|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 41
Co sądzicie o bransoletkach Pandora? Mam mieszane uczucia. Z jednej strony mi się podobają i chciałabym kupić a z drugiej trochę są oklepane i przez to kiczowate.
|
#962 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Można kupić fajne, srebrne bransoletki z charmsami w różnych sklepach jubilerskich, tylko że bez napisu "Pandora". Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#963 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#964 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja mam w kuchni taki żółty i ładnie rozświetla pomieszczenie. Ale meble mamy brązowe i do tego białe "marmurkowe" płytki więc ten żółć w zasadzie jest tylko akcentem. Jest idealny o każdej porze roku Jest świeży, radosny i taki, że chce się uśmiechać Jest jak słońce ![]() ![]() Natomiast z błękitów celowałabym już w coś pudrowo-pastelowego. Nie intensywny niebieski/błękitny. Miałam taki i po pół roku nim rzygałam za przeproszeniem Bardzo był męczący i nadawał się jedynie w okresie zimowym bo było fajnie, jasno i chłodno jak to w zimie. Ogólnie ja preferuję ściany białe i granie dodatkami, ale rozumiem, że pewnie taka opcja Cię nie satysfakcjonuje, skoro chcesz kolor.[/QUOTE] No właśnie mnie nerwica strzela z tym zielonym. Nie ja ten kolor wybierałam i mam przeczucie, że problematyczny będzie przy malowaniu na inny kolor. No ale co zrobić, trzeba się tego cholerstwa jakoś pozbyć ![]() Białe ściany odpadają. Mamy zwierzęta i zaraz takie ściany by były brudne. A przy kolorze to się tak nie rzuca w oczy. Nad tym niebieskim się jeszcze zastanowie, bo pokój ma okna na północny-zachód. Edytowane przez szprotka_ Czas edycji: 2017-10-01 o 22:31 |
||
|
|
|
#965 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
może spodoba Ci się coś z tzw kolorów ziemi... brązy, rudości
|
|
|
|
|
#966 |
|
Inez
|
Chciałam jeszcze raz podziękować osobie, która poleciła mi aplikację do nauki słówek! Jest po prostu genialna, wszystko szybciej mi wchodzi do głowy. Będę często korzystać.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#967 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#968 | |
|
Zasiedzenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#969 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi odnośnie tortu
Dodam tylko, że teściowa mówiła też, że na naszą parapetowe musi zrobić wielki tort. We mnie się wtedy zagotowało, bo to ja będę szykować jedzenie na parapetowe, a nie ona. Jak tak dalej będzie próbować z tym tortem, to nie będę miała ochoty jej w ogóle zapraszać. Kilka razy jej mówiłam, że ja piekę i nie musi przynosić, ale w ogóle to do niej nie trafia. Po prostu przychodzi z tortem... [1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;77612696]Wiesz czym jest piekło wybrukowane? Autorka wyraźnie powiedziała, że nie potrzebuje pomocy.[/QUOTE] [1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;77615186]przyniosę swój tort mimo że synowa robi własny? "najwyżej będą dwa'" Szczyt uprzejmości wrednej teściowej.[/QUOTE] Też to tak odebrałam. Cytat:
[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;77615771]uważam że niegrzeczne i niekulturalne jest przynoszenienie czegoś do zjedzenia na proszony obiad czy kolację. Gospodyni ma swoją koncepcję wieczoru, przygotowała jakś tam kompozycję dań i NIEUPRZEJMIE jest jest jej się wpierdalać i psuć. Ale gdyby na pytanie co przynieść gospodyni odpowiedziała: może ten pyszny tort jaki u Ciebie ostatnio jadłam mamo. Wiesz ten czekoladowy z malinami - to jest ok. Nie ma poblemu, jest zielone swiatło dla 2giego tort.[/QUOTE] Już myślałam, że tylko ja tak na to patrzę. Dzięki za komentarz ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#970 |
|
Zakorzenienie
|
Pandora wg mnie ma bardzo ładną biżuterię, ale za drogą. Aczkolwiek bransoletki i pierścionki są piękne.
|
|
|
|
#971 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#972 |
|
Konto usunięte
|
A jak chodzi gdzie indziej w gości, to też przynosi tort?
|
|
|
|
#973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zwolnienie należy dostarczyć najpóźniej 7 dnia licząc od dnia wystawienia zwolnienia. [/QUOTE] Dziękuję
|
|
#974 |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Czym doprawić rybę gotowana na parze?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#975 |
|
Zasiedzenie
|
Dokładnie, jeśli to ogólnie "dobra kobieta" to nie ma co robić kwasu o głupi tort, chce pewnie czuć się potrzebna. Chyba, że jest inaczej.
Ja bym świeczki zdmuchiwała ze swojego (ale to chyba imieniny?), a jej pokroiła jak zwykłe ciasto.
|
#976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie pierwszy raz słyszę o problemach z teściową i tortem. Przyznam, pocieszające to, że nie tylko ja mam takie przejścia. Teściowa koleżanki przyniosła tort na 3. urodziny wnuczki: kawowy z surowymi żółtkami i ze spirytusem. Od pół roku jest śmiertelnie obrażona, że rodzice nie dali dziecku nawet spróbować... |
|
|
|
|
#977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nikt nie może zaprosić teściów i rodziców, bo Ty nie wiesz po co? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#978 |
|
Zakorzenienie
|
Pieprzem cytrynowym - on może za wszystkie przyprawy wystarczyć.
Sporo też zależy od rodzaju ryby i efektu jaki chce się osiągnąć, czy ma być delikatnie czy bardziej wyraziście. Do parowaru można wrzucić zioła: tymianek, rozmaryn, laur oraz ząbki czosnku. Można dać skórki cytrynowej, pomarańczowej. Posypać ziołami prowansalskimi. Można doprawić dopiero na talerzu, podając z sosem np. koperkowym, pomarańczowym, posypać świeżą bazylią czy pietruszką. ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Może zaprosić, jak ktoś chce. Tyle, że ja się z tym nie spotkałam. Przynajmniej wtedy nie ma problemów z nadgorliwą teściową. |
|
|
|
#979 |
|
Zakorzenienie
|
Ma ktos takie organizery do szafy?
Na reczniki, posciel, ewentualnie jakies koce sie przydadzą? -121744646-727550197.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#980 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny. Nie grzeje mi kaloryfer, zadzwoniłam do spółdzielni, mają przysłać hydraulika.
Czy mam mu coś płacić? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#981 | |
|
Zasiedzenie
|
Cytat:
|
|
#982 |
|
Konto usunięte
|
Odkrec termostat (to pokretlo z temperatura tak sie nazywa?) i zobacz, czy ten ''dzyndzelek'' w srodku daje sie wciskac. Jak sie nie daje, to trzeba walnac w to delikatnie jakims mlotkiem az bedzie udawalo sie wcisnac i wycisnac. Jak to sie odplokuje, to kaloryfer zaczyna od razu dzialac. Jest to bardzo czeste po lecie, jak sie kilka miesiecy nie wlaczalo kaloryfera. Sprobuj, moze hydraulik niepotrzebny.
|
|
|
|
#983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#984 |
|
Zasiedzenie
|
My fachowcom ze spółdzielni nie płacimy (raz się zdarzyło, że pan przyszedł, popatrzył i powiedział, że to nie w jego zakresie i mamy sobie wziąć kogoś odpłatnie). W starym mieszkaniu często kaloryfer zapowietrzał się po lecie i przychodził właśnie ktoś ze spółdzielni.
|
#985 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzie kupię termiczny pojemnik na jedzenie?
Słyszałam, że w Pepco i poszłam. Niestety mają tylko te zwykłe.
|
#986 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
no chyba, że tym tortem chce Ci coś udowodnić, wtedy wcale bym go nie wystawiała, a jedynie rozdała gościom na odchodne. nie. podajesz swój numer telefonu, dzwoni konsultant, podajesz wszystkie dane, ustalacie ilość/wysokość rat, dostajesz decyzję kredytową i tyle. jak wszystko regularnie spłacasz to nie ma żadnych problemów z ich strony. |
|
|
|
|
#987 |
|
Zasiedzenie
|
[1=9bfc43f248fa3dd370e3b64 5ec22fc32ebbe1d0f;7763169 1]nie. podajesz swój numer telefonu, dzwoni konsultant, podajesz wszystkie dane, ustalacie ilość/wysokość rat, dostajesz decyzję kredytową i tyle. jak wszystko regularnie spłacasz to nie ma żadnych problemów z ich strony.[/QUOTE]
A to spoko. Miałam kupić wczoraj, ale się zawahałam, bo niby raty 0%, a jak przeszłam do kupna, to wyskoczyło, że w ratach dopłacę do interesu. Nie wypełniałam tylko jeszcze tych wszystkich rubryk odnośnie rat, samo przeliczenie. Może po wypełnieniu to się zmieni? Nie chcę dopłacać, bo gotówkę mam, myślałam po prostu, że wezmę na raty, bo mogę
|
#988 | |
|
Inez
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#989 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#990 |
|
Konto usunięte
|
Zakładanie spirali (wkładki domacicznej).
W internecie piszą, że założyć mogą kobiety, które już rodziły. Czy ginekolodzy zwracają na to uwagę i czy w ogóle ma to jakiekolwiek przyczyny medyczne? Poza tym, jak to działa? Spiralę kupuje się samemu i idzie do lekarza na założenie? Edytowane przez 476bc3dbac029ec3a9e93a7df5eb47c70ae0ad31 Czas edycji: 2017-10-02 o 14:25 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:08.

do tego tego gównianego koloru nijak nie dało się zamalowac
Jest świeży, radosny i taki, że chce się uśmiechać