|
Notka |
|
Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki nosisz aparat do zębów? | |||
aparat stały metalowy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
49 | 44,14% |
aparat stały porcelanowy (kosmetyczny) |
12 | 10,81% |
aparat ruchomy |
6 | 5,41% |
nie noszę |
44 | 39,64% |
Głosujący: 111. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 |
Przyczajenie
|
Dot.: Dobry Ortodonta, stomatolog, ceny usług , kogo polecamy:)?
Poszukuję bardzo dobrego stomatologa zachowawczego w Warszawie i okolicach. Najważniejsza dla mnie jest fachowość. Cena mniej istotna.
Z góry dzięki za pomoc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#962 |
Przyczajenie
|
Dot.: Ortodonta-Olsztyn
Mam pytanie do osób, ktore mialy juz zdjety aparat u dr Burek. Czy za zdjecie aparatu, czyszczenie i drucik retencyjny, trzeba dodatkowo placic?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#963 |
Przyczajenie
|
Czy korzysta ktoś może z usług lek. stom. Stanisława Łuczaka z Ożarowa Mazowieckiego?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#964 |
Raczkowanie
|
Zainteresowanym ortodontami z Warszawy (Bemowo) i Legionowa polecam moją ortodontkę. Leczę się u niej 15 miesięcy i jestem bardzo zadowolona. Górny aparat już zdjęłam i efekt jest świetny
![]() p. Ewa Popławska-Mroczek
![]() |
#965 |
Zakorzenienie
|
szukam na cito dobrego endodonty mającego w gabinecie mikroskop na terenie Katowic, Sosnowca, Dąbrowy Gorniczej, Piekar Śląskich, Czeladzi, bedę wdzięczna za wszelką informację
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#966 |
Zadomowienie
|
LUBLIN
Hej! Czy leczyliście się ortodontycznie u dr Anny Stolarz, która przyjmuje w TOP-DENCIE na ul. Śnieżyńskiego i podobno w klinice? Jesteście zadowoleni z jej leczenia? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#967 |
Przyczajenie
|
wybieram się na wizytę do dr Burek ale szukając informacji trafiłam na dr Pawła BUrek , który przymuje w tym samym gabinecie, nie wiecie może czy dr Wiesława dalej przyjmuje.??
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#968 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny pomóżcie w znalezieniu sprawdzonego dentysty w Bielsku-B. Mam niezbyt miłe doświadczenia z kilkoma stomatologami w tym mieście, a muszę szybko skorzystać z usług dentysty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#969 |
Raczkowanie
|
Dot.: dobry stomatolog Warszawa
ja regularnie chodzę do maj-dentu (ursynów)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#970 |
Przyczajenie
|
Dot.: Ortodonta- Białystok
Błagam,pomóżcie,bo mam już wapliwości.
Lecze moją córkę w Białymstoku na Żeromskiego(nazwiska dr niepamiętam:|.(taka młoda,miła,krótkie włosy) Córka ma prawie 12 lat w czercu. Ruchomy aparat nosi od 5 roku życia w między czasie była zmiana aparatów. Na ostatniej wizycie spytałam sie czy miałao by to sens juz założyc stały aparat bo nie ma żadnych efektów po ruchomym aparacie .Więc doktor nie widzi zadnych przeciwskazan tylko kazala usunac mleczne 5 górne bo juz wyzynaja sie stałe.Wziela wycis,zrobila zdjecie udalao sie na NFZ(zaoszczedzilam 90zl ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#971 |
Przyczajenie
|
Napiszcie co mam robic.Zdecydowalam sie na staly aparat dla corki 12lat w czercu.
Lecze ja aparatmi ruchomymi od 5 roku zycia, małe efekty bo malo miala systematycznsci w noszeniu. Czy to nie za wczesnie na staly aparat?Do gabinetu chodzimy na zeromskiego do dr urban ale corke zawsze przyjmowala taka mloda.Blagam napiszcze jak to jest...kiedy to najlepiej zakladac staly aparat ??? |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#972 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#973 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: DOBRY dentysta w BIAŁYMSTOKU?
Z tym NFZ to ściema !
Ja jak byłam to powiedzieli, ze mam dopłacac za lepsza plombe, to od razu ide prywatnie i mam komfort a ceny takie same.
![]() |
#974 |
Przyczajenie
|
Dot.: DOBRY dentysta w BIAŁYMSTOKU?
Wiem na pewno jakiego stomatologa unikać szerooookim łukiem, chodzi o Arkadiusza Lewkowskiego z DENTIMEDU na Leszczynowej. Najciekawsze, że ten pan stomatolog jest wykładowcą na Uniwersytecie Medycznym.
Poszłam z szyjką odsłoniętą, a on uszkodził mi zęba i ząbek jest teraz do leczenia kanałowego, do tego naruszył mi dwa sąsiednie zęby, twierdząc, że pewnie w przyszłości odsłoniłyby się tu też szyjki ![]() A polecam z całego serca Panią Jurczuk na ul. Wesołej |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#975 |
Zakorzenienie
|
ja polecam dr Sobolewską-Siemieniuk
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#976 |
Zakorzenienie
|
ja w Białymstoku polecam dr Sobolewską-Siemieniuk
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#977 |
Raczkowanie
|
Dot.: dobry stomatolog Warszawa
http://www.implant-art.com.pl/
Po wielu wizytach w różnych przychodniach, spodobał mi się malutki, kameralny gabinet z wejściem od Puławskiej (blisko metra Wilanowska). Dodzwoniłam się wprost do pana doktora Stępienia, który zgodził się przyjąć mnie jeszcze tego samego dnia na bezpłatny przegląd. W przytulnej przychodni i z sympatycznym usposobieniem i uśmiechem doktora, wizyta przebiegła wyjątkowo bezstresowo i sympatycznie. W kompetencje doktora też nie wątpiłam. Dlatego zachęcam żeby tam zajrzeć, miejsce warte sprawdzenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#978 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Czy leczyłyście się w gabinecie ortodontycznym Orthodentica na ul. Matejki w Gdańsku, u dr. Joanny Parulskiej-Guzewicz? Jest dobrym ortodontą? ![]()
![]() |
#979 |
Przyczajenie
|
hej!! dziewczyny korzystałyście może z usług ortodontów: Biedziak, Zabel, Kurzawski w Poznaniu? szukam jakiś informacji, ale nic konkretnego na ich temat nie mogę znaleźć... chciałabym się dowiedzieć coś o wizytach i kosztach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#980 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam,
Potrzebuje pomocy, w zasadzie to rady. Otóż Od grudnia 2010 mam założony aparat metalowy na górę. Moja "kochana" ortodontka od poczatku namawiała mnie na założenie dolnego ( nie powiedziałam ze tak ale nie powiedziałam tez nie) Ale ze pierwszy aparat wzielam na "raty" to stwierdzila ze poczekamy do kwietnia az splace i wtedy drugi. Na kolejnej wizycie zaczela mi juz wciskac aparat na poszerzenie szczeki ( mimo ze usunela mi 2 zeby) Odmowiłam.. Gdy z finansami zaczełam gorzej stać "zawiesilam " wizyty na pol roku [czyt. po prostu przestalam chodzic do niej ![]() Przechodze do sedna sprawy, zauwazylam ze przed zalozeniem aparatu mialam idealnie proste dwie górne jedynki a w momencie gdy bylam u niej ostatni raz przed polroczna przerwa ona zalozyla mi takie gumki jakby polaczone ze soba, nie wiem jak to sie nazywa... I wykrzywila mi sie jedynka tak na maksa. Orto stwierdzila ze musze zalozyc jeszcze jeden aparat zeby "wypchnac" ta jedynke ( z jakiej paki mam placic skoro to nie moj blad?) no ale nie zgodzilam sie i oznajmiolam jej ze moja sytuacja jest na tyle beznadziejna ze nie zaloze zadnego aparatu, ze tylko ten chce. Ona jak to uslyszala powiedziala ze w takim razie zakonczymy wspolprace ( w moim mniemaniu doszlo do niej ze niewzbogaci sie na mnie i dlatego) Wziela wyciski i powiedziala ze sie zastanowi czy bedzie mnie dalej prowadzic, pocieszyla mnie mowiac ze mam sie nie martwic ze nie bedzie taka swinia i pomoze mi znalezc INNEGO orto, albo sciagnie mi ten aparat. [kuzwa zaplacilam za to a ona chce sciagnac i zostawic mnie z gorszym zgryzem niz byl przed aparatem? Poroniiony pomysl, poza tym jesli inny orto moglby mnie leczyc - bo sie dowiadywalam to znaczy ze mozna mnie wyleczyc no ale o kase chodzi. Za kilka dni ide do niej znow. Co Wy byscie zrobili na moim miejscu ? Jezeli mnie oleje i nie bedzie mnie prowadzic moge starac sie o jakies odszkodowanie za takie traktowanie i umywanie raczek od tego ze pokrzywila mi zeba? Bo ona chce wypchnac aparatem kolejnym, bo jak zacznie tym metalowym to moze mi jedynka wypasc a to by jej opinie popsulo, bo ma same najlepsze. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#981 |
Przyczajenie
|
Dot.: Problem z Ortodontą
Nikt nic nie napisze?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#982 |
Przyczajenie
|
A może polecicie porządnego implantologa w WARSZAWIE??Co powiecie o klinice triodent??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#983 |
Przyczajenie
|
Czemu poszłaś do niej z wizytą po pól roku dopiero? skoro masz aparat metalowy wizyty powinnaś mieć co miesiąc przynajmniej ja tak mam. I wymienia mi gumki. Znajoma miała dwa aparaty, tyle że jeżeli konieczne są dwa aparaty ( bo są takie przypadki, że na jeden łuk musisz mieć dwa aparaty) powinna Cię poinformować o tym od razu. Ja miałam przectawiony cały tok leczenia zaraz na pierwszej wizycie co i jak. Że będę miała na dół i na góre, ale na dół na razie mnie nie stać, więc powiedziała że będzie leczyć tylko górę, a gdy będę miała środki założymy doł. I nie ważne kiedy to będzie. mam naprawde cudowną ortodontkę z częstochowy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#984 |
Rozeznanie
|
Kiepska sytuacja.
Dziwne, że nie ustaliłyście przed leczeniem co dokładnie będziesz zakładać (czy na górę, czy dół też, czy będą jeszcze jakieś inne sprzęty) - to uważam za poważny błąd. Z jednej strony zachowanie ortodontki jest na pewno nie w porządku -mam na myśli to, że chce cię zostawić w połowie leczenia, w dodatku skopanego leczenia, z drugiej jednak strony ty też jesteś trochę nieodpowiedzialna nie pokazując się przez pół roku, w dodatku uniemożliwiasz jej pracę nie zgadzając się na jej propozycje/metody. Oczywiście nie wiem gdzie leży prawda, czy rzeczywiście chce cię "naciągnąć", czy też jest to sytuacja, której nie można było wcześniej przewidzieć, a dodatkowy aparat jest niezbędny - nie wiem. Nie znam też Twojej sytuacji finansowej, ale jeśli chcesz to wyprowadzić "na prostą" to czy u tej, czy u innej ortodontki trzeba się nastawić na koszty. Możesz zawsze przejść się na konsultacje do kogoś innego (ale to kosztuje), albo spróbować jeszcze raz dogadać się z obecną (zapytać co może ci zaproponować i ile to by kosztowało). Gdybym była na Twoim miejscu to zrobiłabym i jedno i drugie: najpierw wysłuchała - już na spokojnie - tej pierwszej, ale zasięgnęłabym opinii jeszcze kogoś innego (po postępowanie tej kobiety nie świadczy o niej jednak najlepiej). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#985 |
Raczkowanie
|
Dziwne, że nie ustaliłyście przed leczeniem co dokładnie będziesz zakładać (czy na górę, czy dół też, czy będą jeszcze jakieś inne sprzęty) - to uważam za poważny błąd.
Potwierdzam. Jest to poważnym i bardzo wielkim błędem. Lekarz ortodonta ma obowiązek przedstwic ci cały proces leczenia na pierwszej wizycie przed założeniem aparatu. ![]() Trzymam Kciuki ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Asia_1709 Czas edycji: 2012-01-17 o 17:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#986 |
Raczkowanie
|
ja mogę pomóc, jeżeli ktoś chciałby założyć aparat w Częstochowie. Sama mam założony aparat w tym Centrum, i jestem bardzo zadowolona, Pani doktor jest 5 dni w tygodniu, wizyty nie są panicznie drogie, a pani Sylwia naprawdę dokłada wszelkich starań aby było tak jak planowaliśmy. Mają wszystkie urządzenia które są nie zbędne do założenia aparatu. wyciski zdjęcia itd. Jeżeli wszystkie zęby są zdrowe założenie aparatu będzie możliwe już na drugiej wizycie. Jeżeli będziecie chcieć wiedzieć więcej, piszcie
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Asia_1709 Czas edycji: 2012-01-20 o 15:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#987 |
Zadomowienie
|
tak przyjmuje normalnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#988 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#989 |
Przyczajenie
|
Czy możecie polecić dobrego i niedrogiego ortodontę we Wrocławiu?
Z góry dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#990 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Do Sarrna Myśle, że źle zrobiłaś nie robiąc NIC przez pół roku, zęby żyją swoim życiem, jak się ich nie nakieruje to robią co chcą. Dolny łuk współpracuje z górnym, to zawsze idzie w parze, nie dziwie się, że zaproponowała ci drugi łuk. Nie zgadałabym się za ściągnięcie aparatu, jeśli będziesz szła do innego orto, to z tym aparatem (zgadzam się - po co płacić dwa razy za to samo). I myśle, że po tym pół roku to twoja orto nie chce cie specjalnie naciągnąć na kase tylko ratować zęby, a przy okazji ściągając kasę, bo to jej praca przecież. I nie ma ortodontów, którzy nie biorą dużej kasy za to, każdy z nas ściąga. Trzeba się z tym liczyć gdy się zakłada świecidełko na ząbki.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:39.