|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 | |
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach
|
Dot.: Blizny
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#962 |
Raczkowanie
|
a nie lepiej isc do lekarza na zluszczanie skoro kosmetyczka nie moze sobie poradzic? TCA moze pomoze
![]()
![]() |
#963 |
Zakorzenienie
|
POWIEM TAK: Sa rozne szkoly co do tego, jaki peeling zastosowac, dla kogo, jak dlugo itd... Jak juz pisalam wczesniej, bylam na kongresie gdzie lekarz medycyny, ktory czesto przeprowadza zabiegi peelingu glebokiego i srednioglebokiego (od POWIERZCHOWNEGO jestesmy my-kosmetyczki!! a tamte moga wykonywac tylko lekarze!!). Wypowiedzial sie dosc negatywnie na temat mikrodermabracji i jej pochodnych....ze to tylko znikome dzialanie, ze tak naprawde to nie dziala... Nejlepesze bylo, jak czytal opakowanie jednej z b.dobrych firm (nazwy nie podal) na temat wlasnie jednego z peelingow kwasowych...w ostrzezeniach pisali, zeby nie stosowac na duze blizny a dalej bylo w zastosowaniu, ze jest zalecany do duzych blizn...
![]() ![]() Ale poza tym: on nas naprawde BARDZO MOCNO PRZESTRZEGAL przed peelingami glebokimi (ONE NARUSZAJA JUZ WARSTWE SIATECZKOWA SKORY!! jak nie wiecie ktora to, to poszukajcie jakiejs budowy skory i zobaczcie gdzie ona lezy... ![]() Widzialam zdjecie goscia, ktory mial okropne dziury na twarzy po tradziku (jak Grucha z "Chłopacy nie płaczą"...)a i po zabiegu nie wygladal o wiele lepiej ![]() Dlatego ja osobiscie (i chyba nie tylko ja....) odradzam takie mocne peelingi, lepsza moze bedzie seria peelingow powierzchownych (mniej bolesna a jak zabieg nie wyjdzie, to bedziecie wiedzialy, ze przynajmniej nie nacierpialyscie sie jak glupie....) i na 80-90% skuteczna ![]() Powodzenia! Emilia : Te peelingi ktore wymienilas (yellow itd...), to sa przeciez b.mocne peelingi! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#964 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Virtual reality - wiec idz do lekarza, kosmetyczka nic ci juz nie pomoze. Nie chodzi tu o najwyzsze stezenia, ale o mteode i o kwas. Najmocniejszy jest fenol (ponoc rozlany na podloge wypala w niej dziure...no, ale nie w twarzy), ale jak juz pisalam ze 2 razy wykonuja go lekarze (choc nie wiem, czy az tak mocny bylby ci potrzebny...). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#965 |
Wtajemniczenie
|
A ja mam blizny po trądziku głównie na dekoldzie, ale są płaskie i białe. Używałam maści Cepan ale ona nic nie daje w związku z tym mam pytanie czy jeśli użyje kwasów to blizny zrobią się niewidoczne dopiero jak cała zbieleje na dekoldzie?? No bo to niezbyt by wyglądało zwłaszcza, że karnacje mam ogólnie ciemną. I czego najlepiej użyć, myślałam o pilingu migdałowym, bo po effaklar k, nie było rezultatów, a acne derm drażnił moją naczynkową skóre
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#966 |
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach
|
no własnie lekarz mnie skierowal do kosmetyczki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#967 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a ja slyszalam o kremie brzozowym.Podobno jest rewelacyjny.Ja mam blizny po syfkach,w sumie dosyc drobne-takie male czerwone plamki i nie chcialabym jakoś straasznie głęboko sobie zdzierac skory.
Stosowalyscie juz moze ten krem?Jakie sa wasze odczucia? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#968 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
złusci delikatnie i blizenki i skroe ,wiec rozjasnic to moze Ci sie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#969 |
Wtajemniczenie
|
czyli peeling migdałowy będzie najlepszym pomysłem ?? Czy masz może inne sugestie Emilio1 ??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#970 | ||
Zakorzenienie
|
tak , migdałowy jak najbardziej, z tym ze w seriach , chociaz juz po 1 zabiegu widac roznice
w domu Cytat:
Cytat:
oczywsic nikt nigdy nie zagwarantuje poprawy i zawsze jest ktos komu to nie pomoglo , ja z reszta ze wszystkim |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#971 |
Zakorzenienie
|
Dot.: komu udalo sie SKUTECZNIE USUNAC przebarwienia(potradzikow e) ?
czyli filtry to dokładniej mówiąc krem z filtrami ?
może poradzisz jakiś konkretny i ile kosztuje i czy jest na receptę ? przeprasszam, że tyle pytam ,ale ogólnie się nie ornietuję ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#972 |
Zakorzenienie
|
nie ma psorawy
![]() iwostin 50 - okolo30 zł iwostin 40 - okolo40 ale pojemnosc wieksza anthelios la roche posay (tu od 40 , 50 , 60SPF) okolo 50 - 100zł SVR 100, 50 okolo80 zł avene 50 pomaranczowe (biale to tylko filtry mineralne i ochrona mneijsza) 60-70 zł, nie sa na recepte. w przypadku kremu z filtrem AVENE mozesz nakladac wszystko, zas inne - iwostin, LRP musisz uwazac na to czy ne ma w podkladzie talcu, mikki, titanum dioxide, cinc oxide, octylu ... to destabilizuje foltr zawarty w nich -parsol -. w avene go en ma wiec mozna klasc wszystko. i okolo 2 ml na twarz trzeba polozyc zeby ochrona byla jak na p\pakowaniu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#973 |
Zakorzenienie
|
zacznę chyba na początek robić peelingi tak co dwa trzy dni, zobaczymy jakie będą rezultaty
![]() aktualnie do pielęgnacji używam toniku antybakteryjnego TinTin Ziaji oraz kremu z serii Witaminowa Terapia Matująca, krem aktywnie normalizujący na dzień i na noc no i myślę jeszcze o tym cepanie - czyli coś delikatniejszego - bo w końcu nie mam starsznie duzych blizn, wyglądają po prostu jak takie płytkie dołeczki w skórze na czole - może cepan pomoże ![]() jesli nie dopiero wtedy zacznę stosować coś "mocniejszego" - chyba tak będzie najlepiej ![]() i jeszcze pytanie o dobry peeling - może jest jakiś, który mi polecasz Emilio ?
![]() |
#974 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() polecam mikrodermabrazje ziaji anno doro , trudno go dostac ale dziewczyny chwala, moze cos domowego? "domowe kosmetyki" tam sa przepisy i na ziarniste i na enzymatyczne pelingi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#975 |
Zakorzenienie
|
z racji mojego stylu życia (dużo pracuję i jeszcze studia zaocznie), nie mam za bardzo czasu buszować po drogeriach w poszukiwaniu kosmetyków i dlatego najczęściej korzystam z allegro, a tego peelingu, o którym piszesz niestety nie mogę tam znaleźć
![]() ![]()
![]() |
#976 |
Zakorzenienie
|
a jednak udało się i znalazłam, no i oczywiście zamawiam
![]() http://www.domzdrowia.pl/add2cart.php?product=57053 http://sklep.nau.pl/produkt.php?id=2614
![]() |
#977 |
Wtajemniczenie
|
a ja mam jeszcze takie pytanie czy jak będe systematycznie używała peelingu migdałowego i blizny bedą mniej widoczne a skóra rozjaśniona i o bardziej jednolitym kolorycie, to czy jeśli użyje samoopalacza to blizny 'wyjda' spowrotem, czy moze skóra nadal będzie miała jednolity kolor tylko, że troszkę ciemniejszy ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#978 |
Zakorzenienie
|
peeleing migdałowy mozesz zrobic sama zobacz tutaj www.mazidla.com
oczywsice na dzien filtry jesli bedziesz systematycznie uzywac (radze od mneijszego stezenia zaczac i do okolo 2 tyg) po pewnym czasie one sie wygladza , zalezy to od twojej sumiennosci w pielegnacji i wielkosci blizny jelsi uzyejsza samoopalacza zawsze moze sie stac tak ze widac bedziemiejsce po blizence |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#979 |
Zakorzenienie
|
to fajnie ja tez zamiawiam z neta bo niegdzie nie ma iu mnei
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#980 |
Raczkowanie
|
Zaczerwienienia skory i blizny po tradziku - jak sobie z nimi radzic?
Witajcie dziewcyzny. chcialabym sie zwrocic do Was z prosba. Chodzi o to, ze wyskoczyl mi anprawde ogromny pryszcz i wstyd sie z nim pokazywac... Wycisnelam go, ale zostala mi po tym gorka i jest strasznie zaczerwieniona. Jak sie tego pozbyc? I tak w ogole to jak sobie radzic z zaczerwieniami? Poza tym mam mnostwo blizn po tradziku na twarzy... Znacie jakies domowe sposoby, zeby sie tego pozbyc? Jelsi nei to prosilabym o liste skutecznych kosmetykow.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#981 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaczerwienienia skory i blizny po tradziku - jak sobie z nimi radzic?
na przyspieszenie ziarninowania skory polecam tormentiol , masc ichtiolową.zeby odkazic przylooz kosmetke lodu na kilka minut. nie wyciskaj nast razem
![]() ![]() jesli mass duzo ropnych dermatologa polecam na blizny moglabys poprosic derma o przepisanie retinoidu np differinu, albo tez kwas AHA , glyco a na przyklad ,mozesz je uzywac razem z cepanem mascia na blizny , przy tych preparatach konieczne jest uzywanie kremów z filtrami co najmniej 30 z apteki! mikrodermbr, jesli one nie sa duze te blizny mogłabys stosowac kwas azelainowy bo ma tez wlasciwoscie zluszczające terz np z no scaarem mascia na blizny Kwas azelainowy to np skinoren czy acne derm polecam watek tu jest o przebarwieniach i bliznach http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=141281 Edytowane przez Emilia1 Czas edycji: 2006-11-16 o 16:40 Powód: dopiska -Kwas azelainowy to np skinoren czy acne derm |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#982 |
Przyczajenie
|
Wszystko zależy jak są duże i rozległe czy są stare rany , ślady bądź blizny.
Po za tym nie wyciskaj! Prosze Cię .To bardzo istotna kwestia .To nic nie daje .Tak samo jak "wycieczki" do kosmetyczki.Lepiej udać się do dermatologa dobrego i zapłacić około 150-300 złotych za mikrodermabrazje niż wyciskać samemu.Tylko rozprzestrzeniasz.Nie patrz w lustro zbyt często , bo wiem po sobie jak to kusi wtedy do tej pracy rękami. Z domowych sposobów mogę wskazać na nagietek.Kup luzem lub w torebkach.W torebkach wygodniej.Zagotuj nagietek , poczekaj 5 minutek .Potem jak w torebce masz to wyjmij i rozerwij ją i dość duże ilości dawaj na przebarwienia i rany .Przyśpiesza ziarnizowanie i powoduje , że skóra się łuszczy.Na strupy jest to dla mnie najlepsza metoda. Chodź sprawa i tak jest złożona , bo wiem z autopsji jak czujesz nierówność i jest ropa to będzie się to goiło bardzo długo. Jak jest ropa to jeszcze bym polecił maść cynkową ,a jak przebarwienie powstanie to acne-derm. Na blizny potrądzikowe też najlepsza z tego co wiem jest mikrodermabrazja .Jak finanse na razie nie pozwalają to polecam tointex .Nie śmierdzi tak bardzo jak cepan ,a i tańszy jest od no-scar.Tak maści nie załatwią blizn.Mogą zmniejszyć troszeczke , wyrównać , wybielić ,ale nic po za tym. Na blizny to tylko zabiegi skutkują . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#983 |
Zakorzenienie
|
mikrodermabrazje wykonuja tez kosmetyczki,
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#984 |
Przyczajenie
|
Wiedziałem , że będe musiał sprostować . Ze swojej autopsji omijam kosmetyczki.Odradzam mechaniczne usuwanie przez kosmetyczki niedoskonałości.Zwłaszcza , że na "zachodzie" ta metoda jest zabroniona.Takie kosmetyczki polecam de facto na prawde omijać .
Co do wypowiedzi Szanownej Pani z tego co wiem notabene kosmetyczki wykonują mikrodermabrazje ,ale mniej inwazyjną niż lekarze dermatolodzy .Wszystko zależy jaki się ma problem i na jakiego specjaliste się trafi.Jednak będąc szczerym mając do wyboru świetną kosmetyczke ,a świetnego dermatologa skłaniałbym się ku dermatologowi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#985 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
znam kosmetyczki ktore robia bardzo dobrze mikordermabrazje , ale i takie , o ktorych Ty piszesz niesety , tak samo jak jest z oczyszczaniem , niektore robia super , inne , ze ma sie buraka przez 2 tyg :8 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#986 |
Raczkowanie
|
Hej ja miałam dużo brzydko wyglądających blizn po trądziku w okolicy żuchwy. Zlikwidowałam je w dużym stopniu używając Acne derm. Stosowałam go przez okres 6m-cy dwa razy dziennie, rano i wieczorem. Uwieżcie mi warto było na to czekać. Dodatkowo ten krem pozwolił mi zwalczyć trądzik który miałam w tej okolicy. Życze wszystkim powodzenia i pamiętajcie nie od razu Rzym zbudowano. Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#987 |
Raczkowanie
|
nie rozumie jakie kosmetyki wpływaja na nasilenie trądziku????
czy np. kosmetyka kolorowa o to chodzi tzn wszystkie podkłady, cienie itd??????? czy przy tradziku nal;eży zrezygnowac z malowania czy chodzi ci o inne kosmetyki?????
![]() |
#988 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
czesto kosmetyki specjalnie dla cer tistych sa napakowane sklanikami potegujacymi jej defekty... chodzi mi o takie z drogerii |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#989 |
Zakorzenienie
|
A czy jest jakas pomoc dla takich blizn ktore nie sa potradzikowe tylko takie np gdy sie ktos uderzy i zrobi sie dziurka i potem blizna... czy moze to jakos zejsc? ja mam taką na kolanie, zrobilam sobie ja z jakies 5 lat temu na wakacjach... szłam/biegłam (
![]()
![]() |
#990 |
Zakorzenienie
|
da sie ją spłycic
na poczatek wyporoboj na kolano lysanel active punktowo . potem cos silniejszego np saliderm , ale punktowo bo to srodek mocno złuszczajacy zocza w watek ktory podalam , tam jest wiele |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:39.