![]() |
#961 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ma這p造tkowo嗆, niskop造tkowo嗆, niskie p造tki krwi w badaniach
cze軼, nie zaglada豉m na ta strone juz pare miesiecy. G這wnie dla tego, 瞠 postanowilam nie chodzic do hematologa i tym samym zapomnie o chorobie. Ale jak nie dawno bawi豉m sie z psem to mnie udrapn, i odziwo wcale nie mia豉m zadrapania, a zrobi mi sie w tym miejscu wielki siniak i wok鏊 pe軟o kropek czerwonych. zrobi豉m morfologie poziom p造tek 16 tysi璚y. troche sie przestraszy豉m, zrobi豉m morfologie tydzi p騧niej p造tki 130 tysi璚y. Ma kto z was a tak rozbierzno嗆 w wyniakach?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#962 | |
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 6 790
|
Cytat:
![]() Jak rosly to momentalnie, przy spadku tak samo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#963 |
Przyczajenie
Wiadomo軼i: 3
|
Witam wszystkich bardzdo serdecznie oj dawno mnie tu nie by這 jak 2 lata temu kiedy to czeka豉m na dzidziusia z obawami o nasze zdrowie, ale wszystko dobrze sie skonczy這 urodzilam zdrowego ch這pczyka 390 tys p造tek ja natomiast z niskimi p造tkami cos ko這 80 tys, no i powiem szczerze o sprawie niskich p造tek zapomnia豉m do czasu oczywiscie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#964 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Predzej obstawialabym problemy z krazeniem albo stres. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#965 |
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 70
|
Izabellla 109 tys czy 80 tys p造tek to nie jest z造 wynik i tak jak napisa豉m Martynka - Twoje objawy nie maj zwi您ku z obni穎nym poziomem p造tek. Ja si nigdy z takimi objawami przy ma這p造tkowo軼i nie spotka豉m.
domigo1 jak si miewa Twoja c鏎ka? M這dy po prawie dw鏂h miesi帷ach przedszkola za豉pa infekcj. Gor帷zka i spadaj帷e p造tek. Nie wiem jaki mia poziom, wybroczyny si pojawi造, ale dzi ju jest zdecydowanie lepiej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#966 |
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 60
|
nasza ma這p造tkowo嗆 zesz豉 na dalszy plan. pewnie jest, ale nie mamy na ni czasu, i si造
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#967 |
Raczkowanie
|
domigo1 ciesz si, 瞠 jest wzgl璠nie dobrze i takie plany przed Ma陰
![]() Zastanawia mnie kwestia 獞icze na wf. Za rok M這dy idzie do szko造 (nie wiem jeszcze czy 0 czy I klasa). Musz poszuka "normalnego" hematologa i skonsultowa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#968 |
Raczkowanie
|
scaletta
chorob znamy ju na tyle d逝go, 瞠 wiesz, 瞠 mimo szczerych ch璚i nie mog nic doradzi. Twoja decyzja i niestety odpowiedzialno嗆. Ale szukaj dobrego hematologa do skutku. Ja zmieni豉m prac i pozna豉m dziewczyn, kt鏎ej syn chorowa na ma這p造tkowo嗆 kilkana軼ie lat temu. Nie mia krwawie, tylko niskie p造tki. Zachorowa przed pierwsz klas i hematolog zabroni mu chodzenia do szko造. Siedzia w domu i mia nauczanie indywidualne, nie m闚i帷 o jakichkolwiek 獞iczeniach. By豉 w szoku, jak jej powiedzia豉m, 瞠 moja c鏎ka ze swoimi p造tkami funkcjonuje normalnie. Albo si zmieni這 podej軼ie do ma這p造tkowo軼i, albo kwestia lekarza. A mo瞠 i to, i to. W ka盥ym razie trzeba si zastanowi, skonsultowa z rozs康nym hematologiem i podj望 decyzj najplepsz dla dziecka. Kiedy pisa豉, 瞠 syn je寮zi na deskorolce. To jak go teraz chcesz posadzi na 豉wce, jak inne dzieci b璠 獞iczy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#969 |
Zakorzenienie
|
Co do w-fu to ja nie cwiczylam mimo dobrych plytek a to dlatego, ze mam zakaz wykonywania cwiczen zwiazanych ze satniem na glowie, przewrotami itd. Problelem byli nauczyciele wychowania fizycznego poniewaz stwierdzili, ze jezeli np beda na ocene cwiczenia, ktorych ja nie moge wykonywac, to bedzie nie fair wobec innych jesli dostana za to dwoje badz troje i beda mieli zanizona ocene koncowa a ja nie dostane za to zadnej oceny.
Ciezka sprawa. Ostatecznie chodzilam tylko na basen ale nie dostwawlam za to zadnych ocen. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#970 |
Raczkowanie
|
Dzi瘯i Dziewczyny!
W豉郾ie, domigo1 ju pisa豉m kiedy, 瞠 lekarz M這dego te najch皻niej zamkn掖 by w domu ![]() Tak, M這dy je寮zi na deskorolce (na razie takie pr鏏y pod domem), na wiosn chc kupi ochraniacze i pojecha z ch這pakami na sprz皻 na deskorolki, 瞠by po獞iczyli. Szaleje na ca貫go. Rower, pi趾a, bieganie - nie raz dosta pi趾 w g這w... Ale to wszystko jednak pod moim czujnym okiem. B璠 si pewnie konsultowa豉 z lekarzem w sprawie tego wf. W szkole na pewno wszystkich poinformuj i opowiem. Ostatnio M這dy mnie prosi, 瞠bym nie m闚i豉 ludziom, 瞠 on choruje na ma這p造tkowo嗆, bo potem zaczynaj pyta, opowiada... Staje si coraz bardziej 鈍iadomy swojej choroby. domigo1 a Twoja c鏎ka 獞iczy normalnie na wf? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#971 |
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 3 567
|
Z okazji zbli瘸j帷ych si 安i徠 Bo瞠go Narodzenia 篡cz Wam wszystkim du穎 zdrowia, wytrwa這軼i, szcz窷cia i mi這軼i i wielu p造tek oczywi軼ie!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#972 |
Raczkowanie
|
Najlepszego w Nowym Roku!
Cicho tu u nas troszk w temacie ma這p造tkowo軼i. To chyba dobry znak, 瞠 nikomu nic z貫go si nie dzieje. U nas te spok鎩, jest tak spokojnie, 瞠 a si martwi ![]() scaletta - pyta豉 kiedy o wf. C鏎ka 獞iczy, na basen te chodzi 4 razy w tygodniu, wi璚 do嗆 intensywnie. Tym bardziej dziwi mnie, 瞠 nie ma siniak闚. Tfu, 瞠by nie zapeszy. Ale nie ukrywam, 瞠 jestem przez to szcz窷liwa. 疾by jeszcze tak mie na papierze, 瞠 p造teczki s, to by by這 super ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#973 |
Raczkowanie
|
domigo ciesz si, 瞠 jest lepiej
![]() U nas te generalnie dobry okres. Nie by這 gwa速ownych spadk闚 p造tek, ale te i nie by這 ci篹kich infekcji. Musz si zmobilizowa i w ko鎍u na kontrol wybra. Dawno ju M這dy bada nie mia. Dzi瘯i za info o wf. Tak kojarzy豉m, 瞠 Twoja c鏎ka prowadzi aktywny tryb 篡cia. M這dy generalnie te. W przedszkolu na gimnastyce 獞iczy, ale to taka lekka. W szkole dojd do tego pi趾i, fiko趾i itp. P鏦i co, w kolejnych zmianach w reformie szkolnictwa, M這dy nie p鎩dzie do I kl tylko do zer闚ki, wi璚 tam te jeszcze wf z pe軟 par nie b璠zie. Po篡jemy, zobaczymy... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#974 |
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 34
|
Witam, marcu ubieg貫go roku wykryto u mnie niedoczynno嗆 tarczycy – Hashimoto oraz ma這p造tkowo嗆. Pierwszy raz trafi豉m do szpitala maj帷 6 tys. P造tek krwi. Niestety w闚czas nikt mi nie pom鏬 – podczas 6- dniowego pobytu w szpitalu na oddziale wewn皻rznym, jedynie, co stwierdzili lekarze, to fakt, i mam ma這p造tkowo嗆 i powinnam znale潭 sobie dobrego lekarza hematologa. Niestety terminy wizyt w poradniach hematologicznych w ca造m wojew鏚ztwie dolno郵御kim, o ile by造 wolne, to bardzo odleg貫 w czasie (by marzec, a proponowano mi pa寮ziernik). Trafi豉m drugi raz do szpitala- tym razem na oddzia hematologiczny, zbadano mi szpik- na szcz窷cie okaza這 si, 瞠 ze szpikiem wszystko w porz康ku. Po hospitalizacji trafi豉m pod opiek poradni hematologicznej niedaleko mojej miejscowo軼i. Przez 6 miesi璚y bra豉m encroton- zacz窸am od dawki 50mg- wyniki r騜ne, bywa這 lepiej i gorzej. W mi璠zyczasie zrobiono mi badania na ANA2- wynik ok. We wrze郾iu ubieg貫go roku „uwolni豉m si” od sterydoterpii. Niestety skutkami leczenia sterydami by豉 anemia, oraz helicobacter pyroli (jednak w闚czas nie stanowi這 dla mnie to problemy, cieszy豉m si, 瞠 w ko鎍u wszystko si ustabilizowa這). Wyniki p造tek by造 zadawalaj帷e oko這 200tys., cieszy豉m si, 瞠 to ju koniec z chor鏏skiem – niestety pod koniec listopada zachorowa豉m (infekcja gard豉) – p造tki spad造 do 60 tys. Zacz窸am szuka pomocy. Stycze tego roku: Poradnia hematologiczna- Pani Doktor spyta豉 czy wypisa skierowanie na splenektomi. Tysi帷 my郵i, 50 tys. P造tek- brak perspektyw na inne leczenie. P造tki spadaj. Wynik dzisiejszy to 31 tys. Ostatnio by豉m u lekarza immunologa- wizyta prywatna w Poznaniu. Pan doktor zaproponowa, abym zrobi豉 sobie badanie na przeciwcia豉 p造tkowe. Podczas wizyty u hematologa porosi豉m o takie skierowanie, jednak nie dosta豉m, gdy prawdopodobnie nie wykryj u mnie tych przeciwcia- przynajmniej tak stwierdzi豉 hematolog. Czy splenektomia to konieczno嗆? Czy musze zn闚 bra sterydy? Dziewczyny czy kt鏎a z Was mia豉 podobna sytuacj do mnie przed ci捫? Macie mo瞠 jakiego dobrego hematologa? – moja pani dr si obrazi豉 na mnie za to, 瞠 poprosi豉m o badanie, wi璚 jestem skazana na wielkie poszukiwania, co wcale nie jest takie 豉twe.Chcia豉bym wszystko ustabilizowa a p鏦i co wielkie "nic".
Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#975 |
Przyczajenie
Wiadomo軼i: 1
|
Witam
![]() Jestem tu nowa ale ma這p造tkowo嗆 mam ju od trzech lat stwierdzon, a choruj zapewne od dawna. Moja przygoda zacz窸a si w 2009 roku gdy na rutynowych badaniach okaza這 si, 瞠 mam oko這 9 ty p造tek. Dosta豉m wtedy ko雟k dawk steryd闚, przetoczenie p造tek w szpitalu i wys豉no mnie do poradni hematologicznej. Przez ten czas przebrn窸am przez dw鏂h lekarzy, szprycowali mnie sterydami tak raz na p馧 roku wi璚 wygl康a豉m jak ksi篹yc w pe軟i. W mi璠zyczasie chodzi豉m do homeopaty i energoterapeuty co zapewne troszk pomog這 bo p造tki mi wzros造 do oko這 50 ty. Niestety w zesz造m roku zn闚 pocz瘰towano mnie sterydami, kt鏎e nie zadzia豉造. Przy stanie 20 ty p造tek i stwierdzonej ma這p造tkowo軼i samoistnej zaproponowano mi wyci璚ie 郵edziony w 堯dzkiej klinice hematologii. Niestety w poradni mia豉m dwa wyj軼ia: sterydy albo wyci璚ie 郵edziony. Badania mia豉m przeprowadzone ale tylko rutynowe bez mo磧iwo軼i wnikliwszej diagnostyki. Obecnie jestem po wizycie w IHIT w warszawie gdzie dowiedzia豉m sie 瞠 na podstawie bada kt鏎e mam nie mo積a jednoznacznie stwierdzi co mi dolega..... obecnie zosta豉m ze skierowaniem do szpitala na kwiecie, brakiem lek闚 i p造tkami wahaj帷ymi si pomi璠zy 20 a 70 ty. Co do wf. Jestem studentk wychowania fizycznego, przez ca貫 studia chorowa豉m na ma這p造tkowo嗆 i 獞iczy豉m do嗆 intensywnie i nie zwalnia豉m si z zaj耩. My郵 瞠 nie warto os鏏 z t chorob zamyka w domu. Po prostu musimy na siebie bardziej uwa瘸. Pozdrawiam i 篡cz du穎 p造tek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#976 |
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 3 222
|
Witam Wszystkie Ma這p造tkowiczki.
![]() Kawtanik - nie pojmuj, jak mo積a podejmowa decyzj o takiej operacji bez badania przeciwcia. Poza tym je瞠li zdaniem tej pani dr ich nie masz, to niby po co usuwa organ, kt鏎y je wytwarza? ![]() Helicobacter pyroli mo瞠 by raczej przyczyn ma這p造tkowo軼i, ni skutkiem sterydoterapii. By mo瞠 skutkiem te bywa, ale moim zdaniem zamiast od razu usuwa 郵edzion powinna i嗆 do gastrologa. Pisa豉 o tym chyba Sandrunia - sprawd sama, bo dawno tu nie zagl康a豉m. Pytasz o ci捫... U mnie ma這p造tkowo嗆 z nag造m spadkiem z 240 tys. na 35 tys. pierwszy raz pojawi豉 si w豉郾ie w ci捫y. Wtedy mia豉m krwiak i nakaz le瞠nia, a r闚nocze郾ie skierowanie do hematologa. Po wizycie (czyt. przerwie w le瞠niu) min窸y mi objawy ci捫y i tydzie p騧niej gin potwierdzi moje podejrzenia. Dzie po wyj軼iu z ginekologii dosta豉m encorton w dawce 50 na 5 tygodni, a ju po 4 wyniki wr鏂i造 do normy. Nie wiem, czy dzi瘯i sterydom, czy z powodu poronienia i zabiegu. Przez kolejne 5 tygodni bra豉m dawki 40-30-20-10-5, czyli sterydoterapia trwa豉 10 tygodni. P造tki utrzymywa造 si w granicach 240 i zacz窸y spada dopiero po roku w pi徠ym tygodniu ci捫y, ale spad造 tylko do 124 tys. a teraz mam ok. 240 tys. i bardzo licz na to, 瞠 ju b璠zie dobrze. Mam my郵帷ego hematologa, ale w Gda雟ku i zosta豉m przyj皻a od razu tylko z powodu ci捫y, a teraz bardziej zajmuje si moj niedokrwisto軼i (problemy z 瞠lazem mam od lat), ni p造tkami. Mam tylko sprawdza, czy w ci捫y nie spadn poni瞠j 80 tys. Na r騜nych forach dziewczyny dobrze wyra瘸j si o IHIT w Warszawie i doje盥瘸j tam z daleka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#977 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiem co o sterydach.. To straszne, 瞠 faszeruj tym 鈍i雟twem nie bacz帷 na to, 瞠 na jedno pomagaj a na duuu穎 wi璚ej szkodz... S inne metody leczenia ma這p造tkowo軼i i to jest fakt, ale o tym si nie m闚i.. S programy sponsorowane przez firmy farmaceutyczne, ale 豉twiej jest przepisa "encorton". Tak szczerze nie rusza豉bym p造tek, gdyby by造 na poziomie oko這 50 tys, a nawet 30 tys- poziom bezpieczny. Mo瞠 造kaj cyclonamine je郵i poziom jest rzeczywi軼ie bardzo niski- m鎩 lekarz przepisa mi j, gdy poziom si璕a 16 tys. a by豉m bez lek闚- pomog這 wzros造 troch (lepiej si zabezpieczy przed niebezpiecze雟twem krwotoku, kt鏎y towarzyszy przy niskim stanie p造tek). M鎩 hema powiedzia mi, 瞠 absolutnie za wcze郾ie na wyci璚ie 郵edziony, zw豉szcza, 瞠 moja jest malutka - stwierdzi, 瞠 mog jej jeszcze potrzebowa ![]() Maciejko dzi瘯uj za info, dawno tu nie zagl康a豉m, ju dawno zw徠pi豉m, 瞠 kto mi odpisz ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kawtanik Czas edycji: 2012-03-19 o 18:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#978 |
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 133
|
Hej dziewczyny
![]() Troche mnie ju tu te nie by這 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam Was cieplutko i piszcie co tam u WAS ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#979 |
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 133
|
Gdzie tu na forum napotka豉m na ciekawy w徠ek,chcia豉m Wam go przedstawic:
"Witajcie Czy kt鏎a z Was za篡wa kwasy t逝szczowe omega 3? W formie tabletek, oleju lnianego nieoczyszczonego itp.? Je郵i tak to prosz przy陰czcie si do w徠ku, b璠ziemy si wspiera w suplementacji i m闚i o efektach O tych kwasach t逝szczowych mo積a wiele poczyta w internecie, tutaj wklejam tylko ma陰 cz窷 tego jak pozytywnie wp造waj na nasze zdrowie: "- maj pozytywny wp造w na kr捫enie krwi (dzia豉j jak teflon w naczyniach krwiono郾ych nie pozwalaj帷 przykleja si z這gom do powierzchni 軼ianek naczy), - poprawiaj ukrwienie m霩gu i usprawniaj przesy豉nie sygna堯w nerwowych, - zwi瘯szaj poziom serotoniny – neuroprzeka幡ika wp造waj帷ego pozytywnie na samopoczucie, - 豉godz zaburzenia ukrwienia, - pomagaj zapobiega trombocytopenii, tj. ma這p造tkowo軼i polegaj帷ej na zmniejszaniu si ilo軼i krwinek p造tkowych (skutkuje to skaz krwotoczn, sk這nno軼i do krwawie, wybroczyn, upo郵edzeniem zatrzymania krwawienia), - zmniejszaj krzepliwo嗆 krwi przy jednoczesnym obni瘸niu nadci郾ienia, - zmniejszaj ryzyko arytmii serca (jak leki nasercowe) – a przecie zawa這wcy s szczeg鏊nie nara瞠ni na arytmi, - pomagaj zapobiega zawa這m serca, - stabilizuj podwy窺zone ci郾ienie t皻nicze, - przywracaj r闚nowag w zaburzeniach przemiany cholesterolu, - sprzyjaj likwidacji przewlek造ch stan闚 zapalnych oraz towarzysz帷ych im b鏊闚, - obni瘸j podwy窺zony poziom tr鎩gliceryd闚 odpowiedzialnych za tworzenie si zator闚 oraz podwy窺zaj poziom „dobrego” cholesterolu HDL, - obni瘸j ryzyko choroby nowotworowej, - redukuj dolegliwo軼i chor鏏 dr鏬 oddechowych (m.in. w astmie), - chroni przed chorob wrzodow 穎陰dka i dwunastnicy, - uj璠rniaj sk鏎 i wyg豉dzaj zmarszczki, - s niezb璠ne w prawid這wym rozwoju dzieci, - 豉godz b鏊e reumatyczne, - pozwalaj utrzymywa dobr form umys這w ludzi starszego pokolenia" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#980 |
Przyczajenie
Wiadomo軼i: 17
|
Witajcie po d逝giej przerwie.
Ja mam ma這p造tkowo嗆 od 2007r. Na pocz徠ku nie dawa這 mi si to we znaki. Nie b璠 na nowo opisywa豉 swojego "przypadku". Jest gdzie w starych postach ![]() Tak w skr鏂ie: P造tki waha造 si mi璠zy 60 a 90 ty. W 2009 roku leczono mnie na stwardnienie rozsiane. Objawy i badania MR, przyczyni造 si do postawienia takiej w豉郾ie diagnozy przez neurologa. Po 7 miesi帷ach, za篡wania Amatix-u , 穎陰dek wysiad i zrobiono mi przerw w leczeniu. By to marzec 2010r. Objawy raz by造 silniejsze innym razem nie dawa造 si we znaki. Jako tak 篡cie toczy這 si swoim torem. Dnia 01.09.2012r. z pracy zabra這 mnie pogotowie. odj窸o mi w豉dz w r瘯ach i nogach, traci豉m 鈍iadomo嗆. Mia豉m przemiennie sine r璚e, za chwile dr皻wienie i brak czucia. W szpitalu zrobiono mi EKG i wys豉no na Szczecin. Tam po wywiadzie, badaniach, neurolodzy wykluczyli SM, a reumatolodzy ustalili termin przyj璚ia na oddzia dnia 05.10.2011r. Po otrzymaniu kropl闚ek, czucie zacz窸o wraca, dr皻wia豉 mi po這wa g這wy, a sk鏎a strasznie mnie piek豉_ mia豉m wra瞠nie, 瞠 kto polewa moj g這w wrz徠kiem. Na oddziale reumatologii zrobiono mi wiele bada. Diagnoza TOCZE RUMIENIOWATY UKxDOWY ZE ZMIANAMI W OUN. Wi璚 powiem tak, ma這p造tkowo嗆 w moim przypadku, oznacza豉 chorob, daj帷 r騜ne objawy. Postawienie diagnozy trwa這 4 lata. Nie mo積a lekcewa篡 瘸dnych objaw闚 nas trapi帷ych. Cho przyznam, 瞠 w moje dolegliwo軼i wierzy這 tylko 2 lekarzy. Moja Pani dr (lekarz rodzinny), a tak瞠 Pani neurolog. Aktualnie jestem na arechinie. Objawy nie s tak cz瘰te jak przed leczeniem. Jedyne pocieszenie w tym wszystkim, 瞠 nie wykr璚a mi tak r彗 jak przed obecnym leczeniem. Pisz po d逝giej przerwie, ale jedno jest pewne- trzeba szuka przyczyn swojego z貫go samopoczucia, przyczyny z造ch wynik闚 nawet je郵i lekarze twierdz, 瞠 "wymy郵amy". Oni nie wiedz jak my cierpimy...my郵, 瞠 opowiadamy bajki. Jednak w moim przypadku doczeka豉m si diagnozy, cho do dnia dzisiejszego nie pogodzi豉m si z ni do ko鎍a. A to wszystko przez to, 瞠 straci豉m prac- Dyrektor kaza zrobi orzeczenie o niepe軟osprawno軼i, bo niby firma skorzysta, a gdy ja skorzysta豉m ze skr鏂onego trybu pracy (7 godz.) to sta豉m si niby pracownikiem przynosz帷ym straty. Mimo, i nadal wykonywa豉m swoj "norm". Teraz po 鈍i皻ach id do szpitala. Mam mie wdro穎ne inne leczenie. Strasznie si boj, bo jak sobie tak czytam i wspominam pacjentki z sali szpitalnej....ach, wiem 瞠 drog do sukcesu jest wiara w lepsze jutro. Wi璚 c騜 optymizm, jeszcze raz optymizm....g這wa do g鏎y i do przodu... Pozdrawiam Was wszystkich serdecznie 篡cz帷 zdr闚ka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#981 | |
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 439
|
Cytat:
![]() ![]() u mnie na razie spok鎩... ale tfu tfu i ciiiiiicho sza. Pozdrawiam wszyskich 安i徠ecznie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#982 |
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 109
|
Cze嗆 dziewczyny. Dawno mnie tu nie by這.
Nadal borykam si z chorob, ale urodzi豉m zdrowego synka przy poziomie p造tek 37 ty. Jasiek te mia problem po porodzie, dosta wybroczyn i p造tki spad造 mu do 40 ty, p騧niej skaka造 od 70 do 40 i tak w k馧ko. Dosta豉 mas p造tkow, wys豉li nas do kliniki w Katowicach, a po 2 tygodniach wypisali do domu ze stwierdzeniem, 瞠 przej掖 przeciwcia豉 po mnie. Niepotrzebny stres, bo nie leczyli go tam niczym. Teraz jeste鄉y pod kontrol hematologa, a p造tki wr鏂i造 do normy. Ja mam wizyt we wtorek, ale pani doktor stwierdzi豉, 瞠 przyczyn mo瞠 by heligobakter, czyli w豉sciwie wracam do punktu wyj軼ia. I tak oto moja choroba trwa ju 5 lat, a tak naprawde nie wiadomo od czego p造tki s takie niskie. Zobacz jaki poziom b璠 mia豉 po badaniach. Ostatnio by這 tylko 56 ty. Zobaczymy. Pozdrawiam Was serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#983 | |
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 439
|
Cytat:
![]() Cudne wie軼i - ciesz si 瞠 takie s ![]() Pozdrawiam ciep這! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#984 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
. Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#985 |
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 109
|
Cze嗆.
P造tki liczone mechanicznie mam 63 ty., ale manualnie 140 ty. ![]() Og鏊nie jest ok, teraz musz i嗆 do lekarza rodzinnego i b璠 si leczy pod k徠em heligobaktera, czyli tak jak pisa豉m wcze郾iej - wracam do punktu wyj軼ia. Powiem jedno. Wa積e jest znale潭 dobrego hematologa. Ja pocz徠kowo by豉m pod opiek pani doktor, kt鏎a zapisywa豉 mi leki, a tak w豉軼iwie nie wiedzia豉m po co je bior, nie dr捫y豉 w mojej chorobie. A teraz po zmianie lekarza w ko鎍u co ruszy這! Zacz窸a si temu bardziej przygl康a, zleci豉 wi璚ej bada i wizyta trwa 30 min, a nie 5 - jak u poprzedniej p. doktor (nie chodz prywatnie, wszystko w ramach NFZ). Jak zasz豉m w ci捫 mia豉m p造tki na poziomie 40-60 ty, czasem dochodzi造 do 80 ty. i to by najwy窺zy poziom, ale tak jak m闚i豉m, do porodu posz豉m z 37 ty. M鎩 gin powiedzia, 瞠 je郵i p造tki spadn do poziomu 20 ty., to musz jecha do Katowic rodzi, bo tam mog od razu poda krew, ale na szcz窷cie nie by這 takiej potrzeby. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#986 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#987 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam corke 10-mc i mala urodzila sie zdrowa. Nie badali jej przeciwcial, stwierdzili, ze gdyby je miala to bylyby jakiekolwiek objawy choroby a malej dzieki Bogu nic nie jest. Szczerze, to watpie czy kiedykolwiek dowiesz sie co jest przyczyna choroby. Z reszta tak samo jest ze mna i wieloma innymi osobami chorymi na to dziadostwo. U mnie zaczelo sie od podania zbyt duzej dawki antybiotyku gdy bylam dzieckiem. Po kilku latach choroba nawrocila sie gdy dostalam zapalenia pluc. Przeciwciala we krwi mam juz od pierwszego rzutu a mialam ich juz 4 z czego dwa tak silne, ze lezalam w szpitalu w stanie krytycznym. Za kazdym razem szukali innej przyczyny, przerobilam badania na helicobacter, scyntygrafie watroby, sledziony i wszystko, co mozliwe. Sledzione wycieli ale nie bylo do tego podstaw bo scyntygrafia nie wykazala zadnych zmian w sledzionie i nie bylo dowodow na to, ze wlasnie ten organ produkuje przeciwciala. Maloplytkowosc lecza na chybil trafil a przyczyn moze byc wiele i tak naprawde watpie, ze dojda do tego, co u Ciebie powoduje ta chorobe. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#988 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#989 |
Raczkowanie
|
cze嗆,
my mieli鄉y ponad sze嗆 miesi璚y spokoju. P造tki wprawdzie w tym czasie zmierzyli鄉y tylko raz i o dziwo 80 tys. - dla nas rekord. C鏎ka wygl康a豉 rewelacyjnie, nawet na narty wyskoczyli鄉y i po powrocie i tak nie mia豉 siniak闚. Przez taki okres to si cz這wiek przyzwyczaja do dobrego i 豉two zapomina. A tu niestety pojawi豉 si jaka infekcja i wyl康owali鄉y w szpitalu. W sumie jeden dzie i c鏎ce du穎 lepiej, ale p造tki oczywi軼ie polecia造 w d馧. My standardowo czekamy bez lek闚, a 豉skawie si podnios. Tak naprawd w normalnych okoliczno軼iach poczeka豉bym w domu, ale teraz okoliczno軼i s nienormalne, bo c鏎ka ma w niedziel Komuni. Nie幢e, co? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#990 | |
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 3 222
|
Cytat:
![]() Ja zaczynam 鏀my miesi帷 z poziomem 219 tys. Wiem, 瞠 czasem p造tki spadaj na samym ko鎍u i b璠 kontlolowa ich poziom, ale ciesz si, 瞠 jestem w takim stanie bez steryd闚. Danahihi - szkoda, 瞠 tak d逝go trwa這 postawienie diagnozy. Domigo - oby do niedzieli by這 lepiej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

«
Poprzedni w徠ek
|
Nast瘼ny w徠ek
»
Ten w徠ek obecnie przegl康aj: 1 (0 u篡tkownik闚 i 1 go軼i) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:19.