycji: 2017-04-06 o 14:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#984 |
Zakorzenienie
|
Tak.... no nie wiedziałam że mam aż taka wadę :/.o ile można to nazwać jezdzeniem. Raz na jakiś czas do Kauflandu czy do Biedronki, i dziś jadę jeszcze do weta. Nie mam na co dzień auta i nie jeżdżę autem sama daleko, nawet do Kato bo mi Tz nie pozwoli. Nawet nie że względu na wadę, no ale nie ważne.
Jadę dziś autem ostatni raz dopoki nie załatwię sprawy z oczami. Nie wiedziałam że jest aż tak źle... Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2017-04-06 o 14:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#985 |
Zakorzenienie
|
Pysia no koniecznie musisz się wziąć za swój wzrok bo to poważna sprawa...no a też jazda autem czy daleko czy blisko to w tym wypadku większego znaczenia nia ma. Uważam, że bardzo dobre postanowienie, do rozwiązania sprawy nie powinnaś prowadzić bez okularów.
Ja mam jedno oko lekko słabsze od drugiego ale ogólnie jakiejś ogromnej wady nie mam bo w okolicy -1,5 i od ponad 10 lat ja nawet w domu bez okularów nie chodzę bo widzę zamazane i odczuwam dyskomfort z tego powodu |
![]() ![]() |
![]() |
#986 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#987 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#988 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#989 |
Zakorzenienie
|
Ja pierwsze okulary mialam -0.5, bo mi przeszkadzalo, ze zle widze z tablicy i nie rozpoznaje ludzi na ulicy. Teraz mam -2.5 i -2.75, i czuje sie slepa bez soczewek/okularow. Ostatnio mam problem z suchoscia oczu przez wczesne wstawanie, prawa soczewka mi zachodzi mgla, to potwornie mi to przeszkadza. Zawsze mam przy sobie krople do oczu.
Dobrze, Pysia, ze sie za to w koncu wzielas, rob porzadek z oczami. ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Ja sie chyba dzis sprobuje zapisac na cytologie na maj. Kurcze, przychodnia czynna pon-pt w godzinach 8-17, musze dzwonic z pracy i bede musiala isc na badanie tez w moich typowych godzinach pracy, srednio mi sie to usmiecha. Tylko TZ mi musi podać moj nr ubezpieczenia, jak wstanie, bo ofc nie mam przy sobie. ![]()
#990 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A innym dziewczynom dziękuję, że mimo że jestem "skrajnie nieodpowiedzialna" potrafili napisać jak do normalnego człowieka bez głupich tekstów ![]() Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2017-04-06 o 16:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:07.