|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#962 |
Raczkowanie
|
Maartikrk wyobraziłam sobie tą sytuację i zaczęłam się śmiać jak głupia, a teraz mam okres strachu co będzie dalej jak i basze terminy coraz bliżej
![]() Lynn dobrze by było gdyby dzieciaczek przynajmniej jeszcze z tydzień- dwa posiedział. Ważne, że jesteś pod opieką. Będzie dobrze ![]() Ja dziś po męczącym dniu zrobiłam sobie mini spa dzięki Wam, każda paznokietki, piętki to ja sobie zrobiłam maseczkę na twarz oraz kąpiel w letniej wodzie z pianką hihihi nakremowałam się i pomalowałam paznokcie, ale u rąk u stóp nie dam rady...btw. zauważyłam u siebie białe plamy na paznokciach, myślicie że może być to od anemii? Mam nadzieję, że dziś się wyśpię, bo noc była dla mnie zdecydowanie za krótka a dzień za gorący. |
![]() ![]() |
![]() |
#963 |
Zadomowienie
|
Ewulka! Rozwaxalam przy pierwszej ciazy i troche zglebialam temat i krew pepowinowa co prawda moze pomoc przy wielu chorobach ale niestet najczesciej nie dla Twojego chorego dziecka tylko np dla rodzenstwa...
|
![]() ![]() |
![]() |
#964 |
nibyżona
|
Właśnie się dowiedziałam że brat był dziś na wizycie ze szwagierka u gina i niestety się ciąża nie utrzymała, zarodek zniknął
![]()
#965 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cherry, Mellis dobrze, że jesteście już w domkach Cherry przykro, że tak się potoczyło z ciążą twojej bratowej. Ja tego nigdy nie zrozumiem, że są osoby, które przez całą ciążę o siebie nie dbają i dziecko rodzi się zdrowe, a ktoś, kto byłby dobrym rodzicem ciągle ma pod górkę. U mnie dziś postęp. Wózek naszykowany, pościel z łóżeczka wyprana. Jeszcze tylko parę drobiazgów muszę dokupić i gotowe ![]()
![]() |
#966 | |
Zakorzenienie
|
Dali mi silniejsza kroplowke i zaczęła się jazda - problemy z oodechem, trzesace się ręce, wymioty. Dołączyli mi to i jest już lepiej, ale nie wiem co dalej,czy odpuszcza czy dalej będą mi to podawać, ale ja się chyba wykoncze
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#967 |
Zadomowienie
|
Cherry wspolczuje bratowej😞😞tym bardziej ze Ty zaraz rodzisz a jej pewnie bedzie z tym ciezko. Chociaz ja stracilam 3ciaze na tym etapie i w ogole mnie to nie zalamalo. Duzo gorzej kiedy przed porodem i wiadomo ze dziecko by juz przezylo.a wszystko juz gotowe..tak jak np u mojej kuzynki
Posegregowalam ciuchy dla moich przedszkolakow.powywalala m mase- to lubie najbardziej😜😜jedna kolezanka zaczela sie w maju starac o dziecko i powiedzialam jej ze bede miala karton ciuszkow bo dostalam w spadku mnostwo...widac ze znoszone.ale moze komus sie przyda..a ze ja jestem minimalistka to zostawilam 4pajace 2 bluzeczki i dwie pary spodenek.reszte jak poznam plec to sobie kupie.bo lubie kupowac😜no i ten karton jest tak wielki ze wejdzie do niego moj 2.5latek. Nie chce trzymac tego w chacie a nie mam piwnicy.nie wiem co z tym zrobic grrrr a glupio mi ja pytac czy chce skoro nawet jeszcze nie zaszla.a z pierwszym tez mieli problemy:/ |
![]() ![]() |
![]() |
#968 |
nibyżona
|
Lotso ona jakoś od początku się bała. Bardzo się starali, bo problemy, nawet mieli odpuścić i akurat zaskoczyło i ech... no brat mówił że "ciesza" się jedynie że to na wczesnym etapie, a nie tak jak u nas było ale ech...
Lynn no kurczę :/ trzymam kciuki!
#969 |
Zadomowienie
|
Lynn trzymam kciuki zeby skurcze sie uspokoily! Ja caly czas stawiam na celeston a nie jakis porod! Jutro bedzie lepiej!
![]() Very nice jezeli w zwiazku relacje sa partnerskie to chyba nic nie zmienia pojawienie sie dziecka. Jest inaczej ale tez fajnie. Najgorzej jak ludzie zrobia sobie dziecko dla wzmocnienia zwiazku i jego poprawy.to wtedy zawsze jest niewypal. Bo maja nadzieje ze bedzie lepiej, widza siebie jako szczesliwa rodzine.a tu nagle spadaja na nich obowiazki,zmeczenie i szara rzeczywistosc plus placzace dziecko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#970 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#971 |
Zadomowienie
|
Cherry ja po poronieniach kolejne cykle mialam bardzo plodne. Z tych 3 razy 2 razy byly "wpadka"ktora sie nie utrzymala i srodkowe poronienie bylo proba strzalu drugiego potomka i od razu po ustaniu krwawienia poszlam do gina sluz swietny warunki idealne.dostalam dupka i zaskoczylo. Co prawda krwawilam w 8tyg ale to w kazdej ciazy tak mialam.ze mimo brania progesteronu ciezko bylo mi utrzymac.ale te 3 razy dalam rade😊😊
No szkoda ze niektorzy musza sie nastarac o maluszka😞😞jak zaciazylam w styczniu to kolezanka z placzem do mnie dzwonila ze nie moze zajsc od roku a ja akurat dowiedzialam sie ze jestem w 3 ciazy.na szczescie w tym cyklu co plakala zaszla i ona ma na listopad termin.a o ciazy powiedzialam jej dopiero jak ona powiedziala ze im sie w koncu udalo.ufff😊😊 |
![]() ![]() |
![]() |
#972 |
nibyżona
|
Joasiala wiem, ale niezmiernie mnie to urwia....
![]() Idę się utopić pod prysznicem, zrelaksować się jakoś...
#973 |
Wtajemniczenie
|
Przykro mi Cherry z powodu Twojej bratowej... Ja straciłam ciążę w 8 tygodniu, o tyle dobrze, że to było pierwsze usg, nie słyszałam serduszka ani nic...
Lynn trzymaj się mocno! |
![]() ![]() |
![]() |
#974 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#975 |
Wtajemniczenie
|
Lynn - jesteś w dobrych rękach, wierzę że będzie dobrze
![]() ![]() ![]() Dziewczyny, boli was brzuch? Ja dzisiaj mam jakąś masakrę, tak mnie napitala że szok! Cały twardy, wzięłam no spe ale minęły 2h o od początku to samo ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#976 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny, jaki to rozmiar na 1msc/4,5 kg? To odpowiada rozmiarowi 56 czy mniejszemu? Widzę fajny kombinezon, ale nie wiem, czy nie będzie za mały.
14.06. 2010 ![]() 14.02.2015 ![]() 13.08.2016 ![]() Ex Au pair De Edytowane przez very niceee Czas edycji: 2017-08-31 o 19:23 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#977 |
Rozeznanie
|
Ja mam ostatnio codziennie wieczorani brzuch twardy jak kamień, że się schylić nie mogę bo mi macica blokuje :/ Nie biore na to nic oprócz magnezu ale nie wiem czy nie powinnam zacząć no-spy łykać
![]() ![]() |
![]() |
#978 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#979 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Już sama nie wiem czy faktycznie organizmy nie wyrabiają, czy pogoda czy coś jeszcze innego.. Alla - bardzo miły gest w pracy ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#980 |
Zakorzenienie
|
Dopiero obejrzałam ten wywiad z mamaginekolog. Kurcze szkoda, że trwał tak krótko bo widać, że miała o wiele więcej do powiedzenia - bardzo lubię słuchać jej wypowiedzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#981 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#982 |
Wtajemniczenie
|
Ja jescze daje sobie max 10 dni spokoju ...po 10tym naprawde zacznę oczekiwać porodu i zaczynać się bać że młody się nie wyrobi przed 26 września i będę miał cc
Nic mnie nie boli...jedyne co to kopniecia i inne cyrki, które Rafko wyprawia 😉 |
![]() ![]() |
![]() |
#983 |
Rozeznanie
|
Ala super niespodzianka. Kasa napewno się przyda.
Smutne to że tyle poronien. Ja podziwiam mamaginekolog, że potrafi o swoich przeżyciach mówić głośno. Ja to bym skrwala wszystko w sobie. Wywiad super. Taka prawda że to my same musimy upominać się o pierwszeństwo. Możemy też dawać dobry przykład i przypuszczać. Byliśmy dziś na basenie i jestem padnieta. W sumie to nie plywalam tylko siedziałam, ale tak jakoś. Jutro ochlodzenie. Czuję to w kościach. Holly ty to się nic nie martw. Wygryziesz tą ambitna pania, bo masz pierwszeństwo. Byliśmy dziś Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#984 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czytałam też kilka komentarzy ciężarnych pod programem, no masakra po prostu. Komentarze bezpośrednio przy lub do ciężarnej to już jest totalna przesada np, że sobie sprawiła 500+ itd. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#985 |
Raczkowanie
|
Laseczki co to jest ten cały gbs? Chyba nie nadrobilam Was tak pilnie jakbym chciala.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
[SIZE="2"]moje DIY do pokoiku dziecka: (plany, robi się, zrobione!) -okno z łapaczy snów -kocyk robiony na drutach -girlanda- gwiazdki -rożek -karuzela z pomponów filcowych -ochraniacze do łóżeczka -literka na drzwi "Z" |
![]() ![]() |
![]() |
#986 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W ogóle mam wrażenie tak jak któraś tu już pisała że prowadzący byli nieprzygotowani do rozmowy, a temat został lekko mówiąc, olany. ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#987 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie chce być niemiła, ale wystarczy wpisać w Google. Napewno znajdziesz więcej informacji niż my ci tu udzielimy. ![]() https://mamaginekolog.pl/gbs-co-to-takiego/ Edytowane przez Aneu8899 Czas edycji: 2017-08-31 o 19:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#988 |
Rozeznanie
|
Aneu8899 wroce z powerem i ją wygryzę
![]() ![]() Co do ochłodzenia...marzę o nim. Widzę,że wiele z nas ma jakies niemile objawy. Mi brzuchol twardnieje( ale to juz sie przyzwyczailam), pobolewa w dole jak na okres ale nie caly czas. Nie chcę jeszcze rodzic...nie jestem gotowa ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#989 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Alla83 superowo mieć taki team ![]() ![]() Lynn może rzeczywiście dzidziuś się tak nie może doczekać, żeby zobaczyć swoją mamę, że się pcha na ten świat ![]() Propos przedwczesnych porodów i "Pytania na śniadanie", to ostatnio była taka historia mrożąca krew w żyłach: http://pytanienasniadanie.tvp.pl/337...u-ciazy-w-domu Co uważacie, że jest najlepsze do przewijania? W grę u nas wchodzi przewijak nad łożeczko albo kupno osobnego przewijaka stojącego. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#990 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:39.