|
|
#961 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kwietniówki 2019 - cz.4
Zawsze
Ale głównie obczajaliśmy las w którym młoda będzie miała przedszkole Ja też zaczynam schizować jak córka zareaguje na siostrę... niby wszystko fajnie, cieszy się itd ale... przed chwilą miała swój pierwszy epizod lęku nocnego (z tego co wygooglałam to chyba to). coś potwornego I teraz się zastanawiam czy to jakaś faza rozwojowa czy jednak reakcja na emocje. A jeszcze tego dziecka nawet nie ma na świecie...
|
|
|
|
|
#962 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mojego brata nie lubiłam
poczułam się oszukana, ze jest do niczego nieprzydatny. A bardzo chciałam brata. Tyle ze starszego. Żeby mi pomagał sprzątać zabawki. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#963 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
miało być 9,5 i 2 no ale wyszło jak wyszło. Tylko, że ja jakoś na swoją pracę nakręcona nie jestem. Nawet nie chcę ram wracać, więc też inaczej ;-)I jakoś tak czuję ekscytację, że idzie nowe ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
prowiant z domu to jest to! Jeszcze z umiejętnościami tżta to pewnie same pyszności![]() Jutro wychodzicie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat:
![]() My dziś grillowaliśmy u teściów. W drodze do tak mnie brzuch zaczął boleć, ale ani to brexity ani bóle jak na @ - chyba mała się przekręcała. Jak zaczęłam jojczeć to tż myślał, że zamiast na grilla to rodzić pojedziemy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
|
|
|
|
#964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziecko zaczilo spanie. Już drugiej piersi nie chce bo śpi w najlepsze. Nieprzytomna. Szkoda tylko ze krótko śpi. To kupa, to baki albo znowu chce cycka. Godzina, półtora to maks. Ale dobrze ze ma sen mocniejszy. Tak jutro wychodzimy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#965 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Miałam wczoraj zrobić próbki farb, ale dopiero się wzięłam za to. Byłam właśnie w garażu pomalować płyty g-k na biało. Zeszło mi prawie godzinę Jednak biała emulsja 2,5l za 7zł jest do Jutro będę po tym malować docelowymi kolorami, mąż mi to przytaszczy do domu i będę się zastanawiać
|
|
|
#966 |
|
Raczkowanie
|
Uwaga, melduję, że odpadł właśnie czop 😱
Wiem, wiem jeszcze mogę poczekać, ale jednak to nadchodziiiiiiiiii 😱 Zeszłej nocy miałam mocne skurcze, obudziłam nawet TZ, bo już mnie srogo bolało. Ale ostatecznie nad ranem ustepowaly pomału. Na wszelki wypadek mam ceratke pod przescieradlem 😛 |
|
|
|
|
#967 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#968 |
|
Zakorzenienie
|
Uuuuuuuuu!
Dawaj znać Ja pewnie nie będę spać, proszę się meldować ! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#969 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#970 |
|
Raczkowanie
|
Uparcie czekam do kwietnia 😛
TZ właśnie skończył czytać cały internet na temat czopu i nie chce rozebrac się do spania, zeby byc w gotowości😂 co za gość haha |
|
|
|
|
#971 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#972 |
|
Zadomowienie
|
Też tak sądzę 😀
|
|
|
|
#973 |
|
Zakorzenienie
|
Nienawidzę kłaść się spać. Leżę na plecach - bolą plecy brzuch biodra i ledwo oddycham. Kładę się na boku... to po chwili niewygodnie. Chce się przewrócić na drugi.. to tak boli brzuch ze stękam jak stara baba. Chyba zaczynam się cieszyć na wtorek
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#974 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() O właśnie, zmieniałam przedwczoraj pościel i sobie miałam podkład wsadzić.... Cytat:
Powiedz żeby chociaż buty do spania zdjął. Mój to by chyba w piżamie pojechał
|
|
|
#975 | |
|
Rozeznanie
|
Pestka kciuki !
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#976 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?Kciuki za arbuza !Nie ma reguły, ale urodzisz możesz nawet tej nocy! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:32 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ---------- Nufcia i po jednym i drugim ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#977 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
Straszna noc za mną ;( brzuch twardy jak kamień. Do tej pory. Macie tak? Co robicie? Przecież to się nie da leżeć, siedzieć, oddychać nic.. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#978 |
|
Raczkowanie
|
Drogie Panie, arbuzy nadal w dwupaku 😛🍉 nic ciekawego nocą się nie rozwinęło. Skurcze jakieś się pojawiły, ale nie na tyle, żeby dramatyzowac. Za to zgaga stulecia chyba. 😕 Bardziej stresuje mnie, ze nadal śluz jest podbarwiony krwią. Ile tego ma tak wypływać? Mała miała już czkawke także u niej pewnie ok.
Więc tak jak mówiłam czekamy do kwietnia haha chocby za 24h 😛 w dodatku wydumałam, że nie mogę iść tej nocy rodzic bo: 1) ma dzwonić pan tata o 10 do mlodego 2) babcia z mamą zrobiły wczoraj moje ulubione rybne w jarzynach na dzisiejszy obiad - tego nie mogę przegapić onomnomnom Tylko TZ zestresowany maca za każdym razem jak wstaję czy moja połowa sucha 😛😛😛 Ostatecznie jednak dał się przekonac, ze moze nie będziemy musieli jechac w nocy. No ale moj poród juz mu się snil. Faktycznie chyba faceci jednak sa bardziej przewrazliwieni w tym temacie 😉 |
|
|
|
|
#979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wstrzymuje zal posty do jutra ale mam dosc... Nie spalam od 23 do 4 rano. W nocy mysli, ze przenosze ciaze bo przeciez ta jest calkiem inna, a jak Igor byl wczesniej to Leo bedzie pozniej i w ogole jutro pojde na wizyte i tak nic z tego nie wyniknie.. Igor zaczal teraz kaszlec. No bosko.. Dzien dobry. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tżtowie przeżywają, zobaczysz to znak, że tż będzie tatą na medal ![]() Dobry dzień ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#981 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Ale się dzieje! Kciuki pesteczka! Za wieczór bo argument z jedzeniem mnie przekonał Ogólnie nie wiem czy macie podobnie, ale mnie się takie gastro włączyło na końcówce... Jak nie miałam smaków tak teraz tylko myślę co bym tu zjadła, łącznie z jakimiś truskawkami i lodami w różnych smakach. A jakie te truskawki były dobre! Chociaż pewnie po nich w nocy świeciłam ![]() W piątek miałam wizytę. Mały 3200g niecałe. Dalej nisko ale nie wstawiony więc spoko raczej. Termin 08.04. podtrzymany, tż na końcówce włączyło się Wicie gniazda. Wczoraj pomył wszystkie okna, popraliśmy firanki. Jeszcze tylko zabudowy zewnętrzne i finito tylko płyn się skończył imienia dalej nie mamy.... A ogólnie dołączam się do narzekań. Bóle, stękanie, uciski... Mam wrażenie że mi się coś w biodrach przestawiło i ledwo chodzę. Ostatnia prosta... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#982 |
|
Zakorzenienie
|
Na tle tych 9 miesiecy te pare dni nie powinno robic roznicy ale kurde... ROBI... Niby blizej konca i kiedys trzeba urodzic ale niechże ta godzina zero juz nastapi.
![]() MIA mi tez wlaczyly sie smaki i w koncu moge jesc bo przez cala ciaze mialam z tym problem i teraz nadrabiam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#983 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Jej, jak mi się dobrze spało - bez pobudek, bez zgagi. Od 22 do 7:30. Czuję się jak nowonarodzona. Jeszcze raz polecam Gaviscon. Pestka - pożegnałaś czop, no to już coraz bliżej, nie dziwię się TŻ że się zestresował. To jego pierwsze dziecko a Ty jednak już trochę wuesz o co biega
|
|
#984 |
|
Rozeznanie
|
Pestka no musisz być w gotowości bo twój tz to na pewno już jest
ja za tą spałam jak dziecko cała noc i tak z tego wniosek że muszę się narobić bo jak za dużo odpoczywam to jest gorzej.Jak sobie pomyślę że ktoś mi powie za 24h że w tym miesiącu zostanę matka to chyba powiem że to prima aprilis ![]() Tereska proszę się zameldowac Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#985 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja dziś patrzę na telefon i cieszę sie że syn pospał do 7 i zastanawiam sie tylko dlaczego jestem niewyspana. Dopiero teraz przypomniałam sobie o przestawieniu czasu <sciana>. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#986 | |
|
Raczkowanie
|
Uwaga nastąpiło zwolnienie blokady
Zgodnie z życzeniem trzymam kciuki za kwiecień ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
|
#987 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja się boję tego przenoszenia i że pójdę na wywoływanie. Czytałam, że taki poród jest bardziej bolesny 😕 No ale mam jeszcze kilka dni przed sobą, więc coś się może ruszy w temacie. Dzień dobry. Dziś jadę na maminy obiad i torcik. Także u mnie jak widać wszystko kręci się wokół żarcia 😕 A w 2 tygodnie doszło mi 2 kilo 😕 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
|
#988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ---------- Mialam jeszcze wczoraj robic rogaliki drożdżowe z kajmakiem ale po tym parku nie mialam sily. Dzis 7:40 mąż mowi, "bedziesz cos piekła bo chcialas wczoraj drozdze?". Mowie, ze moze, a on na to "to isc zarobic ciasto?" 🥴 7:40... Bo tak btw to koncowke mojej ciazy sponsoruje masa kajmakowa 🤩 Ide cos zjesc. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#990 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. To zmiana czasu była? Do przodu? To dlatego taka do niczego jestem. Śpiąca, widziałam rano że mam 37.3. Ale nic nie mówili to może to normalne w połogu ale to już że zmęczenia A ja się cieszyłam że mała spała ciągiem 2 h a tu Doo.pa
ogólnie trochę dzisiaj dała spac, 2,5, później myślałam że 2 ale skoro czas przesuneli to mniej. To tak średnio co godzinę, dwie się budzi Pestko trzymam kciuki! To już tuż tuż skoro czujesz coś w brzuchu...Mi rano odszedł czop a rodzilam w nocy. W środę robiłam ktg i nic nie wskazywało na poród. A wieczorem już coś czułam za mocne spinanie, rano w czwartek już zaczęły się skurcze rozkręcać dobrze ze posłuchałam tz bo ja to chciałam jeszcze zwlekać z wyjazdem do szpitala a tylko bym się męczyła bo poniekąd polozna pomogła trochę rozkręcić też poród. A to wszystko to sprawka tz na pewno za te zabawy także wykorzystajcie swoich panów jak wam se spieszy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:30.

I teraz się zastanawiam czy to jakaś faza rozwojowa czy jednak reakcja na emocje. A jeszcze tego dziecka nawet nie ma na świecie...

poczułam się oszukana, ze jest do niczego nieprzydatny. A bardzo chciałam brata. Tyle ze starszego. Żeby mi pomagał sprzątać zabawki.
W dzień nigdy nie byłam tam a tak sobie pomyślałam że na zakupy z Małym by można było czasem śmignąć bo mamy tam od nas 1km. Były owoce, warzywa, ale nie mogłam znaleźć mięsnego gdzie by mi wołowinę zmielili (chociaż do wszystkich nie weszłam). Chociaż wolę targ koło Rynku, ale tam mamy już 3km
Nie wiem od kiedy można z dzieckiem na takie dystanse śmigać, tym bardziej że zaraz lato będzie
I zanim zaczniemy w ogóle w takie tłoczne miejsca chodzić to też odczekamy trochę na pewno
jest cudny, jestem spokojna, jakbym miała małego wcześniej tam dać to ze spokojnym serduchem 
(licząc te wspólne) i co? Chyba za mało bo tez takie myśli były 🤦🏼
♀️ Ale teraz już nie chciałabym nic zmieniać!
Spore przewyższenia były i chyba się trochę przeforsowałam. Zrobiliśmy jeszcze lazanię i teraz leżę i na nią czekam 

tz przywiózł mi kawke, prowiant. Siedzę tu sama i trwonie czas w internetach
Ale nie dziś proszę, bo jutro bym chciała jeszcze tej maminej bezy podjeść...
dziecko zaczilo spanie. Już drugiej piersi nie chce bo śpi w najlepsze. Nieprzytomna. Szkoda tylko ze krótko śpi. To kupa, to baki albo znowu chce cycka. Godzina, półtora to maks. Ale dobrze ze ma sen mocniejszy.
Jednak biała emulsja 2,5l za 7zł jest do

!
co za gość haha
nic ciekawego nocą się nie rozwinęło. Skurcze jakieś się pojawiły, ale nie na tyle, żeby dramatyzowac. Za to zgaga stulecia chyba.
Bardziej stresuje mnie, ze nadal śluz jest podbarwiony krwią. Ile tego ma tak wypływać? Mała miała już czkawke także u niej pewnie ok. 

ja za tą spałam jak dziecko cała noc i tak z tego wniosek że muszę się narobić bo jak za dużo odpoczywam to jest gorzej.
ogólnie trochę dzisiaj dała spac, 2,5, później myślałam że 2 ale skoro czas przesuneli to mniej. To tak średnio co godzinę, dwie się budzi