|
|
#961 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Niedziela bez zakupów - cz. 3
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#962 |
|
Zakorzenienie
|
No ale to tak wyglada. Jak nie dostaniesz urlopu w terminie kiedy mozesz jechac na dluzsze wakacje to tadaam nie jedziesz. Niezaleznie od tego czy masz dzieci czy nie.
|
|
#963 |
|
zielony stworek
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88222388]Twój ból jest lepszy niż mój
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] A w czym Ty masz problem ? Niedługo Twoje dziecko będzie na tyle duże, że poślesz na kolonie i nie będziesz musiała blokować urlopu komuś innemu |
|
|
|
|
#964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#965 |
|
Czarna owca
|
|
|
|
|
|
#966 |
|
🦄
|
Zawsze mi się wydawało, że urlopy to kwestia dogadania się. Wydawało, bo odkąd pracuje w aktualnym miejscu, to wiem, że z niektórymi się po prostu nie da porozumieć, bo im się "należy". I pal sześć, że od 4 lat chodzę na urlopy poza wakacjami, ale na pewno nikt mi na rękę nie pójdzie jeśli będę chciała urlop w lipcu lub sierpniu.
|
|
#967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88222388]Twój ból jest lepszy niż mój Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Żaden ból nie powienien być wiekszy czy mniejszy a powinno być kwestią dogadania. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#968 |
|
Zakorzeniona
|
Ja miałam w zespole dwie dziewczyny z dziećmi i bezdzietną z mężem nauczycielem. No niestety, ale obraza i foch były straszne, jak ta od nauczyciela zaproponowała, żeby się jakoś dogadać z urlopem w wakacje i żeby w lipcu (najchętniej brany na urlop) brać go na zmianę - jednego roku jedna, drugiego druga na zmianę z feriami/świętami itp. To był tekst, że ona przecież może wziąć urlop sama po wakacjach, a jej mąż w wakacje też sam, a one dzieci samych nie zostawią. No super.
|
|
|
|
#969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#970 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#971 |
|
Zakorzenienie
|
Tez rozumiem. Tylko muszą patrzec dalej niz czubek wlasnego nosa, bo na dzieciach swiat sie nie konczy
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#972 | ||
|
🦄
|
Cytat:
Cytat:
Te 2 lata wcześniejsze brałam bez szumienia lasu, bo mnie też te kłótnie męczą.
|
|
|
#973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#974 |
|
🦄
|
Ja odpowiadam na Twoje argumenty, że "student głupi", nigdzie nie napisałam, że masz problem tylko że ja problemu nie widzę.
|
|
#975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#976 | |
|
🦄
|
Cytat:
|
|
|
#977 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Urlop bezdzietne/wolne dostawały w ostatniej kolejności. Dyżury w weekendy i święta oraz Sylwestra za to w pierwszej. Nieraz do Wigilii siadaliśmy o 16 bo Mija na 19 na dyżur. Kilka Sylwestrów pod rząd też spędziłam na dyżurach, a jak było spokojnie to mogłam nawet Wizaż pomoderować dla rozrywki ![]() Część tych swiąt i najbliższego Sylwestra też spędzę w pracy ale jakoś nie mam chęci się bawić. Wigiii i tak się tu nie obchodzi a na Bożonarodzeniowy obiad u teściów zdążę. Jak korony nie złapię, oszywiscie.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
|
#978 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wychodze z zalozenia ze zycie prywatne nie powinno miec wplywu na prace. Skoro pracodawca nie ma prawa pytac o dzieci, to pravownik nie powinnien oczekiwac ze bedzie mial fory Bo ma dziecko.
Coz moja firma jest bardzo pro, a mnie wujek trafia. Bo ja kolezanka dzieci nie zrobilam zeby slyszec "Bo x ma dzieci". A niestety slysze Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zazwyczaj biore 2 tygodniowy urlop we wrzesniu ale tak mi pasuje tez. Ja lubie jezdzic we wrzesniu. Innym tez pasuje faktycznie ciezko wcisnac sie w innym miesiacu, ewentualnie lipiec ale nie do konca ja wtedy chce. Tylko raz w tym roku szefowa powiedziala ze nie jest to zbyt dobry czas na wyjazd (bala sie chyba ze bedzie w tym roku duzo zwrotow butow i ze lepiej wtedy nie brac urlopu i ogolnie ktos byl podziebiony w domu u kolezanki z pracy wiec dala mi po prostu z 12 dni lacznie zamiast tych 15-17 liczac z weekendami wiec wybranych dni urlopowych mniej). Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#981 |
|
BAN stały
|
wg mnie zaletą urlopów wrześniowych jest to że dzieciarnia powróciwszy do szkół
nie stanowi już tylu klientów turystyki. Mówiąc prościej nie ma tłumów o dzieciakach nie wspominając. We wrześniu też potrafi być ciepło i pięknie (tak jak w sierpniu lać) a Bałtyk jest i tak zimnym morzem. No i mogą być sinice.
|
|
|
|
|
#982 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja naprawdę nie chcę żeby w niedzielę, ba, nawet w weekendy ogólnie w sklepie obsługiwały mnie osoby które chcą mieć ten weekend wolny. Niech sobie spokojnie odpoczywają. Da się to wszystko załatwić zmianami w prawie pracy, np. w ten sposób że za pracę w niedzielę czy inne dni wolne trzeba by było zapłacić 2 czy 3 razy tyle co za normalne godziny. Zapewniam Was że wtedy wiele osób z własnej woli przyszłoby do pracy. Tak właśnie wygląda sytuacja w aptece w której pracuje moja kuzynka. W niedzielę płacą 2 razy tyle co w inne dni i nigdy nie ma problemu z obsadzeniem niedzieli. Wręcz przeciwnie - ludzie się biją o pracę w niedzielę więc szef musi po równo rozdzielać grafik żeby nikt nie był poszkodowany. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
|
#983 | |
|
🦄
|
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#984 |
|
Zakorzenienie
|
Jak widać po postach Moni dzień wolny nie jest atrakcyjny dla pracowników handlu i ja to rozumiem. Stawka 200% na pewno byłaby atrakcyjniejsza i każdy mógłby zdecydować czy woli odpocząć czy zarobić ekstra.
|
|
|
|
#985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#986 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#987 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Obawiam się tylko, że takich miejsc, gdzie faktycznie zapłacą nie jest zbyt wiele. Przypuszczam, że u mnie na przykład sklepy i tak byłyby zamknięte, bo właściciele by nie zapłacili albo wysłaliby np. jedną dziewczynę do obsługi Carrefour’a i raczej nie miałaby wyjścia. Można dorobić w niedzielę, ale jeśli są normalne warunki, a jakby miała obstawić sama samoobsługowy sklep (szczerze mówiąc nie wiem czy są jakieś regulacje dot. ilości obsługi w sklepie?) to nie wiem czy ktoś by się podjął. ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
|
#988 |
|
Zakorzenienie
|
Przepisów odnośnie ilości obsługi chyba nie ma, ale jednak każdy kierownik wie że jakaś ilość to minimum. Gdyby ktoś się porządnie zajął tematem, to jestem pewna że dałoby się to ogarnąć tak żeby i pracownicy i szef byli zadowoleni. Tylko łatwiej zamknąć i nie myśleć, po co się męczyć
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#989 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas jest mały Carrefour, właściciel jest na miejscu (ale nie obsługuje), więc kierownik nie decyduje o tym ile osób wrzuca na sklep tylko właściciel... a wiadomo jak to z właścicielami bywa. Jeśli chodzi o mnie to ten zakaz handlu w niedzielę jest mi bardzo na rękę. ![]() Mam sklep za oknem i niedziela to jedyny dzień, kiedy mogę się wyspać. Czasem czekam na niego jak na zbawienie po ciężkim tygodniu z małą ilością snu. A to ktoś stanie pod oknem i się wydziera, warczy samochodem, trąbi, a to ktoś przyjdzie i szczekającego psa przywiąże, codziennie średnio o 5:45 już się zbiera rada żuli pod sklepem i oczekuje na wielkie otwarcie... Cały rok, nawet latem mam zamknięte okno na noc, ale oczywiście, nie wyciszy tak, jak powinno. Ale wiem, że nie zrozumie ten, kto nie doświadczył. ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
|
#990 |
|
Zakorzenienie
|
Rozumiem, każdy ma swój punkt widzenia. Mam przez cały tydzień to samo bez sklepu pod nosem, a podwórko jak studnia, wszystko się genialnie niesie. Uroki życia w centrum miasta. Nie piszę tego złośliwie, spróbuj może spania w zatyczkach do uszu. Ja od lat kupuję woskowe, bo nawet najmniejszy szelest mnie budzi i bez zatyczek nie zasnę.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.

26.08.2023
(co roku jest ten sam cyrk i bardzo się cieszę, że w nim nie uczestniczę, jedynie w tym urlopy podpisywali jak leci pewnie z obawy przed wysypem L4)

Te 2 lata wcześniejsze brałam bez szumienia lasu, bo mnie też te kłótnie męczą.

Przypuszczam, że u mnie na przykład sklepy i tak byłyby zamknięte, bo właściciele by nie zapłacili albo wysłaliby np. jedną dziewczynę do obsługi Carrefour’a i raczej nie miałaby wyjścia. Można dorobić w niedzielę, ale jeśli są normalne warunki, a jakby miała obstawić sama samoobsługowy sklep (szczerze mówiąc nie wiem czy są jakieś regulacje dot. ilości obsługi w sklepie?) to nie wiem czy ktoś by się podjął.