Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7 - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-02-07, 11:50   #961
malgogaj
Zadomowienie

Dot.: Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7

Witam Małagosiu! Twoja Maja urodziła sie dzien wcześniej niż Olaf! I jak ładnie ma na imię Też takie wybraliśmy dla córci. Mam nadzieje ze bedziesz częsciej do nas zagladała.
Stary 2007-02-07, 11:53   #962
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Cytat:
Napisane przez malgogaj Pokaż wiadomość
Rzabbko ja tak nie na temat troche. Jak zrobic zeby w podpisie nie wyswieltal sie link tylko tak jak ty masz?
szczerze mówiąc nie pamiętam
koleżanka mi to łopatologicznie kiedyś tłumaczyła krok po kroku
a teraz jak robiłam to tylko srodek wycięłam i wkleiłam nowy link w to miejsce
Peliczaple stały smutcholijne
I zbłąkinie rykoświstąkały.
10 PŻ
Rzabba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-07, 12:12   #963
Mariqa
Wtajemniczenie

trzeba skorzystać z następującego kodu:
[ url= tu wklej adres www.]tu wpisz nazwę co ma się wyświetlać np. "zdjęcia mojego dziecka"[/url]
Uwaga: w nawiasach [ ] nie może być spacji, ja dodałam dla zobrazowania przykładu
I tak dla przykładu
[ url = www.wizaz.pl/forum/misc.php?do=bbcode ] strona z kodami html [ / url]

po wycięciu spacji będzie wyglądała tak:

strona z kodami html
Stary 2007-02-07, 12:40   #964
Małagosia
Przyczajenie

Cytat:
Witam Małagosiu! Twoja Maja urodziła sie dzien wcześniej niż Olaf! I jak ładnie ma na imię Też takie wybraliśmy dla córci. Mam nadzieje ze bedziesz częsciej do nas zagladała.

Jeśli tylko Maja pozwoli teraz spi jak aniołek. Szczerze mówiąc dowiedziałam się tutaj więcej niż od niejednej położnej, np. o kryzysie laktacyjnym, który prawdopodobnie właśnie przechodzimy
Małagosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-07, 12:58   #965
taika
Raczkowanie

GG do taika

a my byłyśmy dzisiaj na kontroli bioderek i wszystko jest ok kazała tylko pieluchować i kolejna kontrola w kwietniu,zabrałam synka na wizyte i poprosiłam żeby jego też zbadała tyle że kregosłup i dobrze zrobiłam bo mówi że łopatki mu opadły i kazała przyjść z nim w czerwcu to na wakacje jakieś zabiegi mu zleci: ale jestem dobrej myśłi i mam nadzieje że z tego wyrośnie.Któraś z was pisała o maść Emla,ta maść znieczula miejsce przed szczepionką? A nocka u nas też tragiczna najpierw TŻ uśpił małą po kąpieli czego nigdy nie robie, a potem nie chciała zasnąć no i balowałyśmy tak sobie do 1.30 no potem pobudka co 2 godz azo 7 otworzyła oczęta i koniec spania a rezultat taki że córeczka odsypia a mama pada na pysk idę jakiś obiadek skrecic
taika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-07, 13:05   #966
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Była u nas health visitor
test słuchowy b. dobrze, miśka waży już 5520
przybrała pól kilo w tydzień
10 PŻ
Stary 2007-02-07, 13:26   #967
kasia191273
Zakorzenienie

U nas też była dziś health visitor, wszystko OK! Badanie słuchu mieliśmy w tamtym tygodniu w specjalnym ośrodku, też wyszło świetnie. Wizytę pierwszą u pediatry mamy 20 lutego i wtedy Ninę zważą- ale jestem ciekawa, ile przytyła?????
kasia191273 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-02-07, 14:03   #968
fibian
Zadomowienie

GG do fibian

Cholera, napisałam długiego posta i go szlag trafił, zaczynam od nowa...
Ela - z tym mlekiem kozim to trochę mi ciężko, smak jednak różni się od krowiego i trochę mnie obrzydzenie bierze. Nie piję krowiego od 4 dni i krostek jest mniej , wysychają. Być może jest tez tak jak mówi Aranka, że uczulenie mże być od zwyklego proszku, w którym pierzemy nasze rzeczy. Muszę popróbować z tym proszkiem.
Mariqa - wszędzie piszą,że skaza białkowa dotyczy białka krowiego, więc może kozie będzie ok? Z drugiej strony jakieś białko trzeba jeść..
Marti - mam nadzieję,że problemy wkrótce się rozwiążą i zaczniesz tu częściej zaglądać. Brakuje Ciebie na tym forum.
Aranka - noo kobieto jak to zerówka była, to nic się nie stalo. Ty i tak pomnik powinnaś dostać, tyle obowiązków i jeszcze studia do tego. Przy Tobie to aż wstyd narzekać na zmęczenie.

Dziewczyny, w czym wkładacie dzieci do wózka. Chodzi mi o co wkładacie do wózka - kocyk ? Jeśli tak to jaki? Bo ja mam taki gruby , ale jak go włoże do środka to Anielka ma już mało miejsca , jest jej niewygodnie i się wydziera w niebogłosy. Może kupić taki polarowy do wózka??
Już drugą noc Anielka śpi 6 godzin, mam nadzieję,że jej tak już zostanie Zycie byłoby piekne. ...
fibian jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-07, 14:32   #969
sohf
Wtajemniczenie

Kasiu tylko pogratulować takiego dziecka jak ja bym chciała, żeby ten mój mały gówniarz troche pospał, a nie 2 godziny i darcie gumiora...ech. może kiedyś doczekam a co do kotów, to drugiego wzieliśmy specjalnie, żeby pierwszemu nie było smutno jak sie urodzi dzidzia zasadniczo zdaje to egzamin, chociaż koty sa ogólnie troche niedopieszczone. no i jeden minus, to jak zaczynają swoje gonitwy i szaleństwa to jest to żywioł nie do opanowania. nie ma dla nich przeszkód i "demolują" wszystko na swojej drodze

simona te tabletki to Luminatal, ale nie wiem cyz będe mu je dawać bo zasadniczo to lek uspokajająco nasenny, jego uboczna właściwością jest wzmożony metabolizm w wątrobie - czy jakoś tak, co niby przyspiesza usuwanie tej bilirubiny, ale jakoś główne działanie tego leku średnio mi pasuje. Zobaczymy. a Kubie nie badaliśmy teraz poziomy bilirubiny, on zasadniczo odżółka tylko bardzo powoli. w każdym razie śluzówkę już ma czystą i od stupek troche blednie

btw. a te dzwięki na filmiku z kotami to odgłosy konsumpcji mojego synka

znaczy nie to że ktoś go konsumuje tylko on konsumuje

Edytowane przez sohf
Czas edycji: 2007-02-07 o 17:30
sohf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-07, 16:19   #970
ikol_a
Zadomowienie

Witajcie Odsyłam do styczniówek - GARNUSZKI ma Wam coś do przekazania
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...13#post3638113
Pozdrawiam wszystkie mamusie i dzieciątka

Nie walcz z życiem...i tak nie wyjdziesz z tego żywa...
ikol_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-07, 20:06   #971
Nita6
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny ja dzisiaj poszlam na silownie - odreagoałam siłowo no i drugi dzien z 6W - wzięlam się ostro za siebie. Chcę wyglądac jak fajna mama jak wroce do pracy.Mała dała popalić w nocy a i w dzień nie odsypiała teraz drzemie ale bardzo płytkim snem - o 22:30 karmienie i potem zbieram sie do spania . TŻ idzie na noc do pracy wiec same zostajemy. Życze spokojnej nocki
Nita6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-07, 20:41   #972
AnitaSuska
Zadomowienie

Witam
U nas natomiast byla bardzo fajna noc i dzienmaly spal jak nalezy wnocy 11,43,5,8,9,10..a w dzien roznie karjienie,ale duzo spal i rozgladal sie lezac w fotelikuoby jak najwiecej takich porzadnych dnipozwolil mi zrobic pyszny obiadek,bo maz ma dzis urodzinki..pozniej zaliczylismy 45min spacerek na ktorym aniolek spal,wieczorem goscie kolacyjka i kapiel malego znow dziecko cudojestem bardzo zadowolona z synka!

niestety w ramach toastu umoczylam tylko usta w winku,na wiecej nie mialam odwagi..
maly wlasnie odfruwa,a ja zaraz zabieram sie za pakowanie na jutrzejszy dzien.Jutro jedziemy do ortopedy,mam stracha i stresa przed ta wizyta;/Boze zeby wszystko bylo ok..

Nita brawo za organizacje,dzielna z Cioebie mamciaja dzis poszlam do centrum miasta i juz czulam,ze niezle jestem padnieta,od porodu blakalam sioe po swoim osiedlu,na spacerki i raczej blisko,a dzisiejszy wypad wycisnal ze mnie..jaka musze miec slaba kondycje..

Mysle o tych szczepionkach,chyba skusze sie tez na tradycyjne plus Hib..
Marti pamietaj kobieta zniesie wszystko oprocz jajka!Juz nie raz pokazalas ,ze jestes dzielna i potrafisz stawic czola problemom,tym razem tez sie pouklada!trzymam bardfzo mocno kciuki!a Twoja ksiezniczka jest piekan i najwazniejsze,ze jestescie zdrowe i macie siebie!!

Małagosia witaj,Majka bardoz ladne imie dla coreczki,tez nad nim rozmyslalam,ale mamy Maciulkazagladaj do nas!

NO i jak wroci Garnuszki to mamy komplet na dizeciaczkach:

http://b1.lilypie.com/Vk1Lp1.png

Edytowane przez AnitaSuska
Czas edycji: 2007-02-07 o 21:45
AnitaSuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-07, 20:54   #973
Simona
Zadomowienie

GG do Simona

Malgosiu, witamy serdecznie.
Marti, zycze aby wszystko sie ulozylo jak najlepiej
Aranko, poczytalam o kupie Laury i sie wyluzowalam ze nie tylko moja Tamara tak ma. U nas zreszta opstatnio sie ustabilizowalo z kupa- jest codziennie prawie.

Dziewczyny, chcialam Was spytac jeszcze o kupke. Jesli kupka nie jest ,,ksiazkowa" tzn nie ma kolorku ,,sraczkowatego" pomaranczowo-zoltego i konsystencji twarozku to o czym to swiadczy? Bo te grudki w kupce to tluszcz z mleka, wiec jak nie ma to mleko jest malo wartosciowe w sensie zbyt wodniste? Mam wrazenie ze moje mleko takie jest bo kupy sa bez grudek tluszczu a Tamara siusia w olbrzymich ilosciach. Ale sie zaglebiam w temat kupy, chyba przesadzam?
Stary 2007-02-07, 20:56   #974
Aranka
Zakorzenienie

Byłyśmy na USG bioderek - wszystko super! Następna wizyta totalnie zbędna! Laura była jedynym dzieckiem, które nie płakało a pan doktor to naprawdę przemiły człowiek. Żeby wszyscy w służbie zdrowia byli tacy ...

Wszystkie nieba bym oddała aby z TOBĄ dzielić jedno piekło
Aranka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-07, 21:10   #975
Aranka
Zakorzenienie

Małgosiu witaj w naszym gornie i zaglądaj do nas jak najczęściej i koniecznie wrzuć fotki małej. A Majka wołano na mnie przez pół życia bo jako dziecko chyba 4-letnie na jakiejś plenerowej imprezie dorwałam się do mikrofonu jak pewien zespół odpoczywał i dałam śliczny popis wokalny śpiewając "Pszczółkę Maję" - pół miasta miało ubaw po pachy...Nawet nauczycielka mi świadectwo raz wystawiła z imieniem Maja...tak z rozpędu i musiała poprawiać!

Simonko
w ramach pocieszenia to dziś praktycznie o tej samej porze co wczoraj Laura walnęła ponownie cuuudnej wielkości kupę...Body unyrane, śpiochy unyrane, kocyk również...nie mówiąc o Laurze unyranej w kupie jak świnka...No i te 2 ostatnie kupy też nie mają grudek, są jak rozwolnionko. A dopranie tych brudnych ciuszków graniczy z cudem!!!!!!! macie jakiś sposób, żeby tę zółtą kupę sprać...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-02-07, 21:28   #976
malgogaj
Zadomowienie

Aranko, kupke to zapac mydelkiem najlepiej.
Simona m to sobie mozemy podac reke z ta kupa. Ja tez mam faze. wczoraj pytalam pediatre i oto co odpowedział. kupa u dziecka karmionego piersia moze miec najrozniejszy kolor i konsystencje, od bardzo wodnistej do bradziej zwiezlej. I jest prawidLowo. ilosc rowniez, od jednej na tyzien do kilku dziennie. Jesli rzadkich kupek (takich jak rozwolnienie) jest w ciagu dnia tyle c karmien to znaczy ze cos nie tak. To samo powiedzial lekarz jak ostatnio w panice dzwonilam na urgence. Tak wiec nie martw sie ta kupka. No chyba ze Malutkiej dolega cos jeszcze.

Kasiu snilo mi sie dzisiaj, ze bylysmy razem na spacerku z naszymi dziecmi
malgogaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-07, 21:30   #977
malgogaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mariqa Pokaż wiadomość
trzeba skorzystać z następującego kodu:
[ url= tu wklej adres www.]tu wpisz nazwę co ma się wyświetlać np. "zdjęcia mojego dziecka"[/url]
Uwaga: w nawiasach [ ] nie może być spacji, ja dodałam dla zobrazowania przykładu
I tak dla przykładu
[ url = www.wizaz.pl/forum/misc.php?do=bbcode ] strona z kodami html [ / url]

po wycięciu spacji będzie wyglądała tak:

strona z kodami html
dzieki
Stary 2007-02-07, 21:36   #978
malgogaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fibian Pokaż wiadomość

Dziewczyny, w czym wkładacie dzieci do wózka. Chodzi mi o co wkładacie do wózka - kocyk ? Jeśli tak to jaki? Bo ja mam taki gruby , ale jak go włoże do środka to Anielka ma już mało miejsca , jest jej niewygodnie i się wydziera w niebogłosy. Może kupić taki polarowy do wózka??
Już drugą noc Anielka śpi 6 godzin, mam nadzieję,że jej tak już zostanie Zycie byłoby piekne. ...
Ja wkladam taki cienki, bo u nas cieplo jest i Olaf sie pocil w grubym. Choc dzisiaj np musialam wyjac ten tez bo bylo mu za goraco. Ja to mam problem z czapka. Olaf nie cierpi czapek i placze przy zakladnaiu a potem kreci ta glowa na spacerze.
Stary 2007-02-07, 21:50   #979
ikol_a
Zadomowienie

Witam Was ponownie Przybyła nam kolejna mamusia styczniowo - lutowa GARNUSZKI
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...75#post3642075

Nie walcz z życiem...i tak nie wyjdziesz z tego żywa...
ikol_a jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-02-07, 21:51   #980
AnitaSuska
Zadomowienie

Moj maly wlasnie zasnaluf wisial przy cycku i nie chcial odpuscic..
Wlasnie ja tez zauwazylam, ze Macio mial dzis dwie kupki w takiej luzniejszej konsystencji,a nastepne juz z grudkami,wiec sie uspokoilam,ale jesli mowicie,ze moga byc najrozniejsze u dziecka karmionego piersia,to juz jestem zupelnie spokojna

a to moj maluszek w wygodnym foteliku,nawet po tym foteliku widze jak on smiga
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg miki.JPG (61,0 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg teczowy Macio.JPG (62,7 KB, 39 załadowań)

http://b1.lilypie.com/Vk1Lp1.png
AnitaSuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-07, 22:05   #981
kasia191273
Zakorzenienie

Cytat:
[B]

Kasiu snilo mi sie dzisiaj, ze bylysmy razem na spacerku z naszymi dziecmi
MIŁO MI)) W Brukseli to było czy w bliżej nieokreślonym miejscu?

Mnie się dwa dni temu śniło, że Anita przyjechała do mnie w odwiedziny. Zabawne, ale to tylko świadczy o tym, że forumowe znajomości bardzo poważnie obecne w naszym mamowym życiu, nie?
kasia191273 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-07, 23:18   #982
malgogaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia191273 Pokaż wiadomość
MIŁO MI)) W Brukseli to było czy w bliżej nieokreślonym miejscu?

Mnie się dwa dni temu śniło, że Anita przyjechała do mnie w odwiedziny. Zabawne, ale to tylko świadczy o tym, że forumowe znajomości bardzo poważnie obecne w naszym mamowym życiu, nie?
Fajne to nasze forum jest i my fajne dziewczyny to pewnie dlatego

A nasz spacerek był w bliżej nieokreślonym miejscu Ale pewnie to było gdzieś pomiedzy Bruxelą a Hagą

A Olaf odkrył ostatnio ze piąstki moga służyć do ciamciania i wczoraj jedna trafiła do buzi sama!

Dobrej i długiej nocki Mamuski
Stary 2007-02-08, 08:35   #983
kamilka23
Zadomowienie

GG do kamilka23

Ale sie rozpisalyscie. Mnie nie bylo kilka dni, bo niestety internetu nie mialam, ze wzgledu na zmiane operatora. Ale za to teraz mozemy z Tosia dzwonic do babci i dziadka w Polsce bez ograniczen za frico no i internet mamy szybszy. Jak znajde czas to Was poczytam i nadrobie zaleglosci. Tosia dzisiaj jakas zmierzla, ogromnie placze i nie wiem czemu, moze znowu brzuszek? Biedaczka!

REKLAMA
Stary 2007-02-08, 08:54   #984
Małagosia
Przyczajenie

zazdroszczę wszystkim mamom których dzieci robia kupy codziennie u nas kupsztal raz na 3 dni, ostatnio był w poniedziałek. L. pediatra mówiła mi, że może nawet nie robić tydzień, tym bardziej że Maja jest wczesniakiem, a takie dzieci bardzo szybko rosną i tak gospodaruja pokarmem że praktycznie nie ma resztek... wiem o tym ale widze jak sie męczy, brzuszek wzdęty, pręży się... a najdziwniejsze że jak już zrobi tą kupę to rzadziocha takiego, aż sie wylewa
Ostatnio śmialiśmy sie z tz że tak jak kiedys humor poprawiały mi zakupy albo fryzjer tak teraz jestem happy jak maja zrobi kupe
Małagosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-08, 09:46   #985
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte

Cytat:
I dzień później niż mój Jasiek, a Jasiek w wersji żeńskiej miał być Mają

Taika,
Emla to maść którą nalezy posmarować miejsce wkłucie na ok pół godziny przed szczepieniem. Ja nie kupowałam, koleżanka poradziała mi zeby przystawić na 5 min przed dziecko do piersi, wtedy zajmie sie ssaniem. Ale w końcu i tak nie przystawiłam... jakoś tak szybko się wszystko rozegrało... a dziecko tylko mi trochę pokwękało w momencie wkłucia. Może nie warto kupować, zobacz jak znosi szczepienie... najwyzej kupisz na kolejny raz.
A ja szczepiłam Infanrix-IPV+HIb. Sąsiadka moich tesciow-pediatra-powiedziała że tymi refundowanymi szkoda szczepić, bo nic nie warte ... Można jeszcze zaszcepić Pentaximem-to samo co Infanrix, tylko chyba tańsze, inna firma, inna nazwa, inna cena.
Fibian, u nas tez krostki przystopowały, nic nowego sie nie pojawia, oby tak dalej. A co do koziego mleka... moja siostra ma 2 synów, starszy jest alergikiem, teraz już astmatykiem, ale jak się urodził to mama dla wnuka kupiła......... KOZĘ! Oczywiście sama ją hodowała i koza "Bajka" się rozmnażała Mi melko też nie koniecznie smakowało, zimne było lepsze. Ale Szymek był i jest jak ciele, mleko w ogromnych ilościach pił. Teraz ma 11 lat i zęby zdrowe jak koń i na choróbska żadne nie zapada-chyba ta astma mu wystarczy. Tak więc jak mój Jasiek odwyknie od piersi to tylko kozie mleko! Będę musiała niestety kupować bo na balkonie kozy hodować nie będę

dziś my też mamy usg bioderek
Jasiek spi, na szczęście. Wczoraj dał mi w kość, cały dzień nie spał i kwękał! Jak tylko mąż wrócił z pracy przekazałam mu synka, bo już nie wiedziałam jak się nazywam Nawet nie miałam czasu na internet...
Simona, z kupkami to tak jak pisze malgogaj... dzieci na cyku mogą oddawać ją z rózną częstotliwością i w różnym kolorze i konsystencji Jesli nie ma innyh niepokojących objawów to jest ok.
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-08, 09:49   #986
Anulka33
Raczkowanie

tylko i wyłącznie proszkiem Jelp do bialego ,ewentualnie Lowela ale jest słabsza i sa plamy po praniu.ja piore w 70 stopniach tetrowe pieluchy i ciuszki i wszystko się ładnie spiera.Czuję sie w waszym gronie jak piate koło u wozu i bardzo mi przykro że żadna z was nie wspomni słowem o mnie tylko piszecie w swoim gronie ,a szkoda bo was polubiłam:confu sed:

Cytat:
Napisane przez Aranka Pokaż wiadomość
Małgosiu witaj w naszym gornie i zaglądaj do nas jak najczęściej i koniecznie wrzuć fotki małej. A Majka wołano na mnie przez pół życia bo jako dziecko chyba 4-letnie na jakiejś plenerowej imprezie dorwałam się do mikrofonu jak pewien zespół odpoczywał i dałam śliczny popis wokalny śpiewając "Pszczółkę Maję" - pół miasta miało ubaw po pachy...Nawet nauczycielka mi świadectwo raz wystawiła z imieniem Maja...tak z rozpędu i musiała poprawiać!

Simonko
w ramach pocieszenia to dziś praktycznie o tej samej porze co wczoraj Laura walnęła ponownie cuuudnej wielkości kupę...Body unyrane, śpiochy unyrane, kocyk również...nie mówiąc o Laurze unyranej w kupie jak świnka...No i te 2 ostatnie kupy też nie mają grudek, są jak rozwolnionko. A dopranie tych brudnych ciuszków graniczy z cudem!!!!!!! macie jakiś sposób, żeby tę zółtą kupę sprać...
Anulka33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-08, 09:52   #987
Aranka
Zakorzenienie

Małgosiu to widze problem kupalowy identyczny jak u mojej Laury Tamary Simony. I wygląd kupy identyko! Moja Laura wczoraj w końcu zrobiła mała normalną kupcię późnym wieczorem, jedna w nocy i jedna nad raz\nem. Czyli "sytuacja kupna" wraca do normy...

W Toruniu pada śnieg...mam nadzieje, że troszke przestanie i wyjde z Laura na spacerek. Bo jak wychodze to widzę, że ona lepiej w dzień iw nocy śpi i jest spokojniejsza. Dziś w nocy super...tylko, ze zasnęła dopiero o północy a nie spała od 20.30! Spała 4 godzinki, godzinkę ciumkała cyca, zwaliła kupkę i spała kolejne 3 godziny! Czyli jak dla mnie super! Teraz też śpi-tradycyjna pora na samodzielne zasypianie w foteliku...

A co do śnienia o spotkaniach to ja miałam już kilka razy sen, że byłam w Rypinie i ją spotkałam! Patrzę a tu jedzie Deltim Focus i wołam "Anita! to ty?". Co do głębszych szczegółow to było to w Rypinie na wysokości kina a innym razem na takiem osiedlu po lewej stronie koło kościoła niedaleko dworca...Nie wiem co ja tam dokładniej robiłam ale też byłam z wózkiem na spacerze...

REKLAMA
Stary 2007-02-08, 09:55   #988
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Anulka33 Pokaż wiadomość
Czuję sie w waszym gronie jak piate koło u wozu i bardzo mi przykro że żadna z was nie wspomni słowem o mnie tylko piszecie w swoim gronie ,a szkoda bo was polubiłam:confu sed:
nie przesadzaj , nawet nie zauważyłam zebyś była w jakikolwiek sposób ignorowana
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-08, 10:03   #989
Aranka
Zakorzenienie

Anulka no co ty....Nie gniewaj się! Bardzo dziękuję za radę, ja kurcze piorę ciuszki w Loveli (do koloru) w 40' a potem prasuję żelazkiem na max. Może faktycznie kupię Jelp do białego? Bo jak mi Laura ubranka obkicha to najpierw je opłukuję, potem w wizirze piorę ręcznie, potem w wizirze namaczam. potem płuczę, w Loveli namaczam aby na koniec do pralki wsadzić...

Kupiłam wczoraj w Rossmanie z promocji kremik Garniera na noc za całe 9,99 bo zaintrygował mnie napis "usuwa objawy stresu i zmęczenia" czy jakoś tak - i kurde on dziła! Wyglądam dziś jak młody Bóg! No ale Laura też dobrze spała....Ale poelcam bo super się wchłania!

Stary 2007-02-08, 10:18   #990
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Hehe kupa temat na czasie
u nas ostatnia była przedwczoraj
teraz rowerkujemy i masujemy brzuszek to moze cos pójdzie

u nas proszki słabe i wybór żaden albo Fairy albo Persil (ten ciut lepszy)
Jelpa nigdzie nie widziałam
10 PŻ
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości