|
|||||||
| Notka |
|
| Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Jaki kolor ścian ? ;) - pomoc w doborze
Witam wszystkich
![]() Planuję pomalować pokój... na 2 kolorki. Na dwóch ścianach myślę o kolorze takim ciemnym czerwonym a 2 pozostałe i sufit na taki piaskowy ewentualnie miodowy taki jaśniutki. Co myślicie o takim połączeniu? Mój pokój jest duży i jasny. Zastanawiam się czy na czerwono powinna pomalować krótsze ściany czy dłuższe? Może macie jakieś propozycje... Z góry dziękuję Pozdrawiam |
|
|
|
|
#962 |
|
Raczkowanie
|
Sama w domu mam takie połączenie i czerwony z miodowym wyglada naprawde dobrze. Oczywiście duze znaczenie ma jakie masz meble i kolor podłogi.
Co do malowania ścian to z tego co piszesz pokój jest prostokatny (długie i któtkie ściany) Więc wskazane jest aby optycznie zrobić z niego kwadrat. W tym celu powinnaś pomalować krótkie ściany kolorem ciemniejszym - w tym przypadku bedzie to czerwony, a długie jaśniejszym. Jeśli zrobisz odwrotnie wtedy pokój jeszcze bardziej się wydłuży. Mogę tylko zaproponować, ze niekoniecznie musisz odcinać kolory w miejscu łączenia ścian (katach), możesz "wyjechać" z kolorem poza ta linię - wtedy jest nawet ciekawiej.
|
|
#963 |
|
Przyczajenie
|
Dziekuje szelest5 za odpowiedz
![]() Meble mam jasne drewniane a podloge mam parkiet troche ciemniejszy. W ogole moj pokoj chce miec czerwono granatowo miodowy. Mam łóżko granatowe z jasno-zółtymi i czerwonymi poduszkami. Na podlodze chcialabym miec maly granatowy dywanik. Co o tym myślisz? Dzięki za zasugerowanie wyjechania poza kąty..hmm ciekawy pomysł... |
|
|
|
|
#964 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)ogólnie lepiej żeby to nie był czerwony, żółty, ciemnoniebieski (barwy podstawowe ) tylko miodowy bordowy i granatowy niby mala różnica ale zamiast takiego kolorowego przedszkolnego pokoiku zrobi ci sie fajny, przytulny klimacik ![]() edit : to fotki z wątku o stylu orientalnym, pokoje właśnie w miodowo-bordowo-granatowych kolorkach, tylko zprzewagą tych ciemych, w kazdym razie w takiej wersji takie połączenie jest całkiem ciekawe http://www.wizaz.pl/forum/attachment...4&d=1218793920 http://www.wizaz.pl/forum/attachment...5&d=1218793920 |
|
|
|
|
|
#965 |
|
Przyczajenie
|
witam wszystkich
szykuje sie u mnie malowanie w pokoju... Obecnie mam sciany w kolorze pomaranczowym, meble koloru olchy miodowej i pomaranczowe łóżko i... jak dla mnie jest juz za pomarańczowo! Chciałabym rzucić na ścianę jakieś 2 kolorki tylko takie żeby pasowaly do pomaranczowego łóżka, które psuje moje wszystkie pomysły... Mysłalam coś o brązie i jasnym pomarańczu, ewentualnie może jakaś zieleń... nie mam pojęcia...POMÓŻCIE!
|
|
|
|
|
#966 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jasnym pomarańczem nie odpomarańczowisz pokoju (chociaż może jakiś łososiowy by go trochęstonował to np jedną ścianę przemalować na ten beżowy a brąz w dodatkach? |
|
|
|
|
|
#967 |
|
Rozeznanie
|
Ewunia na czerwony kolor pomaluj krótsze ściany, dłuższe na piaskowy, wyrównasz wtedy proporcje pokoju.
|
|
|
#968 |
|
Rozeznanie
|
Marwelous, pomaluj 3 ściany na jasny beżowy, a jedną ścianę za kanapa na brązowo. Brąz i pomarańcz pięknie się ze sobą komponują.
|
|
|
#969 |
|
Przyczajenie
|
Dzieki ślicznie
|
|
|
|
|
#970 |
|
Przyczajenie
|
siemka...
mam problem... chciałabym żebyście mi pomogli... w pokoju mam ściany pomalowane na 2 kolory.... jedna ściana jest pomalowana na ciemny turkusowy.. a resztę ścian na kolor seledynowy... taki bardziej lekko jaskrawy.. i nie wiem jakie mam dobrać meble.. czy mają być jasne czy ciemne... na turkusowej ścianie bede miala seledynowe łóżko.. pmocy!!!! )
|
|
|
|
|
#971 |
|
Rozeznanie
|
Jasne mebelki na pastelowych ścianach jednak lepiej wyglądają.
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#972 |
|
Przyczajenie
|
każdy mi doradza ciemne... ale wydaje mi się , że będzie za ciemno...
|
|
|
|
|
#973 |
|
Przyczajenie
|
moje kolorki
|
|
|
|
|
#974 |
|
Rozeznanie
|
Paula ja też doradzam ciemne.Sama mam pokój w kolorze takiej zieleni jak ty na jednej ze ścian i kiedyś miałam jasne meble i do tego turkusowe dodatki i nie wyglądało to ładnie teraz mam ciemne meble i ciemną podłogę i wydaje mi się że teraz jest lepiej.
|
|
|
|
|
#975 |
|
Rozeznanie
|
Zbyt ciemne też nie będą dobre, lepiej dobrać je do kolorystyki podłogi - to najbezpieczniejszy wybór. Niech będą o ton, góra dwa ciemniejsze od podłogi. Ciemne przytłoczą pomieszczenie, a nie wygląda na duże, choć mogę się mylić. Ściany można przemalować, nowych mebli nie wywalisz przecież.
|
|
|
#976 |
|
Przyczajenie
|
pokoju nie mam zbyt duzego... bo tylko rozplanowalam kupic sobie lozko seledynowe i postawic na scianie turkusowej.. jakas szafe komode i szafke.. tak bardziej skromniutko... i kazdego kogo zapytam to kupuj ciemne ciemne... jak macie jakie pomysły to wysyłajcie
) jakieś mebelki pasujące do mojego pokoju dziekuje bardzo za wypowiedzi i pomoc
|
|
|
|
|
#977 |
|
Wtajemniczenie
|
witacje kobietki
pomagacie tylu osoba wiec i ja licze na wasz dobry gust ![]() Mój remont wyszedł dosc niespodziewanie z mojej głupoty ale tego juz nie bede opowiadac ![]() mebelki mam koloru orzechowego łozko tutaj nie gra roli bo i tak bede miała narzute ale jest w kolorze zołtym kupiłam taka oto farbe lato jagodowe ![]() http://www.nobiles.pl/storage/produc...s/okladka2.pdf ale nie chce jej na kazdej scianie myslałam o pomalowaniu nia grzejnika rury od grzejnika i narysowaniu jakis ozdob z szablonu malarskiego np Miasta lub kroliczka Pokoj chciałabym zeby wygladał słodko przytulnie a zarazem dostojnie Jaki kolor byscie mi doradziły do mojego lata jagodowego ewentualnie moge wymienic ten kolor na inny ale chciałabym zeby i tak pozostał w tonacji fiolet-roz ![]() Myslicie ze do tego koloru pasował by jasny szary? lub ewentualnie jesien lniana? lato rózane? z tej paletki która wysłałam prosze o propocyje |
|
|
|
|
#978 |
|
Rozeznanie
|
Jasny szary i jesień lniana będą pasować, kolor jest bardzo ładny. Pomaluj nim choć jedną ścianę. Możesz ten kolor połączyć z jasną kawą z mlekiem i dodać do tego dodatki czekoladowobrązowe i w tonacji zieleni
wydawało mi się, że już pisałam odpowiedź na ten post, ale mogę się mylić
|
|
|
#979 |
|
Przyczajenie
|
Witam.zdecydowanie cieply bez ,doda dostojnosci i klasy.na fiolet proponuje sciane u wezglowia lozka i w dodatkach ze zlotem.mozna fajnie przlamac calosc odrobina czerni np.w poduszkach i swiecznikach lub lampkach nocnych.pozdrawiam.
|
|
|
|
|
#980 |
|
Przyczajenie
|
Proponowalabym jesien gruszkowa.nie dawaj szarego poniewaz zrobi sie zimno i nieprzyjemnie.wykorzystaj rozne faktury w dodatkach np.cos futrzastego.doda to miekkosci calosci.poza tym szary gryzlby si z twoimi meblami.powodzenia!!!!
|
|
|
|
|
#981 |
|
Wtajemniczenie
|
paula mam dla ciebie kilka inspiracji.. powinny idealnie pasować
|
|
|
|
|
#982 |
|
Wtajemniczenie
|
milusiam jeśli chodzi i połączenie różu fioletu to najbardziej pasuje mi takie coś.. mnie się to strasznie podoba.. jest bardzo ładnie
|
|
|
|
|
#983 |
|
Przyczajenie
|
i nadal nie wiem jakie meble dokladniej mi pasuja
czy jasne czy ciemne... jakie mniej wiecej.. blagam przeslijcie jakies zdjecia komódek szaf itd!! zdjecie pokoju umiescilam wyzej... jedna sciana turkusowa... reszte scian jest seledynowych.. lozeczko juz kupilam.. PoMOCY!!!!
|
|
|
|
|
#984 |
|
Przyczajenie
|
chcialabym wiedziec bardzo dokladnie poniewaz... nie chce zeby bylo za ciemno i tez nie chce zeby turkusowe<ciemne> dodatki zle wygladaly...
|
|
|
|
|
#985 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#986 |
|
Wtajemniczenie
|
dokładnie...
jeśli dobrze się przejrzysz tym obrazkom zobaczysz ze dodatki tonujące ten kolor to biały albo kremowy.. zresztą wspaniałym pomysłem jest równowaga kolorów... czyli na turkusowej ścianie zielone dodatki a na zielonej turkusowe dodatki.... myślę że jeśli meble będą białe albo kremowe a dodatki tak jak na zdjęciach ... będzie idealnie
|
|
|
|
|
#987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wlasni chce sliwke i ???? nie mam pomysłu na drugi kolorek moze ecri ?? lub bezwoy ?? jak myslicie bedzie pasowac?? kolorki maja byc w sypialni tylko nie wiem czy nie pomniejszy mi to dosc malego pokoju
|
|
|
#989 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pisałam jeszcze na jednym watku wiem ze powinnam poczekac na odpowiedz ale jechałam wieczorkiem po farbe i musiałam znac propozycje zdecydowałam sie na bardzo jasno szary z kolekcji Evy minge zobaczymy Cytat:
i chyba uszyje nakrycie w tym kolorze na łozko a poduszkiw kolroze ciemnego fioletu![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#990 |
|
Raczkowanie
|
Drogie Dziewczyny!
Niedługo planuję zmienić sypialnię, spodobały mi się kolory typu Szary, metaliczny etc. ![]() Nie jestem pewna co do tych kolorów, boje sie ze bedzie smutno i "surowo" w pokoju ;( Macie moze zdjecia scian w kolorach szarych ? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:38.

)
niby mala różnica ale zamiast takiego kolorowego przedszkolnego pokoiku zrobi ci sie fajny, przytulny klimacik 

czy jasne czy ciemne... jakie mniej wiecej.. blagam przeslijcie jakies zdjecia komódek szaf itd!! zdjecie pokoju umiescilam wyzej... jedna sciana turkusowa... reszte scian jest seledynowych.. lozeczko juz kupilam.. PoMOCY!!!!