![]() |
#961 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieciaczki Lipcowo-sierpniowe 2006:)
http://interwencja.interia.pl/news?inf=856377
dziewczyny nie wiem czy sie udało ale obejrzyjcie sobie .Poryczałam sie ,to straszne
Igorek&Kacperek Edytowane przez kasia1361 Czas edycji: 2007-01-11 o 12:55 Powód: błąd |
![]() ![]() |
![]() |
#962 |
Raczkowanie
|
kasia1361 straszne, ja staram się takich programów nie oglądać z tego względu ze potem zaczynam się bać bardziej swiata i mniej ufam ludziom.Pozniej długo myślę i przezywam takie programy.
A co do fotelików wiem ze takie małe dzieci muszą przeworzone być tyłem do kierunku jazdy(chyba do roku),dlatego taki fotelik musi być montowany w obie strony.Mam parę typów: http://www.allegro.pl/item156335139_...6_gratisy.html http://www.allegro.pl/item155453931_...kg_gratis.html http://www.allegro.pl/item156634769_..._0_18_kg_.html http://www.allegro.pl/item154385881_...e_gratisy.html Trzeba sprawdzać bo czasami pisze od 9 kilo a potem jak doczytasz to niby od roku dopiero,gubię się. Co do kubków niekapków to mam właśnie z aventu taki z gumowym końcem to jest pierwszy kubek po 3 miesiącu,moja córcia pije z niego soczki,od razu wiedziała i ciągnęła jak ze smoczka.Pije codziennie z niego.
#963 |
Zakorzenienie
|
Kasiu widziałam ten reportaż wczoraj.. też się poryczałam.. Boże, co za znieczulica
![]() ![]() ![]() Zapytaj o to ciemiączko, z tego co wyczytałam nie powinno zarosnąć przed 8 miesiącem. Igorek co prawda ma już 6 m-cy ale lepiej tego pilnować (naczytałam się o powikłaniach..) Chyba za dużo czytam i wyszukuję ale wolę pilnować lekarzy.. jakoś im nie ufam ![]() Raniu ja gotuję wodę z kranu (mamy niezłą wodę, porównywalną do wody stołowej). A ten niekapek z jakiej firmy masz? Chciałam ostatnio kupić ale nie wiedziałam jaki ![]() ![]() U nas dziś okropna pogoda, wichura potworna i zimno.. za to wczoraj ![]() ![]() Acha, Ala już rozgryzła śpiworek ![]() ![]()
#964 |
Zadomowienie
|
Juz po szczepieniu
![]() ![]() DORIDEE pytałam o ciemiączko jest bardzo malutkie ,ale jak juz mi wczesniej mówiła lekarka całkowicie zarośnie Igorowi około 8 miesiąca. Mam sie nie martwić powiedziała ze jest wszystko w porządku.I nie podawac wit D3. Dostałam dwa worki z Nestle dla rodz ,których dzieci ukonczyły 5 miesiąc. Była tam próbka kaszki bananowej i pure ryzowe groszek z marczewką,woda miner,łyzeczka. Raniu masz racje do 9 kilo trzeba bobasa przewozic tyłem. Igorek wazy juz 8 kilo,nie mierzyła go.Mierzy gdzieś około 80cm,taki rozmiar ubranek juz nosi.
#965 |
Zakorzenienie
|
Brak slow co zrobili z ta dziewczyna zeby na jednym zasranym oddziale nie bylo ani jednej osoby ktora krzyczala by z ta dziewczyna o pomoc i nic nie zrobila po nikogo nie dzwonila .Nie ma sprawiedliwosci w jednych szpitalach az roji sie od aniolow smierci- nie wiem jak ich inaczej mozna nazwac a w inych znajdziesz zyczliwosc i pomoc.GLUPOTA I ZNIECZULICA.
My wode gotujemy z butelki jakos mi lepiej ze nie daje krawnowo ale skoro macie dobre wody to czemu nie. Musze sprobowac z tym gumowm niekapkiem bo plastikowego maly moj nie trawi. Doridee usmialam sie z tego spiworka he he ![]() Dzis idziemy na basen z malym ciekawe jak przyjmie tyle wody na raz .Mam nadzieje ze mu sie spodoba. Milego popoludnia . |
![]() ![]() |
![]() |
#966 |
Zadomowienie
|
7 kilowe dziecko gratuluje rodzicom,nie dawno mój Igor tyle wazył.Widziałam w tv tego malucha jaki papuśny mozna by powiedziec ze nasze tak nie wyglądają.A ten cięzki brzuszek
![]() ![]()
#967 |
Zakorzenienie
|
![]() My po basenie i maly w mial w d..... tyle wody ale nie plakal bardziej byl z szokowany , powoli sie wkreci. |
![]() ![]() |
![]() |
#968 |
Zakorzenienie
|
Też jestem zszokowana tym 7-kilowym dzieckiem
![]() ![]() Monka zazdroszczę wypadu na basen, ach popływałabym ![]() ![]() ![]()
#969 |
Zakorzenienie
|
Doridee co do basenu to ja nie plywalam az taka odwazna nie jeste chodzilam w ciuchach normalnie moj TZ z bracholkiem plywali i potem malego wzieli do wody .A co do malego to czy byl niezadowolny raczej nie poprostu ponim to splynelo ani nie pokazywal strachu czy zadowolenia a w czasie kompieli nie pluska sie jeszcze moze dlatego ze nie ma jak bo mamy wanienke z takimi nie wiem jak to nazwac eh z takimi specjalnymi podporkami pod raczki i ze skosem takie cos jak sa podstawki dla noworodkow do podtrzymywania a po drugiej stronie jest juz miejsce dla siedziacego bobaska takze ie ma miejsca a kompiel jest szybka .Ale wydaje mi sie ze to kwestia czasu ze dzieci zaskakuja z ta woda o ile sie orientuje twoja mala jest starsza o 2 tyg od mojego a wiem po swoim ze czasem kwestia jednego dnia i juz cos innego robi.Jak nie moglam sie doczekac jak bedzie chytal swoje stupki i ssal duzego paluchaaaaaa tak tera chyta sie go i mlaska boski widok i smieszny.A moze moj nie lubi wody nie wiem ale napewno bedziemy chodzic niech sie oswaja .Musimy zapisac sie na zajecia dla bobasow na basenie chcialabym nakrecic go jak nurkuje pod woda i plywa a im szybciej tyl latwiej opanuje plywanie .No i oczywiscie polwcam basenik .Dobranoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#970 |
Zadomowienie
|
WITAJCIE
![]() UFF jaka u nas dziś paskudna pogoda,strasznie wieje jak narazie nie pada czasami słonko sie pokaze.Brrrr wyszłam z dziecmi do sklepu i pozałowałam w momencie,tak strasznie wiało nie dawałam rady pchac wózka.Oby tylko jakiś virus znów nie przypełętał sie ![]()
#971 |
Raczkowanie
|
Witam Mamusie i Bąbelki!
![]() No to jesteśmy po kolejnym szczepieniu. 9300 g i 68 cm (jak ja mierzę to jest 70... ![]() Sorry... Ale już mi lepiej... Co do trudności porodowych, to ja ze zwykłego tchórzostwa i wygody umówiłam się na cesarkę. I nie żałuję. Kurczę, ale Wasze dzieci rzadko jedzą. Grześ co dwie godziny i na razie tylko pierś. Alergia wyłazi przez nos i skórę. Chyba przejdę na ścisłą dietę, chyba, że się okaże, że tym razem to Vizir Sensitive. Co do wody - używam przegotowanego Żywca, na razie tylko do picia. Uważam, że tak jest bezpiecznie. Co do fotelika - ja kupiłam Globetrotter Challenger Plus za 119 zł francuskiego producenta. Można montować przodem i tyłem, zmienić pozycję do półleżącej. Uważam, że jest ok. Mamuta, dla Ciebie specjalne gratulacje za uzdolnienia! Jestem pod wrażeniem! Uściski i pozdrowienia ![]()
Idzie Grześ przez wieś, worek piasku niesie. A przez dziurkę piasek ciurkiem sypie się za Grzesiem ![]() "Piasku mniej, nosić lżej" - cieszy się głuptasek ![]() Wraca do dom, worek zrzuca, no a gdzie ten piasek? ![]() Nasze fotki: www.rzeka.net/mama |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#972 |
Zakorzenienie
|
Ale jeste zla poklucilam sie z tz etem chcialam mu pomoc bo bili sie w sklepie u niegoa ten jeszcze mnie opieprzyl i niech tu czlowiek drugiemu pomoze.
Nie wiem co z moim malym na diete chyba przechodzi dzis wstal o 11 .00 rano na glodnego nie wygladal nie wiem czy mam sie martwic czy sie cieszyc Jak narazie nie widze po nim zeby mu cos dolegalo usmiechniety bawi sie tylko ta 11 mnie zwalila z nog bo tak to 8.00 9.00 wstaje w porywach do 10.00 nie ma reguly . Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#973 |
Zakorzenienie
|
Monka faktycznie masz śpiocha w domu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A z tym porównywaniem to już dałam sobie na spokój, każde dziecko jest inne i rozwija się w swoim czasie.. i faktycznie czasem wystarczy jeden dzień i robi coś nowego ![]() Dario współczuję wizyty.. u nas nie jest tak tragicznie ale fakt faktem też muszę wszystkiego pilnować. A Grześ to duuuży chłopak ![]() Pogoda jest paskudna ![]() ![]() Dziewczyny, jak wygląda u Was życie towarzyskie? Nas czasem odwiedzają znajomi wieczorem jak już Ala śpi ale to rzadko... Na szczęście mam jedną koleżankę (z pracy) która odwiedza mnie zawsze gdy ma wolne ![]() ![]()
#974 |
Zakorzenienie
|
To znowu ja
![]() Doridee nie orientuje sie jak z waga musze sie wybrac w tym tyg to sprawdze ale o ile pamietam mial 6300 lub 6400 jakos tak pare tyg moze 2 temu. Dlatego sie pytalam o ta witamine d3 bo moze przedawkowalam ze tak dlugo spi i czasem jesc niechce choc dzis ladnie zjadl od tej 11 ![]() ![]() Mam pytanie jezeli dajecie deserek albo zupke to p jakim czasie dajecie mleko? Czy zaraz po czy po kilku godzinach Czy juz traktujecie te zupki czy deserki jako caly posilek? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#975 |
Zakorzenienie
|
Ponieważ Ala lubi "słoiczkowe" jedzenie - zjada chętnie cały słoiczek zupki lub deserku to ja już tylko daję coś do picia i mleczko za 2-3 godziny. Myślę, że jej to wystarcza
![]() A ja mam pytanie o soczki.. Według mnie są potwornie słodkie więc rozcieńczam je wodą (mniej więcej 3:1), Wy też tak robicie? Najchętniej podawałabym samą wodę ale Ala nie chce pić ![]()
#976 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Tez mi sie wydaje ze te soczki za slodkie i dlatego przestalam dawac i aje wode akurat takiego problemu nie mamy z woda od narodzin go przyzyczailam a nie jest jeszcze za pozno zebys mala nauczyla pic wode powoli zmieniaj proporcje wiecej wody niz soczkui w koncu zobaczysz ze sama wode ci wypije.Po tych soczkach wiecej sie chce pic to jak po coca coli i tych innych napojach Mykam spac bo rano chce isc na silownie mam nadzieje ze po 8 sie juz obudzi nakarmie go i pojdzie dalej spac do 12 jak przewaznie .Czasem blogoslawie ze tak spi . Ile wasze dzieciaczki maja drzemek w czsie dnia? Moj ma 3 . |
![]() ![]() |
![]() |
#977 |
Zadomowienie
|
Witajcie
U nas jakiś rota virus panuje.Kacperek dziś w nocy zwracał i miał biegunke. Mnie tez coś dopadło wymioty ,biegunka a na dodatek jeszcze dostałam okres.Na szczeście Igor jest zdrowy.Byłam juz z dziećmi u lekarza ,i nie tylko mój Kacper jest chory było więcej dzieci z takimi objawami. Nasz lekarz mówi ,ze to te wiatry przynoszą jakieś virusy. Pózniej coś napisze teraz jestem strasznie słaba. Pozdrawiam
#978 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie mamusie !
Dawno nic nie pisałam ...ufff nie wiem w co łapy wsadzić ale podczytuje was bo to bardzo przyjemne.Skrobne cos moze wieczorkiem a teraz lece mały juz sie obudził Buziaki |
![]() ![]() |
![]() |
#979 |
Zakorzenienie
|
Kasia 1361 szybkiego powrotu do zdrowia dla dzieciaczka i dla ciebie .Przekichane zajmowac sie chorym dzieckiem jak samemu sie jest chorym wspolczuje .
A moj maly zjadla dzis prawie caly sloiczek dyni z ziemniaczkami hehe oczywiscie plowe wytarlam z mordki ale cos podjadl .Polecam sliniaczki jak bluzeczki z rekawkami bo te zwyle to u mojego malego rekawy w ciuszkach cale brudne wiec zamienilismy i sprawdzaja sie ciuchy teraz czysciutkie bo moj maly jak je to odrazu z swoimi rekami . ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#980 |
Raczkowanie
|
Witam po krótkiej przerwie. No nareszcie pogoda troche lepsza, bo te witary niespokojne wszytskim się dały we znaki.
Kasiu mam nadzieje, że szybko wrócicie do formy ![]() Moja kruszynka już turla się po pokoju ![]() ![]() Też uważam, że soczki są zbyt słodkie i najlepiej dawać małemu wodę do picia, tylko jaką? zwyklą przegotowaną czy mineralną przegotowaną? Do sporządzenia mieszanki lub herbatki używam wody z kranu, którą trochę dłużej gotuję. Jeszcze tydzień i zaczniemy podawać też jedzonko ze słoiczków. Tymek też ma przeważnie trzy drzemki w ciągu dnia. Ostatnio natomiast budzi się w nocy na jedzonko około 3, a już wcześniej przesypiał całe nocki, może po prostu potrzebuje więcej jeść. W przyszłym tyg mamy szczepienie więc wypytam lekarkę o wszystko. Dario też współczuję takiej wizyty i lekarki, brrrr, moja na razie jest w porządku.
#981 |
Zakorzenienie
|
Kasiu wracajcie szybko do zdrowia
![]() Monka co to za śliniaczki? Kupię je wszędzie? Nie widziałam nigdzie takich ![]() ![]() ![]() Ala też ma 3 drzemki w ciągu dnia. Dziś zdrzemnęła się trochę za późno i teraz bidulka płacze bo nie chce jej się spać ![]() Alabamo moja Ala też ostatnio budziła się ok 24.00-1.00 w nocy na jedzenie - chyba po prostu dzieciaczki wchodzą w taki okres większego zapotrzebowania energetycznego ![]() Ech, marnie się dziś czuję - chyba się wcześniej położę spać...
#982 |
Zakorzenienie
|
Doridee slniaczki te wygladaja jak koszulka z dlugim rekawem bez plecow i normalnie na rzepe zapinane jak standardowe sliniaczki .Nie wiem czy dostaniesz ja je kupilam w angli w mother care pelno jest dla chlpcow i dziewczynek niby na nich pisze ze od 6miesiaca ale ja juz uzywam zaoszczedzam 2 miesiace stresu z tymi plamami
![]() ![]() Niewiem czy dobrze zrobilam ale dalam malemu smoczka od 6 miesiecy plus nie bylo wczesniejszych he.Chyba nic mu nie bedzie bo co niby ma byc a ssie to chyba oka jest . |
![]() ![]() |
![]() |
#983 |
Zadomowienie
|
WITAJCIE
![]() Dziękuje za dobre słowa u nas juz lepiej,Kacperek juz nie zwraca .Ja miałam dziś cięzką noc myslałam ze nie wyjde z łażnienki. Mój tz wczoraj stanoł na wysokości zadania,posprzątał mieszkanie i zajmował sie Igorem.Teraz czuje sie dobrze ,kolezanka pisała ,ze jej małaa tez zwraca
![]() |
#984 |
Zakorzenienie
|
Bow to rzeczywiscie jakies cholerny wirus .
![]() ![]() ![]() Moj malutki nakarmony znow polozylam spac i spadam na silke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#985 |
Rozeznanie
|
![]()
Ha! Jestem wreszcie! Jeeeeej... Ale mnie tu dawno nie było!!
![]() ![]() A z tym wirusem to macie rację, panuje na całego. Aż się boję z Emilką do hipermarketu wybierać i inne skupiska ludzi. Dzieciaczek koleżanki (ze mną rodziła) przechodził właśnie grypę żołądkowo- jelitową. Trwało to 3 dni. Wczoraj przyjechali moi rodzice i moją mamę coś wzięło. Dobrze się czuła i bach! Już nas strach obleciał, że jeszcze Emi się zarazi. Do kompletu dzisiaj słyszałam w radiu o przepełnionych szpitalach dziecięcych z powodu zapalenia płuc i oskrzeli. Już lepiej niech ta zima przyjdzie i nosy nam odpadają, ale przynajmniej wytłucze to dziadostwo! Doridee, te śliniaki widziałam ostatnio w Auchanie. Coś na kształt Kubusia Puchatka ![]() Co do śpiworków do spania, to zakup takowego też mnie czeka. Emilka skopie się zawsze niesamowicie... ![]()
#986 |
Raczkowanie
|
Witam Mamusie i Bąbelki!
![]() Pozdrawiam wszystkie chorowitki ![]() Grześ dziś pierwszy raz jadł gotowaną marchewkę, dwie łyżeczki. Nie smakowała mu bardzo zezłościł się na mnie, że mu ją daję i potem długo się gniewał. Muszę mu wprowadzać do diety po jednym produkcie, nie wiem, jak dojdę do całej zupki, jak to tak wygląda... Może macie jakąś radę? Doprawiacie zupki? Grześ też zwykle śpi w dzień 3 razy, najczęściej 30-40 minut. Rzadko usypia na dłużej ![]() Monka a te śliniaczki mają zaszyte rękawki? Bo jak nie, to dla Grzesia się nie nadają. Jakoś sprytnie złapie jak nie łyżeczkę, to miseczkę ![]() Przyszła moja mama, to papa!
Idzie Grześ przez wieś, worek piasku niesie. A przez dziurkę piasek ciurkiem sypie się za Grzesiem ![]() "Piasku mniej, nosić lżej" - cieszy się głuptasek ![]() Wraca do dom, worek zrzuca, no a gdzie ten piasek? ![]() Nasze fotki: www.rzeka.net/mama Edytowane przez Daria&Grześ Czas edycji: 2007-01-16 o 18:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#987 |
Zadomowienie
|
Ja tez czekam z utęsknieniem na zime i troche mrozu,tez słyszałam o przepełnionych szpitalach brr az gesiej skórki dostaje .Te śliniaczki to swietna sprawa musze sie zaopatrzyc w taki .
#988 |
Zakorzenienie
|
Daria&Grzes ale sie usmialam z tymi rekawkami no ne sa zaszywane to normalne bluzki z dlugim rekawkiem bez pleckow ale jak cos to mozesz zaszyc sobie sama i tak mysle ze moze w tesco moga byc nie wiem tak zgaduje.A co do marchewki no to twoj nie jest sam moj tez nie polubil dalam troche i daje co innego niech poznaje smaki dpiero za miech jak sie sam maly wprawi i bedzie wiedzial co lubi a co nie zamienie z mlekiem jako jeden posilekDzis swojemu dalam szpinak z piertuszka okropnosci ale otwieral buzke dalam kilka lyzeczek sprawdze jutro jaki klocek bedzie
![]() O tym zapaleniu pluc tez mama mi opowiadala i troche sie boje bo 28 lecimy do polski i zeby mi tam nic nie zalapal zwlaszcza na lotniskach. A co do tych sliniaczkow to jak juz nie znajdziecie i berdzo bardzoooo wam zalezy a naprawde polecam to wyjatkowo moge zakupic i przeslac ale to szybciutko bo 28 polska na 2 tyg .Moze zrobie fotke i wkleic mi sie uda i sobie zobaczycie. Wenezja nie wiem czy dobrze zrozumialam w ciazy jestes? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#989 |
Zakorzenienie
|
Znalazlam na alegroo taki wlasnie slniaczek jak on wyglada wejdzcie sobie i zobaczcie https://ssl.allegro.pl/item157117453...ami_nowy_.html ale nie zaciekawy jest taki ale zawsze cos .
|
![]() ![]() |
![]() |
#990 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:47.