|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 |
Konto usunięte
|
prosze o rade:) naczynka:(((
witam, mam takie pytanko wyjezdzam do wloch do pracy i bede 10 godz dziennie na sloncu i to dosc duzym.... mam na policzkach naczynka popekane poprostu mam "czerwone policzki"
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#962 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: prosze o rade:) naczynka:(((
Cytat:
na noc mozesz kupic krem z Ziaji MED (dostepne rowniez w aptekach, ale b.tanie) z serii na naczynka - sa 3 rodzaje chyba. mozesz kupic tez tabletki uszczelniajace naczynka, jakies z esccyna i heparyna. pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#963 |
Rozeznanie
|
Dot.: Zamykanie rozszerzonych naczynek
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#964 |
Rozeznanie
|
Dot.: prosze o rade:) naczynka:(((
Dobre są również na naczynka kremy fimry Bandi z serii veno care - można je dostać na stronie internetowej bądź u kosmetyczek. Przynajmniej dla mnie są one wręcz idealne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#965 |
Rozeznanie
|
Dot.: najlepsze kosmetyki do cery naczynkowej
Dziewczyny, a jaki peeling jest dobry dla cery naczynkowej?
Zawsze się o coś martwię. Taka już moja natura. Gdybym się nie martwiła, bardzo by mnie to martwiło. ![]() Pisz do mnie Ante, będzie krócej ![]() Nick przypadkowy - nawet nie pytaj, dlaczego taki - czarna magia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#966 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#967 |
Rozeznanie
|
A oprócz kosmetyków, które jasne, że są ważne, to może zetknęłyście się z zabiegami, które warto by było wykonać w gabinecie kosmetycznym lub u dermatologa? Mój problem z naczynkami powoli jednak domaga się poważniejszej interwencji...
![]()
![]() |
![]() |
#968 |
Raczkowanie
|
Jak nikt nie pisze o Krakowie wrzucę Wrocław- centrum terapii laserowej na Jaracza 75- profesjonalnie i bez żadnych przykrych niespodzianek po zabiegu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#969 |
Zadomowienie
|
Ja ostatnio u kosmetyczki robiłam sobie zabieg "RED STOP" przy użyciu kosmetyków CHANTARELLE. Rewelacja!!!!! Polecam z całego serca. Po zabiegu naczynka wyraźnie wyciszone, uspokojone nawet pomimo panujących na zewnątrz wysokich temperatur.
Poza tym polecam również serię kosmetyków Chantarelle "Red Stop". Może do najtańszych nie należą, ale są bardzo wydajne i przede wszystkim skutecznie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#970 |
Raczkowanie
|
Dot.: skleroterapia
cześć dziewczyny
![]() ja też mam ten sam problem co Wy. mam 22 lata i pajączki na nogach...z tyłu nad kolanem...na obu nogach...na jednej mniej na drugiej wiecej. dziś kupiłam "venescin". powiedzcie czy znacie jakieś maści które pomogą zakryć te pajączki?? jakieś sposoby? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#971 |
Raczkowanie
|
Te maści nie "zakryją" ani nie zlikwidują już istniejących pajączków, niestety
![]() ![]() Ja w tym roku pousuwałam większość pajączków laserem i skleroterapią, ale i tak jesienią/zimą chcę usunąć resztę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#972 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Cera naczynkowa - kremy, pielęgnacja itp. - wątek zbiorczy
Mam takie pytanie:
Czy moge uzywac depiltora na twarz jesli mam cere naczynkowa ? Dokladnie chodzi o region szczeki, blisko ucha. Ten rejon jest dosyc kosmaty, kiedys uzywalam wosku ale doszlak do wniosku ze to przeciez brdzo drazni skore. Szczypcami zjmuje duzo czasu, a wiec uzylam raz depilatora. Ale czy to nie pogorszy naczynek ?
![]() |
#973 |
Przyczajenie
|
bylem 2 razy na Jaracza we wrocku, 200 za jeden zabieg na nosie, po 2 zabiegach zero efektu, pozatym pani dr. kity cisnie ze jest poprawa, ze jakas tam dieta pomoze i takie tam a to nie pomaga. szkoda kasy!!!
Lepiej si wybrac na traugutta do instytutu derma med maja laser 2 generacji, mozna zaobserwowac jakas poprawe. zaplacilem 100 od zabiegu na nosie,4 zabieg mialem gratis!polecam ---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:25 ---------- Czy byl ktos w Estetica w Krakowie?????? ponoc tam maja najlepszy laser...... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#974 |
Przyczajenie
|
Hi .Polecam lekarza ze strona interentową www.popow.com.pl
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#975 |
Raczkowanie
|
Dot.: popękane naczynka na twarzy
Ja miałam usuwane naczynka tą igłą elektryczną, po jakiś 3 tygodniach znów zaczęły się pojawiać, jednak mniejsze. Kosmetyczka poleciła mi też jakiś specjalny krem z filtrem. Wszystkie toniki, żele czy kremy mam do cery wrażliwej lub naczynkowej, łykam Rutinoscorbin i smaruję "pajączki" maścią na zylaki ^^ Mama powiedziała, że działa!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#976 |
Raczkowanie
|
Witam was. Nigdy nie miałam problemu z naczynkami na twarzy ( bo na nogach mam ich bardzo dużo, domyślam się że sprawcą jest peeling kawowy na cellulit i nadmiar słońca we wcześniejszych latach ) , mialam owszem na nosie tam ze dwa ale tego nawet specjalnie nie widać, chyba większość z nas ma popękane naczynka na skrzydełkach. Mam bardzo dużo blizn po trądziku, przebarwień itd... W tamtym roku robiłam sobie kwasy, w tym roku też się za nie wzięłam tylko że na migdałowy tym razem ( podobno delikatny itd). No i oczywiście filtry 50+. Miałam wczoraj bardzo przesuszoną cerę ze względu właśnie na te kwasy, ale nie podrażnioną tylko po prostu wysuszoną. Posmarowałam się masłem shea ( bez żadnych dodatkow) wstaje rano a tu taki szok!! Pod okiem rozlane naczynko ( taka kropka, widać ze nie krostka tylko naczynko wlasnie) na dole na żuchwie to samo i z lewej strony na policzku jedno, no i na czole dwa.... Nigdy nie mialam z tym problemu a stosowałam naprawde mocne kalibry maltretowałam moja buzie czasem nawet bylo mi jej szkoda. A tu takie cos? czy myslicie ze zamknięcie usunięcie tych 4,5 naczynek będzie drogo mnie kosztowało? zamowilam sobnie w internecie olejek z kasztanowca ( sam olejek tez bez dodatkow) i w opisie jest napisne ze sprzyja wchlanianiu krawiakow i umacnia naczynia. Co o tym sądzicie?? Bo z kwasow nie zrezygnuje mam naprawde duzo blizn... chyba zeby te kwasy klasc tylko na blizny a nie na cala twarz. Ale swoja droga czy to mozliwe zeby to bylo po kwasach? nie byl zbyt mocny nawet mnie nie piecze jak nakładam je na twarz ?? Dziwne.... Pomozcie prosze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#977 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#978 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#979 |
Przyczajenie
|
witam, mam pytanie?
Zamierzam udać się na skleroterapię, byłam już u lekarza. Umówiłam się na poczatek września. Lekarz wie że biorę tabletki anty ale nic nie wspomniał, że powinnam odstawić. Proszę o info czy to nie problem czy poprostu powinnam zmienić lekarza. Trochę się martwię czy przez to nie będę miała powikłań. Na necie wyczytałam, że powinno się je odstawić na 3 miesiące przed żeby uniknąć ryzyka zakrzepicy żył. Zastanawiam się czemu lekarz nic mi o tym nie wspomniał ???? proszę o info pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#980 |
Rozeznanie
|
lekarz faktycznie powinie uprzedzic cie o takiej mozliwiśći. Wszytskko zalezy również od tego jakie tabletki bierzesz - jaka zawarta jest w nich dawka hormonów oraż czy są to hormony naturalne, czy substancje syntetyczne ( jak np. w przypadku Yasminelle czy Yaz). Czy w twojej rodzinie ktoś chorował na zakrzepicę?jeżeli nie ma przeciwskazań natury zdrowtnej - krzepliwośc krrwi w normie, w rodzinie nie był przypadków zakrzepycy, a stosowane przez ciebie tabletki nie zawierają wysokiej dawki hormonów - zabieg możesz wykonać bez konieczności rezygnowania z zażywania tabletek antykoncepcyjnych
![]() |
#981 |
Przyczajenie
|
Hej, jeśli chodzi o tabletki to biorę microgynon jakieś 7 lat, ale lekarz nie zapytał mnie o nazwę. Tak że on nie wie co biorę i jakoś go to nie zainteresowało. W mojej rodzinie nie słyszałam o problemach z żyłami, ale mogę o czymś nie wiedzieć. Dziękuje za odpowiedź, muszę sie zastanowić co robić, tabletki i tak odstawiam raz na zawsze po skończeniu blistra. podejde go ginekologa i dopytam i może jeszcze jedna konsultacja u innego lekarza zanim się zdecyduje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#982 |
Raczkowanie
|
Ja biorę Yasmin i nie było to przeciwwskazaniem do skleroterapii, lekarz nawet powiedział że nie ma to większego znaczenia
![]() ![]() ![]() Natomiast mam pytanie, czy któraś z koleżanek może mi polecić dobry gabinet w Wawie albo lekarza z przystępnymi cenami zabiegu skleroterapii? Bo ja zapłaciłam w sumie za obie nogi 1300 zł. za jednorazowe usunięcie, a przy niektórych pajączkach trzeba zabieg powtórzyć ze 2-3 razy i wtedy to już się robi duży wydatek... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#983 |
Raczkowanie
|
Dot.: popękane naczynka na twarzy
Hej..ja tez mam problemy z naczynkami,,,najgorzej bylo jak sie stresuje to robilam sie cala czerwona...od jakiegos czasu zaczelam uzywac kremu anty-stresowego firmy Bielenda (2 razy dziennie) jest oparty na kokosie,, kosztuje ok 20 zl i naprawde zdzialal cuda...do tego raz dziennie krem Sorayi lagodzacy rumien i juz leciutko czerewona jestem jak sie zdenerwuje
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#984 |
Raczkowanie
|
Witam. Ja polecam raz jeszcze doktora Salomona o którym pisałam wcześniej w tym wątku.Bierze tanio za zabieg a robi dobrze,konkretny facet.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#985 |
BAN stały
|
paulina119a mogłabym prosić o wrzucenie fotki składu mleczka-żelu Red Stop?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#986 |
Zadomowienie
|
Tiare bardzo proszę:
Anti-Redness Gel-Milk RED STOP Delikatne mleczko w postaci emulżelu doskonale oczyszcza skórę podatną na zaczerwienienia i podrażnienia. Zawiera wyłącznie naturalne wyselekcjonowane roślinne środki aktywne. Działa nawilżająco, łagodząco i uspokajająco, poprawia cyrkulację krwi i szczelność naczyń krwionośnych. Skóra jest czysta, świeża, przygotowana do następnych faz pielęgnacji. Składniki aktywne: ekstrakty z ostropestu, dziurawca, rumianku, nagietka, lipy, chabra bławatka, oczaru wirginijskiego oraz z mydlnicy i mydłoki Anti-Redness Tonic - Isotonic Water RED STOP Delikatna bezalkoholowa woda izotoniczna doskonale tonizuje skórę podatną na zaczerwienienia i podrażnienia. Działa relaksująco i uspokajająco. Przywraca równowagę izotoniczną, właściwe nawilżenie i mineralizację skóry. Działa antyoksydacyjnie. Doskonała do zastosowania także jako łagodzący i antystresowy kompres w pielęgnacji twarzy i oczu. Składniki aktywne: Kompleks bio-minerałów i soli morskich /w tym magnez, miedź, cynk, potas, złoto/ Zdjęcia w załącznikach. Mam nadzieję, że pomogłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#987 |
Raczkowanie
|
W sumie watków o typach cery i zabiegach oraz kosmetykach do nich dostosowanych sporo, ale zapytam tu-czy zabieg czekoladowy na twarz (masaz, maska) może podraznic cerę naczynkową?Jakis czas temu chodziłam do bardzo dobrego gabinetu (słono sobie tam również liczą) gabinetu w moim mieście i przy ktorejś wizycie kosmetyczka ("pani kosmetolog", dodam;-) wykonała mi taki zabieg. Było upojnie, zapachowo bardzo milo (apetyt pobudza cholernie przy okazji;-), ale po jakims czasie (2-3 dni) po zabiegu dostałam wysypu czerwonych krostek na policzkach (cos jak objawy tr. rózowatego)-dokładnie taka sama reakcja jak po kosmetykach , które mnie wczesniej uczulały (a jest ich wiele).
Czy to zbieg okoliczności? Czy zabieg ten faktycznie tak mógł u mnie zadzialać? Dodam , że moja cera jest bardzo nadwrażliwa w ogole. A spotkałam sie w sumie ze skrajnymi opiniami na temat takich zabiegów-z jednej strony zachwalaane, że łagodzą, z drugiej-że przy naczynkach ABSOLUTNIE nie są wskazane. Edytowane przez nauzykaa Czas edycji: 2009-08-06 o 09:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#988 |
Przyczajenie
|
czy ktos z osob, ktore mialy skleroterapie orientuje sie na ile wystarcza jedna ampulka? czy jest na nba zasadzie 1 ampulka - 1 pajaczek?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#989 |
Raczkowanie
|
Co do tych ampułek to odpowiem w ten sposób - mi na jedną nogę zużyto 3 ampułki, a miałam 2-3 większe pajączki i koło 10 małych (tak do 1 cm długości). Nie wiem czy to ma znaczenie i wpływ na ilość zużytych ampułek, ale część pajączków miałam zamykanych poprzez zwykłą sklero, a część przez piankową.
Do beatniczek - przeczytam jeszcze raz to co pisałaś o tym lekarzu. Mam nadzieję że faktycznie dobrze robi, a Ty go tak reklamujesz nie po znajomości czy z innych pozazawodowych względów, ale dlatego że jest naprawdę dobry w tym co robi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#990 |
Raczkowanie
|
droga kolezanko nie wiem po co byloby te cale forum gdyby ludzie tylko podawali namiary zeby cos z tego miec. zainteresowalam sie tym watkiem poniewaz sama szukalam lekarza ktory dobrze i tanio robi ale nigdzie na forum nie bylo takiego a wiekszosc osob robila w jakis klinikach gdzie wiadomo jakie sa ceny. nie dosc ze placi sie za ampulki to tez za tytul naukowy lekarza i wychodzi ze jedna wizyta kosztuje ok 450zl. dla mnie to duzo wiec szukalam dalej az dostalam calkiem przypadkiem numer do doktora Salomona. nie namawiam nikogo na sile zeby tam poszedl ale mysle ze warto.dziewczyny sie pytaja gdzie mozna dobrze i tanio zrbic to podaje i tyle. chyba o to chodzi zeby dzielic sie soimi opiniami prawda?ja juz mam nozki ladnie zrobione i nie musze chodzic juz w spodniach. zycze tego kazdej z was.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:09.