![]() |
#961 |
Przyczajenie
|
Dot.: proste i białe ząbki
Dzieki wszystkim za podbudowanie na duchu. Chyba tez sie zdecyduje, bo odkladam to i odkladam a 20 lat juz stuknelo...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#962 |
BAN stały
|
Dot.: wybielanie zębów domowymi sposobami:D
Ten Colgate Simply white to ja nie polecam.Kupiłam sobie w zeszłym roku na Allegro -efekt był minimalny -troszkę bielsze zęby przez jakieś 3 miesiące a potem powrót do koloru zebów przed żelem -czyli różnica niewielka.
Ciekawi mnie teraz wybielanie zębów tym Light transmiterem-ciekawe czy są jakieś efekty po tym? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#963 |
Przyczajenie
|
Dot.: wybielanie zębów domowymi sposobami:D
a co specjaliści myślą o wybieleniu zebow ktore swaja zoltawa barwe zawdzeczaja przymowaniu antybiotykow w dziecinstwie? podobno te przebarwienia najtrudniej usunąc.
![]() |
#964 |
Zadomowienie
|
Sposoby wybielania
Mam Pytanko do Pana dr Tomasz Foika.
Jakie są bezpieczne sposoby wybielania martwych zębów? Pozdrawiam Agnieszka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#965 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Sposoby wybielania
Cytat:
ja znam tylko 1.. wybielanie wewnetrzne .. daje super efekty pod warunkiem,ze zab nie hjest martwy dłuzej niż 2 lata.. w innym przypadku będzie się średnio wybielał a w części przydziasłowej moze wogóle isę nie wybielić ( lub bedzie mieć zielonkawe zabarwienie) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#966 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ząbki- Wybielanie Light Transmitterem
no zlituj się..
1)jak coś co działą na baterie moze dawać stałę nateżenie światła ( które w tym przypadku jest niezwykle istotne) 2) srodek wybielający ( za pomocą światła) ma minimalne stężenie 35%.. ja używam w gabinecie 38% peroxidon 3) aby nie uszkodzić dziąseł zabezpieczam je za pomocą specjalnego płynnego materiału utwardzanego lampą do polimeryzacji.. robi isę ochronna skorupka.. a przypadku wyzej wymienionego produktu niec nie osłaniasz.. nie osłaniasz bo toto nie działa tak jak powinno.... 4) wg mango mozna wybielać zeby w każdym wieku... a bzdura.. wybiela isę od 16 roku życia ( najlepiej 18tego).. zabronione jest wybielanie mleczaków - co byłoby zwykła głupotą.. już z natury są białe... do tego nie wolno TEGO trobić u małych dzieci ( a w reklamie z tym aparatem siedzi dzieciak w wielu około 3 lat) czytajac parametry urządzenia z tej aukcji ( i na stronach mango) jetsem na NIE |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#967 |
Raczkowanie
|
Dot.: wybielanie zebow po aparacie ort.
1) porządny polishing zębó razem z piaskowaniem.. to już powinno pomóc
2) wybielanie lampą jest dopuszczane od 16r.ż. materiały nakłądkowe stężenie od 10% w górę od 18r.ż. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#968 |
Zakorzenienie
|
dzieki moskirz, a czy moglabys mi powiedziec ile ok.bedzie mnie taki zabieg kosztowal?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#969 |
Raczkowanie
|
Miałam 2 aparaty ortodontyczne (na dole i na górze), których całkiem niedawno się pozbyłam. Pierwsze co chciałam zrobić to wybielić te moje - już proste- zębiska, jednak moja pani stomatolog powiedziała, że lepiej będzie jak poczekamy z tym. Zapytałam ile czasu, a ona, że jakieś pół roku. Powiedziała, że zęby są teraz osłabione, wrażliwe, a dziąsła jeszcze opuchnięte. Trochę mnie załamała, ale na pocieszenie zezwoliła na pasty wybielające.
Zapytaj swojego ortodontę o wybielanie. Kiedy najlepiej to zrobić. Od razu czy lepiej poczekać?
![]() |
![]() |
#970 |
Zadomowienie
|
Na stronie tytułowej owego forum jest napisane: "Na forum porad udzielają:
dr Tomasz Foik - stomatologia estetyczna" Sama więc odpowiedź sobie czy dr jest dentystą?! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#971 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja jestem doktorem nauk medycznych do tego.. i stomatologiem .. ![]() nie ma specjalizacji ze stomatologii etsetycznej.. coś takiego nie istnieje.. poza tym.. hm.. jakoś nie widzę jego odpowiedzi na żadne z postawionych przez dziewczyny pytań.. szybciej je otrzymacie zadajac pytania prawdziwym lekarzam stomatologom - konsultantom www.dentonet.pl |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#972 |
Raczkowanie
|
hmm.. ile bedzie kosztował..
zależy od miastya i regionu polski od 800zł - 1600zł nakładkowe - nocne po 1200 - 3000 lampą.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#973 |
Zakorzenienie
|
dzieki za odp
![]() gren tea a jaki pasty jak narazie Ci pomogly?co sie dobrze sprawuje? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#974 |
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() muszę przyznać, że Wasze wypowiedzi podnoszą na duchu... ja też będę miała stały aparat (góra+dół). Mam tylko pytanie: ile zębów musiałyście usunąć? mam wąską szczękę i duże i stłoczone zęby, więc mnie czeka wyrywanie za wyrywaniem (jak na razie pozbyłam się dwóch ósemek...). Martwię się, że mam do wyrwania "kilka" zębów, ale z drugiej strony ortodontkę poleciła mi moja dentystka (sama zakładała u niej aparat). ehh ciężkie jest życie krzywozębnych istotek... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#975 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
jak już pisałam - u każdego to sprawa indywidualna.. niektóre wady leczy się bez usuwania zebów.. "rozrywa" się szew podniebienny tak aby nadać prawidłowy kształt półkola i ustawia isę zeby w odpowiednim miejscu... jeśli już sie coś usuwa to 8semki i 4ki... nie sugeruj się w 100% wypowiedziami forumek... |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#976 |
Wtajemniczenie
|
nie sugeruję się, bo od tego mam ortodontę. choć na wszelki wypadek idę na konsultację do drugiego.. byłam ciekawa, jakie "wyroki" dostały inne forumowiczki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#977 |
Raczkowanie
|
dobre określenie "wyrok"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#978 |
Wtajemniczenie
|
Ja też już rozmawiałam z moją stomatolog o metodzie wybielania bo niedługo będę mieć zdejmowany aparat . Od razu mam się do niej zgłosić właśnie na piaskowanie a potem poleciła mi pastę wybielającą colgate. W zasadzie to widziałam, że całkiem nieźle wybiela a dodam, że zamierzam wybielić właśnie o 2,3 tony. Także to zależy od Ciebie i od tego jaki masz kolor zębów i jak bardzo chcesz je wybielić.
![]() |
#979 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam! Ja też mam udrętkę z ząbkami. Mimo iż są dośc białe co mi sie podoba
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#980 |
Raczkowanie
|
przednią??? o nie.. i boczną i kawałek tylnej..
to nie jest takie hop_siup.. raz oszlifujesz koronę zęba i jesteś do końca życia skazana na robienie protetyki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#981 |
Raczkowanie
|
aparat przeźroczysty kosztuje ok.1800zł.
Według mnie zwykły stały aparat jest ładniejszy od przeźroczystego, który wygląda jakby miało się poobklejane ząbki...Można wymieniać gumki,są różnokolorowe ![]() Również swego czasu miałam aparacik ![]() Życzę prostych ząbków i ślicznym, bialutkich uśmiechów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#982 |
Przyczajenie
|
NIe na te nakładni się nie zdecyduję to jednak za duże poświęcenie jak dla mnie =D Dzięki za miłe slowa otuchy, chyba pomyślę na aparatem stałym...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#983 |
Zakorzenienie
|
te dwa trzy tone wystarcza
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#984 |
Raczkowanie
|
![]()
Ostatnio przeglądałam allegro i znalazłam paste która podobno świetnie wybiela ząbki --> Czarna pasta..."Bital dentie"
Chciałam sie zapytać czy któraś z Was stosowała albo stosuje te paste i czy rzeczywiście jest taka fantastycza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#985 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wybielanie zębów we Wrocławiu
Szkoda, ze ten watek brzmi "Wybielanie zębów we Wrocławiu" , ja jestem z Katowic i tez bym chciala sobie wybielic zeby i wiedziec ile to kosztuje i gdzie w Kat mozna pojsc???
Jak ktos cos na ten temat wie to PLIZZZZ odpiszcie ![]() ![]() DZIEKI |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#986 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Sęk w tym, że na razie żadna pasta mi nie pomogła. Zakupiłam Colgate i Blend-a-med wybielające. Dodatkowo na Allegro kupiłam Colgate Simply White Night. Użyłam dopiero 2 razy, ale nie ukrywam, że liczę na efekty. I jeszcze jedno: zapytałam innego dentystę o wybielanie po zdjęciu aparatów. Powiedział, że nie ma przeciwskazań. Jeśli, więc ww pasty mi nie pomogę pobiegnę do niego na wybielanie;-)
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#987 |
Wtajemniczenie
|
hmmm z tego co sie orietuje to wzane tez jest jaka macie wode w miescie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#988 |
Raczkowanie
|
żadna z past nie ma włąściwości wybielających..
za małe stężenie srodka wybielającego.. co najwięcej nieco osad usuną i wszystko.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#989 |
Przyczajenie
|
Co zrobic aby mniej zaplacic za aparat staly??Czy trzeba wypełnic jakies papiery??Co robi ortodonta gdy brakuje jednego zęba(czy zakłada implant)Czekam na odpowiedz
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#990 |
Raczkowanie
|
Myślę, że napewno wstawi implant lub inny "zastępczy" ząbek.
A co do mniejszych kosztów aparatu to nie mam pojęcia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:26.