|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Cienkie włosy - aby były grubsze i gęściejsze
Cytat:
Cieniowanie na cienkich włosach to raczej nie jest dobry pomysł, z czego te warstwy? Jak mi raz fryzjer wycieniował to płakałam tydzień, a potem ścięłam te kilka włosów które były najdłuższe i tak smętnie wisiały, od razu lepiej.. Więcej niż dwie warstwy na moich włosach się nie sprawdzą, wiem z doświadczenia :/ bejb dzięki za cynk, nie omieszkam wypróbować i tego szamponu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#962 |
Raczkowanie
|
Dot.: cienkie włosy...
mam niestety ten sam problem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#963 |
Raczkowanie
|
Dot.: cienkowłose!- laczmy sie
Niestety też jestem posiadaczką cienkich kłaczków. Plączą się niemiłosiernie, czasem wydaje mi sie, że śmiesznie to musi wyglądać, że wystarczy tylko lekki podmuch wiatru a one już prawie wszystkie w górze i każdy w inną stronę
![]() Teraz widzę, że włosy troche mi się poprawiły bo dwa lata temu przez rok straciłam ich prawie połowe, tak wypadały ![]() ![]() Obecnie jestem na etapie szukania czegoś co hmmm sprawiłoby, że włosy będą takie bardziej "terściwe"w dotyku, sztywniejsze, bardziej druciaste ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#964 |
Raczkowanie
|
dziewczyny ile wam wlosow wypada dziennie???
bo ja wyczytalam ze norma to do 100 wlosow na dzien ![]() mi wypada ok 10-20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#965 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja zawsze miałam treściwsze włosy jak były troszkę przesuszone ![]()
Zapuszczamy włosy!! ![]() So allein will ich nicht sein...Wo bistu du? Das Feuer liebt mich..HILF MIR! ein kleiner Mensch stirbt nur zum schein wolte ganz allein sein.. Ich will ein Herzschlag kontrollieren Ich muss Zerstören!Neein! Nocny marek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#966 |
Zadomowienie
|
Ja też mam cienkie włosy !
![]() więc się wpisuję ![]() też za bardzo nie chcą się układać, ale nie narzekam żeby ich bylo mało - fryzjerka zawsze mi mówi że mam sporo włosów tylko że są strasznie cienkie ![]()
![]() |
#967 |
Przyczajenie
|
kolejna cienkowłosa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#968 |
Zakorzenienie
|
witam towarzyszki niedoli...moje wlosy - bardzo dlugie, bardzo cienkie, bardzo proste
![]() ![]()
![]() |
#969 |
Przyczajenie
|
Wróciłam
![]() ![]() Nasiliło mi się wypadanie włosów, jak okresowo zresztą i kupiłam szampon i odżywkę wzmacniającą Joanny z Apteczki Babuni. Fajny ziołowy szampon, trochę plącze włosy jak to ziołowy szampon ![]() Wszystkim polecam Wax, jakiś czas temu używałam co 3 dni, teraz raz w tygodniu, i nigdy nie mogę doczekać dnia, kiedy go nakładam ![]() ![]() ![]() pitahaya - wydaje mi się, że nie warto. Sama mam podcieniowane włosy, na początku byłam w miarę zadowolona(pewnie dla tego, że pozbyłam się zniszczonych i wytartych strąków smętnie zwisających z głowy - pamiątka z czasów, kiedy jeszcze specjalnie o nie nie dbałam), ale teraz usilnie dążę do tego, żeby mieć włosy jednakowej długości... co mi się nigdy w życiu nie udawało, bo zawsze każdy fryzjer upierał się przy tym, że cieniowane są lepsze dla cienkowłosych. Mam długości średnio do ramion, najdłuższe smęty opadają na plecy, a przez to, że jest ich mało wydlądają na wiele krótsze. Wyglądam znośnie w deszczowe dni, kiedy włosy same z siebie zaczynają się kręcić, ale na ogól są prawie proste i korzystnie nie wyglądają. Wydaje mi się, że jeśli masz proste włosy, do tego bardzo długie, nie będziesz zadowolona. Podbijam pytanie Lunedi ![]() ![]()
![]() Edytowane przez defen Czas edycji: 2008-05-29 o 13:15 Powód: Błąd stylistyczny którego bym nie przeżyła x] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#970 |
Raczkowanie
|
Przyłączam się xDDD
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#971 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Właśnie, tylko największą sztukę jest je przesuszyć troszkę, bo za bardzo daje opłakany efekt. Ja zauważyłam, że są jakby takie trochę sztywniejsze po płukance ze skrzypu ![]() Dziwie się tylko, że tak tu zachwalacie WAX. Ja się kompletnie nie mogęprzekonać do niego. Fakt, włosy lśnią itd ale moje wyglądają jakby ich było 2 razy mniej, są takie ulizane ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#972 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja ostatnio stwierdziłam, że mówię stop szamponom ziołowym. Umyłam ostatnio Fitomedem. Włosy miałam ulizane, tłuste już po umyciu, a na drugi dzień to koszmar. Wracam do mojego Elseve volume nonstop. Po nim jedynym moje włosy są dłużej świeże i są bardziej puszyste. Aha, i on odrobinę wysusza, co mi się jak najbardziej podoba ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#973 |
Przyczajenie
|
Mi Wax przypasował, bo poza tym, że po jego użyciu miałam błyszczące, miękie i wyraźnie 'zadbane' włosy, to ładnie się układały, a i optycznie, jak i w dotyku było ich jakby więcej. Stosowany raz, dwa razy w tygodniu nie obciążył mi włosów, nawet tak jakby uregulował przetłuszczanie się. Cóż... różne włosy i różne specyfiki wpływają na nie korzystnie.
Teraz mam nowe postanowienie - pić pokrzywę i stosować pokrzywowe płukanki. Mam nadzieję, że pomoże, i włosy mi się wzmocnią chociaż trochę. Poza tym zioła w płukankach, szczególnie pokrzywa, mają właściwości wyszuszające, więc rozsądne stosowanie może wpłynąć korzystnie na włosy i skórę głowy. Bardzo dużo o pokrzywie jest w wątku 'grubsze i gęściejsze' (czy jakoś tak), w który namiętnie się wczytuję ostatnim czasem ![]()
![]() |
![]() |
#974 |
Raczkowanie
|
Ja pokrzywę piję już od roku. Robię też płukanki ale to już mniej regularnie
![]() Och A próbowałaś Joanne Czarną Rzepę? Moim zdnaiem to bardzo fajny szampon do cienkich włosów. Przetrestowałam już wiele i nawet te dużo droższe nie wypadają wporównaniu z nim najlepiej. Dziś byłam w sklepie fryzjerskim i wróciłam z nowym nabytkiem - spray teksturyzujący Matix Amplify. Chciałam coś co godnie zastąpiłoby lekko wysuszające i robiące właśnie troche druciaste włosy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#975 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Jeśli chodzi o to serum Thicker Fuller Hair to słyszałam, że szampon z tej serii jest rewelacyjny ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#976 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#977 |
Przyczajenie
|
witajcie
ja tez mam cienkie wlosy,kiedys myslalam ze mam ich bardzo malo ale okazalo sie ze wlasnie wcale nie,tylko sa cieniutkie i dlatego przy takich wlosach ciezko jest o spektakularny efekt,ale mysle ze szampony z serii nivea sa naprawde super.sama uzywam takiego na lupiez z octopiroxem,ale super wlosy po nim wygladaja sa jakby gestsze,bardziej puszyste,blyszcza pieknie,niestety tu gdzie jestem nie znalazlam go wiec ktos mi go przywiozla z polski i mysle ze wlasnie ten dodajacy puszystosci tez moze byc super.jak dla mnie nie wynaleziono jak na razie nic lepszego niz nivea ![]()
![]() |
#978 |
Przyczajenie
|
Cieszę się, że wzięłaś moją opinię pod uwagę
![]()
![]() |
![]() |
#979 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#980 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#981 |
Przyczajenie
|
Czesc jestem kolejna osoba borykajaca sie ze swoimi cienkimi włosami, a raczej byłam. Po pierwsze tylko trwała jest rozwiazaniem tego problemu juz robie dzis 6 raz i jestem bardzo zadowolona a po drugie popieram ze Wax jest super, niogdy nie sadzilam ze po odzywce wlosy mogą byc bardziej puszyste. Pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#982 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#983 |
Wtajemniczenie
|
ja wyprobowalam juz chyba wszystkie pianki: garniery,schwarzkopfy itp i w koncu z malym entuzjazem kupilam wella 2 dniowa objetosc...i naprawde wlosow jest wiecej! nie jest to jakis spektakularny efekt ale widac duza roznice.pianka kosztuje ok 13zl za 250ml
![]() |
#984 |
BAN stały
|
Dot.: cienkie włosy...
Ja ostatnio rozmawiałam z fryzjerką o przedłużeniu włosów, gdyż oczywiście mam trzy kłaki na krzyż
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#985 |
Konto usunięte
|
Dot.: Fryzurki Dla Włosow Cienkich I Rzadkich :)
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#986 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Już pare osób testuje, wiec trzeba czekać na wyniki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zachęcające, ale drogie ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#987 |
Konto usunięte
|
Tysia, dzięki za info.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#988 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny!!prosiłabym o pomoc... mam zniszczone , cienke i rzadkie włosy... aktualnie są długości do łopatek mooocno wycieniowane. Mam wysokie czoło i musze mieć grzywkę, najlepiej jak największą
![]() ![]() http://www.wizaz.pl/forum/attachment...6&d=1142241870 no ale nie wiem , nie wiem ,... może macie jakies inne propozycje ? dodaje swoje zdjęcie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#989 |
Rozeznanie
|
witam
![]() Tez mam cienkie włosy i ostatnio z ciekawości zmierzyłam obwód mojej kitki związanej nad karkiem i okazało sie, że ma 6 cm obwodu. Teraz idę do fryzjera i zastanawiam sie czy je obciąc . Mam nadzieję że ten wymiar, który wam podałam pomoże wam w doradzeniu mi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#990 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Zapuszczamy włosy!! ![]() So allein will ich nicht sein...Wo bistu du? Das Feuer liebt mich..HILF MIR! ein kleiner Mensch stirbt nur zum schein wolte ganz allein sein.. Ich will ein Herzschlag kontrollieren Ich muss Zerstören!Neein! Nocny marek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:06.