![]() |
#961 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnio testowałam...
jest sucha, taka spokojna fala suchego ciepła. Najczęściej nie lubię za dużo tego ciepła- ale tu piękne jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
#962 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
po kilku godzinach testowania mogępowiedziec tyle : KOCHAM PENHALIGON'S kiedy pozbyłam się juz tego okropnego geranium pozostał przecudny przewspaniały fiołek !!!!! Acha na nadgarstku właśnie dojrzała mi Violette Menthe - im dłużej jest tym bardziej ją chcę czuć - wspaniały zapach. Ciepły delikatny fiołek który pozostał po przewietrzeniu mięty, jest delikatny, słodki - ale nie za słodki, pudrowy - tak fiołkowy jak bukiecik fiołków po prostu. Jutro testów ciąg dalszy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#963 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj testowałam Organzę Givenchy ze ślicznej miniaturki.Flakonik bardzo ładny, gdyby był większy mogłabym w nim trzymać kwiaty. Co do zapachu, to nie powiem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#964 |
Zakorzenienie
|
dziś od rama moje zmysły atakuje Nilowy ogródek.
Zakochałam się w nim bez pamięci od pierwszego niuchnięcia ... a za każdym kolejnym zakochuję się jeszcze bardziej. Coś czuję,ze trafi na moją MUST HAVE. Zapach przypomina mi letnie wieczory, kiedy to po uśpieniu dzieciarków siadamy na tarasie i siedzimy siedzimy i wdychamy ten cały wieczorny letni zapach, który przesiąknięty jest mokrą od zraszacza trawą, kwiatami z ogrodu i tym wszystkim co kocham. Nigdy nie byłam nad Nilem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#965 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#966 |
Zakorzenienie
|
Straszniem ciekawa śródziemnomorskiego, niestety w quality go nie mieli i nie dosłali
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#967 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#968 |
Zakorzenienie
|
Dzis w ramach testu psiknełam nadgarstek ETERNITY
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#969 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie bada miec chyba w zadnym sklepie tego teraz bo on juz był u nas przed Nilowym i chyba nie sprowadzaja. Na allegro i w sklepach Herm,esowych mozna je dostac.
![]() |
#970 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do ogródka śródziemnomorskiego. wyczytałam na gazetowym,że ma się w perfumeriach pojawić. ![]() ![]()
![]() |
#971 |
Zakorzenienie
|
dziś dopadłam Ralpha Laurena "Hot" i pachnie ( o dziwo nie spodziewałam się ) czystymi kokosami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#972 |
Zakorzenienie
|
oh fenks dziewczyny za wasze dobre serducho i chęci ...
Jesteście kochane |
![]() ![]() |
![]() |
#973 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#974 |
Raczkowanie
|
Testowałam dziś nadgarstkowo L`eau D`Issey Un goutte sur un petale i spodziewałam się jakiejś rewelacji, a tymczasem zapach jest bardzo delikatnie kwiatowy, świeży; jak dla mnie troszkę podobny do Pleasures, tylko o wiele delikatniejszy (powiedzmy Pleasures w wersji ultra light); czuję w nim różę, ale nie tą, którą lubię. Cóż, jako wielbicielka klasyka, w tym zapachu nie czuję podobieństwa do pierwowzoru, to zupełnie nowy zapach, bardzo świeży i kwiatowy, ale na mojej skórze jakiś mało trwały i ulotny, trzyma się dość blisko skóry. Zapach dość miły i ładny, ale oczekiwałam czegoś innego, niestety nie mój ci on....
![]() Edytowane przez ida74 Czas edycji: 2007-03-16 o 18:43 Powód: literówa |
![]() ![]() |
![]() |
#975 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agnieszko ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#976 |
Zadomowienie
|
Herba Fresca- coś pięknego!
![]() ![]() MUST de Cartier- ciężki kaliber. Choć zapach nie zwalił mnie z nóg, nie odrzuciło mnie, ale zapachniało mi czymś strasznie dusznym i to z poprzedniej epoki. Taki staroświecki ten zapach, piżmowo-waniliowy. Nie wykluczałabym uzycia go do teatru, na ...pogrzeb, na jakieś smutne lub wielce dostojne okazje. Jak dla mnie szacowny zapach, ale przygnębiający jednak.
#977 |
Zakorzenienie
|
perfumy Chupa Chups
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#978 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#979 |
Zakorzenienie
|
Zauroczonam kolejnym zpachem, Tym razem nocą wdychałam opary Ombre bleue. Czytałam w KWC, ze zapach nietrwały - Nie na mnie ! Użyłam wieczorem czułam po przebudzeniu. Na mojej skórze czuć woń słońca, ciepła i przyjemności. Nie potrafięjaśniej wytłumaczyć moich odczuć, ale bardzo mi się po dobało. Troszkę mi siępomieszało z fiołkowym penhaligonsem, którego miałam w zgięciu łokcia. Moze to ta mieszanka tak mi się podobała ... w każdym razie gdybym mogła to kupiłabym je napewno.
|
![]() ![]() |
![]() |
#980 |
Zadomowienie
|
Aquolina Pink Sugar, slodziak, ale jaki! Zaczarowalam sie bez reszty - jak to sie stalo, ze dotad tego nie znalam?? ;-)
(a, tak, myslalam, ze to jakis potwornie slodki i nie do zniesienia ulepek ;-) ) |
![]() ![]() |
![]() |
#981 |
Zakorzenienie
|
Ja teraz testuje Angel Innocent - już wiem, że zamierzam go dostać na urodziny
![]() ![]()
#982 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#983 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#984 |
Zadomowienie
|
witam,
dzis testowalem nowy nabytek, ktorego w polsce nie ma jeszcze w sprzedazy i na ktory skusilem sie w ciemno - lancome hypnose homme (50 ml). lecimy. opakowanie: szescian o kolorze czarnego lakieru z wytloczonymi na froncie srebrnymi napisami. w srodku czarna tekturka spelniajaca funkcje zabezpieczenia butelki. w gornej czesci tekturki wyciety otwor w ksztalcie rombu. w srodku, na tylnej czesci tekturki, wyciete odwrocone do gory nogami serce (nie widac tego na pierwszy rzut oka) 5/5 butelka: podobienstwo do wersji damskiej jest widoczne, ale tylko na poczatku. gdy przyjrzymy sie butelce dokladniej zauwazyc mozna, ze projekt zostal dobrze przemyslany. tak jak kobieta jest przeciwienstwem mezczyzny i vice versa, tak i w przypadku hypnose homme widzimy takowe odwrocenie. widac to w ksztalcie bardzo wyraznie: pionowy splaszczony prawostronny skret flakonu (w wersji damskiej pionowy smukly lewostronny skret), czarny nieprzeswitujacy splaszczony korek (wersja damska: przezroczysty i smukly), szklo grube i kanciaste typowe dla meskiej stylizacji, zawartosc flakonu o zabarwieniu bursztynowo-zlotym (wersja damska: niebieski/fiolet). 5/5 zapach: pierwszy psik i czuc typowa korzenna swiezosc o nutach miety, mandarynki i czegos jeszcze (kardamonu?). po jakims czasie zapach przechodzi w aromatyczny kwiatowy akord, przypominajacy troche wersje damska. nastepnie na wierzch wychodzi zmyslowa ambra z pizmem. miedzy nutami serca a podstawy przeplata sie tez lawenda z paczula. zapach jest aromatyczny, kwiatowy, troche slodkawy, z otoczką orientalnej nuty. bija od niego cieplo, niedoscigniona elegancja oraz oczywiscie sex. zostawia za soba ogon luksusu, trwalosc zapachu nie podlega dyskusji. raczej nie na cieple dni. zarowna butelka jak i zawartosc pasuja do siebie idealnie. o ile escada magnetism for men i armani code homme sa bardzo podobnymi do siebie orientalnymi zapachami, to podczas dzisiejszych testow lancome hypnose homme najbardziej w/w perfumy przychodzily mi go glowy, przeszyte gdzieniegdzie christian dior homme. jesli ktos zapytalby mnie jakbym uplasowal te 3 zapachy to: armani code < escada magnetism for men < lancome hypnose homme. 5/5 lancome hypnose homme to moj kolejny strzal na "chybil-trafil". jestem bardzo zawodolony z nabytku i jak najbardziej oceniam go jako "trafil". z pewnoscia nie przestane na 50 ml. cos czuje w kosciach, ze perfumy te niebawem stana sie popularne, a przy dobrej kampanii reklamowej (sygnowane przez clive'a owen'a) w polsce moze to nastapic wkrotce, albo i wczesniej. w sprzedazy maja byc dostepne pojemnosci 50 ml (~220zl) oraz 75 ml (~290zl). kilka linkow: http://www.hypnose-homme.com/_int/_e...mme/index.aspx http://frenchbeauty.blogspot.com/200...ose-homme.html http://nowsmellthis.blogharbor.com/b...2/2643326.html http://www.100aromatov.ru/aromat/?id=1621 http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/...e.asp?wi=35492 http://film.onet.pl/O,33151,1462367,plotki.html http://www.fashionwiredaily.com/firs...le.weml?id=834 ps. zeby wszystko bylo jasne - nie pracuje dla lancome ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#985 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#986 |
Raczkowanie
|
Azzaro Visit- śliczny zapach, na początku wyczuwam wiśnie z migdałami i cynamonem, poźniej zapach identyczny jak Lolitka edp.Nie żałuję kupna miniaturki
![]() Salvado Dali Dalistyle- kurczę, pierwsze nuty śliczne, coś jak gruszka z brzoskwinią, szkoda,ze za chwilę zanikają i pojawia się smrodek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#987 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Touch of Spring Locoste-bardzo się zawiodłam,mdły mydlano-zielono-kwiatowy że tak się wyrarzę "zapaszek".Myślałam,ż e będzie przyjemny,lekki,zwiweny i wiosenny a jest dość denerwujący.Dobrze,że nie kupiłam w ciemno Darling K.Minogue-Na początku ładny pudrowo-owocowy,ale później wychodzi jakaś nutka stęchlizny kojarząca mi się troszkę z Pradą.Zobaczymy jak pojdzie testowanie z próbki od Itaki Pure Wonan B.Banani-i tu niespodzianka bo to pierwszy zapach tej firmy,który mi się spodobał i to nawet bardzo.Wyczuwam słodkie,dzikie poziomki na leśnej polance ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#988 |
Zakorzenienie
|
O Maju kochana to można już przetestować zielone Lacoste w Sephorze?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#989 | |
Zakorzenienie
|
A dziś testuję Kenzo Amour no i stwierdzam, że to kolejny waniliowy słodziak. NIe jest jakiś oryginalny, poruszający zmysły, a wręcz wtórny i przypomina mi nieco Addict Diora. NIe wiem, czy to tylko moje odczucia, czy rzeczywiście jest jakies podobieństwo między zapachami.
Jest w miarę trwały, ale trzyma się raczej blisko skóry. Najsliniej dominuje wanilia, podlana czymś z deka cytrusowym (?), trochę chemicznie zalatuje. Kenzo Amour przypomina mi także "kolegę" z drużyny Flower BY Kenzo Oriental. Ta sama wanilia, tak samo przyprawiona, te same delikatne kadzidełka, momentami mam wrażenie, że to są dwa bliźniacze zapachy... NIe zachwyciłam się tą nowością. ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#990 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:25.