|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
| Pokaż wyniki sondy: -- | |||
| - |
|
0 | 0% |
| - |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 0. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: czy to ciąża?
myślę, że to nie jest ciąża. kochałaś się z prezerwatywą, zrobiłas test. dla spokoju może zrób jutro drugi test.
i mam nadzieję, że zglosisz się na jakies badania dotyczace tej bolącej piersi.
|
#962 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz.2
guz na piersi to przykra sprawa,czy moze nie byc okresu przez to najlepiej jesli lekarz odpowie ci na to pytanie,moze po prsotu stresujesz sie tym o dlatego okres sie spoznia. Mam nadzieje ze ten guz nic powaznego
|
|
|
|
#963 |
|
Wtajemniczenie
|
wiem, że usuwanie swoich postów jest niezgodnie z regulaminem. to pierwszy i ostatni raz.
.+.=.. Edytowane przez zaczarovana Czas edycji: 2006-12-10 o 11:50 |
|
|
|
#964 |
|
Zakorzenienie
|
ze tak sobie pozwole zareagować
Oczywiscie ze nie daje 100% pewnosci,jedna dziewczyna pisala tu ze zaszla mimo ze zazyla P.Bylam swiadkiem jak opisywala swoj przypadek od samego poczatku,jak jeszcze nie wiedziala itd wiec dobrze to pamietam
|
|
|
|
#965 |
|
Zadomowienie
|
Jestem w szoku, że się nie zabezpieczyliście!!
Ale to już trudno... Oby potinor zadziałał. A teraz - jeśli nie chcesz jeszcze dzidziusia to pomyśl o dobrej antykoncepcji!! I NIGDY WIĘCEJ TAKICH WYSKOKÓW JAK ZA PIERWSZYM RAZEM
|
#966 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczarovana,radzę w przyszłym tygodniu zrobić test.
moralne gadki i tak niczego nie zmienią. a postinor, owszem, może nie zadziałać. a skuteczność początkowa czyli ok.98%(choć nie jestem pewna czy tyle wynosi procentowo) maleje z każdą upływająca godziną.
|
#967 |
|
Zakorzenienie
|
dwie tabletki postinoru czy to nie za duzo!! to moze byc szok dla organizmu,ale mysle ze jednak mozesz byc spokojna,aczklowiek zawsze pozostaje jakies ale...
|
|
|
|
#968 |
|
Zakorzenienie
|
Caterin, postinor duo to własnie dwie tabletki, ktore bierze sie w odstępie 12godzinnym. 2 tabletki na jedną wpadkę. a że to może być szok to raczej jasne. w końcu to bardzo duża dawka hormonów.
|
#969 |
|
Wtajemniczenie
|
Przełożyć przez kolano i tłuc tłuc tłuc !
A "Twój Men " też stracił "dziewictwo" ?Bo jesli był już wcześniej aktywny seksualnie,a ma tak głupie podejście do seksu,szczeniackie rzekłabym to mógł Ci przy okazji zafundować jakiegoś syfa. Od grzybicy po żółtaczkę typu BiC z Hivem włacznie. A o żółtaczkę czy grzybicę jest nietrudno. ![]() Żółtaczkę typu C mozna złapać też np. u dentysty i "przekazać dalej" przez seks. A przed tym postinor nie zabezpiecza
|
|
#970 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#971 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki et-ka za wyjasnienie, nie wiedzialam ze jest postinor i postinor guo ze to sa dwie tabletki, teraz bede juz wiedziec, szczerze w zyciu tego nie uzywalam
|
|
|
|
#972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#973 |
|
Zakorzenienie
|
Ta i doszli do konstruktywnego wniosku nie ma co."Zrobmy to bez niczego i do konca ,przeciez to 1 raz wiec lepiej tak naturalnie-symboliczne zlaczenie naszych ciał i soków,a pozniej wezmiesz Postinor i po sprawie"
|
|
|
|
#974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Nie wolno traktować tej pigułki jako jedynego środka zabezpieczającego przed zapłodnieniem. Jest to bardzo silna tabletka homonalna, którą wolno stosować tylko w wyjątkowych sytuacjach" źródło http://www.narodziny.med.pl/tabpo.htm
|
|
|
#975 |
|
Wtajemniczenie
|
dostalam dizsiaj okres. dzieki za ''pomoc'' bo przecież Wy nigdy z życiu nie popełniłyście żadnego błędu.
|
#976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda ze wczesniej nie ocenialas tego jako "błąd" widocznie ciaza to dla Ciebie zaden problem teraz,tak to moge podsumowac.
|
|
|
|
|
#977 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja znajoma ma 24 lata i umiera na HIV. A kumpel mojego taty na żołtaczkę typu C z którą zyje się jeszcze krócej niż z adis - bo 10 lat. Nie wiem czy to takie cudowne. Fakt faktem,jak ktoś ma pecha to nie trzeba uprawiać seksu,bo mój kolega wybrał się w Bieszczady i wrócił z boreliozą - i też ma rokowania 10 lat,ale strzeżonego Pan Bóg strzeże. Jasne,że popełniałysmy błędy.I dlatego wolimy żeby inni uczuli się juz na naszych,a nie na swoich
|
|
|
#978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo dziwne. borelioza jest normalnie wyleczalna, a na pewno nie śmiertelna.
|
|
#979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
NpKiedy mialam 3 lata w tv ogladalam jak mowili , ze od smoczkow wykrzywiaja sie zeby.Wiec wyrzucilam swojego w ciorty i zadna sila nie byla w stanie mnie zmusic do ssania smoka
|
|
|
|
|
#980 |
|
Wtajemniczenie
|
jesli po Postinorze wystapilo krwawienie to w ciazy nie jestem? Czy robic test?
|
#981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#982 |
|
Zakorzenienie
|
a to juz jest okres czy krwawienie, które moze wystąpić po postinorze?
|
#983 |
|
Wtajemniczenie
|
rwawienie bo okres mam miec za 3 tygodnie (mialam 27 loistopada)
|
#984 |
|
Zakorzenienie
|
krwawienie po postinorze nie świadczy o ciąży czy też jej braku. poczytaj na ulotce, że po takiej dawce hormonów krwawienie moze po prostu wystąpić.
|
#985 |
|
Wtajemniczenie
|
tak, wiem czytałam... ale martwilam sie ze nie mam zadnych objawów po tabletkach więc myslalam ze to moze jakis znak :/ jutro robie test.
Ach zapomnialam sie pochwalić że ide w tym tygodniu po tabletki anty i na badania
|
#986 |
|
Zakorzenienie
|
a minęło wystarczająco duzo czasu, by test zrobić?
![]() jeśli tak, to zro i na pewno będziesz spokojniejsza. i wizytę u ginekologa pochwalam jak najbardziej.
|
#987 |
|
Przyczajenie
|
W czasie moich dni płodnych razem z moim chłopakiem dotykaliśmy się w miejscach intymnych. Oboje byliśmy w bieliźnie jednak dotykalismy sie bezpośrednio a nie przez bielizne. Chlopak nie miał wytrysku ale wiadomo, ze zawsze wydobywa sie trochce śluzu. Mam pytanie czy w tym śluzie takze sa plemniki ?? Niechcacy po dotykaniu jego, dotknełam siebie w miejscach intymnych i możliwe ze miałam na placach własnie ten sluz. Czy możliwe jest zapłodnienie w taki sposób??
|
#988 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#989 |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście że w płynie ejakulacyjnym znajduja się plemniki tylko mniejszych ilościach ale jednak są. Prawdopodobienstwo zajścia w ciąże przez takie dotykanie jest niewielkie ale jednak mozliwe tymbardziej że to były Twoje dni płodne
Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem? Jesteś? A więc musisz minąć. Miniesz? A więc to jest piękne. "Inaczej serce żąda, inaczej myśl sądzi, inaczej świat spogląda, inaczej los rządzi" Jak zrozumieć sens słów, które nie padły, ze strachu, że mogą coś zepsuć...?
Edytowane przez natali86 Czas edycji: 2006-12-10 o 20:28 Powód: ortograf :/ |
|
|
|
#990 |
|
Przyczajenie
|
Jak narazie chyba wszystko jest ok, tzn mam wyzsza temerature tak ok 37.3 ale to normalnie w fazie poowulacyjnej, tymbardziej ze za tydzien powinnam miec okres. Jedyne co mnie troszke niepokoi to lekki bol w podbrzuszku, czeste bóle i zawroty głowy, powiększenie piersi, czeste oddawanie moczu, ale to w sumie sa też normalne objawy zbliżajązej się miesiączki. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok.
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:20.

Ale to już trudno... Oby potinor zadziałał. A teraz - jeśli nie chcesz jeszcze dzidziusia to pomyśl o dobrej antykoncepcji!! I NIGDY WIĘCEJ TAKICH WYSKOKÓW JAK ZA PIERWSZYM RAZEM

też stracił "dziewictwo" ?Bo jesli był już wcześniej aktywny seksualnie,a ma tak głupie podejście do seksu,szczeniackie rzekłabym to mógł Ci przy okazji zafundować jakiegoś syfa.

Np