![]() |
#961 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7
Witam Małagosiu! Twoja Maja urodziła sie dzien wcześniej niż Olaf! I jak ładnie ma na imię
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#962 | |
Rzabbocop
|
Cytat:
![]() koleżanka mi to łopatologicznie kiedyś tłumaczyła krok po kroku ![]() a teraz jak robiłam to tylko srodek wycięłam i wkleiłam nowy link w to miejsce |
|
![]() ![]() |
![]() |
#963 |
Wtajemniczenie
|
trzeba skorzystać z następującego kodu:
[ url= tu wklej adres www.]tu wpisz nazwę co ma się wyświetlać np. "zdjęcia mojego dziecka"[/url] Uwaga: w nawiasach [ ] nie może być spacji, ja dodałam dla zobrazowania przykładu I tak dla przykładu [ url = www.wizaz.pl/forum/misc.php?do=bbcode ] strona z kodami html [ / url] po wycięciu spacji będzie wyglądała tak: strona z kodami html
![]() |
#964 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Jeśli tylko Maja pozwoli ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#965 |
Raczkowanie
|
a my byłyśmy dzisiaj na kontroli bioderek i wszystko jest ok
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#966 |
Rzabbocop
|
Była u nas health visitor
test słuchowy b. dobrze, miśka waży już 5520 ![]() przybrała pól kilo w tydzień |
![]() ![]() |
![]() |
#967 |
Zakorzenienie
|
U nas też była dziś health visitor, wszystko OK! Badanie słuchu mieliśmy w tamtym tygodniu w specjalnym ośrodku, też wyszło świetnie. Wizytę pierwszą u pediatry mamy 20 lutego i wtedy Ninę zważą- ale jestem ciekawa, ile przytyła?????
|
![]() ![]() |
![]() |
#968 |
Zadomowienie
|
Cholera, napisałam długiego posta i go szlag trafił, zaczynam od nowa...
Ela - z tym mlekiem kozim to trochę mi ciężko, smak jednak różni się od krowiego i trochę mnie obrzydzenie bierze. Nie piję krowiego od 4 dni i krostek jest mniej , wysychają. Być może jest tez tak jak mówi Aranka, że uczulenie mże być od zwyklego proszku, w którym pierzemy nasze rzeczy. Muszę popróbować z tym proszkiem. Mariqa - wszędzie piszą,że skaza białkowa dotyczy białka krowiego, więc może kozie będzie ok? Z drugiej strony jakieś białko trzeba jeść.. Marti - mam nadzieję,że problemy wkrótce się rozwiążą i zaczniesz tu częściej zaglądać. Brakuje Ciebie na tym forum. Aranka - noo kobieto jak to zerówka była, to nic się nie stalo. Ty i tak pomnik powinnaś dostać, tyle obowiązków i jeszcze studia do tego. Przy Tobie to aż wstyd narzekać na zmęczenie. Dziewczyny, w czym wkładacie dzieci do wózka. Chodzi mi o co wkładacie do wózka - kocyk ? Jeśli tak to jaki? Bo ja mam taki gruby , ale jak go włoże do środka to Anielka ma już mało miejsca , jest jej niewygodnie i się wydziera w niebogłosy. Może kupić taki polarowy do wózka?? Już drugą noc Anielka śpi 6 godzin, mam nadzieję,że jej tak już zostanie ![]()
#969 |
Wtajemniczenie
|
Kasiu tylko pogratulować takiego dziecka
![]() ![]() ![]() ![]() simona te tabletki to Luminatal, ale nie wiem cyz będe mu je dawać bo zasadniczo to lek uspokajająco nasenny, jego uboczna właściwością jest wzmożony metabolizm w wątrobie - czy jakoś tak, co niby przyspiesza usuwanie tej bilirubiny, ale jakoś główne działanie tego leku średnio mi pasuje. Zobaczymy. a Kubie nie badaliśmy teraz poziomy bilirubiny, on zasadniczo odżółka tylko bardzo powoli. w każdym razie śluzówkę już ma czystą i od stupek troche blednie ![]() btw. a te dzwięki na filmiku z kotami to odgłosy konsumpcji mojego synka ![]() znaczy nie to że ktoś go konsumuje tylko on konsumuje ![]() Edytowane przez sohf Czas edycji: 2007-02-07 o 17:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#970 |
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread...13#post3638113 Pozdrawiam wszystkie mamusie i dzieciątka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#971 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny ja dzisiaj poszlam na silownie - odreagoałam siłowo no i drugi dzien z 6W - wzięlam się ostro za siebie. Chcę wyglądac jak fajna mama jak wroce do pracy.Mała dała popalić w nocy a i w dzień nie odsypiała teraz drzemie ale bardzo płytkim snem - o 22:30 karmienie i potem zbieram sie do spania . TŻ idzie na noc do pracy wiec same zostajemy. Życze spokojnej nocki
|
![]() ![]() |
![]() |
#972 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() U nas natomiast byla bardzo fajna noc i dzien ![]() ![]() ![]() ![]() niestety w ramach toastu umoczylam tylko usta w winku,na wiecej nie mialam odwagi.. maly wlasnie odfruwa,a ja zaraz zabieram sie za pakowanie na jutrzejszy dzien.Jutro jedziemy do ortopedy,mam stracha i stresa przed ta wizyta;/Boze zeby wszystko bylo ok.. Nita brawo za organizacje,dzielna z Cioebie mamcia ![]() Mysle o tych szczepionkach,chyba skusze sie tez na tradycyjne plus Hib.. Marti pamietaj kobieta zniesie wszystko oprocz jajka!Juz nie raz pokazalas ,ze jestes dzielna i potrafisz stawic czola problemom,tym razem tez sie pouklada!trzymam bardfzo mocno kciuki!a Twoja ksiezniczka jest piekan i najwazniejsze,ze jestescie zdrowe i macie siebie!! ![]() Małagosia witaj,Majka bardoz ladne imie dla coreczki,tez nad nim rozmyslalam,ale mamy Maciulka ![]() NO i jak wroci Garnuszki to mamy komplet na dizeciaczkach: ![]()
![]() ![]() http://b1.lilypie.com/Vk1Lp1.png Edytowane przez AnitaSuska Czas edycji: 2007-02-07 o 21:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#973 |
Zadomowienie
|
Malgosiu, witamy serdecznie.
Marti, zycze aby wszystko sie ulozylo jak najlepiej ![]() Aranko, poczytalam o kupie Laury i sie wyluzowalam ze nie tylko moja Tamara tak ma. U nas zreszta opstatnio sie ustabilizowalo z kupa- jest codziennie prawie. Dziewczyny, chcialam Was spytac jeszcze o kupke. Jesli kupka nie jest ,,ksiazkowa" tzn nie ma kolorku ,,sraczkowatego" pomaranczowo-zoltego i konsystencji twarozku to o czym to swiadczy? Bo te grudki w kupce to tluszcz z mleka, wiec jak nie ma to mleko jest malo wartosciowe w sensie zbyt wodniste? Mam wrazenie ze moje mleko takie jest bo kupy sa bez grudek tluszczu a Tamara siusia w olbrzymich ilosciach. Ale sie zaglebiam w temat kupy, chyba przesadzam? |
![]() ![]() |
![]() |
#974 |
Zakorzenienie
|
Byłyśmy na USG bioderek - wszystko super! Następna wizyta totalnie zbędna! Laura była jedynym dzieckiem, które nie płakało a pan doktor to naprawdę przemiły człowiek. Żeby wszyscy w służbie zdrowia byli tacy ...
#975 |
Zakorzenienie
|
Małgosiu witaj w naszym gornie i zaglądaj do nas jak najczęściej i koniecznie wrzuć fotki małej. A Majka wołano na mnie przez pół życia bo jako dziecko chyba 4-letnie na jakiejś plenerowej imprezie dorwałam się do mikrofonu jak pewien zespół odpoczywał i dałam śliczny popis wokalny śpiewając "Pszczółkę Maję" - pół miasta miało ubaw po pachy...Nawet nauczycielka mi świadectwo raz wystawiła z imieniem Maja...tak z rozpędu i musiała poprawiać!
Simonko w ramach pocieszenia to dziś praktycznie o tej samej porze co wczoraj Laura walnęła ponownie cuuudnej wielkości kupę...Body unyrane, śpiochy unyrane, kocyk również...nie mówiąc o Laurze unyranej w kupie jak świnka...No i te 2 ostatnie kupy też nie mają grudek, są jak rozwolnionko. A dopranie tych brudnych ciuszków graniczy z cudem!!!!!!! macie jakiś sposób, żeby tę zółtą kupę sprać...
![]() |
#976 |
Zadomowienie
|
Aranko, kupke to zapac mydelkiem najlepiej.
Simona m to sobie mozemy podac reke z ta kupa. Ja tez mam faze. wczoraj pytalam pediatre i oto co odpowedział. kupa u dziecka karmionego piersia moze miec najrozniejszy kolor i konsystencje, od bardzo wodnistej do bradziej zwiezlej. I jest prawidLowo. ilosc rowniez, od jednej na tyzien do kilku dziennie. Jesli rzadkich kupek (takich jak rozwolnienie) jest w ciagu dnia tyle c karmien to znaczy ze cos nie tak. To samo powiedzial lekarz jak ostatnio w panice dzwonilam na urgence. Tak wiec nie martw sie ta kupka. No chyba ze Malutkiej dolega cos jeszcze. Kasiu snilo mi sie dzisiaj, ze bylysmy razem na spacerku z naszymi dziecmi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#977 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#978 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#979 |
Zadomowienie
|
Witam Was ponownie
![]() ![]() ![]() ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread...75#post3642075 |
![]() ![]() |
![]() |
#980 |
Zadomowienie
|
Moj maly wlasnie zasnal
![]() Wlasnie ja tez zauwazylam, ze Macio mial dzis dwie kupki w takiej luzniejszej konsystencji,a nastepne juz z grudkami,wiec sie uspokoilam,ale jesli mowicie,ze moga byc najrozniejsze u dziecka karmionego piersia,to juz jestem zupelnie spokojna ![]() a to moj maluszek w wygodnym foteliku,nawet po tym foteliku widze jak on smiga ![]()
#981 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie się dwa dni temu śniło, że Anita przyjechała do mnie w odwiedziny. Zabawne, ale to tylko świadczy o tym, że forumowe znajomości bardzo poważnie obecne w naszym mamowym życiu, nie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#982 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A nasz spacerek był w bliżej nieokreślonym miejscu ![]() ![]() A Olaf odkrył ostatnio ze piąstki moga służyć do ciamciania i wczoraj jedna trafiła do buzi sama! Dobrej i długiej nocki Mamuski |
|
![]() ![]() |
![]() |
#983 |
Zadomowienie
|
Ale sie rozpisalyscie. Mnie nie bylo kilka dni, bo niestety internetu nie mialam, ze wzgledu na zmiane operatora. Ale za to teraz mozemy z Tosia dzwonic do babci i dziadka w Polsce bez ograniczen za frico no i internet mamy szybszy. Jak znajde czas to Was poczytam i nadrobie zaleglosci. Tosia dzisiaj jakas zmierzla, ogromnie placze i nie wiem czemu, moze znowu brzuszek? Biedaczka!
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#984 |
Przyczajenie
|
zazdroszczę wszystkim mamom których dzieci robia kupy codziennie
![]() Ostatnio śmialiśmy sie z tz że tak jak kiedys humor poprawiały mi zakupy albo fryzjer tak teraz jestem happy jak maja zrobi kupe |
![]() ![]() |
![]() |
#985 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Taika, Emla to maść którą nalezy posmarować miejsce wkłucie na ok pół godziny przed szczepieniem. Ja nie kupowałam, koleżanka poradziała mi zeby przystawić na 5 min przed dziecko do piersi, wtedy zajmie sie ssaniem. Ale w końcu i tak nie przystawiłam... jakoś tak szybko się wszystko rozegrało... a dziecko tylko mi trochę pokwękało w momencie wkłucia. Może nie warto kupować, zobacz jak znosi szczepienie... najwyzej kupisz na kolejny raz. A ja szczepiłam Infanrix-IPV+HIb. Sąsiadka moich tesciow-pediatra-powiedziała że tymi refundowanymi szkoda szczepić, bo nic nie warte ... Można jeszcze zaszcepić Pentaximem-to samo co Infanrix, tylko chyba tańsze, inna firma, inna nazwa, inna cena. Fibian, u nas tez krostki przystopowały, nic nowego sie nie pojawia, oby tak dalej. A co do koziego mleka... moja siostra ma 2 synów, starszy jest alergikiem, teraz już astmatykiem, ale jak się urodził to mama dla wnuka kupiła......... KOZĘ! Oczywiście sama ją hodowała i koza "Bajka" się rozmnażała ![]() ![]() dziś my też mamy usg bioderek Jasiek spi, na szczęście. Wczoraj dał mi w kość, cały dzień nie spał i kwękał! Jak tylko mąż wrócił z pracy przekazałam mu synka, bo już nie wiedziałam jak się nazywam ![]() Simona, z kupkami to tak jak pisze malgogaj... dzieci na cyku mogą oddawać ją z rózną częstotliwością i w różnym kolorze i konsystencji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#986 | |
Raczkowanie
|
tylko i wyłącznie proszkiem Jelp do bialego ,ewentualnie Lowela ale jest słabsza i sa plamy po praniu.ja piore w 70 stopniach tetrowe pieluchy i ciuszki i wszystko się ładnie spiera.Czuję sie w waszym gronie jak piate koło u wozu i bardzo mi przykro że żadna z was nie wspomni słowem o mnie tylko piszecie w swoim gronie ,a szkoda bo was polubiłam
![]() ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#987 |
Zakorzenienie
|
Małgosiu to widze problem kupalowy identyczny jak u mojej Laury Tamary Simony. I wygląd kupy identyko! Moja Laura wczoraj w końcu zrobiła mała normalną kupcię późnym wieczorem, jedna w nocy i jedna nad raz\nem. Czyli "sytuacja kupna" wraca do normy...
W Toruniu pada śnieg...mam nadzieje, że troszke przestanie i wyjde z Laura na spacerek. Bo jak wychodze to widzę, że ona lepiej w dzień iw nocy śpi i jest spokojniejsza. Dziś w nocy super...tylko, ze zasnęła dopiero o północy a nie spała od 20.30! Spała 4 godzinki, godzinkę ciumkała cyca, zwaliła kupkę i spała kolejne 3 godziny! Czyli jak dla mnie super! Teraz też śpi-tradycyjna pora na samodzielne zasypianie w foteliku... A co do śnienia o spotkaniach to ja miałam już kilka razy sen, że byłam w Rypinie i ją spotkałam! Patrzę a tu jedzie Deltim Focus i wołam "Anita! to ty?". Co do głębszych szczegółow to było to w Rypinie na wysokości kina a innym razem na takiem osiedlu po lewej stronie koło kościoła niedaleko dworca...Nie wiem co ja tam dokładniej robiłam ale też byłam z wózkiem na spacerze...
![]() |
#988 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#989 |
Zakorzenienie
|
Anulka no co ty....Nie gniewaj się! Bardzo dziękuję za radę, ja kurcze piorę ciuszki w Loveli (do koloru) w 40' a potem prasuję żelazkiem na max. Może faktycznie kupię Jelp do białego? Bo jak mi Laura ubranka obkicha to najpierw je opłukuję, potem w wizirze piorę ręcznie, potem w wizirze namaczam. potem płuczę, w Loveli namaczam aby na koniec do pralki wsadzić...
Kupiłam wczoraj w Rossmanie z promocji kremik Garniera na noc za całe 9,99 bo zaintrygował mnie napis "usuwa objawy stresu i zmęczenia" czy jakoś tak - i kurde on dziła! Wyglądam dziś jak młody Bóg! No ale Laura też dobrze spała....Ale poelcam bo super się wchłania!
#990 |
Rzabbocop
|
Hehe kupa temat na czasie
![]() u nas ostatnia była przedwczoraj teraz rowerkujemy i masujemy brzuszek to moze cos pójdzie u nas proszki słabe i wybór żaden albo Fairy albo Persil (ten ciut lepszy) Jelpa nigdzie nie widziałam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:08.