![]() |
#961 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Praca jako au-pair
Cytat:
![]() i wedle wzoru na jakiej stronie;> Przepraszam, że tak wszystko wypytuje ale nie mam o tym zielonego pojęcia a muszę już zacząć wszystko załatwiać. Musiałam napisać upoważnienie dla mamy żeby mogła odebrać ze szkoły moje wyniki matur. Jedną rzecz mam już z głowy przynajmniej ![]() Wybieram się na nauczanie j. niemieckiego a nie wiem czy będę na tym dniu otwartym bo nie jestem z Warszawy ale być może przyjadę do rodzinki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#962 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Pytaj śmiało, ja sama w zeszłym roku miałam mnóstwo pytań, a w tym roku podchodzę do wszystkiego na luzie, bo UW to tylko tak strasznie brzmi, a tam też pracują ludzie i idą nam na rękę, więc w razie pytań dzwoń do sekretariatu i wszystko Ci powiedzą. ![]() ![]() Koleżanka nie dostała odpowiedzi na maila, pojechała szybko na wydział ( z 50 min. od niej się jedzie ), żeby o coś zapytać pilnego, wchodzi do sekretariatu, mówi, a tam babka:" Ale ja przecież Pani przed chwilą odpisałam na wiadomość." ![]() ![]() To jeśli będziesz chciała, to się odezwij i jakoś się spotkamy. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#963 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Też muszę go poszukać ![]() dzięki Ci bardzo ! ![]() ![]() A składasz w tym roku bo nie dostałaś się nigdzie? Przepraszam, że tak pytam ![]() pewnie na te nauczanie jest dużo chętnych.... zdawałaś maturę rozszerzoną z angielskiego;> |
|
![]() ![]() |
![]() |
#964 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Też w zeszłym roku umierałam ze strachu jak tylko musiałam cokolwiek kliknąć na stronie, albo dostarczyć dokumenty, ale to nie jest takie straszne. ![]() W zeszłym roku składałam na parę kierunków i dostałam się na ukrainistykę, ale jakieś 2 miesiące temu zrezygnowałam. I teraz chcę zmienić, głównie na pracę socjalną. ![]() Tak, zdawałam angielski rozszerzony zarówno pisemny, jak i ustny. A Ty?;D EDIT: Teraz doczytałam, że fotokopia dowodu musi być poświadczona przez UW, więc jeszcze będę pytała co mam robić, czy jechać na paszport i zostawić dowód mamie, czy jak. Edytowane przez cu.Kinia Czas edycji: 2009-04-22 o 16:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#965 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja zdaję podstawowy, zmieniłam w ostatniej chwili bo doszłam do wniosku, że sobie nie poradzę i nie myślałam o tym kierunku za bardzo... teraz bardzo żałuję. Pewnie małe szanse dostać się z podstawą. No nic, pozwolę sobie napisać do Ciebie jeśli będę mieć jakiś problem i odezwę się jeśli będę w sobote wybierać się do Warszawy ![]() ciekawe czy można teraz przed wyjazdem poświadczyć tą fotokopie i później ją dostarczyć Edytowane przez tangozmotylem Czas edycji: 2009-04-22 o 16:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#966 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Pisz śmiało. ![]() Jeszcze pytam na gronie o to poświadczenie, jak coś odpiszą, to dam Ci znać już na priv. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#967 |
Konto usunięte
|
ooo to widze same nauczycielki beda na watku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#968 |
Raczkowanie
|
cu.Kinia tak patrzyłam teraz na statystyki rekrutacyjne to na nauczanie j.angielskiego było o wiele więcej osób niż na niemiecki dzięki jeszcze raz
![]() ![]() Edytowane przez tangozmotylem Czas edycji: 2009-04-22 o 16:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#969 |
Wtajemniczenie
|
Kacha, ja tak myślę, że to chyba dobrze, że się nie dostałam, bo lubię dawać korki, ale na nauczycielkę szkolną się chyba nie nadaję.
![]() ![]() Tango, to jeśli takie są statystyki, to tylko Tobie na rękę i będę trzymała kciuki, żebyś się dostała. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#970 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#971 |
Konto usunięte
|
ja na nauczycielke tez nie ale moze moze
![]() ide na filologie ang o ile zdam mature wogole i sie dostene ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#972 |
Wtajemniczenie
|
Żeby być przysięgłym nie trzeba nawet być po studiach filologicznych, bo zdaje się niezależne od uczelni egzaminy państwowe. Na przysięgłych są kursy, kiedyś miałam nawet ulotkę jednego. Ale są strasznie, strasznie trudne. Ale to moje marzenie.
![]() Nam babka na studiach mówiła, że jeśli się wybierze ścieżkę tłumaczeniową, to i tak nam to nie zapewni bycia tłumaczem ( dobrym tłumaczem ), bo od tego jest lingwistyka stosowana no i właśnie kursy na przysięgłych. Ech, pokręcone. ![]() Nie dziękuję i trzymam kciuki za wszystkie tegoroczne maturzystki! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#973 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Niestety - TRZEBA. Zeby zostac tlumaczem przysieglym nalezy miec ukonczone magisterskie studia wyzsze na kier. filologia lub ewentualnie na innym kierunku, jednakze wraz ze studiami podyplomowymi w zakresie tlumaczenia. Poza tym, trzeba miec obywatelstwo pol.,byc niekaranym i zdac egz. panstwowy z umiejetnosci tlumaczenia w obie strony ![]()
![]() |
#974 |
Konto usunięte
|
łeeee to ja wole juz w szkole pracowac
![]() ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- elfik co u ciebie w ogole? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#975 |
Raczkowanie
|
A dziekuje, u mnie w porzadku tylko pracowac sie nie chce, hehehe
![]() Ostatnio bylam na urlopie w Pol. przez 2 tyg. i wlasnie w nd. wrocilam ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#976 |
Konto usunięte
|
oo to super
![]() na stale tam bedzie tż? ![]() a jak rodzinka? |
![]() ![]() |
![]() |
#977 |
Raczkowanie
|
A mi się zaczyna coś powoli rozjaśniać,odrzuciłam Dunczyków z trójką chłopców(mam za małe doświadczenie,chyba bym nie dała rady,poza tym musiałabym zrezygnować z openera ze znajomymi,a tego nie chcę).Rozważam teraz dwie rodziny:
1.Mieszkają koło Bordeaux,nad oceanem,mają dziewczynki 8 i 11 lat,widzialam zdjęcia i mają super dom i w ogóle wyglądają na normalną,fajną rodzinke ![]() ![]() 2.Rodzinka mieszkająca w Paryżu,3 dzieci(chłopiec 3,chlopiec 5,dziewczynka 10),chcą w wakacje pojeździć po Francji,więc kuszące,poza tym pobyłabym też w Paryżu,a to moje ukochane miasto. Sama nie wiem,muszę się jeszcze dogadac z nimi,przede wszystkim chodzi mi o termin.Ale wolałabym pierwszą rodzinkę... ![]()
#978 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zresztą nieważne. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#979 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() no ja mysle ze z dziewczynkami bedziesz miec prosciej, no i nie kieruj sie ze to w paryzu, bo bnedziesz moze sie z nimi meczyc ![]() ale drogie te loty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#980 |
Zakorzenienie
|
oo pedagożki..!
![]() ja też wlasciwie...4 lata temu chciałam isc na nauczanie j.ang ale ..poszlam na resocjalizacje. tez jakąs tam pedagożką za rok bede. Elfiku, a TZ na dlugo do Ciebie wpadł? Zuczang 1500 zł za lot to wcale nie tak mało, wydaje mi się, że możesz tansza opcje wybrac i poleciec na jakies inne lotnisko a do Bordeaux dojechac pociagiem czy autobusem. Paryż też brzmi ciekawie.. ![]()
![]() ![]() FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood Edytowane przez roux666 Czas edycji: 2009-04-22 o 18:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#981 |
Konto usunięte
|
dziewczyny mam nowe fotoski mojej małej
![]() http://www.wizaz.pl/forum/attachment...1&d=1240419979 http://www.wizaz.pl/forum/attachment...3&d=1240420075 http://www.wizaz.pl/forum/attachment...4&d=1240420148 http://www.wizaz.pl/forum/attachment...5&d=1240420187 http://www.wizaz.pl/forum/attachment...6&d=1240420205 http://www.wizaz.pl/forum/attachment...7&d=1240420227 |
![]() ![]() |
![]() |
#982 |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() hieh syn mojego TZ wyglada podobnie, tylko ma mniejszą czuprynkę.
#983 |
Konto usunięte
|
no ja sie boje tego czesania troche
![]() ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- marze sobie o studiach w UK ale podkreslam to sa marzenia nie do spelnienia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#984 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
(podaj wiecej niz 3 SENSOWNE powody) . ![]()
![]() |
#985 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#986 |
Konto usunięte
|
- zdaje ang na podstawie
- nie mam tego CAE czy innych tego typu co wymagaja - nie mam pieniedzy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#987 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i znajomosc angielskiego... mozna to połączyc. ja to widze tak: zostajecie tam na dłuzej.....rok ....pracowania, odkładania pieniążków (na kursy, studia...whatever) w tym czasie takze poznajecie ludzi, czytacie gazety, ogladacie tv- jezych chłoniecie codziennie!! a jesli wymagają certyfikatu z polski- to albo wracacie po jakism czasie do PL, zdajecie, wracacie do UK i spelniacie marzenia, albo tam macie do wyboru- zaswiadczenie o certyfikacie, albo...test, rozmowa kwalifikacyjna.... Przeciez da sie to zrobic... tylko nie od razuu...trzeba troche posiedziec,, zadomowic sie, złapac slangowy język...poodkładac pieniążki... ![]() noo i co Wy na moj plan??
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#988 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a nie chce robic roku przerwy miedzy szkola a studiami bo nie bedzie mi sie chcialo uczyc potem, a pozatym ja w technikum bylam [jeszcze jestem do piatku ![]() chyba ze nie zdam matury [tfu, tfu] to nie wroce... ale rozlaka z Tż;/ czy to bym wytrzymala na rok i wiecej ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#989 |
Zakorzenienie
|
a stypendia jakies ?dofinansowania??
eeh to ze nie chcesz roku przerwy i TZ- zdecydowanie jednak przemawiają za powrotem. chyba zeby Ci się udalo tam TZ sciagnac...a rok przerwy ...jakos "zalepic" nauką jezyka...kursami jezykowymi czy czyms innym. nie trzeba isc na studia od razu... ![]()
#990 |
Konto usunięte
|
ale wiesz. mi ciezko bedzie tu oplacic studia soie a co dopiero tam
![]() a kurs to nie to samo, po studiach ma sie jednak wyksztalcenie wyzsze;/ szans na sciagniecie tam Tż nie mam ![]() za dlugo opowiadac - ma rodzicow do du.py debile do potegi Ntej |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:17.