on nie płaci za mnie na randkach, czy to normalne? - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-09-23, 14:18   #961
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14
Konto usunięte

Dot.: on nie płaci za mnie na randkach, czy to normalne?

[1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;85896312]No dobra, pytanie do tych, którzy rozliczają się co do grosza. Wyobraźmy sobie, że jesteście na randce, każdy płaci za swoją kawę, wodę i pieczonego ziemniaka. Akcja się zagęszcza i finał jest w łóżku. Kto płaci za prezerwatywę? Niejednokrotnie widziałam na tym forum opinie, że kobiety próbują się wzbogacić na wyłudzonych kawach, nie bardzo rozumiem w jaki sposób, ale skoro jest to tak popularny pogląd, to możemy przyjąć założenie, że osoba, która nie zapłaci za prezerwatywę niejako się na tym wzbogaci. Prezerwatywy służą obu stronom w tym samym stopniu, więc w interesie obu stron jest, aby zostały one użyte. Nie można przyjąć założenia, że raz zapłaci jedna strona, następny raz druga, ponieważ przyszłość jest spowita mgłą i nie wiemy, czy drugi raz w ogóle nastąpi. W tej sytuacji są dwa wyjścia. Pierwsze to złożyć się po pół. Drugie to zasponsorowanie* prezerwatywy przez jedną ze stron i wzbogacenie się drugiej poprzez niesprawiedliwe wyłudzenie prezerwatywy. Jedna prezerwatywa popularnej marki kosztuje tyle samo co piwo w butelce, więc jest to bardzo poważny problem, który należy rozważyć.

*Czy seks z prezerwatywą ze sponsoringu to już prostytucja?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

rozwiązaniem tego problemu są 2 numerki tego samego dnia i zużyjecie prezerwatywę Twoja i jego. I będzie równo i sprawiedliwie

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Limonka2738 Pokaż wiadomość
Chciałabym zobaczyć, kto pisał o tym wzbogacaniu się na jednej kawie. Zacytujesz kogoś?
były takie fascynujące wątki, jak to facet kasiorą sypał kawę kupował i co? i nic. Nic z tego nie wyszło, ani związku ani seksu

Musiałbyś na intymnym szukać.
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-24, 08:08   #962
Boberros
BAN stały

[1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;85896312]No dobra, pytanie do tych, którzy rozliczają się co do grosza. Wyobraźmy sobie, że jesteście na randce, każdy płaci za swoją kawę, wodę i pieczonego ziemniaka. Akcja się zagęszcza i finał jest w łóżku. Kto płaci za prezerwatywę? Niejednokrotnie widziałam na tym forum opinie, że kobiety próbują się wzbogacić na wyłudzonych kawach, nie bardzo rozumiem w jaki sposób, ale skoro jest to tak popularny pogląd, to możemy przyjąć założenie, że osoba, która nie zapłaci za prezerwatywę niejako się na tym wzbogaci. Prezerwatywy służą obu stronom w tym samym stopniu, więc w interesie obu stron jest, aby zostały one użyte. Nie można przyjąć założenia, że raz zapłaci jedna strona, następny raz druga, ponieważ przyszłość jest spowita mgłą i nie wiemy, czy drugi raz w ogóle nastąpi. W tej sytuacji są dwa wyjścia. Pierwsze to złożyć się po pół. Drugie to zasponsorowanie* prezerwatywy przez jedną ze stron i wzbogacenie się drugiej poprzez niesprawiedliwe wyłudzenie prezerwatywy. Jedna prezerwatywa popularnej marki kosztuje tyle samo co piwo w butelce, więc jest to bardzo poważny problem, który należy rozważyć.

*Czy seks z prezerwatywą ze sponsoringu to już prostytucja?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]
Myślę, że facet ma już kondoma w portfelu, no przynajmniej ja mam zawsze dwa w razie W Raz poratowałem kumpla w potrzebie za co otrzymałem dozgonną wdzięczność hahahah

Cytat:
Napisane przez Pani_Robot Pokaż wiadomość
Miałam dwóch ex, którzy nie chcieli się dokładać do czynszu za wspólne mieszkanie i rozliczali mnie z każdego batonika, którego zjadłam z ICH zakupów z mojej lodówki. Dziś bardzo uważnie patrzę na podejście faceta do pieniędzy na pierwszych randkach, żeby nie trafić na trzeciego w stylu dwóch poprzednich.
No to faktycznie trafiłaś na jakiś spaczonych skoro nie chcieli się dzielić rachunkami. Mogłaś im to w oczy powiedzieć.

Cytat:
Zazwyczaj proponuję, że się dołożę, ale w dobrym tonie (dla mnie) jest jeśli facet oponuje. Uważam, w bardzo prosty sposób, że samiec, który jest ustabilizowany finansowo i nie jest skąpy, to samiec, który naszemu ewentualnemu potomstwu zapewni dobrobyt, zaplecze finansowe, wykształcenie. Z podstawowymi potrzebami nie ma się co kłócić.
Dla mnie znowu w dobrym tonie jest jak kobieta nie szuka portfela tylko sama jest zaradna i potrafi zarobić pieniądze, a nie tylko rozłożyć nogi i czekać na utrzymanie ze strony faceta. No sorry tak rozumiem twoje zdanie brzmi co do oczekiwań - facet ma być portfelem, zapewnić kasę na "dobrobyt", a twoim zadaniem jest tylko rozłożyć nogi i urodzić. Potem tylko pachnieć.
Sorry, nie te czasy
Boberros jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-24, 08:32   #963
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Boberros Pokaż wiadomość
Myślę, że facet ma już kondoma w portfelu, no przynajmniej ja mam zawsze dwa w razie W Raz poratowałem kumpla w potrzebie za co otrzymałem dozgonną wdzięczność hahahah
No to gratulacje. A wiesz, że nie powinno się tego robić?

Dlatego właśnie takie rzeczy powinno się omawiać w szkole, bo jeszcze ci pęknie, spłodzisz syna i nauczysz go, że to dobry pomysł.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-24, 09:07   #964
skara
Zakorzenienie

Odwracając sytuację z prezerwatywami, kto płaci za tabletki w związku? Kobieta sama? Przecież chłopak ich nie je... Taką kiedyś dostałam odpowiedź od swojego byłego, że nie będziemy się składać, bo on ich nie je. A dla niezamożnej studentki zapas tabletek to spore obciążenie budżetu. Szczyt skąpstwa i buractwa.

skara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-24, 09:11   #965
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez skara Pokaż wiadomość
Odwracając sytuację z prezerwatywami, kto płaci za tabletki w związku? Kobieta sama? Przecież chłopak ich nie je... Taką kiedyś dostałam odpowiedź od swojego byłego, że nie będziemy się składać, bo on ich nie je. A dla niezamożnej studentki zapas tabletek to spore obciążenie budżetu. Szczyt skąpstwa i buractwa.

Od zawsze składam się z partnerami na antykoncepcję. Niezależnie od jej formy.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-24, 09:12   #966
3d23842983a6357ec11121c0b2dc0194ed81d40b_604ff51fe6891
Konto usunięte

Cytat:

Gdyby laska tego kumpla wtedy zaszła, to ty powinieneś placi alimenty.
Dobrze mieć tabletki, bo na facetów to nawet nie można liczyć, że będą odpowiedzialnie przechowywali gumki.

Edytowane przez 3d23842983a6357ec11121c0b2dc0194ed81d40b_604ff51fe6891
Czas edycji: 2018-09-24 o 09:14
3d23842983a6357ec11121c0b2dc0194ed81d40b_604ff51fe6891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-24, 12:47   #967
srebrnykot
stary jednooki dachowiec

Cytat:
Dla mnie znowu w dobrym tonie jest jak kobieta nie szuka portfela tylko sama jest zaradna i potrafi zarobić pieniądze, a nie tylko rozłożyć nogi i czekać na utrzymanie ze strony faceta. No sorry tak rozumiem twoje zdanie brzmi co do oczekiwań - facet ma być portfelem, zapewnić kasę na "dobrobyt", a twoim zadaniem jest tylko rozłożyć nogi i urodzić. Potem tylko pachnieć.
Sorry, nie te czasy
Dlaczego sugerujesz, że kobieta, która oczekuje, by partner miał i był w stanie zapewnić pewien poziom finansowy rodzinie, potrafi tylko rozłożyć nogi?
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
srebrnykot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-09-24, 19:22   #968
Boberros
BAN stały

Cytat:
No to gratulacje. A wiesz, że nie powinno się tego robić?

Dlatego właśnie takie rzeczy powinno się omawiać w szkole, bo jeszcze ci pęknie, spłodzisz syna i nauczysz go, że to dobry pomysł.

Oj tam ojtam, jak w miarę nowe kondomy to tragedii nie będzie ^^

[1=3d23842983a6357ec11121c 0b2dc0194ed81d40b_604ff51 fe6891;85903958]
Gdyby laska tego kumpla wtedy zaszła, to ty powinieneś placi alimenty.
Dobrze mieć tabletki, bo na facetów to nawet nie można liczyć, że będą odpowiedzialnie przechowywali gumki. [/QUOTE]
Najlepiej z konwencjonalnych środków to tabletki i kondom. A z mniej popularnych po prostu wazektomię.
Nie ma nic gorszego niż wpadka.

Cytat:
Napisane przez srebrnykot Pokaż wiadomość
Dlaczego sugerujesz, że kobieta, która oczekuje, by partner miał i był w stanie zapewnić pewien poziom finansowy rodzinie, potrafi tylko rozłożyć nogi?
Bo nie powinna tego oczekiwać, a jeśli jednak z góry to robi to sama siebie skazuje na pozycję, w której jednak najlepiej się widzi - czyli urodzenie dziecka i "trwanie".
Boberros jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-24, 19:33   #969
Pani_Robot
Śnięta Mucha

Cytat:

Sorry, nie te czasy
Dlatego jesteś tu, na wizażu, a nie z kobietą.
Odsyłam tez do podręczników z klasy pierwszej, szkoły podstawowej (pewnie wiele klas wyżej nie jesteś).

Wyzwanie Czytelnicze 25 / 34 (26)
Wyzwanie Filmowe
5 / 100
100 książek w 2023 92 / 55

Pani_Robot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-24, 19:36   #970
srebrnykot
stary jednooki dachowiec

Cytat:
Bo nie powinna tego oczekiwać, a jeśli jednak z góry to robi to sama siebie skazuje na pozycję, w której jednak najlepiej się widzi - czyli urodzenie dziecka i "trwanie".
Skąd założenie, że nie może znaleźć partnera o podobnej wizji związku? Że jedyne, co może wnieść do związku z takim partnerem to rozkładanie nóg, a nie np. całodobowa troska o dzieci, o budowanie ogniska domowego, o dom, zdecydowanie nierównorzędny podział obowiązków domowych?

Ja się z Panią_Robot zgadzam co do płacenia na randce. A zarabiam dobrze, nawet bardzo. Ale gdyby teraz - nie dziesięć lat temu, ale teraz, kiedy mam trzydziestkę - mężczyzna zaprosił mnie na pierwszą czy drugą randkę i nie był w stanie, mentalnie lub materialnie, zapłacić za moją kawę*, to uznałabym to za żenujące. I bardzo źle rokujące na przyszłość, bo świadczy albo o skąpstwie, albo o niezaradności finansowej, albo o bardzo szczególnej wizji związku, gdzie ludzie rozliczają się co do złotówki. Kolejnej randki by nie było.

*Kawę, kolację, lody, kino, teatr - niepotrzebne skreślić.
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski

Edytowane przez srebrnykot
Czas edycji: 2018-09-24 o 19:37
Stary 2018-09-24, 21:31   #971
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez srebrnykot Pokaż wiadomość
Skąd założenie, że nie może znaleźć partnera o podobnej wizji związku? Że jedyne, co może wnieść do związku z takim partnerem to rozkładanie nóg, a nie np. całodobowa troska o dzieci, o budowanie ogniska domowego, o dom, zdecydowanie nierównorzędny podział obowiązków domowych?

Ja się z Panią_Robot zgadzam co do płacenia na randce. A zarabiam dobrze, nawet bardzo. Ale gdyby teraz - nie dziesięć lat temu, ale teraz, kiedy mam trzydziestkę - mężczyzna zaprosił mnie na pierwszą czy drugą randkę i nie był w stanie, mentalnie lub materialnie, zapłacić za moją kawę*, to uznałabym to za żenujące. I bardzo źle rokujące na przyszłość, bo świadczy albo o skąpstwie, albo o niezaradności finansowej, albo o bardzo szczególnej wizji związku, gdzie ludzie rozliczają się co do złotówki. Kolejnej randki by nie było.

*Kawę, kolację, lody, kino, teatr - niepotrzebne skreślić.
Amen.
Ellen_Ripley jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-24, 21:44   #972
coccinelle7
Zadomowienie

Czy któraś z was jest mi w stanie jednym zdaniem, używając sensownego argumentu, wytłumaczyć dlaczego w dzisiejszych czasach gdy spotykają się dwie, równe sobie osoby, to osoba płci męskiej ma zapłacić za kawę?

Stary 2018-09-24, 21:50   #973
Pani_Robot
Śnięta Mucha

Cytat:
Napisane przez coccinelle7 Pokaż wiadomość
Czy któraś z was jest mi w stanie jednym zdaniem, używając sensownego argumentu, wytłumaczyć dlaczego w dzisiejszych czasach gdy spotykają się dwie, równe sobie osoby, to osoba płci męskiej ma zapłacić za kawę?

Z tego samego powodu, z którego to mężczyzna kobiecie otwiera drzwi od samochodu na randce, a nie ona jemu.

Wyzwanie Filmowe
5 / 100

Stary 2018-09-24, 22:00   #974
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pani_Robot Pokaż wiadomość
Z tego samego powodu, z którego to mężczyzna kobiecie otwiera drzwi od samochodu na randce, a nie ona jemu.
Czyli z jakiego?

Dołaczam się do pytania.

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Stary 2018-09-25, 06:58   #975
commerce
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez coccinelle7 Pokaż wiadomość

To po prostu miłe. I bardziej zgodne z tradycją niż w drugą stronę.
Tak samo jak ubiera się na święta choinkę a nie dąb... a w sumie niby czemu nie.
Chociaż nie uważam, żeby to było jakieś obowiązkowe, ale jak pisałam - obracam się w na tyle konserwatywnym środowisku, że jakoś nie trafiłam na nikogo, kto miałby wokół tematu takie dylematy jakie pojawiają się tutaj.

Wysłane z TupTapTok
Stary 2018-09-25, 07:08   #976
2f6abb6d3878858271ffdb3efd65c95d1f4fde9b_623d0cb3af0b6
Konto usunięte

Cytat:
Czyli z jakiego?

Dołaczam się do pytania.

znajomość savoir-vivre albo zwykła kurtuazja?
2f6abb6d3878858271ffdb3efd65c95d1f4fde9b_623d0cb3af0b6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-25, 07:51   #977
Limonka2738
Zakorzenienie

[1=2f6abb6d3878858271ffdb3 efd65c95d1f4fde9b_623d0cb 3af0b6;85908012]znajomość savoir-vivre albo zwykła kurtuazja?[/QUOTE]Logiczny powód poproszę.

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Cytat:
Napisane przez commerce Pokaż wiadomość
To po prostu miłe. I bardziej zgodne z tradycją niż w drugą stronę.
Ale jak kobieta otworzy drzwi mężczyźnie i zapłaci za kawę, będzie równie miło.

Nie wiem, moje oczekiwania są logiczne. Mam ręce, portfel, oczy, jesteśmy równi (same o to walczyłyśmy), więc nie potrafię tego zrozumieć.

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

Mawis, sv ma tyle zasad, których zapewne nie stosujesz, które traktują kobietę jak gówno ostatnie i nieporadną istotkę.

Więc dlaczego można sobie wybrać, które zasady są spoko, a które nie?

Są kraje, z których mężczyźnie otwiera się drzwi. Sugerujesz, że ich sv jest jakiś gorszy od twojego? Na jakiej podstawie?

Stary 2018-09-25, 08:08   #978
answer_is_here
BAN stały

[1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;85896312]Kto płaci za prezerwatywę? [/QUOTE]

To proste. Płaci bardziej napalony. I nie neguj, bo zawsze ktoś jest bardziej napalony niż ten ktoś drugi.

Dziękuję

A poważnie - też nie cierpię ludzi spinających dupe o każdą złotówkę. Nie cierpię zarówno facetów jak i bab z takim podejściem. Na pierwszej randce zwykle proponuję, że zapłacę za siebie (chociaż zawsze to ja jestem zapraszana), ale zwykle facet oponuje i spoko. Jak nie oponuje to płacę. Czy ma dalej szansę na znajomość ? No pewnie. Ale minusa też ma
answer_is_here jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-25, 08:45   #979
commerce
Raczkowanie

Cytat:
Logiczny powód poproszę.

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Ale jak kobieta otworzy drzwi mężczyźnie i zapłaci za kawę, będzie równie miło.

Nie wiem, moje oczekiwania są logiczne. Mam ręce, portfel, oczy, jesteśmy równi (same o to walczyłyśmy), więc nie potrafię tego zrozumieć.

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

Mawis, sv ma tyle zasad, których zapewne nie stosujesz, które traktują kobietę jak gówno ostatnie i nieporadną istotkę.

Więc dlaczego można sobie wybrać, które zasady są spoko, a które nie?

Są kraje, z których mężczyźnie otwiera się drzwi. Sugerujesz, że ich sv jest jakiś gorszy od twojego? Na jakiej podstawie?

Nie.
Żadnemu mojemu koledze nie byłoby miło, gdybym im otworzyła drzwi w tak kurtuazyjny sposób jak to robią oni. Albo ich w nich przepuściła. Uznaliby że sobie z nich robię jaja.
Przy płaceniu - zależy od relacji. Często to robię, ale nigdy nie zdarzyło mi się, żeby na pierwszej randce ktoś się na to zgodził.
Też mam ręce, pracę i tak dalej. To w ogóle nie ma związku. Nie lubisz jak ktoś za ciebie płaci i otwiera ci drzwi to ok. W moim środowisku to byłoby odczytane jako dziwactwo, po prostu.
Tak samo ktoś wyżej ironicznie pytał, czy wpuszczana gości w butach to domu - dla mnie to oczywista oczywistość i byłoby mi wstyd prosić kogoś, żeby zdjął buty w progu. Bo wszyscy wokół tak się zachowują...

Wysłane z TupTapTok

Edytowane przez commerce
Czas edycji: 2018-09-25 o 08:49
commerce jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-25, 10:07   #980
7ccce98bd1fb37e774261cb8463420b8c7814618_5eb735f295b28
Konto usunięte

Moj facet zaczal mi trzymac drzwi, kiedy go o to poprosilam, bo to lubie. No ale to Niemiec, tam zadnemu nie przyjdzie do glowy trzymac drzwi albo ustapic miejsca, bo tak sie nie robi - rownosc plci.

Na pierwszej randce zaplacil za mnie, ale nie oczekiwalam tego, bo po co? Oboje podobnie zarabiamy (tzn. malo, bo jestesmy studentami), nie wiem czemu on mialby ponosic wyzsze koszty tylko ze wzgledu na zawartosc majtek

To cale placenie to pozostalosc z czasow, kiedy kobieta nie miala wlasnych pieniedzy. Czasy sie zmienily, ale niektorzy nadal mentalnie pozostali w dawnych czasach i ksiezniczkuja.

Edytowane przez 7ccce98bd1fb37e774261cb8463420b8c7814618_5eb735f295b28
Czas edycji: 2018-09-25 o 10:10
7ccce98bd1fb37e774261cb8463420b8c7814618_5eb735f295b28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-25, 10:14   #981
Pani_Robot
Śnięta Mucha

W moim otoczeniu też jest oczywiste, że facet choć stara się być dżentelmenem i nikt nie spina o to dupy. Ani panie, ani panowie.
Tak samo oczywiste jak pytanie gości, czy się czegoś napiją, a nie pokazywanie im, gdzie jest czajnik.

Poza kolegą poznanym na Tinderze, który opowiadał, że zabiera dziewczyny na spacer do parku, żeby było bez kosztów, bo NIE LUBI wydawać pieniędzy. Chyba nadal jest singlem.

Wyzwanie Filmowe
5 / 100

Stary 2018-09-25, 12:06   #982
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Nie.
Żadnemu mojemu koledze nie byłoby miło, gdybym im otworzyła drzwi w tak kurtuazyjny sposób jak to robią oni. Albo ich w nich przepuściła. Uznaliby że sobie z nich robię jaja.
Przy płaceniu - zależy od relacji. Często to robię, ale nigdy nie zdarzyło mi się, żeby na pierwszej randce ktoś się na to zgodził.
Też mam ręce, pracę i tak dalej. To w ogóle nie ma związku. Nie lubisz jak ktoś za ciebie płaci i otwiera ci drzwi to ok. W moim środowisku to byłoby odczytane jako dziwactwo, po prostu.
Tak samo ktoś wyżej ironicznie pytał, czy wpuszczana gości w butach to domu - dla mnie to oczywista oczywistość i byłoby mi wstyd prosić kogoś, żeby zdjął buty w progu. Bo wszyscy wokół tak się zachowują...
Jeżeli w twoim środowisku mężczyzna czuję się dziwnie i jest ok, a kobieta, która czuję się dziwnie z tym samym jest dziadkiem, to fajne masz środowisko.

Pozazdrościć.

Stary 2018-09-25, 12:08   #983
commerce
Raczkowanie

Cytat:
Jeżeli w twoim środowisku mężczyzna czuję się dziwnie i jest ok, a kobieta, która czuję się dziwnie z tym samym jest dziadkiem, to fajne masz środowisko.

Pozazdrościć.

Nie zazdrościsz i okej. Ja tobie też nie.

Wysłane z TupTapTok
Stary 2018-09-25, 12:10   #984
answer_is_here
BAN stały

Cytat:

Pozazdrościć.

Czy ktoś coś z tego zrozumiał ?
Pozazdrościć.

I czy ty się musisz czepiać wszystkiego co ktoś napisze ? Jesteś tutaj dyżurną hejterką czy o co chodzi ?
answer_is_here jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-25, 12:26   #985
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez answer_is_here Pokaż wiadomość
Czy ktoś coś z tego zrozumiał ?
Pozazdrościć.

I czy ty się musisz czepiać wszystkiego co ktoś napisze ? Jesteś tutaj dyżurną hejterką czy o co chodzi ?
Nie lubię seksizmu.

Jeśli ktoś inaczej traktuje w tej samej sytuacji kobietę a inaczej mężczyznę, to jest seksistą.

I można nazywać to savoir vivrem, wychowaniem, dżentelmeństwem. Ale na jedno wychodzi.

Stary 2018-09-25, 12:28   #986
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez answer_is_here Pokaż wiadomość
Nie wszystkiego, tylko seksizmu.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-25, 12:29   #987
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
Nie.
(...) Nie lubisz jak ktoś za ciebie płaci i otwiera ci drzwi to ok. W moim środowisku to byłoby odczytane jako dziwactwo, po prostu.
Podwójne standardy aż miło.

Im może nie być miło i uznają, że sobie robię jaja, w analogiczne sytuacji, jak mi nie jest miło, to jestem dziwakiem.

Naprawdę, nie umiecie czytać?

Stary 2018-09-25, 12:31   #988
7ccce98bd1fb37e774261cb8463420b8c7814618_5eb735f295b28
Konto usunięte

Poznalam duzo facetow, ktorzy lubia jak sie za nich placi - jest to dla nich mile, ze kobieta zaprasza i nie zrzuca na nich obowiazku placenia.

Moj chlopak tez lubi, gdy go zapraszam. Zapraszamy sie na zmiane. To skapstwo czy brak dzentelmenstwa?
7ccce98bd1fb37e774261cb8463420b8c7814618_5eb735f295b28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-25, 12:36   #989
srebrnykot
stary jednooki dachowiec

A niech to dla Was będzie i seksistowskie podejście, co za różnica. Dla wielu kobiet i dla wielu mężczyzn nie jest. Ci mężczyźni nie czują się pokrzywdzeni tym, że jeśli zapraszają, to płacą za randkę. Ci, którzy czują się pokrzywdzeni, na kolejne randki się nie umówią, zresztą za obupólną radością.

Hortensja - po pierwsze, długi związek to co innego, niż pierwsze randki. Po drugie, na studiach czy na samym początku drogi zawodowej oczekiwania są inne, i nie ma co tych sytuacji porównywać. Na studiach to ja też byłam gorącą orędowniczką pół na pół, bo i ja, i chłopak mieliśmy mało pieniędzy.
Stary 2018-09-25, 12:43   #990
commerce
Raczkowanie

Cytat:
Podwójne standardy aż miło.

Im może nie być miło i uznają, że sobie robię jaja, w analogiczne sytuacji, jak mi nie jest miło, to jestem dziwakiem.

Naprawdę, nie umiecie czytać?

Bardzo chcesz udowodnić, że żyjemy wszyscy w oderwaniu od pewnych uwarunkowań kulturowych i konweansów. Nie żyjemy.

Wysłane z TupTapTok

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości