Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4 - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-08-31, 17:05   #961
joasiala
Zadomowienie

Dot.: Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4

Cytat:
Napisane przez alla83 Pokaż wiadomość
Dzisiaj u mnie w pracy...dostalam tę niespodziankę o której absolutnie nic nie wiedziałam 😉 nic a nic 9

Kobity mnie wyściskały życzyły wszystkiego naj.

Karteczkę dostałam ...w niej sporo wpisów i 110 funtów

Załącznik 7215421
Miły gest ze strony współpracowników ☺

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
joasiala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-31, 17:14   #962
Akinom0
Raczkowanie

Maartikrk wyobraziłam sobie tą sytuację i zaczęłam się śmiać jak głupia, a teraz mam okres strachu co będzie dalej jak i basze terminy coraz bliżej

Lynn dobrze by było gdyby dzieciaczek przynajmniej jeszcze z tydzień- dwa posiedział. Ważne, że jesteś pod opieką. Będzie dobrze

Ja dziś po męczącym dniu zrobiłam sobie mini spa dzięki Wam, każda paznokietki, piętki to ja sobie zrobiłam maseczkę na twarz oraz kąpiel w letniej wodzie z pianką hihihi nakremowałam się i pomalowałam paznokcie, ale u rąk u stóp nie dam rady...btw. zauważyłam u siebie białe plamy na paznokciach, myślicie że może być to od anemii?

Mam nadzieję, że dziś się wyśpię, bo noc była dla mnie zdecydowanie za krótka a dzień za gorący.
Akinom0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-31, 17:49   #963
goslawka
Zadomowienie

Ewulka! Rozwaxalam przy pierwszej ciazy i troche zglebialam temat i krew pepowinowa co prawda moze pomoc przy wielu chorobach ale niestet najczesciej nie dla Twojego chorego dziecka tylko np dla rodzenstwa...
goslawka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-31, 18:07   #964
Cherry_Muffin
nibyżona

Właśnie się dowiedziałam że brat był dziś na wizycie ze szwagierka u gina i niestety się ciąża nie utrzymała, zarodek zniknął to jest tak niesprawiedliwe...
16.10.2017r. T ♥

Cherry_Muffin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-31, 18:19   #965
very niceee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anulka_l7 Pokaż wiadomość
Meliss, super, że już jesteś w domu i wszystko ok ☺ odpoczywaj.

Ja przed ciążą nosiłam 70E, teraz 75E i właśnie takie, tanie staniki zamówiłam na początek do karmienia. Zobaczę jak sytuacja się potoczy po porodzie i wtedy zainwestuje w coś lepszego, wtedy dopasuję sobie stacjonarnie.

Anulka, a te tańsze kupowałaś przez Internet? Mam taki sam rozmiar i ciężko mi coś dobrać. Brafiterka niby dobrała mi biustonosz na 70 H, ale jak dla mnie jest za ciasny w obwodzie i niewygodny.

Cytat:
Napisane przez nunny Pokaż wiadomość
Tak mnie to jakoś zasmuciło że ludzie tak na nas patrzą i komentują i po prostu łzy mi poleciały... Późniejteż jak tak siedziałam sobie na wannie to pomyślałam że niedługo będzie dziecko i jak ja sobie poradzę, jak ja go w ogóle urodzę, co będzie dalej, jak się zmienią moje relacje z tż i bum znowu się rozbeczałam. Także coraz ciekawiej
Ja też mam czasem takie myśli. Zwłaszcza, jak wszyscy wokół mi mówią, że po urodzeniu dziecka jest kryzys w związku.

Cytat:
Napisane przez migifigi Pokaż wiadomość
Byłam w ciucholandzie ale niestety kurtki nie mam. Ciężko znaleźć coś na taki napięty wielki brzuch 😡 a jak wzięłam jedną XL to brzuch ok za to pozostała część wyglądałam jakbym założyła kurtkę po jakimś słoniu 😉

Na pocieszenie kupiłam sobie kilka sweterków, które przydadzą się i teraz na chłodniejsze dni i nawet po ciąży.
Też muszę iść do ciucha, ale upały mnie skutecznie odstraszają. Dziś byłam u swojej położnej to kilka razy zrobiło mi się słabo. Boję się już sama wychodzić.

Cytat:
Napisane przez Lynn Pokaż wiadomość
Lekarz stwierdziłze wygląda na to że zbliżam się do porodu. Dostałam inna kroplowke na wyciszenie skurczy, jutro kolejna. Wymiotować mi się chce po tej kroplowce kazali mi już odstawić luteine. Zrobili wszystkie badania do porodu typu gbs, kila.

Co do prezentów to ja dałam raz żyrafke sophie. Sama wiem,ze dostane pampersy i płyny do prania cieszy mnie to, bo wiem że i tak się przyda.

Lynn, nie żartuj. Mamy ten sam termin. Niech maluszek jeszcze wytrzyma chociaż do połowy września.

Cherry, Mellis dobrze, że jesteście już w domkach
Cherry przykro, że tak się potoczyło z ciążą twojej bratowej. Ja tego nigdy nie zrozumiem, że są osoby, które przez całą ciążę o siebie nie dbają i dziecko rodzi się zdrowe, a ktoś, kto byłby dobrym rodzicem ciągle ma pod górkę.

U mnie dziś postęp. Wózek naszykowany, pościel z łóżeczka wyprana. Jeszcze tylko parę drobiazgów muszę dokupić i gotowe.
Ex Au pair De
very niceee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-31, 18:21   #966
Lynn
Zakorzenienie

Dali mi silniejsza kroplowke i zaczęła się jazda - problemy z oodechem, trzesace się ręce, wymioty. Dołączyli mi to i jest już lepiej, ale nie wiem co dalej,czy odpuszcza czy dalej będą mi to podawać, ale ja się chyba wykoncze

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

Cytat:
Dali mi silniejsza kroplowke i zaczęła się jazda - problemy z oodechem, trzesace się ręce, wymioty. Dołączyli mi to i jest już lepiej, ale nie wiem co dalej,czy odpuszcza czy dalej będą mi to podawać, ale ja się chyba wykoncze

Odlaczyli mi

Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-31, 18:25   #967
Lotso
Zadomowienie

Cherry wspolczuje bratowej😞😞tym bardziej ze Ty zaraz rodzisz a jej pewnie bedzie z tym ciezko. Chociaz ja stracilam 3ciaze na tym etapie i w ogole mnie to nie zalamalo. Duzo gorzej kiedy przed porodem i wiadomo ze dziecko by juz przezylo.a wszystko juz gotowe..tak jak np u mojej kuzynki

Posegregowalam ciuchy dla moich przedszkolakow.powywalala m mase- to lubie najbardziej😜😜jedna kolezanka zaczela sie w maju starac o dziecko i powiedzialam jej ze bede miala karton ciuszkow bo dostalam w spadku mnostwo...widac ze znoszone.ale moze komus sie przyda..a ze ja jestem minimalistka to zostawilam 4pajace 2 bluzeczki i dwie pary spodenek.reszte jak poznam plec to sobie kupie.bo lubie kupowac😜no i ten karton jest tak wielki ze wejdzie do niego moj 2.5latek. Nie chce trzymac tego w chacie a nie mam piwnicy.nie wiem co z tym zrobic grrrr a glupio mi ja pytac czy chce skoro nawet jeszcze nie zaszla.a z pierwszym tez mieli problemy:/
Lotso jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-08-31, 18:30   #968
Cherry_Muffin
nibyżona

Lotso ona jakoś od początku się bała. Bardzo się starali, bo problemy, nawet mieli odpuścić i akurat zaskoczyło i ech... no brat mówił że "ciesza" się jedynie że to na wczesnym etapie, a nie tak jak u nas było ale ech...

Lynn no kurczę :/ trzymam kciuki!
16.10.2017r. T ♥

Stary 2017-08-31, 18:32   #969
Lotso
Zadomowienie

Lynn trzymam kciuki zeby skurcze sie uspokoily! Ja caly czas stawiam na celeston a nie jakis porod! Jutro bedzie lepiej!

Very nice jezeli w zwiazku relacje sa partnerskie to chyba nic nie zmienia pojawienie sie dziecka. Jest inaczej ale tez fajnie. Najgorzej jak ludzie zrobia sobie dziecko dla wzmocnienia zwiazku i jego poprawy.to wtedy zawsze jest niewypal. Bo maja nadzieje ze bedzie lepiej, widza siebie jako szczesliwa rodzine.a tu nagle spadaja na nich obowiazki,zmeczenie i szara rzeczywistosc plus placzace dziecko)) dwie moje znajome zdecydowaly sie na dziecko z tego powodu i niestety srednio po pol roku od porodu i tak sie rozstali
Stary 2017-08-31, 18:35   #970
joasiala
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cherry_Muffin Pokaż wiadomość
Właśnie się dowiedziałam że brat był dziś na wizycie ze szwagierka u gina i niestety się ciąża nie utrzymała, zarodek zniknął to jest tak niesprawiedliwe...
No właśnie ludzie, którzy pragna dziecka mają takie problemy. Mnie dziasiaj rano sąsiad zaczepił, i powiedział, że 3 inseminacja się u nich nie powiodła. A jego żona kompletnie się tym zalamala.
Cytat:

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

Odlaczyli mi

Lynn trzymaj się tam.

joasiala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-31, 18:41   #971
Lotso
Zadomowienie

Cherry ja po poronieniach kolejne cykle mialam bardzo plodne. Z tych 3 razy 2 razy byly "wpadka"ktora sie nie utrzymala i srodkowe poronienie bylo proba strzalu drugiego potomka i od razu po ustaniu krwawienia poszlam do gina sluz swietny warunki idealne.dostalam dupka i zaskoczylo. Co prawda krwawilam w 8tyg ale to w kazdej ciazy tak mialam.ze mimo brania progesteronu ciezko bylo mi utrzymac.ale te 3 razy dalam rade😊😊

No szkoda ze niektorzy musza sie nastarac o maluszka😞😞jak zaciazylam w styczniu to kolezanka z placzem do mnie dzwonila ze nie moze zajsc od roku a ja akurat dowiedzialam sie ze jestem w 3 ciazy.na szczescie w tym cyklu co plakala zaszla i ona ma na listopad termin.a o ciazy powiedzialam jej dopiero jak ona powiedziala ze im sie w koncu udalo.ufff😊😊

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-08-31, 18:41   #972
Cherry_Muffin
nibyżona

Joasiala wiem, ale niezmiernie mnie to urwia....
Idę się utopić pod prysznicem, zrelaksować się jakoś...
16.10.2017r. T ♥

Stary 2017-08-31, 18:47   #973
migifigi
Wtajemniczenie

Przykro mi Cherry z powodu Twojej bratowej... Ja straciłam ciążę w 8 tygodniu, o tyle dobrze, że to było pierwsze usg, nie słyszałam serduszka ani nic...

Lynn trzymaj się mocno!
migifigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-31, 18:48   #974
Maartikrk
Zakorzenienie

Cytat:

Odlaczyli mi

Lynn, trzymaj się !!!
Maartikrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-31, 18:51   #975
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Lynn - jesteś w dobrych rękach, wierzę że będzie dobrze powodzenia! Nota bene. Ty masz termin taki jak ja a ja jeszcze kompletnie nie gotowa

Dziewczyny, boli was brzuch? Ja dzisiaj mam jakąś masakrę, tak mnie napitala że szok! Cały twardy, wzięłam no spe ale minęły 2h o od początku to samo

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-08-31, 19:08   #976
very niceee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lotso Pokaż wiadomość
Lynn trzymam kciuki zeby skurcze sie uspokoily! Ja caly czas stawiam na celeston a nie jakis porod! Jutro bedzie lepiej!

Very nice jezeli w zwiazku relacje sa partnerskie to chyba nic nie zmienia pojawienie sie dziecka. Jest inaczej ale tez fajnie. Najgorzej jak ludzie zrobia sobie dziecko dla wzmocnienia zwiazku i jego poprawy.to wtedy zawsze jest niewypal. Bo maja nadzieje ze bedzie lepiej, widza siebie jako szczesliwa rodzine.a tu nagle spadaja na nich obowiazki,zmeczenie i szara rzeczywistosc plus placzace dziecko)) dwie moje znajome zdecydowaly sie na dziecko z tego powodu i niestety srednio po pol roku od porodu i tak sie rozstali
Lotso, ja też tak myślę. Na pewno będzie inaczej, ale to nie znaczy, że gorzej. Tym bardziej, że takie złote rady najczęściej słyszę od znajomych, którym już przed ciążą się nie układało. Gdybym od razu zakładała, że będzie kryzys itd. to po co w ogóle brać ślub i mieć dzieci. Po prostu przez te hormony czasem mi się włącza takie myślenie, że oddalimy się od siebie, a tego bym nie chciała, bo mamy naprawdę fajną relację.

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
Lynn - jesteś w dobrych rękach, wierzę że będzie dobrze powodzenia! Nota bene. Ty masz termin taki jak ja a ja jeszcze kompletnie nie gotowa

Dziewczyny, boli was brzuch? Ja dzisiaj mam jakąś masakrę, tak mnie napitala że szok! Cały twardy, wzięłam no spe ale minęły 2h o od początku to samo

Ewulka mnie boli notorycznie podbrzusze tak jak na okres. W ciągu dnia znacznie mniej. Zaczyna się w nocy i nad ranem.

Dziewczyny, jaki to rozmiar na 1msc/4,5 kg? To odpowiada rozmiarowi 56 czy mniejszemu? Widzę fajny kombinezon, ale nie wiem, czy nie będzie za mały.
Ex Au pair De

Edytowane przez very niceee
Czas edycji: 2017-08-31 o 19:23
very niceee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-31, 19:14   #977
SzKlAnEczKaaaa1212
Rozeznanie

Ja mam ostatnio codziennie wieczorani brzuch twardy jak kamień, że się schylić nie mogę bo mi macica blokuje :/ Nie biore na to nic oprócz magnezu ale nie wiem czy nie powinnam zacząć no-spy łykać

SzKlAnEczKaaaa1212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-31, 19:18   #978
Maartikrk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez very niceee Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jaki to rozmiar na 1msc/4,5 kg? To odpowiada rozmiarowi 56 czy jest mniejszemu? Widzę fajny kombinezon, ale nie wiem, czy nie będzie za mały.
Moim zdaniem 56 mniejszy (52 albo 50 już nie pamiętam) to chyba dla wcześniaków jest.
Stary 2017-08-31, 19:22   #979
Katka20
Rozeznanie

GG do Katka20

Cytat:
Napisane przez migifigi Pokaż wiadomość
Serio? Bo ja nie czytam wrześniówek a odstawiam luteinę w poniedziałek 😥 trochę się boję 😩😩
Tak kojarzę, że to chyba na wrześniu wyczytałam, bo przecież nie na sierpniu Gdzieś tak było na pewno.

Cytat:
Napisane przez holly123456 Pokaż wiadomość
A ja dzis mam w planach relaks. Zadbam o stopy a za tydzien jestem umowiona na pazurki u rąk. Czas skrocic szponki zeby na porodowce nie bylo zgrzytow
Dzisiaj bylam w pracy na chwile,poznalam kobiete ktora bedzoe za mnie na zast. I czuje ze babka chce mnie ewidentnie wygryzc:/
Do tego myslalam ze dzis jakos chlodniej i ubralam sie jak wariat na taki upal po drodze postanowilam kupic termometr na okno i jedyny jaki znalqzlqm hahaha dumnie wisi na oknie a ja co spojrze to sie smieje;DZałącznik 1

Piękny termometr!

Cytat:
Napisane przez Lotso Pokaż wiadomość
Katka ja wzielam tego ptaszka, do szumisiow wzglednie tani no i kontrastowy.w nim jest tylko delikatny szum.mojemu drugiemu delikatny szum wystarczal jak sie przebudzal.wiec zobaczymy. Jest na tyle maly ze taki 3 miesieczniak moze sobie go fajnie chwycic i brac do buzi.juz jestem za wygodna zeby siedziec z suszarka i wydalam te pieniadze w ciemno😜😜no i przypadkowo bo robilam zakupy na taniaksiazka i okazalo sie ze tam byl...jak nie z empiku lozeczko materac i rozek to z taniej ksiazki ptaszek szumiacy hehe
Nawet nie wiedziałam że są rodzaje szumów tylko, że się może wyłączać sam po jakimś czasie itd
Cytat:
Powiedzieli ze id 355

To już możesz rodzić. Mi położna wczoraj powiedziała, że ten 35t to już spokojnie, że dziecko sobie poradzi i nie jest to przerażające jak np 25t ale wiadomo, że lepiej jeszcze chociaż te 3 tygodnie, 2... no jeszcze troszkę....... Boisz się?

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość

Tak boli, spięty, napięty, jak się podnoszę to masakra.

Cytat:
Napisane przez SzKlAnEczKaaaa1212 Pokaż wiadomość
Ja mam ostatnio codziennie wieczorani brzuch twardy jak kamień, że się schylić nie mogę bo mi macica blokuje :/ Nie biore na to nic oprócz magnezu ale nie wiem czy nie powinnam zacząć no-spy łykać

Ja tak samo. Blokada i ból jak się schylam, nawet myślałam kurde może jakieś zaparcie idzie ale nie... nic z tych rzeczy, wszystko jakby w ciążowej normie.

Już sama nie wiem czy faktycznie organizmy nie wyrabiają, czy pogoda czy coś jeszcze innego..

Alla - bardzo miły gest w pracy)
Katka20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-08-31, 19:31   #980
Maartikrk
Zakorzenienie

Dopiero obejrzałam ten wywiad z mamaginekolog. Kurcze szkoda, że trwał tak krótko bo widać, że miała o wiele więcej do powiedzenia - bardzo lubię słuchać jej wypowiedzi . Właśnie to powinno się przekazywać wszystkim - że ustępowanie miejsca kobiecie w ciąży to nie tylko uprzejmość ale przede wszystkim dbałość o zdrowie jej i dziecka - kwestia obciążonego serca - myślę, że nie wielu ludzi ma jakiekolwiek pojęcie na ten temat.
Stary 2017-08-31, 19:36   #981
SzKlAnEczKaaaa1212
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Maartikrk Pokaż wiadomość
Dopiero obejrzałam ten wywiad z mamaginekolog. Kurcze szkoda, że trwał tak krótko bo widać, że miała o wiele więcej do powiedzenia - bardzo lubię słuchać jej wypowiedzi . Właśnie to powinno się przekazywać wszystkim - że ustępowanie miejsca kobiecie w ciąży to nie tylko uprzejmość ale przede wszystkim dbałość o zdrowie jej i dziecka - kwestia obciążonego serca - myślę, że nie wielu ludzi ma jakiekolwiek pojęcie na ten temat.
Dlatego to głupota, poruszają jakiś temat, czas antenowy jakieś 3 minuty i jeszcze 3 osoby się muszą wypowiedzieć. No jak już o czymś mówić to niech to ma ręce i nogi i trwa chociaż z 15 minut a tak to niby temat poruszony a praktycznie nic nie wniosło bo tak to króciutko trwało.

SzKlAnEczKaaaa1212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-31, 19:39   #982
alla83
Wtajemniczenie

Ja jescze daje sobie max 10 dni spokoju ...po 10tym naprawde zacznę oczekiwać porodu i zaczynać się bać że młody się nie wyrobi przed 26 września i będę miał cc

Nic mnie nie boli...jedyne co to kopniecia i inne cyrki, które Rafko wyprawia 😉
alla83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-31, 19:40   #983
Aneu8899
Rozeznanie

Ala super niespodzianka. Kasa napewno się przyda.

Smutne to że tyle poronien. Ja podziwiam mamaginekolog, że potrafi o swoich przeżyciach mówić głośno. Ja to bym skrwala wszystko w sobie. Wywiad super. Taka prawda że to my same musimy upominać się o pierwszeństwo. Możemy też dawać dobry przykład i przypuszczać.

Byliśmy dziś na basenie i jestem padnieta. W sumie to nie plywalam tylko siedziałam, ale tak jakoś.

Jutro ochlodzenie. Czuję to w kościach.

Holly ty to się nic nie martw. Wygryziesz tą ambitna pania, bo masz pierwszeństwo.

Byliśmy dziś

Aneu8899 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-08-31, 19:43   #984
Maartikrk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SzKlAnEczKaaaa1212 Pokaż wiadomość
Dlatego to głupota, poruszają jakiś temat, czas antenowy jakieś 3 minuty i jeszcze 3 osoby się muszą wypowiedzieć. No jak już o czymś mówić to niech to ma ręce i nogi i trwa chociaż z 15 minut a tak to niby temat poruszony a praktycznie nic nie wniosło bo tak to króciutko trwało.

Dokładnie..
Czytałam też kilka komentarzy ciężarnych pod programem, no masakra po prostu. Komentarze bezpośrednio przy lub do ciężarnej to już jest totalna przesada np, że sobie sprawiła 500+ itd.
Stary 2017-08-31, 19:44   #985
melliss
Raczkowanie

Laseczki co to jest ten cały gbs? Chyba nie nadrobilam Was tak pilnie jakbym chciala.

-kocyk robiony na drutach
-girlanda- gwiazdki
-rożek
-karuzela z pomponów filcowych
-ochraniacze do łóżeczka
-literka na drzwi "Z"
melliss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-31, 19:50   #986
nunny
Wtajemniczenie

Cytat:
Ona i tak przed wejściem na wizję miała live na swoim fb i powiedziała wszystko to, co chciała powiedzieć a sama mówiła że się boi że pewnie nie zdąży na nagraniu poruszyć wszystkich kwestii.

W ogóle mam wrażenie tak jak któraś tu już pisała że prowadzący byli nieprzygotowani do rozmowy, a temat został lekko mówiąc, olany.

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Cytat:
Napisane przez melliss Pokaż wiadomość
Laseczki co to jest ten cały gbs? Chyba nie nadrobilam Was tak pilnie jakbym chciala.

To jest badanie do którego pobierają ci wymaz z pochwy i odbytu na jakies tam bakterie którymi dziecko może się zarazić w trakcie porodu. Jeśli wynik będzie dodatni to dostajesz przed porodem antybiotyk. U mnie kosztuje 50 zł., lekarz kazał mi samej pobrac ale panie w labo powiedziały żebym się nie fatygowała, one mi same to zrobią.
nunny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-31, 19:50   #987
Aneu8899
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez melliss Pokaż wiadomość

Nie chce być niemiła, ale wystarczy wpisać w Google. Napewno znajdziesz więcej informacji niż my ci tu udzielimy.

https://mamaginekolog.pl/gbs-co-to-takiego/

Edytowane przez Aneu8899
Czas edycji: 2017-08-31 o 19:51
Stary 2017-08-31, 19:59   #988
holly123456
Rozeznanie

Aneu8899 wroce z powerem i ją wygryzę ja mloda i spelniona matka nie dam rady? haha
Co do ochłodzenia...marzę o nim.
Widzę,że wiele z nas ma jakies niemile objawy. Mi brzuchol twardnieje( ale to juz sie przyzwyczailam), pobolewa w dole jak na okres ale nie caly czas.
Nie chcę jeszcze rodzic...nie jestem gotowa chcialabym aby to sie wydarzylo jak najblizej terminu strasznie się boję jak to pozniej bedzie...nasze forum na pewno się nie rozsypie bo my pierwiastki( hehe denerwuje mnie to okreslenie jak u krow) bedziemy sie radzic mam z dwojka i wiecej potomstwa

Stary 2017-08-31, 20:01   #989
kasiastka
Raczkowanie

Cytat:
A ja dzis mam w planach relaks. Zadbam o stopy a za tydzien jestem umowiona na pazurki u rąk. Czas skrocic szponki zeby na porodowce nie bylo zgrzytow
Dzisiaj bylam w pracy na chwile,poznalam kobiete ktora bedzoe za mnie na zast. I czuje ze babka chce mnie ewidentnie wygryzc:/
Holly nie myśl teraz o tym, do następnego roku kupa czasu, dużo się zdąży zmienić. Poza tym to Ty masz tam pierszeństwo. Może dziewczyna też chce się wykazać, może w międzyczasie ktoś inny odejdzie i w efekcie pracę będziecie miały obie

Cytat:
Też mam wrażenie, że prowadzący to lekko olali. Mamaginekolog konkrety, które może mogłyby przekonać choć kilka osób, które nie są przekonane do ustępowania ciężarnym. A oni woleli więcej czasu antenowego poświęcić na "gdybania".

Alla83 superowo mieć taki team Niby drobny gest, a jak miło

Lynn może rzeczywiście dzidziuś się tak nie może doczekać, żeby zobaczyć swoją mamę, że się pcha na ten świat

Propos przedwczesnych porodów i "Pytania na śniadanie", to ostatnio była taka historia mrożąca krew w żyłach:
http://pytanienasniadanie.tvp.pl/337...u-ciazy-w-domu

Co uważacie, że jest najlepsze do przewijania? W grę u nas wchodzi przewijak nad łożeczko albo kupno osobnego przewijaka stojącego.
kasiastka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-31, 20:03   #990
Aneu8899
Rozeznanie

Cytat:
Aneu8899 wroce z powerem i ją wygryzę ja mloda i spelniona matka nie dam rady? haha
Co do ochłodzenia...marzę o nim.
Widzę,że wiele z nas ma jakies niemile objawy. Mi brzuchol twardnieje( ale to juz sie przyzwyczailam), pobolewa w dole jak na okres ale nie caly czas.
Nie chcę jeszcze rodzic...nie jestem gotowa chcialabym aby to sie wydarzylo jak najblizej terminu strasznie się boję jak to pozniej bedzie...nasze forum na pewno się nie rozsypie bo my pierwiastki( hehe denerwuje mnie to okreslenie jak u krow) bedziemy sie radzic mam z dwojka i wiecej potomstwa

Nie. Forum będzie. Dla mnie Wizaz to oderwanie od rzeczywistości. Fajnie poczytać że inni mają tak samo.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości