![]() |
#961 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowe 2019 cz. 7
[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86890590]Mój robi kupy tylko w nocy, tak było od początku
![]() Super wyglądasz ![]() Gratuluję! Mój też się tak zachowuje, z głodu się rzuca, napina i zanim go przustawie to trochę mija. 1 Gratuluje ![]() Haha ![]() Ło matko!, Haha mój to mówił właśnie. Ze może słabe ciśnienie mam ![]() Też to stosuje w weekend, a że mam wszystko pocerowane tam to korzystam, bo 0rzez 2 tygodnie załatwianie się to 30-60 minut płaczu było, więc nadal korzystam z chwili spokoju. Hey, ale miałam do nadrobienia. My wczoraj na weselu. Mały z babcią został. Dostał mm i spał jak zabity.[/QUOTE]A jak Twój porod? Ja się zastanawiałam czy inna pozycja pozwoliłaby uniknąć pęknięcia... Ale i tak sam poród cudowny! Pamietam każde zdanie Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#962 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#963 |
Zakorzenienie
|
Tak naprawdę najczęściej problem lezy z dwóch stron.on ma jakies tam swoje wymyślone idealne kobiety,mówi Ci o tym,ty się nakręcasz i go kontrolujesz...nikt w takim układzie nie będzie szczęśliwy...
#964 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba trzeba potestować inne pieluchy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#965 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Grejpfrutowa może iść na dzieci zdrowe pokazac pupę i coś na receptę dostaniesz? ![]() Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#966 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#967 |
Zakorzenienie
|
Ja mąkę stosowałam jakiś czas zamiast talku. I sudocrem też bardzo pomagał jak mały miał jakieś odparzenia czy coś. Wprawdzie nie zdarzało się to jakos strasznie często ale się zdarzało, mąkę poradziła mi jeszcze babcia, sudocrem od kilku osób słyszałam że ok, sama wypróbowałam i faktycznie działal, tylko nie lubię jego zapachu ;p
Agata, myślę że chyba każdy facet ogląda takie strony, a przynajmniej większość ![]() ![]() ![]() Ja myślę że Motyl ma 100% racji w swoich wypowiedziach, tak samo Magda. Domyslam się że ci ciężko, znaczy, nawet nie domyślam a wiem, bo mój poprzedni związek to było jedno wielkie nieszczęście, tego co usłyszałam to nie życzę żadnej kobiecie - nie byly to wyzwiska, nic z tych rzeczy, ale słowa typu " chyba już cię nie kocham, znudził mi się związek z tobą" itp..no nic fajnego. Pamiętaj, synek zawsze będzie twoim synem, bez względu na to czy zostaniesz z tz czy ułożysz sobie życie z kimś innym, ale na pewno w przyszłości chciałby widzieć mamę szczeliwa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#968 |
Kocia i psia mama :)
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#969 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#970 |
Zakorzenienie
|
Agata pewnie nie powinnam się przyznawać
![]() ![]() Ja tylko lekko pruszę pipencję tą mąką i wtedy jest ok. Ale za to jak tż sypnie czasem to faktycznie aż się wałki w pachwinach robiły ![]() Czy ktoś mi może powiedzieć czemu moje najmłodsze dziecko chodzi spać najpóźniej ![]() No i zapomniałam napisać, że Ada dziś zaliczyła pierwszy koncert ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#971 |
Konto usunięte
|
Mały śpi od 20 i tak czekam na karmienie 23-24 to mogę opisać w zasadzie ![]() W niedzielę 19.05 TŻ miał jechać o 4 w trasę, więc się modliłam, żeby się zaczęło szybciej, żeby mnie zawiózł, bo brzuch mi już bardzo opadł. O 23 wstałam siku do toalety i zanim tam doszłam odeszła mi z dobra szklanka wód. Obudziłam męża, a sama poszłam pod prysznic. 23:30 byliśmy już pod szpitalem, ale wszystkie wejścia były pozamykane i szukaliśmy, jak tu wejść ![]() Papiery i formalności trwały jakąś dobrą godzinę. Przyjęli mnie na patologię, przebrałam się w pidżamę i pożegnałam z TŻ. Zostałam zbadana, podłączono mnie pod ktg i oznajmiono, że nie rodzę i że we wtorek wywołają mi poród. Cały czas wylatywały ze mnie te wody. Położyłam się do łóżka i się zaczęło. W międzyczasie położna komentowała to, że mam prywatną położną (która i tak nie przyszła na mój poród: brak męża, brak jej, było mi strasznie smutno). Miałam coraz silniejsze skurcze, a do tego wymiotowałam i ganiało mnie na WC. O 4 budziłam położną, ale była sceptycznie nastawiona, bo skurcze były nie regularne i różnej długości, więc raczej nie rodzę. Ja chciałam już ściany gryźć z bólu. Do tego na sali miałam babki z niższą ciążą i miałam wyrzuty sumienia, że nie daję im spać. Do rana wymiotowałam już żółcią, chodziłam po korytarzu łapiąc się barierki. Chodzenie jakoś łagodziło mi ból. Rano przejęła mnie inna położna, podłączyli mnie pod ktg, skurcze nie regularne, ale jak mnie zbadali to szok, bo prawie pełne rozwarcie i szybko na porodówkę. Doczłapałam się tam z ledwością i położyłam na łóżku. W międzyczasie zadzwoniłam do swojej położnej i usłyszałam, że ona nie może dzisiaj przyjechać. Wkurzyłam się, ale ok. Jak się położyłam to nie byłam już wstanie się podnieść. Proponowano mi piłkę, drabinkę, ale ja już chciałam tylko urodzić. Jeszcze babka wypełniała plan porodu, bo nie wzięłam, a ja już nie byłam wstanie się podpisać. Jak usłyszałam, że już ma 10 cm to się ucieszyłam, bo to wszystko miało się skończyć. Niestety to był dopiero początek. Myślał, że parę partych i Fifi będzie z nami, ale skurcze były coraz krótsze i trwało to wszystko bardzo długo, a Fifi utknął. W końcu doprosiłam się oxy, dostałam takiego skurczu, że mnie rozerwało. W sumie to nie tylko ten skurcze, ale to że po nim akcja się skończyła, a dziecko jeszcze nie było całe na zewnątrz, więc położna musiała je ze mnie wyszarpnąć. No i ta jego ręka. Miał główkę z przodu spłaszczoną przez rączkę, a z tyłu stożek. Wyglądał trochę jak obcy - taka moje pierwsza podła myśl. Na szczęście szybko się to wyrównało. Po tym skurczu, mam wrażenie, że zemdlałam i ocknęłam się jak mnie szyto. Bardzo długo to trwało, bo się wszystko rozchodziło. Dostałam Fifiego i wszystko przestało mieć znaczenie <3 My z TŻ taki paskudy, więc nie spodziewałam się, że nas synek będzie taki śliczny ![]() 2 pierwsze tygodnie po porodzie też były dla mnie ciężki. Ledwo chodziłam, nie siadałam, a z łóżka i na - wchodziłam na czworaka. Mały płakał całe noce i te wszystkie dni w szpitalu niewiele spałam. Załatwienie się to 30-60 minut płaczu w wc z bólu. Skutecznie mnie to odstrasza przed kolejnym naturalnym porodem. |
![]() ![]() |
![]() |
#972 |
Zakorzenienie
|
O mamo... Absolwentka, ale poród! Nie dziwię ci się, że tak długo zbierałaś się z opisaniem wszystkiego. Najważniejsze, że produkt finalny cię zadowala
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#973 |
Zakorzenienie
|
My zaliczyliśmy dzisiaj 100km podróż z małą. Czy wasze dzieciaki też nie chcą siedzieć w foteliku? Wrzask potworny. Jaka może być przyczyna?
Wysłane z mojego moto g(6) plus przy użyciu Tapatalka
#974 |
Zakorzenienie
|
O kurde Absolwentka ale byłaś dzielna!! Ale ze położna nie przyjechała? A była opłacona?
Dobrze że już po wszystkim, jeszcze dojść do siebie tylko ![]() ![]() Ide spac. Jutro nie ma wylegiwania do 9.30 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#975 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#976 |
Zakorzenienie
|
Aż mi się przypomniało jak mnie pod prysznic po porodzie prowadziły a miałam z łóżka 2!!! kroki. We trzy i jeszcze stołek pod prysznicem bo nie byłam w stanie ustać. Wracałam już na wózku... Poród to nic w porównaniu z tym jak ja się czułam jak kazali mi wstać po 6 h. To co się ze mną działo to jest nie fo opisania
![]() ![]() |
![]() |
#977 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja się trochę zmartwilam bo mały jednak ma te strzelajace kupki tak że dzisiaj jak pruknąl to poleciało na panele z wysokości łóżeczka w dodatku przed chwilą miała kolor zielonkawy. Idę jutro do lekarza, mam nadzieję że nas przyjmią bez zapisu bo nie chce mi się już czekać do wtorku. Ciekawa jestem czy to faktycznie mogłaby być nietolerancja laktozy. Ja niby źle się czuje jak wypije mleko z laktoza (musimy kupować te bezlaktozowe) więc może i mały tez tak ma Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#978 |
Dostojna peema.
|
Agata, jestem trochę w szoku po tym, co piszesz o swoim związku. No ale pamiętaj, że teraz synek może być dla Ciebie najważniejszy.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#979 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Jest najważniejszy tylko jakos się nie potrafię cieszyć chwilowo z tego macierzyństwa Edytowane przez AgataAgata9090 Czas edycji: 2019-06-10 o 01:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#980 |
Zakorzenienie
|
Agata, tak kochana. Moja na mleku bez laktozy i brzuszek minął. Ale moja miała ala kolki. Codziennie niemal 5h panicznego wrzasku z powodu bólu brzuszka, przelewanie w żołądku, wysypkę na buzi, bezsenność z bolu. Naprawdę było ciężko. A na jakim mleku jesteście? Idź, idź, lekarz powinien coś doradzić. Chociaż myśmy sami działali bo każdy mówił, że kolki. A jednak nie.
Wysłane z mojego moto g(6) plus przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 03:51 ---------- Poprzedni post napisano o 03:40 ---------- Agata, nie martw się, że nie potrafisz się cieszyć. U mnie czasem też średnio z radością. Zwłaszcza podczas potwornego krzyku małej i świadomości, że nie umiem pomoc, nie radzę sobie itd. Ale myślę, że to wszystko przejdzie. Że wszelkie słodkości związane z macierzyństwem to tylko wyssane z palca brednie a to po prostu ciężka praca i poświęcenie, któremu musimy sprostać i być silne. A radość przyjdzie z czasem. Współczuję Ci sytuacji z Tzem. Nie umiem sobie nawet wyobrazić co czujesz bo my jesteśmy z mężem bardzo szczęśliwi mimo potwornego zmęczenia. Powiem Ci tylko, że u nas, z mojej strony, też nie było nawału uczucia na początku. Wszystko przyszło z czasem. I osobiście uważam, że lepsza jest długo dojrzewająca miłość niż początkowe szaleństwo, które umiera zanim tak naprawdę się zacznie. Skup się na synku, nie kontroluj chłopa bo to do niczego nie prowadzi. Jesteś wartościową kobieta a takie zagrywki zazdrości są tylko dla słabych babek bez pewności siebie. Wysłane z mojego moto g(6) plus przy użyciu Tapatalka
#981 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#982 |
Dostojna peema.
|
Co do cieszenia się macierzyństwem no to ja tu jak wiadomo ekspertem nie jestem. Kocham małego ale i tak bardziej lubiłam moje życie przed nim.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#983 |
Rozeznanie
|
Lilly długo Ci Stasiu śpi. Super 😀 moja to budzi się co 2 godziny.
Agata przytulam mocno 🤗🤗🤗 trzymam kciuki żeby wszystko dobrze się ułożyło między wami. Mysia moja to samo ze spaniem w dzień, albo raczej z jego brakiem ☺ na szczęście jak nie śpi to raczej nie płacze. Puszczam jej pozytywkę. Leży, obserwuje, coś tam pogada. Ewentualnie smoczek daje radę 😀 ---------- Dopisano o 05:58 ---------- Poprzedni post napisano o 05:56 ---------- My dziś na szczepienie. Już się boję 🙁 |
![]() ![]() |
![]() |
#984 |
Zakorzenienie
|
Jejuuu, my dzisiaj pobudki chyba co godzinę. Na zmiane- kupa/jeść.
Zasnęłam przed 5 to panienka ma śniadanie już. Chociaż to chyba najdłuższa przerwa. To za to śnił mi się w niej koszmar- że byłam w drugiej ciąży.. ![]() Dziewczyny, na te szczepionki 6 w 1 trzeba mieć receptę, czy jak są pełnopłatne to nie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#985 |
Dostojna peema.
|
Ja nie mam co narzekać na Staśka, nie dość, że jest naprawdę bardzo grzeczny, póki co omijają nas wszelkie kolki i większe histerie, to jeszcze długo śpi. Aktualnie dalej śpi. Ale dziewczyny, ja i tak jakoś dalej nie odnalazłam tej mitycznej radości z macierzyństwa, mam nadzieję, że ona przyjdzie z czasem bo często sobie myślę o tym, jak to będzie, jak on będzie już chodzić, mówić itp i uśmiecham się do tej wizji. Ale może bezstresowy okres niemowlęctwa odbije mi się czkawką jak będzie dojrzewać młody :P
Za to naprawdę podziwiam matki w ogóle, ale szczególnie samotne matki. To jest naprawdę heroizm moim zdaniem. Ja sobie mogę po całym dniu zajmowania się małym iść na miasto z koleżanką czy do fryzjera i i tak mi źle, mogę o wszystkim pogadać z mężem, a one 24 na dobę same. Nie wyobrażam sobie tego, serio. Grejpfrutowa, ja miałam receptę od lekarza na szczepionkę. Właśnie jutro idziemy.
#986 |
Zakorzenienie
|
Biorę dziś CDL ostatni raz. Niech mi pokaże że się da albo niech utwierdzi w przekonaniu ze nie ma szans
![]() ![]() |
![]() |
#987 | |
Dostojna peema.
|
Cytat:
![]()
![]() |
#988 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#989 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny napiszcie mi coś nie coś o szczepieniach? Kiedy i jaką? Coś teraz czytałam że w 7-8 tygodniu na WZW i coś tam jeszcze i że są to szczepienia bezpłatne. Nie rozumiem więc po co pediatra powiedziała tżtowi o jakiejś płatnej szczepionce i że musimy wykupić ja już teraz. Hmmm
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#990 |
Żona Gargamel
|
Moja ma dziś miesiąc i chyba z tej okazji postanowiła odwalać fochy w nocy, kurna ledwo żyje i mam wszystkiego dość ;(
Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:35.