Dzieciaczki lutowo-marcowe 06 - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-08-01, 11:44   #961
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa
Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06

Cytat:
Napisane przez Alien
Ja ci moge moją Wike podrzucić to sie nudzić nie bedziesz
Po głębszym zastanowieniu dziekuje nie skorzystam

"Ludzie nie zdają sobie sprawy jak mało istnieją" Leo Lipski
Joasiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-01, 11:48   #962
Alien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Joasiaa
Po głębszym zastanowieniu dziekuje nie skorzystam
A czemu to nie ??
Bys miała dwójke dzieciaczków, odrazu byś mogła sie przygotowac jak to bedzie wygląc opieka jak Julce rodzeństwa przybedzie

-------------------------------------------------------------------
11.09.2008 - spotkanie z Katesią
Alien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-01, 11:59   #963
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Cytat:
Napisane przez Alien
A czemu to nie ??
Bys miała dwójke dzieciaczków, odrazu byś mogła sie przygotowac jak to bedzie wygląc opieka jak Julce rodzeństwa przybedzie
Drugie to ja palnuje jak Julka będzie pełnoletnia Tylko że ja wtedy już nie będe w wieku rozrodczym

Stary 2006-08-01, 12:45   #964
kasiulka
Zakorzenienie

mnie sie wydaje ze styczniówki za bardzo nie chcą sie łączyc .... a dałoby sie zrobic anonimową ankietę kto jest za a kto przeciw? Chyba jest gdzies taka opcja na forum, a wtedy juz bedzie wiadomo

Oliwka
kasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-01, 12:59   #965
ch_aga
Zadomowienie

Ja się mało udzielam ale nie mam nic przeciwko połączeniu

Godzinę temu miałam jechać z tatą do Zusu, zatrudniaka i urzędu skarbowego ale w drodze do taty zaszłam se do fryzyjera. No i wychadząc zaczął deszcze padać a u taty to już lało jakby się chmura urwała. Zrezygnowałam z załatwiania spraw a tata przywiózł mnie tylko do domu oczywiście deszcz cały czas lał niesamowicie. I co, ja weszłam do domu, a tu cisza - deszczyk już tylko kropił a teraz już nic Deszcz jest w porządku tylko czemu wtedy, gdy ja się wyrywam na godzinkę na załatwianie spraw
Pozdrawiam
ch_aga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-01, 15:09   #966
agika11
Zadomowienie

JA również czasem podczytuję styczniówki. I jestem za połączeniem wątku. Ale wydaje mi się, że nic na siłę i jeśli jest choć 2-3 osoby, które tego nie chcą to powinnyśmy pozostawić wszystko jak jest. Może łatwiej będzie podjąć decyzję jak więcej z nas pójdzie do pracy i każda z nas będzie miała mniej czasu by pisać. TAkie jest moje skromne zdanko
Stary 2006-08-01, 18:19   #967
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Ja tam nie mam nic przeciwko połączenia naszych wątków jak to już Joasia zaznaczyła .

Kasiulko ja noszę małego przodem do siebie, ale na instrukcji nie mam pokazane jak ułożyć dziecko tyłem do siebie . Ten kołnierz by przeszkadzał, chyba że mamy inny model nosidełka. Wczoraj go nosiłam, ale dzisiaj po 10 min. zaczął już popłakiwać on woli oglądać innych nie mamę .

Dziewczyny ja już nie mam na niego siły. Dzisiaj o 4.00 rano się obudził i gu, gu.. zaczął sam do siebie gadać i oglądać rączki. Nakarmionego tule do siebie jakoś zasypia, ale co chwile popłakuje i wierci się niemiłosiernie, i kopie mnie w nogi, maca po buzi, aby spał muszę go gładzić po główce i pleckach i całować w czółko i jak ja mam się wysypiać . Robię się przez te niewyspane noce nerwowa i przemęczona. Boję się że już tak zostanie . Dziewczyny co ja mam zrobić?
płatek1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-08-01, 20:04   #968
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Płatku mądra i pocieszająca rada to nie będzie: przeczekać. Wiem, możesz w tym czasie osiwieć... Dostałam dzisiaj prezen w postaci świętego spokoju od 11 do 14, za to od 14 do 20 było kompletne wariactwo. Nie chciała się bawić, leżeć, nawet noszenie nie pomagało. Może to naprawde kolejne zęby. Jakby mało tego to Julka od kilku dni nie chce pić mleka. Do tej pory piła 3-4 razy po 180ml a teraz tylko przez snem i rano. Za nic w świecie nie chce więcej. Może to chwilowe.
Agika masz racje z tym połączeniem. Przecież nie będziemy nikogo zmuszać.

Stary 2006-08-01, 20:14   #969
Millo
Raczkowanie

Dopiero dziś wreszcie zebrałam sie na zrobienie rafaello. Chłodzi się w lodówce mniam mniam nie mogę się doczekać
płatku współczuję ci z tym zasypianiem, ja jestem strasznym śpiochem i uwielbiam sobie pospać ja uczyłam Miłka snu, tego że sam ma zasnąć. Bardzo dużo mi dała książka Język Niemowląt. tu udało mi się znaleźć wersję elektroniczną: http://www.pokluda.net/manuals/jnth.pdf
Na początku Miłek bardzo płakał i prawie nie spał. Ja niewyspana, zła, zniecierpliwiona uważałam, że jestem złą matką skoro nie potrafię uśpić Miłka.U nas sprawdził się ten sam (podobny) rytm dnia. A po wieczornej kąpieli tzn około 19, karmię synka, on już czasem lekko przysypia przy piersi a czasem nie; po karmieniu odkładam go do łóżeczka, głąszczę po buźce jeśli nie śpi i mówię dobranoc i wychodzę z pokoju. Tu zaczyna się: albo Miłek zaśnie od razu, albo pogada do siebie pokręci się trochę ok. 15min i zaśnie; albo się buntuje i teraz jak się buntuje to: nie wpadam od razu jak tylko zakwili, bo kilka razy zrobił nam tak że kwęknął kwęknął i zasnął; wchodzę jak już wiem że nie przestanie trochę go lulam i jak sie uspokoi odkładam do łózeczka, czasem daję mu smoka, którego wyciągam jak tylko zaśnie. Na początku gdy go tego uczyłam nie było łatwo, bo się buntował i nie potrafił sam zasnąć, ale wiedziałam że to dla jego dobra i teraz jest super. Mnie o tym powiedział pediatra mówił, że dlaczego mały budzi się z płaczem poprostu ja go lulałam na piersi i tak zasypiał jak zasnął to go odkładałam do łóżeczka a on jak się przebudzał to mnie nie było i oczywiście strach i płacz. Nie wiem jak wy ale u nas Miłek śpi w swoim łóżeczku odkąd skończył tydzień zwycajnie mój TŻ bał sie że go zgniecie w czasie snu a ja budziłam się na każde małego kwęknięcie tak więc Miłek dostał eksmisję do łóżeczka i teraz bardzo je lubi i najlepszy sen jest w łóżeczku. Teraz płatku może być trochę trudniej małego odzwyczaić, bo nabrał już pewnych nawyków co do usypiania przy tobie, ale mówię ci spróbuj a będzie ci o wiele lżej.
Zobacz jeszcze tu:
http://www.maluchy.pl/artykul/80
http://www.babyboom.pl/nimowleta/roz...ra_na_sen.html
A może mu ząbki idą i go boli dlatego jest taki niespokojny??? Może posmaruj mu dziąsełka żelem i zobacz czy będzie poprawa.
Meme pozdrawiam cię i trzymam za ciebie kciuki w pracy
Millo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-01, 20:17   #970
Millo
Raczkowanie

co do połączenia zgadzam się z Agiką. Jeśli choć jedna osoba nie chce to chyba nie ma co... Ale ja nie często goszczę, więć mój głos się nie liczy
pozdrawiam
Millo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-01, 20:27   #971
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Jako, że pojawiam sie tu bardzo rzadko, nie wiem czy mam prawo wypowiadac sie w kewstii "styczniówki - marcówki - razem czy osobno", ale i tak poweim co myślę: o mnie za mnie moze być, ale z tego co widzę, to styczniówki raczej nie skłaniaja sie w tym kierunku.
A poza tym jestem wyje...,dzień za dniem mija mi nie wiem kiedy, leci mi juz 3 tydzień w robocie i mam dosć, nie mogę sie pzrestawic, wciaż siedzenie tam jest dla mnie tylko straconym czasem. Chce do domu, do Fifka,a nie uzerac sie z bandą kretynów... wracamy ok.16.30, zanim tz odwiezie tesciową, zjemy coś i zbierzemy sie na jakis spacer, jest 19. Wracamy za jakieś 1.5 h, kąpanie (co 2dzień), śniadanie na drugi dzień, pzrygotowanie prania, posprzatnia, pzrygotowanie wszystkiego dla fifka , na kolejny dzień, prysznic i spać ok 23. Dziecko widzę jakieś 4h, z czego faktycznej zabawy z nim mam jakieć moze1-1.5h. Ważę 54kg, ale z tego co dziś tu pzreczytyłam to wręcz nadwaga....zrobiłam się zołzowata i złosliwa - próbkę macie. Jedyne co mnie cieszy, to fakt, że fifek ma sie dobzre, rosnie jak na drożdżach, jest zadowlony, najedzony i umiechniety. No i teściowa i moja mama czasem nam cos upichcą, to mam wiecej czsu dla Fifka i tż. Bo o sobie nie wspominam.
powiedziałam razi powiem raz jeszcze: wolę kierat kury dowowej - ewentualniewłasny biznes - niż pracę 9g, poza domem.

to mówiłem ja - Jarząbek.

FILIPEK
http://tickers.baby-gaga.com/t/squsq...pek+ma+już.png

MADZIA
http://tickers.baby-gaga.com/t/bunbu...+Madzia+ma.png
Meme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-01, 20:50   #972
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Meme ja Cię tylko wirtualnie przytule

Stary 2006-08-01, 21:12   #973
kasiulka
Zakorzenienie

Meme biedna jestes , kurcze musisz byc wykonczona
Ja sie wkurzyłam na mojego chłopa, chyba go dzis przechwaliłam... przy kąpaniu Oliwki zaczelismy gadac nt. kasy i powiedział ze chce prawie 2 tysiaki włożyc w coś tam do samochodu, a przeciez mamy jechac na wakacje - tzn. mielismy, bo powiedziałam ze w takim razie na urlop juz nie starczy kasy i co zrobił - odwołal nasz wyjazd .... normalnie mam dół, tak sie cieszyłam a pojade.. d**ą po nieheblowanej desce . Ze złosci poszlam na spacer i pałętałam sie przez godzine po moim zawszonym osiedlu, ale i tak jeszcze sie we mnie gotuje bo jak wróciłam to sie pożarliśmy i teraz on wyszedł na spacerek.

Oliwka
Stary 2006-08-01, 21:35   #974
agika11
Zadomowienie

Płatku o ile pamiętam to ty jesteś z MAteuszkiem teraz poza domem i być może to ma wpływ na jego rozdrażnienie . Mój KAmilcio jak była tydzień u mamy odstawiał cyrk z kąpielą. Normalnie wydzierał się w czasie kąpieli w niebogłosy. DOdam, że normalnie to kąpiel uwielbia. Próbowałam mu dostosować warunki do podobnych jakie ma w domu i nic. Już przed kąpielą płakał strasznie z miną "mamusiu proszę nie" . Nie wiedziałam co jest - kąpiel trwała max. 20 sekund pomimo zabawiania. W sobotę przyjechał mój mąż i zaczął kąpać małego - i jak ręką odjął. MAły się pluskał i wszystko było ok. JAk ręką odjął. Dodam, że w domu zazwyczaj TŻ kąpie małego. Więc zmiana otoczenia, rytmu dnia ma duży wpływ na maluchy. A czy twój TŻ jest z wami? Zgadzam się również z MIllo. JA również stosowałam się do rad (oczywiście nie wszystkich ) podanych w książce "Język niemowląt" i KAmil śpi u siebie w łóżeczku jak skonczył 2-3 tygodnie. A być może MAti nie chce spać z wami w łóżku?? WIęcej pomysłów nie mam, bo i moje doświadczenie niewielkie. MAm nadzieję, że jak będziecie w domu wszystko będzie ok.
Meme trzymaj się mocno .
Dobranoc dziewuszki
Stary 2006-08-01, 21:53   #975
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Meme, Kasiulko . Meme współczuję Ci, praca której się nie lubi wykańcza podwójnie. Dobrze, że chociaż Filipek jest radosny, bo gdy wracasz do domu to pewnie jego uśmiech rekompensuje Ci trudy dnia w pracy .
Kasiulko spróbuj pogadać z mężem. Tyrasz całymi dniami w chałpie, w końcu Tobie też się należy jakiś odpoczynek. Moim zdaniem najpierw powinien był pogadać z Tobą zanim podjął decyzję, że nie pojedziecie na wakacje.

Mam nadzieję, że mój małżonek się nie rozmyśli z tym wyjazdem nad morze, bo chyba bym go normalnie............... Uważam, że nie powinno się komuś robić nadziejii nie będąc pewnym swojej decyzji.

kostka.kr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-01, 22:07   #976
kasiulka
Zakorzenienie

Kostko juz chyba i tak po ptokach, wyjazd anulowany .... strasznie mi przykro i gdyby nie Oliwka to bym sie chyba wyniosla na pare dni, pojechałabym gdzies sama, bo nawet nie mam ochoty z nim gadać. Ale mam dziecko i nie moge, nie jestem juz wolnym człowiekiem . Argumentacja byla tez taka ze boi sie czy dziecko podróż wytrzyma - noż kurna to wczesniej o tym nie wiedział? I jeszcze ze jak Oliwce zmienimy otoczenie to na pewno bedzie wariowac, chodzic po scianach i da nam popalic - jakby teraz nie dawała, głównie mnie...
Ale jestem zła, chyba pogryze klawiature, całkiem mi odeszła ochota do spania.

Oliwka
Stary 2006-08-01, 22:23   #977
iwonamysza
Zadomowienie

GG do iwonamysza

Cytat:
Napisane przez kasiulka
Kostko juz chyba i tak po ptokach, wyjazd anulowany .... strasznie mi przykro i gdyby nie Oliwka to bym sie chyba wyniosla na pare dni, pojechałabym gdzies sama, bo nawet nie mam ochoty z nim gadać. Ale mam dziecko i nie moge, nie jestem juz wolnym człowiekiem .
......................... ......................... ......................... ...................
Ale jestem zła, chyba pogryze klawiature, całkiem mi odeszła ochota do spania.
Oj Kasiulku jak ja Cię rozumiem, nawet nie masz pojęcia. Ja mam takie nerwy na mojego TŻ, że średnio raz w tygodniu bym się wyprowadzała. Zastanawiam się czasami, jakby to było, gdybyśmy nie mieli dziecka...
A już jak tylko się ich trochę pochwali to od razu im rogi rosną i bodą. Tak to już jest z tymi chłopami. Niewdzięczna rasa!

iwonamysza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-02, 01:56   #978
kasiulka
Zakorzenienie

Buu jest juz prawie trzecia w nocy a ja nie spie ciągle , tż chrapie w najlepsze a mnie chyba tak cisnienie skoczyło że nie moge zasnąć.... i stawy mnie bolą jak stopicdziesiąt . Podłapałam strasznego doła

Oliwka
Stary 2006-08-02, 07:07   #979
ch_aga
Zadomowienie

Unhappy Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06

Kasiulko -- bardzo mi przykro

A ja w poniedziałek zjadłam kilka wafelków, pierwszy raz od porodu i stało się - malutki cały wysypany, na klatce, pleckach, szyjka i oczywiście buźka Wygląda to jak liszaje tylko bardzo czerwone, całe zaognione. Ależ jestem głupia
Pozdrawiam
ch_aga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-02, 07:29   #980
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Kasiulko bardzo mi przykro. Ja też bym była zła i zawiedzina .

Meme Twoje zdanie liczy się tak samo jak i nasze, a to że zagladasz rzadziej to nie znaczy, że już nie masz prawa się wypowiadać. Myśle, że nie ma się co spieszyć z połączeniem wątków, poczekamy aż wszyscy to przemyślą nie ma co przyśpieszać. Meme może dobrym rozwiązaniem na Twoje problemy z pracą i brakiem czasu dla Fifka będzie druga ciąża ?

Millo mam tę książkę od Kostki , ale nie potrafiłam wykorzystać porad w niej zawartych może jestem złą matką . Mati nie chce sam leżeć w łózeczku i co mam zrobić? Jest straszny ryk, a ja nie potrafię tego słuchać. łezki mu lecą i zaczyna sie krztusić, czasami mam wrażenie że specjalnie . Wie, że zaraz go wezmę na ręce.

Dzisiaj powtórka znowu noc z głowy, Agika ma nadzieje, że masz rację , że jak wrócimy do siebie to wszystko wróci do normy. A tż jest z nami i rzeczywiście płacze jak go kąpie ktoś inny niż on. Sama już nie wiem .
Stary 2006-08-02, 08:27   #981
agika11
Zadomowienie

KAsiulek nic innego mi nie pozostaje jak . Teraz to pewnie nawet nie masz ochoty rozmawiać z TŻ, żeby spróbował wszystko odkręcić. Bo może jeszcze by się dało. No, ale już w tej chwili to chyba o sam wyjazd najmniej chodzi tylko o sam fakt samodzielnego podjęcia decyzji.Porażka Trzymaj się, może jeszcze będą z tego jakieś plusy (choć sama nie wiem jakie).
Stary 2006-08-02, 08:33   #982
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Agika on bardzo lubił zawsze z nami spać . w swoim łóżeczku spał tak do 4.00-5.00rano po czym budził sie na jedzonko i musiałam go brać do naszego łóżka, pokręcił się troche i zasypał. Tak było zawsze. Zapomniałm dodać, że u mojej mamy jak spałam z nim sama przez ponad tydziń to spał normalnie, budził się na jedzonko, a potem zasypał . Ale oczywiście tż twierdzi, że ja mam ciągle jakieś ale do jego mamy więc już nic nie mówię, może on poprostu u niej źle śpi.
Stary 2006-08-02, 08:36   #983
agika11
Zadomowienie

O ile się nie mylę to Kostkowa NAtalia kończy dziś 4 miesiące. Dla was dziewczynki i dużo zdrówka oraz
: jupi::j upi::ju pi::jup i:

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-08-02, 08:41   #984
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

Meme nie mow ze nie masz zdania. jako stara wizazowa mamusia marcowa jestes jedna z glownych waznych osob tu. twoje zdanie liczy sie jak najbardziej. przykro mi ze zle znosisz powrot do pracy, czesto tak bywa. niestety ja tez zauwazylam ze kiedy wracam do starego srodowiska malo osob mnie rozumie. wczesniej bylam panienka bez dziecka, moglam chodzic na impreski i wogole inne tematy. teraz moj swiat nalezy do Wiktorii i z wieloma osobami juz nie potrafie zlapac jezyka. moze ten czas pomoze ci troszke w podjeciu decyzji, moze znajdziesz inna prace. czasem swiat nas zaskakuje. zycze ci super niespodzianki od zycia. trzymaj sie cieplutko kochana.

Kasiulko u mnie i TŻ klotnie nie zdarzaja sie czesto ale sa, najczesciej o jego glupie wymysly. cos sobie ubzdura i zaraz zaczyna. w sobote jak tylko o 12 wrocil z pracy to siedzial na grillu na dworze, jadl i pil piwko. wrocil do domu o 24 w nocy. kiedy w niedziele musial sie zajac Wiktoria bo ja z tesciami robilam spisy z faktur to byl wsciekly jak nie wiem co. tesciowie maja komputer ale za chiny nie potrafia obslugiwac programow. wiec jak juz bylam to poprosili mnie abym im pomogla. tesciu dyktowal a ja wklepywalam. po kilku godzinach plecy mnie bolaly. a w domu awantura ze co to on nie miala zrobic. cos tam w samochodzie i cos tam w komputerze. na wczasy sie nie nastawiam wcale bo niestety TŻ ma prace tylko sezonowo tzn tylko gdy temperatura jest powyzej zero stopni. wiec po ciezkim zyciu podczas zimy teraz lekko sie odbijamy.

co do klopotow z zasypianiem maluszkow to chyba teraz standart. my jak sie nie myle rok temu zaczelismy przygode z wozkiem. inaczej nie zasnela jak tylko bujana po pokoju. teraz juz zasypia sama w naszym lozku potem ja przenosze ale i tak sie pokreci przed zasnieciem.
-i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli.

http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png
tiaara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-02, 08:51   #985
kasiulka
Zakorzenienie

Dzięki baby kochane za pocieszenie .... najbardziej mnie wkurza ze za 2 tygodnie wracam do pracy i najbliższy urlop bedę miała dopiero za rok a naprawde przydało by sie trochę odetchnąć czystym powietrzem bo mieszkamy pod samą kopalnią.... no ale niestety, musze obejsc sie smakiem ... w dodatku czuje sie nędznie, chodze jak kulawy koń, chyba na zmiane pogody mnie tak połamało

Dobra, dosc ględzenia - Kostko hip hip hurra dla Natalki

Oliwka
Stary 2006-08-02, 09:07   #986
Alien
Wtajemniczenie

Płatku wiem co przeżywasz bo mam to samo
Wika tez zle sypia, pediatra powiedziała, że.......... taki juz jej urok i tyle i że niektóre dzieci tak mają do 4 roku zycia.
Nie chce cie straszyć i zycze, zeby u ciebie trwało to co najwyzej 4 dni a nie 4 lata.

Ja zmagam sie z słodkim spaniem Wiki i jak narazie bez rezultatu, zadna metoda z jakiejkolwiek ksiązki nie działa na nią i już " Jezyk niemowląt" i inne takie mamy juz za sobą i bez rezultatu.
Próbowałam ją nauczyc samodzielnie spać w łóżeczku, po 1,5 tygodniu się poddałam, bo musiałam co 20 minut sie budzic i wstawać do niej a jak próbowałam nie wstać to była totalna pobudka.

Kasiulka dla cieibie duże przytulanki

Ja w tym roku mam wyjazd tylko w marzeniach.

Kostka dla Natalki buziaki

-------------------------------------------------------------------
11.09.2008 - spotkanie z Katesią
Alien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-02, 10:13   #987
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Kasiulka nie dziwie Ci się że jesteś wściekła. Mnie też do pasji doprowadza jak TŻ robi coś bez ustalania tego ze mną. Wygranij mu co cie wkurza! Masz prawo! Tobie też się od życia coś należy. Już niedługo wogóle będziecie jechać na tym samym wózku bo wracasz do pracy. Ja to czasami naprawde facetów nie rozumiem.

Co do połączenia napisałam styczniówką że zawieszamy sprawę nie będziemy nikogo na siłę uszczęśliwiać Nie mają ochoty ich prawo.

Julka przestawiła sobie spanie i zasypia około 10-11 i śpi nawet długo
(jak na nią). Szkoda mi jej budzi i mam później kłopoty ze spacerem. Bo niby kiedy mam iść? Ok 14 musze być w domu bo obiad itd. A nie chce wychodzić odrazu jak się budzi bo wtedy wyspanan nie chce leżeć w wózku.

Stary 2006-08-02, 10:13   #988
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Dziękuję dziewczyny w imieniu Natalki i oczywiście swoim .

Kasiulko ode mnie również dużo .
Płatku przeczytaj rozdział IX z tej książki, tam jest, wydaje mi rozwiązanie Twojego problemu. Tylko jak przy każdym rozwiązywaniu problemu ze złym nawykiem dziecka jest ważna konsekwencja . I przede wszystkim Płatku nie jesteś złą matką, tylko nie potrafisz patrzeć jak Mateuszek płacze, ot co. Podejrzewam dlatego nic nie wychodzi z tego, żeby Mati sam spał we własnym łóżeczku. Nikt nie mówił, że będzie łatwo to zmienić . Spróbuj, może w końcu się uda .

U nas dzisiaj pada deszcz, na spacerek pójdę pewnie dopiero późnym popołudniem.
Miłego dnia kobitki

kostka.kr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-02, 10:17   #989
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Najlepsze życzenia dla Natalki

Stary 2006-08-02, 12:21   #990
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

własnie wrocilam z Wiktoria ze szczepienia. jezu co ja przezylam. nie dosc ze Wiktoria nie dala sie zbadac to jeszcze mialam problemy z utrzymaniem jej przy szczepieniu a dzisiaj dwa uklucia. Wikula warzy 13,300 oczywiscie plus minus bo nie chciala spokojnie siedziec. wstala biedaczka o 6.30 rano to i o 12 byla spiaca. nie dziwie sie. trzymala sie mnie kurczowo. przy szczepieniu tak sie wyrywala, nawet nie wiedzialam ze ma tyle sily to moje dziecie. wrocilysmy do domu a ona rozbudzona gotowa do dalszych charcy. znowy pojdzie spac o 22. taki los. a moj TŻ wyjechal na kilka dni do Zakopanego na poprawki. moze wroci dzis a moze w sobote - tego nikt nie wie. co do wagi to ma letka nadwage ale jak to okreslila lekarka to nic porazajacego. pocieszam sie faktem ze ja tez taka bylam w jej wieku. a teraz ze mnie lasencja jak trza
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF1212.JPG (65,8 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF1215.JPG (87,7 KB, 35 załadowań)
-i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli.

http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png
tiaara jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości