![]() |
#961 |
Raczkowanie
|
Dot.: Tajlandia
szugarbejb a to nie ten bungalow http://www.booking.com/hotel/th/chao...ability_target
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#962 |
Zakorzenienie
|
tak właśnie myślałam... dlatego ja poczytałam sobie o Phukecie i zdecydowałam się na zupełnie drugą stronę wyspy i nie żałuję ....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#963 |
Raczkowanie
|
a w BKK szukasz hotelu budżetowego czy takiego co najmniej 3*+??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#964 |
Zakorzenienie
|
Nie. Ten jest w Ao Nang, a ja polecam jednak Ao lo dalam. No i płaciłam połowę tej kwoty.
Przejechaliśmy większą część wyspy na skuterze i o reszcie mam takie samo zdanie; w porównaniu z innymi wyspami Tajlandii ta jest totalną pomyłką. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#965 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bardzo popularny jest hotel Rambuttri Village: http://www.booking.com/hotel/th/ramb...07a3753;dcid=1 Cena nie jest wygórowana i lokalizacja bardzo dobra (blisko mekki backpackerów Khao San, ale wystarczająco daleko żeby nie słyszeć odgłosów nocy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#966 | |
Rozeznanie
|
Jeśli to pytanie do mnie to szukam takiego co jest z łazienką prywatną nie wspólną, to jedyny warunek
![]() Cytat:
W Bangkoku będziemy około 1 w nocy, wiecie jak jest z zameldowaniem w hotelu? Trzeba wcześniej uprzedzić o tak późnej porze przybycia ? I czy jest jakaś zniżka za tą pierwszą noc a właściwie kilka godzin? Oczywiście chodzi mi o hotel Rambuttri ![]() I jeszcze poszukuje czegoś sprawdzonego w Kambodży w Siem Reap? I czy lepiej do Kambodży lepiej dolecieć, czy dojechać ? I jak zorganizować taki dojazd ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#967 |
Zakorzenienie
|
Dotaa przyjezdzam tak jak ty (tylko pare tyg wczesniej), pokoj zarezerwowany i zaplacony, mam nadzieje ze bedzie na mnie czekał, pod reszte pytan sie połączam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#968 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do Siem Reap to my będziemy spać tutaj ![]() http://www.booking.com/hotel/kh/moth...be40c41;dcid=2 Jeśli chodzi o dojazd to w tym roku uruchomili bezpośredni autobus z Bangkoku do Siem Reap, odjeżdża koło 5-6 rano z dworca Mochit chyba. Ale ten punkt muszę jeszcze dopracować. I to jest najtańsza opcja. Z informacji uzyskanych do tej pory wynika, że bilet kosztuje ok. 70zł. Samolot będzie Cię kosztował koło 900zł w obie strony dla 2 osób. Chociaż teraz jest promocja w Air Asia. Jest jeszcze trzecia opcja - pociąg z Bangkoku, wysiadasz przed granicą, bierzesz tuk-tuka do granicy, przekraczasz granicę i łapiesz taksówkę do Siem Reap. Kosztowo wychodzi to samo co autobus, a ile więcej zachodu. Z tym, że podróż pociągiem jest podobno mniej męcząca niż autobusem. My wybieramy autobus, ale jeszcze muszę zasięgnąć dokaładnych informacji co do tego. Tak jak pisałam - sprawa świeża, bo od tego roku, więc nie ma za dużo info w sieci, ale mam nadzieję, że do stycznia się wszystkiego dowiem.
"Z miłością lepiej nie żartować, bo tylko ona uzasadnia świat..." Edytowane przez melleczka Czas edycji: 2013-09-20 o 12:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#969 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#970 |
Zakorzenienie
|
Na to liczę
![]() ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Zakupiłam i już dotarła: http://allegro.pl/jacek-palkiewicz-a...552414003.html Różne opinie czytałam o niej, ale za taką cenę można się skusić ![]() ![]()
![]() |
#971 |
Zakorzenienie
|
dotaa drugą popularną opcją w BKK jest Century Park Hotel
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#972 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Hotel w Siem Reap oglądałam też ten ![]() Dziękuję Carmelova ![]() ![]() Właśnie chciałam obczaić ceny w tym hotelu ale na booking.com jest napisane, że nie ma dostępnych pokoi, więc chyba jest popularny ![]()
"Z książkami jest tak samo jak z ludźmi: tylko niewielka część odgrywa dużą rolę, reszta gubi się w wielości" Edytowane przez dotaa Czas edycji: 2013-09-21 o 07:39 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#973 |
Zakorzenienie
|
relacja bedzie
![]() ja na razie jestem juz zmeczona tematem, tak sie podjarałam tym wyjazdem ze od tygodnia nic innego nie robie tylko siedze i planuje, planuje, planuje. Powoli mam lekki zawrót głowy, bo co nie wejde na neta to i tak ląduje na booking.com ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#974 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#975 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
1. rezerwujesz pokój od dnia wcześniej (czyli przed północą, tracisz kilka godzin i baht, ale masz wygodę) przyjeżdżasz, meldujesz się i idziesz spać 2. rezerwujesz od dnia przylotu tj. po północy, ale wtedy czekasz aż będzie się można zameldować, najczęściej 12-14 zniżek nie ma, chyba ze uda ci sie zalapac na jakies znizki na booking.com, agoda lub cos w tym stylu. ja przerabiam dwie opcje, ale nie muszę czekać od pierwszej w nocy, tylko od 8 rano, więc te 4 godzinki spędzę w jakiejś knajpce ![]() przy okazji będę w BKK 12-15.11 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#976 | |
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Tajlandia
Cytat:
Masz już jakieś noclegi w BKK? I jaki plan? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#977 |
Raczkowanie
|
mamy już hotel w BKK -Rambuttri Village. Widzę, że mamy podobne połączenie z tragicznym stopoverem w doha, ale ponoć nie będzie tak źle. Trochę o lotnisku w doha http://365days2play.com/2012/05/18/q...-doha-airport/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#978 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() O lotnisku też tutaj można poczytać http://www.fly4free.pl/forum/lotnisk...katar,83,24710 W Rambuttri mamy zarezerwowane 3 noclegi od 13.11. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#979 |
Zakorzenienie
|
ja tez mam tą koszmarną przesiadke w Doha, zeby wyjsc z lotnika musisz wykupic wize, koszt chyba cos koło 100 zł i ja sie chyba nie skusze. Ostatnio w Bombaju na lotnisku spędzilam kilkanaście godzin i nie bylo zle, wiec tu tez chyba dam rade
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#980 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny nie nazywajcie tego koszmarną przesiadką. Sama w marcu miałam 20 godzinną przerwę w Doha, ale sami wybraliśmy taką najdłuższą opcję żeby móc zwiedzić to miasto. Jest cudowne. Z lotniska wyszliśmy ok 18 godziny i taxi podjechaliśmy na nadbrzeże Kornisze. Tam spacerowaliśmy brzegiem. Potem przepłyneliśmy łódką na drugą stronę i stamtąd pieszo przez centrum dotarliśmy ok 4 na lotnisko. Widoki cudne, architektura, iluminacja nie do opisania. Warto. Jest cieplutko, bezpiecznie.Tam życie zaczyna się ok 20. Nawet małe dzieci się spotyka o 3 nad ranem. Polecam bo warto dodatkowo zwiedzić to miasto. Ceny na lotnisku nie są tragiczne. Można za ok. 2$ napić się kawy (tylko trzeba poszukać gdzie najtaniej bo jest i za 5$) i można też coś zjeść w rozsądnej cenie. Wiza ok 90zł płatna kartą ale warto!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#981 |
Raczkowanie
|
Co do zwiedzania Doha to są podzielone opinie, jedni mówią, że warto, drudzy z kolei, że nie koniecznie (że w nocy nic się nie dzieje, tylko chodzisz po mieście). Ja przylatuje akurat około północy i nie wiem czy mój luby będzie chętny do nocnego zwiedzania, niestety noc lubi przesypiać.
dotta - ten wątek to ja już kilka razy przeczytałam ![]() ![]() co do planów to jeszcze do końca nie są sprecyzowane, na pewno stare miasto, coś w dzielnicy chińskiej oraz przeciwległy brzeg (teraz nazwy nie pamiętam). Marzy mi się targ na wodzie, ale to 100 km od bangkoku, a ja w sumie mam tylko 2 dni, bo 15 już wylatujemy i nie wiem czy warto marnować pół dnia na dojazd i powrót. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#982 |
Zadomowienie
|
My z lotniska w Doha wyszliśmy i nie żałuję, poszliśmy do centrum na piechotkę spacerkiem wzdłuż wody, zajęło nam to ok 3 godziny, a na lotnisko wróciliśmy taksówką (mega tanią, już nie pamiętam dokładnie ale coś ok 10-15zł), widoki wieżowców robią mega wrażenie. Wróciliśmy na lotnisko ok 1 w nocy i szczerze powiem, że tak pospaliśmy że przespaliśmy śniadanie i nie było czegoś takiego jak "musimy zregenerować siły po nocowaniu na lotnisku"...
![]() |
#983 | ||||
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Tajlandia
Cytat:
Cytat:
takie opisy mnie zachęcają do zobaczenia Doha ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#984 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Tajlandia
Cytat:
![]() Choć polecam zobaczyć wielkie oceanarium w Siam Paragon (centrum Handlowym), wiadomo Grand Palace, popłynąć można rzeką - po jakimś czasie masz dość tych wszystkich świątyni, więc lepiej po dotykać sobie tygryski ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#985 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a czy komuś, kto miał stopover w Doha udało się załapać na wcześniejszy lot?? z tego co czytam wnioskuje, że przylatywałyście dużo wczesniej niż ja do Doha, ja będę dopiero ok. północy ![]() Edytowane przez turkusowa87 Czas edycji: 2013-09-24 o 22:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#986 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Początkowo chciałam zrobić w jeden dzień wycieczkę z BKK - most na rzece Kwai, Tiger Temple i Erawan. ALE - most mnie nie specjalnie interesuje, targ też nie, pewnie jest atrakcja, ale podobno jest już na maksa komercyjnie. Co do Tiger Temple to tak jak mówię - słyszałam bardzo złe opinie, że nie warto i ciągną kasę dosłownie za wszystko, a Erawan w porze suchej niestety też nie wygląda tak jak na zdjęciach w internecie, tylko raczej jest to błotniste bajorko ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#987 |
Zadomowienie
|
Ja próbowałam, ale oni zawsze odpowiadają że kupiłaś bilet promocyjny i nie mogą Cię wpuścić na wcześniejszy lot.
![]() |
#988 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Propozycja wynikła z tego, że jeśli jest tak długi stopover to należy się nocleg w hotelu na koszt lini i my właśnie próbowaliśmy to uzyskać i wtedy właśnie zaproponowali nam wcześniejsze loty. Warunkiem jest brak wcześniejszych lotów i nocleg należy się gratis. Niestety były aż 3 loty wcześniejsze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#989 |
Przyczajenie
|
To było w dzień, czy w nocy? Bo raczej w nocy nie ma aż tak dużo lotów?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#990 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:24.