![]() |
#961 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Dieta dla nastolatki
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#962 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale jak to jest wychudzona? Ja słyszałam, że Adriana Lima jest właśnie taką 'grubszą' modelką. W porównaniu np. do Alessandry Ambrossio ponoć jest grubsza...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#963 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Uważam , że każda modelka jest wychudzona ... dla mnie to totalna glupota ... co nie zobacze jakieś modelki - to same kości jej widać ... ochyda ! ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#964 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak a propo tego wychudzenia, to Ci powiem że kiedyś trafiłam na takie forum na którym kilkanaście dziewczyn zachwycało się zdjęciem Paris Hilton. Mówiły że Paris wygląda tam świetnie bo widać takie 'ładne, wystające kości miednicy'. Im się ewidentnie podobało to, że Paris była taka koścista. ![]() Aha i uważam że jednak jest sens się tak 'katować' ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#965 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() co do wychudzenia - tak jak już mówiłam - różni ludzie , różne gusta .. u mnie głupio to wygląda bo brzuch mam chudy .. za chudy i są własnie uwidocznione te kości .. i nienawidze tego .. wiec nie wiem czy to takie fajne ;/ i obrzydza mnie to jak widze dziewczyny takie chudzinki i do tego te kosci wystające .. no masakra przecież ... odrazu to odpycha ;/ I akurat sorki , ale to co powiedzialas o katowaniu jest ehkem .. "niemądre" bo widzisz -nastolatki to dziewczyny , które dojrzewają .. ich ciało sie ciągle zmienia , a "katowaniem" narobią sobie więcej szkód niż pożytku ... mogą np nie jeść słodyczy , ale bez przesady nie katujmy sie w tak młodym wieku ! ja przez to właśnie głupie podejście nabawiłam sie 2 razy anemii... i przepraszam Cie bardzo - ale to same sobie wmawiamy te durne kompleksy ! "ludzie tworza kompleksy a kompleksy niszczą ludzi" ... i tak jak powiedzialas - mają całe życie przed sobą ! więc po cholere już sobie szkodzić?! i może zanim zaczną zmieniać to swoje ciało - może najpierw je lepiej niech zaakceptują ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#966 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Chodziło mi tylko o to, że młode dziewczyny powinny brać się za siebie i nie dawać za wygraną a nie akceptować wiecznie siebie, owszem rozumiem przymknąć na coś oko ale nie od razu zaniedbać się całkowicie. Ja jestem tego zdania, że w życiu trzeba o siebie zawalczyć, nawet w tak na pozór prostej sprawie jak 'odchudzanie'.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#967 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Katowanie się" - tak określiłaś dążenie do 'idealnej' (ciekawe co jest jej wyznacznikiem?) figury. A dieta i ćwiczenia to żadna katorga, tylko STYL ŻYCIA. O ile to dieta, nie głodówka, a ćwiczenia sprawiają przyjemność, nie są obsesją. Niech dążą do perfekcji, niech katują się ćwiczeniami czy dietami - ale niech osiągną cel i niech będą z siebie w pełni zadowolone napisałaś. Ciekawe jak długo nad tym myślałaś ![]() Marzenia... Dziewczyny atakowane z każdej strony obrazami wychudzonych i pięknie przerobionych komputerowo modelek postanawiają być jak one. Idąc Twoim tokiem myślenia, przechodzą na dietę 500 kcal, ćwiczą 5 godzin dziennie i wreszcie mieszczą się w symboliczny rozmiar 0 - bez okresu, z wypadającymi włosami i meszkiem na ciele. Ale jest super, bo te 'młode kobietki' są z siebie w pełni zadowolone. Cytat:
poza tym 16, 17 i nawet 18-sto latki nie muszą być w pełni rozwinięte. Każdy organizm jest inny. Przepraszam za wywód, ale jestem szczególnie wrażliwa na te sprawy.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#968 |
Rozeznanie
|
Wnioskuję, że ZA BARDZO zależy Ci na wyglądzie, o czym świadczy sam sposób, w jakim piszesz o koleżankach (grube, kobiety w ciąży) i jak wysoko w hierarchii wartości stoi u Ciebie figura i waga. Poza tym kompleksów można nie mieć nosząc rozmiar 42. I nie oznacza t, że kobieta jest zaniedbana.
Racja ![]() Chciałabym nie mieć kompleksów nosząc rozmiar 42 ![]() ![]() Może ja naprawdę mam ze sobą problem, bo za każdy razem kiedy zjem jakikolwiek posiłek dręczą mnie okropne wyrzuty sumienia... i wtedy jeszcze bardziej sobie wbijam do głowy że nie mogę się poddawać i muszę schudnąć ![]()
![]() |
![]() |
#969 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a tak wogole , mówiłam o akceptowaniu ciała , a nie wszystkiego ... czyli rozumiem , że dla Ciebie kobieta przy kości to kobieta skazana na obgadywanie , ośmieszanie itp tak? no błagam Cie dziewczyno ! już wole być gruba niż wychudzona ... Tak jak już iza_wiosenna napisała - uwierz mi , że i bez diety da sie schudnąć ![]() ![]() Cytat:
http://youtube.com/watch?v=XRvV3Y665wU może to Ci troche przemówi do rozsądku ..
![]() |
![]() |
#970 |
Raczkowanie
|
to ja się dołączę
![]() ![]() 168 cm wzrostu i ważę 55 kg ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - nie słodzę herbaty -nie smaruję chleba margaryną czy masłem -nie używam tłuszczy do klusek , makaronów -nie jem zup( ze względu na to że jestem wege ![]() -jem ciemne pieczywo już się do tego przyzwyczaiłam i dobrze mi z tym ![]() "miłość" do słodkiego chyba muszę zakończyć ( nie wiem jakim cudem ![]() ![]() Jeżeli któraś z Was ma dla mnie jakieś rady to bardzo proszę ![]()
![]() |
#971 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobrze Ci radzę, działaj póki nie jest za późno, nie ograniczaj jedzenia, a zacznij ćwiczyć ewentualnie, by wyrzeźbić te partie ciała, które Ci się nie podobają. Bo od tych wyrzutów sumienia zaczniesz drastycznie ciąć kalorie, potem organizm zacznie dopominać się o pożywienie, skąd prosta droga do napadów a w konsekwencji do bulimii. Wierzę, że dasz sobie radę, bo jesteś na początku drogi, zawsze możesz z niej zawrócić! Cytat:
![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=199694 po drugie, skoro masz 'problem' ze słodyczami, proponuję nie rezygnować z nich całkowicie - tj. dziennie pozwól sobie w godzinach porannych na coś słodkiego, wtedy na pewno nie rzucisz się na słodycze po dwóch dniach ![]() ![]() Aha, skoro masz anemię, ostrożnie z dietą, nie obcinaj zbyt wiele kalorii i nie ćwicz jakoś bardzo dużo. Zdrowie jest najważniejsze. Poza tym masz prawidłową wagę, ile chcesz schudnąć? P.S. Jesteś pewna, że dobrze się odżywiasz? Wiele kobiet wybiera wegetarianizm, a nie dotyka ich anemia...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#972 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() mam taką płytę specjalną z ćwiczeniami (są to ćwiczenia na wszystko po kolei ... trwają 60 minut..tylko, że są strasznie męczące) i dzisiaj zaczynam ćwiczyć ![]() Właśnie zjadłam obiad i znowu jestem głodna ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#973 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#974 |
Przyczajenie
|
Hejka
![]() ![]() ![]() 1. mam 59kg 2. 158cm 3. chcialabym zrzucic okolo 5 kg 4. 17 lat 5. a moja motywacja jest pewnie to co u wiekszosci z Was, piekny wyglad i podziw wsrod znajomych ![]() Diete zaczelam od dzisiaj... Od słodyczy na szczescie umiem sie powstrzymac ale tak jakos czasem mam na nie ochote ![]() Pozdrawiam wszystkich ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#975 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ryż można oczywiście, najlepiej brązowy. Makaron pełnoziarnisty/razowy/graham. Ziemniaki też można, acz mają wysoki indeks glikemiczny. I pamiętaj - to węglowodany, a więc nie łącz ich z tłuszczami a z białkiem i warzywami ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#976 |
Przyczajenie
|
Dziekuje
![]() ![]() ![]() A odnosnie dzisiejszego dzionka i pierwszego dnia odchudzania sie, stwierdzam ze poszlo mi to rewelacyjnie!! "Pierwsze koty za ploty" jak to mowia ![]() ![]() Zobaczymy jak bedzie jutro :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#977 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() brązowy nie smakuje jak biały. jest twardszy i... no, inny trochę. Ale jakieś pyszne mięsko czy rybka i warzywa i już masz pyszny obiad ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#978 |
Raczkowanie
|
Ja sie osobiście zakochalam w brazowym ryżu - 'nie rozciapuje sie' jak biały i jest taki konkretniejszy, tak samo makarony z razowej mąki
![]()
![]() |
#979 |
Przyczajenie
|
Aha... czyli zaryzykuje z tym ryzem, moze jutro...?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#980 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a! za mało! zwłaszcza, że ćwiczyłaś! nie czytałaś wątków podwieszonych, czemu nie jesz po 18! zjedz zwykłą kolację: przewaga białka + węgle lub mniej niż 1 h przed snem - czysto białkową! przeczytaj wątki podwieszone!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#981 |
Przyczajenie
|
No ok ja rozumiem, ale jesli ja nie bylam glodna?
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#982 |
Przyczajenie
|
dołączam sie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#983 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba, że punkt czwarty to ten, do którego dążysz... Cytat:
![]() podstawowe zasady: pięć posiłków dziennie, co 2-3 h, w każdym białko, kolacja 2-3 h przed snem to przewaga białka + węgle, później - czysto białkowa. dobrze Ci radzę, odchudzaj się z głową, a nie byle szybko, byle jak, bo po zakończeniu diety czeka Cię efekt jojo - kilogramy wrócą. Z nawiązką.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#984 |
Przyczajenie
|
jak to moze byc glodowka, skoro nie jestem glodna?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#985 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#986 |
Zakorzenienie
|
otóż to. I robisz sobie wielką krzywdę.
![]() |
![]() |
#987 |
Rozeznanie
|
A ja mam chyba problem. Wiele razy juz bylam na Redukcji, przez 2 tygodnie bylo dobrze, a po tym czasie rzucalam sie na slodycze, dzemy itp. Mialam ochote na wszystko i nie moglam sie powstrzymac. W dodatku wciagu tej R wazylma ok.51 kg, a po obzarstwie juz 54/55 kg. Nie umiem sobie z tym poradzic..
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#988 |
Zakorzenienie
|
napisz jakiś przykładowy jadłospis, zobaczymy, może to jakieś błędy w diecie?
![]() |
![]() |
#989 |
Rozeznanie
|
1. Owsianka z 200 ml mleka 0,5% (4 lyzki platkow owsianych, troche otrebow), jogurt naturalny, jablko
2. Kromka chleba graham z pomidorem i sałatą, homo naturalny, połowa szklanki borówek 3. Makaron pełnoziarnisty z jogurtem naturalnym i malinami 4. Kromka chleba graham z chudym twarożkiem i ogórkami, serek wiejski 5. Homo naturalny, kilka ogórków |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#990 |
Przyczajenie
|
a ja mam pytanie do tych co od dawna 'dietuja'. zakladajac że jestem na takiej zdrowej, rozsadnej i przemyślanej diecie jak szybko mogę spodziewać sie efektów. Jednym słowem mniej więcej ile w ile można zrzucic?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:29.