Kwietniówki 2019 - cz.4 - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2019-03-30, 20:29   #961
Lisek_kartezjanski
Raczkowanie

Dot.: Kwietniówki 2019 - cz.4

Cytat:
Napisane przez NuFCia Pokaż wiadomość
Szukaliście dzików?
Zawsze Ale głównie obczajaliśmy las w którym młoda będzie miała przedszkole

Ja też zaczynam schizować jak córka zareaguje na siostrę... niby wszystko fajnie, cieszy się itd ale... przed chwilą miała swój pierwszy epizod lęku nocnego (z tego co wygooglałam to chyba to). coś potwornego I teraz się zastanawiam czy to jakaś faza rozwojowa czy jednak reakcja na emocje. A jeszcze tego dziecka nawet nie ma na świecie...
Lisek_kartezjanski jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-30, 20:39   #962
bejata440
Zakorzenienie

Ja mojego brata nie lubiłam poczułam się oszukana, ze jest do niczego nieprzydatny. A bardzo chciałam brata. Tyle ze starszego. Żeby mi pomagał sprzątać zabawki.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2019-03-30, 21:02   #963
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NuFCia Pokaż wiadomość
Jak wracałam w środę z KTG to weszłam obczaić targ, który jest najbliżej mnie. Chodzimy tam czasem, ale w nocy na kiełbaski z Nyski W dzień nigdy nie byłam tam a tak sobie pomyślałam że na zakupy z Małym by można było czasem śmignąć bo mamy tam od nas 1km. Były owoce, warzywa, ale nie mogłam znaleźć mięsnego gdzie by mi wołowinę zmielili (chociaż do wszystkich nie weszłam). Chociaż wolę targ koło Rynku, ale tam mamy już 3km Nie wiem od kiedy można z dzieckiem na takie dystanse śmigać, tym bardziej że zaraz lato będzie I zanim zaczniemy w ogóle w takie tłoczne miejsca chodzić to też odczekamy trochę na pewno
Jak miło czytać i w myślach spacerować po danym targu
Cytat:
Napisane przez bejata440 Pokaż wiadomość
Oglądaliśmy żłobek jest cudny, jestem spokojna, jakbym miała małego wcześniej tam dać to ze spokojnym serduchem

To cudnie
Cytat:
Napisane przez Lisek_kartezjanski Pokaż wiadomość
My przebimbalismy 8 lat (licząc te wspólne) i co? Chyba za mało bo tez takie myśli były 🤦🏼♀️ Ale teraz już nie chciałabym nic zmieniać!

Byliśmy jednak w lesie, dziecko wybiegane na full ale po przekroczeniu progu domu magicznie odzyskało siły Spore przewyższenia były i chyba się trochę przeforsowałam. Zrobiliśmy jeszcze lazanię i teraz leżę i na nią czekam

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Co to za durne emotki mi powskakiwały
My przebimbaliśmy 10,5 i 3 po ślubie miało być 9,5 i 2 no ale wyszło jak wyszło. Tylko, że ja jakoś na swoją pracę nakręcona nie jestem. Nawet nie chcę ram wracać, więc też inaczej ;-)

I jakoś tak czuję ekscytację, że idzie nowe

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Przyjechał tz i dziecko się naprawilo. Dałam z obu piersi na raz i mała spała w najlepsze. Pojechał, nakarmilam i śpi od godziny tz przywiózł mi kawke, prowiant. Siedzę tu sama i trwonie czas w internetach

Magicznie się naprawiło prowiant z domu to jest to! Jeszcze z umiejętnościami tżta to pewnie same pyszności

Jutro wychodzicie?

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Michacha1234 Pokaż wiadomość
Bardzo jestem ciekawa jak Wasze starszaki zareagują na rodzeństwo Moja siostra jest 10 lat starsza i czasami się śmieje, że mnie poda do sądu o odszkodowanie, bo jak bylam mała to wszędzie za nią łaziłam
Ale miałam dzisiaj skurczy brexitowych, może coś się z tego urodzi Ale nie dziś proszę, bo jutro bym chciała jeszcze tej maminej bezy podjeść...

Michacha, zjedz bezunie a po niej możesz jechać rodzić

My dziś grillowaliśmy u teściów. W drodze do tak mnie brzuch zaczął boleć, ale ani to brexity ani bóle jak na @ - chyba mała się przekręcała. Jak zaczęłam jojczeć to tż myślał, że zamiast na grilla to rodzić pojedziemy

Coccinellla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-30, 21:06   #964
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Coccinellla Pokaż wiadomość
Jak miło czytać i w myślach spacerować po danym targu To cudnie My przebimbaliśmy 10,5 i 3 po ślubie miało być 9,5 i 2 no ale wyszło jak wyszło. Tylko, że ja jakoś na swoją pracę nakręcona nie jestem. Nawet nie chcę ram wracać, więc też inaczej ;-)

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Magicznie się naprawiło prowiant z domu to jest to! Jeszcze z umiejętnościami tżta to pewnie same pyszności

Jutro wychodzicie?

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

My dziś grillowaliśmy u teściów. W drodze do tak mnie brzuch zaczął boleć, ale ani to brexity ani bóle jak na @ - chyba mała się przekręcała. Jak zaczęłam jojczeć to tż myślał, że zamiast na grilla to rodzić pojedziemy

E tam, kanapki, owoce, kawa. Ale przy tym szpitalnym żarciu to smakowite dziecko zaczilo spanie. Już drugiej piersi nie chce bo śpi w najlepsze. Nieprzytomna. Szkoda tylko ze krótko śpi. To kupa, to baki albo znowu chce cycka. Godzina, półtora to maks. Ale dobrze ze ma sen mocniejszy.
Tak jutro wychodzimy

Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-30, 21:08   #965
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Coccinellla Pokaż wiadomość
Jak miło czytać i w myślach spacerować po danym targu To cudnie My przebimbaliśmy 10,5 i 3 po ślubie miało być 9,5 i 2 no ale wyszło jak wyszło. Tylko, że ja jakoś na swoją pracę nakręcona nie jestem. Nawet nie chcę ram wracać, więc też inaczej ;-)

Jutro wychodzicie?

Po tym kiełbasianym czy tym większym?

Miałam wczoraj zrobić próbki farb, ale dopiero się wzięłam za to. Byłam właśnie w garażu pomalować płyty g-k na biało. Zeszło mi prawie godzinę Jednak biała emulsja 2,5l za 7zł jest do ale szkoda mi było więcej wydawać na coś co ma być podkładem.
Jutro będę po tym malować docelowymi kolorami, mąż mi to przytaszczy do domu i będę się zastanawiać
Stary 2019-03-30, 22:34   #966
pestka_arbuza88
Raczkowanie

Uwaga, melduję, że odpadł właśnie czop 😱

Wiem, wiem jeszcze mogę poczekać, ale jednak to nadchodziiiiiiiiii 😱

Zeszłej nocy miałam mocne skurcze, obudziłam nawet TZ, bo już mnie srogo bolało. Ale ostatecznie nad ranem ustepowaly pomału.

Na wszelki wypadek mam ceratke pod przescieradlem 😛
pestka_arbuza88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-30, 22:43   #967
Michacha1234
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pestka_arbuza88 Pokaż wiadomość

Zeszłej nocy miałam mocne skurcze, obudziłam nawet TZ, bo już mnie srogo bolało. Ale ostatecznie nad ranem ustepowaly pomału.

Dzieje się 😁 Coś czuję, że jutro rano czeka nas niespodzianka 😊

Michacha1234 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-30, 22:51   #968
bejata440
Zakorzenienie

Uuuuuuuuu!
Dawaj znać
Ja pewnie nie będę spać, proszę się meldować !

Stary 2019-03-30, 22:53   #969
respekt_girl
Raczkowanie

Cytat:

W takim wypadku już trzymam kciuki
respekt_girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-30, 23:05   #970
pestka_arbuza88
Raczkowanie

Uparcie czekam do kwietnia 😛

TZ właśnie skończył czytać cały internet na temat czopu i nie chce rozebrac się do spania, zeby byc w gotowości😂 co za gość haha
Stary 2019-03-30, 23:06   #971
respekt_girl
Raczkowanie

Cytat:

TZ właśnie skończył czytać cały internet na temat czopu i nie chce rozebrac się do spania, zeby byc w gotowości😂 co za gość haha
Haha Faceci chyba są bardziej przewrażliwieni niż my :P
respekt_girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-30, 23:26   #972
Michacha1234
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez respekt_girl Pokaż wiadomość
Haha Faceci chyba są bardziej przewrażliwieni niż my :P
Też tak sądzę 😀

Stary 2019-03-30, 23:29   #973
bejata440
Zakorzenienie

Nienawidzę kłaść się spać. Leżę na plecach - bolą plecy brzuch biodra i ledwo oddycham. Kładę się na boku... to po chwili niewygodnie. Chce się przewrócić na drugi.. to tak boli brzuch ze stękam jak stara baba. Chyba zaczynam się cieszyć na wtorek

Stary 2019-03-30, 23:29   #974
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:

Ktoś tu się wpycha w kolejkę
O właśnie, zmieniałam przedwczoraj pościel i sobie miałam podkład wsadzić....

Cytat:

Do kwietnia zostało trochę ponad 24h
Powiedz żeby chociaż buty do spania zdjął. Mój to by chyba w piżamie pojechał
Stary 2019-03-31, 00:30   #975
mzgz
Rozeznanie

Pestka kciuki !

Cytat:
Nienawidzę kłaść się spać. Leżę na plecach - bolą plecy brzuch biodra i ledwo oddycham. Kładę się na boku... to po chwili niewygodnie. Chce się przewrócić na drugi.. to tak boli brzuch ze stękam jak stara baba. Chyba zaczynam się cieszyć na wtorek

Mam to samo tragedia ... ale ja do cc jeszcze 3 tygodnie
mzgz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-31, 00:36   #976
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Uwaga, melduję, że odpadł właśnie czop

Wiem, wiem jeszcze mogę poczekać, ale jednak to nadchodziiiiiiiiii

Na wszelki wypadek mam ceratke pod przescieradlem
Aaaa czyżby nie doczekamy 1.04 ?
Kciuki za arbuza !
Nie ma reguły, ale urodzisz możesz nawet tej nocy!

---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:32 ----------

Cytat:
Uparcie czekam do kwietnia

TZ właśnie skończył czytać cały internet na temat czopu i nie chce rozebrac się do spania, zeby byc w gotowości co za gość haha
To niechaj śpi w ciuchach jak mu wygodnie

---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ----------

Nufcia i po jednym i drugim

Stary 2019-03-31, 07:12   #977
bejata440
Zakorzenienie

Dzień dobry,
Straszna noc za mną ;( brzuch twardy jak kamień. Do tej pory. Macie tak? Co robicie? Przecież to się nie da leżeć, siedzieć, oddychać nic..

Stary 2019-03-31, 07:13   #978
pestka_arbuza88
Raczkowanie

Drogie Panie, arbuzy nadal w dwupaku 😛🍉 nic ciekawego nocą się nie rozwinęło. Skurcze jakieś się pojawiły, ale nie na tyle, żeby dramatyzowac. Za to zgaga stulecia chyba. 😕 Bardziej stresuje mnie, ze nadal śluz jest podbarwiony krwią. Ile tego ma tak wypływać? Mała miała już czkawke także u niej pewnie ok.

Więc tak jak mówiłam czekamy do kwietnia haha chocby za 24h 😛 w dodatku wydumałam, że nie mogę iść tej nocy rodzic bo:

1) ma dzwonić pan tata o 10 do mlodego

2) babcia z mamą zrobiły wczoraj moje ulubione rybne w jarzynach na dzisiejszy obiad - tego nie mogę przegapić onomnomnom

Tylko TZ zestresowany maca za każdym razem jak wstaję czy moja połowa sucha 😛😛😛 Ostatecznie jednak dał się przekonac, ze moze nie będziemy musieli jechac w nocy. No ale moj poród juz mu się snil. Faktycznie chyba faceci jednak sa bardziej przewrazliwieni w tym temacie 😉
Stary 2019-03-31, 07:18   #979
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
Uwaga, melduję, że odpadł właśnie czop

Wiem, wiem jeszcze mogę poczekać, ale jednak to nadchodziiiiiiiiii

Na wszelki wypadek mam ceratke pod przescieradlem
To mam nadzieje, ze cos ruszy

Ja wstrzymuje zal posty do jutra ale mam dosc... Nie spalam od 23 do 4 rano. W nocy mysli, ze przenosze ciaze bo przeciez ta jest calkiem inna, a jak Igor byl wczesniej to Leo bedzie pozniej i w ogole jutro pojde na wizyte i tak nic z tego nie wyniknie..

Igor zaczal teraz kaszlec. No bosko..

Dzien dobry.

mamaszkrabka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-31, 07:28   #980
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Drogie Panie, arbuzy nadal w dwupaku nic ciekawego nocą się nie rozwinęło. Skurcze jakieś się pojawiły, ale nie na tyle, żeby dramatyzowac. Za to zgaga stulecia chyba. Bardziej stresuje mnie, ze nadal śluz jest podbarwiony krwią. Ile tego ma tak wypływać? Mała miała już czkawke także u niej pewnie ok.

Więc tak jak mówiłam czekamy do kwietnia haha chocby za 24h w dodatku wydumałam, że nie mogę iść tej nocy rodzic bo:

2) babcia z mamą zrobiły wczoraj moje ulubione rybne w jarzynach na dzisiejszy obiad - tego nie mogę przegapić onomnomnom

Tylko TZ zestresowany maca za każdym razem jak wstaję czy moja połowa sucha Ostatecznie jednak dał się przekonac, ze moze nie będziemy musieli jechac w nocy. No ale moj poród juz mu się snil. Faktycznie chyba faceci jednak sa bardziej przewrazliwieni w tym temacie
3) Rodziłabyś godzinę krócej

Tżtowie przeżywają, zobaczysz to znak, że tż będzie tatą na medal

Dobry dzień

Stary 2019-03-31, 07:37   #981
mia128
Raczkowanie

Dzień dobry

Ale się dzieje! Kciuki pesteczka! Za wieczór bo argument z jedzeniem mnie przekonał

Ogólnie nie wiem czy macie podobnie, ale mnie się takie gastro włączyło na końcówce... Jak nie miałam smaków tak teraz tylko myślę co bym tu zjadła, łącznie z jakimiś truskawkami i lodami w różnych smakach. A jakie te truskawki były dobre! Chociaż pewnie po nich w nocy świeciłam

W piątek miałam wizytę. Mały 3200g niecałe. Dalej nisko ale nie wstawiony więc spoko raczej. Termin 08.04. podtrzymany, tż na końcówce włączyło się Wicie gniazda. Wczoraj pomył wszystkie okna, popraliśmy firanki. Jeszcze tylko zabudowy zewnętrzne i finito tylko płyn się skończył imienia dalej nie mamy....

A ogólnie dołączam się do narzekań. Bóle, stękanie, uciski... Mam wrażenie że mi się coś w biodrach przestawiło i ledwo chodzę. Ostatnia prosta...

mia128 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-31, 07:43   #982
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Na tle tych 9 miesiecy te pare dni nie powinno robic roznicy ale kurde... ROBI... Niby blizej konca i kiedys trzeba urodzic ale niechże ta godzina zero juz nastapi.

MIA mi tez wlaczyly sie smaki i w koncu moge jesc bo przez cala ciaze mialam z tym problem i teraz nadrabiam

Stary 2019-03-31, 07:45   #983
NibyNic
Zakorzenienie

Dzień dobry
Jej, jak mi się dobrze spało - bez pobudek, bez zgagi. Od 22 do 7:30. Czuję się jak nowonarodzona.
Jeszcze raz polecam Gaviscon.

Pestka - pożegnałaś czop, no to już coraz bliżej, nie dziwię się TŻ że się zestresował. To jego pierwsze dziecko a Ty jednak już trochę wuesz o co biega

NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-31, 07:48   #984
ofelka 123
Rozeznanie

Pestka no musisz być w gotowości bo twój tz to na pewno już jest ja za tą spałam jak dziecko cała noc i tak z tego wniosek że muszę się narobić bo jak za dużo odpoczywam to jest gorzej.
Jak sobie pomyślę że ktoś mi powie za 24h że w tym miesiącu zostanę matka to chyba powiem że to prima aprilis
Tereska proszę się zameldowac

ofelka 123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-31, 07:56   #985
maltaa7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mamaszkrabka Pokaż wiadomość

Ja wstrzymuje zal posty do jutra ale mam dosc... Nie spalam od 23 do 4 rano. W nocy mysli, ze przenosze ciaze bo przeciez ta jest calkiem inna, a jak Igor byl wczesniej to Leo bedzie pozniej i w ogole jutro pojde na wizyte i tak nic z tego nie wyniknie..

Dzien dobry.

Ja mam ostatnio podobne przemyslenia, u mnie totalnie nic sie nie dzieje, ta ciaza zupełnie inna i zaczynam sie nastawić jednak na wywolywany poród po terminie. W sumie ostatnio też mialam wywoływany, a przed terminem tylko dlatego, że wody odeszły. W sumie to jakoś mi się nie śpieszy, cieszę sie tym ostatnim czasem we troje. Chociaż juz mam dość tych dolegliwosci ciazowych, nawet wyspac sie nie można przez nie!!

Ja dziś patrzę na telefon i cieszę sie że syn pospał do 7 i zastanawiam sie tylko dlaczego jestem niewyspana. Dopiero teraz przypomniałam sobie o przestawieniu czasu <sciana>.

maltaa7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-31, 08:01   #986
Lisek_kartezjanski
Raczkowanie

Cytat:
Uwaga nastąpiło zwolnienie blokady Zgodnie z życzeniem trzymam kciuki za kwiecień

Cytat:
Napisane przez mia128 Pokaż wiadomość
Ogólnie nie wiem czy macie podobnie, ale mnie się takie gastro włączyło na końcówce... Jak nie miałam smaków tak teraz tylko myślę co bym tu zjadła, łącznie z jakimiś truskawkami i lodami w różnych smakach. A jakie te truskawki były dobre! Chociaż pewnie po nich w nocy świeciłam
Ja się na to żaliłam już z tydzień temu a do porodu jeszcze 2,5 tyg więc nie wiem czy wypada mi to nazwać końcówką ale TAK! W 1 i 2 trymestrze nie wiedziałam skąd aż takie przyrosty kg, teraz wiem doskonale
Lisek_kartezjanski jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-03-31, 08:09   #987
Michacha1234
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry,
Straszna noc za mną ;( brzuch twardy jak kamień. Do tej pory. Macie tak? Co robicie? Przecież to się nie da leżeć, siedzieć, oddychać nic..

Ja śpię tylko w jednej pozycji praktycznie, na lewym boku. Każda inna jest dla mnie bolesna. Mam nadzieję, że młody nie będzie jakiś asymetryczny 😨😆
Cytat:
Drogie Panie, arbuzy nadal w dwupaku 😛🍉 nic ciekawego nocą się nie rozwinęło. Skurcze jakieś się pojawiły, ale nie na tyle, żeby dramatyzowac. Za to zgaga stulecia chyba. 😕 Bardziej stresuje mnie, ze nadal śluz jest podbarwiony krwią. Ile tego ma tak wypływać? Mała miała już czkawke także u niej pewnie ok.

Więc tak jak mówiłam czekamy do kwietnia haha chocby za 24h 😛 w dodatku wydumałam, że nie mogę iść tej nocy rodzic bo:

Tylko TZ zestresowany maca za każdym razem jak wstaję czy moja połowa sucha 😛😛😛 Ostatecznie jednak dał się przekonac, ze moze nie będziemy musieli jechac w nocy. No ale moj poród juz mu się snil. Faktycznie chyba faceci jednak sa bardziej przewrazliwieni w tym temacie 😉
A ja szybko do telefonu, jak tylko otworzyłam oczy, z nastawieniem na jakieś fotki albo przynajmniej informację "Jedziemy do szpitala" 😁 Czekamy dalej w takim razie 👍
Cytat:
Napisane przez mamaszkrabka Pokaż wiadomość

Dzien dobry.

Oj, to cała nocka z głowy 😕 Współczuję. Dlatego ja się kładę maksymalnie późno spać, przed północą nie ma sensu u mnie.

Ja się boję tego przenoszenia i że pójdę na wywoływanie. Czytałam, że taki poród jest bardziej bolesny 😕 No ale mam jeszcze kilka dni przed sobą, więc coś się może ruszy w temacie.

Dzień dobry. Dziś jadę na maminy obiad i torcik. Także u mnie jak widać wszystko kręci się wokół żarcia 😕 A w 2 tygodnie doszło mi 2 kilo 😕

Stary 2019-03-31, 08:15   #988
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maltaa7 Pokaż wiadomość
Ja mam ostatnio podobne przemyslenia, u mnie totalnie nic sie nie dzieje, ta ciaza zupełnie inna i zaczynam sie nastawić jednak na wywolywany poród po terminie. W sumie ostatnio też mialam wywoływany, a przed terminem tylko dlatego, że wody odeszły. W sumie to jakoś mi się nie śpieszy, cieszę sie tym ostatnim czasem we troje. Chociaż juz mam dość tych dolegliwosci ciazowych, nawet wyspac sie nie można przez nie!!

Ja dziś patrzę na telefon i cieszę sie że syn pospał do 7 i zastanawiam sie tylko dlaczego jestem niewyspana. Dopiero teraz przypomniałam sobie o przestawieniu czasu <sciana>.

Ja w nocy doznalam szoku bo patrzylam jakos na zegarek okolo 1:30, powiercilam sie, patrze a tu 3:05 i nie wiedzialam o co chodzi...

---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ----------

Mialam jeszcze wczoraj robic rogaliki drożdżowe z kajmakiem ale po tym parku nie mialam sily. Dzis 7:40 mąż mowi, "bedziesz cos piekła bo chcialas wczoraj drozdze?". Mowie, ze moze, a on na to "to isc zarobic ciasto?" 🥴
7:40...

Bo tak btw to koncowke mojej ciazy sponsoruje masa kajmakowa 🤩

Ide cos zjesc.

Stary 2019-03-31, 08:26   #989
Coccinellla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ofelka 123 Pokaż wiadomość
Pestka no musisz być w gotowości bo twój tz to na pewno już jest ja za tą spałam jak dziecko cała noc i tak z tego wniosek że muszę się narobić bo jak za dużo odpoczywam to jest gorzej.
Jak sobie pomyślę że ktoś mi powie za 24h że w tym miesiącu zostanę matka to chyba powiem że to prima aprilis
Tereska proszę się zameldowac

Ofelko, dla mnie to też jakaś abstrakcja...

Stary 2019-03-31, 09:07   #990
Listopadowaa
Zakorzenienie

Dzień dobry. To zmiana czasu była? Do przodu? To dlatego taka do niczego jestem. Śpiąca, widziałam rano że mam 37.3. Ale nic nie mówili to może to normalne w połogu ale to już że zmęczenia A ja się cieszyłam że mała spała ciągiem 2 h a tu Doo.paogólnie trochę dzisiaj dała spac, 2,5, później myślałam że 2 ale skoro czas przesuneli to mniej. To tak średnio co godzinę, dwie się budzi

Pestko trzymam kciuki! To już tuż tuż skoro czujesz coś w brzuchu...Mi rano odszedł czop a rodzilam w nocy. W środę robiłam ktg i nic nie wskazywało na poród. A wieczorem już coś czułam za mocne spinanie, rano w czwartek już zaczęły się skurcze rozkręcać dobrze ze posłuchałam tz bo ja to chciałam jeszcze zwlekać z wyjazdem do szpitala a tylko bym się męczyła bo poniekąd polozna pomogła trochę rozkręcić też poród. A to wszystko to sprawka tz na pewno za te zabawy także wykorzystajcie swoich panów jak wam se spieszy

Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości