![]() |
#961 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Miejsce dla każdego- pogaduchy, ploteczki
Cytat:
![]() ![]() Na jaki kolor pomalowałaś paznokcie? U mnie ten ![]() https://semilac.pl/pl/027-uv-hybrid-...ntense-red-7ml |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#962 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie wjechał nr 15 KLIK plus różowe, metaliczne płatki na dwóch ostatnich |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#963 |
Zakorzenienie
|
Ja zawsze muszę mieć w swojej kolekcji lakierów czerwień, nudziaka + jakiś inny kolor
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#964 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzień dobry ![]() Już wróciłam od rodziców do siebie. Siedzę sobie przed tv i popijam winko. Nie chce mi się jutro do pracy, wolałabym jeszcze jeden dzień wolny ![]() A po pracy idę do galerii, do jakiegoś sinsaya czy pepco kupić sobie spodnie dresowe ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Cytat:
Uwielbiam czerwień na paznokciach ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#965 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja byłam za każdym razem w Chorzowie, a Wrocław mnie kusi przez Afrykanarium ☺ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#966 |
Zadomowienie
|
U mnie dramat paznokciowy, bo jednak musiałam zdjąć resztkę hybrydy frezarką i porobiłam sobie wgłębienia w płytce paznokcia... Teraz maluję utwardzaczem i przede mną 2 miesiące czekania, aż zniszczona połowa odrośnie...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#967 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ostatnio używam frezarki, bo szybciej i sprawniej mi to idzie, niż ściąganie acetonem. Tylko zawsze staram się nie usuwać frezarką bazy, zostawiam ją na paznokciach i potem dopiero usuwam polerką, albo zostawiam i kladę na to nową warstwę. Wysłane z mojego SM-A037G przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#968 |
Zadomowienie
|
Właśnie jak robiłam hybrydy to w ogóle nie usuwałam bazy, tylko wierzchnie warstwy. Tak też można robić. Miałam wtedy hybrydy jak robione żelem. I w taki sposób można też robić delikatną krzywą C.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#969 | ||
Zakorzenienie
|
Ręka się wyrobi i będzie
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Wczoraj właśnie 2 dorabiałam, bo łysnęłam drzwiami od auta i mi się jeden złamał ![]() ![]() Jak tam po weekendzie? Ja ze starszym dzieciem w domu, kaszlało go już w pt masakrycznie, ale weekend inhalacji solą i już mokry kaszelek ma i mu się poprawia. Do środy siedzi z matką w domu. W temacie wanny - my się w tym roku pozbyliśmy i trochę czasem zatęsknię ![]() ![]() W tamtym tygodniu miałam rozmowę kwalifikacyjną i mieli dać znać po weekendzie i ciekawe, czy dziś coś napiszą, czy nie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#970 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale jak mówię, zoo jest spooore, do tego tak wiele ścieżek, że można zabłądzić ![]() ![]() Afrykarium też fajne, ale tym tunelem w którym otacza cię woda z wszystkich stron trochę się rozczarowałam - myślałam, że jest dłuższy, a tu tylko chwila i już się kończy. No ale i tak było fajnie i polecam. Na początku września kiedy my byliśmy (to akurat był piątek) były ogromne kolejki (dużo rodzin z dziećmi i wycieczek), więc lepiej i po prostu szybciej jest kupić sobie bilet online ![]() ---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Cytat:
![]() Ja jeśli już hybrydy, to tylko z bazą peel off, inaczej mam duży problem ze ściąganiem bo do mojej płytki hybrydy tak przywierają, że mogę sobie moczyć i pół godziny a i tak nie zejdzie. Więc taka baza mnie ratuje bardzo. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#971 |
Raczkowanie
|
Ale z Was zawodniczki, wow!
Chciałam ten temat podjąć, ale nie mam zdolności manualnych. Moje marzenia o własnych hybrydach skończyły się na realiach - nie potrafię dokładnie spiłować paznokci, choć już są coraz ładniejsze ![]() Mam miękkie paznokcie. Koszmarnie. Włosy w stanie WOW, paznokcie miękkie i krzywe - tzn to chyba jest ta krzywa C o której piszecie. Mam ją wszędzie. Polowanie to katorga przez to. Maluję raz na ruski rok. Jakoś mi się nie chce za bardzo, ale lubię popatrzeć na ładne paznokcie. Mam fiola na punkcie paznokci u stóp. Absolutnie muszą być zadbane Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#972 |
Czarna owca
|
Pani_Robot, jak duży asymetrycznych rzeczy!
![]() ![]() Biegaczka, nie chcę tu obrażać wyjątków, które ten zawód "naprawiają", ale dla mnie HR to w ogóle jakiś koszmar jest. Sama zresztą pracowałam kilka miesięcy w takim dziale w duuuużym korpo i jako tam był burdel to ja nawet nie ![]() Sent from my M2101K6G using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#973 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz już na pewno się wybierzemy, ale pewnie wiosną. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#974 |
Czarna owca
|
O, właśnie w tym wrocławskim zoo byłam.
![]() Sent from my M2101K6G using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#975 |
Zadomowienie
|
My pogoniliśmy się 3 lata temu na walentynki z lubelskiego do Wrocławia (6h jazdy... ekhem...), ale warto było. Wtedy też pracowałam w zoologiku i byłam zapaloną akwarystką, więc Afrykarium to był dla mnie raj. Jak ktoś lubi ryby to koniecznie musi tam pojechać.
Co do innych sektorów to niestety mi się nie podobały. W szczególności słonie i hipopotamy w zimie zamknięte w pawilonach wielkości sali gimnastycznej, albo i mniejszych. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#976 | |
Śnięta Mucha
|
Cytat:
![]() Higurashi miło mi ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#977 | |
Czarna owca
|
Cytat:
![]() Mój samiec lubi moje obcasy (które noszę dla siebie, a on po prostu przy okazji cieszy oko), co wywołuje zgrozę innych samców, bo jak założę koturny to jesteśmy tego samego wzrostu i z jakiegoś powodu powinno być to dla nas nieakceptowalne ![]() Sent from my M2101K6G using Tapatalk Edytowane przez Higurashi Czas edycji: 2021-10-18 o 18:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#978 |
Czarna owca
|
Ale ja w sumie nawet jak nie chcę się wykrzywiać na obcasach to często noszę buty na wysokiej platformie.
Przepraszam za biedajakość, ale wycięłam ze zdjęcia z mojego Insta ![]() Sent from my M2101K6G using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#979 |
Śnięta Mucha
|
Kiedyś się kochałam w ćwiekach. To Marten'sy? Platformy są chyba mega wygodne nie? I ten efekt bycia wyższą
![]() ![]()
![]() |
#980 | |
Czarna owca
|
Cytat:
![]() Mój eks też lubił takie rzeczy, ale mnie to trochę żenowało zawsze. No fajnie, że masz mnie za atrakcyjną i Cię to cieszy, ale nie jestem ozdobą ![]() To nie Martensy, ale żółta nitka zdecydowanie nimi zainspirowana ![]() Sent from my M2101K6G using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#981 |
Śnięta Mucha
|
No my mieliśmy wtedy takie zawrotne 20+, to nas ta zazdrość bawiła. Oboje raczej późno dojrzeliśmy.
![]() |
#982 |
Czarna owca
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#983 |
Zakorzenienie
|
Powiem Wam, że już bym raczej nie chciała mieć znów te 20 kilka lat
![]() ![]() Bliżej 30-stki nauczyłam się sporo rzeczy odpuszczać a o inne- walczyć aż do wygranej. I mimo tego, że nie wyglądam już tak, jak chociażby 10 lat temu, teraz bardziej się sobie podobam ![]() Teraz już nic nie muszę- za to wszystko mogę ![]() ![]() Lubię siebie w roli żony, gospodyni domowej i nauczycielki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#984 | |
Pani żona :)
|
Cytat:
Były studia, znajomi, przyjaciele, więcej wolnego czasu i mniej codziennych problemów. ![]() No i byłam kilka kg lżejsza ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#985 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#986 |
Zakorzenienie
|
Są rzeczy w moim życiu, których mniej lub bardziej żałuję, ale czy gdybym mogła cofnąć czas, chciałabym je zmienić...? Raczej nie
![]() Miewałam druzgocące romanse, kiepskie związki i przyjaźnie. Jednocześnie zawsze, choć niekiedy tylko przez chwilę, byłam w tym wszystkim szczęśliwa. To, co runęło, było dla mnie życiową lekcją i doświadczeniem. Uświadomiło mi, co się dla mnie liczy; z czego potrafię a z czego nie chcę rezygnować. Morze wylanych łez uczyniło mnie silniejszą. Bez tego wszystkiego chyba nie była bym tą osobą, którą dziś jestem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#987 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#988 |
Śnięta Mucha
|
Ja tak pomiędzy. Cofnęłabym się nawet do końcówki szkoły podstawowej byle mieć tę świadomość, jaka mam teraz, po terapii i modelowaniu prawidłowej relacji. Bo prawdę mówić pierwsze 35 lat życia zmarnowałam
![]() ![]() Ale wrócić do mnie mającej 20+ oj nie… to były inne czasy, o wiele gorsze kulturowo, technologicznie, czy w kwestii dostępu do informacji. Natomiast co do wyglądu, to jest on proporcjonalny do zasobow portfela, wiec mając 37 wyglądam lepiej niż kiedy miałam 20. A na pewno piękniejsza i bardziej zadbana - fizycznie i intelektualnie się czuję. To, do czego dostęp maja dzisiejsi 20-latkowie, te 17 lat temu mogło być wyłącznie marzeniem. Królowała moda kreowana przez Dodę - skwarka w białych kozakach, nie było social mediów, więc przepływ i dostęp do informacji solidnie ograniczony… tyle o świecie wiedzieliśmy, ile pokazano w telewizji, a keratynę do włosów dało się kupić, ale kto by wiedział jak tego używać? Tutoriale makijażowe? Jak Cię matka nie nauczyła, to po prostu nie umialas się malować. Już pomijając, ze nie miałam możliwości sprawdzenia i dowiedzenia się, ze mój pierwszy psychoterapeuta łamał zasady pracy, które zobowiązują go do działania zgodnie z najnowszymi doniesieniami naukowymi i był katolickim oszołomem, który mi długo wyłącznie szkodził. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#989 |
Zadomowienie
|
Czasem rozmawiam o tym z mężem i nie cofnęłabym się te 10-15 lat. Dojrzałość mi się podoba, bo mogę decydować sama o sobie i nikt nie ma prawa wtrącać mi się w życie. Moje nastoletnie lata były beztroskie, ale z drugiej strony brakowało mi miłości, miałam kompleksy i w ogóle w tamtych czasach dosłownie nie było niczego na wsi. Jedyną rozrywką była zabawa w remizie, do której jechaliśmy całą delegacją do sąsiedniej gminy... rowerami XD
Wracałam ze szkoły i tylko słuchałam muzyki, czytałam lub szłam do kogoś w odwiedziny. Czekałam tylko do następnego dnia, żeby pojechać do szkoły i spotkać się ze znajomymi, bo w szkole działo się cokolwiek na przerwach (nie było wtedy praktycznie zajęć dodatkowych - tylko chór i zapasy...). Niedziele też były potwornie nudne, bo moi rodzice właściwie całą niedzielę oglądali tylko TV. Nie mieliśmy samochodu, więc w niedzielne odwiedziny jeździliśmy rowerami do kogoś z rodziny, kto mieszka blisko. Nigdy w dzieciństwie nie byłam z rodzicami na wakacjach (raz na 2 lata tłukliśmy się autobusem do krewnych na Śląsk lub w inne rejony Polski i tam też praktycznie niczego nie zwiedzaliśmy tylko siedzieliśmy w domu), nie jeździłam też na kolonie. Ogólnie to spotkania z ludźmi były dla mnie źródłem rozrywki, bo naprawdę niczego dookoła nie było. Jakby co to nie mam żalu do moich rodziców za ten "brak rozrywek". Oni mieli znacznie gorsze dzieciństwo, a jednak wyszli na ludzi i ułożyli sobie życie pomimo biedy i braku wykształcenia. Tak, że ekhem... wolę obecne czasy, w których mam pełno możliwości, aż muszę dokonywać selekcji, bo wszystkich srok za ogon nie da się złapać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#990 |
Zakorzenienie
|
Ja też wolę swoje życie teraz, przede wszystkim ze względu na tą niezależność + sytuację finansową. Gdzieś tam mam super satysfakcję, do czego z mężem w życiu sobie doszliśmy własną pracą, życiem za granicą 6 lat itd. Jestem typową, zmęczoną matką, ale jednocześnie lubię to
![]() Aktualnie zaczęłam proces naprawczy samej siebie po ciążach i karmieniu itd. i myślę, że pewnie mi parę lat na to zejdzie, ale czuję, że to ten czas ![]() ![]() Przede wszystkim nie skupiam się teraz na jakiś dietach i odchudzaniu, bo tu w głowie powoli mi się układa to wszystko (polecam profil na ig psycholog_na_diecie i jej książkę - Równowaga), ale biorę to wszystko kompleksowo. Stąd to leczenie ortodontyczne, jakieś tam zmiany na głowie, w głowie, a i na resztę przyjdzie czas. Mam też jedną ginekologiczną rzecz, którą muszę u dobrego gina skontrolować, bo mój na nfz to jakiś dramat. USG 15 sekund i tyle.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:18.