Tajlandia - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-09-19, 21:58   #961
turkusowa87
Raczkowanie

Dot.: Tajlandia

szugarbejb a to nie ten bungalow http://www.booking.com/hotel/th/chao...ability_target
turkusowa87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-19, 23:40   #962
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szugarbejb Pokaż wiadomość
Byłam w Phuket Town i na Patong Beach. Obydwu miejsc nie poleciałbym nikomu w porównaniu z tym, co widziałam w innych miejscach w Tajlandii. Syf, kiła i mogiła.
tak właśnie myślałam... dlatego ja poczytałam sobie o Phukecie i zdecydowałam się na zupełnie drugą stronę wyspy i nie żałuję ....
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-20, 06:50   #963
lenia29
Raczkowanie

a w BKK szukasz hotelu budżetowego czy takiego co najmniej 3*+??
lenia29 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-20, 08:36   #964
szugarbejb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez turkusowa87 Pokaż wiadomość
szugarbejb a to nie ten bungalow
Nie. Ten jest w Ao Nang, a ja polecam jednak Ao lo dalam. No i płaciłam połowę tej kwoty.
Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
tak właśnie myślałam... dlatego ja poczytałam sobie o Phukecie i zdecydowałam się na zupełnie drugą stronę wyspy i nie żałuję ....
Przejechaliśmy większą część wyspy na skuterze i o reszcie mam takie samo zdanie; w porównaniu z innymi wyspami Tajlandii ta jest totalną pomyłką.

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach.
szugarbejb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-20, 09:54   #965
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dotaa Pokaż wiadomość
Bilety na listopad kupione, teraz czas na plany.
Polecacie jakiś fajny hotel w Bangkoku?
Może ktoś leci w podobnym terminie wylot 11 listopada ?
Ale super! Zazdroszczę że już masz bilety
Bardzo popularny jest hotel Rambuttri Village: http://www.booking.com/hotel/th/ramb...07a3753;dcid=1
Cena nie jest wygórowana i lokalizacja bardzo dobra (blisko mekki backpackerów Khao San, ale wystarczająco daleko żeby nie słyszeć odgłosów nocy ).
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-20, 11:33   #966
dotaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lenia29 Pokaż wiadomość
a w BKK szukasz hotelu budżetowego czy takiego co najmniej 3*+??
Jeśli to pytanie do mnie to szukam takiego co jest z łazienką prywatną nie wspólną, to jedyny warunek
Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Ale super! Zazdroszczę że już masz bilety
Bardzo popularny jest hotel Rambuttri Village: http://www.booking.com/hotel/th/ramb...07a3753;dcid=1
Cena nie jest wygórowana i lokalizacja bardzo dobra (blisko mekki backpackerów Khao San, ale wystarczająco daleko żeby nie słyszeć odgłosów nocy ).
Przeczytałam wczoraj cały ten wątek i ten hotel przewijał się kilka razy, ceny są fajne więc chyba będziemy rezerwować.
W Bangkoku będziemy około 1 w nocy, wiecie jak jest z zameldowaniem w hotelu? Trzeba wcześniej uprzedzić o tak późnej porze przybycia ? I czy jest jakaś zniżka za tą pierwszą noc a właściwie kilka godzin? Oczywiście chodzi mi o hotel Rambuttri
I jeszcze poszukuje czegoś sprawdzonego w Kambodży w Siem Reap?
I czy lepiej do Kambodży lepiej dolecieć, czy dojechać ? I jak zorganizować taki dojazd

"Z książkami jest tak samo jak z ludźmi: tylko niewielka część odgrywa dużą rolę, reszta gubi się w wielości"

dotaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-20, 11:56   #967
ktsw
Zakorzenienie

Dotaa przyjezdzam tak jak ty (tylko pare tyg wczesniej), pokoj zarezerwowany i zaplacony, mam nadzieje ze bedzie na mnie czekał, pod reszte pytan sie połączam
ktsw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-20, 12:36   #968
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli to pytanie do mnie to szukam takiego co jest z łazienką prywatną nie wspólną, to jedyny warunek

Przeczytałam wczoraj cały ten wątek i ten hotel przewijał się kilka razy, ceny są fajne więc chyba będziemy rezerwować.
W Bangkoku będziemy około 1 w nocy, wiecie jak jest z zameldowaniem w hotelu? Trzeba wcześniej uprzedzić o tak późnej porze przybycia ? I czy jest jakaś zniżka za tą pierwszą noc a właściwie kilka godzin? Oczywiście chodzi mi o hotel Rambuttri
I czy lepiej do Kambodży lepiej dolecieć, czy dojechać ? I jak zorganizować taki dojazd
W hotelu raczej zniżki nie dostaniesz... Oni mają stałe stawki, bez znaczenia czy śpisz jedną noc czy 10. Możesz im napisać maila, że będziecie późno. Ja dostałam wiadomość z dwóch hoteli w których będziemy spać z pytaniem o to czym przybywamy na miejsce, o transport, co planujemy itp, itd. Ale z tego co słyszałam w Rambuttri jest straszny młyn i ogromna ilość turystów się tam przewija.
Co do Siem Reap to my będziemy spać tutaj
http://www.booking.com/hotel/kh/moth...be40c41;dcid=2
Jeśli chodzi o dojazd to w tym roku uruchomili bezpośredni autobus z Bangkoku do Siem Reap, odjeżdża koło 5-6 rano z dworca Mochit chyba. Ale ten punkt muszę jeszcze dopracować. I to jest najtańsza opcja. Z informacji uzyskanych do tej pory wynika, że bilet kosztuje ok. 70zł. Samolot będzie Cię kosztował koło 900zł w obie strony dla 2 osób. Chociaż teraz jest promocja w Air Asia. Jest jeszcze trzecia opcja - pociąg z Bangkoku, wysiadasz przed granicą, bierzesz tuk-tuka do granicy, przekraczasz granicę i łapiesz taksówkę do Siem Reap. Kosztowo wychodzi to samo co autobus, a ile więcej zachodu. Z tym, że podróż pociągiem jest podobno mniej męcząca niż autobusem.
My wybieramy autobus, ale jeszcze muszę zasięgnąć dokaładnych informacji co do tego. Tak jak pisałam - sprawa świeża, bo od tego roku, więc nie ma za dużo info w sieci, ale mam nadzieję, że do stycznia się wszystkiego dowiem.

Edytowane przez melleczka
Czas edycji: 2013-09-20 o 12:38
melleczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-20, 13:35   #969
ktsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melleczka Pokaż wiadomość
My wybieramy autobus, ale jeszcze muszę zasięgnąć dokaładnych informacji co do tego. Tak jak pisałam - sprawa świeża, bo od tego roku, więc nie ma za dużo info w sieci, ale mam nadzieję, że do stycznia się wszystkiego dowiem.
ja tez planuje tym autobusem, wszystko ci napisze jak wroce
Stary 2013-09-20, 14:09   #970
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktsw Pokaż wiadomość
ja tez planuje tym autobusem, wszystko ci napisze jak wroce
Na to liczę

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Zakupiłam i już dotarła:
http://allegro.pl/jacek-palkiewicz-a...552414003.html
Różne opinie czytałam o niej, ale za taką cenę można się skusić Będę czytać zimą
Stary 2013-09-20, 14:35   #971
carmelova
Zakorzenienie

dotaa drugą popularną opcją w BKK jest Century Park Hotel
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-21, 07:22   #972
dotaa
Rozeznanie

Cytat:
Dotaa przyjezdzam tak jak ty (tylko pare tyg wczesniej), pokoj zarezerwowany i zaplacony, mam nadzieje ze bedzie na mnie czekał, pod reszte pytan sie połączam
Super relacja potem jakaś będzie ?
Cytat:
W hotelu raczej zniżki nie dostaniesz... Oni mają stałe stawki, bez znaczenia czy śpisz jedną noc czy 10. Możesz im napisać maila, że będziecie późno. Ja dostałam wiadomość z dwóch hoteli w których będziemy spać z pytaniem o to czym przybywamy na miejsce, o transport, co planujemy itp, itd. Ale z tego co słyszałam w Rambuttri jest straszny młyn i ogromna ilość turystów się tam przewija.
Co do Siem Reap to my będziemy spać tutaj
http://www.booking.com/hotel/kh/moth...be40c41;dcid=2
Jeśli chodzi o dojazd to w tym roku uruchomili bezpośredni autobus z Bangkoku do Siem Reap, odjeżdża koło 5-6 rano z dworca Mochit chyba. Ale ten punkt muszę jeszcze dopracować. I to jest najtańsza opcja. Z informacji uzyskanych do tej pory wynika, że bilet kosztuje ok. 70zł. Samolot będzie Cię kosztował koło 900zł w obie strony dla 2 osób. Chociaż teraz jest promocja w Air Asia. Jest jeszcze trzecia opcja - pociąg z Bangkoku, wysiadasz przed granicą, bierzesz tuk-tuka do granicy, przekraczasz granicę i łapiesz taksówkę do Siem Reap. Kosztowo wychodzi to samo co autobus, a ile więcej zachodu. Z tym, że podróż pociągiem jest podobno mniej męcząca niż autobusem.
Dzięki za odpowiedź i inną koncepcję. Z tego co sprawdzałam air asia ceny ma wyższe niż się tego spodziewaliśmy, więc opcja z autobusem jest bardziej realna dla nas. Czekam na szczegóły. A ile jedzie się takim autobusem ?
Hotel w Siem Reap oglądałam też ten
Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
dotaa drugą popularną opcją w BKK jest Century Park Hotel
Dziękuję Carmelova zaraz bedę patrzeć
Właśnie chciałam obczaić ceny w tym hotelu ale na booking.com jest napisane, że nie ma dostępnych pokoi, więc chyba jest popularny

"Z książkami jest tak samo jak z ludźmi: tylko niewielka część odgrywa dużą rolę, reszta gubi się w wielości"

Edytowane przez dotaa
Czas edycji: 2013-09-21 o 07:39
Stary 2013-09-21, 16:33   #973
ktsw
Zakorzenienie

relacja bedzie jak chcecie zeby wam cos sprawdzic to piszcie.
ja na razie jestem juz zmeczona tematem, tak sie podjarałam tym wyjazdem ze od tygodnia nic innego nie robie tylko siedze i planuje, planuje, planuje. Powoli mam lekki zawrót głowy, bo co nie wejde na neta to i tak ląduje na booking.com
Stary 2013-09-21, 21:25   #974
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szugarbejb Pokaż wiadomość
Przejechaliśmy większą część wyspy na skuterze i o reszcie mam takie samo zdanie; w porównaniu z innymi wyspami Tajlandii ta jest totalną pomyłką.
OK... ja mimo wszystko mam inne zdanie na temat tej wyspy i zaznaczę od razu, że mam porównanie bo nie siedziałam tylko na Phuket, ale co kto lubi
Stary 2013-09-22, 22:00   #975
turkusowa87
Raczkowanie

Cytat:

jeśli chodzi o przyjazd po północy to są dwie opcje:
1. rezerwujesz pokój od dnia wcześniej (czyli przed północą, tracisz kilka godzin i baht, ale masz wygodę) przyjeżdżasz, meldujesz się i idziesz spać
2. rezerwujesz od dnia przylotu tj. po północy, ale wtedy czekasz aż będzie się można zameldować, najczęściej 12-14

zniżek nie ma, chyba ze uda ci sie zalapac na jakies znizki na booking.com, agoda lub cos w tym stylu.

ja przerabiam dwie opcje, ale nie muszę czekać od pierwszej w nocy, tylko od 8 rano, więc te 4 godzinki spędzę w jakiejś knajpce

przy okazji będę w BKK 12-15.11
Stary 2013-09-23, 20:10   #976
dotaa
Rozeznanie

Odp: Dot.: Tajlandia

Cytat:
jeśli chodzi o przyjazd po północy to są dwie opcje:
1. rezerwujesz pokój od dnia wcześniej (czyli przed północą, tracisz kilka godzin i baht, ale masz wygodę) przyjeżdżasz, meldujesz się i idziesz spać
2. rezerwujesz od dnia przylotu tj. po północy, ale wtedy czekasz aż będzie się można zameldować, najczęściej 12-14

zniżek nie ma, chyba ze uda ci sie zalapac na jakies znizki na booking.com, agoda lub cos w tym stylu.

ja przerabiam dwie opcje, ale nie muszę czekać od pierwszej w nocy, tylko od 8 rano, więc te 4 godzinki spędzę w jakiejś knajpce

przy okazji będę w BKK 12-15.11
W naszym wypadku wchodzi w rachubę ta pierwsza opcja. Trzeba trochę zregenerować siły po jakby nie było długiej podróży z 15h przerwą w Doha. Pieniądze nie są jakies wielkie.
Masz już jakieś noclegi w BKK? I jaki plan?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Stary 2013-09-23, 22:42   #977
turkusowa87
Raczkowanie

mamy już hotel w BKK -Rambuttri Village. Widzę, że mamy podobne połączenie z tragicznym stopoverem w doha, ale ponoć nie będzie tak źle. Trochę o lotnisku w doha http://365days2play.com/2012/05/18/q...-doha-airport/
Stary 2013-09-24, 07:55   #978
dotaa
Rozeznanie

Cytat:
mamy już hotel w BKK -Rambuttri Village. Widzę, że mamy podobne połączenie z tragicznym stopoverem w doha, ale ponoć nie będzie tak źle. Trochę o lotnisku w doha http://365days2play.com/2012/05/18/q...-doha-airport/
A planujesz w Doha jakieś zwiedzanie? Dobrze, że z powrotem trochę krócej będzie
O lotnisku też tutaj można poczytać http://www.fly4free.pl/forum/lotnisk...katar,83,24710
W Rambuttri mamy zarezerwowane 3 noclegi od 13.11.

Stary 2013-09-24, 08:50   #979
ktsw
Zakorzenienie

ja tez mam tą koszmarną przesiadke w Doha, zeby wyjsc z lotnika musisz wykupic wize, koszt chyba cos koło 100 zł i ja sie chyba nie skusze. Ostatnio w Bombaju na lotnisku spędzilam kilkanaście godzin i nie bylo zle, wiec tu tez chyba dam rade tak szy siak po Doha to tez wzielam od razu hotel, nie te lata juz niestety, musze zregenerowac szybko siły

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-24, 11:11   #980
Mafinka1
Przyczajenie

Dziewczyny nie nazywajcie tego koszmarną przesiadką. Sama w marcu miałam 20 godzinną przerwę w Doha, ale sami wybraliśmy taką najdłuższą opcję żeby móc zwiedzić to miasto. Jest cudowne. Z lotniska wyszliśmy ok 18 godziny i taxi podjechaliśmy na nadbrzeże Kornisze. Tam spacerowaliśmy brzegiem. Potem przepłyneliśmy łódką na drugą stronę i stamtąd pieszo przez centrum dotarliśmy ok 4 na lotnisko. Widoki cudne, architektura, iluminacja nie do opisania. Warto. Jest cieplutko, bezpiecznie.Tam życie zaczyna się ok 20. Nawet małe dzieci się spotyka o 3 nad ranem. Polecam bo warto dodatkowo zwiedzić to miasto. Ceny na lotnisku nie są tragiczne. Można za ok. 2$ napić się kawy (tylko trzeba poszukać gdzie najtaniej bo jest i za 5$) i można też coś zjeść w rozsądnej cenie. Wiza ok 90zł płatna kartą ale warto!!!
Mafinka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-24, 12:25   #981
turkusowa87
Raczkowanie

Co do zwiedzania Doha to są podzielone opinie, jedni mówią, że warto, drudzy z kolei, że nie koniecznie (że w nocy nic się nie dzieje, tylko chodzisz po mieście). Ja przylatuje akurat około północy i nie wiem czy mój luby będzie chętny do nocnego zwiedzania, niestety noc lubi przesypiać.
dotta - ten wątek to ja już kilka razy przeczytałam to widzę spotkamy się w hotelu tak czy siak
co do planów to jeszcze do końca nie są sprecyzowane, na pewno stare miasto, coś w dzielnicy chińskiej oraz przeciwległy brzeg (teraz nazwy nie pamiętam). Marzy mi się targ na wodzie, ale to 100 km od bangkoku, a ja w sumie mam tylko 2 dni, bo 15 już wylatujemy i nie wiem czy warto marnować pół dnia na dojazd i powrót.
Stary 2013-09-24, 20:09   #982
painka
Zadomowienie

My z lotniska w Doha wyszliśmy i nie żałuję, poszliśmy do centrum na piechotkę spacerkiem wzdłuż wody, zajęło nam to ok 3 godziny, a na lotnisko wróciliśmy taksówką (mega tanią, już nie pamiętam dokładnie ale coś ok 10-15zł), widoki wieżowców robią mega wrażenie. Wróciliśmy na lotnisko ok 1 w nocy i szczerze powiem, że tak pospaliśmy że przespaliśmy śniadanie i nie było czegoś takiego jak "musimy zregenerować siły po nocowaniu na lotnisku"...
Stary 2013-09-24, 20:41   #983
dotaa
Rozeznanie

Odp: Dot.: Tajlandia

Cytat:
ja tez mam tą koszmarną przesiadke w Doha, zeby wyjsc z lotnika musisz wykupic wize, koszt chyba cos koło 100 zł i ja sie chyba nie skusze. Ostatnio w Bombaju na lotnisku spędzilam kilkanaście godzin i nie bylo zle, wiec tu tez chyba dam rade tak szy siak po Doha to tez wzielam od razu hotel, nie te lata juz niestety, musze zregenerowac szybko siły
Wiem, że koszt wizy to ok.100 zł. Ja z kolei w Dubaju miałam niecałe 7h przerwy i niesamowicie mi sie to dłużyło. Teraz planujemy właśnie wyjść i zobaczyć dla nas coś nowego.

Cytat:
Napisane przez Mafinka1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie nazywajcie tego koszmarną przesiadką. Sama w marcu miałam 20 godzinną przerwę w Doha, ale sami wybraliśmy taką najdłuższą opcję żeby móc zwiedzić to miasto. Jest cudowne. Z lotniska wyszliśmy ok 18 godziny i taxi podjechaliśmy na nadbrzeże Kornisze. Tam spacerowaliśmy brzegiem. Potem przepłyneliśmy łódką na drugą stronę i stamtąd pieszo przez centrum dotarliśmy ok 4 na lotnisko. Widoki cudne, architektura, iluminacja nie do opisania. Warto. Jest cieplutko, bezpiecznie.Tam życie zaczyna się ok 20. Nawet małe dzieci się spotyka o 3 nad ranem. Polecam bo warto dodatkowo zwiedzić to miasto. Ceny na lotnisku nie są tragiczne. Można za ok. 2$ napić się kawy (tylko trzeba poszukać gdzie najtaniej bo jest i za 5$) i można też coś zjeść w rozsądnej cenie. Wiza ok 90zł płatna kartą ale warto!!!

takie opisy mnie zachęcają do zobaczenia Doha

Cytat:
dotta - ten wątek to ja już kilka razy przeczytałam to widzę spotkamy się w hotelu tak czy siak
co do planów to jeszcze do końca nie są sprecyzowane, na pewno stare miasto, coś w dzielnicy chińskiej oraz przeciwległy brzeg (teraz nazwy nie pamiętam). Marzy mi się targ na wodzie, ale to 100 km od bangkoku, a ja w sumie mam tylko 2 dni, bo 15 już wylatujemy i nie wiem czy warto marnować pół dnia na dojazd i powrót.
My swoje plany musieliśmy lekko zmodyfikować właśnie dlatego, aby nie tracić zbyt dużo czasu na dojazdy. Pozostaje jedynie Kambodża bo samolot zbyt drogi.

Cytat:
Napisane przez painka Pokaż wiadomość
My z lotniska w Doha wyszliśmy i nie żałuję, poszliśmy do centrum na piechotkę spacerkiem wzdłuż wody, zajęło nam to ok 3 godziny, a na lotnisko wróciliśmy taksówką (mega tanią, już nie pamiętam dokładnie ale coś ok 10-15zł), widoki wieżowców robią mega wrażenie. Wróciliśmy na lotnisko ok 1 w nocy i szczerze powiem, że tak pospaliśmy że przespaliśmy śniadanie i nie było czegoś takiego jak "musimy zregenerować siły po nocowaniu na lotnisku"...
To też mnie pozytywnie nastawia

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Stary 2013-09-24, 22:06   #984
Malgos_12
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Tajlandia

Cytat:
Co do zwiedzania Doha to są podzielone opinie, jedni mówią, że warto, drudzy z kolei, że nie koniecznie (że w nocy nic się nie dzieje, tylko chodzisz po mieście). Ja przylatuje akurat około północy i nie wiem czy mój luby będzie chętny do nocnego zwiedzania, niestety noc lubi przesypiać.
ja zdecydowanie poświęciłabym 1 dzień w BKK i pojechała na wycieczkę pooglądać targ na wodzie, most na rzece Kwai i świątynię tygrysów - jak dla nas 1 dzień w BKK i masz dość
Choć polecam zobaczyć wielkie oceanarium w Siam Paragon (centrum Handlowym), wiadomo Grand Palace, popłynąć można rzeką - po jakimś czasie masz dość tych wszystkich świątyni, więc lepiej po dotykać sobie tygryski

Cytat:
Wiem, że koszt wizy to ok.100 zł. Ja z kolei w Dubaju miałam niecałe 7h przerwy i niesamowicie mi sie to dłużyło. Teraz planujemy właśnie wyjść i zobaczyć dla nas coś nowego.
my też przesiadaliśmy się i czekaliśmy w Dubaju, tylko tutaj różnica taka, że wiza kosztuje 100 euro... więc dorwaliśmy sobie leżanki i spaliśmy
Stary 2013-09-24, 22:34   #985
turkusowa87
Raczkowanie

Cytat:
ja zdecydowanie poświęciłabym 1 dzień w BKK i pojechała na wycieczkę pooglądać targ na wodzie, most na rzece Kwai i świątynię tygrysów - jak dla nas 1 dzień w BKK i masz dość
Choć polecam zobaczyć wielkie oceanarium w Siam Paragon (centrum Handlowym), wiadomo Grand Palace, popłynąć można rzeką - po jakimś czasie masz dość tych wszystkich świątyni, więc lepiej po dotykać sobie tygryski
pomysle nad tym jednym dniem poza BKK, a tygryski planuje podotykać w Chiang Mai

a czy komuś, kto miał stopover w Doha udało się załapać na wcześniejszy lot??

z tego co czytam wnioskuje, że przylatywałyście dużo wczesniej niż ja do Doha, ja będę dopiero ok. północy

Edytowane przez turkusowa87
Czas edycji: 2013-09-24 o 22:37
Stary 2013-09-25, 07:41   #986
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:

my też przesiadaliśmy się i czekaliśmy w Dubaju, tylko tutaj różnica taka, że wiza kosztuje 100 euro... więc dorwaliśmy sobie leżanki i spaliśmy
Czytałam wiele negatywnych opinii na temat Tiger Temple i dlatego zrezygnowaliśmy z tej atrakcji.
Początkowo chciałam zrobić w jeden dzień wycieczkę z BKK - most na rzece Kwai, Tiger Temple i Erawan. ALE - most mnie nie specjalnie interesuje, targ też nie, pewnie jest atrakcja, ale podobno jest już na maksa komercyjnie. Co do Tiger Temple to tak jak mówię - słyszałam bardzo złe opinie, że nie warto i ciągną kasę dosłownie za wszystko, a Erawan w porze suchej niestety też nie wygląda tak jak na zdjęciach w internecie, tylko raczej jest to błotniste bajorko Więc zrezygnowaliśmy i zamiast tego jedziemy zwiedzać Ancient City
Stary 2013-09-25, 09:06   #987
painka
Zadomowienie

Cytat:
pomysle nad tym jednym dniem poza BKK, a tygryski planuje podotykać w Chiang Mai

z tego co czytam wnioskuje, że przylatywałyście dużo wczesniej niż ja do Doha, ja będę dopiero ok. północy
Ja próbowałam, ale oni zawsze odpowiadają że kupiłaś bilet promocyjny i nie mogą Cię wpuścić na wcześniejszy lot.
Stary 2013-09-25, 09:46   #988
Mafinka1
Przyczajenie

Cytat:

Nam podczas 20 godzinnej przerwy proponowali wcześniejsze loty. Z tego co pamiętam to chyba za jakąś opłatą, ale my akurat nie bylismy zainteresowani gdyż chcieliśmy zwiedzić miasto.
Propozycja wynikła z tego, że jeśli jest tak długi stopover to należy się nocleg w hotelu na koszt lini i my właśnie próbowaliśmy to uzyskać i wtedy właśnie zaproponowali nam wcześniejsze loty. Warunkiem jest brak wcześniejszych lotów i nocleg należy się gratis. Niestety były aż 3 loty wcześniejsze.
Mafinka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-25, 09:55   #989
calineczka4
Przyczajenie

To było w dzień, czy w nocy? Bo raczej w nocy nie ma aż tak dużo lotów?
calineczka4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-25, 12:42   #990
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
Czytałam wiele negatywnych opinii na temat Tiger Temple i dlatego zrezygnowaliśmy z tej atrakcji.
Początkowo chciałam zrobić w jeden dzień wycieczkę z BKK - most na rzece Kwai, Tiger Temple i Erawan. ALE - most mnie nie specjalnie interesuje, targ też nie, pewnie jest atrakcja, ale podobno jest już na maksa komercyjnie. Co do Tiger Temple to tak jak mówię - słyszałam bardzo złe opinie, że nie warto i ciągną kasę dosłownie za wszystko, a Erawan w porze suchej niestety też nie wygląda tak jak na zdjęciach w internecie, tylko raczej jest to błotniste bajorko Więc zrezygnowaliśmy i zamiast tego jedziemy zwiedzać Ancient City
tzn za co ciągną kasę, bo zdjęcia z tygrysami można zrobić sobie zupełnie za darmo i my za nic więcej nie dopłacaliśmy...tylko wstęp i tyle. Jest też tam wiele innych zwierzaków biegających sobie wolno, ale my takie atrakcje lubimy Ja most zawsze chciałam zobaczyć, bo za małolata oglądałam ten film z tatą "most na rzece Kawi" i jakoś sentyment pozostał.Targ był spoko, nawet podobał się mojemu tż-towi - ale rozumiem, że każdy lubi co innego i co innego może się podobać... ja zdecydowanie wolałam taki dzień niż kolejny w zatłoczonym wielkim BKK
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości