![]() |
#961 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Akcja 100 książek w 2019 roku :)
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#962 |
Zakorzenienie
|
32. "W potrzasku" Kerry Wilkinson
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#963 |
Zadomowienie
|
Przez ciągłe problemy z aplikacją Wizaż nie miałam dostępu do wątku przez ponad 2 miesiące.
![]() Podsumowanie kwartału: 11/52, nr 30 na liście. Od ostatniej aktualizacji przeczytałam: 5. "Geekerella" - A. Poston, 4/10. 6. "Morze spokoju" - K. Millay, 5/10. 7. "P.S. Wciąż Cię kocham" - J. Han, 7/10. 8. "Milaczek" - M. Witkiewicz - 4/10. 9. "Jutro" - G. Musso, 7/10. 10. "Wszystkie jasne miejsca" - J. Niven, 9/10. 11. "P.S. I like you" - K. West, 8/10. I w kwietniu: 12. "Bohater Wieków" - B. Sanderson, 10/10. ![]() 13. "Chłopak na zastępstwo" - K. West, 7/10. Bardzo młodzieżowo u mnie ostatnio, zwykle sięgam właśnie po młodzieżówki, gdy szukam lekkich i wciągających lektur. Zazwyczaj bardziej mnie satysfakcjonują, niż książki dla dorosłych, które w zamierzeniu mają być lekkie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#964 |
Wtajemniczenie
|
16/100 Układanka, Karin Slaughter.
Fajne, kryminalne czytadło, jak to u Karin ![]() Podsumowanie kwartału 53 na liście. Może będę chociaż w pierwszej 50 w kolejnym ![]()
O powodzeniu decydują cztery czynniki. Niestety nikt ich nie zna. Edytowane przez Kafkazmlekiem Czas edycji: 2019-04-07 o 18:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#965 | |
Bang Bang Lucky Luck !
|
Cytat:
Ano ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#966 |
Zadomowienie
|
14. Kot wśród gołębi, Agatha Christie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#967 |
Zadomowienie
|
25. „Sprawa Hoffmanowej” Katarzyna Zyskowska 8/10
Dużo plusów: podobał mi się styl, który dobrze się czytało, bohaterowie, klimat lat 30., no i inspiracja prawdziwymi wydarzeniami, które do tej pory pozostają zagadką. Emocje też są, chociaż czuję niedosyt i zakończenie nie do końca mnie satysfakcjonuje. Mimo to polecam ![]()
![]() |
#968 |
Gang Iren
|
27. "Trzynasta opowieść" Diane Setterfield 8/10
![]() |
#969 |
Wtajemniczenie
|
Wydawało mi się, że punkt 10 zrealizowałaś, a to po prostu książka nr 10 w tym roku ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
![]() |
#970 |
Raczkowanie
|
W tym roku kupiłam dużo książek, niestety mało mam czasu na czytanie. Wczoraj skończyłam: "Co się stało w Iwoną Wieczorek" Janusza Szostaka. Sprawę znałam wcześniej tylko z mediów, dość powierzchownie. Dużo rzeczy się dowiedziałam, o śledztwie, różnych śladach. Zdziwiło mnie najbardziej jak poważnie traktuje się wizje jasnowidzów.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#971 |
... choć nie Westwood
|
24/100 "Punkt widzenia" Małgorzata Rogala
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#972 |
Zakorzenienie
|
24. " " Obcy powiew wiatru " Magdalena Majcher
Bardzo lubię książki w tym typie , bardzo dobra powiesc , ale też smutna. Polecam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#973 |
Zakorzenienie
|
W końcu podsumowanie kwartału
Średnio wyszło, ale też kilka książek mam zaczętych i nieskończonych, jakoś nie mam szczęścia do fajnych pozycji ostatnio. STYCZEŃ 1. Niechciany gość - Shari Lapena 2. Cuda za rogiem - Keigo Higashino 3. Magia sprzątania - Marie Kondo 4. Może pora z tym skończyć - Iain Reid 5. Gran Canaria. Inspirator podróżniczy - Anna Jankowska 6. Sekretna kolacja - Raphael Montes LUTY 7. Cokolwiek wybierzesz - Jakub Szamałek 8. Zamiana - Rebecca Fleet 9. Wyznanie. Prawdziwa historia polskiej prostytutki - Janka Szczesna 10. Księga Diny - Herbjorg Wassmo MARZEC 11. Ona to wie - Lorena Franco 12. Posłuszna żona- Kerry Fisher 13. Pani Fletcher - Tom Perrotta 14. Masakra na wyspie Utoya - Adrian Pracoń 15. Poradnik ksenofoba. Szwedzi - Peter Berlin Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#974 |
Zakorzenienie
|
Daaawano mnie tu nie było, bardzo proszę o dopisanie jeszcze do podsumowania kwartału, nr 23 wynik to 45/52
a teraz pora na nadrobienie zaległości ![]() 11 - Joanna Podsadecka, ks. Jan Kaczkowski - "Sztuka czułości" - książka, która ze względu na kościelne afery pedofilskie powinna być lekturą obowiązkową; absolutnie warta przeczytania 12 - Mel Robbins - "Reguła 5 sekund" - bardzo polecam jak ktoś potrzebuje kopa na rozpęd, wiosennego napędu do życia i chęci zrobienia z sobą czegoś, totalnie inna od ton różnych poradników wskazujących drogę do odnalezienia motywacji itp. bullshit - uwielbiam autorkę, jej wykład na TED i kanał na YT - w dużej mierze dzięki niej u mnie dzieje się ![]() 13 - Dr Sarah Brewer - "Relaxation - exercises and inspiration for well being" - takie tam czytadło, które przeczytałam, bo miałam i pozbyłam się 14 - Ilona Wiśniewska - "Białe. Zimna wyspa Spitsbergen" - jakiś czas temu wciągnęły mnie reportaże wydawnictwa Czarne, złej książki z tej serii nie trafiłam, ta też trzyma poziom - o życiu w dziwacznym miejscu i jak na to ludzie reagują 15 - Dorota Krzywicka, Irena A. Stanisławska - "Pogotowie psychologiczne' - kiedyś miałam fazę na gromadzenie poradników wszelakich, powoli czytam swe zapasy książkowe, bo wciąż coś wypożyczam z biblioteki, jak coś ciekawszego przeczytam to napiszę, to kolejna książka puszczona już w świat 16- #sexed.pl - IMO tragedia, już we wstępie nieścisłości i niedopowiedzenia, na szczęście nie cała książka jest inicjatorki jej powstania - nie kwestionuję potrzeby istnienia takiej literatury, ale chciałabym żeby moje dziecko czerpało wiedzę z bardziej rzetelnych publikacji - zostawiłam jednak na przyszłość, a bzdury opatrzyłam stosownym komentarzem 17 - Dagmar O'Connor - "Jak kochać się z tą samą osobą do końca życia i wciąż to lubić" - jak w pkt 15 18 - Szymon Hołownia - "Boskie zwierzęta" - bardzo fajna książka, przeważnie o szeroko rozumianej ekologii, autor nie byłby sobą gdyby poruszonych tematów nie odniósł do Biblii i nauki KK,co również było bardzo ciekawe 19 - Krystyna Romanowska, Katarzyna Skrzydłowska - Kalukin - "Dziewięć rozmów o aborcji" - to nie wątek na dysputy światopoglądowe, książka utwierdziła mnie w moich poglądach 20 - Ida Kulawik - "Veganbanda. Roślinne przepisy dla małych i dużych" - wciąż szukam kuchennych inspiracji, trochę znalazłam, dodatkowy bonus to piękne wydanie - uczta dla oka 21 - Ewa Woydyłło - "Strata" - książeczka dodana do "Charakterów", wszystkie dość ciekawe i szybko się je czyta 22 - Marek Skała - "Psychologia zmiany. Rzecz dla wściekniętych" - jak pkt 15 23 - Jacek Hołub - "Żeby umarło przede mną. Opowieść matek niepełnosprawnych dzieci" - porusza, chwyta za gardło, ale też przywraca nadzieję w ludzi 24 - Adriana Klos - "Rozwód" - też dodatek do "Charakterów" 25 - Anna Golan, Andrzej Depko - "Intymność" - j.w. 26 - Dobrosław Kobielski - "Widoki dawnej Warszawy" - bardzo ciekawe poczytać i pooglądać jak to kiedyś było 27 - Krzysztof Jedliński - "Godność. Jak ją chronić bez upokarzania innych" - dodatek do "Charakterów" 28 - Maria i Piotr Fijewscy - "Nieobecni. Jak powrócić do doświadczania swojego życia" - dodatek do "Charakterów" 29 - Paweł Adamowicz - "Gdańsk jako wyzwanie" - ciekawy miks autobiografii, historii i planów (gdy powstawała jeszcze niezrealizowanych, teraz w większości już tak), aż nie mogę się doczekać aż przeczytam drugą część, ciekawa jestem jak to będzie za parę lat - czy będę mogła napisać to samo co o pierwszej 30 - Rachel Cusk - "Praca na całe życie. O początkach macierzyństwa" - wpisałabym to na listę lektur dla kobit zastanawiających się czy mieć dzieci (dodałabym jeszcze kilka pozycji) - bez cukru i lukru, choć niby kontrowersyjna to dla mnie jedna z łagodniejszych w temacie jak można się czuć 31 - Wiesław Sokoluk - "Seks" - dodatek do "Charakterów" 32 - Anna Dodziuk - "Pokochać siebie i zacząć żyć inaczej" - dodatek do "Charakterów" 33 - Fabrice Midal - "Odpuść sobie i żyj" 34 - J.S. Margot - "Mazel tow. Jak zostałam korepetytorką w domu ortodoksyjnych Żydów" - baaaaardzo ciekawe i baaaardzo polecam - wcześniej miałam jakieś bardzo ogólne pojęcie o temacie, jak już zaczęłam czytać to nie mogłam się oderwać 35 - Greg Wilkinson - "Understanding stress" 36 - Brian Wansink - "Beztroskie jedzenie" 37 - Krystian Nowak - "Wszyscy ludzie których znam są chorzy psychicznie" 38 - Ewa Winnicka - "Angole" - kolejny bdb reportaż wydawnictwa Czarne, o Polakach szukających szczęścia na Wyspach 39 - Michael Bond - "Paddington się krząta" - miłe opowiastki dla przedszkolaków 40 - Elizabeth Somer - "10 nawyków które rujnują kobiecą dietę" 41 - Nick Vujicic - "Niezwyciężony! Potęga wiary w działaniu" - o tym, jak nawet żyjąc bez kończyn można być szczęśliwym i spełnionym człowiekiem 42 - Virginia Woolf - "Flush" - to moja pierwsza książka tej autorki, powieść pisana z perspektywy psa, wzruszająca, piękna, na pewno sięgnę po inne pozycje 43 - Katarzyna Miller, Susan Giżyńska - "instrukcja obsługi toksycznych ludzi" 44 - Jola Słoma, Mirosław Trymbulak - "Ubrać duszę" - kupiona w celu kuchennych inspiracji, a przy okazji jedna z najpiękniej wydanych książek jakie mam 45 - Marek Rabij - "Życie na miarę. Odzieżowe niewolnictwo" - było już wiele razy na wątku, trafiłam na nią w końcu i ja - powinna być lekturą obowiązkową dla zwolenników fast fashion, a pewnie każdy po lekturze zerknie na metki swoich ciuchów żeby zobaczyć skąd są.... Po przeczytaniu też tekst jednego z polityków o "zap...... za miskę ryżu" nabierze nowego znaczenia THE END na teraz, jak to się nie wyśle to ![]() ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Wysłało się ![]()
![]() |
#975 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pozycja 16, u mnie podobne odczucia. Temat na pewno przydatny ale nie jestem przekonana, że chciałabym żeby moje dzieci to czytały bo były tam nieścisłości i niedomówienia w tematach o których mam pewne pojęcie. Były też tematy, którymi się nie interesowałam i nie miałam pojęcia, ale też nie wiem czy ta wiedza jest rzetelna.
![]() |
![]() |
#976 |
Zakorzenienie
|
25/75 Opowieść niewiernej - M.Witkiewicz - audiobook
moj pierwszy audiobook. wybierałam książkę godzinami. Nie wiedziałam jak sie będzie słuchało, czy w kryminale zapamietam bohaterów, czy taka obyczajowa nie będzie nudna. Liczyłam na poradnik jakiś ale to co chciałam na storytell nie jest dostepne. Padło na to. Uznałam, że lekko pisze, posłucham w czasie spacerów, na pewno nie zgubie fabuły. Dno. nie wiem czy książka taka zła czy fakt ze to audiobook ale straszne straszne flaki z olejem. Ostatnie 30min sluchałam przy mężu to kazał iść daleko bo słuchać się tego nie da. Bohaterka troche jak Judyta z Nigdy w życiu Grocholi. Takie nieporadne życiowo kobiety mnie drażnią...i ta drażniła ponad 7h ![]() musze się do audiobookow przekonać bo za chwilę z wózkiem bede kilometry robiła i warto ten czas wykorzystać, kolejne chce posłuchać dzieci z bullerbyn - to nie moze być złe! nie moze! chetnie poczytam co polecacie ![]() ![]()
![]() |
#977 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Zaraz przejrzę historię w storytel i spróbuję coś polecić. Chociaż ja bardziej w fantastykę celuję i sporo słucham po angielsku - to też wchodzi w grę? Tak na szybko, z lżejszych to mogę polecić "Sagę o Ludziach Lodu" - trochę obyczajówki, trochę fantastyki, gdzieniegdzie jakąś sprawa kryminalna też się trafi Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#978 |
Pojawiam się i znikam >.<
|
Storytel <3
Jeszcze w ubiegłym roku byłam największą przeciwniczką audiobooków i uważałam, że ta forma jest kompletnie nie dla mnie ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#979 |
Konto usunięte
|
Ja też długo nie mogłam się przekonać do audiobooków, a w zeszłym roku ponad połowę książek 'przeczytałam' w tej formie. W tym jest trochę inaczej, bo nie jeżdżę aż tyle komunikacją.
sQuaara - te mi się podobały, napiszę tylko tytuły, jeśli nie będziesz mogła znaleźć, to doprecyzuję: -Znachor -Huczmiranki -Córka cieni. Siedem szmacianych dat. - są trzy części, ale wg mnie każda kolejna gorsza -Z mgły zrodzony -Milczące dziecko -Dziecko ognia -Zaginiona dziewczyna -Tryptyk -Jagiellonowie. Miłosne sekrety... -Kosiarze -Tkanki -To, co zostawiła -Siedem minut po północy -Był sobie pies Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#980 |
Zakorzenienie
|
No to ja się jeszcze tutaj nie chwaliłam ale znowu jestem w ciąży
![]() sQuaara Ja też zakładałam że będę przy spacerach z dzieckiem słuchać ale nic z tego nie wyszło. Tylko gugałam cały czas do wózka. Bardziej mi wychodziło podczas nocnego karmienia, bo przy dziennym karmieniu to czytałam normalnie. W ciąży na spacerach mnóstwo książek przesłuchałam.
![]() |
#981 |
Zakorzenienie
|
Gratulacje Michalina!
![]() |
#982 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#983 |
|
Michalina, gratulacje!
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#984 | ||
Zakorzenienie
|
[1=57d469676eb95e4afe06d5c 46bd77df5270daf8d_6584d1a 317847;86688238]To nie wina formy, ta książka jest niestrawna
![]() Zaraz przejrzę historię w storytel i spróbuję coś polecić. Chociaż ja bardziej w fantastykę celuję i sporo słucham po angielsku - to też wchodzi w grę? Tak na szybko, z lżejszych to mogę polecić "Sagę o Ludziach Lodu" - trochę obyczajówki, trochę fantastyki, gdzieniegdzie jakąś sprawa kryminalna też się trafi Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Biorę wszelkie polecenia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Z młodym w nocy dużo czytałam choć wtedy marnowalam czas na internetu, Wizaz itp itd ![]() Dopiero po roku przetswilam się na książki ![]() Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#985 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#986 |
|
37. A.J. Finn - "Kobieta w oknie". 1/10 :BRZYDAL:
Zdecydowanie największy gniot tego roku. Mam nadzieję, że ostatni ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#987 |
Zakorzenienie
|
26. P. SWIST - karuzela
Krotkie, całkiem spoko choć dużo za dużo sexu. W ogóle w Jej książkach nie ma 10 stron bez dzikiego sexu i to zaczyna męczyć... Tu akcja, łapią kogoś, ktoś umiera a główni bohaterowie w hotelu się pieprza i opis na 2 strony co kto komu i jak dobrze. Książka ma 200stron a bez sexu by na 150 się chyba zamieściła ![]() ![]() Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#988 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak podajecie podsumowanie to od razu numer na liście
![]()
![]() |
#989 |
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny
![]()
![]() |
#990 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja polecam np. kryminały Agathy Christie w formie audiobooka, niedługie (trwa ok. 8h) i przyjemne w słuchaniu ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:51.